|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
ale wszyscy się zajadaja bardziej niż pierogami A na sylwestra stały repertuar krokiety+ karpatka, a reszta już zmiennie, najczęściej też salatka grecka, ale w zimie pomidory wszystko psują
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
aja ze swoim sie pozarlam wlasnie ...wrrr
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
są też takie szybsze krokiety na święta 2 rolki ciasta francuskiego , kg pieczarek, kg cebuli, no i można zmniejszyc pieczarki na korzyść kapusty kiszonej. Starte pieczarki+ cebula + kapusta przysmażyć doprawić, nadziać kwadraciki z ciasta francuskiego zlepić szczelnie w formie woreczków w panierke i do frytkownicy pyszne do barszczu.
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
ja sałatek żadnych nie jadam ale krokieciki lubie bardzo
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
jest tez szybka wersja ryby po grecku, warzywa z biedronki(włoszczyzna słupki z zamrażalnika) podsmażiona i podduszona przyprawiona z kechupem lub koncentratem i dalej juz po tradycyjnemu.
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Mój tz dostał życzenia od kolegi "dużo kasy, i tylko kasy ale to dużo, zdrowie już sobie kupimy"
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez ja w kwietniu 2009 zrezygnowałam ze stałej pracy bo miałam horror i stresy i w ciaze nie mogłam zajsc.. w czerwcu zaraz zaszłam a byłam na kuroniówce.... i dostawałąm tylko przez 5 msc taki niby macierzynski 500 zł z urzędu pracy.. teraz jestm bez nieczego. Ale zamierzam isc do pracy .. jak cos znjadę... oczywiscie nie fizycznej bo rady nie dam zdrowotnie... a z drugiej strony wszyscy mi mówią aby w domu siedziec z dzieckiem bo to wazniejsze... tylko oni za mnie kredytu 3 lata jeszcze spłacac nie ebda.. bo jakbym go nie miała to 2500 tys miesiecznie na ansza trojke by mi chyba starczało..... Ale juz koniec o finansach... jutro świeta... musze sie nałądowac pozytywna energia bo znowu jej zabrało... moja mama mnie wykonczy kiedys co za charrrrrakter! Sorki dziewczyny ja nie wiedziałam o tych puzlach... sorki!
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia to samo u nas, od wypadku tezeta tak sie ciagnie kredyt za kredytem i dupa aleeeeeeeeeeeee KIEDYS BEDZIE INACZEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
NIE MA ZE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ))))Trzeba myslec pozytywnie tez chce miec mile swieta chociaz tz mnie zdraznil..... no ale nic.... niech bedzie ze beda fajne i tyle
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Z okazji nadchodzących
Świąt Bożego Narodzenia pragnę przesłać najserdeczniejsze życzenia. Niech nadchodzące Święta będą dla Was niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień. Życzę, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich dla Was osób. Wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę dużo zdrowia i szczęścia. Niech nie opuszcza Was pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia
|
|
#3579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratki dla Oliwki Cytat:
jeszcze nie ruszyłam nawet po świetach sobie pojade na jakieś zakupy. Choinka ubrana małej się bardzo podoba , szczególnie że dostała łańcuch do zabawy . Sroka z niej straszna , jak nie kable, to łańcuchy. Tz właśnie siedzi w kuchni i jakieś tam sałatki robi. Ja już dziś nic nie robie w nosie to mam. z tymi puzlami to w sumie przy Olce ani razu ich nie wyjęłam . mam gruby dywam i tam sie bawiła , także porosły kurzem . szymek też mało korzystał bo on zwiewał bardzo szybko z tych puzli.
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
u nas puzzle non stop rozlozone sa, mloda bez przerwy na nich siedzi, ale nie ma nawet do nich dostepu lapkami bo na puzlach jest narzuta i na to jeszcze mata zyrafa.
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- ania oszczedz ludzi!!!!!!!!!! ja to o kurczaku a ty 950 ! wstydz sie no:P
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisz
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że Twój TZ znajdzie fajną pracę , bo się tam chłopak marnuje i tego wam w te świeta życzę Laski Z okazji świąt , zdrówka , szczęscia , spełnienia marzeń , małych i dużcych . wypasionych prezentów . Żeby nasze dzieciaczki rosły zdrowe i duże . I dziękuję wam za to że jesteście . Wszystkim co mają problemy z kaską , wygranych z totka . naprawienie niektórych Tztów .
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za wszystkie życzenia, mam nadzieje ze moj tz zacznie w koncu gadac jutro LUDZKIM glosem a nie męskim:P
dobranoc.
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie przytulasy i buziaki
Cytat:
------------------------------------------------------------------ Nie potrafię pisać pięknych życzeń, ale postaram się aby te moje wypociny miały ręce i nogi ![]() Dziewczyny, chciałabym Wam przede wszystkim życzyć spokojnych świąt spędzonych w gronie najbliższych, abyście odpoczęły i nabrały sił na następny rok, abyście sobie dobrze podjadły bo jak czytam jakie specjały przygotowujecie, bądź rodzina przygotowuje, to ślinka cieknie abyście dostały duuuuużo prezentów - tych materialnych i tych niematerialnych Abyście na nowo odkryły jak jesteście cudowne i jakich fajnych macie tżtów (heh.. .sobie też tego życzę ) wszystkim chorowitym duuużo zdrówka Przekażcie życzonka także swoim maluchom i ucałujcie je od cioci Asi I chyba wsio
|
|
#3585 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My posiadamy wspólne konto na które wpływa moja pensja dodatkowo wypłata tż leży w domu i jest do naszej dyspozycji. Ogólnie dobrze zarabiamy i nie żałujemy sobie na przyjemności. Lena również ma wszystko co jej potrzeba(według naszego uznania oczywiście ) i tak na święta pod choinkę zdecydowaliśmy, że dostanie misia truskawkę i wypasiony kombinezon na zimę bo obecnie ma taki sobie(nie podoba mi się ale szybko musiałam coś kupić i tak wyszło). Od babci Lenka dostała fotelik samochodowy (już kupiony i używany) i to by chyba było na tyle jeśli chodzi o prezenty dla niej. Osobiście uważam, że zakup zabawki kolejnej grająco-świecąco"edukacyjnej" nie ma sensu i jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto. Mała interesuje się teraz wszystkim tylko nie zabawkami. Ma woreczki, butelki, swoje skarpetki, kocyk, sztućce , garnek i drewniane łyżki i to ją interesuje najbardziej. My za to kupiliśmy sobie baaardzo praktyczny prezent a mianowicie aparat cyfrowy sony' który nie dość, że rewelacyjnie robi zdjęcia to jeszcze kręci fajnie kamera bardzo dobra jakość więc cykamy Lence zdjęcia i ją kręcimy w każdej wolnej chwili![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i intymności brawo dla Ninki-spryciara![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny Wy tak piszecie o przygotowaniach świątecznych, o tym jakie potrawy gotujecie i aż mi jest głupio. Ja jak co rok idę do mały na wigilię a potem do teściów. Ani jedni ani drudzy nie wyobrażają sobie, żebym cokolwiek przyniosła do jedzenia. Wychodzą z założenia, że jak oni zapraszają to oni wszystko robią i amen. Tak więc siedzę i myślę w co się ubrać jak pomalować paznokcie i czy włosy pokręcić w loki czy wyprostować . Jedyny mankament to to,że brak w domu świątecznych zapachów... ale jakoś mi to zbytnio nie przeszkadza
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
WESOLYCH ,RADOSNYCH SWIAT W GRONIE NAJBLIZSZYCH OSOB
ZYCZY KARINKA , AGNIESZKA I TZ u nas praktycznie wszystko juz porobione na swieta...takze jutro bede lezec i pachniec ![]() w tym roku zrobilismy duzo ciast,dosc duzo jedzonka,ktore takze i pomrozilismy.jestem dumna,ze tak szybko sie uwinelismy,mieszkanko posprzatane,choinka ubrana... szkoda tylko,ze rodzina az tak daleko...
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
aixa - ja tak miałam co roku jak mieszkaliśmy sami w mieszkaniu teraz że mieszkamy z tesciowa to część my robimy .
U nas prezent kupuje jeden a reszta to kasa i ta idzie na konto . Nigdy nie ma fury prezentów dla dzieci. Darusiaa - napewno przemówi ludzkim bo wy się przeciez sprzeczacie na chwilkę tylko głowa do góry . Dobrej nocy ide spać
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym życzyć Wam tego czego pragniecie najbardziej,
Ciepłych rozmów przy wigilijnym stole, Wspólnego śpiewania kolęd, Patrzenia na świat z wiarą i optymizmem, którego tak często nam brakuje. Dużo sił i cierpliwości dla naszych największych skarbów, abyśmy mogły dać im tyle matczynej miłości ile one będą w stanie unieść. Chciałabym również życzyć każdej z nas równowagi w związku, którą tak często zatracamy w codzienności. Kończąc chciałabym życzyć zdrowia wszystkim Waszym bliskim i rodzinie, bo nie można go kupić za żadne pieniądze. Wesołych Świąt !!! Ania, Tż(Piotrek) oraz Lenusia
|
#3589 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Z OKAZJI ŚWIĄT ŻYCZĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM I MALUSZKOM ORAZ CAŁYM WASZYM RODZINKOM DUUUŻO ZDROWIA I RADOŚCI W TYCH PIĘKNYM DNIACH. A NOWY ROK NIECH BĘDZIE JESZCZE LEPSZY NIŻ WSZYSTKIE DOTYCHCZASOWE RAZEM WZIĘTE. A WASZE MAŁE ANIOŁKI, NA KTÓRE ROK TEMU TUTAJ RAZEM Z WAMI CZEKAŁAM NIECH BĘDĄ DLA WAS ŹRÓDŁEM NIEUSTAJĄCEJ DUMY I RADOŚCI.
|
#3590 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i dajcie spokój z tym podziwianiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- ciekawe czy u nas też wprowadzą zakaz???????? Cytat:
![]() Cytat:
Darusia nie myślałaś żeby sprzedawać swoje wyroby , poszukaj jakiegoś internetowego sklepu z rękodziełem gdzie przyjmują takie rzeczy może byś podreperowała trochę budżet. Na przykład tu:http://wylegarnia.com/ __________________ Cigi strasznie mi przykro ,że nie za wesoło u Ciebie i życzę żeby było lepiej ____________________ U mnie już wszystko na wigilię porobione został tylko karp do usmażenia i uszka do ugotowania, zrobiłam wszystko co zaplanowałam , zawsze rozkładam na kilka dni wtedy jest lżej. Chata posprzatana , choinki nie ma i nie będzie są za to ładne wianki adwentowe i okno w kuchni ubrane w bombki. Dziewczyny życzę wam aby wszystkie kłopoty się skończyły i te finansowe , zdrowotne i w związkach. Zdrowia dla was i waszych najbliższych bo to najważniejsze. Dużo szczęścia i pociechy z tżtów bo z dzieciaczków i tak już zapewne pociechę macie. Żeby wszystko układało się jak najlepiej i po waszej myśli i uważajcie o czym marzycie bo marzenia się spełniają ![]() No i tradycyjnie wesołych(mimo wszystko) i radosnych Świąt i szczęśliwego Nowego 2011 Roku |
||||||||||
|
|
|
#3591 |
|
Rozeznanie
|
Moja Lenka też się z nami kłóci, jak krzyczę, że nie wolno to patrzy na mnie i się uśmiecha a potem sama krzyczy nie nie nie
maluszek mój![]() Libra jest co podziwiać. Jesteś świetnie zorganizowana i tyle potraw na raz potrafisz upichcić ![]() Ferrou bardzo mi przykro, że masz takiego doła. Trudno cokolwiek doradzić. Trzymaj się Darusia ucałuj Olinka niech zdrowieje. Te rzeczy z masy solnej fajne i dobry pomysł na prezent! Pracuję w solidnej stabilnej finansowo firmie, bogatej a pracownicy nie otrzymują na święta nic oprócz życzeń świątecznych i kalendarzyków na 2011 takich podręcznych jak słyszę, że niektórzy dostają bony na święta na 500 czy 1000zł to aż mnie skręca z zazdrości i ze złości . Ale niektórzy dostają np. kurczaka
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też Wam życzę zdrowych, spokojnych świąt,
dużo radości z dzieciaczków i teżetów aby wszystko bylo tak jak sobie wymarzycie.
|
|
#3593 |
|
Raczkowanie
|
zdrowych pogodnych świąt
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() O nikogo nie ma? Dziewczyny szykują wigilię ja juz mam labę i nie mam co robić i juz przeglądałam przepisy może by coś tu jeszcze![]() Aixa po prostu to lubię i juz , jak mi się nie chce gotować to jedzą pierogi z zamrażarki ,albo kopytka odsmażane ale zazwyczaj coś pichce im trudniej to dla mnie wyzwanie. Powinni wszystkim dawać karpiowe , mój tż w niemieckiej firmie ma ustawowo 250 e. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Darusia zaglądałaś do tej wylęgarni co linka dawałam? patrz tu http://wylegarnia.com/masa-plastyczna/masa-solna Kiedyś chciałam tam szyć torby na sprzedaż ale jakoś się nie mogę zmobilizować
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
tak libra zagladalam, myslalam juz o tym , moze to jakis pomysl... ja mialam konczyc porzadki , wstaje a tz nie mogl w nocy spac i patrze a tu blysk, wszystko co mielismy zrobic porobione, dodatkowo wstalam niedawno bo on wyszedl z mala do kuchni zeby mnie nie obudzila ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- jak zrobie jakąś wiekszą ilość podzwonie popisze maile ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- kurcze konczy nam sie osanit na ząbki, kupilam wczoraj jakis zel kidbaby, miala go ktoras z was?
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia tż Ci wspaniały prezent zrobił
![]() To na pewno jest jakiś pomysł , w końcu mąka i sól nie kosztują nie wiadomo ile tak samo farby , tym bardziej że to wydatek raz na jakiś czas , a parę złoty na pewno się przyda. |
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie
bede probowac![]() teraz probuje mala uspic ale ona cos nie bardzo ma ochote na sen, tz jej tlumaczy ze mikolaj myslal ze jest grzeczna dziewczynka;D
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten piekny wigilijny poranek!!!
ide ubierac choinkę.... dzis dzien bez smucenia na Watku!!! i tak do poniedziału.. wiex wszelkie żale rozpatrujemy w poniedziałek
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilkę-żeby życzenia złożyć.
Nie ma u nas prądu,wody,net też zasięgu nie ma-tylko co chwilkę łapie.Nasz region ma jakaś straszną awarię.Mają lada moment się ze wszytskim uporać.My mamy agregat to prąd mamy,woda leci z butelek ![]() ŻYCZĘ NAM LASKI,ŻEBY NASZE DZIECI BYŁY STRASZNYMI ŚPIOCHAMI ZWŁASZCZA W NOCY.MIŁOŚĆI OGROMU,TŻTÓW POD PANTOFLEM MADZIWN I ŻYCZĘ,ŻEBY MĄŻ JEJ Z POD PANTOFLA WYSZEDŁ;D TYM,KTÓRE SZUKAJĄ PRACY STANOWISKA GODNEGO,ZDRÓWKA DUŻO,SCZĘŚCIA,KASY I OBYŚMY TU WSZYTSKIE RÓWNIEŻ PRZEZ KOLEJNY ROK RAZEM SIEDZIAŁY I SIĘ WSPIERAŁY.BUZKA
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-12-24 o 14:26 |
|
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() u nas dziś piękne słoneczko od rana aż się żyć chce..więc i humory powinny być lepsze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

ale wszyscy się zajadaja bardziej niż pierogami
A na sylwestra stały repertuar krokiety+ karpatka, a reszta już zmiennie, najczęściej też salatka grecka, ale w zimie pomidory wszystko psują

Przekażcie życzonka także swoim maluchom i ucałujcie je od cioci Asi