Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-23, 20:07   #3571
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
u tsciowej sa krokiety, u nas jakos nie bylo nigdy zawsze barszczyk z uszkami.
Prawdę mówiąc to tylko ja robię na wigilię krokiety ale wszyscy się zajadaja bardziej niż pierogami A na sylwestra stały repertuar krokiety+ karpatka, a reszta już zmiennie, najczęściej też salatka grecka, ale w zimie pomidory wszystko psują

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 20:09   #3572
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

aja ze swoim sie pozarlam wlasnie ...wrrr
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 20:11   #3573
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

są też takie szybsze krokiety na święta 2 rolki ciasta francuskiego , kg pieczarek, kg cebuli, no i można zmniejszyc pieczarki na korzyść kapusty kiszonej. Starte pieczarki+ cebula + kapusta przysmażyć doprawić, nadziać kwadraciki z ciasta francuskiego zlepić szczelnie w formie woreczków w panierke i do frytkownicy pyszne do barszczu.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
są też takie szybsze krokiety na święta 2 rolki ciasta francuskiego , kg pieczarek, kg cebuli, no i można zmniejszyc pieczarki na korzyść kapusty kiszonej. Starte pieczarki+ cebula + kapusta przysmażyć doprawić, nadziać kwadraciki z ciasta francuskiego zlepić szczelnie w formie woreczków w panierke i do frytkownicy pyszne do barszczu.
co ja pisze 2 cebule a nie kg

Stary 2010-12-23, 20:11   #3574
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja sałatek żadnych nie jadam ale krokieciki lubie bardzo
A.Camus
Stary 2010-12-23, 20:19   #3575
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

jest tez szybka wersja ryby po grecku, warzywa z biedronki(włoszczyzna słupki z zamrażalnika) podsmażiona i podduszona przyprawiona z kechupem lub koncentratem i dalej juz po tradycyjnemu.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Mój tz dostał życzenia od kolegi "dużo kasy, i tylko kasy ale to dużo, zdrowie już sobie kupimy"

Stary 2010-12-23, 20:24   #3576
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
A czy ty zamierzasz iść na płatne wychowawcze(400 zl)jak nie idziesz do pracy to choć tyle się przyda?Jak będziesz na gg to moge coś więcej napisać
Madzia jaki wychowawczy....
przeciez ja w kwietniu 2009 zrezygnowałam ze stałej pracy bo miałam horror i stresy i w ciaze nie mogłam zajsc.. w czerwcu zaraz zaszłam a byłam na kuroniówce....
i dostawałąm tylko przez 5 msc taki niby macierzynski 500 zł z urzędu pracy.. teraz jestm bez nieczego.

Ale zamierzam isc do pracy .. jak cos znjadę... oczywiscie nie fizycznej bo rady nie dam zdrowotnie...
a z drugiej strony wszyscy mi mówią aby w domu siedziec z dzieckiem bo to wazniejsze... tylko oni za mnie kredytu 3 lata jeszcze spłacac nie ebda.. bo jakbym go nie miała to 2500 tys miesiecznie na ansza trojke by mi chyba starczało.....

Ale juz koniec o finansach... jutro świeta... musze sie nałądowac pozytywna energia bo znowu jej zabrało...
moja mama mnie wykonczy kiedys co za charrrrrakter!

Sorki dziewczyny ja nie wiedziałam o tych puzlach... sorki!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 20:28   #3577
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madziwnia to samo u nas, od wypadku tezeta tak sie ciagnie kredyt za kredytem i dupa aleeeeeeeeeeeee KIEDYS BEDZIE INACZEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
NIE MA ZE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
))))
Trzeba myslec pozytywnie
tez chce miec mile swieta chociaz tz mnie zdraznil..... no ale nic.... niech bedzie ze beda fajne i tyle
A.Camus
Stary 2010-12-23, 20:29   #3578
madziwnia
Zakorzenienie

Z okazji nadchodzących
Świąt Bożego Narodzenia
pragnę przesłać najserdeczniejsze życzenia.
Niech nadchodzące Święta będą dla Was niezapomnianym czasem
spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień.
Życzę, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciół
oraz wszystkich Bliskich dla Was osób.
Wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę dużo zdrowia i szczęścia.
Niech nie opuszcza Was pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-12-23, 20:33   #3579
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wszystkim chorym dzieciaczkom dużo zdrowia życzę.

Wszystkim bez pieniędzy życzę wygranej w Totka.

Mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień. Ja i tak (pomimo mojej złamanej nogi) uważam że te święta na pewno będą lepsze od poprzednich.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Darusia - śliczne te Twoje dzieła sztuki

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Moja córka próbuje nabyć nowa umiejętność. Chce wstać bez podtrzymywania. Samo stanie bez trzymania to już nawet jej wychodzi bez większych problemów. Ale teraz chce wstać nie trzymając się niczego z takiego półprzysiadu.
Ta ... podstawiona mamo wczesniaka
Gratki dla Oliwki

Cytat:
Ja 3 lata temu od szefa dostalam karpia i gałązke jemiołyDużo bardziej lubię bonyAle kurczek na święta[COLOR="Silver"]

[D
A u mnie się postarali 950 w karcie sodexho. Bo teraz sa karty żeby bonów tyle nie dawac jeszcze nie ruszyłam nawet po świetach sobie pojade na jakieś zakupy.

Choinka ubrana małej się bardzo podoba , szczególnie że dostała łańcuch do zabawy . Sroka z niej straszna , jak nie kable, to łańcuchy.
Tz właśnie siedzi w kuchni i jakieś tam sałatki robi. Ja już dziś nic nie robie w nosie to mam.
z tymi puzlami to w sumie przy Olce ani razu ich nie wyjęłam . mam gruby dywam i tam sie bawiła , także porosły kurzem . szymek też mało korzystał bo on zwiewał bardzo szybko z tych puzli.
Stary 2010-12-23, 20:39   #3580
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas puzzle non stop rozlozone sa, mloda bez przerwy na nich siedzi, ale nie ma nawet do nich dostepu lapkami bo na puzlach jest narzuta i na to jeszcze mata zyrafa.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

ania oszczedz ludzi!!!!!!!!!!

ja to o kurczaku a ty 950 ! wstydz sie no:P
A.Camus
Stary 2010-12-23, 20:44   #3581
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Aaaaaalllleeeeee....dziew czyny! Czytam sobie w tej chwili forum i co robię? Co? No??????? Na co nie mogłam się doczekać tak długo?????
A nie powiem-zgadujcie, ciekawe która wpadnie pierwsza. (PoP ma spore szanse...) Mmmmmmmmmm-przepyszne!!!!!!!!!
i sie nie dowiedziałam.. albo nie doczytałam!!!
pisz

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-12-23, 21:27   #3582
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
u nas puzzle non stop rozlozone sa, mloda bez przerwy na nich siedzi, ale nie ma nawet do nich dostepu lapkami bo na puzlach jest narzuta i na to jeszcze mata zyrafa.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

ania oszczedz ludzi!!!!!!!!!!

ja to o kurczaku a ty 950 ! wstydz sie no:P
To nie ja to firma.
Mam nadzieję że Twój TZ znajdzie fajną pracę , bo się tam chłopak marnuje i tego wam w te świeta życzę

Laski
Z okazji świąt , zdrówka , szczęscia , spełnienia marzeń , małych i dużcych . wypasionych prezentów .
Żeby nasze dzieciaczki rosły zdrowe i duże .
I dziękuję wam za to że jesteście .
Wszystkim co mają problemy z kaską , wygranych z totka .
naprawienie niektórych Tztów .
Stary 2010-12-23, 21:33   #3583
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dziękujemy za wszystkie życzenia, mam nadzieje ze moj tz zacznie w koncu gadac jutro LUDZKIM glosem a nie męskim:P
dobranoc.
A.Camus
Stary 2010-12-23, 21:34   #3584
Ferrou
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wszystkie przytulasy i buziaki

Cytat:
A czy ty zamierzasz iść na płatne wychowawcze(400 zl)jak nie idziesz do pracy to choć tyle się przyda?Jak będziesz na gg to moge coś więcej napisać
A jest coś takiego??

------------------------------------------------------------------

Nie potrafię pisać pięknych życzeń, ale postaram się aby te moje wypociny miały ręce i nogi

Dziewczyny, chciałabym Wam przede wszystkim życzyć spokojnych świąt spędzonych w gronie najbliższych, abyście odpoczęły i nabrały sił na następny rok, abyście sobie dobrze podjadły bo jak czytam jakie specjały przygotowujecie, bądź rodzina przygotowuje, to ślinka cieknie abyście dostały duuuuużo prezentów - tych materialnych i tych niematerialnych Abyście na nowo odkryły jak jesteście cudowne i jakich fajnych macie tżtów (heh.. .sobie też tego życzę ) wszystkim chorowitym duuużo zdrówka Przekażcie życzonka także swoim maluchom i ucałujcie je od cioci Asi

I chyba wsio
Stary 2010-12-23, 22:01   #3585
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej kobiety
Nie chcę zapeszać ale właśnie tak sobie spokojnie żyjemy. Bez zbędnych nerwów, pretensji czy awantur. Po, co ? To pytanie mojego Tż. Szkoda zdrowia a i wypowiedzianych słów nie cofniesz nigdy. Zawsze będą dźwięczały w uszach przy każdym nieporozumieniu.
to tak jak u nas, żyjemy sobie w szczęściu i zgodzie. Mój tż jest bardzo dobrym mężem dla mnie i cudownym ojcem dla Lenki.
My posiadamy wspólne konto na które wpływa moja pensja dodatkowo wypłata tż leży w domu i jest do naszej dyspozycji. Ogólnie dobrze zarabiamy i nie żałujemy sobie na przyjemności. Lena również ma wszystko co jej potrzeba(według naszego uznania oczywiście) i tak na święta pod choinkę zdecydowaliśmy, że dostanie misia truskawkę i wypasiony kombinezon na zimę bo obecnie ma taki sobie(nie podoba mi się ale szybko musiałam coś kupić i tak wyszło). Od babci Lenka dostała fotelik samochodowy (już kupiony i używany) i to by chyba było na tyle jeśli chodzi o prezenty dla niej. Osobiście uważam, że zakup zabawki kolejnej grająco-świecąco"edukacyjnej" nie ma sensu i jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto. Mała interesuje się teraz wszystkim tylko nie zabawkami. Ma woreczki, butelki, swoje skarpetki, kocyk, sztućce, garnek i drewniane łyżki i to ją interesuje najbardziej. My za to kupiliśmy sobie baaardzo praktyczny prezent a mianowicie aparat cyfrowy sony' który nie dość, że rewelacyjnie robi zdjęcia to jeszcze kręci fajnie kamera bardzo dobra jakość więc cykamy Lence zdjęcia i ją kręcimy w każdej wolnej chwili

Cytat:
U mnie też dzisiaj sprzątanie tzn ja lerzę z Oliwką a mieszkanie się sprząta - czyli przyszła pani i sprząta.
jeszcze do dziś Cię lubiłam, teraz lubię tylko Oliwkę

Cytat:
----------

Ja dzisiaj kupilam pierogi za 18 zł za kgale samej mi się nie chce, a moja mamcia wpadla na cudny pomysł żeby zamiast z kapustą i grzybami zrobić z jagodami bo ma zamrożoneno i jeszcze kupila rybę , o nie karpia bo jej błotem czuć, ale pangę do du.y takie zaproszenie jak muszę iść ze swoim jedzeniem żeby dzieci miały coś z tradycji. I jeszcze zapowiedziała że wigilia na 16 bo na 18 są gdzieś umówienie i muszą najpóźniej o 17.30 wyjechać.
gdybym została zaproszona na takich warunkach na wigilię po prostu zostałabym w domu

Cytat:
Mnie by bardziej ucieszyła jakby w końcu ten nos znalazła.
Ale dzisiaj zaczęła mnie karmić. Ja jej łyżeczkę deseru i ona mi łyżeczkę deseru. I tak się karmiłyśmy.
Moja córka postawiła na rozwój fizyczny a nie intelektualny. Jak to blondynka
blondynki to bardzo inteligentne i piękne oraz najbardziej porządane przez mężczyzn typy kobiet więc.............no

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Wczoraj z tż spędziliśmy niezwykle romantycznie naszą kolejną już rocznicę ślubu...w centrum handlowym,całe 9 godzin na zakupach-te kolejki,korki;/

Nina zaczęła chodzić na nóżkach,jeśli ma się czego przytrzymać i tak trzymając się kanapy czy foteli,stołu sobie sama chodzi.
no to rzeczywiście wieczór pełen romantyzmu i intymności
brawo dla Ninki-spryciara

Cytat:

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

co ja pisze 2 cebule a nie kg
przepis wydaje się być tego czego szukałam, dziękuję i napewno wypróbuję

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
z tymi puzlami to w sumie przy Olce ani razu ich nie wyjęłam . mam gruby dywam i tam sie bawiła , także porosły kurzem . szymek też mało korzystał bo on zwiewał bardzo szybko z tych puzli.
pewnie instynktownie wyczuł, że coś z tymi puzzlami jest nie tak

dziewczyny Wy tak piszecie o przygotowaniach świątecznych, o tym jakie potrawy gotujecie i aż mi jest głupio. Ja jak co rok idę do mały na wigilię a potem do teściów. Ani jedni ani drudzy nie wyobrażają sobie, żebym cokolwiek przyniosła do jedzenia. Wychodzą z założenia, że jak oni zapraszają to oni wszystko robią i amen. Tak więc siedzę i myślę w co się ubrać jak pomalować paznokcie i czy włosy pokręcić w loki czy wyprostować . Jedyny mankament to to,że brak w domu świątecznych zapachów... ale jakoś mi to zbytnio nie przeszkadza

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 22:01   #3586
agnieszka09
Wtajemniczenie

WESOLYCH ,RADOSNYCH SWIAT W GRONIE NAJBLIZSZYCH OSOB
ZYCZY KARINKA , AGNIESZKA I TZ

u nas praktycznie wszystko juz porobione na swieta...takze jutro bede lezec i pachniec
w tym roku zrobilismy duzo ciast,dosc duzo jedzonka,ktore takze i pomrozilismy.jestem dumna,ze tak szybko sie uwinelismy,mieszkanko posprzatane,choinka ubrana...
szkoda tylko,ze rodzina az tak daleko...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 22:11   #3587
ania p
Zakorzenienie

aixa - ja tak miałam co roku jak mieszkaliśmy sami w mieszkaniu teraz że mieszkamy z tesciowa to część my robimy .
U nas prezent kupuje jeden a reszta to kasa i ta idzie na konto . Nigdy nie ma fury prezentów dla dzieci.
Darusiaa - napewno przemówi ludzkim bo wy się przeciez sprzeczacie na chwilkę tylko głowa do góry .

Dobrej nocy ide spać
Stary 2010-12-23, 22:16   #3588
aixa
Rozeznanie

Chciałabym życzyć Wam tego czego pragniecie najbardziej,
Ciepłych rozmów przy wigilijnym stole,
Wspólnego śpiewania kolęd,
Patrzenia na świat z wiarą i optymizmem,
którego tak często nam brakuje.
Dużo sił i cierpliwości dla naszych największych skarbów,
abyśmy mogły dać im tyle matczynej miłości ile one będą w stanie unieść.
Chciałabym również życzyć każdej z nas równowagi w związku,
którą tak często zatracamy w codzienności.
Kończąc chciałabym życzyć zdrowia wszystkim Waszym bliskim i rodzinie,
bo nie można go kupić za żadne pieniądze.
Wesołych Świąt !!!
Ania, Tż(Piotrek) oraz Lenusia

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-12-23, 22:39   #3589
la_wenda
Raczkowanie

Witam!

Z OKAZJI ŚWIĄT ŻYCZĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM I MALUSZKOM ORAZ CAŁYM WASZYM RODZINKOM DUUUŻO ZDROWIA I RADOŚCI W TYCH PIĘKNYM DNIACH. A NOWY ROK NIECH BĘDZIE JESZCZE LEPSZY NIŻ WSZYSTKIE DOTYCHCZASOWE RAZEM WZIĘTE. A WASZE MAŁE ANIOŁKI, NA KTÓRE ROK TEMU TUTAJ RAZEM Z WAMI CZEKAŁAM NIECH BĘDĄ DLA WAS ŹRÓDŁEM NIEUSTAJĄCEJ DUMY I RADOŚCI.

Stary 2010-12-23, 23:28   #3590
libra777
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Szalona!! A tak serio to podziwiam!!
Ja w ogóle Was podziwiam że tak czas macie - ja jakbym nawet w domu siedziałam z Dyziem to On by mi nie dał jęczydół jeden
no mój też nie zawsze mi daje ale zazwyczaj tak, najwięcej jestem w stanie zrobić rano bo ma najlepszy humor, wieczorami już jękoli

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A mnie dzisiejszy dzień dobija. Chcę aby się skończył, choć wiem że jutro i tak nie będzie lepiej. Ehh... Mam dość już... zbyt wiele rzeczy w zbyt krótkim czasie się dzieje. Nieraz po prostu już sił brakuje...
głowa do góryna pewno będzie lepiej

Cytat:

Libra- ja też Cię podziwiam za to gotowanie. Ja kiedyś jak jeszcze mieszkałam z tatą i siostrą to lubiłam gotować i piec. Ale wtedy miałam dla kogo. Potem jak już zamieszkałam w Wawie to przestałam piec i gotować bo nie było dla kogo. A jak się nie ma dla kogo to nie ma i przyjemności z gotowania.
no racja jak bym nie miała dla kogo też bym nie robiła
i dajcie spokój z tym podziwianiem
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
zdaje się, że tez powinnam siegnac po te ksiazki, chociaz z zasady nie wierze w takie wyczytane metody, afirmacje i tego typu historie
"Potęgę podświadomości" też polecam świetna jest co jakiś czas sobie czytam żeby sobie przypomnieć , już kilka razy czytałam i mogę Cię zapewnić że DZIAŁA, nie można od razu powiedzieć "nie wierzę"
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Cynamonkowa ja jak chcę coś w kuchni zrobić to tylko we dwoje - z Michasiem A kuchnia jeszcze nie dostosowana do małego odkrywcy i muszę tu zastawić krzesłem tam fotelem do karmienia..
ja muszę kupić jakąś osłonkę na kuchenkę , bo ostatnio Miko próbował wcelować , wsadzić pilota w płomień pod garnkiem, no oczy dookoła głowy trzeba mieć i broń boże nie może nic stać z brzegu bo już jego
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Nie chcę zapeszać ale właśnie tak sobie spokojnie żyjemy. Bez zbędnych nerwów, pretensji czy awantur. Po, co ? To pytanie mojego Tż. Szkoda zdrowia a i wypowiedzianych słów nie cofniesz nigdy. Zawsze będą dźwięczały w uszach przy każdym nieporozumieniu.
Oby tak dalej u nas podobnie , też jesteśmy zdania po co się kłócić , chociaż nie powiem czasami jakaś wymiana zdań jest ale raczej na spokojnie bez krzyków i z przymróżeniem oka
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej

chcialam napisac tylko zebyscie ze jak zobacxzycie jakies dziwne odruchy (nienaturalne) u dziecka abyscie to skonsultowaly z lekarzem.. my od tygodnia latamy od laekarza do lekarza.. u jednego potwierdzona epilepsja i leki a dwoch kolejnych ze nie.. narazie czekamy obserwujemy.. nie zycze takich przezyc.. takze uwazajacie i obserwujci jak cos niepokoi to do lekarza.. no to napisalam

wesolych swiat
mam nadzieję że się nie potwierdzi diagnoza czego wam z całego serca życzę
Cytat:
Moje dziecko to chyba niczego się nie boi. Jak na nią się krzyknie to ta się śmieje. Jak ją przestraszę to podskoczy ze strachu ale zaraz się śmieje. Obcych uwielbia.
A mój to się próbuje kłócić ze mną jak krzyknę albo powiem że nie wolno coś tam do mnie warczy i prycha i macha ręką jakby mi przylać chciał , coś czuję że charakterek to on będzie miał

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Belgia wprowadziła już zakaz sprzedaży piankowych puzzli i nałożyła
ciekawe czy u nas też wprowadzą zakaz????????
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

matko kochana jak ja marzę o zjedzeniu śledziaod wczoraj za mną chodzi,a muszę poczekac do jutra
ocho czyżby jakieś zachcianki?
Cytat:
u nas na stole karp musi byc, nie losos nie inna ryba tylko TRADYCYJNIE KARP!
Bez tego Wigilia dla mnie nie bylaby Wigilią

oj ja też lubię karp musi być
Darusia nie myślałaś żeby sprzedawać swoje wyroby , poszukaj jakiegoś internetowego sklepu z rękodziełem gdzie przyjmują takie rzeczy może byś podreperowała trochę budżet.
Na przykład tu:http://wylegarnia.com/

Chata posprzatana , choinki nie ma i nie będzie są za to ładne wianki adwentowe i okno w kuchni ubrane w bombki.

Dziewczyny życzę wam aby wszystkie kłopoty się skończyły i te finansowe , zdrowotne i w związkach.
Zdrowia dla was i waszych najbliższych bo to najważniejsze.
Dużo szczęścia i pociechy z tżtów bo z dzieciaczków i tak już zapewne pociechę macie.
Żeby wszystko układało się jak najlepiej i po waszej myśli i uważajcie o czym marzycie bo marzenia się spełniają
No i tradycyjnie wesołych(mimo wszystko) i radosnych Świąt i szczęśliwego Nowego 2011 Roku
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 23:29   #3591
aixa
Rozeznanie

Moja Lenka też się z nami kłóci, jak krzyczę, że nie wolno to patrzy na mnie i się uśmiecha a potem sama krzyczy nie nie nie maluszek mój
Libra jest co podziwiać. Jesteś świetnie zorganizowana i tyle potraw na raz potrafisz upichcić
Ferrou bardzo mi przykro, że masz takiego doła. Trudno cokolwiek doradzić. Trzymaj się
Darusia ucałuj Olinka niech zdrowieje. Te rzeczy z masy solnej fajne i dobry pomysł na prezent!

Pracuję w solidnej stabilnej finansowo firmie, bogatej a pracownicy nie otrzymują na święta nic oprócz życzeń świątecznych i kalendarzyków na 2011 takich podręcznych jak słyszę, że niektórzy dostają bony na święta na 500 czy 1000zł to aż mnie skręca z zazdrości i ze złości. Ale niektórzy dostają np. kurczaka

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-12-24, 00:51   #3592
sara 85
Zakorzenienie

Ja też Wam życzę zdrowych, spokojnych świąt,
dużo radości z dzieciaczków i teżetów
aby wszystko bylo tak jak sobie wymarzycie.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 08:18   #3593
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

zdrowych pogodnych świąt

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 09:01   #3594
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry
O nikogo nie ma? Dziewczyny szykują wigilię ja juz mam labę i nie mam co robić i juz przeglądałam przepisy może by coś tu jeszcze
Aixa po prostu to lubię i juz , jak mi się nie chce gotować to jedzą pierogi z zamrażarki ,albo kopytka odsmażane ale zazwyczaj coś pichce im trudniej to dla mnie wyzwanie.
Powinni wszystkim dawać karpiowe , mój tż w niemieckiej firmie ma ustawowo 250 e.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Darusia zaglądałaś do tej wylęgarni co linka dawałam? patrz tu
http://wylegarnia.com/masa-plastyczna/masa-solna

Kiedyś chciałam tam szyć torby na sprzedaż ale jakoś się nie mogę zmobilizować
Stary 2010-12-24, 09:14   #3595
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien dobry.

tak libra zagladalam, myslalam juz o tym , moze to jakis pomysl...

ja mialam konczyc porzadki , wstaje a tz nie mogl w nocy spac i patrze a tu blysk, wszystko co mielismy zrobic porobione, dodatkowo wstalam niedawno bo on wyszedl z mala do kuchni zeby mnie nie obudzila

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

jak zrobie jakąś wiekszą ilość podzwonie popisze maile

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

kurcze konczy nam sie osanit na ząbki, kupilam wczoraj jakis zel kidbaby, miala go ktoras z was?
A.Camus
Stary 2010-12-24, 09:16   #3596
libra777
Zakorzenienie

Darusia tż Ci wspaniały prezent zrobił
To na pewno jest jakiś pomysł , w końcu mąka i sól nie kosztują nie wiadomo ile tak samo farby , tym bardziej że to wydatek raz na jakiś czas , a parę złoty na pewno się przyda.
Stary 2010-12-24, 09:23   #3597
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pewnie bede probowac

teraz probuje mala uspic ale ona cos nie bardzo ma ochote na sen, tz jej tlumaczy ze mikolaj myslal ze jest grzeczna dziewczynka;D
A.Camus
Stary 2010-12-24, 10:30   #3598
madziwnia
Zakorzenienie

Witam w ten piekny wigilijny poranek!!!

ide ubierac choinkę.... dzis dzien bez smucenia na Watku!!!
i tak do poniedziału.. wiex wszelkie żale rozpatrujemy w poniedziałek

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-12-24, 10:38   #3599
anakazar
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilkę-żeby życzenia złożyć.

Nie ma u nas prądu,wody,net też zasięgu nie ma-tylko co chwilkę łapie.Nasz region ma jakaś straszną awarię.Mają lada moment się ze wszytskim uporać.My mamy agregat to prąd mamy,woda leci z butelek

ŻYCZĘ NAM LASKI,ŻEBY NASZE DZIECI BYŁY STRASZNYMI ŚPIOCHAMIZWŁASZCZA W NOCY.MIŁOŚĆI OGROMU,TŻTÓW POD PANTOFLEMMADZIWN I ŻYCZĘ,ŻEBY MĄŻ JEJ Z POD PANTOFLA WYSZEDŁ;D TYM,KTÓRE SZUKAJĄ PRACY STANOWISKA GODNEGO,ZDRÓWKA DUŻO,SCZĘŚCIA,KASY I OBYŚMY TU WSZYTSKIE RÓWNIEŻ PRZEZ KOLEJNY ROK RAZEM SIEDZIAŁY I SIĘ WSPIERAŁY.BUZKA

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-12-24 o 14:26
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 10:55   #3600
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Hej
u nas dziś piękne słoneczko od rana aż się żyć chce..więc i humory powinny być lepsze
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości