|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
paski do spodni własnoręcznie robione -ktos umi?
Witam
![]() czy ktos umi robic letnie paski do spodni do spodnic, wiecie takie plecione ze sznurków + koraliki.
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: paski do spodni własnoręcznie robione -ktos umi?
był taki wątek- polecam wyszukiwarkę. BYł on na igła nitka szydełkiem. No i jeszcze "umie" nie "umi"
![]() oto link http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=pasek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Justin
![]()
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ....poza tym Justin to nie czepiajmy sie błędów ortograficznych i stylistycznych....to troche niemiłe
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
owszem nie mile, umi napsialam bo sie spieszylam choc wiem ze umie sie pisze pozatym "ona" ma kswywe bądz imię , jelsi juz komus błędy wytykamy (co nie ładne jest ;p )
Justin14 dziekuje slicnzie za link , ostanio na tym forum "zrób to sama"bylam dawno temu i widze ze sie jakies pod fora zrobily. Oraz przepraszam ze nowy watek zaczełam. pozdrawiam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moje drogie. Będę mówiła o błędach, poniewaz nie chodzi o czepianie sie, ale o dbanie o gramatyke i ortografie w sieci. W interencie jest coraz wiecej osób które nie przykładają sie do pisania, robią wiele błędów i zaśmiecają język polski i sieć! Tu nie chodzi o t, by być niegrzecznym, chciałam poprostu delikatnie (wydaje mi się, że ostro nie było) zwrócić uwagę. Poza tym należe do tej grupy:
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html najwyzej dostanę bana, ale w takich wypadakch z regulaminem wizazu sie nie zgodzę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czy przynależność do takiej grupy nie narzuca jej członkom obowiązku dbania o poprawność własnych wypowiedzi? Nierespektowanie zasad stosowania głosek nosowych, interpunkcji oraz nieuzasadnione użycie szyku przestawnego to też błędy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jusin14 jelsi przynalezysz do tej grupy to chyba takze nie uznajesz dialektów polskich jak sląski kaszubski itd bo to przeciez nie jest czysty jezyk polski.
W niekotrych rejonach mowi sie i pisze inaczej niz czytso po polsku. Jak dla mnie jest to przesada aby zwracac na niekotre rzeczy uwage innym, a moze ktos jest dyslektykiem ? a moze ktos woli pisac jak pisze , bo chce aby nikt sie nie czepial tak jak w zyciu normalnym (nie naforach) i co wyslzo ze chcialam zasięgnac porady a dostalam lekcje polskiego hie hie hie . czasem nie warto narzucac czegos innym na sile Ps przegladnelam link ktory wyzej byl zmaiesczony bardzo fajne rzecyz sa zrobione tam ![]() dzis konczylam obszywac spodnie (3/4 bojówki) ktore skracala z długich nogawek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
totally całkowicie się z Tobą zgadzam nie wyrzucajmy innym błędów, zwłaszcza jeśli sami je popełniamy. a zauważyłam że Justin14 wyrzuca wszystkim błędy jeśli tylko jakieś się pojawią, a teksty z wyszukiwarką w jej wydaniu są już po prostu nudne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, ale nie kazdy zaglada tu codziennie, wiec skad ma wiedziec jakie watki byly? Od kad jestem na wizazu, siedze glownie na zrob to sama i pamietam posrod tej masy watkow moze ze dwa o paskach. Zwracam uwage i pluje sie jak mi ktos na bizu poraz pietnasty zaklada watek 'chce robic bizu, co kupic' gdy na wierzchu jak wol stoi watek dla poczatkujacych, albo wywalony jest na wiezch jakis starszy zasobny kurs. Gizmiatko -> W watkach od redakcji sa linki. Moze znajdziesz tam cos odpowiadajacego, czy inspirujacego.Nie pamietam czy byly paski, ale jest masa wszystkiego z wiekszosci kategorii ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z wątku o paskach mamy dyskusję o języku i kulturze forumowiczek
![]() Może nie powinnam sie wypowiadać bo jestem krótko na forum, ale odkąd tu jestem też zauważyłam wszechobecną Justin z jej uwagami. Mnie osobiście też denerwują powtarzające się wątki, ale nie róbmy z tego afery. Zastanawiam się czy Ty Justin nigdy nie miałaś z niczym problemu i nie potrzebowałaś pomocy innych? Nie chce być nie miła ale nikt nie jest doskonały. Czasem można tłumaczyć komuś coś kilka razy a i tak nie zrozumie. Każdy jest inny i umie lepiej lub gorzej różne rzeczy. To tak jak z matematyką np. nie każdy zrozumie od razu proste zadanie, chćby nie wiem jak sie starał. Ale kiedy się wytłumaczy choćby 100 razy w końcu pojmie. A co do języka to masz rację nie kaleczmy go, starajmy się choć trochę. Jednak także nie powinnaś wytykać innym błędów. Czarny kocie zgadzam się z Tobą odnośnie dyslekcji. Moim zdaniem troszke pracy nikomu nie zaszkodzi, a i pomoże. Ale dziś wszyscy idą na łatwiznę niestety. Może się wymądrzam i niepotrzebnie wypowiadam, przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, wyluzujcie się trochę, po co te dyskusje, jeśli coś nam nie odpowiada, możemy to po prostu zignorować. O porządek, zdaje się dbają moderatorzy, więc szkoda czasu na jałowe spory
![]() Gizmiatko znajdziesz takie paski w wątku, do którego mam sentyment, bo tam pojawił się mój pierwszy post: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hreadid=125085 (nawiasem mówiąc szukałam linka przez wyszukiwarkę i nie znalazłam - skorzystałam z własnego archiwum ![]() Dla zainteresowanych: dysleksja - problemy z czytaniem i wymową dysgrafia - problemy z pisownią i ortografią Ups i wrzuciłam ten sam link co Justin_14, to przez te spory, w tym słowotoku ginie treść, darujcie. Edytowane przez anja1 Czas edycji: 2006-07-28 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Hmmm- wszchobecna- dzięki
Pierwszy raz zwróciłam komus uwagę o błąd. Ostatnio powstrzymuję się w większosci wypadków od uwag, ale nasze wizażanki zauwazaja tylko złe cechy nielubianych osób. Poza tym zrobiłam to delikatnie a dodatkowo także JAKO PIERWSZA pomogłam i podałam link. Czasami zdarza sie, ze na wizażu prestaje neiktórym dziewczynom działać funkcja "ctrl,alt,shift" i nie mogę pisać dużych liter, oraz "ą,ę". Do tego mam słaba klawiaurę, bardzo starą (7 lat), w której szwankują i zacinaja sie klawisze, dlatego niekiedy któraś literka pojawia mi sie później, robie literówki, błędy, i gdybyscie nie zaatakowały, nie mówiłabym o tym niepotrzebnie się tłumacząc. Poza tym rozumiem gdyby jakaś dziewczyna w moim wieku zrobiła burzę o to moje poprawienie błędu- ale dorosłe czesto osoby- to niepoważne. Ale nikogo nie oceniam- to nie należy do mnie- każdy ma prawo do szacunku i wszystkich ja szanuję. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Kogo nazywasz wszechobecna?
![]() "Ostatnio powstrzymuję się w większosci wypadków od uwag, ale nasze wizażanki zauwazaja tylko złe cechy nielubianych osób." Czy ja Cie nie lubie? Poprostu powyzsze zdaza sie u Ciebie czesto i czasem jest irytujace. A na zwracanie uwagi o orty i inne kwiatki jest PW. "Czasami zdarza sie, ze na wizażu prestaje neiktórym dziewczynom działać funkcja "ctrl,alt,shift" i nie mogę pisać dużych liter, oraz "ą,ę". Do tego mam słaba klawiaurę, bardzo starą (7 lat)" Dobra klawiatura. Stare klawiatury byly porzadne, ciezkie. A ciezar podstawa niezawodnosci, jak nie dziala to zawsze mona komus przywalic w razie koniecznosci ![]() Kto Ci tu robi burze o twoje kwiatki? kazdemu zdaza sie literowka. Sama przynajesz ze tobie tez. Po to jest ten punkt regulaminu... Nikt nie jest doskonaly. Prosze Cie jedynie o to ze jak juz masz pisac jest wyszukiwarka i tyle to lepiej nie napisz nic. Albo naprawde w milszym tonie. No chyba ze watek jest powtazany kilka razy dziennie albo co swieto (prezenty) Co do mojego plucia sie na bizu na watki jak zaczac, to jest to akurat uzasadnione, bo jakie inne pytanie mona postawic bedac poczatkujacym na tym forum ![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
czarny kocie dizekuje z alink i rady no juz znalazlam co chicalam .
Ja dysleksji nie mam , i przyznaje sie bez bicia ze robie błedy ortograficzne szczegolnie jak szybko pisze. a o wyszukiwarce zpoamnialam ja popostu za czesto na zrob to sama nie siedze kiedy czesciej ale teraz.....pozatym tego wsyztskie jest mnostwo w sumie pamietam jak robilam papierowa wikline to tych watkow jak zaczac byla cala masa i prosilo sie aby dziewczyny przecyztala watki poprzednie ktore jeszcze widnialy na stonie lecz ciutke nizej. a watku o pasku potrzebowalam na "gwałt" mam mnie prisila to syzbko napislam i napsialam nawet te moje "słynne" umi zamiast umie ![]() pozdrawiam gorąco
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja znalazlam jeszcze takie:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=125122 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127759 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=53272 I to chyba tyle.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
To ja zostałam nazwana wszechobecną Justin,a nie ja kogos tak nazywam.
Więc mamy podobny problem z klawiaturą ![]() Wydaję mi się, że jednak mnie nie lubisz. Poza tym powiedziałam, że proponuję użyc wyszukiwarki (czy to jest niemiłe) Bo zauważyłam, że Gizmiatka dawno u nas nie było. I skojarzyłam, że mogła o wyszukiwarce nie pomyślec. Dawno nie odpowiadałam kąśliwie na takie wątki, więc proszę o uznanie :P żarcik Mówiłam, że robicie burzę o moją uwagę o literówce, nie o błędy moje czy innych. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Aha, wydawalo mi sie to skierowane do mnie. A o uwagi o kwiatkach najlepiej pisac na PW, jak juz musisz
![]() I jeszcze raz pisze ze nigdy nie napislaam ze cie nie lubie. Nigdy nie zdazylo Ci sie ze wsrod lubianych osob masz takie, ktorych zachowanie Cie czasem irytuje? Zwrocenie uwagi niekoniecznie musi byc wyrazem braku sympatii ![]() Co do klawiatury to ja czekam na przejsciowke do wtyczki. Mam stara dobra klawiature, jeszcze z duzym gniazdem i bez dwoch klawiszy windowsowkich. Kawal dobrego sprzetu o dobrym kliku. Tylko od ladnych kilku lat nie ma juz tego gniazda na zadnej plycie glownej, wiec dotej pory tylko lezala ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Chyba już sie kłócic nie bedziemy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.