|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
pół główki rozkroiłam na małe kawałeczki, nieco zmiażdżyłam i położyłam w miseczce na obok łóżeczka
Padam już, przyszłam na trzy sekundy z herbatką karpatka pierwszy raz w życiu mi nie wyszła ![]() Aniu bardzo mi przykro, ze taty z wami nie będzie...
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
niby Wigilia dzisiaj a ja jakis zly humor mam, wszystko mnie denerwuje
wiec teraz musi wytrzymac do wieczoratak z innej beczki podoba wam sie nowa piosenka Ewy Farny"Ewakuacja"? bo mi bardzo tak mi wpadla w ucho ze ciagle ja nuce
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Dokończyłam dziś dekorowanie pierniczków, zrobiłam mięsko (wieprzowinę w sosie sojowym z warzywami ), ogarnęłam co nieco jeszcze i teraz siedzę z kawką.Włosy już sobie wyprostowałam i muszę tylko się pomalować i wyprasować nam ciuchy. Oluś do nas też dotarł dziś miś Zuzia od razu go całowała i tuliła Ps. Już wiem dlaczego tak wczoraj wypytywałaś o listonosza ![]() Dziękuję za życzenia Kochane
|
|
|
|
#4804 |
|
Wtajemniczenie
|
czeko u mnie tez humor nienajlepszy a na pewno nie świateczny :/
ale mam jutro dostac @ to może przez to ![]() mała spi, ja umyłam podłogi i czekam....... włosy nie wysuszone, nie wyprostowane, makijac nie zrobiony, ciuchy niewiem jakie.... eee wszytsko nie tak ;(
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala wkoncu zasnela
|
|
#4806 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niemożliwa jest, prawda? *** Położyłam Kubulka, jak wstanie to będziemy mieć Wigilię, a ja teraz muszę odsapnąć ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
, ja też nabuzowana chodzę, jak zwykle przed świętami ![]() Nie znam ![]() Cytat:
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Chciałam Wam życzyć Wesołych Świąt ![]() A przede wszystkim dużo, dużo zdrowia, szczęścia, miłości, spełnienia marzeń, uśmiechu na twarzy i radości z Naszych kochanych dzieciaczków. Wesołych!
|
#4808 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chciałam złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia zdrowych spokojnych Świąt spędzonych w miłej rodzinnej atmosferze no i oczywiście mnóstwa prezentów pod choinką
|
#4809 |
|
Zadomowienie
|
Kochane Mamuśki chciałam Wam złożyć najlepsze życzenia Świąteczne, aby uśmiech zawsze gościł na Waszych twarzach, aby Dzieciaczki rosły zdrowe i zadowolone a smutek nigdy nie gościł w Waszych rodzinach.
Wesołych i szczęśliwych Świąt
|
#4810 |
|
Ola-Unhola
|
Wesołych Świąt !!!!
Hej Kochane ![]() Jak mijają Wam Święta? Ja właśnie czekam na Małża jak wstanie. Śniadanko już przygotowane ![]() Tyle jedzenia przywieźliśmy od Rodziców i Teściów, że nie wiem kto to zje ![]() Dieta później gwarantowana ![]() Cieszę się, ze Misie dotarły Niespodzianka się udała i zdążyła ![]() Przepraszam, że nie wysłałam do Wszystkich ![]() Prezentów Dzieci dostały tyle, że chyba pokój dobuduje... Bartek 7 szt, Antoś 9 szt Ja też jestem zadowolona, bo Mikołaj sprawił mi wielką i nieoczekiwaną niespodziankę (umawialiśmy się na płaszcz i prawko, także nie spodziewałam się niczego więcej) i nadawać będę od dzisiaj do Was z mojego osobistego laptopa ![]() Z racji likwidacji jego firmy wyprzedawali sprzęt po odchodzących Dyr i Prezesach sa symboliczne kwoty, także mam używanego, ale wypasionego za "grosze" ![]() Lecę dalej i udanego dnia Wam życzę
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my byliśmy u mojej mamy na śniadaniu a teraz jesteśmy w domu, bo Tomka położyliśmy spać, na obiad znów jedziemy u nas też Mikołaj udany do później
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() Świetujcie kochane ,świetujcie ![]() czy wasze maluszki zjadly duzo wigilijnych potraw? Werka siedziala grzecznie w krzeselku ale jesc nie chciala za bardzo zjadla po razie na widelcu rybki, pieroga i moze 4 lyczki barszczu , chciala sucha bulke![]() Cytat:
![]() fajnie ze chlopaki zadowoleni z prezentow no i ty tez to swietujcie dalej -papa
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-12-25 o 12:41 |
|
|
|
|
#4813 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
mam nadzieję, że operacja nie będzie potrzebna Mój tż przez te zerwane wiązadła nie chodzi prosto i bardzo krzywi buty, co chwilę nowe kupuje ![]() Tak to makowiec, bardzo pulchny i delikatny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby maść pomogła ![]() Cytat:
Ja słyszałam, mnie też się podoba Cytat:
Jak to mięsko robisz? ![]() Cytat:
lepiej dzisiaj?Cytat:
![]() Ja po nowym roku też chyba się wezmę za dietę ![]() Cytat:
![]() Amela to samo, co jej nałożyłam na talerzyk to wszystko było bleeee i skończyło się na tym, że suchy chleb ciągle chciała aż mi głupio było jeść przy niej ![]() Na polepszenie humorku TADAM ! Dzisiaj mam nalot. Brat z ojcem zaraz na obiad przyjdą, potem ciocia z kuzynką i kuzynem i na koniec przyjaciółka z trójką dzieci i małżem mam nadzieję, że jedzenia starczy Szwagier jeszcze do nas nie dojechał
|
|
#4814 |
|
BAN stały
|
helloo WESOŁYCH ŚWIĄT
![]() ja chwilowo u mojej m amy. doczytalam tylko z ost str o super prezenciku Oli ![]() Amelka przechodzi sama siebie... jest marudna, kazdego sie boi... babcia to pani a dziadek pan ciotki tak samo pani sciskam was mocno odezwe sie we wtorek |
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
My już po pierwszych odwiedzinach - byliśmy u teściów. Teraz Zuzia śpi i weszłam na chwilę Niewyspana jestem i idę się położyć zdrzemnąć trochę.Megi wiem, że miałam nic nie robić ale jesteśmy zaproszeni dziś wieczorem do znajomych to z pustymi rękami nie pójdę więc na szybko zrobiłam mięsko (wrzuciłam już do klubu) a pierniczki - tak jakoś mnie naszło a jakie pyszne Ola ale cieszę się z Twojego prezentu ![]() Miłego świętowania |
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jednak nie poszlam z mala do kosciola, dopiero co wstala i zjadla obiadek , nie chcialo mi sie na szybciocha ubierac ja dzisiaj zrobilam malej barszcz od wczoraj-zabielilam tylko i dalam ziemniaczka -zjadla cala miske
|
|
#4817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dużo prezentów , Twój dodatkowy extra Cytat:
, Kuba zjadł barszczyk z groszkiem ptysiowym, rybkę z ziemniaczkami i trochę sałataki z kurczakiem ![]() Cytat:
![]() Wesołych Świąt
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych
Antonio bardzo ładnie je, wszystko, to co my. Tylko z kapusty mu grzyby wyciągam. Hitem są pierniczki . Na Wigilię tyyyyle zjadł, że aż nie mogłam uwierzyć, podobnie było z dzisiejszym obiadem. Wczoraj i dzisiaj spał tylko pół godziny w dzień, za to wieczorem pada. Wszystkim gratuluję prezentów Ja dostałam torbę i książki Świętujcie dalej miło
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() bylismy u tesciow i siostry malza, Werka dostala fajna lale-bobasa z akcesoriami byl wielki placz jak jechalismy do domu bo lalke trzabylo schowacide swietowac z malzem ![]() Karo a jak u was swieta?
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
![]() U Nas święta spokojne...wczoraj dużo biegania i szykowania, bo Mama w pracy i musiałam wszystko dokończyć...Zu przed samą wigilijną kolacją spała, a jak się obudziła to była marudna jak nigdy, wszystko na nie...moja Mama stwierdziła że pewnie ktoś tam o niej różnie gada i dlatego taka jest Uspokoiła się jak jedliśmy...najbardziej smakowały jej makiełki z prezentów była baaaardzo zadowolonaZa to ja miałam niefajną sytuację, moja Mama dostała czekoladki Ritter Sport...smak dzieciństwa i pokusiło mnie coś żeby przypomnieć sobie ten smak...i złamałam zęba na pół boję się jak go dentystka zobaczy![]() Dzisiaj przyszedł na obiad Mój brat z Dziewczyną i Małą Dziewczyny szalały na całego a od rana wizytacja![]() Jutro kościółek, a później....zależy od pogody
|
#4822 |
|
Ola-Unhola
|
My dzisiaj odpoczywaliśmy w domku. Jutro mam nadzieję na powtórkę
![]() Obżarta jestem jestem niedźwiedź przed zimowym snem, ale trzeba to wszystko zjeść, bo przecież nie wyrzucę ![]() Fajnie, że u tez Was udanie ![]() Karo współczuję zęba, a który to? Wizytacji też współczuję, napisz kiedyś w klubie jak było... A dla chętnych mam info ![]() Mój Brat w Luxemburgu ma obok siebie sklep Lusha Może coś przywieźć za dwa tygodnie, jak przyleci na weekend. Ceny w Euro wg strony francuskiej. http://www.lush.fr/
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...jak stwierdzi że trzeba wyrwać to się załamie złamany jest w pół, jedna część się rusza![]() o Ty Kusicielko Przepraszam że wczoraj nie dałam znać o Essence, ale Mama w drodze powrotnej z pracy odebrała co ja miałam, ale jak masz wish liste to z chęcią podskoczę po weekendzie ![]() P.S. Szkoda że ta strona francuska bo ja nie kumata w tym języku z ciekawości oglądam
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-12-25 o 23:16 |
|
|
|
|
#4824 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Kurcze, to nie dobrze...Ale mam nadzieję, że nie trzeba będzie rwać Co Cię pokusiło z tymi czekoladkami?? Nie ma sprawy, jak bedziesz jechała kiedyś przy okazji, to daj znać ![]() Ja tez nie parlam france ![]() Porównuję z uk-owską
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jedną kosteczkę wzięłam, żeby sobie dzieciństwo przypomnieć...zawsze w paczkach z Taty firmy dostawaliśmy masę RitterSport i akurat wzięłam kostkę z ogromnym orzechem![]() ja nie muszę jechac, bo mam po drugiej stronie ulicy planuję na przyszły tydzien wolne dwa dni (mam nadzieję że czwartek i piątek ) to skoczę na pewno ja już dałam sobie spokój...potrzebuję świeżej głowy by dwie strony ogarnąć![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- a jak Twój komputerek się sprawuje? teraz wrócisz do Nas jak dawniej?
|
|
#4826 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ach ten orzech...Gdyby nie Święta, to ja bym mu pokazała, gdzie raki zimują ![]() Oki, to pomyślę ![]() Może jakiś lakier do paznokci. Nóżki sobie maznę ![]() Komputerek całkiem, całkiem ![]() Mam taki pomarańczowy ![]() http://www.swiatkomputerow.pl/item.p...ebooki-laptopy Wrócę, wrócę ![]() Szczególnie teraz się przyda, bo moj Małż ma urlop do połowy stycznia....Chyba zwariuję, a co dopiero byłoby bez lapka
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lakierów mają multum...do stóp specjalną antybakteryjną serię nawet ![]() Fajny ![]() A jak zacznie szaleć w urlop to laptop w dłoń
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-12-25 o 23:45 |
|
|
|
|
#4828 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Już zaczynam wymyslać hehe. A ceny jakie mają, bo jak tak zaczne szalec, a potem mi 200 wyjdzie ![]() Idę lulu, bo północ zaraz. Teraz mam sprzet to moge siadac kiedy chce ![]() Buziaki, dobrej nocki
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eyeliner pewnie coś koło 10![]() rzeczywiście to już ta godzina a tu takie pustki![]() Dobranoc
|
|
#4830 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.

karpatka pierwszy raz w życiu mi nie wyszła 

wiec teraz musi wytrzymac do wieczora
), ogarnęłam co nieco jeszcze
Zuzia od razu go całowała i tuliła

, ja też nabuzowana chodzę, jak zwykle przed świętami 

Mój tż przez te zerwane wiązadła nie chodzi prosto i bardzo krzywi buty, co chwilę nowe kupuje
(czerwony... konik )
Oby maść pomogła 

NIE LUBIĘ TROLLI

a tu takie pustki