|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: WYPRZEDAŻE jesien/zima 2010 !!!
ja tam się nie dziwie temu oczekiwaniu
![]() wreszcie można sobie zrobić większe zakupy, więc co tu się dziwić, że niektórym zależy na tych wyprzedażach i nie mogą się ich doczekać mnie nie stać na rzeczy za 200, 300, 400zł a na wyprzedaży mogę je mieć choćby za połowę ceny, więc oczekuję niecierpliwie... jabym była bardzo bogata to pewnie nie bawiło by mnie przeciskanie się w tłumie i kolejki do przymierzalni i kas, ale teraz to prawie jak jakis maraton czy zawody
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymaga to wszystko chęci i pracy, ale każdy jest kowalem swego losu Znam wiele takich osób, więc jak widać - można ![]() I ja też wolę zająć się czymś innym, niż takie zaangażowanie w wyprzedaże i zakupy, ale również zupełnie mnie to nie razi
|
|
|
|
|
|
#573 |
|
BAN stały
|
u mnie jest dokładnie to samo
|
|
|
|
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
przyczyna mojej zguby jest prosta... ja po prostu mieszkam koło galerii
(teraz do nowego roku w rodzinnym miescie bez zary & reszty inditexu, wiec mowi sie trudno... ale po nowym roku zajrze na pewno )poza tym moj szal zakupowy np spowodowany jest tym,ze schudlam i wrecz musze kupowac ubrania
|
|
|
|
|
#575 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jak najbardziej rowniez zbieram pieniadze na wyprzedaze i kupuje wtedy bardzo wiele ciuchow. Wiele upolowanych przeze mnie ciuchow mam wlasnie dzieki temu watkawi, poniewaz do z niego dowiaduje sie gdzie i jakie sa wyprzedaze ![]() Cytat:
Powiedzialam tylko odnosie wypowiedzi Mademoiselle Jeanne, ze nie uwazam, ze wiekszosc ludzi jest biedna na wlasne zyczenie.Wcale nie mowie, ze mamy nie kupowac sobie ciuchow, bo sa na swiecie biedni i potrzebujacy ludzie... Chyba po to zarabiamy i zbieramy na to pieniadze, by moc sobie pozwolic na przyjemnosci. Moja pierwsza wypowiedz odnosie przesadzania odnosila sie tylko i wylacznie do tego, ze po prostu troche mnie bawi to wielkie odliczanie do TEGO dnia, szturm o 9 na wszystkie sklepy i paniczne pytania: "czy jak pojade o 12 do CH to myslicie, ze jeszcze cos bedzie ciekawego?"
|
|||
|
|
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
Szaleństwo jest, bo niektórzy kupują tylko na wyprzedażach
Ja zbieram kasę i 2 razy w roku się obkupuję a potem chodzę na jakieś drobne zakupy lub po najpotrzebniejsze rzeczy.
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy ja gdziekolwiek napisalam, ze przeszkadza mi kto ile wydaje na zakupy i co robi w wolnym czasie... Szczerze? Sama wydaje duzo na ciuchy i nie wspieram zadnych akcji charytatywnych ani nie kieruje sie mysleniem, ze nie moge sobie czegos kupic, bo w Afryce gloduja... Napisalam to, zebys nie myslala, ze moje wypowiedzi tutaj sa wywolane zazdroscia A czuje, ze niektorzy tak mysla.Naskoczylyscie na mnie jakbym to ja Wam zabraniala i starala sie Was umoralniac... Nic z tych rzeczy! Tak jak pisalam w poprzednim poscie, watek dotyczy sezony wyprzedazowego jesien/zima 2010 i jak nabradziej korzystam z takich i innych modowych watkow od 5 lat... Nie wiem po co ta ironia odnosnie mojej "sympatycznosci" skoro ja Ci nic zlego nie zrobilam ani nikomu innemu tutaj. Prosze Cie przeczytaj na spokojnie moje posty. Szczegolnie ostatni... wtedy zobaczysz co mialam na mysli
Edytowane przez klajdla Czas edycji: 2010-12-25 o 16:30 |
|
|
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą te najpopularniejsze rzeczy rozchodzą się szybko (dwie godziny po rozpoczęciu wyprzedaży w H&M nie znalazłam nic na co polowałam ) więc takie pytania bywają uzasadnioneCytat:
nie dotyczyła bezpośrednio Ciebie a pewnych dziewczyn które wyskakują jak filip z konopi w różnych wątkach i sugerują że ktoś zajmuje się tylko zakupami, nic innego nie robi, nie uczy się tylko po sklepach biega, a biedne dzieci w Afryce głodują a tak poza tym to zakupy to bardzo nieambitne zajęcie i lepiej poświecić czas na coś innego wzniosłego a nie na głupie ciuchy
|
||
|
|
|
|
#579 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta satysfakcja upolowania czegos np za polowe ceny, co nam sie od dluzszego czasu podobalo... bezcenne ![]() Osobiscie sama kupuje prawie tylko na wyprzedazach ![]() Cytat:
![]() ![]() Bo nie rozumialam czym to ja zawinilam hehe ![]() A wracajac do glownego tematu watku ![]() Wiecie moze, czy w ktorym z wroclawskich H&M uchowala sie jeszcze pudrowa narzutka za 20 zl?
|
||
|
|
|
|
#580 |
|
Przyczajenie
|
Witam.! Wicie może czy przecenili już tą kurtkę w camaieu ? I czy znajdę ją w Porcie Łódź ? chodzi mi o rozmiar 34-36. Kolor najlepiej taki jak na obrazku bądź beżowy, jasny. Czekam na informacje od was ;-)
http://www.speedyshare.com/files/25889206/kurtka.jpg |
|
|
|
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
Naprawdę jeszcze raz przepraszam, niepotrzebnie to wszystko napisałam. Nie chciałam nikogo urazić i przyczynić się do sprowokowania dyskusji. Wybaczcie
. A wracając go głównego tematu wątku, to mam pytanie odnośnie Zary. Czy lepiej jest się wybrać do Złotych Tarasów czy do Arkadii? Nie wiem, gdzie jest większy wybór towaru i cały czas mam dylemat. |
|
|
|
|
#582 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie sklepu Mohito, czy któraś się orientuje może czy tam wogóle bywają wyprzedaże i w jakiś mniej więcej terminach. Czy tak jak w Reserved bo to ta sama "firma". Z góry dziękuje za odpowiedź
|
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#585 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
czytam trochę tą małą kłótnie jesli mogę to tak nazwać miedzy kilkoma dziewczynami i moje zdanie jest takie że zakupy dla jednych (czyli ubrania itp) są czymś nadzwyczajnym jak dla mnie
bo nie mam już w czym chodzić odnosze takie wrażenie więc coś zakupię jesli kogoś stać a dla innych to strata kasy bo wolą np. przepalić i narzekać że nie stać ich na wyjazd na zakupy. Mam nadzieję że mademoisiele podpiszę się pod moją opinią |
|
|
|
|
#588 |
|
BAN stały
|
ja wybieram złote tarasy bo muszę do warszawy dojechać pociągiem i będę w warszawie punkt o 9 a wtedy już będą otwarte sklepy w złotych. Ja odnośnie całej tej dyskusji mam jedno zdanie: Jeśli kogoś stać nie czeka na wyprzedaże i kupuje to co mu się podoba. Ja wolę zaoszczędzić trochę pieniędzy, gdyż jestem na utrzymaniu rodziców, a razem ze mną w domu są 4 osoby, więc jeśli każdy kupował by sobie ciuchy za ile chce, to myślę, że pieniądze szybko by się skończyły. A są przecież inne priorytety.
|
|
|
|
|
#589 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, kiedy może zacząć się II tura w RE????ja myślę o 7.01?? bo chyba na początek i tak nie przecenią za wiele, tym bardziej że zaczną przeklejać na wyższe ceny na metkach.i czy ciuchy i tak będą drozsze na wyprzedażach przez nowy vat????
|
|
#590 |
|
Raczkowanie
|
hej, a czy new yorker przecenia cos?
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie żadna nie odpowiedziała, co z IKEĄ?????? Tam też będą wyprzedaże... Na wątku ikeowym cisza!!!!!!!!
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy jest inny, każdy ma swoje pasje na które wydaje pieniądze i należy to uszanować. Jakby nie było to moda jest pasją- bynajmniej dla mnie. Nie wydaje na ciuchy kolosalnych sum, przeważnie czekam na wyprzedaże, bo nie lubię przepłacać. Na bieżąco staram się sprzedawać ciuchy w których już nie chodzę i w zamian dorzucam parę "groszy" i kupuję coś nowego. I to fakt znam osoby palące, dla których wydatek miesięczny na papierosy wynosi 300zł i ciągle jęczą, że nie mają kasy na ubrania. Cóż, każdy wydaje na to co chce. Ja chociaż nie psuje sobie zdrowia
|
|
|
|
#594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Różnie to bywa, w każdym razie wszyscy lubimy wyprzedaże
|
|
|
|
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem za wyprzedażami.
Ciuchy też kupuję tylko dwa razy do roku, chyba, że jest jakaś specjalna okazja. *** A ja się waham nad Bonarką a Galerią Krakowską. Co byście wybrały?
|
|
|
#596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale niestety i tak skończę w Galerii Krk, bo jest blisko PKP, którym to się dotoczę do Krakowa [albo i nie, jeżeli PKP coś wymyśli xD] we wtorek albo środę
|
|
|
#597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko mi się wydaje, że w Krakowskiej jest lepsze zaopatrzenie. Kolejki mi nie straszne - będę miała pomocnika do zajmowania. Chyba się skończy na tym, że najpierw oblecę Krakowską a pod wieczór pojadę do Bonarki. :P
|
|
|
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
Tak weszłam z czystej ciekawości teraz przed imprezą na wizaż i ... można było się domyśleć, że taka dyskusja wybuchnie.
Ja nie widzę nic złego w tym, że odliczam sobie czas do wyprzedaży. Jestem młodą osobą, dbam o siebie i te sklepy, które zaczynają 27 są jednymi z moich ulubionych. Cieszy mnie fakt, iż będę mogła zrobić zakupy za, np. 1000zł których wartość 'rynkowa' wynosiłaby 2000. Jest to ekonomiczne, nieprawdaż? Poza tym niestety od dawna cierpię na 'brak czasu' - praca, szkoła,kursy itd.. Dlatego tylko czasami przelecę po galeriach ,ale nie mam czasu dokładniej poprzeglądać wszystkiego. W okresie po-świątecznym oraz wakacyjnym (w czasie wyprzedaży) akurat trafia mi się wolne od szkoły i całej reszty, dzięki czemu mogę wreszcie poświęcić się zakupom i uzupełnić moje braki modowe. Ja na przykład nie lubię kupować w second handach, bo mnie to bardziej przeraża niż tłumy na wyprzedażach. Kiedyś widziałam dostawę to ta bitwa o 'dorzutkę' była gorsza od tej w centrach handlowych, dlatego nie chcę skończyć z siniakiem pod okiem. Oczywiście proszę nie odbierać tego osobiście, bo wiadomo że każdy 2nd hand jest inny i może w niektórych jest fajnie i można załapać się na okazje Nie neguję tego typu zakupów jednakże nie zapominajmy, że każdy woli co innego.Poza tym sorry, ale aluzje do biednych są nie na miejscu. Wiele z 'odliczających' (tak to ujmę ;p ) wspomaga różne akcje i z pewnością wyraża współczucie,dlatego nie rozumiem aluzji? Jeżeli nie zaszaleje 27 to im to w czymś ulży? Jeżeli są jakieś akcje owszem wspomogę, na tyle na ile mogę. Poza tym mamy święta! Ludzie odpuśćmy sobie Wesołych!
|
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale my sie tutaj nie licytujemy o ilosc osob nas popierajacych...
A poza tym "ta mala klotnie miedzy kilkoma dziewczynami" juz zakonczylysmy ![]() Mowi to osoba bioraca udzial w tej "klotni" ![]() PS A czy ktoras z Was wie, jak stoja wyprzedaze w New Looku w Renomie? ![]() Gdy bylam tam pod koniec listopada, to napisem SALE bylo oznaczonych mnostwo rzeczy z kolekcji letniej.... ktora byla juz przeceniona podczas wyprzedazy w lipcu A co ciekawe w lipcu dana koszulka byla przeceniona np z 80 zl na 15 zł a teraz ta sama koszulka jest przeceniona z 80 zł na..... uwaga..... 40 zl
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Znam wiele takich osób, więc jak widać - można
Na Plotkowym był dosyć ciekawy wątek na ten temat dotyczący przedświątecznych akcji pomocy ubogim
Ale to nie temat o tym