|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Bzyczko, LUBIĘ TO
|
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Dużo szczęścia i radości, niechaj w domu Waszym gości
Dużo jadła wszelakiego i napoju wybornego. Pieniądz niech się sypie, a lepiej szeleści Pan Bóg zdrowiem darzy, a miłość niech pieści. Kochane moje wszystkiego co najlepszego dla Was i dla Waszych rodzin, czerpcie siłę z tej magii Świąt i wspólnego obcowania ![]() Ja dzisiaj też jak na złośc czuje się okropnie, wszystko mnie boli, mam mdłosci, dreszcze - poprostu koszmar...., raczej sobie nie podjem na wigilii ![]()
|
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu głębokich i radosnych przeżyć, wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości oraz błogosławieństwa Bożego w każdym dniu nadchodzącego Roku ;* Wesołych dziewczyny ! ![]() a za mna chodzi lampka czerwonego wina i nie wiem czy wypic po wygilii 3 łyczki czy sobie darowac. Ale chyba sobie podaruje
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2010-12-24 o 12:08 |
|
|
|
#2045 |
|
Rozeznanie
|
16:15 to Kasiula MUSI miec siusiaka dla równowagi ,nie ma innej opcji Kasieńko
Ja ledwo sie z łóżka zwlekłam,masakra,wczoraj cały dzien przy garach,dzisiaj znow, Siasiek jeszcze mi sie tych Twoich ciastek zachciało hihi,mimo,ze 2 ciasta zrobilam ojj ja łakoma Teraz porządki ostatnie,obrysy i takie tam i aby do gwiazdki hihi,Julia juz sie doczekać nie może...... A z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam dziewuszki przede wszystkim zdrówka dla Was i dzieciaczków w brzuszkach, spokoju i szczęścia dla Waszych rodzin, atmosfery miłości przy choince i oczywiście masy prezentów pod nią ![]() odpoczywajcie i cieszcie się Waszym szczęściem,pomyślcie,ze za rok będzie Was więcej przy choince |
|
|
|
#2046 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje!
Ja również chciałam Wam życzyć wesołych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia! Dużo zdrówka, miłości, spełnienia marzeń, samych radosnych dni przez cały nastepny rok, oraz by 2011 był jeszcze lepszym rokiem od tego! No i oczywiście udanego Sylwestra i.... zdrowych i pieknych dziaciaczków!!! |
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt!
|
|
|
|
#2048 |
|
Rozeznanie
|
No witam, widzę że jestem tutaj sama tego wieczoru.
My już po Wigilii, mąż mnie tylko podrzucił do domu i pojechał na noc do pracy, dlatego miałam czas zasiąść do komputera ![]() No, a moja dzidzia się dzisiaj uaktywniła na maksa, najpierw za zasługą zupy rybnej, potem w czasie konsumpcji piernika produkcji mojej mamy i na sam koniec po soku bananowym. Aż wszyscy po kolei przykładali ręce do brzucha i się cieszyli Była też moja siostra, która ma termin porodu tydzień przede mną i ona jeszcze nic nie czuje. W ogóle zupełnie inaczej przechodzi ciąże. Potem wszyscy już rozmyślali o przyszłorocznych Świętach jak będą dodatkowo dwa półroczne maluchy przy stole Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że wszystkie odpoczęłyście i dobrze się czujecie w te wyjątkowe, bo z maluszkami w brzuszkach Święta ![]() My jutro znowu jedziemy do moich rodziców na świąteczny obiad, a w niedziele do teściów. |
|
|
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki,
my już też po Mój synuś z rana ( chyba) smacznie spał, bo dopiero uaktywnił się koło południa. Potem czułam go już cały czas.Potrawy wigilijne chyba mu bardzo spasowały My również gdybaliśmy, co będzie za rok. Mój brat ma 4 miesięczną córeczkę, która przespała dokładnie całą wigilię i pozwoliła nam spokojnie zjeść. Za rok będzie już chodząca Zuzia i nasz Piotruś.Największą radość i wzruszenie sprawił nam prezent właśnie od brata i bratowej, w postaci niebieskich bucików Miałam plany, aby iść na pasterkę, ale wybieramy z Piotrusiem nasze łóżeczko. To był jednak długi i męczący dzień... Miłego świętowania dziewczyny |
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
wszystkie juz po wigilii, leniuchuja ![]() ja wlasnie podjadam sledziki w smietanie z ziemniaczkami jestem tak co 2 h glodna ale lekarz kazal jesc bardzo czesto a malo wiec tak robie.... wigilia przebiegla bardzo spokojnie jednak jak juz tescie szli do gory to mama podala mezowi groc z kapusta w garnku, tz zlapal za jedno ucho i 7/8 kapusty wyladowalo na schodach ![]() dobrze, ze roszke zostalo hehehe ![]() a ja wylalam lakier do paznokci nalaptopa, w srodku ![]() kolo touch pada i nad gosnikiem ufffffffff no to ide leniuchowac dalej a na 00.00 na pasterke ![]() buziaki i milego odpoczynku |
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Jak tam po Wigilii? Obżarstwo było? U mnie było, zjadłam pierogi, łososia (bo karpia nie lubię) i inne frykasy. Tak więc wieczorem tylko padłam na łóżko i usnęłam, bo byłam mega zmęczona. Wydaje mi się, że od kilku dni mam większy brzuch i on chyba rośnie etapami
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny i brzuszki
My wczoraj padliśmy po północy ale już wcześniej strasznie mi się spać chciało więc nawet na pasterkę się nie wybieraliśmy. Oglądałam na AXN dwie części "mojej dziewczyny" jejku super ten film a tak dawno go nei widziałam dzisiaj leci "I kto to mówi" jak mi tż pozwoli to też będę oglądać ![]() Dzidzia wczoraj jak szalała, zwłaszcza po śledzikach w buraczkach rozmawiałam z tż przez telefon (bo tż na służbie) że nie wiem czy tak smakowało czy wdało się w tatę i będzie jadło tylko koreczki śledziowe w tatę to może się wdać z przemianą materii, upodobaniem do sportu, kolorem włosów, rzęsami i skórą ale wymagania Dostaliśmy od mojej mamy piękne aniołki z masy solnej, mama sama robiła. DO powieszenia w ramce, dwa aniołki obejmujące się i pani aniołek jest w ciąży a pan aniołek obejmuje panią aniołkową wzruszyłam się bardzo jak powiesimy z tż po świętach na ścianie to wkleję Wam zdjęcie ja dostałam jeszcze grube skarpetki (ale to sama chciałam) a tż kapcie bo niedawno mu się porwały i chodził w moich starych takich różowych prezenty niewyszukane ale miało ich nie być w ogóle. A my się cieszymy z praktycznych prezentów. Perfum nie używam zbytnio (mam jedne jeszcze z przed 2 lat, od tż dostałam i jeszcze je mam i jedne z przed 5 lat
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja też mam identyczne wymagania co do cech odziedziczonych po TŻ
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Monia...ja ci dam jednego męża
włosy bo fajnie by było mieć ciemnowłose dzieciątko w rodzinie a nie same białaski rzęsy bo tż ma je tak długie i tak gęste, czarne że ja takich nie mam nawet jak pomaluję a przemianę, materii bo ten je jak świnka a waga stoi w miejscu a jeszcze chce mu się ćwiczyć i to lubi a skórę bo ja mam dermatozę genetyczną i nie chciałabym żeby dziecko odziedziczyło to po mnie. To oczywiście wszystko w formie żartu jak będzie miało białe włoski po mamusi i rzęsy też to będę kochać jak własne
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
To nie mamy wspólnego męża
bo mój ma włosy blond, jednak co do reszty wszystko się zgadza
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
no to zagadka się rozwiązała
a co do skóry to mój tż ma ciemniejszą karnację i szybko się opala na brąz....jak ja bym tak chciała a ja to co najwyżej na brzoskwinkę się opalam Tż wraca już do domu, aż dzidzia zaczęła się kręcić Wiecie co...wczoraj wieczorem czułam ją raz tak pod pępkiem zaraz a po chwili nisko nad spojeniem łonowym muszę podpytać mamy czy to normalne
|
|
#2057 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam w pierwszy dzien swiat po wigilijnym obzarstwie
![]() nic mi nie smakuje tak na 100%, tzn mam ochote na cos, ale jak tylko wezme jeden kęs to sie okazuje ze to nie to i tak jest ze wszystkim ![]() ale dzisiaj pospalismy Cytat:
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się witam świątecznie
Wigilia minęła rodzinnie i spokojnie, rodzinka zachwycona Zosią i moim brzuszkiem ![]() Najpierw wigilia u m oich rodziców, więc zaczełiśmy wczesnie bo o 16, Zosia dostała kuchnie plastikową z garnuszkami, piekarnikiem i od razu wzięła się za gotowanie i karmienie wszystkich po kolei. Prawdziwy karp jej nie posmakował bo wypluła . Następnie wigilia u teściów i kolejne jedzenie (o dziwo jeszcze miałam miejsce). Zosia szalała i pojechaliśmy do domy dopiero po 21 a tam jeszcze prezenty do Zosi pod choinką i zamiast iść spać to zaczeła grać na swoim nowym laptopie. Nagle dosała takiego powera ze się popłakała jak miała iść spać ( a połozona padła w 5 min)Dziś odpoczywamy a ja zaczynam znów jeść bo mam właśnie ochotę na zupe grzybową miłego leniuchowania kochane
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-25 o 12:00 |
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNKI ZYCZENIA SPOZNIONE, ALE NAJLEPSZE.....WESOLYCH SWIAT, SPELNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEN, NO I OWOCNEGO, BEZBOLESNEGO ROZWIAZANIA
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Ciut spoznione, ale nadal aktualne Wesolych Swiat !!! Wpadalam na momencik z zyczeniami i juz mnie nie ma bo gosci mamy od wczoraj i trzeba pelnic obowiazki pani domu Fajnie jest, mimo tych obowiazkow Przyjemnego swietowania |
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że Święta w pełni i tutaj pustki
Miłego leniuchowania
|
#2062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie moje siostry i moi kumple pojechali na dyskoteke na 2 samochody a my z Tz siedzimy z moimi rodzicami (pija wodeczke) ![]() kurde jak mi jest zal, nie tej wodki ale na balety bym pojechala... tym bardziej ze w moim wieku, moja wiara ... ehh za rok staruszkowie mi przypilnuja dziecko a ja chociaz na 2 h bym poszla potanczyc ![]() pocieszcie mnie
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj u moich rodzcow tez pili wodeczke heh a7le wodka bleeee ja teraz doasrajr wermuty cin cn i filipetti i jak urodze to je zaczne spijac... juz mam chyba z 7:P ![]() takie bezczebelne z podwinietymi legginsami ale wrzucam fote brzuuucha w koncowce 22 tygodnia ![]() dzisiaj zaczynamy 23
|
|
|
|
|
#2064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze życie sie zmienia i nigdy nie będzie już takie same, ja nawet jako ostatnio wyszłam ze znajomymymi do pubu to i tak myślałam czy Zosia spokojnie śpi i czy wszstko ok, już nigdy nie będzie tak że wyjdziesz i nie będziesz myśleć że jesteś matką, nawet za bardzo wypić nie pozwala sumienie i poczucie obowiązku, bo jak ja rano na kacu będę pieluchę zmieniać już na zawsze będziemy rodzicami ![]() Cytat:
a ja ciągle jem Zosia od samego rana już gotuje na swojej nowej kuchni a ja wczoraj spadłam ze schodów oj bolało .... ale naszczęcie upadłam na swój mięciutki pośladeczek i to zamortyzowało uderzenie i nic się nie stało poza obitym tyłkiem(ale się wszyscy strachu najedli a mężul tak sie wystraszył że jeszcze go takiego nie widziałam biedaczek)no nic to dalej życzę miełego odpoczynku
|
||
|
|
|
#2065 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Kochane!
Jak święta mijają? Wszystkie objedzone? Ja mam pełną lodówkę "wałówki" od mamy, nie będę gotować przez najbliższe 2 tygodnie ![]() Ale w same święta zdecydowanie się nie przejadłam jak co roku więc jest dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Mam wrażenie, że mój podobny pod względem wielkości ![]() Przywiozłam też od mamy troszkę ciuszków ale to i tak jakaś 1/20 tego co trzyma w szafie Nie da się wszystkiego przejrzeć na raz więc zrobię jeszcze 2-3 podejścia Ciuszki śliczne, cały czas mam ochotę je rozkładać i składać Nie wiem jednak jak się takiego dzidziusia ubiera. Czy pod koniec kwietnia wystarczy body na krótki rękaw, spodenki i bluza? No i oczywiście skarpetki? Mam sporo bodziaków właśnie w tym najmniejszym rozmiarze 56 i zastanawiam się czy w kwietniu będę mogła je wykorzystać. No i na noc to po prostu pajacyk wystarczy? Może już wybiegam trochę w przyszłość ale chciałabym już się czymś sugerować przy wyborze ubranek ![]() Jakoś nie mam też przekonania do bluzeczek, mam wrażenie, że przy takim mały dziecku, tylko leżącym to się będzie ona zawijać do góry. No chyba, że pod spodem są śpiochy długie i na to bluzeczka? Jeśli macie jakieś rady to się podzielcie, będę wdzięczna ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- andziot najważniejsze, że nic się nie stało
|
|
#2066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chyba już stara jestem, bo nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam na takiej imprezie może z 10 lat temu. W ogóle mi nie brakuje takich rzeczy Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że nic Ci się nie stało Cytat:
Co do tych bluzeczek i kaftaników to na początku je sobie odpuszczam, bo mam wrażenie że to niewygodne i dla mnie i dla dziecka. Dla noworodka najlepsze chyba bodziaki, śpioszki i pajace
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy wypracuje swój system co do ubierania ja np wcale nie kupowałam kaftaników, bo rzeczywiście się podwijały głownie to były bodziaki (jak była mała to takie kopertowe sa najwygodniejsze, bo strach przez głowę cos przekładać, a pózniej takie zapinane z boku na napy) do tego spodenki jakieś, ja jakoś śpiochów takich typowych tez nie kupowałam, bo mi się wydawało że dziecko ciągle w bieliźnie lata, więc główny ubiór to był bodziak + spodenki + ew. jakiś sweterek na noc pajacyk, chyba że jakiś gorący dzień więc same bodziaki wtedy... kwiecień, maj --> w sumie niewiadomo czy będzie bardzo ciepło, raczej chyba jeszcze nie Zosia urodziła się na początku czerwca i pamietam że jeszcze jakiś czas nosiła body na długi rękaw, bo takiego maluszka raczej trzeba ciepło ubierać ... ale później jak już cieplo było to sam bodziak na krótki rękaw i do wózka na spacer ![]() dlatego ja raczej te 56 to będe miec na dłougi rekaw a już większe to takie na krótki kupię to sie wypłodziłam w ten świąteczny dzionek
|
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, Mamuśki
))Wszystkiego dobrego świątecznego! Ależ ja lubię święta! Rodzina, śmiechy i pyszne jedzonko Starałam się nie objadać, ale czy to możliwe?! ![]() A Mikołaj w tym roku super Jeszcze jeden prezent będzie z opóźnieniem, bo oprócz mniejszych prezentów, postanowiliśmy z TŻ kupić sobie zmywarę.Wszystkiego dobrego dla Was! Nie wywalać się, nie spadać ze schodów i ubierać się ciepło Aguś, brzuszek piękny ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Oj, z tym ubieraniem, to też nie wiem, jak dam radę. Szczerze mówiąc, nawet nie miałam pojęcia ile czego kupować i w ogóle co kupować. Ale jest w poczekalni taki wątek "Ile czego kupować", tam jest tyle cennych rad! Powiem, Wam, że nawet przygotowałam sobie wstępną listę zakupów, ale pewnie jeszcze z 20 razy się pozmienia
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane dziewczynki!
u mnei swieta w cudownej atmosferze, ale przejedzona wczoraj bylam totalnie, dlatego dzis na sniadanko ledwiie jedna kromeczke i teraz lecimy z tesciami na duzszy zimowy spacer ![]() piszecie o ubieraniu dzieciaczka, ja tez totalnie nie mam pojecia co i jak, zielona jestem a juz powoli trzeba zaczac o tym myslec ![]() moria fajnie masz, ze mama tyle nakupila, moja raczej ma milion pomyslow jak mi doradzac, ale nic nei kupuje ![]() andziot dziekujemy za rady doswidczonej mamy, powiem ci z emoje dzieciate kolezanki tez glownie preferuja body o kazdej porze roku ![]() Kasiu tez bym poszla potanczyc, szczegolnie po tym przejedzeniu ![]() aaa no i wysylam jak obiecalam zdjecie mojej sukienki, ktora zakladalam na wigilie, tej z HM ![]() caluje i zycze udanej resztki swiat ![]() sukienusia.jpg |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

Czekamy na Ciebie fasolko
i nie wiem czy wypic po wygilii 3 łyczki 

a przemianę, materii bo ten je jak świnka a waga stoi w miejscu
a jeszcze chce mu się ćwiczyć i to lubi

a mężul tak sie wystraszył że jeszcze go takiego nie widziałam
biedaczek)
Mam wrażenie, że mój podobny pod względem wielkości
Nie da się wszystkiego przejrzeć na raz więc zrobię jeszcze 2-3 podejścia
dobrze że nic Ci się nie stało