Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-24, 11:02   #2041
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Bzyczko, LUBIĘ TO

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 11:19   #2042
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Dużo szczęścia i radości, niechaj w domu Waszym gości
Dużo jadła wszelakiego i napoju wybornego.
Pieniądz niech się sypie, a lepiej szeleści
Pan Bóg zdrowiem darzy, a miłość niech pieści.

Kochane moje wszystkiego co najlepszego dla Was i dla Waszych rodzin, czerpcie siłę z tej magii Świąt i wspólnego obcowania , a na wiosnę sobie i Wam życzę zdrowego maluszka

Ja dzisiaj też jak na złośc czuje się okropnie, wszystko mnie boli, mam mdłosci, dreszcze - poprostu koszmar...., raczej sobie nie podjem na wigilii

Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 11:19   #2043
andziot
Zakorzenienie

hehehe

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 11:58   #2044
SiLLee
Raczkowanie

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia
wielu głębokich i radosnych przeżyć,
wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości
oraz błogosławieństwa Bożego
w każdym dniu nadchodzącego Roku ;*
Wesołych dziewczyny !

a za mna chodzi lampka czerwonego wina i nie wiem czy wypic po wygilii 3 łyczki czy sobie darowac. Ale chyba sobie podaruje
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske

Edytowane przez SiLLee
Czas edycji: 2010-12-24 o 12:08
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 12:01   #2045
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Gratulacje
16:15 prowadzą dziewuchy ( wg moich obliczeń )
16:15 to Kasiula MUSI miec siusiaka dla równowagi ,nie ma innej opcji Kasieńko

Ja ledwo sie z łóżka zwlekłam,masakra,wczoraj cały dzien przy garach,dzisiaj znow,
Siasiek jeszcze mi sie tych Twoich ciastek zachciało hihi,mimo,ze 2 ciasta zrobilam ojj ja łakoma

Teraz porządki ostatnie,obrysy i takie tam i aby do gwiazdki hihi,Julia juz sie doczekać nie może......

A z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam dziewuszki przede wszystkim zdrówka dla Was i dzieciaczków w brzuszkach, spokoju i szczęścia dla Waszych rodzin, atmosfery miłości przy choince i oczywiście masy prezentów pod nią

odpoczywajcie i cieszcie się Waszym szczęściem,pomyślcie,ze za rok będzie Was więcej przy choince
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 12:54   #2046
Catia88
Rozeznanie

Dziewczyny bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje!

Ja również chciałam Wam życzyć wesołych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia! Dużo zdrówka, miłości, spełnienia marzeń, samych radosnych dni przez cały nastepny rok, oraz by 2011 był jeszcze lepszym rokiem od tego! No i oczywiście udanego Sylwestra i.... zdrowych i pieknych dziaciaczków!!!

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 13:37   #2047
spice1985
Zadomowienie

Wesołych Świąt!

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 21:24   #2048
Agnieszka.M
Rozeznanie

No witam, widzę że jestem tutaj sama tego wieczoru.
My już po Wigilii, mąż mnie tylko podrzucił do domu i pojechał na noc do pracy, dlatego miałam czas zasiąść do komputera
No, a moja dzidzia się dzisiaj uaktywniła na maksa, najpierw za zasługą zupy rybnej, potem w czasie konsumpcji piernika produkcji mojej mamy i na sam koniec po soku bananowym. Aż wszyscy po kolei przykładali ręce do brzucha i się cieszyli
Była też moja siostra, która ma termin porodu tydzień przede mną i ona jeszcze nic nie czuje. W ogóle zupełnie inaczej przechodzi ciąże.
Potem wszyscy już rozmyślali o przyszłorocznych Świętach jak będą dodatkowo dwa półroczne maluchy przy stole
Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że wszystkie odpoczęłyście i dobrze się czujecie w te wyjątkowe, bo z maluszkami w brzuszkach Święta
My jutro znowu jedziemy do moich rodziców na świąteczny obiad, a w niedziele do teściów.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 21:31   #2049
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki,

my już też po Mój synuś z rana ( chyba) smacznie spał, bo dopiero uaktywnił się koło południa. Potem czułam go już cały czas.
Potrawy wigilijne chyba mu bardzo spasowały, bo cały czas się ruszał.
My również gdybaliśmy, co będzie za rok. Mój brat ma 4 miesięczną córeczkę, która przespała dokładnie całą wigilię i pozwoliła nam spokojnie zjeść. Za rok będzie już chodząca Zuzia i nasz Piotruś.
Największą radość i wzruszenie sprawił nam prezent właśnie od brata i bratowej, w postaci niebieskich bucików
Miałam plany, aby iść na pasterkę, ale wybieramy z Piotrusiem nasze łóżeczko. To był jednak długi i męczący dzień...
Miłego świętowania dziewczyny
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 21:32   #2050
agus87
Zakorzenienie

czesc kochane
wszystkie juz po wigilii, leniuchuja

ja wlasnie podjadam sledziki w smietanie z ziemniaczkami
jestem tak co 2 h glodna

ale lekarz kazal jesc bardzo czesto a malo
wiec tak robie....

wigilia przebiegla bardzo spokojnie
jednak jak juz tescie szli do gory to mama podala mezowi groc z kapusta w garnku, tz zlapal za jedno ucho i 7/8 kapusty wyladowalo na schodach
dobrze, ze roszke zostalo hehehe

a ja wylalam lakier do paznokci nalaptopa, w srodku
kolo touch pada i nad gosnikiem ufffffffff

no to ide leniuchowac dalej
a na 00.00 na pasterke
buziaki i milego odpoczynku
Stary 2010-12-25, 08:36   #2051
MoniaK
Zakorzenienie

Dzieńdoberek
Jak tam po Wigilii? Obżarstwo było? U mnie było, zjadłam pierogi, łososia (bo karpia nie lubię) i inne frykasy. Tak więc wieczorem tylko padłam na łóżko i usnęłam, bo byłam mega zmęczona.
Wydaje mi się, że od kilku dni mam większy brzuch i on chyba rośnie etapami
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 08:52   #2052
bzyczka1
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny i brzuszki
My wczoraj padliśmy po północy ale już wcześniej strasznie mi się spać chciało więc nawet na pasterkę się nie wybieraliśmy. Oglądałam na AXN dwie części "mojej dziewczyny" jejku super ten film a tak dawno go nei widziałam dzisiaj leci "I kto to mówi" jak mi tż pozwoli to też będę oglądać
Dzidzia wczoraj jak szalała, zwłaszcza po śledzikach w buraczkach rozmawiałam z tż przez telefon (bo tż na służbie) że nie wiem czy tak smakowało czy wdało się w tatę i będzie jadło tylko koreczki śledziowe Oby nie w tatę to może się wdać z przemianą materii, upodobaniem do sportu, kolorem włosów, rzęsami i skórą ale wymagania
Dostaliśmy od mojej mamy piękne aniołki z masy solnej, mama sama robiła. DO powieszenia w ramce, dwa aniołki obejmujące się i pani aniołek jest w ciąży a pan aniołek obejmuje panią aniołkową wzruszyłam się bardzo jak powiesimy z tż po świętach na ścianie to wkleję Wam zdjęcie ja dostałam jeszcze grube skarpetki (ale to sama chciałam) a tż kapcie bo niedawno mu się porwały i chodził w moich starych takich różowych prezenty niewyszukane ale miało ich nie być w ogóle. A my się cieszymy z praktycznych prezentów. Perfum nie używam zbytnio (mam jedne jeszcze z przed 2 lat, od tż dostałam i jeszcze je mam i jedne z przed 5 lat ), a resztę wolę sama sobie kupować.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 09:05   #2053
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
w tatę to może się wdać z przemianą materii, upodobaniem do sportu, kolorem włosów, rzęsami i skórą ale wymagania
Bzyczka, czy my mamy wspólnego męża bo ja też mam identyczne wymagania co do cech odziedziczonych po TŻ
Stary 2010-12-25, 09:18   #2054
bzyczka1
Zakorzenienie

Monia...ja ci dam jednego męża
włosy bo fajnie by było mieć ciemnowłose dzieciątko w rodzinie a nie same białaski rzęsy bo tż ma je tak długie i tak gęste, czarne że ja takich nie mam nawet jak pomaluję a przemianę, materii bo ten je jak świnka a waga stoi w miejscu a jeszcze chce mu się ćwiczyć i to lubi a skórę bo ja mam dermatozę genetyczną i nie chciałabym żeby dziecko odziedziczyło to po mnie.

To oczywiście wszystko w formie żartu jak będzie miało białe włoski po mamusi i rzęsy też to będę kochać jak własne

Nasz skarb
Stary 2010-12-25, 09:27   #2055
MoniaK
Zakorzenienie

To nie mamy wspólnego męża bo mój ma włosy blond, jednak co do reszty wszystko się zgadza
Stary 2010-12-25, 09:47   #2056
bzyczka1
Zakorzenienie

no to zagadka się rozwiązała a co do skóry to mój tż ma ciemniejszą karnację i szybko się opala na brąz....jak ja bym tak chciała a ja to co najwyżej na brzoskwinkę się opalam

Tż wraca już do domu, aż dzidzia zaczęła się kręcić
Wiecie co...wczoraj wieczorem czułam ją raz tak pod pępkiem zaraz a po chwili nisko nad spojeniem łonowym muszę podpytać mamy czy to normalne

Nasz skarb
Stary 2010-12-25, 11:35   #2057
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

witam w pierwszy dzien swiat po wigilijnym obzarstwie
nic mi nie smakuje tak na 100%, tzn mam ochote na cos, ale jak tylko wezme jeden kęs to sie okazuje ze to nie to i tak jest ze wszystkim
ale dzisiaj pospalismy

Cytat:
no to zagadka się rozwiązała a co do skóry to mój tż ma ciemniejszą karnację i szybko się opala na brąz....jak ja bym tak chciała a ja to co najwyżej na brzoskwinkę się opalam

Tż wraca już do domu, aż dzidzia zaczęła się kręcić
Wiecie co...wczoraj wieczorem czułam ją raz tak pod pępkiem zaraz a po chwili nisko nad spojeniem łonowym muszę podpytać mamy czy to normalne
wydaje mi sie ze to normalne, bo gdzies mogla kopac nozka, a po drugiej stronie raczka. ja tez tak mam ze czuje w dwoch roznych miejscach, albo gora-dol , albo raz bardzo z lewej, za chwile z prawej strony
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 11:57   #2058
andziot
Zakorzenienie

ja też się witam świątecznie

Wigilia minęła rodzinnie i spokojnie, rodzinka zachwycona Zosią i moim brzuszkiem
Najpierw wigilia u m oich rodziców, więc zaczełiśmy wczesnie bo o 16, Zosia dostała kuchnie plastikową z garnuszkami, piekarnikiem i od razu wzięła się za gotowanie i karmienie wszystkich po kolei. Prawdziwy karp jej nie posmakował bo wypluła . Następnie wigilia u teściów i kolejne jedzenie (o dziwo jeszcze miałam miejsce). Zosia szalała i pojechaliśmy do domy dopiero po 21 a tam jeszcze prezenty do Zosi pod choinką i zamiast iść spać to zaczeła grać na swoim nowym laptopie. Nagle dosała takiego powera ze się popłakała jak miała iść spać ( a połozona padła w 5 min)
Dziś odpoczywamy byliśmy już na spacerku i szopkę obejrzeć w kosciele
a ja zaczynam znów jeść bo mam właśnie ochotę na zupe grzybową

miłego leniuchowania kochane

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-12-25 o 12:00
Stary 2010-12-25, 13:41   #2059
principessina
Zakorzenienie

DZIEWCZYNKI ZYCZENIA SPOZNIONE, ALE NAJLEPSZE.....WESOLYCH SWIAT, SPELNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEN, NO I OWOCNEGO, BEZBOLESNEGO ROZWIAZANIA
Stary 2010-12-25, 18:47   #2060
Eve1603
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki

Ciut spoznione, ale nadal aktualne Wesolych Swiat !!!
Wpadalam na momencik z zyczeniami i juz mnie nie ma bo gosci mamy od wczoraj i trzeba pelnic obowiazki pani domu Fajnie jest, mimo tych obowiazkow
Przyjemnego swietowania

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 20:28   #2061
MoniaK
Zakorzenienie

Widzę, że Święta w pełni i tutaj pustki Miłego leniuchowania
Stary 2010-12-25, 22:35   #2062
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
16:15 to Kasiula MUSI miec siusiaka dla równowagi ,nie ma innej opcji Kasieńko
hehe dziekuje kochana

wlasnie moje siostry i moi kumple pojechali na dyskoteke na 2 samochody a my z Tz siedzimy z moimi rodzicami (pija wodeczke)

kurde jak mi jest zal, nie tej wodki ale na balety bym pojechala... tym bardziej ze w moim wieku, moja wiara ... ehh za rok staruszkowie mi przypilnuja dziecko a ja chociaz na 2 h bym poszla potanczyc

pocieszcie mnie
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 00:18   #2063
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
hehe dziekuje kochana

wlasnie moje siostry i moi kumple pojechali na dyskoteke na 2 samochody a my z Tz siedzimy z moimi rodzicami (pija wodeczke)

kurde jak mi jest zal, nie tej wodki ale na balety bym pojechala... tym bardziej ze w moim wieku, moja wiara ... ehh za rok staruszkowie mi przypilnuja dziecko a ja chociaz na 2 h bym poszla potanczyc

pocieszcie mnie
kochana don't worry, my tez wspominamy, ze dzisiaj bysmy balowali...
dzisiaj u moich rodzcow tez pili wodeczke heh
a7le wodka bleeee
ja teraz doasrajr wermuty cin cn i filipetti i jak urodze to je zaczne spijac...
juz mam chyba z 7:P

takie bezczebelne z podwinietymi legginsami ale wrzucam fote brzuuucha w koncowce 22 tygodnia
dzisiaj zaczynamy 23
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07544.jpg (38,0 KB, 85 załadowań)
Stary 2010-12-26, 08:22   #2064
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
hehe dziekuje kochana

pocieszcie mnie
nasze życie sie zmienia i nigdy nie będzie już takie same, ja nawet jako ostatnio wyszłam ze znajomymymi do pubu to i tak myślałam czy Zosia spokojnie śpi i czy wszstko ok, już nigdy nie będzie tak że wyjdziesz i nie będziesz myśleć że jesteś matką, nawet za bardzo wypić nie pozwala sumienie i poczucie obowiązku, bo jak ja rano na kacu będę pieluchę zmieniać już na zawsze będziemy rodzicami

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

takie bezczebelne z podwinietymi legginsami ale wrzucam fote brzuuucha w koncowce 22 tygodnia
dzisiaj zaczynamy 23
wow, jaki piękny

a ja ciągle jem
Zosia od samego rana już gotuje na swojej nowej kuchni
a ja wczoraj spadłam ze schodów na dupę (z jakiś 3 stopni)
oj bolało ....
ale naszczęcie upadłam na swój mięciutki pośladeczek i to zamortyzowało uderzenie i nic się nie stało poza obitym tyłkiem
(ale się wszyscy strachu najedli a mężul tak sie wystraszył że jeszcze go takiego nie widziałam biedaczek)

no nic to dalej życzę miełego odpoczynku

Stary 2010-12-26, 08:57   #2065
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry Kochane!

Jak święta mijają? Wszystkie objedzone? Ja mam pełną lodówkę "wałówki" od mamy, nie będę gotować przez najbliższe 2 tygodnie
Ale w same święta zdecydowanie się nie przejadłam jak co roku więc jest dobrze

Cytat:
(...) Oglądałam na AXN dwie części "mojej dziewczyny" jejku super ten film a tak dawno go nei widziałam
Też bardzo lubię ten film

Cytat:
(...) wrzucam fote brzuuucha w koncowce 22 tygodnia
dzisiaj zaczynamy 23
Pięęękny Mam wrażenie, że mój podobny pod względem wielkości

Przywiozłam też od mamy troszkę ciuszków ale to i tak jakaś 1/20 tego co trzyma w szafie Nie da się wszystkiego przejrzeć na raz więc zrobię jeszcze 2-3 podejścia Ciuszki śliczne, cały czas mam ochotę je rozkładać i składać
Nie wiem jednak jak się takiego dzidziusia ubiera. Czy pod koniec kwietnia wystarczy body na krótki rękaw, spodenki i bluza? No i oczywiście skarpetki? Mam sporo bodziaków właśnie w tym najmniejszym rozmiarze 56 i zastanawiam się czy w kwietniu będę mogła je wykorzystać. No i na noc to po prostu pajacyk wystarczy? Może już wybiegam trochę w przyszłość ale chciałabym już się czymś sugerować przy wyborze ubranek

Jakoś nie mam też przekonania do bluzeczek, mam wrażenie, że przy takim mały dziecku, tylko leżącym to się będzie ona zawijać do góry. No chyba, że pod spodem są śpiochy długie i na to bluzeczka?

Jeśli macie jakieś rady to się podzielcie, będę wdzięczna

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

andziot najważniejsze, że nic się nie stało ja też cały czas drżałam o to, czy nie fiknę. Wszystko oblodzone, drogi, chodniki, podjazdy schody, TŻ mnie trzymał ale sam tracił równowagę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 09:22   #2066
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:

pocieszcie mnie
nie ma przebacz, balety w odstawkę Ja to chyba już stara jestem, bo nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam na takiej imprezie może z 10 lat temu. W ogóle mi nie brakuje takich rzeczy

Cytat:
dzisiaj zaczynamy 23
super!!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

a ja wczoraj spadłam ze schodów na dupę (z jakiś 3 stopni)
oj bolało ....
ajććć dobrze że nic Ci się nie stało

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Nie wiem jednak jak się takiego dzidziusia ubiera. Czy pod koniec kwietnia wystarczy body na krótki rękaw, spodenki i bluza? No i oczywiście skarpetki? Mam sporo bodziaków właśnie w tym najmniejszym rozmiarze 56 i zastanawiam się czy w kwietniu będę mogła je wykorzystać. No i na noc to po prostu pajacyk wystarczy? Może już wybiegam trochę w przyszłość ale chciałabym już się czymś sugerować przy wyborze ubranek

Jakoś nie mam też przekonania do bluzeczek, mam wrażenie, że przy takim mały dziecku, tylko leżącym to się będzie ona zawijać do góry. No chyba, że pod spodem są śpiochy długie i na to bluzeczka?
jejku, ja też kompletnie nie wiem jak postępować z takim noworodkiem, jestem całkiem zielona Wszyscy wkoło mówią, że jak się urodzi to sama będę wiedziała ale kurde skąd??? Co do tych bluzeczek i kaftaników to na początku je sobie odpuszczam, bo mam wrażenie że to niewygodne i dla mnie i dla dziecka. Dla noworodka najlepsze chyba bodziaki, śpioszki i pajace
Stary 2010-12-26, 10:13   #2067
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Przywiozłam też od mamy troszkę ciuszków ale to i tak jakaś 1/20 tego co trzyma w szafie Nie da się wszystkiego przejrzeć na raz więc zrobię jeszcze 2-3 podejścia Ciuszki śliczne, cały czas mam ochotę je rozkładać i składać

Jeśli macie jakieś rady to się podzielcie, będę wdzięczna

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

andziot najważniejsze, że nic się nie stało ja też cały czas drżałam o to, czy nie fiknę. Wszystko oblodzone, drogi, chodniki, podjazdy schody, TŻ mnie trzymał ale sam tracił równowagę

każdy wypracuje swój system co do ubierania
ja np wcale nie kupowałam kaftaników, bo rzeczywiście się podwijały
głownie to były bodziaki (jak była mała to takie kopertowe sa najwygodniejsze, bo strach przez głowę cos przekładać, a pózniej takie zapinane z boku na napy) do tego spodenki jakieś,
ja jakoś śpiochów takich typowych tez nie kupowałam, bo mi się wydawało że dziecko ciągle w bieliźnie lata, więc główny ubiór to był bodziak + spodenki + ew. jakiś sweterek
na noc pajacyk, chyba że jakiś gorący dzień więc same bodziaki wtedy...
kwiecień, maj --> w sumie niewiadomo czy będzie bardzo ciepło, raczej chyba jeszcze nie
Zosia urodziła się na początku czerwca i pamietam że jeszcze jakiś czas nosiła body na długi rękaw, bo takiego maluszka raczej trzeba ciepło ubierać ...
ale później jak już cieplo było to sam bodziak na krótki rękaw i do wózka na spacer
dlatego ja raczej te 56 to będe miec na dłougi rekaw a już większe to takie na krótki kupię

to sie wypłodziłam w ten świąteczny dzionek

Stary 2010-12-26, 10:45   #2068
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć, Mamuśki))

Wszystkiego dobrego świątecznego! Ależ ja lubię święta! Rodzina, śmiechy i pyszne jedzonko

Starałam się nie objadać, ale czy to możliwe?! Dziś znowu rodzinnie, ale wydaje mi się, że jeszcze trawię jedzenie z piątku, więc przystopuję

A Mikołaj w tym roku super Jeszcze jeden prezent będzie z opóźnieniem, bo oprócz mniejszych prezentów, postanowiliśmy z TŻ kupić sobie zmywarę.

Wszystkiego dobrego dla Was! Nie wywalać się, nie spadać ze schodów i ubierać się ciepło

Aguś, brzuszek piękny

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Oj, z tym ubieraniem, to też nie wiem, jak dam radę. Szczerze mówiąc, nawet nie miałam pojęcia ile czego kupować i w ogóle co kupować. Ale jest w poczekalni taki wątek "Ile czego kupować", tam jest tyle cennych rad! Powiem, Wam, że nawet przygotowałam sobie wstępną listę zakupów, ale pewnie jeszcze z 20 razy się pozmienia

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 11:35   #2069
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
każdy wypracuje swój system co do ubierania
ja np wcale nie kupowałam kaftaników, bo rzeczywiście się podwijały
głownie to były bodziaki (jak była mała to takie kopertowe sa najwygodniejsze, bo strach przez głowę cos przekładać, a pózniej takie zapinane z boku na napy) do tego spodenki jakieś,
ja jakoś śpiochów takich typowych tez nie kupowałam, bo mi się wydawało że dziecko ciągle w bieliźnie lata, więc główny ubiór to był bodziak + spodenki + ew. jakiś sweterek
na noc pajacyk, chyba że jakiś gorący dzień więc same bodziaki wtedy...
kwiecień, maj --> w sumie niewiadomo czy będzie bardzo ciepło, raczej chyba jeszcze nie
Zosia urodziła się na początku czerwca i pamietam że jeszcze jakiś czas nosiła body na długi rękaw, bo takiego maluszka raczej trzeba ciepło ubierać ...
ale później jak już cieplo było to sam bodziak na krótki rękaw i do wózka na spacer
dlatego ja raczej te 56 to będe miec na dłougi rekaw a już większe to takie na krótki kupię

to sie wypłodziłam w ten świąteczny dzionek
rady doświadczonych mam bezcenne dzięki
Stary 2010-12-26, 12:24   #2070
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane dziewczynki!
u mnei swieta w cudownej atmosferze, ale przejedzona wczoraj bylam totalnie, dlatego dzis na sniadanko ledwiie jedna kromeczke i teraz lecimy z tesciami na duzszy zimowy spacer
piszecie o ubieraniu dzieciaczka, ja tez totalnie nie mam pojecia co i jak, zielona jestem a juz powoli trzeba zaczac o tym myslec
moria fajnie masz, ze mama tyle nakupila, moja raczej ma milion pomyslow jak mi doradzac, ale nic nei kupuje
andziot dziekujemy za rady doswidczonej mamy, powiem ci z emoje dzieciate kolezanki tez glownie preferuja body o kazdej porze roku
Kasiu tez bym poszla potanczyc, szczegolnie po tym przejedzeniu

aaa no i wysylam jak obiecalam zdjecie mojej sukienki, ktora zakladalam na wigilie, tej z HM
caluje i zycze udanej resztki swiat
sukienusia.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości