Zmiana fryzury - jak ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-26, 12:44   #1
masseur
Raczkowanie

Zmiana fryzury - jak ?

Witam.
Powiem krótko. Chciałbym zmienić fryzurę, ale nie mam pojęcia co powiedzieć fryzjerowi, gdyż pierwszy raz zapuszczam włosy ; ]

Obecnie moja fryzura wygląda tak: http://img228.imageshack.us/content_...=mupload&email - Jak widzicie, po (mojej) prawej stronie włosy przy uszach zakręcają się, co strasznie mnie irytuje (na zdjęciu wygląda proporcjonalnie przyzwoicie, ale na żywo już jest gorzej). Tak samo z tyłu (po bokach) .

Fryzura jaką chciałbym mieć wygląda tak: http://www.fryzunie.pl/wp-content/up..._meskie_01.jpg - Widać tutaj, że koledze włosy nie zakręcają się przy uszach, jak mi :/

I teraz moje pytanie: czy z mojej byle-jakiej fryzury da się utworzyć takie cudo ???
Proszę o rady, co mam zrobić z moimi włosami, co powiedzieć fryzjerowi, jak mam mnie obciąć ?
masseur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 13:09   #2
toJaaa
Raczkowanie

Dot.: Zmiana fryzury - jak ?

Nie jestem fryzjerka ale myśle tak : kolega na zdjeciu napewno nie wygląda tak ''po wstaniu z łóżka'' ale napewno troche sie nad jego fryzurą napracowali. Po drugie, może po prostu zapuszczaj, powiedz fryzjerowi o twoich planach na dłuższe włosy, a potem hmmmm po prostu modeluj, tak tak, chłopcy też muszą prostuj ''loczki'' i zawijaski i dbaj o nie.
Powodzenia w dążeniu do celu, wiem że to czasami trudne i ''niewykonalne''
toJaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 14:29   #3
masseur
Raczkowanie

Heh
Może po prostu pozapuszczam se jeszcze włoski, a po jakimś czasie pójdę do fryzjera, pokaże mu zdjęcie tego blondaska i poproszę, żeby wymodelowali mi tak jak u niego, a przynajmniej podobnie.

Ktoś ma jakieś inne pomysły, porady ? Proszę o udzielanie się w temacie tych, którzy się znają. : )

toJaaa dzięki i pozdrawiam

Edytowane przez masseur
Czas edycji: 2010-12-26 o 14:40
Stary 2010-12-26, 14:40   #4
toJaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez masseur Pokaż wiadomość
Heh
Może po prostu pozapuszczam se jeszcze włoski, a po jakimś czasie pójdę do fryzjera, pokaże mu zdjęcie tego blondaska i poproszę, żeby wymodelowali mi tak jak u niego, a przynajmniej podobnie. ;D
Dzięki i pozdrawiam.
Można i tak, o to mi właśnie chodziło Chciaż fryzjer wymodeluje ci tak jak chcesz, wiadomo ze to bedzie tylko na chwile, ale przynajmniej obetnie tak żeby ci sie lepiej układały i zobaczysz co robić zeby tak potem samemu ułożyć przestrzegam przed tym ze nie musi wyjść tak jak ma ten blondasek, poniewaz może sie po prostu tak nie dac
toJaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 15:39   #5
masseur
Raczkowanie

A czy jest możliwe, żeby w 1 dzień zrobił to wszystko (usunął "loczki", boobcinał tam gdzie trzeba, wycieniował jako tako i pofarbował na blond z odcieniami czerni ? To pofarbowanie to ew. na drugi dzień ;p
Wiem, że to też zależy od fryzjera, ale czy byłoby możliwe pójść do niego z takimi kudłami, pokazać zdjęcie, powiedzieć "Zrób tak jak tu, koniec" i czekać na rezultat ? ; )
Stary 2010-12-26, 15:44   #6
Damian17
Raczkowanie

A potrzebne ci to farbowanie blond z czarnym ? Nie lepiej obciąć tylko i je układać tak jak na zdjeciu. Taką fryzurę jak chcesz ma Zac Efron i wygląda świetnie.

A jesli już to jest możliwe bez problemu. Najpierw zrobi ci te pasemka i obetnie.Myslę że 2h mu wystarczą bez problemu.

Edytowane przez Damian17
Czas edycji: 2010-12-26 o 15:46
Damian17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 15:51   #7
masseur
Raczkowanie

Cytat:
Taką fryzurę jak chcesz ma Zac Efron i wygląda świetnie.
Podobną, ale nie taką samą Ten blondas ma bardziej przycięte przed uszami (baczki), u niego włosy wydają się jakby tłustsze i ma większe przerwy na grzywce - fajne ;d. U Zaca grzywka jest bardzo gęsta, taka "puszysta" (jak reszta włosów) i odchylona na bok, czego właśnie nie lubię.

A to farbowanie to w sumie mogę se odstawić na później. Najważniejsze teraz dla mnie jest umodelowanie. ;d

dzięx )

Edytowane przez masseur
Czas edycji: 2010-12-26 o 16:08

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 16:00   #8
Damian17
Raczkowanie

No to chyba normalne jest że idziesz do fryzjera po to co chcesz mieć na głowie ? Powiesz mu co chcesz a on już będzie wiedział co robić a jak będzie coś robił nie tak to zwracaj mu uwagę. Ja zawsze u fryzjera mówię co chcę i zwracam uwagę gdy robi coś nie tak. A czy wrócisz z uśmiechem to nie wiem bo pasemka u chlopaka czarno-białe wzbudzają duże poruszenie i zły odbiór. Refleksy jakieś które widać z bliska i nie rożnią się od własnych włosów dużo nie ale pasemke owszem

Nie lubisz gęstej grzywki ? Wooow. Lubisz mieć tłuste włosy ?

Edytowane przez Damian17
Czas edycji: 2010-12-26 o 16:11
Stary 2010-12-26, 16:12   #9
masseur
Raczkowanie

Sorki za powtórzenie wiadomości. Przeedytowałem ją na kolejną odpowiedź ; )

I co masz na myśli, mówiąc "pasemka u chłopaka czarno-białe wzbudzają duże poruszenie i zły odbiór" ?

Cytat:
Nie lubisz gęstej grzywki ? Wooow. Lubisz mieć tłuste włosy ?
Źle to sformułowałem. Po prostu dla mnie fajnie wygląda ta grzywa u blondasa, nie u Zaca. Ten drugi ma po bokach za długie włosy : )

Edytowane przez masseur
Czas edycji: 2010-12-26 o 16:22
Stary 2010-12-26, 16:22   #10
Damian17
Raczkowanie

Kojarzą mi się z technoboy'ami , solarką ,obcisłe koszulki żeby uwydatnić mięśnie a lycra w koszulkach pomaga opinaniu sie na skórze,spodnie z milionem naszywek i adidaski. Pragnę tu zaznaczyć że wiele osób ma takie zdanie Po prostu czarno białe pasemka u dziewczyn są okropne a co dopiero u chłopaka .
Stary 2010-12-26, 16:37   #11
masseur
Raczkowanie

Dziwne masz skojarzenia. ;p
Ale każdy ma prawo do własnego zdania . ; )

Mi się pasemka nawet podobają, ale zastanawiałbym się nad nimi. Nie każdemu pasują ; ]
Ale... ten facet na zdjęciu fajnie w nich wygląda, nie uważasz ? : ]

Edytowane przez masseur
Czas edycji: 2010-12-26 o 16:45
Stary 2010-12-26, 16:46   #12
Damian17
Raczkowanie

Już ci kompletnie nie rozumiem. Mówisz ze idziesz do fryzjera robić pasemka jak zapuscisz wlosy a teraz mówisz że Ci nie pasują i sie nie zdecydowałbyś na nie.

Skojarzenia mam jak najbardziej dobre

Tak masz zamiar ciągle edytować swoje odpowiedzi? Piszesz w nich i jak ktoś Ci odpisze to edytujesz.To jest takie niezrozumiałe jak ktoś będzie czytał.

Facet na zdjęciach wzbudza u mnie śmiech . Grzywka jest tak wycieniowana że aż przerzedzona i jesszcze te pasemka.

Edytowane przez Damian17
Czas edycji: 2010-12-26 o 16:51
Stary 2010-12-26, 17:00   #13
masseur
Raczkowanie

Ale czy ja powiedziałem, że mi nie pasują ? Mówiąc "nie każdemu pasują" nie miałem na myśli siebie, pisałem ogólnie.
A zastanawiałbym się dlatego, bo naturalne włosy (w moim przypadku ciemne) też ładnie wyglądają, a głównie chodzi mi o ułożenie włosów, nie o kolor ; ) Poza tym posiedziałem trochę na forach i poczytałem o tych pasemkach. I miałeś rację, większość uważa, że to pedalskie ^^ Chociaż na niektórych lepiej wyglądają pasemka niż natura ; ]

I to chyba wszystko co chciałem wiedzieć.
Dzięki wam i pozdrawiam : ))

Temat do zamknięcia.
Stary 2010-12-28, 13:37   #14
201610310857
Konto usunięte

a mnie tam się podobają Twoje obecne włosy
Tylko stylizowałabym je odrobiną gumy- żeby były bardziej nastroszone
Nie rób sobie krzywdy fryzurą EFRONA.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 13:48   #15
Damian17
Raczkowanie

Co Ty masz do Efrona ? Przeciez spoko wygląda nie wiem gdzie to gejowskie jest.
Stary 2010-12-28, 13:49   #16
201610310857
Konto usunięte

Mnie tam się on nie podoba.
Ma 3 włosy na krzyż, a kombinuje, jakby co najmniej miał je do pasa
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 13:53   #17
Damian17
Raczkowanie

Eee tam . Nie ma cienkich włosów a zawsze ma ułożone je. Jedyne co mi nie pasuje to to że ma je tak mocno natłuszczone na każdej imprezie itd.
Stary 2010-12-28, 15:58   #18
michalowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez masseur Pokaż wiadomość
Heh
Może po prostu pozapuszczam se jeszcze włoski, a po jakimś czasie pójdę do fryzjera, pokaże mu zdjęcie tego blondaska i poproszę, żeby wymodelowali mi tak jak u niego, a przynajmniej podobnie.

Ktoś ma jakieś inne pomysły, porady ? Proszę o udzielanie się w temacie tych, którzy się znają. : )

toJaaa dzięki i pozdrawiam
Słuchaj, idź pokaż mu fotę i niech ci powie jak robic taką fryzurę, niech cię podobnie uczesze i obczajaj jak to robi, jakich kosmetyków używa etc
michalowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości