|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV
Je¶i o mnie chodzi to mo¿e byæ 0,00. Super by by³o. Z jab³kami, winogronami i batonikami jest tak, ze generalnie po ok. 15-30minutach i ponownym badaniu alkomatem nie wykazuje juz alkoholu w wydychanym powietrzu.
Jest jeszcze ró¿na zawarto¶æ w wydychanym powietrzu i we krwi. Ale tego ju¿ ludzie nie rozrózniaj±. Ciekawe jak w testach teraz zaznaczaæ. I co ze zmianami dozwolonyxh prêdkosci po 01.01?
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2010-12-25 o 20:37 |
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie, ten schab musi byc pyszny
![]() a co do prêdko¶ci to podobno maj± podnie¶c o 10 km/h...nie wiem czy dobrze s³ysza³am?
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
A te wszelkie zmiany bêd± w testach zaraz od 01.01 uwzglêdnione?
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojêcia...wyk³adowca wspomina³ tylko o podniesieniu prêdko¶ci, ale nic nie powiedzia³ o testach...
|
|
#155 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 947
|
maniaczka herbatek
Cytat:
no ale co siê maj± nudziæja na kurs posz³am bez ¿adnej wiedzy etc wiêc naprawdê jestem przekonana ¿e to z nudy no¿nej, jeszcze bym zapomnia³± ¿e nogê mam to musze raz na jaki¶ czas sobie cos wcisn±æ ni± i ju¿! co do r±k to.. oj ja mam z³e podejscie do r±k na kierownicy ca³y kurs mi to I powtarza³i chocia¿ jak pisa³am posz³am niezmanierowana na kurs to ci±gle sobie krêci³am jedna rêka... drug± sobie potrafi³am w po³owie zakrêtu po³o¿yæ na kolanie ale te¿ mnie z tego wyleczy³ chocia¿ bez bicia siê przyznaje - lubie sobie tak na jedna reke pokrêciæ ;P (oczywi¶cie nie przy obecnej pogodzie :P) szczêscie ¿e nie mam nawyku puszczania kierownicy przy odkrêcaniu ![]() ¶wietne to jest :P Cytat:
w sumie dobrze - moja jazd by³aby wtedy przepisowa chocia¿ pewnie do tego czasu znowu sobie podbije o te 10km/h jazdê
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
Dzieñ dobry
wczoraj przed 24 wraca³am do domku...to co siê dzieje na drogach jest jedn± wielk± maskar±-mam tu na my¶li g³ownie kierowców jeden chcia³a wyprzedziæ przed skrzy¿owaniem i zrobi³ to zajecha³ drogê i przejecha³ na czerwonym drugi nas na ¶wiat³ach wytr±bi³(na pasach- mieli¶my zielone a on warunkow± jak domniemam) |
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
r±czek nie potrafiê trzymaæ. Oj nie. Tylko na egzaminie by³o jak kosmita przykaza³. Poza jak mi siê chcia³o (cZyt. jak mi by³o wygodnie). Najczêsciej jedna (jestem leworêczna, a na je¼dzie poegzaminacyjnej kierowa³am sobie praw±, nie wiedzieæ czemu). Na zakrêtach raczej dwie. Kierownica niech siê odkrêca sama - nie trzymam r±k w górze, trzymam na niej, ale po³o¿one, nie zaci¶niete, wiec mam szansê j± z³apaæ. Przysz³y jednak czasy, ze mogê je¼dzic sama i to bardzo du¿o zmieni³o - na razie 2 ³apki na kierownicy - ale nie tam gdzie powinny byæ, tylko trochê nizej. Fank± herbat nie zawsze by³am, czarnej nie lubiê. Najczêsciej nie mam - biedni go¶cie. Na studiach bywa³o, ze przychodzili ze swoj±. Princeseczka - ludzie nie maj± wyobra¼ni. Warunki s± jakie s± a oni ¶migaj± jak po najlepszej drodze, najlepszymi autami z gwarancj±, ze nic im siê nie stanie. Brzydkie s³owo mog³oby tu pa¶æ. Wredne to bêdzie, ale takich to wcale mi nie ¿al. Najgorsze jest to, ze jak cos siestanie to raczej nie im - "szczêsciarze"
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
dzieñ doberek
mój I. zawsze mi praw± rêkê przek³ada³ na kierownicy, bo zawsze j± trzyma³am ni¿ej
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
A mi instr nic nie powiedzia³, dopiero kosmita. Na pierwszej je¼dzie tylko, ze nie tak mam jak krêcê, ale ja i tak po swojemu. Jak co¶ g³upio wygl±da to i tak nie zrobiê (jak rozgladanie siê na przeje¼dzie kolejowym, gdzie gdyby mial pociag przjehcac to najpierw ktos musialby wyci±æ krzewy co poros³y przy torowisku). Wracajac do r±k - pod koniec awsze by³ ¶niech jak pada³o has³o rêce, albo energia kinetyczna.
|
#160 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 271
|
Witam.
Mój ulubiony komentarz Instruktora co do r±k: "Nie duj tej kierownicy!" ![]() W ogóle to mam na kartce z egzaminu jeden haczyk za "Sposób u¿ywania mechanizmów sterowania pojazdem". Bardzo jestem ciekawa za co. W zmianach prêdko¶ci wyczyta³am tylko o takich: Cytat:
|
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Eroll, ja te¿ "dojê tê kierownicê, na dole". Dziwilo mnie tylko to, ¿e mój instr nie zwraca³ na to uwagi (a przecie¿ trzyma³am tak samo - chyba).
Zmiany prêdko¶ci trochê mnie nie dotycz±: i do autostrady i do ekspresowej mam spory kawa³ek. Ciekawi mnie tylko baza pytañ - jak to siê zmieni.
|
#162 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 424
|
Co do trzymania r±k na kierownicy to ja te¿ zawsze mam problem bo przecie¿ poprawianie non stop w³osów jest wa¿niejsze
Ale przynajmniej opanowa³am do perfekcji prowadzenie jedn± rêk±
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
W³osy... Jak ja siê kiedy¶ moim okiem zajê³am to nie zauwa¿y³am, ze zielone siê zapali³o i wszysyc pojechali
Gdyby nie instr to bym tam sta³a i sta³a
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jomic, specjalnie dla Ciebie:
Cytat:
Mój powód do prowadzenia jedn± rêk± - ci±g³e poprawianie pasów. I oczywi¶cie uwagi instruktorów "Co ty z tym pasem ci±gle wyprawiasz?" |
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
bo pasy s± niewygodne. I nie przechodz± tam gdzie ja bym chcia³a zeby przechodzi³y
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Czy Wam te¿ siê nudzi? W tv , w kinie nic dla mnie, go¶ci nie ma, pogoda wprawdzie spacerowa, ale niebezpiecznie
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to czasami ponoæ na traktorzystê trzyma³am ³apki
generalnie - to do autostrady mam bliziutko ale i tak pewnie rzadko bede je¼dziæ - ale i tak jako¶ mnie ciesz± takie zmiany :P ten kawa³ek o radarach mi siê zw³aszcza spodoba³ co do nudy... mi te¿ nudno, telewizji i tak nie ogl±dam ale to ani pój¶æ nie ma gdzie ani nic ;/
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-12-26 o 17:33 |
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 424
|
A dla mnie autostrada jest ulubienic±
![]() Nudzi mi siê niesamowicie, jeszcze mój t¿ dzisiaj nie mo¿e siê ze mn± widzieæ, a na wiza¿u te¿ takie pustki, ¿e szok. Chyba z braku laku zaraz zacznê robiæ zadanie |
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z tych nudów pranie wstawi³am - chocia¿ trochê po¿yteczne. Nie chce mi siê, ale chyba jednak pójde pospacerowaæ. Moze czas szybciej zleci.
Eyo jak to jest "na traktorzystê?". Je¼dzi³am ci±gnikiem, ale zawsze grzecznie 2 ³apki na kierownicy. Mam wprawdzie wniosek do poprawienia, ale te¿ mi siê nie chce.
|
#169 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 897
|
Cytat:
Cytat:
Oczywi¶cie wiele osób mówi ¿e lepiej, pewniej im siê prowadzi, ale mnie to bardziej mêczy, jestem od razu z³a i pope³niam wiêcej b³êdów na drodze. Cytat:
Autostrady s± fajne, tylko straaaaaaaasznie nudno sie jedzie, mo¿na zasn±æ. |
|||
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 503
|
ja jeszcze nie jecha³am sama nigdy autostrad± ale na kursie chyba siê je¼dzi po niej no nie?
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
wróci³am od dziadków, troszkê pospacerowa³am z psiakami
ale zamarzam...hehe ja te¿ ci±gle co¶ musia³am zrobic, zamiast trzymac 2 ³apki na kierownicy, a to w³osy poprawia³am, a to pasy, a to na fonie co¶ robi³am (ale to jak w korku sta³am) ![]() ja bardzo czêsto po autostradzie ¶miga³am czasami na egzaminie zabieraj± na autostradê
|
|
#172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Posz³abym jutro do biura, zap³aciæ za egzamin, ale bojê siê tam i¶æ. |
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
id¼ siê zapisac, bo chcemy w koñcu poznac ta magiczna datê, no przecie¿ nie zjedz± Cie tam
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 777
|
nie bój siê Kochana, bêdziesz chocia¿ to ju¿ mia³a z g³owy
bo czym pó¼niej tym Ci bêdzie ciê¿ej, nie odk³adaj tego
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
Zje¶æ, nie zjedz±, ale to ja siê spalê ze wstydu. Przed egzaminem by³y tylko has³a "Monia, to ostatni raz, trzymamy kciuki, ma byæ dobrze". Tej magicznej daty tak szybko nie poznam. Nie wiem w które dni teraz je¿d¿± zawoziæ papiery, chyba w czwartki. Jeszcze ten ¶nieg ³adnie utrudnia dojazd. Dobra, im wcze¶niej tym lepiej, byle siê jeszcze w grudniu wyrobiæ.
|
|
|
|
#176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak naprawdê to ja nigdy do koñca nie ogarnê³am co on owym traktorzysta nazywa³ Cytat:
zawsze jak sie d³u¿ej sta³o (d³ugie czerwone albo korek w³a¶nie) to siê prawie k³ad³am na kierownicy - obie rêce wyci±ga³am do przodu i opiera³am na "godzinie 12" ale to ju¿ gdzie¶ tak na ostatnioch 10h siê taki kombinator zrobi³am I nigdy s³owa z³ego na to akurat nie powiedzia³ ja co do "d³ugich prostych" mam podobne odczucia za to moje ulubione miejsca na drodze np. jak jecha³am 90-100km/h to w³a¶nie prosta droga ale z pasami np. przy skrzy¿owaniach prowadzonymi nierówno - no wiecie o co chodzi, z uwagi na zjazdy s± przesuniêcia w pasach w taki sposób : | | \ \ .| | / / | | o takie Cytat:
![]() Eroll zbieraj si³y na jutro i szybciutko sie zapisz nic siê nie bój bêdzie dobrzedo 3 razy sztuka w koñcu
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-12-26 o 17:43 |
|||
|
|
|
#177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jejku, ile ja mandatów za prêdko¶æ dostanê.Cytat:
|
||
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
mój I. mi zawsze mówi³ 'Ty jak oblejesz to pewnie za przekroczenie prêdko¶ci
' muszê uwa¿ac na egzaminie
|
|
#179 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwa¿aj, uwa¿aj! Mój I. przeczu³ mój pierwszy egzamin. Mija³am siê z nim, jak egzaminator odwozi³ mnie do o¶rodka i potem jak gada³am z I. "jak Ciê mijali¶my, wiedzia³em, ¿e co¶ takiego zrobi³a¶". Oni wiedz±, jakie b³êdy pope³niamy i w czym siê czujemy niepewnie.
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Eroll - idziesz jutro i ju¿. Musimy trenowaæ nasze paluszki i trzymaæ kciuki.
Mnie wkurza³a jedna droga - taka z boku miasta jak obwodnica ale 50 dopuszczalne (milvunia, wiesz która?). Jak mi siê tam nudzi³o. Prosta droga (dziurawa bo dziurawa) i wloklam siê jak... eLka. Za mn± korek, mi g³upio - "mo¿e pojadê szybciej, zobacz co za nami..." a instr na to, ze chociaz raz przepisowo jad±. Wiedzia³, ze zwyczajnie mi siê nudzi i unikali¶my jej trochê. Postêp by³ taki, ze potem samochody za mn± nie wywo³ywa³y we mnie poczucia winy. A niech jad± przepisowo. Pospacerowa³am trochê, poje¼dzi³am na sankach i mam lenia teraz ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Oj tak, wiedz±,wiedz±. Mój od dawna wie, ze ja po rondzie to tylko zewnetrznego pasa bêdê u¿ywaæ. Albo zje¿dzac z wewnêtrznego ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Eroll, na pierwszym egz mam b³±d w tej rubruczce o miechanizmach. Prawdopodobnie za to, ze egz zwróci³ mi uwagê, ze za pó¼no bieg zmieni³am. Nic innego nie przychodzi mi do g³owy za co to mog³o byæ.
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2010-12-26 o 18:17 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

ca³y kurs mi to I powtarza³

Ale przynajmniej opanowa³am do perfekcji prowadzenie jedn± rêk±
, w kinie nic dla mnie, go¶ci nie ma, pogoda wprawdzie spacerowa, ale niebezpiecznie