Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-27, 08:50   #3721
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
anakazar nie ma rady - czas na drugie
Uspokój sięja się sama boje,bo dzień przed wigilią tak mi się śledzia chciało,że wciągnełam gotowego który miał ostatni dzień ważnośći do spożycia.Zjadłam całe opakowanie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 08:57   #3722
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

ja sie dzis lenie, tz pewnie bedzie po 18, mloda kima wiec ja tez jeszcze w wyrku leze.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

heheheh ja czekam na @, tzn czekam bo oczywiscie nie pamietam ktorego dostalam a tabletki odstawilam na miesiac bo jakos dziwnie rozdrazniona po nich bylam i chyba teraz wezme krążek. No chyba ze juz nie bedzie potrzebny:P

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

na tlc teraz bedzie poskromic dzieciaka, cos jak u nas super niania.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 09:10   #3723
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

U nas masakra z dzieckiem-tż tak ją okrutnie rozpieścił,reagował braniem na ręcę przy każdym jęku(podczas gdy ja olewam)i dzieciak jest nieznośny,non stop chcę na ręcę,ale nie do mnie tylko do tż.Jak mam ją wziąc ja to ryczy i z powrotem odwraca się do taty i się go kurczowo trzyma-haha dobrze mu tak-wczoraj byliśmy u prababci i cały czas musiał ją zabawiać,bo puszczona na podłoge ryczała,a do mnie nie chciała.
Swoją drogą ładny sprzedawczyk z tgeo mojgo dziecka;/to ja z nią dzień i noc,a ona tak mi się odpłaca-gadzina
haha u mnie to samo , mały chodzi za tz i chce ciągle na ręce , tak go rozpuścił , bo ciagle go nosił i gdzie Miko się bujnął to tam szli , a do mnie nie chce , ale jak mu mówiłam że go rozpusci to się patrzył jakbym nie wiadomo co gadała to niech teraz ma haha i jak gdzies jedziemy np. do teściowej to Miko cały czas u niego na rękach siedzi , do mnie nie chce
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 09:19   #3724
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wy tez uwielbiacie sie bawic z dzieciakami na lozkach? ja z moja to 3/4 dnia swiruje trzaska obroty fikolki, papuguje po mnie
macha i mowi papa, na mnie mama, na tz tata na babcie babcia i jest to juz calkowicie swiadome, tak samo jak czegos nie chce macha glowka na nie nie nie
A.Camus
Stary 2010-12-27, 09:33   #3725
yoonka
Rozeznanie

juz za pozno na swiatecznew zyczenia mielismy kociol przed swietami, w sama wigilie jeszcze jechalam kupic sobie (sic!) i TZ prezent.
Szczeniaczka uczniaczka dla Tosi nei udalo nam sie kupic, ale i tak dostala fure zabawek, ale najciekawsze dla niej jest to, ze nauczyla sie raczkowac i to otworzylo przed nia zupelnie nowe perspektywy potrafi przez pol godziny walic lapka w stolik i sluchac rytmu

mala byla kochaniutka caly weekend. mamy aniolka a nie dziecko

za to w pracy niefajnie firma idealna nei odezwala sie przed siwetami... a tak myslalam, ze jak zadzwonia przed swietami to na tak, a jak po to na nie. no i mam. w obecnej firmie postanowili, ze prowizja zamiast co miesiac bedzie wyplacana do kwartal. tym sposobem mam 1,5tys mniejsza pensje w zwykle miesiace niz na macierzynskim i L4. chyba zintensyfikuje poszukiwania nowej pracy

z pozytywow - jechalam dzis do pracy 15 minut zamiast 40
Stary 2010-12-27, 09:40   #3726
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tz dzwonil bedzie w pracy tak do 20-22 od 6;/
A.Camus
Stary 2010-12-27, 09:57   #3727
aneczkkaa
Zakorzenienie

ja też odstawiłam tabletki strasznie głowa mnie po nich bolała dostałam recepte na inne ale wyczytałam ze dziewczyny po nich tyją i nie wykupiłam ogumienie nam szczeliło juz 2 razy musze pomyśleć nad innym zabezpieczeniem tylko ja zupełnie nie wiem co wybrac
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 10:10   #3728
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja też odstawiłam tabletki strasznie głowa mnie po nich bolała dostałam recepte na inne ale wyczytałam ze dziewczyny po nich tyją i nie wykupiłam ogumienie nam szczeliło juz 2 razy musze pomyśleć nad innym zabezpieczeniem tylko ja zupełnie nie wiem co wybrac
haha - ja swego czasu też poczytałam o tym tyciu i już miałam pigułki, ale nie zdecydowałam sie, a później może pamiętacie jak z biciem serca teścik robiłam... a tymczasowo temat antykoncpecji mnie nie dotyczy - wszak mój Wacek bezpłodny
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 10:15   #3729
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Darusia moja mała na łóżku za długo nie wytrzyma, woli raczkowac po podłodze. I też tych masochistek które lubią byc gryzione po żebrach
Co do pica alkoholu, ja wypije góra dwa drinki i to wszystko. Zawsze jestem zwarta i gotowa do opieki nad małą
Hehe jajeczka
A co do badania na hiv oczywiście są bezpłatne ale ja bym wolała iśc do prywatnego lab i zapłacic.
Wikula zasnęła wczoraj o 21.30 i wstała o 7.40 z dwoma pobudkami w ciągu nocy ale ciii nie zapeszac
yoonka trzymam
aaa zapomniałam napisac że nawet nie wyobrażałam sobie że Natalka tak ślicznie będzie wyglądac po operacji oczywiście zawsze była śliczniutka ale teraz to taka do schrupania śladu nie będzie za jakiś czas.
Ja biorę tabsy, tylko że ten mój okres po nich to jakiś krótki jest kiedyś po 8 dni a teraz 5-6. I brzusio nie boli

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 10:16   #3730
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja krazek wezme juz sie zdecydowalam.
A.Camus
Stary 2010-12-27, 10:20   #3731
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Jejciu Nina właśnie zrzuciła dekoder i dvd;/wszędzie stanie już sama,wieża jest całkiem poprzestawiana,radio mi rozwaliła.Psoci wszędzie gdzie tylko może.
Niech już sobie idzie do zerówki.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Ja jak robiłam sobie śniadanie to przemiłym głosiekiem zapytałam tż czy chcę jeszcze jajeczek na śniadanko to poważnym tonem powiedział"wez nie żartuj sobie-wiesz jak ja sie zle czuję?"

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

madzia jak składamy nasz wózek do auta to trzeba rozmontować to siedzenie?wiesz wyciągnąć ze stelaża?
mówisz jak moja siostra ja tam chciałabym, aby mały był zawsze mały i taki przytulak jak teraz

darusia, może jakieś podfrum założymy hihhihi, mi się @ spóźnia 2 dzień, a zawsze mam co do godziny jak do jutra nie dostanę, to kupę testmój dyr to by chyba padł....z rozpaczy oczywiście w sumie ja bym i chciała i nie jakby było to bym się cieszyła, a ja nie, to by mi chyba ulżyło....no ale te stópeczki i te małe ubranka w rozm 56

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 10:24   #3732
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny teraz po tabletkach sie chyba nie tyje , kiedys się tyło , jak miały wiekszą dawkę hormonów.
Ja biorę Mikroginon 21 , wykupiłam sobie sama bez recepty i juz od kilku miesięcy biorę ale uwaga jutro się zarejestrowałam do gina , ciekawe czy dostanę skierowanie na biopsje , zobaczymy jak wygląda u nas profilaktyka

Jajka faszerowane sie robi bardzo prosto , nie wiem jakie robiła Anakazar , ale napiszę wam jakie ja robiłam.
Otóż jeden przepis to ugotowac jajka na twardo , nie obierać i w skorupkach przeciąć ostrym nożem na pół wzdłuż , wydrązyc jajka ostrożnie ze skorupek zeby nie popsuć ich , posiekać , dodać surowe jajko , szczypiorek albo natkę , sól , pieprz i z powrotem dopełnić skorupki tym farszem do połowy i wyrównać , następnie umaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany tłuszcz tą stroną opanierowaną( w skorupce oczywiście) i podsmazyć na złoto , później na takerzu obrócić podsmazonym do góry i gotowe.

A drugi sposób to jajka na twardo obrane przeciąc na pół , wydrążyc żółtka , dodać parmezan , szynkę wędzoną i to zmielic przez maszynkę , doprawić do smaku i dopełnić farszem te białka do całego jajka tzn. uformować z tego farszu druga połówkę jajka na tym prawdziwym i podawać z majonezem lub jakimś sosem majonezowym

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Ja biorę tabsy, tylko że ten mój okres po nich to jakiś krótki jest kiedyś po 8 dni a teraz 5-6. I brzusio nie boli
też tak mam skrócił się i brzuch nie boli i dobrze

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Zapomniałam sie pochwalić że mamy 11-tego zęba to dolna 4
Stary 2010-12-27, 10:27   #3733
Darusiaaaa
Zakorzenienie

BAOBABEK DOKŁADNIE!!!!!

libra zalezy od organizmu i po jakich tabletkach, ja bralam yasminelle i nie tylam po nich , ale humor mialam normalnie ....!;/ okropny, a jak odstawilam to jakos wszystko do normy wrocilo, nie wiem w sumie czy to przz to... dopiero po jakims czasie skojarzylam ze jak je biore to wszystko mnie wkurza nawet spiacy za glosno oddychajacy tz......
A.Camus
Stary 2010-12-27, 10:27   #3734
libra777
Zakorzenienie

Cigi specjalnie dla Ciebie zielony potwór
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 009.jpg (137,3 KB, 34 załadowań)
Stary 2010-12-27, 10:28   #3735
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a was na poczatku ciazy bolalo podbrzusze? bo mnie wlasnie nie i nie wiem od czego teraz tak z 2 tygodnie temu mnie bolalo pare dni i jajnik kol;/
chyba czas sie przejsc znowu na jakis badania profilaktyczne, ostatno jak bylam to mi sie wyrostek rozlewal:P
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 10:30   #3736
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
BAOBABEK DOKŁADNIE!!!!!

libra zalezy od organizmu i po jakich tabletkach, ja bralam yasminelle i nie tylam po nich , ale humor mialam normalnie ....!;/ okropny, a jak odstawilam to jakos wszystko do normy wrocilo, nie wiem w sumie czy to przz to... dopiero po jakims czasie skojarzylam ze jak je biore to wszystko mnie wkurza nawet spiacy za glosno oddychajacy tz......
haha to może to po tabletkach mnie wkurza jak mój tz śpi to za głośno oddycha

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Darusia może to zapalenie jajnika? mnie w pierwszej ciąży bolał a w drugiej chyba nie , niekoniecznie druga ciąża musi być taka sama jak pierwsza
Stary 2010-12-27, 10:37   #3737
megi-megi
Zakorzenienie

Ja protestuję! 11 ZĄB??????????!!!!!!!!!!!! !!!!!
Zakaz ząbkowania do czasu aż Igorowi się coś pokaże!!!!
Stary 2010-12-27, 10:38   #3738
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Haj mamusie

Cigi ja płaciłam za wszystkie badania a hiv kosztował coś ok 50zł

Anakazar no to ładnie tż nakarmiłaś
a co wkońcu kupiłaś na prezent bo mnie ominęło?

Madziwnia bardzo się ciesze,że się udało

Megi nie wiem co napisać....jak już nic się nie da to zacznij się rozglądać za lepszym modelem,który doceni Ciebie i pokocha Twoje dziecko
ciekawe kiedy ten Twój pójdzie po rozum do głowy

P0P ale się zjeździliście,więcej w podróży niż przy stole-a tż dostał wkońcu od Ciebie to o czym najbardziej marzył?

Co do jajek to ja robie faszerowane z pieczarką,przesmażam pieczarki drobniutko pokrojone z cebulką do odparowania,dodaję sól,pieprz,szczypiorek,żó łtka wyjęte z połówek jajek,majonez i odrobinę musztardy,formuje ozdobnie ślimaczki na jajkach i już

a świątecznie jeszcze można robić faszerowane pastą z makreli

Danielek tez częściej chce na ręce tak się nauczył,że leci za tobą łapie za nogi i ciągnie za nogawki żeby go wziąć po za tym staje właśnie przy wszystkim i leci wszędzie gdzie nie wolno,nawet zgaszone światło nie robi na nim wrażenia a jak zobaczy otwartą szafkę,to się tylko za nim "kurzy" żeby zdążył przed zamknięciem jej
no i się zaczęło-zostaw,nie rusz,nunu,uważaj itd

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja protestuję! 11 ZĄB??????????!!!!!!!!!!!! !!!!!
Zakaz ząbkowania do czasu aż Igorowi się coś pokaże!!!!
what??????????????
my nadal 4
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 10:38   #3739
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra gratulacje za zębiszcza kolejnego
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 10:49   #3740
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Trochę do tyłu jestem od czwartu i nadrabiam Was (po jednej stronie)

Cytat:
a powiedzcie mi pamietacie w ktorym tygodniu sie robi usg sprawdzajace czy dzieciaczek zespolu downa nie ma itp? w 12 chyba nie ? fald sie sprawda czy cos juz dokladnie nie pamietam.
Ania p już Ci odpowiedziała. Mi doktorek mówił że między 11 - 13 tygodniem. Ja na miejscu Twojej koleżani zrobiabym jeszcze test z krwi bo samo USG nie jest miarodajne. Koleżanka miała robione tylko USG i wszystkie wartości były w normie a dziecko urodziło się z zespołem downa. Miała dużo mniejsze prawdopodobieństwo zespołu po samym USG niż ja po USG i teście krwi.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta
Nie ma to jak z rodziną... wczoraj teść najpierw powiedział, żeby małemu wysmarować usta winem, a później starał się go podnieść za nogi. Pierwszy raz naprawdę na niego wrzasnęłam. A później wzięłam Iguśka do pokoju obok i do końca imprezy spaliśmy
Tż oczywiście zbytnio starał się mi w niczym nie pomagać, ale się zdziwił, jak parę minut przed wizytą jego rodziny powiedziałam mu, co jest do zrobienia i bawiłam się dalej z dzieckiem. A dziś znów do nich idziemy - znów będę się wku...wiała. Nie tak powinno to wyglądać.

Nawet nie miałam czasu Was czytać.
Znów muszę nadrabiać...
Żeby co zrobić ? Ja chyba źle widzę. Nadmiar świątecznego jedzonka mi się na oczy rzucił.

Też nadrabiam ...

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja jak chodziłam na początku ciąży do lekarza na NFZ i poprosiłam o skierowanie na badania na toxo to lekarz stwierdził ze to w ogóle nie potrzebne , bo nie ma żadnego zagrożenia, już mnie więcej tam nei zobaczyli , musiałam niestety iśc prywatnie i tak już do końca ciąży, czasami cos się nalezy ale doprosić się to masakra
Toxoplazmoza jest płatna niezależnie czy masz skierowanie z NFZ czy idziesz prywatnie.
Stary 2010-12-27, 10:52   #3741
yoonka
Rozeznanie

moja ma na razie 8 zebow i cos tam w glebinach ja swedzi, bo dlubie i sie slini.

wczoraj byla Tosi kuzynka mala u nas, jest 3 miechy roznicy miedzy dziewczynkami - Julka starsza i okazuje sie, ze ona jest od Tosi drobniejsza, mniejsza. nawet glowke ma mniejsza! no i oczywiscie nie jest tak Mądra jak Tosia. Dlaczego nie da sie uniknąć porownywania dzieciakow? nie chcielismy z TZ porownywac, bo to rodzina, a jednak sie nie dalo.

przestalam dawac Tosi soczki do picia - pije wode, moze przestanie tak szybko rosnac? pulpecik nam sie robi
Stary 2010-12-27, 10:52   #3742
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Zapomniałam sie pochwalić że mamy 11-tego zęba to dolna 4
pękam z zazdrości u nas 2 dolne jedynki tylko i jedna dolna dwójka się przebija - u góry łyso

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 10:53   #3743
yoonka
Rozeznanie

dlaczego Wy chcecie byc znowu w ciazy?? nie pamietacie juz porodow? ja nadal pamietam i wypisuje sie z tej zabawy na dluuuuugo
Stary 2010-12-27, 11:02   #3744
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
juz za pozno na swiatecznew zyczenia mielismy kociol przed swietami, w sama wigilie jeszcze jechalam kupic sobie (sic!) i TZ prezent.
Szczeniaczka uczniaczka dla Tosi nei udalo nam sie kupic, ale i tak dostala fure zabawek, ale najciekawsze dla niej jest to, ze nauczyla sie raczkowac i to otworzylo przed nia zupelnie nowe perspektywy potrafi przez pol godziny walic lapka w stolik i sluchac rytmu

mala byla kochaniutka caly weekend. mamy aniolka a nie dziecko

za to w pracy niefajnie firma idealna nei odezwala sie przed siwetami... a tak myslalam, ze jak zadzwonia przed swietami to na tak, a jak po to na nie. no i mam. w obecnej firmie postanowili, ze prowizja zamiast co miesiac bedzie wyplacana do kwartal. tym sposobem mam 1,5tys mniejsza pensje w zwykle miesiace niz na macierzynskim i L4. chyba zintensyfikuje poszukiwania nowej pracy

z pozytywow - jechalam dzis do pracy 15 minut zamiast 40
Nie poznali się na Tobie osły. Nie martw się. Znajdziesz coś dużo lepszego

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Tycie po tabletkach to w antykoncepcji najmniejszy problem. Po wiekszości antykoncepcjach w których są hormony można tyć ale nie ma tu żadnej reguły. Jedne tyją inne nie. Zresztą moim zdaniem niektóre dziewczyny zwalają na tabsy to że tyją a nie widzą ile i co jedzą. Tak jest wygodniej.
Ja mam od września (chyba) Mirenę i jestem bardzo zadowolona. No i też jest napisane że można tyć

Cytat:
a was na poczatku ciazy bolalo podbrzusze? bo mnie wlasnie nie i nie wiem od czego teraz tak z 2 tygodnie temu mnie bolalo pare dni i jajnik kol;/
chyba czas sie przejsc znowu na jakis badania profilaktyczne, ostatno jak bylam to mi sie wyrostek rozlewal:P
Bolało mnie tak jak bym miała dostać @
Stary 2010-12-27, 11:04   #3745
megi-megi
Zakorzenienie

No - dzieci się porównuje. Mój to jakiś mało kumaty jest z tego, co Wy tu piszecie. A zwłaszcza z tego, co pisze Machaj. A co dziwne w ogóle się tym nie przejmuje - jest taki cudowny, że mi to nie przeszkadza, że jak to mówi P0P "głąb"
Ledwo po tych kilku dniach z Iguśkiem, daję radę bez niego.
Stary 2010-12-27, 11:08   #3746
Darusiaaaa
Zakorzenienie

yonka nie kazdy tak zle wspomina porod, ja gorzej wspominam ostatni miesiac ciazy chociaz na porodowce juz mysleli ze zemdleje z i z tlenem latali.:P
A.Camus
Stary 2010-12-27, 11:10   #3747
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
moja ma na razie 8 zebow i cos tam w glebinach ja swedzi, bo dlubie i sie slini.

wczoraj byla Tosi kuzynka mala u nas, jest 3 miechy roznicy miedzy dziewczynkami - Julka starsza i okazuje sie, ze ona jest od Tosi drobniejsza, mniejsza. nawet glowke ma mniejsza! no i oczywiscie nie jest tak Mądra jak Tosia. Dlaczego nie da sie uniknąć porownywania dzieciakow? nie chcielismy z TZ porownywac, bo to rodzina, a jednak sie nie dalo.

przestalam dawac Tosi soczki do picia - pije wode, moze przestanie tak szybko rosnac? pulpecik nam sie robi
Nie da się niestety do końca uniknąć porównań w tak bliskim otoczeniu.
To że Tosia jest Mądrzejsza nie ulega wątpliwości .

Moja siostrzenica ma 1,5 tygodnia starszą od Zosi córcię i też porównujemy a właściwie to babcie to robią. I tak najważniejsze jest żeby zdrowo rosły.

Soczków kupnych nie podaję już od dawna. Wyciskam osobiście owoce i takie daję do picia no i jeszcze wodę i herbatki.

Cytat:
dlaczego Wy chcecie byc znowu w ciazy?? nie pamietacie juz porodow? ja nadal pamietam i wypisuje sie z tej zabawy na dluuuuugo
Przyłączam się ale nie dlatego żeby mnie poród odstraszał ale dlatego że nareszcie powoli zaczynam spać w nocy
Stary 2010-12-27, 11:12   #3748
megi-megi
Zakorzenienie

Ja poród wspominam koszmarnie. Ból powyżej przeżywalności i cud, że jednak żyję. Piękne 15,5 godziny intensywnego odczuwania. Ale tak sobie myślę, że kolejny poród będzie lżejszy i pewnie szybszy... o ile będzie ku niemu okazja.
Stary 2010-12-27, 11:18   #3749
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja jechalam z podejciem ze mam to gdzies, kilkanascie godzin bolu do 9 miesiecy stresow martwienia sie wyczekiwania itp. jest niczym.
na porodowce baby przez niemal cala noc przyszly do nas 2 razy ( sprawdzic chyba czy zyje) a jak tz pojechal do domu na chwile to pytalam ich czy mi prysznic nie pomoze, powiedzialy ze pomoze zebym sobie poszla a ja sie z boku na bok nie moglam sama przewrocic bo czulam jakby mnie ktos po lregopslupie pretem metalowym nawalal no ale nic sie nie poradzi na to.... i tak oliwka sama nie zostanie i tak!!!! nie ma takiej opcji, nie zrobie jej tego na pewno!.
A.Camus
Stary 2010-12-27, 11:19   #3750
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
madzia jak składamy nasz wózek do auta to trzeba rozmontować to siedzenie?wiesz wyciągnąć ze stelaża?
Ja nie odczepiam siedziska, kółek też nie ściągam, do kombiaka malego sie mieści bez problemu. Jak na dłuższy wyjazd i więcej pakunkow to kółka ściągałam, tylko nie wiem czemu tego przedniego nie moge ściągnąć. Jak będę u tz w firmie to przedmucham, może jakiś piasek blokuje
ale siedzisko zawsze zostawiam.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości