|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy GG, część XXII
Cytat:
Cytat:
przepraszam, że tak rzadko się udzielam (jeśli komuś to przeszkadza), ale wiedzcie że jestem z Wami wciąż i wciąż, bo urzekacie mnie swoimi opisami! przykładem są powyższe Perły ;* ____________________ " U were with us until the last minute and then U're gone from here. And I watched and I just figured out that I'll never see U again.. Byłeś z nami do ostatniej chwili, a później odszedłeś stąd. A ja patrzyłam i odkryłam wtedy, że nigdy więcej Cię nie ujrzę.. love’s all around reportedly and I wake up on my own. podobno miłość jest wszędzie wokół a budzę się sama. We all got left behind. We let it all slip away. zostawiliśmy to za sobą, pozwoliliśmy temu zniknąć. In a restless world like this is love is ended before it's begun. W tym niespokojnym świecie, jak ten, miłość się kończy zanim się zacznie. "
|
|
|
#3363 |
|
Raczkowanie
|
Okradłam:Siatkarka18
), affen.envious 'Rozdarta między rzeczywistością, a fantazją Kiedy życie podsuwa Ci pod nos cytrynę, powiedz: o tak lubię cytryny i zapytaj: ej a masz więcej? Czasami jestem owadem, a czasami szybą o którą on się rozbija Twoje czyny przemawiają do mnie tak głośno, że nie słyszę Twoich słów Ubrana w promienie słońca Dwa składniki mojego życia to: myślenie o nim i unikanie myślenia o nim Teraz o nic mnie nie pytaj, mam zły humor i zapewne zaraz zacznę się z Ciebie nabijać Teraz wydaje Ci się, że runął cały świat, ale za chwilę zrozumiesz, że to były zaledwie delikatne drżenia sejsmiczne Odchodząc musimy pamiętać,że osoby i uczucia,które raz w naszej pamięci zastygły nieruchomo,podlegają przemianom,żyją własnym życiem
|
#3364 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() poczekam..., nie bój się nie będe sama ból z przyjemnością mi potowarzyszy. i nawet nie cieszy mnie już blask słońca w Oczach Cierpie na bezsennosc ,nawet ulubiona melodia nie pozwala zasnąć ,serce jest połamane na wszelki możliwe części a moja Psychika nie potrafi zaznać spokoju . tak cierpi miłość wiesz ? nie zapomne ,a wiesz dlaczego ? Bo 'Frajerów' się nie zapomina .! Ogarnąć uczucia w jedną kupe , i cieszyć się tym co przyniesie ŻyCiE! i śmieję się z Siebie , że Tak długo cierpiałam przez jednego DuPkA . w życiu nic nie jest proste , szczególnie jeśli chodzi o Ciebie ,Brawa dla pana w fioletowej koszulce , niebieskich Oczach i butach Z nike ,Brawa dla niego bo Udało mu się Rozpierd.O.lić życie Kolejnej pannie w ciągu tygodnia ! ![]() może TęSkNiE za Twoim wariactwem , śmiechem, za twoim stylem ,Oczami i wdziękiem , za miłością którą mnie dażyłeś ,lecz wiedz że nie masz mnie na pstryknięcie Palca . ![]()
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
jesteś moim najskrytszym marzeniem.spełnionym marzeniem
uwielbiam Twoje malinowe usta i oczy przepełnione miłością. Twój dotyk potrafi zdziałać cuda. ukoić ciało i zmęczoną pustym życiem duszę.
|
#3366 |
|
Przyczajenie
|
Czy to co było musi się odbijać na tym co jest teraz? Miłość, nienawiść, gniew, ból, radość, smutek, uwielbienie, zakochanie czy to nie są tylko nazwy ?. Czasami to co najważniejsze omijamy . Ranimy innych, samych siebie.
|
|
|
|
#3367 |
|
Raczkowanie
|
Nie szukaj szczęścia tam gdzie cie nie chcą .
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi89, paulina18021995 do usług --- " szkoda, że nie pomyślałam, by kilka miesięcy temu wcisnąć w sercu opcję 'nie angażuj się' wieczny chłód i wystudiowana obojętność dotknęłam cię miłością - nie poczułeś nic zapaliłam znicz przy ławce na której pocałowałeś mnie po raz pierwszy nie możesz wrócić, już nie masz gdzie o czwartej rano jak pożar budzi mnie ból, wstaję czepiając się ścian wchodzę do łazienki i wrzeszczę do lustra 'dlaczego nie mogę zapomnieć?!' "
|
|
#3369 |
|
Raczkowanie
|
A kiedyś , gdy będę starsza i ktoś zapyta o niego,
pragnę odpowiedzieć; Tak to były stare dobre czasy ![]() Nie dojrze , że w pokoju bałagan, to jeszcze w głowie i sercu. I cholernie bała sie zrobić cokolwiek. Wiedziała, że znów ją zniszczy. I doszła do snanu w którym, Czekolada była za słodka a łzy za gorzkie. Łzy są goryczą, śmierć pokusą, smutek dopełnieniem. Cud ? tak słyszałam kiedyś o nim. Marzenia ? tak, miałam je kiedyś. Nadzieja ? tak, wierzyłam za długo w to , że wróci. |
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
cieszę się, że jeszcze na coś się tu przydaję
![]() ___________________ "
I nie mogę powstrzymać łez wzruszenia i nie mogę opanować ciągle pulsujących skroni pod napływem różnych myśli o Jego miodowych oczach , o oczach faceta , przez którego nie mogę w nocy zmrużyć oka. Wiedziałam od samego początku,wiedziałam, że Cię stracę i że nigdy nie ujrzysz we mnie tego, co ja ujrzałam w Tobie. Chcę, żebyś wiedział, że pokochałam Cię od pierwszego dnia i nadal Cię kocham, teraz bardziej, niż kiedykolwiek, choćby miało Ci być z tym ciężko. "
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
-Bez zakochan,zauroczen, i tym podobnym,prosze.
-Wypuscilam szczęscie. *Jak to wypusciłas szczęscie...?! -Nie zdołałam go złapac bo było troche za ciezkie... *A jak wygladało? -Miało metr osiemdziesiąt i brązowe oczy. -Jestes moją definicją szczęscia. 'A w jej oczach roiło się szczescie...Szczescie które 'wypływało z kazdym wymowieniem jego imienia.' 'Moje własne,prywatne słonce..;* <3 'Zakochany złodziej okradł niebo z gwiazd' |
|
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
a proszę bardzo : * na zdrowie
![]() jestem złotko po prostu musiałam uregulowac przez święta kilka spraw jesteś nareszcie ![]() Na wpół przytomna podniosła wzrok mówiąc cicho ‘teraz w końcu przestanę kochać’ i zupełnie straciła przytomność. Nigdy więcej jej nie widziałam. On też nie. Gasił papierosy na swej dłoni, śmiejąc mi się w twarz. I choć ani razu nie dotknął mojej ręki, nie musnął rozgrzanego policzka, nie scałował łez, ani nie przytulił mocno, czułam Go tak, jakby był obok. Sunę językiem po nadgryzionym kawałku serca, którego nie zdążyłeś zjeść. Czekam. Gdzieś między tym całym motłochem, wala się serce. Moje. Dopóki jesteś moją publicznością będę grać. Będę grać, by po opuszczeniu kurtyny rozległy się jednoosobowe brawa. Na chwilę przed Twoim powrotem będę niedbale siedzieć w fotelu i nie podniosę oczu znad książki. Wymruczę tylko roztargnione ‘Witaj”. Rano znowu wyjdziesz, a ja znów umrę. Stąpaliśmy po tej samej ziemi, choć osobno, szukaliśmy śladu swoich stóp. Spoglądaliśmy nie raz na ten sam księżyc i gwiazdy, grzało nas to samo słońce. Należeliśmy do siebie, choć nigdy nie byliśmy razem. Ale tej więzi, która nas łączyła – na pewno nie jedni nam zazdrościli. Zazdroszczę przechodniom na ulicy, którzy mieli możliwość muskania Twojej twarzy spojrzeniem. Wybierzmy się na spacer, zróbmy ślady na śniegu, podpiszmy się na dawno zapomnianej Ławce Ważnych Chwil. Przychodzę do kościoła bardzo wcześnie rano, gdy jest jeszcze pusty. Chłodne wnętrze, które nie zdążyło nagrzać się słabym zimowym słońcem, zasklepia się wysoko nade mną. Mogłabym przysiądź, że świątynia topnieje, roztapia się pod ciężarem ludzkich grzechów. Witraże niewyraźnie majaczą. Dostrzegam szklaną dłoń starca wyciągniętą do góry i odwracam twarz. Z gipsowego boku Jezusa sączy się gipsowa krew, gipsowe oczy wpatrują się w sklepienie święte, ale z jego uchylonych ust nie wydobywa się żaden, choćby gipsowy głos. Modlę się, by coś poczuć.
|
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
paulina18021995, marikab, Marsi89 - bierzcie, bierzcie.
so_steadfast - okradłam cię, gwiazda. po raz sama nie wiem który. czarujesz. *** cios prosto w serce. w imię miłości. nikt cię tak nie zrani, jak człowiek, którego nazywałeś swoim przyjacielem. mówili, że go nie kochała. a ona po prostu miała dość tego, że traktował ją jak szmatę. mimo, że po raz kolejny zmieszał ją z błotem ona znowu go broniła. tak z przyzwyczajenia. on po prostu kochał w tak brutalny sposób.
"Pożyję tu jeszcze trochę i zobaczę, co się stanie, pomyślała. Umrzeć zawsze mogę później. Prawdopodobnie." Haruki Murakami Edytowane przez eajAgnes Czas edycji: 2010-12-27 o 13:03 |
|
|
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję ,
+ przeglądłam kilka stron wcześniej i coś mi mignęło . rumuneczkaxd , your blue eyes , ciirie , kamisha , ruda wiewióra , siatkarka , latin , hoe , kreskowa , czohrajb , paralogiczna - okradłam '' Tragicznie zmarła nasza miłość . Pamięć ogranicza moją głowę, gorzko stawiam czoło końcowi . Niech twoje wnętrze, uwierzy w twoje kłamstwa. Święty Mikołaj przybędzie i sprawi by w następne święta on ze mną był . Nie zapomnij mnie, proszę cie. Gdziekolwiek poniesie cię życie i jeśli nigdy wiecej się nie spotkamy, myśl o mnie zawsze i ciągle . ''
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
'Kocham gdy mówisz na mnie łobuzie, ale w rzeczywistości jestem tylko zwykłą nieśmiałą dziewczynka, której wiele rzeczy w życiu nie wyszło.. tylko się zgrywam' 'Coś jest w Twoich oczach. Coś naprawde w nich jest, gdy patrzysz na nią' 'Każdego dnia wstając rano cieszę się z tego, że jesteś. Może nie dla mnie. Ale jesteś' 'Powiem Ci czym się różnie od niego. Kiedy on dorastał nie marzył o tym, żebyś wróciła. Zdmuchując świeczki na urodzinowym torcie. Patrząc na pierwszą gwiazdke. Szkoda. Nie wie jak to jest, kiedy spełni się takie marzenie' Pod księżycem. 'Możesz zburzyć mur, ja swój już zburzyłem' Pod księżycem.
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
jestem bezradna, iż nie potrafię żyć bez Ciebie. Nie ważne gdzie spędzę tego sylwestra ważne aby przy Tobie. reszta to dodatek warto żyć dla Ciebie
|
|
#3377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziękuję. miło mi ![]() dziękuję, to zaszczyt. a jakby szczęście miało nogi, ciekawe do kogo by pobiegło. na burzę to się nie zanosi, ale na deszcz na pewno. kolejny raz patrzę w lustro i po raz kolejny krzyczę jak mnie to bardzo boli. cierpienie, ból - aż mnie skręca. krew - nagle mdleję.
|
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
Christerine & ratatamm - kocham Was truskaweczki.
jeśli chodzi o mnie to dziękuję za wyróżnienie. haha, ale muszę przyznać, że jeszcze nie spotkałam się z takim przekręceniem mojego nicku. ![]() Nie jestem wstanie odróżnić czy tak zimne jest powietrze, czy po prostu ja od środka staję się coraz to bardziej zlodowaciała. Brakło Ciebie w ten magiczny czas. Nie było Go pod choinką. Tłumaczyła sobie to faktem, że może był za ciężki i Mikołaj Go nie zdołał przynieść. A gdy sam na sobie przekonał się jakie ma dobre serce, powiedział, że już nie chce żadnej innej, tylko Ją. Nie chciała wybaczać Ci znów błędów. Chciała, żebyś w końcu sam uczył się na błędach. Nikt jej przed Nim nie ostrzegał. A jeśli nawet ktoś by powiedział 'On jest zły!', poszłaby na ślepo za Jego oliwkową magią.
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
'I te krótkie momenty kiedy czułam, że ty czujesz to samo
Najbardziej żałuję tych wszystkich grzechów, których nie zdążyłam z nim popełnić Przywykłam do twoich słów, do tonu twojego głosu, do myśli, które były zawsze moimi. Przywykłam do ciebie A jednak potrzeba mi twoich słów i trzeba twojej pamięci. Pamiętaj o mnie, dobrze? Może będę się mniej bała, może będę usypiała spokojniej Nowe uczucie zawładnęło moim sercem, i na chwilę rozjaśniło jaskrawym światłem ciemność, w których tonęła moja stęskniona dusza Ilekroć chodziliśmy razem, padał deszcz. Kiedy po raz pierwszy gęsty deszcz zaskoczył nas na ulicy, bałeś się, że zmoknę. Powiedziałam - bardzo lubię moknąć - moja ręka ciążyła Ci na ramieniu i odgadłeś, że mam głowę uniesioną do góry i że deszcz pada prosto na moje zamknięte oczy Potknęłam się i gdybyś mnie nie przytrzymał, upadłabym. Pamiętam, że roześmiałam się ocierając mokrą twarz, pamiętam Twój cichy śmiech Często nocami moje myśli żyją własnym życiem. Nie pochodzą z mojej głowy. Rodzą się w kąciku ust podczas uśmiechu i pod powieką ze łzą. Wychodzą spod palców
|
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
Smutno cieszyć się w samotności...
Nic nie jest tak miękkie i jednocześnie tak twarde jak serce. Noga podąża tam, gdzie prowadzi miłość. Moja chyba zabłądziła... Pragnę Ciebie, pragnę !! słyszysz?! Boże, jakie to żałosne... Ciało jest tym najmniejszym, co kobieta może dać mężczyźnie. Szkoda, że on nawet tego nie docenił. Obojętność - to jedyny prezent, jaki od Niego dostałam w zamian za moją miłość.
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
Łobuzem jest ten, kto dostaje za mało miłości. Ty widocznie nie dostałeś jej w ogóle. Za mało o mnie wiesz, żeby mówić mi jak mam żyć. Na gwiazdkę chciałam tylko Ciebie. Coś ci się poje^bało w tej ślicznej główce.
|
|
#3382 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, ze nie macie nic przeciwko ![]() I życzę sobie szczęścia szczęścia, szczęścia, i jeszcze raz szczęscia ale kogo ja chce oszukać ? Fantazja swiat nierealistyczny a za to jak piękny .. Bo ona nie nawidzi kłamstw .. Nadzieja , zaurocznie miłość, największe wady każdego bijącego serca.. Czemu mnie tak męczy te bijące serce ? ______ ...nocnym pociągiem aż do końca świata. z wizazu Edytowane przez no love_no love you Czas edycji: 2010-12-27 o 13:13 |
|||||
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
czochrajb - dziękuję!
Paralogiczna - bardzo mi miło ciiri, Judi1991, Marsi89, nienaruszona, patrysiowa_, ratatamm, rumuneczkaxd, SparklyAngel (to już musi być uzależnienie), uusiaa, viper19, your blue eyes - okradłam __________________
'Każdy musi być odczuty i oceniony przez każdego. Życie nie pozostawiło na Niej najmniejszego śladu. Z zewnątrz. Niepoprawna, ale szczęśliwa' Incorrect, but happy. 'Uczciwie mówiąc sama nie wiem co mam czuć' To be honest, I don't know what I have feel. 'Wszystko, czym byłam, co o sobie myślałam, musi się teraz zmienić' All that I was, what I was thinking about myself, it must now change. 'Kiedyś coś Jej się nie podobało, miała zwyczaj zasypywać słuchaczy argumentami. Lubiła kiedy całując się z Nią, drapał Ją brodą w policzki'
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
'' You look into my eyes and light those dreamy eyes Patrzysz w moje oczy i rozświetlasz je marzeniami.. And in a little while You're messin' up my mind and fillin' up my senses.. I w jednej krótkiej chwili bałaganisz w moim umyśle i wypełniasz moje zmysły.. You wrap my heart 'round Your little finger. owinąłeś moje serce wokół małego palca. You made me be more than I thought I could ever be. Sprawiłeś, że poczułam się kimś więcej niż myślałam że kiedykolwiek mogę być. I just wanna hold You near. We will see heaven from here.. Chcę tylko mieć Cię blisko. Zobaczymy stąd niebo.. "
|
|
#3385 |
|
Raczkowanie
|
tak wielu ją chciało. Lecz ona była tylko jego.
Była mu wierna w myślach , bo w jego sercu dawno już jej nie było. Dlaczego , życie jest takie cholernie trudne i dlaczego ma takie okropnie kręte zakręty ? dlaczego no ? A co do miłości to już dawno z niej wyrosłam. Dorosłam ? |
|
|
|
#3386 |
|
Raczkowanie
|
pamięta mnie tu jeszcze ktoś? i chyba znów dotarła do mnie idea, że życie jest piękne patrzę na śnieg, a na nim odbijają się promienie grudniowego słońca. nikt nie zadaje mi pytań: po co?, jak? i dlaczego? wiesz, chyba znalazł się Twój następca choć sama jeszcze w to nie wierzę, serce moje zaczęło mnie słuchać cuda się zdarzają, a marzenia - spełniają i znów tępym wzrokiem wpatruję się w moją listę kontaktów na gg, gdy widzę, że Twoje słoneczko stało się żółte... uczyniłam swój świat idealnym, wasze domieszki o moim losie odbijają się głuchym echem.
|
|
#3387 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje <3
ratatamm, latin - :Slina: / znikam na czas nieokreślony/ nasza miłość była chora jak z love forever Słonia. to już pewne, pewniejsze niż moja pewność, że tak to się odbędzie. szkoda mi tylko kasy wydanej na sukienkę, była całkiem droga, chciałam dla niego ładnie wyglądać, a teraz? teraz najchętniej zasnęłabym upita w bieliźnie pod kocem przez północą. mamy to w genach, ranić. na święta dać sercu tarcze by skutecznie broniło się przed uczuciami, które bolą. dziś wiem, że to realne stać na balkonie na mrozie -17 na samym sweterku paląc szluga i nie marznąć przez kolejne dziesięć minut. wystarczy niesamowite towarzystwo i nawet mróz, lód pod stopami i płatki śniegu wpadające oko znikają. I zima będzie miała teraz określoną twarz. tyle co ja byłam w stanie zaakceptować nie zaakceptowałby nikt i co w zamian mam?
|
#3388 |
|
Raczkowanie
|
...
Gdzie jesteś? Chodź, tylko w twoich ramionach będzie nam bezpiecznie 'Where are you? Come on. Only in your arms we will be safe' najważniejsza sztuka życia porzuconej dziewczyny : uśmiechać się radośnie, nie bać się spotkania z nim, nie wspominać tego co było i czekać na to co będzie. `Śmiała się tak serdecznie, a on siedział obok wpatrzony w nią jak w obrazek. Gdyby tylko wiedział. Gdyby wiedział, że ona śmieje się z losu, który bezradnie próbuje ją złapać w sidła miłości, wepchnąć w pierwszą lepszą miłostkę. Lecz ona przyjmuje to z uśmiechem wiedząc, że w końcu już się przed tym nie obroni.` Jestem twoją małą femme fatale bez zgrabnych nóg, kokieterii i zbędnego uśmiechu. odnajduję w twym uśmiechu smak wiosny. niech mi ktoś w końcu przypomni, jakiego koloru są marzenia, które próbują bezustannie wydostać się z mojej głowy. Najgorsze są noce kiedy topie się we własnych łzach, a ostatnie koło ratunkowe, czyli twoja osoba, ratuje właśnie swój nowy skarb, pieści jej piękne, damskie, czerwone usta. One nie będą dławić się łzami z twojego powodu. A Jej oczy nie będą płakały i nie zmienią się w czerwony ból, jej dusza nie będzie wołała o pomoc sprawcy mojego cierpienia. `- Ta dziewczyna ze szklanką wody. Może jest nieobecna duchem, bo o kimś myśli. - O kimś na obrazie? - Raczej o chłopaku spotkanym gdzie indziej. Czuje, że są podobni. Ona i on. - Zatem woli wyobrażać sobie swój związek z nieobecnym niż nawiązać kontakt z tymi, którzy są wokół niej?` Nie dotykaj mnie, proszę.. nie teraz, nie kiedy jestem bezpieczna, bo tak traci się odległoodporność i choruje na dłużej, wtedy już nie ma ratunku, miłość będzie nawet w twoich oczach. ...
Myślę że cała magia w słowach "Obiecaj mi" jest w tym że masz je do kogo wypowiadać, masz kogo o coś prosić, wiedząc że usłyszysz "obiecuje" i to jest taka wiedza, jakby ktoś czekał za najciemniejszym zakrętem ... <3 Edytowane przez YourViewOfLife Czas edycji: 2010-12-27 o 13:39 |
|
|
|
#3389 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję myszko ![]() gdy rozcinasz ciało widzisz jak ból wycieka. wolała ból na zewnątrz. lepiej się żyje ze świadomością, że kiedyś będzie lepiej.
|
#3390 |
|
Rozeznanie
|
słońce wschodzi, my nieistniejemy słońce zachodzi, nas jeszcze nie ma. ***ane skłonnośći do miłości. siedzę w piżamie cały dzień i poprostu tesknie.
Edytowane przez zakochan_a Czas edycji: 2010-12-27 o 14:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

), affen.