|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "walczymy o nasze marzenia..." część 2
Cytat:
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, już powinno być serduszko!
Ale będziesz miała radość! Chyba PaulinyIzabelki dawno nie było? Zdaje mi się, że tak... Odezwij się do nas! W ogóle mało dziewczynek zagląda... Bo i Nadii dawno nie widziałam... Mam nadzieję, że wszystko dobrze... I Egwene... Dziewczynki odezwijcie się kochane!!!! ![]()
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Śmiem donieść, że Sanderinka 24.12.2010 urodziła córeczkę Lenkę.
GRATULACJE DLA MAMUSI I CÓRECZKI
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Wspaniała wiadomość!
Sanderinko GRATULUJĘ!!! ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Coś mi wizaż zaczął szwankować... A to nie mogę się zalogować a to jestem zalogowana i nic nie mogę zrobić, bo niby nie jestem... ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Coś mi wizaż zaczął szwankować... A to nie mogę się zalogować a to jestem zalogowana i nic nie mogę zrobić, bo niby nie jestem...
|
|
|
|
#4656 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za przywitanie
niestety moje marzenia znowu legly w gruzach i starania tak jak szybko sie zaczely tak szybko sie koncza
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Oo a to czemu tak szybko się kończą?
|
|
#4658 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Sas dlaczego staranka legły w gruzach??
Malinko cieszę się, że wszystko dobrze a jak się czujesz?? Nadia a Ty co się opuszczasz?? też napisz co u Ciebie i jak się czujesz ![]() macie mdłości?? Haniu Twoja opowieść to jak z jakiegoś filmu!! |
|
|
|
#4659 |
|
Raczkowanie
|
Kochane wiecie co wyobraźcie sobie, że znajoma dowiedziała się, że jest w ciąży nie planowała tego przepłakała kilka dni... a na wizycie dowiedziała się, że to bliźniaczki!! tylko, że ona nie jest szczęśliwa... a my tak bardzo tego pragniemy a nie możemy.... takie to niesprawiedliwe
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sanderinka tez gratuluje!!!! Witaj coralady super ze swieta sie udały i niespodziewane prezenciki rodzinka dostała. xhankax super ze niespodzianka sie udała u mnie niestety aniołek nie spisał sie w tym roku, widocznie nie zasluzyam i @ zawitała w piatek wieczorem ![]() wizaz tez mi ostatnio nie chciał działac, albo nie chciał sie zalogowac albo logował a nie byłam zalogowana itp alexa niestety taki swiat nie sprawiedliwy, ja mialam takie przypadki w rodzinie.
MY http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081800800830.png jak ten czas leci ![]() GABRYŚ http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlanli1urid44j.png Laura http://www.suwaczki.com/tickers/bhywt5od6j7a6i21.png Edytowane przez magdulec Czas edycji: 2010-12-27 o 18:42 |
|
|
|
|
#4661 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam moje kochane staraczki i mamusie
Ach zleciały te święta strasznie szybko...objadłam się i rozleniwiłam...dziś miałam wolne a jutro jedziemy na wyprzedażowe zakupy ![]() Cytat:
![]() super, że wszystko dobrze no chyba nie aż tak szybko bo właśnie @ się pcha do mnie ![]() za nowy cykl Cytat:
Cytat:
Witaj może napisz coś o sobie? jak chcesz to dopiszę Cię do listy staraczek, musisz podać imię, wiek, skąd jesteś, który to cykl staranek i kiedy miałaś ostatnią @. Cytat:
![]() Cytat:
przez święta wogóle nie włączałam lapka... u mnie @ się czai i dziś jej termin...czuję brzuch ale narazie jeszcze jej nie ma super Gratulacje Sanderinko czekamy na relację i fotkę córci ...Ale dużo zmian na liście ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek. Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech jesienny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 17 staraczek; kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone moonia26 - (Monika, 26 lat, Kraków) staranka zawieszone Cosmaaaaaaa - (Paula, 20 lat, Leverkusen) staranka zawieszone giova13 - (Asia, 26 lat, Anglia) staranka zawieszone paulinaizabela - (Paulina,26 lat, Irlandia) staranka zawieszone Mag83 -(Magda, 27 lat, ...) staranka zawieszone Tacca - (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone KALWI23 -(Magda, 27 lat, Cieszyn) staranka zawieszone Ziobra - (Agata, 27 lat, lubelskie) cykl 20, last @ 24,07 Equita - (Maja, 31 lat, Austria) cykl 14, last @ 29.08 Kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 17, last @ 12,09 Malami82 - Agnieszka, 28 lat, Lubuskie) cykl 20, last @ 17,09 Ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 13, last @ 13,10 Pacierp -(Marta, 27 lat, Wrocław) cykl 20, last @ 11,11 xhankax(Hania,28lat,Śląsk) cykl 56, last @ 17,11 Zafrine - (Dorota, 23 lata, pomorskie) cykl 34, last @ 18,11 Baby29 - (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 23, last @ 25,11 Karolca - Karolina, 24 lata, kuj - pom) cykl 1, last @ 5.12 alexa83 - (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 7, last @ 8,12 Egwene6 - (Dorota, 32lata, Lublin) cykl 15, last @ 08,12 LadyMK - (Magda, 24lata, łódzkie) cykl 18, last @ 10,12 Mezaga(Agnieszka, 28 lat, Gorlice) cykl 37, last @ 12,12 Cherubinka (Aga,28 lat, Podlasie) cykl 25, last @ 16,12 Irmusia81(Aneta, 29 lat okolice Krakowa) cykl 21, last @ 19.12 Nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 24, last @20,12 Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) cykl 22, last @ 24,12 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 12 zafasolkowanych: Pamela86 - (Pamela, 23 lata, Śląsk) gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p - 7 styczeń 2011) Gusia1983 - (Iga, 26 lat, łódzkie) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p - 16 styczeń 2011) Enia (Sylwia, 25 lat, Kielce) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p 17 luty 2011) Justine1988(Justyna,21 lat,Koszalin) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p - 27 luty 2011) iizabelaa (Izabela,27 lat,wlkp) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p - 25 marzec 2011) Coralady (Nela,28 lat,Małopolska) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p. 15 kwiecień 2011) Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy! dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011) Bella7 (Ania, 21 lat,)gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p. 1 lipca 2011) Scio - (Paulina, 23 lata, Góry Świętokrzyskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p 7 lipca 2011) Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 8 lipca 2011) Nadiazloto1 - (Agata, 27 lat, Zielona Góra) gratulujemy! dwa serduszka (t.p 12 lipca 2011) DAnia - (Ania, 33 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*] NPerelka1987 - Aniołek [*] nayhde - Aniołek[*] ola_k11 - Aniołek [*] karolcia228 - Aniołek [*] sylfiaaa - Aniołek [*] DAnia - Aniołek [*] serduszkowata - Aniołek [*] Pamela86 - Aniołek [*] bella7 - Aniołek [*] evelina.00 - Aniołek[*] Daget -Aniołek[*] alexa83 - Aniołek[*] Ziobra, Equita, Kobra913, Malami82, Ewakol - dziewczyny odezwijcie się napiszcie co u was
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2010-12-27 o 18:50 |
|||||
|
|
|
#4662 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do Was takie pytanie bo przeczytałam na innym wątku, że jeśli przez dłuższy czas nie wychodzi to TZ powinien przebadać plemniki ponieważ kiedy plemniki są ruchliwe, ale wadliwie zbudowane, może dość do zapłodnienia, z którego rozwinie się nieprawidłowy zarodek. Czy naprawdę jeśli plemnik jest wadliwy to może dojść do zapłodnienia i może potem coś nie tak być z dzidzią??
U mnie to wygląda tak, że nie mam owu ale wydaje mi się że jak zmniejszę prl to będzie oki i może się uda a ginka powiedziała, że na razie nie trzeba badań nasienia bo niedawno miałam ciąże biochemiczną. A teraz nie wiem czy je robić czy nie?? |
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziewczynki
U nas wszstko dobrze, wrzucam Wam fotki mojego brzucha i choinki ![]() Haniu łezki mi poleciały jak przeczytałam o wzruszeniu TZta. Piękne święta mieliście. Dbaj teraz o siebie Gratulacje dla Sanderinki i Lenki Sas witaj. Co się stało, że tak szybko kończycie ![]() Tacca jak minęły święta? Lepsze masz samopoczucie? Magdulec i Nina Paulinko zabraniam tej @ do Ciebie przychodzić ![]() Alexa ja w trakcie procedury in vitro (chyba już było to po podaniu zarodków) dowiedziałam się, że moja przyjaciółka zaliczyła wpadkę ze znajomym i nie może urodzić dziecka. Zadzwoniła do mnie po pomoc. Czekałam na swój wynik, czy jestem w ciąży czy nie, a dla niej załatwiałam numer do lekarza, który usunął mojej innej koleżance już 3 ciąże. Wyć mi się chciało. Nawet powiedziałam jej, żeby urodziła i oddała mi to dziecko, a ja je wychowam, ale to nie wchodziło w grę, bo ona tak na prawdę pokochała to dziecko, ale jej sytuacja nie pozwalała na urodzenie. To była paranoja. Ona sama mówiła, że jak to jest, że ona raz się niedokładnie zabezpieczyła i musi usunąć, a ja muszę jeżdzić po lekarzach i płacić, żeby mieć upragnione dziecko. Ale takie już jest to życie. NIESPRAWIEDLIWE A co do tych plemników to jest prawda, jeśli plemnik jest wadliwy to nawet po zapłodnieniu może nie dojść do zagnieżdżenia, może nie rozwijać się zarodek i obumżeć, może dojść do samoistnego poronienia, ale też może rozwinąć się ciąża z chorym dzieckiem. Jakość plemników powinno oceniać się równocześnie z tym jak bada się kobietę, to jest nieodzowne. Ponadto można zrobić testy genetyczne, nawet na NFZ (ja takie miałam) i tam sprawdzą czy istnieje zagrożenie chorób genetycznych albo czy jest jakaś wada, która nie pozwala na zajście w ciążę, za równo u partnera jak i partnerki. Diagnostyka to podstawa. Ja się leczyłam, nie zbadałam męża i marnowaliśmy czas, bo wyniki męża były jednoznaczne i moje wizyty u lekarzy były nadaremne. Badanie nasienia prywatnie kosztuje 60-120zł, w zależności czy podstawowe czy dokładniejsze. Jak nie dostaniesz na nie skierowania (a rzadko dają i tylko na podstawowe) a masz pieniążki to zrób to sama. Lepiej wiedzieć Dla wszystkich staraczek przesyłam SDC12447!!.jpg SDC12451!!.jpg |
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi kiedy moge zrobic test o czulosci od 25 IU/l ?
|
#4665 |
|
Rozeznanie
|
cześć
Wpadam zmienić datę ostatniej @ 13.12 Mam nadzieję, że święta były dla Was wszystkich udane i radosne. całuję i pozdrawiam |
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Przy pojedynczej ciąży z tydzień po terminie @
Cytat:
Co u Ciebie? Jakie macie plany-działacie w najbliższym czasie? |
|
|
|
|
#4667 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadio widzę,że brzuszek rośnie podwójnie szybko
Mój taki był dopiero ok.16tc. Ale dwa maluszki to większy brzuszek Choć z tymi brzuszkami to różnie bywa,to zalezy od figury,predyspozycji itd.Mój wciąz nie jest jakis szczególnie duży,a za niedługo zacznę 7 miesiąc ![]() Pacierpku miło,że zaglądasz do nas Sanderinka gratuluje świątecznej córeczki ![]() A w załączniku mój aktualny brzunio Aha i prosze o trzymanie kciuków,bo dziś wizyta i usg.Mam nadzieję,że córeczką jest zdrowa i nadal jest córeczką
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
nadia i coralady pieknusnie te wasze brzuszki
|
|
|
|
#4670 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje
![]() I proszę nadal o kciuki za dzisiejsza wizytę,żeby Mała była łaskawa nam sie ukazać.Pół rodziny dzisiaj idzie ze mną do gabinetu Przyszły tata i babcia pierwszy raz zobaczą Dzidzię.Byle tylko coś było widać
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czekamy na relację. A na którą wizyta?
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() chciałabym do was dołączyć jeśli mnie przygarniecie... z waszej ekipy znam z innego wątku chyba tylko Scio. Podczytuje was juz od jakiegoś czasu i bardzo u was miło ![]() mam na imię Ewa, 27 lat, jestem z woj. małopolskiego. staramy się o malucha już 16 cykl. W tym 3 cykle ze stymulacją Clo. Teraz jestem na etapie zbierania sie po małym psychicznym dołku i w przyszłym tygodniu ide do nowego lekarza z nową nadzieją poza tym o sobie....jestem mężatką od 3,5 roku, pracuję, uwielbiam książki, szczególnie podróżnicze , jestem kociarą i jestem zakochana w Chorwacji. |
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
W dniu spodziewanej @
![]() Corolady ![]() A ja mam ogromne złe przeczucia. Witaj Daniko, zmieniłaś av, nie poznałam Cie |
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Scio--> zmienilam avatarka bo tamtego mi wcielo
i nie moge znalexc na kompie tamtego zdjecia a z maluszkiem na pewno jest wszystko ok, przecież nic Cie nie boli, nie plamisz. Ja wiem, że to nie jest łatwe myśleć pozytywnie....trzymam niedługo maluch zacznie kopać i juz bedziesz wtedy pewna, że jest w porządku
|
|
|
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane.Scio co sie dzieje????
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Właściwie nic. (I to mnie martwi) Jakies takie przeczucia, nie wiadomo co
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia, Cora - śliczne brzuszki!
Paulinko Scio będzie dobrze, nie zadręczaj się myślami! Paulinko Izabelko - to odpoczęłaś od netu! Trzymam kciuki!!!! Ja przez święta nie odpoczęłam, luz w pracy się zaczyna, do pierwszej kontroli... Zastanawiam się czy NIK czy audyt... ![]() Ja wariuję ... Blech, aż coś się robi.... Danika - Witaj!!! Idę troszkę poleżakować, boli mnie głowa, brzuch i jest mi niedobrze....
Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2010-12-28 o 19:07 |
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Twoje samopoczucie? |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle ze niektore tak maja ze dobrze to przechodza a my chyba do nich nalezymy .nie martw sie
|
|
#4680 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia,Scio,Tacca dziękuje za kciuki
Danika witaj wśród nas ![]() Scio takie niepokoje to normalne,uwierz mi A teraz co u nas...Dziewczynka jest nadal dziewczynka i to na 100%. Ślicznie drapała sie po główce i śmialismy się,że pewnie zastanawia kto to znów ją podgląda i jej przeszkadza No zakochana jestem
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-12-29 o 11:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

Bardzo wzruszająca historia...

za nowy cykl