Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-27, 17:02   #4921
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Miramej, wspolczuję

u nas tez kijowo, napisalam w klubie
Stary 2010-12-27, 17:12   #4922
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

ja lubie film ale z kremach pod oczami , w kremach do twarzy nie
aaa, to nie doczytałam
Cytat:
pod oczy tez musze jakis dobry krem kupic bo wszystkie sie koncza
ja nei mam żadnego pod oczy
chyba musze kupic coś, jak znajdziesz cos godnego polecenia to daj znać

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Niech mnie ktoś przytuli
zawsze i wszędzie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 17:41   #4923
sylka79
Wtajemniczenie

Miramej,ja Cię mocno do serca

megi kochana solenizantkowszystk iego najlepszego w tym Dniu,zdróweczka,pociechy z Melki,zadowolenia z męża i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ja nie wiem jak to się stało ? wysyłałam życzenia z mamy laptopa i nie wysałało mi moze dlatego, ze to o 2 w nocy było i już nie kontaktowałam za bardzo ... przepraszam

święta minęły nawet ok, chociaż smuto było bez taty ... Bartuś zjadł duuużo białego barszczyku i czerwonego z uszkami, rybą pluł, ale najbardziej smakował mu suchy chleb
ahaa ... tato przyleci 30 grudnia ... mam nadzieję, ze tym razem się uda ... do trzech razy sztuka
Nie przepraszaj

Cieszę się,że świeta jako takona Sylwestra tato już na pewno będzie z Wami

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

ja sprzątam, bo byliśmy u lekarza przed świętami i niby wyniki dobre, ale lekarka powiedziała, ze juz widać na co będzie uczulony
robiłam wielkie sprzątanie, bo roztocza to nasz główny wróg, a wiadomo one są wszędzie - zabawki, meble, firanki, pościel - odsuwaliśmy wszystkie meble, zeby na pewno nie było kurzu, wymiana kocyka na materacu Tomka, bo ten co był długo schnie i praliśmy go radziej, a teraz to min raz w miesiącu mamy prać kołderki, poduszki, koce, zasłony, maskotki itp.
nie wiem jak to zrobię, bo nie mam gdzie suszyć teraz zimą
częsc poduch już oddałam, bo wypełnień nie dało się prać, zasłony muszę zmienić bo mam takie ciężkie i prałam tylko latem bo wtedy tylko schło, pościel teraz codziennie wystawiam na mróz, bo to też podobno zabija roztocza
dywanów nie mam, więc chociaż ten kłopot odpada i kazała zmieniać tapicerowane meble co max 7 lat
Nieciekawie z tą alergią u Tomusia i na pewno trzeba bardziej dbać o porządek niż zwykleteż codziennie wietrzę pościel,jak tylko nie pada
aby jednak Tomcio nie był uczulony na dużo alergenów(wolałabym napisać,aby wcale nie był uczulony).

Cytat:
Czy ktoś wie, kiedy dzieci zaczynają normalnie spać?

A u nas normalnie jakieś fatum Małż poszedł już do lekarza, bo ni z gruszki ni z pietruszki wyskoczyła Mu bulwa na kolanie i strasznie Go boli, tzn. już wcześniej się pojawiła, ale nie bolała aż tak bardzo, nie była taka wielka i znikała szybko, a teraz znów wyskoczyła ogromna

Wczoraj chciałam położyć się spać, a łóżko mokre , sufit nam przecieka

Kuba ma coś na buzi i zaczyna Mu się jeszcze z boku szyi robić

Ktoś mnie przebije?
Ja nie wiemu nas to różnie z tym spaniem:w dzień jak zwykle mało go, a noce teraz też nie rewelacyjne,chyba przez ząbki

Nie jestem lekarzem,ale nie wiem czy to nie jakaś woda w kolanieparę razy miałam ściąganą i też miałam dużą bulwę.

Jakby wszystkiego było mało

`
Cytat:
Nie wiemy, jedyne, co Mu się przypomniało, to to, że rok temu, jak biegał zimą, to wywrócił się i uderzył (ślisko było), ale czy to możliwe, żeby dopiero po roku coś się zaczęło dziać?

Nie chce Cię martwić,ale możliwe.U mnie jak zaczęły się te problemy z kolanem i pierwsze ściąganie wody,to lekarz własnie pytał,czy przypadkiem gdzieś się nie uderzyłam,nawet dużo czasu wcześniej.
Mimo wszystko mam nadzieję,że to nic poważnego

Cytat:
ja dostalam wczoraj@ co tlumaczy moje zloscii zmienny nastroj

Werka znowu ma gorszy apetyt i zatwardzenie wiec pewnie jakies zabki sie szykuja

Kurka,u nas też ząbki na tapecie,a jakie cyrki dziś przy jedzeniu

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Fajnie, że święta mineły spokojnie.
Szkoda, ze Brat się rozłożył. Mam nadzieję, ze Was nie zarazi

Na bracie,lekarka się nie wyznała,osłuchowo czysty,nie kaszle,nie ma kataru,nic go nie boli-chyba wirus.Przepisała mu antybiotyk,ale po co?Przy wirusie?Chyba bała się tej wysokiej temperatury

Cytat:
Bawi się trochę, ale ogólnie bardzo jest na nie, to jeszcze przeboleję, teraz mnie martwi ta Jego buźka, ciągle coś, jeszcze przyczyny charczenia nie znalazłam, mam zaległego neurologa i ortopedę itd. itp.

Święta ogólnie do d..., nie mogłam ze sobą dojść do ładu, większość przechlipałam
Ciągle pod górkę,nie? w końcu wyjrzy do Was słoneczko
A robisz Kubusiowi jeszcze wziewy,czy już odstawiłaś?

Chciałabym Cię przytulić,aż mi samej smutno

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hello
jutro wracamy to bede juz z wami wtedy popisze i napiszxe jak bylo

poki co papa
Czekamy

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-12-27 o 19:34
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 18:44   #4924
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

wstapiłam tu na chwilke zobaczyc co u was słychac po swietach i pożalic sie na mojego małego rozbójnika ale widze że u was nie lepiej
zamiast w aniołka to w diabełka sięmoje dziecko przemieniło

Cytat:
ahaa ... tato przyleci 30 grudnia ... mam nadzieję, ze tym razem się uda ... do trzech razy sztuka
teraz to już napewno się uda
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja sprzątam, bo byliśmy u lekarza przed świętami i niby wyniki dobre, ale lekarka powiedziała, ze juz widać na co będzie uczulony
robiłam wielkie sprzątanie, bo roztocza to nasz główny wróg, a wiadomo one są wszędzie - zabawki, meble, firanki, pościel - odsuwaliśmy wszystkie meble, zeby na pewno nie było kurzu, wymiana kocyka na materacu Tomka, bo ten co był długo schnie i praliśmy go radziej, a teraz to min raz w miesiącu mamy prać kołderki, poduszki, koce, zasłony, maskotki itp.
(...)
dywanów nie mam, więc chociaż ten kłopot odpada i kazała zmieniać tapicerowane meble co max 7 lat
a skad ona taka pewna? mam nadzieje że sie jednak myli
a jak nie to przechlapane bedziesz miec z tym sprzataniem...

a te 7 lat to skąd wzieła, co to za wytyczne?
możesz warto byłoby zasiegnac opinii jeszcze kogos?

Cytat:
Małż był u ogólnego, lekarz nie wiedział co to jest, skierował na badania krwi i do ortopedy (8 stycznia). Jutro ma jeszcze do niego iść z wynikami, a na razie zalecił Ketonal w żelu i jakiś lek przeciwbólowy doustnie.

Rzeczywiście, jak ten nasz nowy pediatra był u nas pierwszy raz, to Kuba miał jakieś zmiany skórne, ale delikatne i on zasugerował, że to może być AZS, w bardzo łagodnym nasileniu i polecił natłuszczać i po tym schodziło. Teraz jest dużo gorzej, ta lekarka, u której byliśmy w piątek nie zakwalifikowała tego jako AZS Jutro kupię jeszcze drugą maść, którą przepisała, gdyby pierwsza nie pomogła. Z drugiej strony - ta maść jest dla osób z AZS, więc może nic mi po prostu nie powiedziała? Nie wiem, bo to nie była nasza stała lekarka.

Iwonka, Kuba w ostatnim czasie w zasadzie nie jadł cytrusów, bo Mu się znudziły , orzechów nie jadł jeszcze nigdy, ja też już nie jem.
kurcze Jolu, jak pech to pech i ściskam Cie mocno
i myśłe że te nasze uściski zadziałaja i jutro będzie lepiej

a jaką masc ma Kubuś?
Zuza miała długo spokój ale teraz znów cos się pojawiło ale szybko zareagowałam i wystarczył Oilatum Soft na buzie i Emolium na plecki i jest juz prawie dobrze (na buzi calkiem sie wygoiło, wiec wracam do zwykłej masci z Vit A)
a może to mróz tak zawinił

megi, dałaczam się do życzeń
dużo zdrówka dla Ciebie, szczęscia i miłosci

a te 30 urodzziny to spoko, możemy razem zrobic

mykam bo mój Zuzinek znów rozrabia
w pracy stres, w domu stres (sekretariat )

no i jeszcze jedno... dietka mnie czeka po świetach

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

no i zapomniałam
Mariolko Antonio boski

a co do jedzenie to moje dziecko nie protestowało przy żadnej potrawie, dopiero wtedy gdy juz nie chciałam dac :/
ona wszystko zje, azz czasem wolalabym żeby nie chciała...
Stary 2010-12-27, 20:21   #4925
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
kurcze nomiałam nadzieję że będzie jakaś poprawa.
Za wizytę u dermatologa,bo chyba jednak będzie konieczna.
Dziś przez cały dzień próbowałam się dodzwonić do poradni, nikt nie odebrał

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, wspolczuję

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
zawsze i wszędzie

Cytat:
Miramej,ja Cię mocno do serca
(...)
Nie jestem lekarzem,ale nie wiem czy to nie jakaś woda w kolanieparę razy miałam ściąganą i też miałam dużą bulwę.

Jakby wszystkiego było mało

Nie chce Cię martwić,ale możliwe.U mnie jak zaczęły się te problemy z kolanem i pierwsze ściąganie wody,to lekarz własnie pytał,czy przypadkiem gdzieś się nie uderzyłam,nawet dużo czasu wcześniej.
Mimo wszystko mam nadzieję,że to nic poważnego
(...)
Ciągle pod górkę,nie? w końcu wyjrzy do Was słoneczko
A robisz Kubusiowi jeszcze wziewy,czy już odstawiłaś?

Chciałabym Cię przytulić,aż mi samej smutno

sylka, ale ta bulwa Ci sama znikała bez niczego? A Ty też z tym byłaś u ortopedy?

Może nie ciągle, ale często ostatnio

Inhalacji już dawno nie robię, bo lekarz doszedł do wniosku, że to nie jest następstwo infekcji.

Dziękuję, zawsze to człowiekowi lepiej, gdy wie, że jest gdzieś ktoś, kto ciepło pomyśli

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

wstapiłam tu na chwilke zobaczyc co u was słychac po swietach i pożalic sie na mojego małego rozbójnika ale widze że u was nie lepiej
zamiast w aniołka to w diabełka sięmoje dziecko przemieniło
(...)
kurcze Jolu, jak pech to pech i ściskam Cie mocno
i myśłe że te nasze uściski zadziałaja i jutro będzie lepiej

a jaką masc ma Kubuś?
Zuza miała długo spokój ale teraz znów cos się pojawiło ale szybko zareagowałam i wystarczył Oilatum Soft na buzie i Emolium na plecki i jest juz prawie dobrze (na buzi calkiem sie wygoiło, wiec wracam do zwykłej masci z Vit A)
a może to mróz tak zawinił
No mój też doznał tej przemiany

Przepisała Mu Hascofungin, bo zastanawiała się, czy to nie ma podłoża grzybiczego (no i raczej nie ma), a ta druga maść to dla AZS-owców - Elidel.

Nam Emolium już nie pomógł (Kuba ma tylko na twarzy), a ten Oilatum Soft może jest lepszy?
Mróz chyba nie, zawsze smaruję Kubusia grubą warstwą kremu.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 20:49   #4926
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
tak przeczytałam z ciekawości kilka horoskopów i już Część mi mówi że będzie fajnie, część że źle...to ja już wolę wierzyć w te pozytywne
Ja tam jakoś nie wierzę w horoskopy

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dziąsełka Zuzi prawie wyleczone Dziś już ładnie jadła placuszki i gruszkę gryzła. Są jeszcze lekko zaczerwienione gdzieniegdzie ale prawie tego nie widać.

Za to łobuz z Niej ostatnio niesamowity

super,że z dziąsełkami lepiej

To chyba już taki rocznikBartosz też ostatnio przechodzi samego siebie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć dzieweczki

wpadam przywitać się tylko, mam trochę problemów, wrócę za kilka dni pewnie, jak uda mi się wszystko poukładać .

Mam nadzieję, że święta minęły Wam spokojnie.
Przesyłamy z Martynką poświąteczne buziaki dla wszystkich
mam nadzieję,że szybko się z nimi uporasz
Dla Was również buziaki

Cytat:
Oli zasneła na sankach pierwszy raz jej się zdarzylo
Hi,hi musiała być strasznie śpiącaSzkoda,że fotki nie zrobiłaś.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dziękuję kochane za życzenia w przyszłym roku będę już trzydziechą
Amela dzisiaj ładnie usnęła, ja już za nią nie nadążam
Ulatałam się po sklepach za piżamką dla małej i nic nie kupiłam szukam pajaca, ciepłego najlepiej z pluszu/polarku zaraz będę zgłębiać all.

I za pamięci jeśli pewnego dnia zniknę tzn. , że TP odłączyła mi neta Czekam do nowego roku na podpisanie umowy więc może to potrwać kilka dni.
Ale jaką fajną trzydziechą

Cytat:

ja też chlipałam /przez gnoma/ nawet w kościele łzy mi popłynęły, jakaś dziewczyn cały czas sie na mnie patrzyła. Dopiero w samochodzie zobaczyłam, ze mam wielką czarną plamę pod okiem /teściowa mi podarowała nowy tusz /
dla gnoma.

Cytat:
Mój rozrabiaka dostał pod choinkę sanki /takie jak ma angy / i sobie załatwił na nich gardełko mimo, ze dawałam mu ten Bactrim i syrop to nadal kaszle i chyba jutro przejdziemy się do lekarza

zdrówka dla Bartoszka.

Cytat:
Dzięki dziewczynki za słowa otuchy

Przepraszam, że nie cytuję, ale wszystko mi jakoś opadło

Małż był u ogólnego, lekarz nie wiedział co to jest, skierował na badania krwi i do ortopedy (8 stycznia). Jutro ma jeszcze do niego iść z wynikami, a na razie zalecił Ketonal w żelu i jakiś lek przeciwbólowy doustnie.

Rzeczywiście, jak ten nasz nowy pediatra był u nas pierwszy raz, to Kuba miał jakieś zmiany skórne, ale delikatne i on zasugerował, że to może być AZS, w bardzo łagodnym nasileniu i polecił natłuszczać i po tym schodziło. Teraz jest dużo gorzej, ta lekarka, u której byliśmy w piątek nie zakwalifikowała tego jako AZS Jutro kupię jeszcze drugą maść, którą przepisała, gdyby pierwsza nie pomogła. Z drugiej strony - ta maść jest dla osób z AZS, więc może nic mi po prostu nie powiedziała? Nie wiem, bo to nie była nasza stała lekarka.

Z zalaniem, jak się można było spodziewać, próbują nas zostawić samym sobie, bo zima, bo lód, którego nie wolno kuć, bo dach się uszkodzi itd. itp. Zobaczymy, bo powiedziałam, że nie zostawię tego tak , ale nie mam na to dzisiaj siły

Jak to jest przedsmak Nowego Roku, to dziękuję bardzo

Niech mnie ktoś przytuli

Stary 2010-12-27, 20:54   #4927
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Megi z okazji Twojego Święta życzę Ci wszystkiego co najweselsze, najmilsze, najsłodsze i najpiękniejsze.
Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń!
Niech uśmiech nigdy nie znika z Twej twarzy.

Co u Was robaczki? Jak święta minęły?

Cytat:
Megi wszystkiego, co najpiękniejsze

Cytat:

megi, powiem Małżowi o tym, co Ty pisałaś, może dr Google coś Mu powie na ten temat
Rzeczywiście, jak ten nasz nowy pediatra był u nas pierwszy raz, to Kuba miał jakieś zmiany skórne, ale delikatne i on zasugerował, że to może być AZS, w bardzo łagodnym nasileniu i polecił natłuszczać i po tym schodziło.
Z zalaniem, jak się można było spodziewać, próbują nas zostawić samym sobie, bo zima, bo lód, którego nie wolno kuć, bo dach się uszkodzi itd. itp. Zobaczymy, bo powiedziałam, że nie zostawię tego tak , ale nie mam na to dzisiaj siły
Jak to jest przedsmak Nowego Roku, to dziękuję bardzo

Niech mnie ktoś przytuli
Pamiętam, że małż wtedy prywatnie poszedł do ortopedy znajomego bo się nie mógł doprosić skierowania. Może Twój małż jakoś dotrzyma do 8 stycznia
A może zadzwoń do tego waszego lekarza Wtedy wyznał się na sprawie więc może i teraz by pomógł.
No to widzę, że te same śpiewki co u nas mówią. Jak się sypie to wszystko na raz.... Ja się boję przyszłego roku
Zawsze masz w nas oparcie kochana

Cytat:
Coś mnie trafitakich problemów jak dziś,z zalogowaniem się to jeszcze nie miałamod godziny 14.30 próbuję i d***a,teraz się udało,może coś nadrobię,jak moje dziecko pozwoli

Tak wogóle to cześć
Ale pech
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

megi, dałaczam się do życzeń
dużo zdrówka dla Ciebie, szczęscia i miłosci

a te 30 urodzziny to spoko, możemy razem zrobic

mykam bo mój Zuzinek znów rozrabia
w pracy stres, w domu stres (sekretariat )

no i jeszcze jedno... dietka mnie czeka po świetach

a co do jedzenie to moje dziecko nie protestowało przy żadnej potrawie, dopiero wtedy gdy juz nie chciałam dac :/
ona wszystko zje, azz czasem wolalabym żeby nie chciała...
no to gwarantowane
O diecie nawet mi nie mów
Ja bym chciała żeby wróciły czasy jak moja wszystko wcinała

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 21:00   #4928
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jaką fajną trzydziechą

Amela walczy z miśkami. Ciekawe o której uśnie
Zrobiłam jej dzisiaj polecane przez was placuszki z jabłkiem i ależ to pyszne!!! Najedliśmy się całą rodzinką. Tak jak Miramej dodałam troszkę cynamonu. Na początku Amelka była sceptyczna (jak zwykle) ale włączyłam jej bajkę i zaczęła jeść. Wciągnęła dwa i patrzyła o więcej, ale już nie było bo zjedliśmy Tak, że po raz kolejny za przepis.

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-12-27, 21:13   #4929
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Nam Emolium już nie pomógł (Kuba ma tylko na twarzy), a ten Oilatum Soft może jest lepszy?
Werka w zeszla zime miala takie suche placki pod kolanami, na lokciach -tez nam emolium nie pomoglo dopiero oilatum do kapeli a buzke smarowalam kremem specjalnym emolium bo pomagal na krostki , a na te suche miejsca pomagala zwykla masc z wit.A
tylko u nas ten problem zniknal na wiosne -wiec lekarka miala racje ze ogrzewanie i suche powietrze moga wlasnie tak dzialac na skore, teraz dziennie ja ogladam i poki co nie ma nic , a kapie ja w nivei i smaruje tez mleczkiem nievea a tamte preparaty mam schowane tak w razie w

Cytat:

Zrobiłam jej dzisiaj polecane przez was placuszki z jabłkiem i ależ to pyszne!!! Najedliśmy się całą rodzinką. Tak jak Miramej dodałam troszkę cynamonu. Na początku Amelka była sceptyczna (jak zwykle) ale włączyłam jej bajkę i zaczęła jeść. Wciągnęła dwa i patrzyła o więcej, ale już nie było bo zjedliśmy Tak, że po raz kolejny za przepis.
super ze jej smakowaly , Werka tez je lubi
ja zrobilam malej na kolacje tosty z szynka i zoltym serem-zjadla a jak jej dam na kanapke zoltego sera to nie chce-moja wybredzioszka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 21:24   #4930
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Miramej, wspolczuję

Mariolka

Cytat:

Dziś przez cały dzień próbowałam się dodzwonić do poradni, nikt nie odebrał

sylka, ale ta bulwa Ci sama znikała bez niczego? A Ty też z tym byłaś u ortopedy?

Inhalacji już dawno nie robię, bo lekarz doszedł do wniosku, że to nie jest następstwo infekcji.

Dziękuję, zawsze to człowiekowi lepiej, gdy wie, że jest gdzieś ktoś, kto ciepło pomyśli

No mój też doznał tej przemiany

No kurcze,święta się już chyba skończyły

Jeżeli to woda w kolanie,to to raczej samo nie zniknieprzynajmniej mi nie znikło.Byłam u ortopedy,w moim przypadku nie było to wynikiem stłuczenia,ja nie pamiętam,żebym się stukła w to kolano.Tym bardziej,że tato ma to samo i brat też.Za pierwszym razem ortopeda mi ściągnął,ale powiedział,że za każdy następny raz mam iść na pogotowie,bo trudno z bolącą nogą czekać na jakiś najbliższy termin do niegoByłam z tym ściąganiem wody z kolana na pogotowiu chyba z 7 razyi ze dwa lub trzy razy po ściąganiu,wychodziłam z szyną na nodze.
A czy Twój mąż ma tą bulwę miękką?Może to rzeczywiście coś innego,jakieś zapalenie? A nie lepiej przejść się z tym na pogotowie?Byłoby na pewno szybciej

Już sama nie wiem,córeczce mojego brata(8 miesięcy)tak charczało,ale po wziewach przeszło

I skąd ja to znam

Też mi się wydaje,że to raczej nie od mrozu

Też mnie wykończył dzisiejszy dzień
Ale miałam dzisiaj akcję z jedzeniem u Bartosia.Chyba zęby będą lada dzień,bo za każdym razem jak idą zęby mamy cyrki przy jedzeniu.Rano tak nie chciał jeść,że specjalnie naciagał się na wymiotyW ciągu dnia też nie było lepiej a normalnie zawsze rwie się do jedzenia.
Jutro mamy szczepienie,ostatnie skojarzoną Pentaximi aż się boję,bo po każdym szczepieniu musimy trochę "pokwiękać"

I dalej nie powiem,żeby mi jakoś normalnie ten wizaż chodził

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-12-27 o 21:28
Stary 2010-12-27, 21:25   #4931
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Werka w zeszla zime miala takie suche placki pod kolanami, na lokciach -tez nam emolium nie pomoglo dopiero oilatum do kapeli a buzke smarowalam kremem specjalnym emolium bo pomagal na krostki , a na te suche miejsca pomagala zwykla masc z wit.A
tylko u nas ten problem zniknal na wiosne -wiec lekarka miala racje ze ogrzewanie i suche powietrze moga wlasnie tak dzialac na skore, teraz dziennie ja ogladam i poki co nie ma nic , a kapie ja w nivei i smaruje tez mleczkiem nievea a tamte preparaty mam schowane tak w razie w

super ze jej smakowaly , Werka tez je lubi
ja zrobilam malej na kolacje tosty z szynka i zoltym serem-zjadla a jak jej dam na kanapke zoltego sera to nie chce-moja wybredzioszka
Pamiętam jak się męczyłyście z Wercią

Amela też nie lubi sera żółtego, może Twoim sposobem ją przekonam

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-12-27, 21:32   #4932
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Ale miałam dzisiaj akcję z jedzeniem u Bartosia.Chyba zęby będą lada dzień,bo za każdym razem jak idą zęby mamy cyrki przy jedzeniu.Rano tak nie chciał jeść,że specjalnie naciagał się na wymiotyW ciągu dnia też nie było lepiej a normalnie zawsze rwie się do jedzenia.
Jutro mamy szczepienie,ostatnie skojarzoną Pentaximi aż się boję,bo po każdym szczepieniu musimy trochę "pokwiękać"

no moja panna to je ale malutkow porownaniu z tym ile potrafi zjesc
jak smarowalam jej dziaselka przed spaniem to wyczulam na dole wiela gorke -lewa czworka sie pcha
my idziemy po nowym roku na szczepienie tez pentaximem
trzymam kciuki za wasze

Cytat:
Pamiętam jak się męczyłyście z Wercią

ja posmarowalam graham maslem, dalam szynke i ser i na niecala minutke do mikrofalowki - moze ten zapach ja zachecil i zjadla
sprobuj najwyzej ty zjesz

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-12-27, 21:50   #4933
Miramej
Zakorzenienie

No właśnie Iwonka, z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że baaardzo się cieszę, że Zuzi dziąsełka mają się już lepiej

Cytat:

Cytat:
Pamiętam, że małż wtedy prywatnie poszedł do ortopedy znajomego bo się nie mógł doprosić skierowania. Może Twój małż jakoś dotrzyma do 8 stycznia
A może zadzwoń do tego waszego lekarza Wtedy wyznał się na sprawie więc może i teraz by pomógł.
No to widzę, że te same śpiewki co u nas mówią. Jak się sypie to wszystko na raz.... Ja się boję przyszłego roku
Zawsze masz w nas oparcie kochana
Dotrzyma, Kochana, dotrzyma, bo przede mną to chyba z miesiąc ukrywał

Wolałabym jednak do specjalisty, czyli dermatologa/alergologa, bo co rusz jakaś plamka, tylko nie było takich problemów wcześniej.

O dziwo, w ciągu 20 minut po moim telefonie, pojawił się pan z firmy zajmującej się odśnieżaniem dachów i oglądał, zobaczymy, bo mówił, że ciężko będzie, bo jest lód, śnieg i lód.

Cytat:
Mnie też smakowały, takie delikatne są

Cytat:
Ale które Emolium Wam nie pomogło? Krem? Bo ja Kubę kąpię w Emolium i na ciałku nic nie ma, twarz smarowałam tym kremem, o którym piszesz i teraz się nie sprawdził

Cytat:
No kurcze,święta się już chyba skończyły

Jeżeli to woda w kolanie,to to raczej samo nie zniknieprzynajmniej mi nie znikło.Byłam u ortopedy,w moim przypadku nie było to wynikiem stłuczenia,ja nie pamiętam,żebym się stukła w to kolano.Tym bardziej,że tato ma to samo i brat też.Za pierwszym razem ortopeda mi ściągnął,ale powiedział,że za każdy następny raz mam iść na pogotowie,bo trudno z bolącą nogą czekać na jakiś najbliższy termin do niegoByłam z tym ściąganiem wody z kolana na pogotowiu chyba z 7 razyi ze dwa lub trzy razy po ściąganiu,wychodziłam z szyną na nodze.
A czy Twój mąż ma tą bulwę miękką?Może to rzeczywiście coś innego,jakieś zapalenie? A nie lepiej przejść się z tym na pogotowie?Byłoby na pewno szybciej

Już sama nie wiem,córeczce mojego brata(8 miesięcy)tak charczało,ale po wziewach przeszło
(...)
Też tak myślałam

To chyba jednak nie woda, bo mojemu Małżowi to samo znika, a potem znów wychodzi. Kochana, ledwie mi się udało wysłać Go do lekarza

Kubie nie przeszło, ani po inhalacjach, ani po Zyrtecu, teraz bierze leki przeciwrefluksowe i też nie przechodzi, więc będziemy dalej szukać.

My już po wszystkich obowiązkowych, w styczniu ostatnia dawka na pneumokoki.

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-27, 22:06   #4934
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
To chyba jednak nie woda, bo mojemu Małżowi to samo znika, a potem znów wychodzi. Kochana, ledwie mi się udało wysłać Go do lekarza

Kubie nie przeszło, ani po inhalacjach, ani po Zyrtecu, teraz bierze leki przeciwrefluksowe i też nie przechodzi, więc będziemy dalej szukać.

My już po wszystkich obowiązkowych, w styczniu ostatnia dawka na pneumokoki.
To chyba raczej nie woda

Właśnie bratanica też brała leki przciwrefluksowe,le karka zmieniała nawet mleko małej,bo było,że może od mleka,ale po wziewach przeszło.

Fajnie macie

Cytat:
no moja panna to je ale malutkow porownaniu z tym ile potrafi zjesc
jak smarowalam jej dziaselka przed spaniem to wyczulam na dole wiela gorke -lewa czworka sie pcha
my idziemy po nowym roku na szczepienie tez pentaximem
trzymam kciuki za wasze

Bartosz może nie je malutko,ale co się trzeba było dzisiaj oprosić i ozabawiać,to szok.A zawsze sam zjada,ja go tylko dokarmiam
Bartoś za bardzo nie chce dać sobie posmarować,chyba go boli.Czwórki już mamy dawno,teraz czekamy na dolne trójki,a dziąsła o ho,ho brzydkieale ząbki już prawie na wierzchu.
dziękujemy,przydadz ą się.

Stary 2010-12-27, 22:12   #4935
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Ale które Emolium Wam nie pomogło? Krem? Bo ja Kubę kąpię w Emolium i na ciałku nic nie ma, twarz smarowałam tym kremem, o którym piszesz i teraz się nie sprawdził

.
nam wlasnie emulsja da kapieli nie pomogla za to emulsja specjalna do cialka i krem specjalny do twarzy sa super-tresciwe i fajnie natluszczaja, a uzywasz caly czas tego kremu i nagle mu te plamki sie pojawily czy dopiero zaczelas uzywac

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:

Bartosz może nie je malutko,ale co się trzeba było dzisiaj oprosić i ozabawiać,to szok.A zawsze sam zjada,ja go tylko dokarmiam
Bartoś za bardzo nie chce dać sobie posmarować,chyba go boli.Czwórki już mamy dawno,teraz czekamy na dolne trójki,a dziąsła o ho,ho brzydkieale ząbki już prawie na wierzchu.
dziękujemy,przydadz ą się.
cyrki przy jedzeniu tez odstawia
Werka sama chce zeby jej posmarowac i wtedy to jest jedyny moment kiedy moge sprawdzic jej dziaselka , inaczej nie da zajrzec
no my troszke w tyle z zabkami bo mamy narazie 10
Werki dziaselka tez brzydkie i pofalowane cale z gorkami

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-12-27, 22:14   #4936
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Hi,hi musiała być strasznie śpiącaSzkoda,że fotki nie zrobiłaś.
zaraz wkleje w albumie

Cytat:
a moja UWIELBIA

Cytat:

ja posmarowalam graham maslem, dalam szynke i ser i na niecala minutke do mikrofalowki - moze ten zapach ja zachecil i zjadla
zlituj sie, głodna jestem
Stary 2010-12-27, 22:14   #4937
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ja uciekam pod kocyk bo jakies dreszcze mam.......zeby tylko nie chorobsko
dobranoc

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-12-27, 22:19   #4938
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba raczej nie woda

Właśnie bratanica też brała leki przciwrefluksowe,le karka zmieniała nawet mleko małej,bo było,że może od mleka,ale po wziewach przeszło.
Zobaczymy, co ortopeda powie

A Twoja bratanica długo miała to charczenie? Coś poza tym Jej było?

Cytat:
nam wlasnie emulsja da kapieli nie pomogla za to emulsja specjalna do cialka i krem specjalny do twarzy sa super-tresciwe i fajnie natluszczaja, a uzywasz caly czas tego kremu i nagle mu te plamki sie pojawily czy dopiero zaczelas uzywac
Kremu specjalnego używam od bardzo dawna, mam już trzecią tubkę, do tej pory dawał radę prędzej czy później, tym razem nie.

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-27, 22:20   #4939
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

Boziu przecież to jest taki ból Mojej mamie i małżowi ściągali wodę z kolana, byłam nawet przy tym i jak zobaczyłam to igłę to mi się nogi ugięły To się ucierpiałaś
Ale agent oby apetyt Bartusiowi wrócił i za szczepienie

Cytat:
Na pewno się nie zmarnuje

Cytat:
Dotrzyma, Kochana, dotrzyma, bo przede mną to chyba z miesiąc ukrywał

Wolałabym jednak do specjalisty, czyli dermatologa/alergologa, bo co rusz jakaś plamka, tylko nie było takich problemów wcześniej.

O dziwo, w ciągu 20 minut po moim telefonie, pojawił się pan z firmy zajmującej się odśnieżaniem dachów i oglądał, zobaczymy, bo mówił, że ciężko będzie, bo jest lód, śnieg i lód.
no pięknie
może faktycznie lepiej do specjalisty
Ho ho ciekawe ile im to zajmie a sprawy by nie było gdyby regularnie śnieg był zrzucany

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-12-27, 22:24   #4940
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ho ho ciekawe ile im to zajmie a sprawy by nie było gdyby regularnie śnieg był zrzucany
Szkoda gadać

Teraz o tyle dobrze, że przestało kapać

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-27, 22:32   #4941
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Szkoda gadać

Nawet mi nie przypominaj nie wiem czy pamiętasz, że u nas potem grzyb się pojawił bo wilgotno było o remoncie nie wspomnę....

Może któraś chętna na pajaca

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-12-27, 22:34   #4942
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet mi nie przypominaj nie wiem czy pamiętasz, że u nas potem grzyb się pojawił bo wilgotno było o remoncie nie wspomnę....

Pamiętam, a mój Małż we wrześniu malował mieszkanie

Nie wierzę

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-27, 22:36   #4943
Wojtusia
Zakorzenienie

na mnie pajac za krótki

ide spać, TZ znowu mnie wkurza, ale mam @ wiec normalne
Stary 2010-12-27, 22:37   #4944
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziekuje za przytukaski . Jestescie niezastapione
Tak czytam was i czytam, ale wszystko mi gdzies umyka, ze chyba musze dojsc do siebie i sobie wszystko w glowie poukladac... Bede was czytac i na razie zamilkne, bo nie mam glowy do niczego.
ech...
Stary 2010-12-27, 22:42   #4945
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

cyrki przy jedzeniu tez odstawia
Werka sama chce zeby jej posmarowac i wtedy to jest jedyny moment kiedy moge sprawdzic jej dziaselka , inaczej nie da zajrzec
no my troszke w tyle z zabkami bo mamy narazie 10
Werki dziaselka tez brzydkie i pofalowane cale z gorkami
Jest przejść z tymi ząbkamio trzonowych,to nawet nie myślę
My mamy14 wyjdzionychwnet 16

Cytat:
zaraz wkleje w albumie

O Ty

Cytat:
ja uciekam pod kocyk bo jakies dreszcze mam.......zeby tylko nie chorobsko
dobranoc
żeby nie choróbsko.

Cytat:
Zobaczymy, co ortopeda powie

A Twoja bratanica długo miała to charczenie? Coś poza tym Jej było?

Wiadome,że lepiej do specjalisty,ale ja np.jak jechałam na pogotowie to zawsze do mojego kolana schodził lekarz ortopeda,nawet nie myślę,że wodę z kolana mógłby ściągać lekarz o innej specjalizacji
Mówisz,że mąż twardy zawodnik i wytrzyma do 8 stycznia?
Ja bym jednak poszła na pogotowie,a później normalnie z kartą udzielonej pomocy do ortopedy.Tak myślę

Cytat:
Boziu przecież to jest taki ból Mojej mamie i małżowi ściągali wodę z kolana, byłam nawet przy tym i jak zobaczyłam to igłę to mi się nogi ugięły To się ucierpiałaś
Ale agent oby apetyt Bartusiowi wrócił i za szczepienie

Lekko nie było,teraz przynajmniej po tym zabiegu,mam nadzieję,że woda w kolanie już nie będzie się zbieraćPo blokadach nawet też się już nie zbierała,ale słyszałam,że te blokady,wcale nie są takie dobre
Agent przez duże "A"za kciukasy.

Ja się już pożegnam
Dobrej nocy

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Miramej bo mi umknęło:
Bratanicy nic wiecej oprócz tego charczenia nie było,nie kaszlała,nie miała kataru,jedynie trochę ulewała,ale to też już minęło.

Stary 2010-12-27, 22:44   #4946
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Tak czytam was i czytam, ale wszystko mi gdzies umyka, ze chyba musze dojsc do siebie i sobie wszystko w glowie poukladac... Bede was czytac i na razie zamilkne, bo nie mam glowy do niczego.
ech...
, trzymam kciuki, żeby się ułożyło jak najlepiej i najmnij dotkliwie

Cytat:
ide spać, TZ znowu mnie wkurza, ale mam @ wiec normalne

Cytat:
Wiadome,że lepiej do specjalisty,ale ja np.jak jechałam na pogotowie to zawsze do mojego kolana schodził lekarz ortopeda,nawet nie myślę,że wodę z kolana mógłby ściągać lekarz o innej specjalizacji
Mówisz,że mąż twardy zawodnik i wytrzyma do 8 stycznia?
Ja bym jednak poszła na pogotowie,a później normalnie z kartą udzielonej pomocy do ortopedy.Tak myślę
Dostał leki przeciwbólowe, więc chyba da radę. No za rękę nie będę ciągnęła, dorosły jest

Zainspirował mnie podpis Oli na gadu

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-27, 22:45   #4947
angy
Zakorzenienie

Witam się poświątecznie

Czytam i czytam i.... jakoś mało optymistycznie

Miramej przytulam Cię mocno
A ten placek czerwony to może jakiś liszajec? Ja bym bez dwóch zdań poszła do dermatologa Może to nic groźnego, a się tylko denerwujesz, tak jak ja wtedy, kiedy Zosia miała właśnie liszajec. Mam nadzieję, że u Was też to nic wielkiego

Mariolko

p4w mam nadzieję, że jednak diagnoza z alergiami w tle się nie bardzo potwierdzi, albo chociaż w jak najmniejszym stopniu

Unholy gratuluje nowego-starego lapka

Sylko
Oby Bartoszek się nie męczył z ząbkami
My już mamy (chyba, bo na 100% nie wiem) górne 3-całkiem nowe

Ogólnie święta przebiegły bardzo fajnie Co prawda Zosia w Wigilię i 1 dzień świąt jadła prawie tylko suchy chleb(), ale za to już w 2 dzień nadrobiła to z nawiązką. Ja się wykończę z tą moją córką!
Odwiedził nas Święty Mikołaj, tylko przez pierwsze 2 minuty mu się przyglądała, a potem oczywiście już była gotowa dawać mu buzi Dostaliśmy super prezenty (m.in. arkę noego, bujak, skarbonkę FP, sorter FP), część schowałam, bo Zosia po prostu oszalała
W 1 dzień świąt najpierw rodzinnie, a wieczorem byliśmy na spotkaniu z przyjaciółmi, uśmiałam się co nie miara, nawet trochę potańczyłam
Muszę pochwalić moją córkę (mam nadzieję, że nie podsłuchuje), że jest ostatnio bardzo grzeczna, daje mi zrobić cokolwiek w domu, ładnie się sama sobą zajmuje, tylko przychodzi co jakiś czas np. do kuchni sprawdzić, czy jestem Śpimy od zeszłego tygodnia do 8 co najmniej, najczęściej po kakao ok. godz. 6.

A no i mam jeszcze urlop, do pracy idę w środę (Karo czekaj na mnie)

To chyba tyle.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-12-27 o 22:51
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 22:46   #4948
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej bo mi umknęło:
Bratanicy nic wiecej oprócz tego charczenia nie było,nie kaszlała,nie miała kataru,jedynie trochę ulewała,ale to też już minęło.
Dzięki za odpowiedź , ale miała to charczenie jak już nie ulewała, tak? Mam prośbę, dowiedz się, jeśli możesz, czegoś więcej, co brała, jak długo, kiedy przeszło, no i jaka była częstotliwość tego charczenia

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-27, 22:47   #4949
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Strach myśleć,co by było gdyby nadeszła odwilż jak parę dni temu

Cytat:

No,powiedzmy sobie szczerze:pajacykiem tego nazwać nie można

Cytat:
ech...
Kochana jesteśmy z Tobą.

No to pa

Stary 2010-12-27, 22:49   #4950
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Witam się poświątecznie

Czytam i czytam i.... jakoś mało optymistycznie

Miramej przytulam Cię mocno
A ten placek czerwony to może jakiś liszajec? Ja bym bez dwóch zdań poszła do dermatologa Może to nic groźnego, a się tylko denerwujesz, tak jak ja wtedy, kiedy Zosia miała właśnie liszajec. Mam nadzieję, że u Was też to nic wielkiego
(...)
Muszę pochwalić moją córkę (mam nadzieję, że nie podsłuchuje), że jest ostatnio bardzo grzeczna, daje mi zrobić cokolwiek w domu, ładnie się sama sobą zajmuje, tylko przychodzi co jakiś czas np. do kuchni sprawdzić, czy jestem Śpimy od zeszłego tygodnia do 8 co najmniej, najczęściej po kakao ok. godz. 6.

, kurczę, ale pediatra by liszajca nie rozpoznała? A co dostaliście na to? Możesz przypomnieć, gdzie Zosia miała te zmiany i czy dużo?

, widać równowaga w przyrodzie to nie ściema

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości