|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Miramej, wspolczuję
u nas tez kijowo, napisalam w klubie
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
aaa, to nie doczytałam
![]() Cytat:
chyba musze kupic coś, jak znajdziesz cos godnego polecenia to daj znać zawsze i wszędzie
|
|
|
|
|
#4923 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Miramej,ja Cię mocno
do sercamegi kochana solenizantko Cytat:
Cieszę się,że świeta jako tako Cytat:
![]() aby jednak Tomcio nie był uczulony na dużo alergenów(wolałabym napisać,aby wcale nie był uczulony ).Cytat:
![]() Nie jestem lekarzem,ale nie wiem czy to nie jakaś woda w kolanie parę razy miałam ściąganą i też miałam dużą bulwę.Jakby wszystkiego było mało ![]() ` Cytat:
Mimo wszystko mam nadzieję,że to nic poważnego ![]() Cytat:
Kurka,u nas też ząbki na tapecie,a jakie cyrki dziś przy jedzeniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A robisz Kubusiowi jeszcze wziewy,czy już odstawiłaś? Chciałabym Cię przytulić,aż mi samej smutno ![]() Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-12-27 o 19:34 |
||||||||
|
|
|
#4924 | |||
|
Wtajemniczenie
|
wstapiłam tu na chwilke zobaczyc co u was słychac po swietach i pożalic sie na mojego małego rozbójnika ale widze że u was nie lepiej zamiast w aniołka to w diabełka sięmoje dziecko przemieniło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jak nie to przechlapane bedziesz miec z tym sprzataniem... a te 7 lat to skąd wzieła, co to za wytyczne? możesz warto byłoby zasiegnac opinii jeszcze kogos? Cytat:
![]() ![]() i myśłe że te nasze uściski zadziałaja i jutro będzie lepiej a jaką masc ma Kubuś? Zuza miała długo spokój ale teraz znów cos się pojawiło ale szybko zareagowałam i wystarczył Oilatum Soft na buzie i Emolium na plecki i jest juz prawie dobrze (na buzi calkiem sie wygoiło, wiec wracam do zwykłej masci z Vit A) a może to mróz tak zawinił megi, dałaczam się do życzeń dużo zdrówka dla Ciebie, szczęscia i miłosci a te 30 urodzziny to spoko, możemy razem zrobic ![]() ![]() mykam bo mój Zuzinek znów rozrabia w pracy stres, w domu stres (sekretariat )no i jeszcze jedno... dietka mnie czeka po świetach ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- no i zapomniałam Mariolko Antonio boski a co do jedzenie to moje dziecko nie protestowało przy żadnej potrawie, dopiero wtedy gdy juz nie chciałam dac :/ ona wszystko zje, azz czasem wolalabym żeby nie chciała...
|
|
#4925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sylka, ale ta bulwa Ci sama znikała bez niczego? A Ty też z tym byłaś u ortopedy? Może nie ciągle, ale często ostatnio ![]() Inhalacji już dawno nie robię, bo lekarz doszedł do wniosku, że to nie jest następstwo infekcji. Dziękuję, zawsze to człowiekowi lepiej, gdy wie, że jest gdzieś ktoś, kto ciepło pomyśli ![]() Cytat:
![]() Przepisała Mu Hascofungin, bo zastanawiała się, czy to nie ma podłoża grzybiczego (no i raczej nie ma), a ta druga maść to dla AZS-owców - Elidel. Nam Emolium już nie pomógł (Kuba ma tylko na twarzy), a ten Oilatum Soft może jest lepszy? Mróz chyba nie, zawsze smaruję Kubusia grubą warstwą kremu.
|
|
|
#4926 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To chyba już taki rocznik Bartosz też ostatnio przechodzi samego siebie![]() Cytat:
![]() Dla Was również buziaki Hi,hi musiała być strasznie śpiąca Szkoda,że fotki nie zrobiłaś.Cytat:
![]() Cytat:
dla gnoma.Cytat:
zdrówka dla Bartoszka.Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4927 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co u Was robaczki? Jak święta minęły? Cytat:
![]() A może zadzwoń do tego waszego lekarza Wtedy wyznał się na sprawie więc może i teraz by pomógł. No to widzę, że te same śpiewki co u nas mówią. Jak się sypie to wszystko na raz.... Ja się boję przyszłego roku ![]() Zawsze masz w nas oparcie kochana Cytat:
![]() Cytat:
gwarantowane O diecie nawet mi nie mów ![]() Ja bym chciała żeby wróciły czasy jak moja wszystko wcinała
|
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Amela walczy z miśkami. Ciekawe o której uśnie ![]() Zrobiłam jej dzisiaj polecane przez was placuszki z jabłkiem i ależ to pyszne!!! Najedliśmy się całą rodzinką. Tak jak Miramej dodałam troszkę cynamonu. Na początku Amelka była sceptyczna (jak zwykle) ale włączyłam jej bajkę i zaczęła jeść. Wciągnęła dwa i patrzyła o więcej, ale już nie było bo zjedliśmy Tak, że po raz kolejny za przepis.
|
#4929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko u nas ten problem zniknal na wiosne -wiec lekarka miala racje ze ogrzewanie i suche powietrze moga wlasnie tak dzialac na skore, teraz dziennie ja ogladam i poki co nie ma nic , a kapie ja w nivei i smaruje tez mleczkiem nievea a tamte preparaty mam schowane tak w razie w Cytat:
ja zrobilam malej na kolacje tosty z szynka i zoltym serem-zjadla a jak jej dam na kanapke zoltego sera to nie chce-moja wybredzioszka
|
|
#4930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mariolka
Cytat:
No kurcze,święta się już chyba skończyły ![]() Jeżeli to woda w kolanie,to to raczej samo nie zniknie Byłam z tym ściąganiem wody z kolana na pogotowiu chyba z 7 razy i ze dwa lub trzy razy po ściąganiu,wychodziłam z szyną na nodze .A czy Twój mąż ma tą bulwę miękką? Może to rzeczywiście coś innego,jakieś zapalenie? A nie lepiej przejść się z tym na pogotowie?Byłoby na pewno szybciejJuż sama nie wiem,córeczce mojego brata(8 miesięcy)tak charczało,ale po wziewach przeszło ![]() I skąd ja to znam Też mi się wydaje,że to raczej nie od mrozu ![]() Też mnie wykończył dzisiejszy dzień ![]() Ale miałam dzisiaj akcję z jedzeniem u Bartosia.Chyba zęby będą lada dzień,bo za każdym razem jak idą zęby mamy cyrki przy jedzeniu.Rano tak nie chciał jeść,że specjalnie naciagał się na wymioty W ciągu dnia też nie było lepiej a normalnie zawsze rwie się do jedzenia.Jutro mamy szczepienie,ostatnie skojarzoną Pentaxim i aż się boję,bo po każdym szczepieniu musimy trochę "pokwiękać"![]() I dalej nie powiem,żeby mi jakoś normalnie ten wizaż chodził
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-12-27 o 21:28 |
|
|
|
|
#4931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Amela też nie lubi sera żółtego, może Twoim sposobem ją przekonam ![]()
|
|
#4932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w porownaniu z tym ile potrafi zjescjak smarowalam jej dziaselka przed spaniem to wyczulam na dole wiela gorke -lewa czworka sie pcha my idziemy po nowym roku na szczepienie tez pentaximem trzymam kciuki za wasze ![]() Cytat:
![]() sprobuj najwyzej ty zjesz
|
|
#4933 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Iwonka, z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że baaardzo się cieszę, że Zuzi dziąsełka mają się już lepiej
Cytat:
![]() Wolałabym jednak do specjalisty, czyli dermatologa/alergologa, bo co rusz jakaś plamka, tylko nie było takich problemów wcześniej. O dziwo, w ciągu 20 minut po moim telefonie, pojawił się pan z firmy zajmującej się odśnieżaniem dachów i oglądał, zobaczymy, bo mówił, że ciężko będzie, bo jest lód, śnieg i lód. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To chyba jednak nie woda, bo mojemu Małżowi to samo znika, a potem znów wychodzi. Kochana, ledwie mi się udało wysłać Go do lekarza ![]() Kubie nie przeszło, ani po inhalacjach, ani po Zyrtecu, teraz bierze leki przeciwrefluksowe i też nie przechodzi, więc będziemy dalej szukać. ![]() My już po wszystkich obowiązkowych, w styczniu ostatnia dawka na pneumokoki.
|
|
|
#4934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie bratanica też brała leki przciwrefluksowe Fajnie macie ![]() Cytat:
Bartoś za bardzo nie chce dać sobie posmarować,chyba go boli.Czwórki już mamy dawno,teraz czekamy na dolne trójki,a dziąsła o ho,ho brzydkie ale ząbki już prawie na wierzchu. |
||
|
|
|
#4935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() Werka sama chce zeby jej posmarowac i wtedy to jest jedyny moment kiedy moge sprawdzic jej dziaselka , inaczej nie da zajrzec no my troszke w tyle z zabkami bo mamy narazie 10 Werki dziaselka tez brzydkie i pofalowane cale z gorkami
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
zaraz wkleje w albumie
![]() a moja UWIELBIA Cytat:
|
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
ja uciekam pod kocyk bo jakies dreszcze mam.......zeby tylko nie chorobsko
![]() dobranoc
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twoja bratanica długo miała to charczenie? Coś poza tym Jej było? Kremu specjalnego używam od bardzo dawna, mam już trzecią tubkę, do tej pory dawał radę prędzej czy później, tym razem nie.
|
|
|
#4939 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boziu przecież to jest taki ból Mojej mamie i małżowi ściągali wodę z kolana, byłam nawet przy tym i jak zobaczyłam to igłę to mi się nogi ugięły To się ucierpiałaś ![]() Ale agent oby apetyt Bartusiowi wrócił i za szczepienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no piękniemoże faktycznie lepiej do specjalisty ![]() Ho ho ciekawe ile im to zajmie a sprawy by nie było gdyby regularnie śnieg był zrzucany
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz o tyle dobrze, że przestało kapać
|
|
|
#4941 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet mi nie przypominaj
nie wiem czy pamiętasz, że u nas potem grzyb się pojawił bo wilgotno było Może któraś chętna na pajaca
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wierzę
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
na mnie pajac za krótki
ide spać, TZ znowu mnie wkurza, ale mam @ wiec normalne
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziekuje za przytukaski
Tak czytam was i czytam, ale wszystko mi gdzies umyka, ze chyba musze dojsc do siebie i sobie wszystko w glowie poukladac... Bede was czytac i na razie zamilkne, bo nie mam glowy do niczego. ech...
|
#4945 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o trzonowych,to nawet nie myślę![]() My mamy14 wyjdzionych wnet 16![]() O Ty ![]() Cytat:
żeby nie choróbskoCytat:
Mówisz,że mąż twardy zawodnik i wytrzyma do 8 stycznia? ![]() Ja bym jednak poszła na pogotowie,a później normalnie z kartą udzielonej pomocy do ortopedy ![]() Cytat:
Po blokadach nawet też się już nie zbierała,ale słyszałam,że te blokady,wcale nie są takie dobre![]() Agent przez duże "A" ![]() Ja się już pożegnam Dobrej nocy ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Miramej bo mi umknęło: Bratanicy nic wiecej oprócz tego charczenia nie było,nie kaszlała,nie miała kataru,jedynie trochę ulewała,ale to też już minęło. |
||||
|
|
|
#4946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** Zainspirował mnie podpis Oli na gadu
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się poświątecznie
Czytam i czytam i.... jakoś mało optymistycznie ![]() Miramej przytulam Cię mocno ![]() A ten placek czerwony to może jakiś liszajec? Ja bym bez dwóch zdań poszła do dermatologa ![]() Mariolko ![]() p4w mam nadzieję, że jednak diagnoza z alergiami w tle się nie bardzo potwierdzi , albo chociaż w jak najmniejszym stopniu![]() Unholy gratuluje nowego-starego lapka ![]() Sylko Oby Bartoszek się nie męczył z ząbkami ![]() My już mamy (chyba, bo na 100% nie wiem) górne 3-całkiem nowe ![]() Ogólnie święta przebiegły bardzo fajnie Co prawda Zosia w Wigilię i 1 dzień świąt jadła prawie tylko suchy chleb( ), ale za to już w 2 dzień nadrobiła to z nawiązką. Ja się wykończę z tą moją córką!![]() ![]() Odwiedził nas Święty Mikołaj, tylko przez pierwsze 2 minuty mu się przyglądała, a potem oczywiście już była gotowa dawać mu buzi Dostaliśmy super prezenty (m.in. arkę noego, bujak, skarbonkę FP, sorter FP), część schowałam, bo Zosia po prostu oszalała![]() W 1 dzień świąt najpierw rodzinnie, a wieczorem byliśmy na spotkaniu z przyjaciółmi, uśmiałam się co nie miara, nawet trochę potańczyłam ![]() Muszę pochwalić moją córkę (mam nadzieję, że nie podsłuchuje ), że jest ostatnio bardzo grzeczna, daje mi zrobić cokolwiek w domu, ładnie się sama sobą zajmuje, tylko przychodzi co jakiś czas np. do kuchni sprawdzić, czy jestem Śpimy od zeszłego tygodnia do 8 co najmniej , najczęściej po kakao ok. godz. 6. A no i mam jeszcze urlop, do pracy idę w środę (Karo czekaj na mnie )To chyba tyle.
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-12-27 o 22:51 |
|
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Strach myśleć,co by było gdyby nadeszła odwilż jak parę dni temu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jesteśmy z Tobą.No to pa ![]() |
||
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , widać równowaga w przyrodzie to nie ściema
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

wysyłałam życzenia z mamy laptopa i nie wysałało mi moze dlatego, ze to o 2 w nocy było i już nie kontaktowałam za bardzo ... przepraszam 
aby jednak Tomcio nie był uczulony na dużo alergenów(wolałabym napisać,aby wcale nie był uczulony
parę razy miałam ściąganą i też miałam dużą bulwę.

)

w przyszłym roku będę już trzydziechą 
dla gnoma.
gwarantowane

ależ to pyszne!!! Najedliśmy się całą rodzinką. Tak jak Miramej dodałam troszkę cynamonu. Na początku Amelka była sceptyczna (jak zwykle) ale włączyłam jej bajkę i zaczęła jeść. Wciągnęła dwa i patrzyła o więcej, ale już nie było bo zjedliśmy
za przepis.

Mojej mamie i małżowi ściągali wodę z kolana, byłam nawet przy tym i jak zobaczyłam to igłę to mi się nogi ugięły![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, widać równowaga w przyrodzie to nie ściema