|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
ohoho myślałam, że będę miec dużo nadrabiania dzisiaj a tu dalej cisza
![]() Frania no są jeszcze dobrzy ludzie czasem ![]() ![]() aniaa22 ja krzesełko zmieszczę za szafą zresztą nie mogę narzekać bo mieszkanie, które wynajmujemy ma 50 m więc nie jest źle ![]() teraz karmię małego jeszcze w leżaczku i moje plecy już ledwo to znoszą :/ gratulacje przemieszczania się ![]() entertete i jak się sprawdziły orzechy do prania ? bo dostałam od wujka bo nimi handluję i jestem ciekawa czy to coś warte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
ale dziwne, robię cytuj i mi nie cytuje
![]() wiolek, na razie prałam ciuchy małego (bez większych plam), i całkiem okej to wygląda. Prałam w 30, 40 i 60 (pościel), plus pieluchy w 90. Zapachu nie ma, bo nie dodaję olejku (można, ale wolę nie), ale same w sobie ładnie pachną, tak słodko. Co do działania, to jeszcze nie wiem. Ogólnie u nas coraz lepiej (tfu tfu), ale od czego? Bierzemy dodatkowo ketotifen (antyhistamina) plus smaruję mleczkiem z mocznikiem svr (drogie ![]() Na pewno nie ma się co po tych orzechach spodziewać piany, o nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Rozeznanie
|
Ja będę wprowadzac 2 miesiące, aktualnie mam tydzień za sobą. Podaję po pół łyżeczki do zupy, w przyszłym miesiącu będzie łyżeczka dziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok wyprobuje ![]() Cytat:
Cytat:
my po swietach jakos zyjemy choc mialam juz dosyc jeszcze wczoraj siostrzenica u mnie spala dzisiaj miala spac tez babcia ale siostrzenica zaczela pokaslywac i smarkac wiec pojechaly razem do zielonej do siostry najlepsze jest to ze babcia byla z nami na zakupach i dala mi portfel maz ich zawiozl a portfel zostal u mnie w torebce ale dal babci pieniadze a ma sobie wziac od niej z portfela ![]() moj Hubcik cos pokasluje chyba jutro do lekarza pojdziemy
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
My juz w domu
![]() ![]() ![]() ![]() Przezylam jaks ![]() ![]() Zamowilam krzeselko chicco polly magic podobalo mi sie najbardziej, Maja dostala troche kasy od mikolaja, wiec stwierdzilam, ze kupie jej takie, bo w sumie wszystko ma. Ja kupilam sobie w rodzinnej miejscowosci tz spodnice http://www.funknsoulshop.pl/funk_n_s...od_id-2771.htm ma fajne kieszenie ![]() 2 dni nie robilam a6w ![]() ![]() ![]() Wacham sie jak tu rzucic to karmienie, tz wyslalam po dzbanek britty(wode z krany przefiltrowana mam zamiar jej gotowac)do mleka modyfikowanego juz. Wacham sie miedzy tabletkami a szalwia i stopniowym zmniejszaniem laktacji, bo mi naprawde ciezko jest przestac karmic Maje moim mlekiem, nie wiem czemu nawet |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wprowadziłabym go najpierw ale właśnie ze względu na długi okres wprowadzania się wstrzymuję bo z mięskiem pójdzie o wiele szybciej. Cytat:
Cytat:
Zacznę od połowy miarki ale tylko ok 2 tygodnie, potem cała miarka też ok 2 tygodnie i dwie miarki przez miesiąc. Ciężko liczyć na łyżeczki bo ile w domu różnych łyżeczek to różna pojemność ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze Hubcio sie nie rozchoruje Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 | ||
Raczkowanie
|
Dobry wieczór!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Siala i jak tam, doszla choinka na swieta? My jutro idziemy na szczepienie, mam nadzieje ze nie bedzie taki straaszny placz jak ostatnio. Ja po swietach czuje sie taka zmeczona, zaraz ide spac zeby choc troche odespac, na dodatek moj maluszek cos ostatnio znowu kiepsko spi w nocy, pobudka co ok. 2 godz. Dzisiaj bylam w Rossmanie odebrac druga paczuszke z hippa i kupic sloiczki w promocji z tymi kuponami, no i dzisiaj przyszla paczka z Bebilonu ze sliniaczkiem, probka mleka 2, breloczkiem i poradnikiem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
doszła ![]() ![]() a może to krzesełko wywieźcie do rodziców, teściów? Gdzieś gdzie przebywacie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zadomowienie
|
siala a slyszalas o wprowadzaniu glutenu przez 4 miesiace przy mm?
![]() niezawsze ja tez pomalu koncze karmienie piersia,poki co zaprzestalam nocnego sciagania laktatorem smutno jakos ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
swieta swieta i po swietach
![]() co do glutenu to ja tez slyszalam ze wprowadza sie go dosyc dlugo, no a ja zabieram sie do tego jak pies do jeza. i wlasnie nie wiem czy zaczac od mieska czy od glutenu ![]() a ogolnie to zalapalam schize ze jestem w ciazy, bo zawsze po odklejeniu plastra okres byl tego samego dnia... odkleilam w czwartek a tu dopiero dzisiaj mnie zalalo. do tego mega zmeczenie i juz wkreta gotowa ![]() i jak na zlosc, mloda zamiast spac, to sie wlasnie obudzila i nawija... wredzioch maly, odpoczac mi nie da ![]() a to moja krolewna, zdjecia z chrzcin, ale ubrana juz po swojemu bo komplet do chrztu jaki kupilam to kompletny niewypal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Siala no wiem ale jak czytalam w necie gdzies kiedys to nie pisalo nigdzie zeby wprowadzac miesiac czy dwa. jakis czas temu o tym szukalam info wiec juz nie pamietam i nie chce bajek opowiadac
![]() zapomnialam wam napisac ze synek dzisiaj wylal kubek herbaty na pol stolu w tym laptopa i moj telefon. lapek na szczescie tylko troche i nic sie nie stalo, a tele padl niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Rozeznanie
|
Nezawsze, Vette ja juz od jakiegos czasu powoli przestawalam karmic piersia, ale zawsze w nocy bylo kuszenie. Wiec dzisiaj zjadlam curry, popijam wlasnie baileys i nie bede karmila. Ale szkoda, bo Amelke kamrilam dluzej, no ale teraz przy mojej diecie to nawet nie wiem czy to mleko jest wartosciowe, wiec latwiej mi bylo podjac ta decyzje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
witam
swieta byly cudowne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zostawiam wam milion buziakow ![]()
#465 |
Zakorzenienie
|
az tyle tez nie
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Seba od jakiegoś czasu podczas karmienia lewą ręką się jakby "głaszcze"/pociera po boku główki... ni to ucho, ni to oko - tak pomiędzy.. i nie mam pojęcia czemu ![]() ![]() i kiedys tylko wieczorem tak sie klepał a dziś nawet przed południem.. czy to coś oznacza? ![]() ![]() Ah i co mnie nieco smuci.. jak leży na brzuchu to lewa ręka ładnie z przodu a prawa ucieka do tyłu.. ja poprawiam a on do tyłu.. no i przez to taki "niestabilny" jest :/
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siala Maja czasem sie glaszcze po glowie jak je tak sie mizia, wiec chyba ok ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Rozeznanie
|
siala, nie przejmuj się, moja nauczyła się zarzucać d.upą do góry jak leży na plecach, normalnie podnosi rytmicznie biodra i bach...na materac, normalnie nawet nie pytaj, jak to wygląda. Ja nie wiem, skąd jej się to wzięło.
Złośnik się zrobił z niej straszny, jak jej tylko cos nie pasuje to zaciska pięści i ryk. I u innych jest grzeczniejsza i bardziej jakby zadowolona niż u mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój dzidek z kolei coś jakby się drapie. Najpierw myślałam, że to ciemieniucha swędzi (my nadal walczymy, ale chyba niedługo w końcu sobie pójdzie - trwa to już prawie 3 miesiące w sumie, ale jest w końcu lepiej), ale odkryłam, że tak samo skubie dywan, matę więc to chyba taki tik jakby i to bym u u Ciebie obstawiała też. Dodatkowo przez długi czas podczas jedzenia zasłaniał sobie oczy ![]() Co do drugiego to ćwicz z nim, poprawiaj tę rękę jak poprawiasz, prowokuj zabawkami do ruchu, jak nie da efektów idź sprawdzić. Tu znowu z mojego doświadczenia - nam odstawała ręka tak na bok, piąstka była dłużej zaciśnięta o kilka tygodni, więc zaczęłam szukać na necie plus intuicyjnie ćwiczyć. Do neuro poszliśmy, bo zapisana wizyta była, ale się poprawiło od tych naszych ćwiczeń domowych. I lekarka powiedziała, że na ćwiczenia dopiero jak będzie miał pół roku (na wizycie troszkę jeszcze było widać różnicę), a teraz ja już nie widzę sensu iść ćwiczyć. Tyle, że tak jakby prawa strona rozwija mu się później o ok 2 tygodnie, tzn. najpierw lewą łapą łapał np. lewą stopę, a jakies 2 tyg później prawą. To samo z przekręcaniam na boki, długo na lewy teraz na oba choć preferowany lewy. Blanka jak zwykle filuterne spojrzenie ![]() niezawsze a ile prawdziwy szampan? może to pomysl na sylwestra, bo my chyba w domu.... to może by chociaż raz się napić (nigdy nie piłam prawdziwego). W zeszłym piłam dla dzieci i w sumei równie dobrze mogłam się soku wiśniowego napić ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-12-28 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() niezawsze ano mam ![]() ![]() Siala ja tam zaden ekspert ale to chyba nic zlego. misiek jakis czas temy tak po oku sie tarl przy jedzeniu ale mu przeszlo juz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry po świętach
Jestem taka przejedzona, że szok, i kilogram na plusie ![]() ![]() bajka blanka jak zwykle zachwycająca ![]() ![]() niezawsze świetna spódnica A co do karmienia piersią to ja jeszcze ściągam, już coraz mniej bo chyba mam braki w mleku i coraz częściej muszę dawać mm bo się młody nie najada. Będę go karmić dopóki pracy nie znajdę albo mleko mi nie zaniknie. Chociaż na sylwka robię przerwę bo chcę się napić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
witam
Siala ja obstawiam poprostu taki etap. chyba ze trwa cos dlugo i sie pogarsza. Zosia tez w pewnym momencie robila na brzuchu "samolocik", rece na bok, do tylu. ale po krotkim czasie jej przeszlo i znow sie podpiera na lapkach ladnie. pediatra powiedzala ze wszystko jak najbardziej ok. taki kaprys ![]()
#472 |
Zadomowienie
|
heej wam
![]() entertete no ja sama bym tych orzechów nie kupiła ale dostałam. może wypróbuję na naszych ubraniach bo małego pieluchy to w 90 stopniach nie dopierają się z zupek ![]() anoxa ![]() ![]() niezawsze świetna spódnica !! aniaa ![]() ![]() kociamborek siala dobrze kombinuje z tym krzesłem ![]() ![]() bajka śliczne zdjęcia ![]() ![]() itakasia miłej imprezy ![]() siala jak mogę coś doradzić to nie poprawiaj sama rączki tylko jakby przechylaj za dupke na boki i wtedy on sam powinien mieć odruch wyciągania łapki przed siebie. i jak będziesz tak za każdym razem na nim " wymuszać" to powinno się poprawić. mi tak kazała rechabilitantka bo aleks nie cofa ale nie wyciąga sam prawej rączki ale jak się go przechyli na bok to wtedy wyciąga. ehh też muszę się ogarnąć z tym glutenem wkońcu. ale nie wiem co i jak bo w sumie ja gotuję zupki tylko z marchewki ziemniaka i pietruszki i powinnam już wprowadzić inne warzywa i mięsko i jeszcze ten gluten ehhh skomplikowane to wszystko ![]() aleks od tygodnia strasznie dużo mi śpi. potrafi mi przespać ciągiem 2-3 godziny w ciągu dnia i do tego jeszcze z 2 drzemki. czasem już sama go delikatnie budzę bo zdarza się, że w ciągu dnia śpi 6 godzin a wczesniej sypiał 3, 3 i pół. czy powinno mnie to martwić ? |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Bajka slodziaszna malutka
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Rozeznanie
|
itakasia pewnie już pisałaś, ale ja nie doczytałam
![]() niezawsze tak samo u ciebie widać jakąś poprawę brzuchola? |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Po świętach pewnie parę kg na plusie więc nawet nie wchodzę na wagę ![]() bajka - Niunia przesłodka ![]() aniu - zazdroszczę super nocek ![]() niezawsze - piłam w zeszłym roku prawdziwego szampana i w tym roku pewnie też bo idziemy do klubu znajomych do katowic jak co roku i powiem, że ten szampan dla mnie jest niedobry, wolę cin cin albo ten rosyjski (czyli wino musujące ![]() ![]() A u nas katar się przyplątał straszny, narazie psikam sterimarem i wyciągam fridą. poza tym jestem padnięta Niunia w nocy co godzinę się budzi, kręci, i tylko cycuś ją uspokaja, za miesiąc do pracy, mam nadzieję, ze końcu jej się odmieni ![]() ![]() ![]()
#476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie tez, ku radosci tz znowu 5 z przodu ![]() ![]() wiolek hm, nie wiem, a cos innego niepokojacego? moze poprostu zmeczyly go swieta ![]() wczoraj udalo mi sie wreszcie zapanowac nad stosem prezentow. dziewczynki szczesliwe, stwierdzily ze sa wyjatkowo grzeczne skoro je Mikolaj tak docenil ![]() ![]()
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#478 |
Rozeznanie
|
wiolek1 - ja już dostałam paczkę z Hippa i Bobovity
![]() Misiulka1 my na katar już stosowaliśmy Nasivn, Bioparox i jeszcze jakieś krople i nic. cały czas ma katarek. teraz też mamy sterimar - ale nie chce mały go sobie dawać wpuszczać. a co do nocek u twojej niuni - Wojtuś też się budził co godzinę jak przez dzień nie dojadł - tzn ząbki mu idą i jest bardzo niespokojny. Ale odkąd na noc i na dzień (czyli 2xna dzień) daję mu czopeczek - ViburcolN - w nocy budzi się do 2.5 h wszystkie zdjęcia super ![]() Aha a my zamówiliśmy taki fotelik małemu - http://allegro.pl/fotelik-coletto-sa...380348817.html
#479 |
Zadomowienie
|
czesc po swietach!!
udalo nam sie zlapac internet, mamy tylko jedna kreseczke zasiegu, chodzi jakby chcial a nie mogl, ale chodzi ![]() nawet nie probuje was nadrabiac, za duzo tego... mam nadzieje ze wszystko u was ok i ze swieta spedzilyscie milo i spokojnie ![]() ps.dzidzia - kiedy bedziesz w sz-nie? ![]()
#480 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.