Czarna lista part 2 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: ciuchlandia

Notka

Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-23, 13:23   #1561
PannaDelikatna
BAN stały

Przekupka: 33 pkt / 90% pozyt.
Dot.: Czarna lista part 2

Dziewczyny, ale ja napisałam jej najpierw wiadomość, że ubrania są nie w stanie i śmierdzą, więc jestem za odesłaniem, a ta mnie zwyzywała od nieuczyciwych, bo "ona wie lepiej, że trzyma ubrania w dobrych warunkach". Wtedy wystawiłam negatywa...
PannaDelikatna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 15:46   #1562
admirable
Zakorzenienie

Przekupka: 80 pkt / 100% pozyt.

PannaDelikatna
w końcu potraktował Cię ktoś tak jak ty traktujesz innych, chyba dziewczynom sprawy z zakrwawionymi spodniami przypominać nie muszę... lepiej komuś wysłąć brudne i śmierdzące rzeczy niż coś takiego jak ty wysyłasz więc nie rozumiem kompletnie twojego wielkiego oburzenia.... jak ty tak robisz to się dziwisz że dostajesz negatywy i do winy przyznać się nie potrafisz... a poza tym sprawy nadal nie wyjaśniłyśmy bo NIE MASZ pieniędzy na wysyłki, żebym twoje brudne spodnie mogła odesłać, ale ciągle nowe wątki zakładasz? czyli jednak masz pieniądze na wysyłki

tyle z mojej strony
admirable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 19:51   #1563
xyolax
Zakorzenienie

Przekupka: 23 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez xyolax Pokaż wiadomość
Wizażanka " Katherine15 ".
Póki co na targowisku ma 4 negatywne przekupki, moja byłaby 5.
Nie wywiązała się z terminu wysyłki, przy tym upierała się, że przesyłka została nadana, data stempla pocztowego wskazuje, że wizażanka upierała się przy kłamstwie; ja rozumiem, że ktoś mimo ustaleń co do terminu wysyłki może jednak nie wyrobić się w czasie, coś może wypaść lub z czystego lenistwa może nie wysłać, ale wystarczy o tym uczciwe napisać, a nie bezczelnie oszukiwać.
Ustalałyśmy wysyłkę w kopercie bąbelkowej, przesyłka przyszła uszkodzona w zwykłej kopercie; koperta porozdzierana.
Co do samej wymiany: sweter znacznie różnił się od tego przedstawionego na zdjęciu; zupełnie inny przedmiot; ponadto ponoć miał być nowy, a na dole jest rozciągnięty i miejscami jest popruty na obwódce !

Napisałam do wizażanki, że nie odpowiada mi taka wymiana i chcę się odmienić, ponieważ ja jej wysłałam tunikę w stanie idealnym, za którą dostałam pozytywny komentarz treści "
Z takią dziewczyną jak Ty warto sie wymieniać Jestem w 100% zadowolona:0", nie dostałam żadnej odpowiedzi, mimo, że na portalu się logowała.
Czy nic nie da się już w tej sytuacji zrobić i muszę zostać z tym porozciąganym swetrem?

edit. Widzę, że zalogowała się dzisiaj i u siebie na profilu napisała "Konto już nie istnieje!!!". A ze swoich wątków wymiankowych wszystko usunęła. Te negatywne przekupki mam wrażenie, że są wystawione przez jej klony, żeby zablokowali jej konto. Nie wiem jak to rozumieć...

Sczyt wszystkiego !

Dostałam od tej dziewczyny wiadomość :

" Po pierwsze negatywy wystawiłam sobie sama bo nie chce mieć tu już kąta a usunąć się go nie da.
Po drugie ja nie ponoszę odpowiedzialności za to co się dzieje z ciuchami podczas wysyłki.
A po trzecie to sama jesteś sobie winna trzeba było się nie wymieniać.
A po czwarte wysyłkę zrobiłam więc to że ci się sweter nie podoba to już nie jest mój problem. "
Stary 2010-12-23, 20:08   #1564
7medeis
Zakorzenienie

Przekupka: 118 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez xyolax Pokaż wiadomość
Sczyt wszystkiego !

Dostałam od tej dziewczyny wiadomość :

" Po pierwsze negatywy wystawiłam sobie sama bo nie chce mieć tu już kąta a usunąć się go nie da.
Po drugie ja nie ponoszę odpowiedzialności za to co się dzieje z ciuchami podczas wysyłki.
A po trzecie to sama jesteś sobie winna trzeba było się nie wymieniać.
A po czwarte wysyłkę zrobiłam więc to że ci się sweter nie podoba to już nie jest mój problem. "
no jak nie chce mieć "kąta"...a to 15 przy nicku to jej wiek czy iloraz inteligencji?

można sobie samej wystawić ocenę? kurcze, muszę spróbować nabić sobie słit komci

Daj sobie spokój, nie wygrasz z dzieciakiem bo siłą nie zmusisz żeby Ci cokolwiek odesłała a tylko nerwy stracisz Chociaż może...interwencja u rodziców (Boże błogosław nk) coś by dała?

kosmetyki

M-perfumy
D-perfum
C- perfumom
B-perfumy
N-perfumami
M-perfumach
W-perfumy
7medeis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 20:15   #1565
xyolax
Zakorzenienie

Przekupka: 23 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez 7medeis Pokaż wiadomość
no jak nie chce mieć "kąta"...a to 15 przy nicku to jej wiek czy iloraz inteligencji?

można sobie samej wystawić ocenę? kurcze, muszę spróbować nabić sobie słit komci

Daj sobie spokój, nie wygrasz z dzieciakiem bo siłą nie zmusisz żeby Ci cokolwiek odesłała a tylko nerwy stracisz Chociaż może...interwencja u rodziców (Boże błogosław nk) coś by dała?
Właśnie dowiedziałam się, że ma 14 lat Założyła sobie kilka kont i z nich sobie wystawiła te ostatnie negatywne przekupki, chyba bardzo chciała dostać bana, żebym nie mogła się z nią skontaktować. Ale ponoć ma mi coś dosłać po świętach, zobaczymy...
Stary 2010-12-25, 19:17   #1566
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Przekupka: 50 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez PannaDelikatna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale ja napisałam jej najpierw wiadomość, że ubrania są nie w stanie i śmierdzą, więc jestem za odesłaniem, a ta mnie zwyzywała od nieuczyciwych, bo "ona wie lepiej, że trzyma ubrania w dobrych warunkach". Wtedy wystawiłam negatywa...
dziewczyna ma 3 negatywy czyli powinna dostać bana. trzeba napisać do moda.
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 07:35   #1567
Kasiunia66
Zakorzenienie

Przekupka: 109 pkt / 100% pozyt.
GG do Kasiunia66

co się tu dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post87641949
Kasiunia66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 18:19   #1568
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Przekupka: 50 pkt / 100% pozyt.

u mnie w wątku napisała Punk69, chwilę później miała już bana stałego. podejrzewam, że miała kiedyś 3 negatywy a teraz zakłada kolejne konta.
przed chwilą napisała do mnie pw z konta LoveMetal, że niby pisze od kumpeli i jest zainteresowana wymianą.

link do konta https://wizaz.pl/forum/member.php?u=800146
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 00:27   #1569
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
u mnie w wątku napisała Punk69, chwilę później miała już bana stałego. podejrzewam, że miała kiedyś 3 negatywy a teraz zakłada kolejne konta.
przed chwilą napisała do mnie pw z konta LoveMetal, że niby pisze od kumpeli i jest zainteresowana wymianą.

link do konta https://wizaz.pl/forum/member.php?u=800146
straszno mi jakoś zaczyna się robić, niedługo człowiek w jakieś paranoje popadnie, a tak tu było miło i przyjemnie. Ekscesy bywały, a jakże, ale nie takie ... nieustające kurka

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 19:59   #1570
Ninlil
Wtajemniczenie

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

Hej dziewczyny. Za co Admirable dostała bana? Bo ja chyba nie rozumiem zasad... Z tego co widzę ona nie miała negatywów, a jedynie jedno ostrzeżenie

Mam tez pewien malutki kłopot z jedną z wymian. Wysłałam drogie perfumy do jednej z wizażanek. Dziewczyna jest bardzo w porządku, ale nie o to chodzi. Ona do tej pory nie dostała mojej paczki, a jutro mijają dwa tygodnie. Mogę złożyć reklamację, ale co mi to da jak zamiast 200 kilku złotych dostanę odszkodowanie 38zł? Co ja mam tej dziewczynie teraz napisać? Że nie dostanie swojej paczki bo poczta zawiniła? Przecież ona niczemu winna, a wysłała mi za te perfumy dwie kosztowne rzeczy . Wprawdzie jeszcze ich nie dostałam, ale zostały wysłane. Dziewczyna będzie stratna bo nie otrzyma paczki. Ja będę jeszcze bardziej stratna bo wysłałam coś, co nie dotarło do adresata i już prawdopodobnie do mnie nie wróci... Miałam już taką przygodę z pocztą.Jak rozwiązujecie takie sprawy?

Edytowane przez Ninlil
Czas edycji: 2010-12-27 o 20:19
Ninlil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 20:59   #1571
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez Ninlil Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Za co Admirable dostała bana? Bo ja chyba nie rozumiem zasad... Z tego co widzę ona nie miała negatywów, a jedynie jedno ostrzeżenie

Mam tez pewien malutki kłopot z jedną z wymian. Wysłałam drogie perfumy do jednej z wizażanek. Dziewczyna jest bardzo w porządku, ale nie o to chodzi. Ona do tej pory nie dostała mojej paczki, a jutro mijają dwa tygodnie. Mogę złożyć reklamację, ale co mi to da jak zamiast 200 kilku złotych dostanę odszkodowanie 38zł? Co ja mam tej dziewczynie teraz napisać? Że nie dostanie swojej paczki bo poczta zawiniła? Przecież ona niczemu winna, a wysłała mi za te perfumy dwie kosztowne rzeczy . Wprawdzie jeszcze ich nie dostałam, ale zostały wysłane. Dziewczyna będzie stratna bo nie otrzyma paczki. Ja będę jeszcze bardziej stratna bo wysłałam coś, co nie dotarło do adresata i już prawdopodobnie do mnie nie wróci... Miałam już taką przygodę z pocztą.Jak rozwiązujecie takie sprawy?
Musisz przede wszystkim złożyć reklamację, a w reklamacji zawrzeć ile sobie życzysz za "zagubioną" przesyłkę - ja dostałam tyle prawie ile wnioskowałam, więc niekoniecznie 38 pln.
No a jak przesyłka od wizażanki do Ciebie dojdzie, to jej odeślij, możesz po otrzymaniu odpowiedzi z poczty na reklamację (to akurat kwestia zaufania do współwymiankującej, ja tak zrobiłam, ale masz pełne prawo czekać na odpowiedź PP). I to niestety akurat Ty jesteś stratna, bo do czasu wyjaśnienia reklamacji nie możesz używać rzeczy od wizażanki, a najpóźniej po wyjaśnieniu, że się nie znalazła i nie znajdzie (99,99% niestety), musisz rzeczy odesłać. Tyle że na zwrot pieniędzy z PP możesz liczyć - tak więc Twoja współwymiankująca nic nie straci oprócz czasu i kosztów wysyłki swojej paczuszki

Stary 2010-12-27, 21:12   #1572
cotynato
Zakorzenienie

Przekupka: 99 pkt / 100% pozyt.
Send a message via Skype™ to cotynato

Admirable ma za coś innego bana.

Co do paczki to może jeszcze dotrzeć, ale na twoim miejscu zadzwoniłabym dojej rozdzielni paczek i spytała czy paczka nie doszła.
Możliwości może być wiel - zwrot paczki, brak awizo , przez co brak odbioru w wyznaczonym czasie itp. itd. Może odebrała a nie powiedziała, chociaż ta możliwość odpada skoro uważasz że jest w porządku.

Pierw zadzwoń na jakąś pocztę w jej miejscowości - najlepiej tej z rejonu kodu.
Oni powiedzą Ci czy taka paczka u nich jest/była a jak nie to poproś o numer rozdzielni . Jeżli i tam nie zlokalizują paczki to faktycznie jakaś baba miała nosa i sobie je przytuliła , ale wtedy zgłoś to na poczcie, lepsze to 38 zł * chociaż uważam że będzie to więcej* niż nic

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 21:22   #1573
Ninlil
Wtajemniczenie

Dziękuję za odpowiedzi

Zakładam, że dziewczyna jest w porządku, bo napisała do mnie że ma problemy osobiste i z tego powodu paczka do mnie została wysłana z dużym opóźnieniem. Wprawdzie nie dostałam żadnego potwierdzenia że wysłała, bo wizażanka bardzo rzadko tu zagląda, ale mam raczej wiarę w ludzi
Dzis na poczcie powiedziano mi, że rekompensata to 10-krotny koszt wysyłki, czyli 3, 80 x 10 i jest to z góry ustalone przepisami Nie ma szans na udowodnienie jak wartościową rzecz wysłałam. Nie ma też możliwości sprawdzenia czy paczka dotarła do adresata( chyba, że poczta ma możliwość sprawdzenia tego i dania mi na piśmie, nie znam się, czy jest to możliwe?)
No nic, poczekam jeszcze ze dwa dni...ale w cuda nie wierzę że PP zwróci mi za flakon perfum
Jeszcze bedę musiała zapłacic za odesłanie rzeczy wizażance? masakracja......
Stary 2010-12-27, 21:29   #1574
emcia233
Zakorzenienie

Przekupka: 57 pkt / 100% pozyt.

3.8o? a poleconym wysylalas?;D

wild hearts can't be broken </3
emcia233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 21:36   #1575
Ninlil
Wtajemniczenie

Oczywiście że poleconym Inaczej nie miałabym potwierdzenia , a co za tym idzie mogłabym sobie składać milion wyimaginowanych reklamacji.. Dziwne pytanie
Stary 2010-12-27, 21:39   #1576
emcia233
Zakorzenienie

wybacz, zdziwila mnie cena zawsze min. 4,50zl placilam za polecony ekonom nawet leciutkie paczki, ale widocznie lzejsza byla

Stary 2010-12-27, 21:46   #1577
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi

Zakładam, że dziewczyna jest w porządku, bo napisała do mnie że ma problemy osobiste i z tego powodu paczka do mnie została wysłana z dużym opóźnieniem. Wprawdzie nie dostałam żadnego potwierdzenia że wysłała, bo wizażanka bardzo rzadko tu zagląda, ale mam raczej wiarę w ludzi
Dzis na poczcie powiedziano mi, że rekompensata to 10-krotny koszt wysyłki, czyli 3, 80 x 10 i jest to z góry ustalone przepisami Nie ma szans na udowodnienie jak wartościową rzecz wysłałam. Nie ma też możliwości sprawdzenia czy paczka dotarła do adresata( chyba, że poczta ma możliwość sprawdzenia tego i dania mi na piśmie, nie znam się, czy jest to możliwe?)
No nic, poczekam jeszcze ze dwa dni...ale w cuda nie wierzę że PP zwróci mi za flakon perfum
Jeszcze bedę musiała zapłacic za odesłanie rzeczy wizażance? masakracja......
Podaj mi den numer nadania, ja się postaram dowiedzieć. Nie wiem dlaczego Ci tak mówią. Ja już nie raz znalazłam tak- "zaginione" paczki , które okazywały się nieodebrane albo odebrane już . A może mówią tak bo same sobie wzięły

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez emcia233 Pokaż wiadomość
wybacz, zdziwila mnie cena zawsze min. 4,50zl placilam za polecony ekonom nawet leciutkie paczki, ale widocznie lzejsza byla
Faktycznie dziwna ta cena. Może jej się coś pomieszało? Ja wysyłam w małej kopercie na zamówieniowym np kolczyki ( które na pewno są lżejsze od flakonu) i wychodzi 4,10 najmniej. i to tez nie wiem czy często tak jest. Może jej się coś walnęło, wysłała zwykłym i wypełniła druczek? Sama nie wiem, ale dziwne to

Wymianka.
Stary 2010-12-27, 21:52   #1578
Ninlil
Wtajemniczenie

Nie dziwne dziewczyny, macie absolutną rację. Koszt wysyłki 4, 50....Cos mi się pomyliło.Może spojrzałam na inne potwierdzenie przez pomyłkę.Przepraszam

Edit: Co nie zmienia faktu, że wysyłka polecona jest możliwa w takiej kwocie jaką podałam wcześniej, czyli 3,80!! Sama mam kilka takich potwierdzeń, stąd pomyłka.
Z tego co wiem jest to zależne od gabarytu przesyłki. Gabaryt A może kosztować zarówno 3,75 jak i 3,90 w zależności od wagi( wnioskuję po kserówce z poczty z cenami przesyłek którą mam przed sobą )

Edytowane przez Ninlil
Czas edycji: 2010-12-27 o 22:37
Stary 2010-12-27, 22:14   #1579
emcia233
Zakorzenienie

no to juz minimum 45zl az przejzalam pochowane potwierdzenia i faktycznie raz zaplacilam 3,75 za wysylke poleconym

edit: ale oczywiscie mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i przesylka sie znajdzie cala i zdrowa. oby nikt nie zrobil sobie prezentu na swieta Twoim kosztem.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi

Zakładam, że dziewczyna jest w porządku, bo napisała do mnie że ma problemy osobiste i z tego powodu paczka do mnie została wysłana z dużym opóźnieniem. Wprawdzie nie dostałam żadnego potwierdzenia że wysłała, bo wizażanka bardzo rzadko tu zagląda, ale mam raczej wiarę w ludzi (...)
ehh z ta wiara to tez ciezka sprawa, lepiej uwazac bo mozesz sie nie raz zdziwic i przejechac na kims kto wydaje sie bardzo mily raczej nie jestem jedyna, która sie tutaj tak zdziwiła.

Stary 2010-12-27, 23:37   #1580
Ninlil
Wtajemniczenie

Wiem, że lepiej być ostrożnym, ale jak tu się wymieniać bez zaufania? Nie da się
ja też mam nadzieję, że ta paczka dojdzie w końcu do adresata, ale z drugiej strony perfumy to dobry prezent dla przyjaciółki pani z okienka......

A propos przesyłek- nie orientujecie się może czy priorytet również reklamuje się dopiero po 14 dniach? Wysłałam wizażance łańcuszek srebrny kilka dni temu i jeszcze nie dotarł podczas, gdy ja jej paczkę dostałam już w Wigilię. Łańcuszek miał być świątecznym prezentem, dlatego czuję się odpowiedzialna za to,że nie dotarł na czas, bo to z pewnością była dla Niej mało komfortowa sytuacja.
Stary 2010-12-28, 00:03   #1581
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Wiem, że lepiej być ostrożnym, ale jak tu się wymieniać bez zaufania? Nie da się
ja też mam nadzieję, że ta paczka dojdzie w końcu do adresata, ale z drugiej strony perfumy to dobry prezent dla przyjaciółki pani z okienka......

A propos przesyłek- nie orientujecie się może czy priorytet również reklamuje się dopiero po 14 dniach? Wysłałam wizażance łańcuszek srebrny kilka dni temu i jeszcze nie dotarł podczas, gdy ja jej paczkę dostałam już w Wigilię. Łańcuszek miał być świątecznym prezentem, dlatego czuję się odpowiedzialna za to,że nie dotarł na czas, bo to z pewnością była dla Niej mało komfortowa sytuacja.
też po 14 dniach niestety, priorytetowe dostarczenie jest deklarowane, ale nie gwarantowane - jeszcze jedno mistrzostwo PP - pobieranie z góry opłaty za usługę, która może być bezkarnie nie wykonana

Stary 2010-12-28, 00:05   #1582
cotynato
Zakorzenienie

Kurcze może zmień pocztę ;p
Ja wysyłam paczki od tak dawna że aż nie pamiętam początków. Allegro, wizaż , teraz też zamówienia , dwa inne portale wymiankowe itp. Czyli naprawdę massssa paczek i powiem CI że nic jeszcze nie zaginęlo , więc może coś z twoją pocztą nie hallo?

Wymianka.
Stary 2010-12-28, 00:12   #1583
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurcze może zmień pocztę ;p
Ja wysyłam paczki od tak dawna że aż nie pamiętam początków. Allegro, wizaż , teraz też zamówienia , dwa inne portale wymiankowe itp. Czyli naprawdę massssa paczek i powiem CI że nic jeszcze nie zaginęlo , więc może coś z twoją pocztą nie hallo?
wbrew pozorom, to ma pewien sens - "moja poczta" niby całodobowa, ale jak chcę naprawdę b/szybko wysłać, to zasuwam na główną - też całodobowa, tyle, że nie tylko w sensie przyjęcia-wydania przesyłek ale i obrotu nimi - średnio 1-2 dni szybciej. Tylko że muszę potem i przedyem w korku-potworku postać

Stary 2010-12-28, 00:21   #1584
cotynato
Zakorzenienie

Ma. Ja to zauważyłam po sobie. Był taki czas że wysyłałam inną pocztą ponieważ miałam blisko pracy i na wymiankach dziewczyna napisała ze koperta przyszła zaklejona , bez jednego kosmetyku, ze zdartym znaczkiem ( tak jakby lżejsza z początku była) na szczęście było to w formie dorzucenia czegoś niewielkiego , więc lamentu nie było , ale powróciłam od razu na moją pocztę - w której obsługa niemiła , ale bez klejących rączek Może to nawet nie sama poczta ale rozdzielnie czy inne takie pozwalają sobie na małe kradzieże, ale mimo wszystko zmień pocztę bo to co się dzieje nie jest normalne... I zdecydowanie zbyt częste...

Wymianka.
Stary 2010-12-28, 00:27   #1585
Ninlil
Wtajemniczenie

Tragedii nie ma. Dostałam chwile temu wiadomość, że dziś paczka z łańcuszkiem dotarła....uf
Stary 2010-12-28, 07:47   #1586
Zielona30
Zakorzenienie

Przekupka: 147 pkt / 100% pozyt.

Dodam tylko z własnego doświadczenia,że listem poleconym perfum nie wolno wysyłać, gdyż dosyć dawno temu odsyłałam podróbkę perfum, która ,,dziwnym trafem'' po odebraniu okazała się uszkodzona(oczywiście dopiero w domu) i reklamacji niestety mi nie uznano. Powód:listem poleconym można wysyłać dokumenty,papiery itp a perfumy wyłącznie paczką wartościową.
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 16:33   #1587
lagowianka
Zakorzenienie

Przekupka: 209 pkt / 100% pozyt.

a mi ostatnio zaginęła paczka z cieniami do powiek i poczta uznała reklamację i zwróciła pieniądze
lagowianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 18:33   #1588
Ninlil
Wtajemniczenie

W jakiej wysokości zażyczyłaś sobie zwrot kosztów jeśli mogę zapytać? Jutro idę złożyć reklamację, bo to już będzie 15 dzień, dlatego zastanawia mnie, czy lepiej podać faktyczny koszt zawartości przesyłki jako ewentualne zadośćuczynienie( i mieć pewność, że jej nie dostanę) czy lepiej mniejszy ale pewniejszy. Nie wiem na jakich zasadach to się w ogóle odbywa
Stary 2010-12-28, 19:07   #1589
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
W jakiej wysokości zażyczyłaś sobie zwrot kosztów jeśli mogę zapytać? Jutro idę złożyć reklamację, bo to już będzie 15 dzień, dlatego zastanawia mnie, czy lepiej podać faktyczny koszt zawartości przesyłki jako ewentualne zadośćuczynienie( i mieć pewność, że jej nie dostanę) czy lepiej mniejszy ale pewniejszy. Nie wiem na jakich zasadach to się w ogóle odbywa
Jak mi ukradli flaszeczkę, to podałam faktyczną wartość i jeszcze dodałam koszty wysyłki (a co!) no i dostałam prawie tyle. To nie jest tak, że jak podasz za dużo, to nic nie dostaniesz - ja nawet do tego dostałam pismo wyjaśniające, dlaczego ostatecznie tyle dostałam a nie mniej czy więcej - PP ma jakiś cennik/przelicznik na tego typu zwroty kasy

Stary 2010-12-28, 19:53   #1590
Nusia_15
Zakorzenienie

Przekupka: 22 pkt / 100% pozyt.

dziewczyny a ja normalnie odkryłam Amełykę tydzień temu w czwartek pod same drzwi przyniósł mi przesyłkę bardzo miły pan i wiecie czemu ? bo to nie był pan z Poczty Polskiej a z jakiejś firmy Pocztex - mamuśka mi o tym powiedziała i tu moje pytanie .. jak można wysyłać przez tą firmę ? jakie sa tego koszty ? Boże nie krzyczcie a doradźcie bądź przekierujcie na odpowiednią stronę to sama sobie poszukam ale pytam Was bo zawsze to inna reklama niż coś napisane w internecie Ufam Wam

ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634451 #post45634451

Nusia_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: ciuchlandia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości