Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-27, 21:32   #3811
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

tyle mamuśna pasq a jaka cisza
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 21:49   #3812
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Rany koguta- za Wami nadąrzyć Od wczoraj czytam i dopiero dogoniłam-oczywiście nie pamiętam co komu miałam odpisać poza tym, że:
-Gmyrelko trzymam kciuki za chorowitka małego-oby szybko wydobrzał, bo szkoda maluszka
-PoP, ja do stolicy to najpewniej w jakiś weekend, a Ty wtedy do domu lecisz więc d... blada
-Asiulek, Wercia robi więcej niż moja Gabi!
-Megi, no kurcze-a już miałam nadzieję, że się u Was poprawiło coś.... (a moje PW to doszło w ogóle???)

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Zapomniałam sie pochwalić że mamy 11-tego zęba to dolna 4
powariowaliście???? a u nas tylko dwie dolne jedynki@!

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Nawet ostatnio Zawitkowski na pytanie kiedy dziecku dajemy poduszke do spania, to powiedział jak samo pójdzie i tą poduszke sobie weźmie i położy

.
i jeszcze a propos poduszki i Zawitkowskiego- czasem rodzice sie upierają, że chceliby niemowlaka kłaść na poduszce-rada: proszę wziąć niezmywalny flamaster i sobie tę poduszkę narysować na prześcieradełku

nie zdążyłam życzeń napisać świątecznych, może noworoczne dam radę

szybkie pytanie: Maxi Cosi Tobi czy Romer King Plus? Ma ktoś? Opinie? Sugestie? Bo Mikołajowi wszelkiemu powiedzieliśmy, że dla nas na prezent chcemy dorzutkę do fotelika, to teraz wypadałoby coś kupić A na poważnie to już naprawdę jest za mała do tego, który ma nadal. Maxi Cosi widzieliśmy dziś w sklepie, ale średio Gabryśka dała się wpasować, a Romera będą mieli dopiero po nowym roku, a ja bym chętnie już wyszukała na allegro i kupiła.

co do porodu, to pamiętam jak kicając na piłce na porodówce powiedziałam, że Gabryska to rodzeństwa mieć nie będzie, ale GDYBY się przytrafiło, to pewnie chciałabym jednak próbować znowu sn (cc to ewentualność) Tak w głębi duszy to chyba jestem z siebie dumna, że udało się sn.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-12-27 o 21:50
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 21:49   #3813
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

UWAGA!!!
to ja po mału niepewnie ogłaszam ponowny nabór na nazwy nowego watku wszak poZostało ponad 1000 postów ale wole szybciej i cos zapisywac niz na ostatnia chwile wymyslac .. a juz nic nam nie pasje z tych co mam zapisane kiedys!
nazwa najlepiej sugerujaca że juz urodzinki obchodzimy bo sie zaczeło !!
ale musi być fuul wypas!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 21:54   #3814
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

zakretki są zrobione z lepszego plastiku, jedna tona jest płatna około 1-1,5 tyś. Więc zbierajac zakrętki można komuś pomóc.Jest to też chwyt troszkę ze względu na to że ludzie segregując odpadki nie mieli nawyku odkręcania zakrętek zanim wrzucą do pojemnika, i niektórych butelek zamkniętych szczelnie zakrętką nie szło zgnieść

-
Dzieki; tak sobie gdybalam, czy to za recycling, ale nawet nie przypuszczalam, ze tyle mozna na tym zarobic (choc tona to troszke );
to i dobra edukacja ekologiczna; ja zawsze odkrecam i zgniatam jeszcze; no i oczywiscie segreguje;
Cytat:

Zapomniałam sie pochwalić że mamy 11-tego zęba to dolna 4
NO NO, gratki; Z niego to jakis drapieznik wyrasta.
Dzieki za dedykowanie mi fotki ; no, konia to ten stwor srednio przypomina, ale nie jest taki szkaradny, choc... te uszy... Grunt, ze Miko go lubi
A Miko sliczny, ale... na grzecznego wcale nie wyglada (choc na pewno aniolek, co bys tam nie gadala), ma zawadiackie spojrzenie;
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
RACZKUJEMY!!!!!!!!!
No brawo ; gratki
Cytat:
dla mnie niesamowitą rzeczą był porod mimo wszystko i czucie tego wszystkiego mimo tego bolu jest to cos niesamowitego i mysle ze lepiej to moj organizm zniosl niz zniosl by cc i pewnie dlatego mam takie zdanie , ze drugi porod tez bym chciala sn
nawet jesli musialabym miec xesarke drugą to cholernie sie ciesze, że wiem co to porod sn zreszta ja w dzien porodu juz bolu nie pamietalam.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

dobrze ze mam tak krotka pamiec hehe
Mam dokladnie to samo. Cierpialam okropnie.Bylam wymeczona i praktycznie juz pod koniec zdecydowalam sie na znieczulenie, ktore na mnie nie podzialalo , a bylo jeszcze gorzej, bo bylam przykuta do lozka i nie moglam sie ruszac tak jak wczesniej. Siekiera w plecach nonstop.
Ale jak zobaczylam moja pchelke, to jakos wszystko zapomnialam. Na drugi dzien juz mowilam o drugim dziecku.

Sara, obiescie ladniutkie ;
madziwnia Michasia sliczna, i jak fajnie na zebrze siedzi;

A cos april nie ma juz dlugo; ze nie wspomne o tych, co juz o nich wspominalam.

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2010-12-27 o 22:03
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 22:00   #3815
libra777
Zakorzenienie

To może ja :
DO TUPTANIA NÓŻKI TRENUJEMY I PIERWSZE ŚWIECZKI ZDMUCHUJEMY
ktoś musi zacząć , myślcie coś

Mrowak mój śpi na poduszce ale to taka płaska raczej twarda , bo jak mu podłozyłam to zaczął lepiej spać i tak zostało

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cigi no grzeczny to on na pewno nie będzie , mały bandzior rośnie , tylko aby cos rzucić , zepsuć , rozwalić
Sara nie będę orginalna, młodziutka jesteś i mała skóra zdarta z Ciebie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 22:06   #3816
cigi
Rozeznanie

ania, to ja tez chcialabym byc zaproszona do tego klubu (??? choc nie mam pojecia za bardzo co zacz? tzn jak to dziala)
Korzystajac z obecnosci mrowaka, chcialam tak dodac cos;
Pisza niektore z Was o krotkich rekawkach/dlugich i mowicie; "ubralam ja dzis w body na dlugi rekaw, bluze...
Chodzi mi o to na? Przeciez jest bluzka z krotkim rekawem, body z dlugim rekawem; to wkladamy tez ciuch z dlugim rekawem;
mrowak, chyba mam racje, nie? Bo juz sama sie zastanawiam, bo wiele z Was tak pisze. A ja wspominam bo STRASZNIE mnie to razi; Acz nie chce Urazic...

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
To może ja :
DO TUPTANIA NÓŻKI TRENUJEMY I PIERWSZE ŚWIECZKI ZDMUCHUJEMY

Cigi no grzeczny to on na pewno nie będzie , mały bandzior rośnie , tylko aby cos rzucić , zepsuć , rozwalić
Bardzo fajne.
Eee tam; chlopak to chlopak ; a Ty od razu go pod kryminal podciagasz...

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2010-12-27 o 23:03
Stary 2010-12-27, 22:17   #3817
sara 85
Zakorzenienie

dziękujemy za komplementy

Gmyrelka zdrówka dla Marcelka

u mnie w rodzinie wszyscy mówią, że Zosia do taty podobna.
Ja zamiast się uczyć na obronę to martini ze spritem pije i tak mi właśnie nauka wchodzi hehe pierwszy mój drink nie pamietam od kiedy.

To wstawie jeszcze Zosie z tatą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03158.jpg (63,6 KB, 38 załadowań)

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 22:19   #3818
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no cóż to może i ja coś napiszę:

1)Nasze dzieciaczki roczki już mają , więc dumnie kroczki do przodu stawiają.
2) Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK!

może jeszcze coś mi do głowy przyjdzie.....
A.Camus
Stary 2010-12-27, 22:21   #3819
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:

Mi się bardzo podoba to 2!!

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 22:22   #3820
cigi
Rozeznanie

A my ogladalismy dzis tradycyjna szopke prowansalska; piekne one sa i olbrzymie; postacie w tradycyjnych strojach, Basi sie niezmiernie podobalo. wklejam wam foty, tylko troche kiepskie i nie oddaja calego uroku, bo to w kosciele, swiatlo specyficzne, a robilam na chybcika (zeby koscielny nie przegonil ) Nie objelam wiatraka i malego wodospadu (z prawdziwa woda); Co roku sa inne, w tamtym roku byla rzeczka.
I jeszce Basia z nowym sprzetem od Mikolaja;
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg RIMG0690.jpg (162,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg RIMG0691.jpg (171,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg RIMG0684aa.jpg (39,4 KB, 45 załadowań)
Stary 2010-12-27, 22:27   #3821
Darusiaaaa
Zakorzenienie

cigi nigdy jakos na to uwagi nie zwrocilam, ale masz rację
z tym, ze do mnie jakos to nie dotarlo wiec raczej mnie nie razi

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Pamiętamy pierwszy smoczek a za nami jest już roczek.
A.Camus
Stary 2010-12-27, 22:27   #3822
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Gmyrelka zdrówka dla Marcelka

u mnie w rodzinie wszyscy mówią, że Zosia do taty podobna.
Ja zamiast się uczyć na obronę to martini ze spritem pije i tak mi właśnie nauka wchodzi hehe pierwszy mój drink nie pamietam od kiedy.
Ja tam sie z tym zgadzam, Moim zdaniem do Ciebie niewiele podobna, za to skora z taty ;

A wlasnie Gmyrelka, ja tez zycze maluszkowi zdrowka; biedactewko..
Cytat:

Bardzo fajne, drugie chyba lepsze
Stary 2010-12-27, 22:27   #3823
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
A my ogladalismy dzis tradycyjna szopke prowansalska; piekne one sa i olbrzymie; postacie w tradycyjnych strojach, Basi sie niezmiernie podobalo. wklejam wam foty, tylko troche kiepskie i nie oddaja calego uroku, bo to w kosciele, swiatlo specyficzne, a robilam na chybcika (zeby koscielny nie przegonil ) Nie objelam wiatraka i malego wodospadu (z prawdziwa woda); Co roku sa inne, w tamtym roku byla rzeczka.
I jeszce Basia z nowym sprzetem od Mikolaja;
Basia jaka ślicznotka, szopka tez fajna
właski jakie ma super, też już bym chciała Zosi kiteczki robić

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 22:45   #3824
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ogladam wlasnie tn 24 , mowia o kobiecie urodzila blizniaki, zrobila test dna na ojcostwo, jedno po jednym tatusiu, drugie po drugim....
6 takich przypadkow na świecie jest.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

gmyrelka ja tez zapomnialam napisac, duzoooo fluidow pozytywnych dla Marcelka niech szybko zdrowieje, tez wam sie paskudztwo przypałętało.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

ja tez zazdroszcze tym co kitusie mają, ale z drugiej strony tak sobie mysle ze moja taki jeżyk to jeszcze taki bobasek moj malusi:P bedzie wieksza beda i kitki

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

sara dla mnie mala tez czysty tatus
A.Camus
Stary 2010-12-27, 22:46   #3825
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Basia jaka ślicznotka, szopka tez fajna
właski jakie ma super, też już bym chciała Zosi kiteczki robić
dziekujemy ; ta kita akurat a'la szogun czy inne sumo... ; jak nie chce mi sie robic dwoch kitek to ma palme, bo spineczki zjezdzaja, a musze jej wiazac bo inaczej grzywa w oczach;

Cytat:
cigi nigdy jakos na to uwagi nie zwrocilam, ale masz rację
z tym, ze do mnie jakos to nie dotarlo wiec raczej mnie nie razi

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Pamiętamy pierwszy smoczek a za nami jest już roczek.
A ja uczulona na poprawnosc, ale akurat to to mi bardzo sie w oko rzucilo (o malo to mi galy nie podbilo); bo spotkalam sie z tym pierwszy raz tu na watku i na poczatku w ogole nie moglam zrozumiec o co chodzi; Ktoras dziewczyna pisala- ja zakladam jej body na dlugi a na to bluze i mnie sie z tego robily juz trzy warstwy; cos z dlugim rekawem, body na to i bluza;
Bardziej podobal mi sie tamten tytul wczesniejszy (tymbardziej, ze moja smoczka niet);

Dziewczyny, a jak to teraz jest w Polsce z tymi badaniami itd; Sporo jest platnych, tak??? Bo u nas wszystko jest refundowane.

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2010-12-27 o 23:00
Stary 2010-12-27, 22:51   #3826
Darusiaaaa
Zakorzenienie

uciekam
dobranoc.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

tu jesli prywatnie sie chodzi to z tego co wiem wielu lekarzy daje skierowania ale badania wszystkie sa platne) moja chodzila do swojego znajomego ktory w szpitalu przyjmowal, tam mi podbijala badania i nie musialam nic placic, ale za toxo tak czy tak placilam nie pamietam ile cos kolo 20 zl bo to badanie nie jest w ogole refundowane.
A.Camus
Stary 2010-12-27, 23:27   #3827
Ferrou
Zakorzenienie

Libra - łał ile zębów gratuluję !!! Dobrze, że wstawiłaś zdjęcie zielonego potwora, bo zapomniałam jak wygląda

Megi

Porównywania dzieciaków niestety nie da się ominąć. Mam 2 letnią kuzynkę i wczoraj byliśmy u rodziców bo imprezka, cała rodzina, mój tato posadził sobie Kubę na kolankach i on tam siedział grzecznie, rozglądal się, był jeszcze w szoku że tyle ludzi... Na to moja babcia: Tosia (czyli ta moja kuzynka) to by tak grzecznie nie siedziała. Fajnie tak porównywać 2 letnie dziecko do 9miesięczniaka... no i porównania Kuby do Szymona (mojego siostrzeńca o 3 miechy młodszego od Kuby).. wkurzające to jest... a to najlepsze że nie porównują Szymona do Kuby tylko Kubę do Szymona... nie wiem po co to niektórzy robią

Na kolejne dziecko się nie zdecyduję... Oczywiście przedwczoraj u rodzinki były teksty od mojego głupiego wujka, że jeszcze jedno powinno być, najlepiej dziewczynka, bo on ma idealną rodzinę - syna i córkę (a nie ważne że żonę poniża przy każdej sposobności, co najlepsze dzieci ich też to robią) i tak pieprzył i pieprzyl to powiedziałam żeby sobie sam zrobił jak taki mądry jest...

Madziwnia - Michalinka cudna Super że u Was się wszystko układa
A my nie mamy żadnego zdjęcia z choinką... jedynie mały jak rozpakowuje prezenty... ehh...szkoda gadac....

Saro, widać że małej jeździk się podoba A Tatuś to mógłby się uśmiechnąć do zdjęcia

pl_Madzia - fajny kulig

Asiu, brawa dla Wierci Mój to większość z tego nie umie, mam się martwić ?

Gmyrelka, ucałuj Marcelka, biedactwo

Aniap - poproszę o zaproszenie do klubu

Mrowak, my będziemy chyba tego Romera brać, już oglądałam w sklepie, No chyba że mi coś się odwidzi

Cigi.. Basiulowe włoski są super

Cały dzień czytałam, cały dzień odpisywałam i w końcu się udało, można iść spać
Stary 2010-12-28, 06:29   #3828
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A ja na szybko przed pracą. Chcę Was tylko lekko opieprzyć ładnie to tak? Człowiek chce się pochwalić corką (bo rzadko to robi) a tu zawsze zgryźliwości... aty, aty...

P.S. Oczywiście żartuje, żeby nie było, że znów narzekam
Lecę.....

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 06:31   #3829
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 06:48   #3830
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Cześć Mamulki, siedzę u rodziców i nie mam czasu Was czytać

Wpadłam się pożalić że mam chorego synka Własnie wyszedł od nas lekarz - Marci ma zapalenie uszu, spojówek i gardła Tż pojechał po leki, w tym antybiotyk
baobabku nici ze spotkania bo my chorujemy jeszcze mi się nie zdarzyło przyjechać do rodziców i mieć cały pobyt zdrowe dzieci, ale to tej pory Hanka chorowała. czy my kiedyś się zobaczymy?? A Kubuś to kawał faceta i wygląda na roczniaka
oby szybko przeszło choróbsko biedulek, wyobrażam sobie jak się męczy
Co do spotkania to ja wciąż mam nadzieję najwyżej dopiero w wakacje Kubuś rzeczywiście, dłuuugi, ale za to chudy u nas ani jednej fałdki się nie wypatrzy chociaż statnio mu bądziołek poza spodnie wychodzi

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
ania, to ja tez chcialabym byc zaproszona do tego klubu (??? choc nie mam pojecia za bardzo co zacz? tzn jak to dziala)
Korzystajac z obecnosci mrowaka, chcialam tak dodac cos;
Pisza niektore z Was o krotkich rekawkach/dlugich i mowicie; "ubralam ja dzis w body na dlugi rekaw, bluze...
Chodzi mi o to na? Przeciez jest bluzka z krotkim rekawem, body z dlugim rekawem; to wkladamy tez ciuch z dlugim rekawem;
mrowak, chyba mam racje, nie? Bo juz sama sie zastanawiam, bo wiele z Was tak pisze. A ja wspominam bo STRASZNIE mnie to razi; Acz nie chce Urazic...
o tak, tak ja też tego nie rozumiem, zawsze mówię z, a nie na, dopiero na forum się spotakałam że tak mówią co niektórzy

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzień dobry

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 07:14   #3831
megi-megi
Zakorzenienie

Dla mojego Dyziulka na uzdrowienie No może Gmyrelkowego trochę też, no i Oliwkowego, a przez to P0Powego

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

A i dowcip: w miejsce "baba" wstawić "kobieta karmiąca"

Przychodzi baba do lekarza i mówi:
- Panie doktorze, mam gwiżdżące piersi!
Lekarz na to:
- Proszę się rozebrać.
Baba ściągnęła stanik, a piersi gwizdnęły o podłogę.
Stary 2010-12-28, 07:49   #3832
Darusiaaaa
Zakorzenienie

hehehehe

ja wrecz przeciwnie do ferrou chce 2 dzidzie i to bardzo pewnie w 90% dlatego,że ja jestem jedynaczką. Zreszta juz kiedys o tym pisalysmy, w ogole to zawsze chcialam 3 najlepiej dwie laseczki i facecika ale na to warynkow juz na pewno nie bedziemy miec a szkoda.
Porod w porownaniu z ta cala miloscia dla Oliwki i tymi usmiechami za nic -za to ze sie jest, jest dla mnie niczym
A.Camus
Stary 2010-12-28, 08:06   #3833
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Dzień dobry.
Za nami koszmarna noc, Wiki budziła się z takim krzykiem że zrywałam się na nogi w ciągu 1s. Chyba zęby bo dostała maśc i zasnęła.
Ha mój tż wczoraj: Jak będziemy miec domek musimy zrobic ogrzewanie podłogowe
Moja mina
Na co on: Jak będzie kolejny dzidziuś, to żeby mu zimno nie było jak będzie raczkował.

Idę się wykąpac bo mała śpi a zaraz woda mi się przeleje w wannie

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 08:13   #3834
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mysia kurde u nas wlasne tego brakuje! ogrzewana podlogowego, ciagnie od podlogi i mloda nawet w domu jest dosc zieplo ubrana jak sie kula po podlodze.
A.Camus
Stary 2010-12-28, 08:18   #3835
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Wpadłam się pożalić że mam chorego synka Własnie wyszedł od nas lekarz - Marci ma zapalenie uszu, spojówek i gardła Tż pojechał po leki, w tym antybiotyk

Biedny Dyziulekucałuj maluszka i niech zdrowieje

A dostałaś już kasę?
Cytat:
no normalnie jakbym mojego tz słyszała :"zobacz mamusia nas zostawiła i sobie poszła" albo " a tu się mamusia schowała" to są teksty jak zasiadam do komputera
Jeju nomój tak się czepia,że ja przy kompie siedzę i chodzi i pod nosem mruczy,że uzależniona jestemwczoraj tak mnie tym gadaniem wkurzył,że wygoniłam go z córunią na górę i kazałam mi się na oczy nie pokazywać
Cytat:
Dzień dobry
Dzień dobry

Tż dzisiaj tnie drzewo,a jutro świnie biedną zabijają i ja jestem skazana na parę samotnych godzin spędzonych w towarzystwie rozpieszczonego,niedobreg o potworkaa już teraz mi wisi,przyczepiona do nogi...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 08:40   #3836
megi-megi
Zakorzenienie

Mój mimo, że babcia robi wszystko, żeby go zupełnie rozbestwić i w kółko nosi go na rękach, jakoś szczególnie tego się nie domaga. Tylko wczoraj, jak wróciłam z pracy, to biegł do mnie i nawet jak jadłam obiad, musiałam go trzymac na kolanach - no ale załóżmy, że taki stęskniony.
No i mnie cieszy, że jak jestem obok, to potrafi położyć się, oprzeć o mnie i leżeć, a u innych dostaje szału i musi biegać wszędzie.
Stary 2010-12-28, 08:54   #3837
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja sie darlam na mame jak mloda byla malutka i chciala ja nosic i sie nie nauczyla na szczescie bo chyba bym joba dostala, a plecy jak dzwonnik bym miala.
Ona woli na macie miec swoje zabawki siedziec i sie bawic.
A.Camus
Stary 2010-12-28, 09:08   #3838
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mimo, że babcia robi wszystko, żeby go zupełnie rozbestwić i w kółko nosi go na rękach, jakoś szczególnie tego się nie domaga. Tylko wczoraj, jak wróciłam z pracy, to biegł do mnie i nawet jak jadłam obiad, musiałam go trzymac na kolanach - no ale załóżmy, że taki stęskniony.
No i mnie cieszy, że jak jestem obok, to potrafi położyć się, oprzeć o mnie i leżeć, a u innych dostaje szału i musi biegać wszędzie.
Moja się domaga od zawsze,a teraz ją jeszcze tż rozpuscił i całe moje "wychowywanie"wzięło w łeb.Ja to się boję co to będzie za miesiąc,za dwa-w kaftanie do wariatkowa mnie wywiozą.

Ja to się w ogóle zastanawiam co tu zrobić,żeby Nina nie była taka rozpieszczona,bo już krzykiem,płaczem wymusza wszystko.Co z tego,że ja jakiś tam "rygor" trzymam,nie jestem na każde małej kiwnięcie palcem,jak robią to wszyscy innitż i moja mama i tż matka,ojciec to małej wytresowane psiaki,co Nina każe to tak jest.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
ja sie darlam na mame jak mloda byla malutka i chciala ja nosic i sie nie nauczyla na szczescie bo chyba bym joba dostala, a plecy jak dzwonnik bym miala.
Ona woli na macie miec swoje zabawki siedziec i sie bawic.
No właśnie-jak ja jestem z dzieckiem sama to tak jest,ona wie,że mama jej nie wezmie jak pisknie,wie,że przy mnie musi się zająć sama sobą.
A jak jest tż lub jesteśmy u mojej mamy to Nina przeskakuje na inny tryb działania

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-12-28, 09:10   #3839
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja tez juz wymusza, jak cos jej zabiore albo nie chce dac to sie tak napina i zaczyna na mnie krzyczec mamamamamamama!!!!!!!

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

anakazar bo wie ze tam ja wszyscy wezma, beda sie bawic i tak dalej.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

moja mama tez nieraz jak mloda siedzi ma macie bawi sie to podchodzi i no chodz do babciuni a ja od razu mowie, nawet nie bierz jej na reke, jak sie bawi niech sie bawi.
A.Camus
Stary 2010-12-28, 09:18   #3840
anakazar
Zakorzenienie

Ja tam sobię mogę do nich gadać,żeby nie brali;/tż argumentuje,że małej nie widzi długi czas i kiedy ją wypieści jak właśnie nie teraz,moja mama,że nie ma jej na codzień,a zresztą przecież ja jestem w pracy cały dzień to mama pod moją nieobecność nosi ją i nic więcej.
Boję się,że będę miała takie dziecko o jakiś zawsze widziąc je w sklepach myślałam sobie"niewychowane,rozwyd rzone małe potwory";/

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Bo dziecko to od razu powinno się rodzić z jakaś instrukcją obsługi-programatorem,a tak to człowiek nie wie co i jak zrobić,żeby było dobrze.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości