| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-12-28, 12:40 | #3871 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat: 
 Cytat: 
  co do kosmetyków dla dzici ja nie mam w dalszym ciągu nic oprócz sudocremu i oilatum do kąpieli no i husteczki nawilżające, poradzono mi że nic więcej nie trzeba... a reszta wyjdzie w praniu... Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-28 o 12:47 | ||
|     | 
|  2010-12-28, 12:42 | #3872 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat: 
 Widok dzidzi wynagradza wszystko-tak samo,gdy jestesmy po cięzkim dniu,wszystko nas drażni,podchodzimy do łóżeczka maleństwa a ono się do nas słodko uśmiecha  Mówię Wam,usmiech dziecka jest lekiem na całe zło   | |
|     | 
|  2010-12-28, 12:45 | #3873 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

Cytat: 
  Cytrynko zamierzam odpoczywac jak najwiecej i do wizyty leżec i lezec a potem zobaczymy co mi powie. A reszte zakupów dla dzidzi to juz albo sam mąż albo na allegro. Jelly dziekuje za odpowiedz i chyba spróbujemy tych biedronkowych. 
				__________________ Nasze marzenie się spełniło  JESTEŚMY RODZICAMI   24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki  Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png | |
|     | 
|  2010-12-28, 12:50 | #3874 | 
| Zakorzenienie | 

agape a mąż już przyzwyczaił się do myśli o kąpieli??   Mój to chwilowo nie chce o tym słyszeć.. a i tak go chcę zagonić do tej roboty. co do porodówki, to mówię Ci, że ty, ja i ligotka spotkamy się na jednej  sanetka gratulacje    | 
|     | 
|  2010-12-28, 12:51 | #3875 | 
				 | 

Justine,spróbuj,naprawdę warto  Mój syn nie miał po nich podrażnień ani uczuleń,były chłonne i nie odklejały się te rzepy. Aha,i dość dobre sa jeszcze chusteczki nawilżane Dada-kupowałam Marcinowi,teraz kupuję je dla siebie,do demakijażu,a mam bardzo wrazliwe oczy. | 
|     | 
|  2010-12-28, 12:54 | #3876 | |
				 | 

Cytat: 
  ale te dada biedronkowe chwala może warto wypróbować.Jak mozna stosowac dobrych i tanszych pieluszek to po co przepłacac. 
				__________________ Nasze marzenie się spełniło  JESTEŚMY RODZICAMI   24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki  Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png | |
|     | 
|  2010-12-28, 12:55 | #3877 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 a tu masz opisany krem przeciw odparzeniom http://www.dzieciowo.pl/2010/03/pena...otyleczna.html Ten blog jest naprawdę fajny  , dziękuję tej, która go wkleiła   | |
|     | 
|  2010-12-28, 12:57 | #3878 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: Katowice 
				 | 

Cytat: 
  a TŻ od początku chce kąpać tylko że na SR to chyba sie wstydził   | |
|     | 
|  2010-12-28, 12:58 | #3879 | 
| Zakorzenienie | 

ja to mogę Ci powiedzieć, że i Dady i toujurs (lidlowskie, nie pamiętam dokładnie jak się to pisze) jak dla mnie nie przepuszczają powietrza, pupa wilgotna, ale to obserwacja z przedszkola..............  .gdzie miałam styczność z tymi pieluchami i to u starszych dzieci bo ok 2-3 latka

| 
|     | 
|  2010-12-28, 13:01 | #3881 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   i nie będzie można go złapać na telefon, albo zepsuje się auto. Chociaż wczoraj w żartach powiedziałam: "a może sosnowiec?" a na SR to myślę, że każdy facet i my z ligotką mieliśmy stresa, bo jednak wszyscy na ręce Ci patrzą a o naszej trójce, to miałam na myśli raciborską lub bogucice, bo tam też blisko  :P Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-28 o 13:02 | |
|     | 
|  2010-12-28, 13:09 | #3882 | ||
				 | 

Cytat: 
  Co do tesciowej sorki ale dla mnie przegiecie by córce twojego TZta wmawiac, że ona ją urodziła...masakra  ja wychowywalam moja siostre odkad skonczyla 2,5 roku razem z moja babcia i zadna z nas nie wmawiala jej glupot, ja pozostalam starszą siostra (mimo ze bylam dla niej teoretycznie jak matka, wypelnialam wszystkie obowiazki matki) a babcia-babcią A co do kapieli małego masz racje!!!!To fajny spoósb by zaciesnic więżi miedzy ojcem a synem. Zgadzam sie z Toba. Pozatym tez uważam ze należy ojca dziecka jak najwiecej angazowac we wszystkie obowiązki przy maluchu. My wszystko bedziemy robic na zmiane , razem nie ma że toma robic matka i koniec i niech sobie gadają co chca. Wiadomo , że jak mąż bedzie w pracy toja bede sama wszystko robiła ale jak wróci bedzie mi pomagał..sam juz zapowiedział, że chce brac czynny udział w opiece nad dzieckiem. A to, że matka powinna kapać itp..to jakies glupie stereotypy. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat: 

__________________ Nasze marzenie się spełniło  JESTEŚMY RODZICAMI   24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki  Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png | ||
|     | 
|  2010-12-28, 13:12 | #3883 | 
| Zakorzenienie | 

kma bo na śmierć bym zapomniała NIE JESTEŚ DZIWNA!!!!!!!!!!! Przecież to faceci mają najlepszy dar kąpieli maluszka.......czasem tylko trzeba ich do tego zmotywować itp. | 
|     | 
|  2010-12-28, 13:17 | #3884 | 
				 | 

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Pisałaś o pieluszkach Babydream z Rossmana???Tez sie nad nimi zastanawiałam...i nad kosmetykami tej seri tez ale chyba jednak postawie na Nivea baby  [/QUOTE] Kurczę,byłam w Rossmannie i nie zwrociłam uwagi na pieluszki. Mogłaby któras z Was cos o nich napisac? Justine,co do kosmetyków,to podobno dobre,choć ja z serii Babydream kupiłam(dla siebie) tylko olejek pielęgnacyjny. Jeśli chodzi o Niveę,to ponoć też dobre kosmetyki,ale ja jakos nie mam zaufania(kupuję jedynie antyperspiranty i kolorówkę,i to też nie całą). Wybrałam sprawdzone Bambino i jestem zadowolona  ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Podpisuję się pod tym,co napisala Lilijka  Mój mąż tez zawsze kąpał dzieci,i powiem Wam,że działał na nie ''uspokajająco''. To samo,gdy płakały-czasem nie wystarczy bliskość matki,potrzebny jest tata,który przytuli,pocieszy   | 
|     | 
|  2010-12-28, 13:20 | #3885 | |
				 | 

Cytat: 
  wszytsko mozna sobie wmówić i spokojniej czekac..a jakbys wiedziała juz co to za ból...znała go z autopsji to napewno...byłabys bardziej spanikowana..ja tak sadzę...więc w błogiej nieświadomości czekam sobie na poród   
|     | 
|  2010-12-28, 13:20 | #3886 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: ...... 
				 | 

Cytat: 
  jestem wsciekła, małej łóżeczko po Amelce stoi u mojej matki w wózkarni, wiec do niej dzwonie ze jakby mogła zeby je tylko przetarła z tego pierwszego kurzu zeby takiego brudnego do auta nie wkładac a Mateusz je sobie w domu porzadnie umyje, a ona na to ze nie ma czasu i niech sobie moj maz sam je przyjdzie i przetrze!! dodam ze ona siedzie w domu całymi dniami, tylko dobrze ze dla swojej synowej ma czas na wszystko a 5 m,inut nie moze znalesc jak ja ja poprosze...   
				__________________ Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png | |
|     | 
|  2010-12-28, 13:21 | #3887 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Tricity 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Mnie martwi inny myk-co pewien czas mam jakies dziwne zawroty glowy-nie wiem czy za niskie cisnienie czy cos innego...do gina ide w pon wiec wtedy sie pewnie dowiem... 
				__________________ Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. | ||
|     | 
|  2010-12-28, 13:25 | #3888 | |
				 | 

Cytat: 
  Jak mały sie czuje ile ważył ile mierzył, zdradź jakies szczegóły. 
|     | 
|  2010-12-28, 13:27 | #3889 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: ...... 
				 | 

Cytat: 
 teraz jak powiedziałam ze Liwia to raczej wieksza niz Amelka nie bedzie to tez juz sie zastanawia jak sie przełamie do kapania bo juz sie boi ze taka malizna   
				__________________ Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png | |
|     | 
|  2010-12-28, 13:30 | #3890 | 
				 | 

Sanetko, powiedz,jak tam Twój synek? Ile wazył,mierzył i ile dostał pkt w skali Appgar? Kurde,martwię się... Pokrzątałam się trochę po domu,i znów boli mnie brzuch,tak mocno się napina,faluje  I to kłucie w kroczu  Chyba faktycznie jestem skazana na leżenie... Następna wizyta u lekarza w przyszłym tygodniu, w środę. Aż się boję,czy wytrzymam. | 
|     | 
|  2010-12-28, 13:31 | #3891 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Kremówkolandia 
				 | 

sanetka również gratuluję.   Dlaczego Cie nie ma na naszej liście, hę? Kurcze, wpadłam na chwilę, a tu patrzę wszystkie coś boli, kłuje, etc. Ja czuję się bardzo ciężka i nieziemsko chce mi się spać. Dodatkowo mam jakąś zwiechę i focha na TŻa bez powodu... Jakoś mi na nerwy działa, wolne ma a nie chce ze mną porozmawiać. Ja świruję, bo teoretycznie 2 tyg. z hakiem i będzie po wszystkim... To jest masakra jakaś, nie wyobrażam sobie tego w ogóle. Miłego dnia dziewczyny. Naprawdę dziękuję Bogu, że mam taką rodzinę. Współczuję wszystkich przykrości jakie Was spotykają od najbliższych. Nie rozumiem jak można faworyzować jedno dziecko.  Justine, nas też jedna ciotka skrytykowała za imię. Bo jej się Alicja źle kojarzy. A mi się inne źle kojarzą a to mi się podoba. Na szczęście u nas nikt jakoś tematu nie podjął, bo przecież to nasza sprawa.   | 
|     | 
|  2010-12-28, 13:32 | #3892 | ||||||||||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  nic jej nie powiedzialam, tylko dostała zdjęcie z usg z 4mm bąbelkiem [bylo dolaczone do prezentu bo akurat wizyta wypadała w dzień matki] oo a ja bym chciała, tylko nie mam możliwości w szpitalu Cytat: 
   Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  skuteczne były cocacola, paluszki, chipsy, słone krakersy itp  ) Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  moi teściowe byli w moim mieście 2 razy dotychczas - raz przed ślubem na zapoznaniu z moim rodzicami, a po slubie też raz, na samym początku ciąży!!    
				__________________ | ||||||||||
|     | 
|  2010-12-28, 13:33 | #3893 | |
				 | 

Cytat: 
 Mówił,że to takie kruszyny...bał się,że jak przypadkowo za mocno je złapie,to może im zrobić krzywdę,tym bardziej,że to facet jak dąb  I siły ma niemało. Ale zawsze mi pomagał,synka kąpał odkąd wróciłam z nim ze szpitala,a córkę,gdy skończyła 3 tygodnie. Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-28 o 13:35 | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-12-28, 13:36 | #3894 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

Cytat: 
 do usług  hmmm..co tu pisać, odeszły mi te wody dokładnie w 35 tyg i 2 dniu (na początku myślałam że to siku, pojechałam do szpitala dopiero następnego dnia  ). zrobili mi cesarkę po 46h ze względu na brak postępu w porodzie (pomimo oxy i jeszcze czegoś nie miałam nawet odrobiny rozwarcia). Synek urodził się malutki (46 cm, 1850g) ale zdrowy, potrzebował tylko dogrzewania pod lampami. jesteśmy już w domu i powoli przyzwyczajamy się do siebie. ja po cesarce czułam się fatalnie- sam ból nie był taki straszny ale dostałam powikłań po znieczuleniu podpajęczynówkowym, 3 dni silne zawroty i wymioty-ledwo chodziłam, te pierwsze utrzymują mi się do dziś, chyba muszę jakiegoś neurologa odwiedzić bo czasem nie da się funkcjonować poród naturalny - oj boli. miałam bardzo bolesne miesiączki ale ten ból przebił nawet je. na szczęście o tym bólu szybko się zapomina. no i nie wyobrażam sobie rodzić bez męża- jego obecność niezastąpiona nie mam regularnie dostępu do netu dlatego nie piszę, tylko czytam ale za wszystkie trzymam kciuki, na odchowalnię na pewno też będę zaglądać   
				__________________ Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2010-12-28 o 13:40 | |
|     | 
|  2010-12-28, 13:38 | #3895 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Cytat: 
  Szykuj się i Ty, bo nie chcę Ci się wpychać w kolejkę  4.01 też mi się podoba  Cytat: 
  Dużo zdrówka  Moja bratowa używa ich teraz przy dzieciach (1,5 roku i 8 miesięcy) i jest zadowolona, więc może nie zmieniali składu? | ||
|     | 
|  2010-12-28, 13:42 | #3896 | |
				 | 

Cytat: 
 To super,że jest zdrowy  Moja Marta 3,5 tyg temu ważyła 1880 gr, to był 31 tc. Teraz 34,z tym,że ja mam juz rozwarcie na 2 palce  A co do tej akcji porodowej,to coś długo czekali z tą cesarką. Z tego,co wiem,to gdy po ok.12 h nie ma akcji,to juz są wskazania do CC.(ale mogę się mylić co do il.godzin) | |
|     | 
|  2010-12-28, 13:44 | #3897 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: z pięknego miasta :) 
				 | 

Cytat: 
   Gratulacje!!!  No i wstawiaj zdjęcia!!  bo na razie to prawie same baby mamy   
				__________________ Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia   Edytowane przez olbka Czas edycji: 2010-12-28 o 13:45 | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-12-28, 13:50 | #3898 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2010-04 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Mój TŻ od razu powiedział, że nikt mu nie odbierze kąpieli małej. (zresztą i w moje i w jego rodzinie zawsze zwyczajem było to, ze to ojciec a nie matka kąpie dziecko) To będzie jego obowiązek i będzie to robił ktoś inny tylko wtedy gdy z jakiegoś powodu jego nie będzie lub np. będzie chory. Zresztą on już nie może się doczekać, aż mała przez pierwszych parę tygodni nauczy się ssać i będzie ją można dokarmiać butlą ze ściągniętym moim mleczkiem. Sam mówi, ze będzie starał się angażować we wszystko i mieć z nią jak najlepszy kontakt, a póki co ciągle go muszę stopować, żeby przestał kupować sukieneczki   Wydałby ostatnie pieniądze na małą. Ja dziś czuję się okropnie. Nic nie pomaga i do tego zaczęło mnie mdlić. Dobrze że gorączki nie mam... Jem grejfruty i piję gorącą herbatę. Łudzę się że coś pomoże. Na razie nigdzie się z domu nie ruszam. Co do wyjazdu do szpitala - ja na pewno nie zamierzam wysyłać NIKOMU smsów że jedziemy do szpitala, bo już sobie wyobrażam te telefony lub smsy: czy to już? jak wam idzie? czemu tak długo? Masakra. Damy znać dopiero jak urodzę. Bez sensu denerwować i siebie i innych. Mamy tez postanowienie, ze nawet jeśli będę musiała mieć planowaną cesarkę, to nie powiemy nikomu kiedy to będzie i ze cesarka. Wiem ze wtedy teściowie pojechaliby z nami i stali pod drzwiami sali (tak zrobili drugiej synowej), a ja nie chcę wtedy w pierwszych godzinach nikogo innego prócz TŻa. Jak się urodzi, to zadzwonimy i tyle. Aha i mama mówi, ze faktycznie najlepiej wyjechać jak najpóźniej. Mówi że ze mną była głupia, bo pojechała zaraz na początku i kolejne 10h leżała w szpitalu aż mnie urodziła. Z siostrą była już mądrzejsza, wyjechała później i w szpitalu spędziła ostatnie 3,5h porodu. | 
|     | 
|  2010-12-28, 13:53 | #3899 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 proszę o dane uzupełniające   : imię synka, dokładny tp. i to chyba na razie tyle  Oczywiście, jeżeli chcesz się podzelić z nami tą informacją | |
|     | 
|  2010-12-28, 13:53 | #3900 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2010-04 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Aha, a u nas spełniają się obawy niektórych z Was   - samochód znowu zamarzł i mechanik powiedział, że postara się go zrobić po Nowym Roku...  Rodzice wyjechali do dziadków i na szczęście zostawili nam jeden swój... | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.