Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 12:55   #1471
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Katunia edytowałam tamten post i wkleiłam link do przepisu polecam to ciasto. Ja je piekę w keksówce, na święta z podwójnej porcji wyszło mi jedna duża blacha od keksa i jedna mniejsza. A z pojedynczej porcji wychodzi trochę więcej niż do małej keksówki (takiej standardowej).

Madzia a pamiętasz jak dziewczyny mówiły tutaj o tej odległości o tym że kontakty z teściową mogą ulec zmianie...miały rację

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 12:55   #1472
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja tez. Wiadomo u obcyh ludzi tak nie usiade, ale u rodziców, czy teściów jak najbardziej
W ogóle zgadzam się, ze mama to zawsze mama, a teściowa (w moim przypadku bardziej teściu) to obca osoba i lepiej niech się nie wtrynia.

Madzia co do tej historii, wszystko zależy od punktu siedzenia, bo mam znajomą, która miała komplikacje po cc i nie mogła się ruszyć i tz tesciowa przychodziła jej pomóc. Zreszta ja na moja tesciową złego słowa nie powiem (no czasem mnie irytuje - ale to ma zwiazek z tym ze ja mam inny charakter), ale jest wobec mnie w porzadku, wiec moze dlatego mam takie zdanie.
Za to tesc...

P.S. Wczoraj rozryczałam się przez mojego męża
Leżymy sobie i on puka w brzuszek, mówi: "jesteś tam", a potem przykłada ucho jakby czekał na odpowiedz. A nagle mówi: "tata Cie bardzo kocha", a ja w ryk.
slodki widok!
tez bym sie wzruszyla...
kochany ten twoj tz

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dobra, to może ja jestem dziwna, ale ja ni chciałabym aby teściowa sidziała ze mną przez cały dzien (nawet jak już mąż jest). Pomoc pomocą, ale tak non stop i to chyba ze 3 miesiące.
no to moze juz przesaada
ale wszystko zalezy od czlowieka, zalezy czy tamtej dziewczynie to odpowiadalo. mi by to nie pasowalo tak przez caly dzien, bo lubilam sie np przespac jak maly spal i miec swiety spokoj
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 12:58   #1473
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
no to moze juz przesaada
ale wszystko zalezy od czlowieka, zalezy czy tamtej dziewczynie to odpowiadalo. mi by to nie pasowalo tak przez caly dzien, bo lubilam sie np przespac jak maly spal i miec swiety spokoj
no właśnie a tu nie ma, bo teściowa siedzi hehe

Bzyczka niestety czasami poznajemy ludzi jak z nimi zamieszkamy ;( (albo prawie zamieszkamy). Po tej akcji to i moi rodzice mają do niej inny stosunek, a mój dziadek to już ją nawet w rękę na pożegnanie nie całuje, tylko mówi "dowodzenia" i wychodzi.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 13:01   #1474
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 13:05   #1475
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziewczyny co dobrego polecacie na zatkany nos?? Mam taki zatkany, ze aż oczy mnie pieką i mi łzawią.

Stary 2010-12-28, 13:07   #1476
gold-fish
Zakorzenienie

Witajcie po świętach
mam tyle pracy, że za duzo nie poczytałam i nie napiszę ale..
Świeta minęły bardzo fajnie. Czuje się troche jak Judasz, bo od dawna tak miło nie wspominam świąt, a byłam pierwszy raz u teściów Moja mama za każdym razem przed Wigilia wprowadza taki nastrój, że najlepiej tylko zchodzić jej z drogi lub robić dokładnie to czego chce Lata z miejsca na miejsce wkurzona, jedną ręką smaży karpia, drugą maluje paznokcie, trzecią jeszcze coś sprząta, czwartą... no mówię Wam jak ja tego nie cierpię. Oczywiscie zawsze musi być stres jakieś docinki, a później już podczas kolacji moja mama ,,zgodnie ze zwyczajem" ze łzami w oczach mówi że Bóg się narodził i z tej okazji przeprasza za wszystko co było złe... itd. Jest czytanie Pisma św, i śpiewanie kolęd, gdzie jak patrzę na śpiewajaca rodzinę to robią to z moną ,,sa święta, więc trzeba to zaśpiewać" Uśmiech jest pół szczery, pół udawany.
A teraz pisze jak było w tym roku. Teściowa narobiła tyle dobrego jedzenia że chyba 10 kg zapakowała nam na wyjazd i jeszcze ma pełną lodówkę i jeszcze dała dużo córce Ale mimo całej tej pracy wszystko przebiegało tak jakoś miło, spokojnie. Oczywiscie pomagałam jej, ale to było aż przyjemne. Żadnych docinków, żadnych krzyków, ze coś nie tak, że mam uważać. Potem kolacja i bez czytania Bibli , bez modlitwy, bez kolend. Za to szybkie serdeczne zyczenia, buziaki, pyszne jedzonko. Prezenty a na koniec jeszcze otworzylismy żubrówkę było tak rodzinnie i fajnie aż jest mi teraz głupio.... Czułam większą miłość wokół nas wszystkich niż wśród mojej rodziny, która bardzo przeżywa fakt ze Bóg się narodził

Madzialenka, Twoja teściowa jest the best co za baba. Co o niej piszesz to lepiej a ten tekst o źle wychowanym tż brak słów. Aż dziw że chłopak wyrósł na tak fajnego faceta mimo takiej ,,matki"

Martucha ślicznie wyglądałaś na chrzcinach
Gucia też jestem pod wrażeniem Twoich życzeń dziękuję
Maja, masz ślicznego Ava takiego innego i normalnego

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 13:07   #1477
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

Bzyczka niestety czasami poznajemy ludzi jak z nimi zamieszkamy ;( (albo prawie zamieszkamy). Po tej akcji to i moi rodzice mają do niej inny stosunek, a mój dziadek to już ją nawet w rękę na pożegnanie nie całuje, tylko mówi "dowodzenia" i wychodzi.
teściowa-dowódca?
Stary 2010-12-28, 13:09   #1478
kolanka
Zadomowienie

Madzialenka - Otrivin lub jakiś inny środek do psikania dostepny w aptece.
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 13:12   #1479
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Madzialenka, Twoja teściowa jest the best co za baba. Co o niej piszesz to lepiej a ten tekst o źle wychowanym tż brak słów. Aż dziw że chłopak wyrósł na tak fajnego faceta mimo takiej ,,matki"
dziekuję
a święta widać, że wypadły super. U nas też nie ma czytania pisma św, modlitwy, kolędy leca gdzieś w tle tylko. jest spokojnie, rodzinnie I takie powinny byc święta, bez pospiechu, bez wkurzania się

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
teściowa-dowódca?
hehe nie ma jak literówka

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Madzialenka - Otrivin lub jakiś inny środek do psikania dostepny w aptece.
no właśnie otrivin mam i cienko na mnie działa. Za kilka minut mam znowu nos zapchany, to samo z sudafed w tabletkach.

Macie coś innego sprawdzonego??

Stary 2010-12-28, 13:22   #1480
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
oj tak

dokładnie.

Gucia a dlaczego mąż Ci nie mógł tego prania zrobić i poukładać w szafkach??

Jeszcze mi się przykro zrobiło, jak w swięta teściowa powiedziała " jak będę na emeryturze to wezmę sobie psa ze schroniska/ dzieci na ludzi nie potrafiłam wychować, to może z psem mi się uda". Nikt z nas nie pociągnął tego tematu. Mi głupio było a mąż udał, ze nie słyszy. nie wiem co ona ma, ale ja złego słowa na męża nie powiem. jest pomocny, wyręcza mnie we wszystkim, więc nie wiem o co jej chodzi, ale ona od zawsze tak mówi. " Albo wczoraj weszła na temat studiów i mówi, po co mąż robił tę arch. krajobrazu, przeciez do tego trzeba mieć estytyke, wyobraźnię a ty chyba tego nie masz". Więc już nie wyrobiłam i powiedzialam, ze się myli bo akurat tu mąż się super sprawuje i już moim rodzicom cały ogród zaprojektował i zrobił i w ogóle.
Na pewno odniosła sie do tej sytuacji sprzed kilku dni, kedy nie wpusciliście jej z TZ siostrami do mieszkania. Myślę, ze właśnie o to wydarzenie jej chodziło

Cytat:
Gucia aa rozumiem Bo tak sobie przypomniałam, jak mi mama opowiadała pewną historię. jej znajoma została babcią ( po raz trzeci ) i wiecie ona całe dnie u tej synowej siedziała. sprzatała, prała, gotowała, wychodziła z dzieckiem na spacer. od rana do wieczora tam siedziala. (jej syn pracował od 10 do 18) aby synowa sobie odpoczęła. I ja uważam to za grube przegięcie. co jak co, ale nie chciałabym aby mi teściowa prała, sprzątała i siedziała ze mną cały dzień
Niektórym kobietom to bardzo odpowiada, bo sa po prostu wygodne, takie ... jak ja je zwie ... śpiące królewny, które lubią byc obsługiwane. Nie ma tutaj w ogóle znaczenia która mama przychodzi. Z tego grona wykluczam te kobietki, które za taką pmoc potrafią odpowiednio podziekować i odwdzięczyć sie później swoja pomocą w stosunku do osoby, która się nimi tak cierpliwie zajmowała.

Madzialenka, a jaki ty masz katar- ropny, czy bezbarwny. Jak ropny, to bierz ibuprom zatoki.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-12-28 o 13:28
Stary 2010-12-28, 13:26   #1481
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja tez. Wiadomo u obcyh ludzi tak nie usiade, ale u rodziców, czy teściów jak najbardziej
W ogóle zgadzam się, ze mama to zawsze mama, a teściowa (w moim przypadku bardziej teściu) to obca osoba i lepiej niech się nie wtrynia.

Madzia co do tej historii, wszystko zależy od punktu siedzenia, bo mam znajomą, która miała komplikacje po cc i nie mogła się ruszyć i tz tesciowa przychodziła jej pomóc. Zreszta ja na moja tesciową złego słowa nie powiem (no czasem mnie irytuje - ale to ma zwiazek z tym ze ja mam inny charakter), ale jest wobec mnie w porzadku, wiec moze dlatego mam takie zdanie.
Za to tesc...

P.S. Wczoraj rozryczałam się przez mojego męża
Leżymy sobie i on puka w brzuszek, mówi: "jesteś tam", a potem przykłada ucho jakby czekał na odpowiedz. A nagle mówi: "tata Cie bardzo kocha", a ja w ryk.
slodko
scio na kied masz termin ??
Stary 2010-12-28, 13:26   #1482
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
w zeszlym roku tez po swietach lezelismy kilka dni do 13 w lozku-fajnie bylo-ciesz sie tym bo pozniej juz nie bedzie takiego lenistwa
teraz pobudki o 6,7 ale tak sie widzie ten usmiechniety pyszczek Tomcia to lepiej sie wstaje

u mnie zasypalo i dalej sypie

ja tez tak mysle !

kup ten wibrator moze o ktorym oststnio pisalas - to by miala mine haha

łooo to jakis bal przebierancow sie szykuje ? fajnie
to powodzenia w zakladniu

jak ja nie cvierpie takich telefonow
tez by mi bylo glupio od razu sluchawke odlozyc, ale chyba powiedzenie DZIEKUJE NIE i odlozyc od razu sluchawk jest najlepsza opcja na takich natretow

oo jaka niespodzianka
a jak sprawa z premia sie rozwiazala ? Dostalas w koncu cos ?

Masz racje kochana, a mysle ze to moze tez jest zwiazane z tym ze swojej mamie mozemy i nie krepujemy sie zwrocic uwagi i powiedziec - nie rob tego i tego, a tesciowej raczej tak nie powiemy, bo czujemy sie bardziej skrepowane zeby jakby nie bylo "obcej" kobiecie zwracac uwage

mi by przeszkadzalo na pewno!
chociaz jsli by to robila moja mama to raczej by mi nie przeszkadzalo, ja z mama na stosunkach bardzo kolezenskich zyje

Mnie osobiscie wkurza zachowanie i mamy i tesciowej jesli twierdza ze wiedza co jest najlepsze dla Tomka...ze one robily tak i tak i to jest dobre. Nie powiem, chetnie sie radze mamy i jej rady sa dla mnie cenne, ale takie wtracanie sie w przypadku gdy tego nie trzeba jest denerwujace. A u tesciowej drazni mnie , bo moze nie denerwuje to ze porownuje Tomcia do drugiej wnuczki (starsza o 5mcy) bo M.robila tak i tak, bo szwagierka dawala jej to... To są dwie osobne jednostki i inaczej sie troche rozwijaja...

A mojemy M. dzis zadzwonili czy moze przyjsc na dyzur na szpital rano... i poszedl i znow sama jestem ! a mielismy z malym do lekarza jechac na szczepienie

taaaaa symbolicznie... ale zawsze cos

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 13:28   #1483
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kolanka dobrze mówisz, niektórym by to nie przeszkadzało. Wiesz, nie wiem o jaką jej sytuację chodziło ( w sumie mówiła o dzieciach, a nie dziecku) ale fakt, faktem, jak mojemu mężowi się musiało przykro zrobić.

Katar mam bezbarwny. Strasznie mi nos zapycha Otrivin nie działa na długo, sudafed to chyba wcale, jeszcze co jakiś czas nawliżam go solą morską w płynie. Już mam wszystko poobcierane i czerwone usta od wysuszenia bo oddycham przez buzię.

Stary 2010-12-28, 13:33   #1484
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Kolanka dobrze mówisz, niektórym by to nie przeszkadzało. Wiesz, nie wiem o jaką jej sytuację chodziło ( w sumie mówiła o dzieciach, a nie dziecku) ale fakt, faktem, jak mojemu mężowi się musiało przykro zrobić.

Katar mam bezbarwny. Strasznie mi nos zapycha Otrivin nie działa na długo, sudafed to chyba wcale, jeszcze co jakiś czas nawliżam go solą morską w płynie. Już mam wszystko poobcierane i czerwone usta od wysuszenia bo oddycham przez buzię.
Na wieczór mozesz sobie zrobić inhalacje pod ręcznikiem z wrzątkiem i kilkoma kroplami jakiegoś olejku jogłowego, lub pichtowego. To bardzo pomaga, ale okropnie sie pod tym recznikiem siedzi. Te oleijki są dosyć ostre i wywołują dodatkowo duszący kaszel ( ja mam takie objawy, bo jak choruje, to zawsze mam katar, a potem kaszel). Stosowałam ostanio takie inhalacje przez 3 dni i było mi znacznie lżej na nosie .
Stary 2010-12-28, 13:34   #1485
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Katunia edytowałam tamten post i wkleiłam link do przepisu polecam to ciasto. Ja je piekę w keksówce, na święta z podwójnej porcji wyszło mi jedna duża blacha od keksa i jedna mniejsza. A z pojedynczej porcji wychodzi trochę więcej niż do małej keksówki (takiej standardowej).

Madzia a pamiętasz jak dziewczyny mówiły tutaj o tej odległości o tym że kontakty z teściową mogą ulec zmianie...miały rację
dziekuje
brzmi pysznie, chyba sie skusze i je zrobie

Cytat:
Dziewczyny co dobrego polecacie na zatkany nos?? Mam taki zatkany, ze aż oczy mnie pieką i mi łzawią.
ja mam sprawdzony sulfarinol

Cytat:
Witajcie po świętach
mam tyle pracy, że za duzo nie poczytałam i nie napiszę ale..
Świeta minęły bardzo fajnie. Czuje się troche jak Judasz, bo od dawna tak miło nie wspominam świąt, a byłam pierwszy raz u teściów Moja mama za każdym razem przed Wigilia wprowadza taki nastrój, że najlepiej tylko zchodzić jej z drogi lub robić dokładnie to czego chce Lata z miejsca na miejsce wkurzona, jedną ręką smaży karpia, drugą maluje paznokcie, trzecią jeszcze coś sprząta, czwartą... no mówię Wam jak ja tego nie cierpię. Oczywiscie zawsze musi być stres jakieś docinki, a później już podczas kolacji moja mama ,,zgodnie ze zwyczajem" ze łzami w oczach mówi że Bóg się narodził i z tej okazji przeprasza za wszystko co było złe... itd. Jest czytanie Pisma św, i śpiewanie kolęd, gdzie jak patrzę na śpiewajaca rodzinę to robią to z moną ,,sa święta, więc trzeba to zaśpiewać" Uśmiech jest pół szczery, pół udawany.
A teraz pisze jak było w tym roku. Teściowa narobiła tyle dobrego jedzenia że chyba 10 kg zapakowała nam na wyjazd i jeszcze ma pełną lodówkę i jeszcze dała dużo córce Ale mimo całej tej pracy wszystko przebiegało tak jakoś miło, spokojnie. Oczywiscie pomagałam jej, ale to było aż przyjemne. Żadnych docinków, żadnych krzyków, ze coś nie tak, że mam uważać. Potem kolacja i bez czytania Bibli , bez modlitwy, bez kolend. Za to szybkie serdeczne zyczenia, buziaki, pyszne jedzonko. Prezenty a na koniec jeszcze otworzylismy żubrówkę było tak rodzinnie i fajnie aż jest mi teraz głupio.... Czułam większą miłość wokół nas wszystkich niż wśród mojej rodziny, która bardzo przeżywa fakt ze Bóg się narodził

Martucha ślicznie wyglądałaś na chrzcinach
Gucia też jestem pod wrażeniem Twoich życzeń dziękuję
fajnie ze u tesciow bylo przyjemnie na swieta!

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
taaaaa symbolicznie... ale zawsze cos
no tam zawsze cos...

a ja wczoraj dopiero odkrylam na koncie ze te dostalam kase na swieta hiii nie widzialam wczesniej bo tylko przelewy robilam i wydawalam. A patrze ze 17 wplynelo 200 zl z funduszu socjalnego oczywiscie nie odczylam za bardzo tej gotoeki bo na prezenty poszlo

A teraz meza urodziny i znow kombinowanie prezentu...
wiem ze na pewno kupie mu jakis zestaw witamin dla osob aktywnych a co jeszcze ?...
Stary 2010-12-28, 13:37   #1486
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Na wieczór mozesz sobie zrobić inhalacje pod ręcznikiem z wrzątkiem i kilkoma kroplami jakiegoś olejku jogłowego, lub pichtowego. To bardzo pomaga, ale okropnie sie pod tym recznikiem siedzi. Te oleijki są dosyć ostre i wywołują dodatkowo duszący kaszel ( ja mam takie objawy, bo jak choruje, to zawsze mam katar, a potem kaszel). Stosowałam ostanio takie inhalacje przez 3 dni i było mi znacznie lżej na nosie .
oo chyba napiszę, aby mi rodzice pożyczyli inhalator

katunia dzięki, sprawdzę ten sulfarinol. ej... ale on jest na receptę

Stary 2010-12-28, 13:41   #1487
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
dziekuje
brzmi pysznie, chyba sie skusze i je zrobie

ja mam sprawdzony sulfarinol

fajnie ze u tesciow bylo przyjemnie na swieta!

no tam zawsze cos...

a ja wczoraj dopiero odkrylam na koncie ze te dostalam kase na swieta hiii nie widzialam wczesniej bo tylko przelewy robilam i wydawalam. A patrze ze 17 wplynelo 200 zl z funduszu socjalnego oczywiscie nie odczylam za bardzo tej gotoeki bo na prezenty poszlo

A teraz meza urodziny i znow kombinowanie prezentu...
wiem ze na pewno kupie mu jakis zestaw witamin dla osob aktywnych a co jeszcze ?...
ja tez w wigilie odkryłam przelew z zusu za L4 ale tak beznadziejnie zostałam za tydzien listopada i od 1- 17 grudnia.. tak ni w piec nie w dziesiec ta kasa

Stary 2010-12-28, 13:44   #1488
Maja102
Zakorzenienie

w dobie polędwic z indyka i tym podobnych wymysłów nic mnie już chyba nie zaskoczy...
http://www.mokate.com.pl/sklep/capp-...ta,12,910.html
Stary 2010-12-28, 13:45   #1489
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

ja teraz stosowałam na zatkany nos smarowanie czoła i nosa amolem
zadziałało rewelacyjnie momentalnie mi nos odetkało i moglam normalnie oddychac

Stary 2010-12-28, 13:46   #1490
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ja teraz stosowałam na zatkany nos smarowanie czoła i nosa amolem
zadziałało rewelacyjnie momentalnie mi nos odetkało i moglam normalnie oddychac
ooo proszę. jakbym miała amol to zaraz bym wypróbowała.

Stary 2010-12-28, 13:46   #1491
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
w dobie polędwic z indyka i tym podobnych wymysłów nic mnie już chyba nie zaskoczy...
http://www.mokate.com.pl/sklep/capp-...ta,12,910.html

le co w niej jest nie tak???

jest bardzo smaczna bardziej smakuje cynamonem niz jabłkami

Stary 2010-12-28, 13:49   #1492
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka ja bym tez nie chciala aby Twoja tesciowa przylazila po porodzie i siedziala non stop Ale gdyby Twoja mama miala przyjsc i pomoc to bys nie miala nic przeciwko zrozumiale.

Nam nikt nie pomaga. Tesciowa nie zaproponowala nawet ze cos ugotuje ech. Choc na wigilie byla ryba pieczona z folli dla mnie, ale smazona bez skory tez zjadlam i zyje
jedynie meza siostra pomogla zalatwic pediatre i sluzy wsparciem przy moim laktacyjnym kryzysie aha, i tesciu wozi meza po urzedach

ja bym dala milion zeby moja mama przyjechala i ogarnela w kuchni jakies obiady na zapas. a tak to sama wszystko robie, bo moj maz nie umie gotowac
Jutro zrobie zupy to bedzie na 3 dni.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 13:50   #1493
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
le co w niej jest nie tak???

jest bardzo smaczna bardziej smakuje cynamonem niz jabłkami
wiem, bo właśnie wypiłam
No ale gdzie kawie do mąki, jabłek i reszty składników szarlotki
Stary 2010-12-28, 13:54   #1494
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia to u ciebie odwrotność sytuacji niż u tej dziewczyny widzę. Kurcze... mąż mógł sie podszkolić troszkę w gotowaniu, dobrze, że możesz chodzić normalnie , bo jak bys leżała w bolach to ja nie wiem. A to on tak w ogóle nic na obiad nie umie zrobić??

jejku ale sobie pod nosem od kataru obtarłam. Posmarowałam kremem i wyję z bólu tak mnie piecze buuuuuu

Stary 2010-12-28, 13:56   #1495
martucha84
Zakorzenienie

a my dokładnie rok temu wychodziliśmy z gabinetu ginekologicznego z testem z dwoma krechami i z wspomnieniem bijącego serducha na usg naszego syna
tak, dokładnie rok temu dowiedzieliśmy że będzie nas troje

aniaaa trzymam kciuki, na pewno wszytko będzie dobrze no i dziękuję bardzo za miłe słowa

Scio otóż to punkt widzenia zmienia się wraz z miejscem siedzenia...

Magda a może w tym całym nie mieszkaniu twoich szwagierek z mamą też jest podwójne dno? hmm może one nie dlatego że do szkoły bliżej a dlatego że ją znają dobrze...

kolanka zgadzam się w całej rozciągłości pod tym co napisałaś i też pomyślałam że może teściowej Magdy chodziło o to że nie chcieli jej wpuścić, albo że mieli z nią zamieszkać a potem zmienili zdanie... może poczuła się dotknięta...
choć ja bym z nią też nie zamieszkała, no ale chodzi o o całe zamieszanie, aczkolwiek takie słowa do miłych nie należą...

gold-fish dziękuję bardzo za miłe słowa i u nas te nie ma czytania biblii, kolęd, ale za to jest tak swojsko
Stary 2010-12-28, 13:57   #1496
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie teraz nie jestem pewna
a tesciowa nie moze ci recepty wypisac ?

Cytat:
ja tez w wigilie odkryłam przelew z zusu za L4 ale tak beznadziejnie zostałam za tydzien listopada i od 1- 17 grudnia.. tak ni w piec nie w dziesiec ta kasa
hmmm ja na L4 dostawalam taka sama kase jak normalnie...
Stary 2010-12-28, 14:03   #1497
martucha84
Zakorzenienie

kliwia echs.. nic już nie napiszę.. przytulę ale
Stary 2010-12-28, 14:04   #1498
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
no wlasnie teraz nie jestem pewna
a tesciowa nie moze ci recepty wypisac ?

hmmm ja na L4 dostawalam taka sama kase jak normalnie...

tak tak kase bede dostawac taka jak zwykle tylko nie bedzie cała 10 tylko jakos tak na koniec kazdego L4

Stary 2010-12-28, 14:08   #1499
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta dokładnie, tez się często nad tym zastanawiam. Ale mąż jest jakoś zamknięty w sobie jeśli go o to pytam (a dokładnie pytałam kiedyś, bo teraz już sobie darowałam). Powiedział mi tylko, że nie chciałaby aby nasze dzieci przez coś takiego przechodziły i dlatego bierze przykład z mojego taty. Siostry męża za to twierdzą, że za mąż nigdy nie wyjdą. Tesciowa nawet z własną teściową nie mogła życ, bo mąż mi mówil, że też sie pokłóciły i do końca już nie odezwały do siebie no coż....

ooo fajna rocznica

Katunia moze mi wypisac receptę, ale jakoś nie chętnie chcę do niej dzwonić Na razie czekam na męża ma mi coś kupić w aptece, bo ja dopiero co włosy umyłam to nie wyjdę teraz na dwór.

Stary 2010-12-28, 14:10   #1500
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
a taki jakiś zimowy, przysmętny... jako i mój zimowy nastrój
Muzycznie też mnie na spokojne smęty wzięło. Ale jakie smęty

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości