Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-27, 20:38   #4861
saming
Zakorzenienie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Małgosia, pisz pisz, możesz też wystawić recenzję. Mne bardzo interesują takie kosmetyki dla dzieci, akurat tu wszystkie trzy
Widze, że ten szampon nie ma SLS - to świetnie, mam nadzieję, że się dobrze sprawdzi u Ciebie i będę też mogła go zamówić

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 21:29   #4862
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
A są tam informacje o jakichś produktach, które można dostać w Polsce?
Po tytule domyślam się, że to przewodnik wydany w UK/USA/Australii?
Przewdonik był wydany w UK i badaniom poddano firmy i korporacje, które są dostępne na rynku brytyjskim co nieznaczy, że nie ma ich na rynku polskim. Zazwyczaj są to firmy dobrze nam znane.

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
I szien, gratuluję świetnego prezentu, będziesz naszym konsultantem w razie co (Mnie np. zawsze interesuje czy są to organizacje Fair Trade, jak byś mogła podać kilka, które zdecydowanie są to byłabym bardzo wdzięczna Uważam to za równie ważne jak nietestowanie na zwierzakach).

Pochwalcie się czy coś dostałyście ciekawego nietestowanego
ja dostałam pełno kosmetyków Lush , starczy mi na dobre pół roku

Zależy jakie produkty Cię dokładnie interesują bo książka ma prawie 400 stron.
Tak dla przykładu podam np. że jedyną podaną firmą fair trade w imporcie bananów jest FYFFES, a firmy takie jak DOLE, DEL MONTE czy CHIQUITA "are facing allegations of exposing workers to harmful levels of pesticides".

Coffee Shops: Starbucks na swojej stronie i w sklepach podaje informacje, że jest fair trade, a tak napradę tylko 1.6 % zakupionej przez nich kawy jest fair trade.
Kawa: Firmy, które NIE są fair trade (niska płaca, nie zapewnione ubranie ochronne, za duża ilość pestecydów, sztuczna plantacja, wycinka lasów, itd.): Carte Noir, Douwe Egberts, Kenco, Maxwell House, Nescafe, Twinings.
Jogurt: Actimel, Danone, Muller, Ski (Nestle)- nie są fair trade i zostały oskarżone o wprowadzanie konsumentów w błąd, reklamując produkt wolny od konserwantów, sztucznych kolorantów itd.

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 21:46   #4863
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szien Pokaż wiadomość
ja dostałam pełno kosmetyków Lush , starczy mi na dobre pół roku

Zależy jakie produkty Cię dokładnie interesują bo książka ma prawie 400 stron.
Tak dla przykładu podam np. że jedyną podaną firmą fair trade w imporcie bananów jest FYFFES, a firmy takie jak DOLE, DEL MONTE czy CHIQUITA "are facing allegations of exposing workers to harmful levels of pesticides".

Coffee Shops: Starbucks na swojej stronie i w sklepach podaje informacje, że jest fair trade, a tak napradę tylko 1.6 % zakupionej przez nich kawy jest fair trade.
Kawa: Firmy, które NIE są fair trade (niska płaca, nie zapewnione ubranie ochronne, za duża ilość pestecydów, sztuczna plantacja, wycinka lasów, itd.): Carte Noir, Douwe Egberts, Kenco, Maxwell House, Nescafe, Twinings.
Jogurt: Actimel, Danone, Muller, Ski (Nestle)- nie są fair trade i zostały oskarżone o wprowadzanie konsumentów w błąd, reklamując produkt wolny od konserwantów, sztucznych kolorantów itd.

Dzięki, dzięki! Bardzo mi zależało zwłaszcza na tej kawie i bananach (coś mnie ten Starbucks nie dziwi, prawdę mówiąc )
Kawa Twinings nie jest Fair Trade? ;/ Hmm... a jak to jest z ich herbatami (bo u nas na zielonej, to kupowałam...)?
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 22:15   #4864
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, dzięki! Bardzo mi zależało zwłaszcza na tej kawie i bananach (coś mnie ten Starbucks nie dziwi, prawdę mówiąc )
Kawa Twinings nie jest Fair Trade? ;/ Hmm... a jak to jest z ich herbatami (bo u nas na zielonej, to kupowałam...)?
Moja pomyłka, firma Twinings jest fair trade, pomyliłam ją z Typhoo :P Przepraszam.
Twinings jest fair trade ale została oskarżona o sponsorowanie polityków i partii politycznych.

EDIT: Jeszcze Tetley i Lavazza nie są fair trade

Edytowane przez szien
Czas edycji: 2010-12-27 o 22:17
Stary 2010-12-27, 22:26   #4865
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja pomyłka, firma Twinings jest fair trade, pomyliłam ją z Typhoo :P Przepraszam.
Twinings jest fair trade ale została oskarżona o sponsorowanie polityków i partii politycznych.

EDIT: Jeszcze Tetley i Lavazza nie są fair trade
Już chciałam pisać wiwat Twinings, to im się jeszczę polityką bawić zachciało no Tetley już skreśliłam dawno, bo oni chyba pod żadnym względem nie są ok. No nic, dobrze jest jak jest, zawsze zostają herbaty Dzięki szien Jak by Ci się chciało tylko zerknąć czy Teekanne jest w porządku to byłoby super <duże oczy na Shreka>
Stary 2010-12-27, 22:34   #4866
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Już chciałam pisać wiwat Twinings, to im się jeszczę polityką bawić zachciało no Tetley już skreśliłam dawno, bo oni chyba pod żadnym względem nie są ok. No nic, dobrze jest jak jest, zawsze zostają herbaty Dzięki szien Jak by Ci się chciało tylko zerknąć czy Teekanne jest w porządku to byłoby super <duże oczy na Shreka>
nie ma ich w poradniku ani też na stronie www.fairtrade.org.uk więc podejżewam, że nie są :/

Stary 2010-12-27, 22:45   #4867
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ma ich w poradniku ani też na stronie www.fairtrade.org.uk więc podejżewam, że nie są :/
Eech, to nie jest dobrze. Źle się dzieje w państwie duńskim
Tak czy siak dzięki, zawsze to lepiej wiedzieć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 07:46   #4868
rula
Raczkowanie

Ja tak się zastanwiam dlaczego te wszystkie produkty etyczne, ekologiczne nie są reklamowane Na każdym kroku L'oreal, garnier, nestle, kraft food, danone jak nie spot reklamowy w TV to billboard na ulicy. Te reklamy mamią i ogłupiają ludzi, pełne słodyczy, cudowności i "miłości" a w rzeczywistości g#wno warte molochy potwory, na każdym kroku nieuczciwe wobec konsumentów
rula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 08:56   #4869
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rula Pokaż wiadomość
Ja tak się zastanwiam dlaczego te wszystkie produkty etyczne, ekologiczne nie są reklamowane
Bo prawie każda firma nienależąca do molocha jest mała, lokalna, nie stać jej na takie reklamy. Kupując produkty L'oreala ludzie płacą kupę kasy za reklamę. Nie chodzi tu nawet o firmy typowo ekologiczne czy fairtrade, po prostu, każdy bidok bez korporacji ma się gorzej na rynku i stać go na reklamy.
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 13:13   #4870
hanusia505
Zakorzenienie

Slabo znam niemiecki, wiec prosze o pomoc w przetlumaczeniu maila ktorego dostalam w odpowiedzi od sieci drogerii Müller.
Z tego co rozumiem to testuja skladniki?

vielen Dank für Ihre Email und das unserem Unternehmen entgegengebrachte
Interesse.

Bei der Herstellung der Kosmetikprodukte unserer Qualitätseigenmarken wird
für die fertigen Rezepturen vollständig auf Tierversuche verzichtet. Dies
entspricht den gesetzlichen Voraussetzungen, die Tierversuche für
kosmetische Fertigprodukte verbieten. Die dermatologische Verträglichkeit
der Produkte wird durch entsprechende Tests an freiwilligen Probanden
garantiert.

Allerdings ist es aufgrund der gesetzlichen Vorgaben und auch der
Produktsicherheit für Endverbraucher erforderlich, dass Inhaltsstoffe, die
nie im Tierversuch getestet wurden und für die gleichzeitig noch eine
anerkannten Alternativmethoden vorliegen, zumindest einmal im Tierversuch
untersucht werden.

Unsere Lieferanten untersuchen die Verträglichkeit an freiwilligen Probanden
in Zusammenarbeit mit unabhängigen Testinstituten. Sie führen keine
Tierversuche mit kosmetischen Produkten oder Rohstoffen durch oder geben sie
in Auftrag.

Wir wünschen Ihnen noch eine angenehme Woche und verbleiben

mit freundlichen Grüße

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 16:24   #4871
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Slabo znam niemiecki, wiec prosze o pomoc w przetlumaczeniu maila ktorego dostalam w odpowiedzi od sieci drogerii Müller.
Z tego co rozumiem to testuja skladniki?

vielen Dank für Ihre Email und das unserem Unternehmen entgegengebrachte
Interesse.

Bei der Herstellung der Kosmetikprodukte unserer Qualitätseigenmarken wird für die fertigen Rezepturen vollständig auf Tierversuche verzichtet. Dies entspricht den gesetzlichen Voraussetzungen, die Tierversuche für
kosmetische Fertigprodukte verbieten. Die dermatologische Verträglichkeit der Produkte wird durch entsprechende Tests an freiwilligen Probanden garantiert.

Allerdings ist es aufgrund der gesetzlichen Vorgaben und auch der
Produktsicherheit für Endverbraucher erforderlich, dass Inhaltsstoffe, die
nie im Tierversuch getestet wurden und für die gleichzeitig noch eine
anerkannten Alternativmethoden vorliegen, zumindest einmal im Tierversuch untersucht werden.

Unsere Lieferanten untersuchen die Verträglichkeit an freiwilligen Probanden in Zusammenarbeit mit unabhängigen Testinstituten. Sie führen keine Tierversuche mit kosmetischen Produkten oder Rohstoffen durch oder geben sie in Auftrag.

Wir wünschen Ihnen noch eine angenehme Woche und verbleiben

mit freundlichen Grüße
O mamo, genialnie jest ten e-mail napisany Z tego, co ja zrozumiałam to wygląda to tak:
Pierwszy akapit - nasze własne marki absolutnie nie są testowane na zwierzętach. Gotowe kosmetyki są testowane na ochotnikach.

Drugi akapit - z drugiej strony ustawa nakazuje nowe składniki przynajmniej raz przetestować na zwierzętach.

Wniosek: nasi dostawcy sprawdzają czy dany składnik jest bezpieczny na ochotnikach, a tylko współpracują z niezależnymi instytutami (które, zdaje się jak coś to przeprowadzają te "pierwsze testy"), czyli sami nie testują

Tak, jak dla mnie są firmą testującą niestety, ale mają kogoś sprytnego na stanowisku działu obsługi klienta

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2010-12-28 o 16:45

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 16:34   #4872
hanusia505
Zakorzenienie

Dziekuje Linusiaczku!
Czyli Müller na czerwona?

Cytat:
Tak, jak dla mnie są firmą testującą niestety, ale mają kogoś sprytnego na stanowisku działu obsługi klienta
Ja mysle, ze ta wiadomosc to template, widzialam kiedys templata ktorego wysyla P&G na pytanie o testowanie, pisza tam przerozne banialuki ile to kasy poswiecaja na rozwijanie alternatywnych motod testowania i jak im przykro, ze jednak skladniki musza testowac itd, czytalam tez innego ktory wysylaja w odpowiedzi na pytanie dotyczace symbolow satanistycznych ktorymi sie posluguja...

klik
Stary 2010-12-28, 16:43   #4873
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje Linusiaczku!
Nie ma za co. Ale faktycznie nalezy im się czerwona Mam nadzieję, że chociaż z tym DM-em to prawda ( i tak bardziej lubiłam niż Muellera, którego za bardzo nie znałam )

Cytat:
Ja mysle, ze ta wiadomosc to template, widzialam kiedys templata ktorego wysyla P&G na pytanie o testowanie, pisza tam przerozne banialuki ile to kasy poswiecaja na rozwijanie alternatywnych motod testowania i jak im przykro, ze jednak skladniki musza testowac itd, czytalam tez innego ktory wysylaja w odpowiedzi na pytanie dotyczace symbolow satanistycznych ktorymi sie posluguja...
No w sumie to logiczne, jakoś mi to do głowy nie wpadło, ale to ma więcej niż sens. Pewnie niejedna tęga głowa nad tym myślała jak by to najlepiej napisać, bo i tak mają wizerunek do kitu

A swoją drogą, zawsze mi się zdawało, że Unilever to amerykański koncern, a przecież on jest holendersko-brytyjski. To się zdziwiłam.
Stary 2010-12-28, 16:51   #4874
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co. Ale faktycznie nalezy im się czerwona Mam nadzieję, że chociaż z tym DM-em to prawda ( i tak bardziej lubiłam niż Muellera, którego za bardzo nie znałam )

No w sumie to logiczne, jakoś mi to do głowy nie wpadło, ale to ma więcej niż sens. Pewnie niejedna tęga głowa nad tym myślała jak by to najlepiej napisać, bo i tak mają wizerunek do kitu
Ja wolalam Mullera, bo ich drogeria w moim miescie jest duza i wygodna, a w DM chodzi za klientami ochroniarz krok w krok No ale trudno, bedzie trzeba przymknac na to oczy
A te templaty to normalna praktyka na infoliniach.

klik
Stary 2010-12-28, 17:23   #4875
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wolalam Mullera, bo ich drogeria w moim miescie jest duza i wygodna, a w DM chodzi za klientami ochroniarz krok w krok No ale trudno, bedzie trzeba przymknac na to oczy
A te templaty to normalna praktyka na infoliniach.
Cha cha, czy Ty nie mieszkasz przez przypadek gdzieś w pobliżu Zielonej Góry/Goerlitz?

Nie wiem, ja miałam same dobre doświadczenia z DM-ami, ludzie przyjaźni i nikomu nie patrzyli na ręce, może miałam po prostu farta?
Stary 2010-12-28, 17:36   #4876
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Cha cha, czy Ty nie mieszkasz przez przypadek gdzieś w pobliżu Zielonej Góry/Goerlitz?

Nie wiem, ja miałam same dobre doświadczenia z DM-ami, ludzie przyjaźni i nikomu nie patrzyli na ręce, może miałam po prostu farta?
O nie, zupelnie nie ten kierunek

klik
Stary 2010-12-28, 18:27   #4877
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje Linusiaczku!

O, zainteresowałaś mnie tymi znakami satanistycznymi, mogłabyś coś więcej napisać, jak nie tu, to PW? Ślicznie bym prosiła.

Stary 2010-12-28, 18:51   #4878
Sorbet
Zadomowienie

Wcześniej ktoś zwrócił uwagę, że zamiast mydło pod prysznic Ziaja określić w ml ja pojemność zwiększyłam do litrów - mój blond, oczywiście, to z przejedzenia poświątecznego

Do zielonej możnaby dodać firmę Le Petit Olivier - kosmetyki do pielęgnacji ciała, 100% naturalne, nie testowane na zwierzach. To są informacje z opakowania, więc czy to wystarczający wyznacznik to umieszczenia firmy na liście?
Stary 2010-12-28, 19:48   #4879
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
O, zainteresowałaś mnie tymi znakami satanistycznymi, mogłabyś coś więcej napisać, jak nie tu, to PW? Ślicznie bym prosiła.
Chodzi o ten symbol
http://www.dvorak.org/blog/wp-conten...2007/03/pg.jpg

Tu cytat z wikipedii na ten temat:
Cytat:
Kontrowersje wokół logo

W latach '80 XX w. powstała wokół logo firmy legenda miejska, wg której stare logo firmy, było oparte na symbolice satanistycznej. Jako dowód na to stwierdzenie przytaczano cytaty z Biblii, m.in. Apokalipsa 12:1:
Potem wielki znak się ukazał na niebie: Niewiasta obleczona w słońce i księżyc pod jej stopami, a na jej głowie wieniec z gwiazd dwunastu Jako, że stare logo P&G przedstawiało profil mężczyzny, skierowany ku księżycowi i otoczony 13. gwiazdami, niektórzy uznali, że jest to satanistyczna parafraza wcześniej cytowanego fragmentu Apokalipsy, która odpowiada analogicznemu fragmentowi z tzw. Biblii Szatana. Samo przedsiębiorstwo stanowczo zaprzeczało takiej interpretacji jego logo.
P&G toczyło nawet w tej sprawie szereg procesów sądowych o zniesławienie wytaczane zarówno osobom fizycznym jak i konkurencyjnym przedsiębiorstwom, co jednak, mimo ich wygrania, pogłębiło tylko jeszcze wiarę wielu ludzi w słuszność tej legendy. Jedna z szerzących się plotek głosiła, że firma rzekomo wytoczyła proces znanemu prezenterowi telewizyjnemu Philowi Donahue, który rzekomo miał w swoim "Saturday's Show" przeprowadzić wywiad z byłym prezesem zarządu P&G, w którym ten miał przyznać, że logo ma istotnie podtekst satanistyczny. W rzeczywistości jednak show Phila Donahue nie jest emitowany w soboty i nigdy, żaden były prezes P&G w tym programie nie uczestniczył. Niemniej jednak plotki te zmusiły w końcu przedsiębiorstwo do rezygnacji ze swojego dawnego logo i zamieniono je na stylizowane litery "P&G". Stare logo jest jednak nadal używane w krajach azjatyckich oraz są nim pieczętowane opakowania produktów w obrocie hurtowym.
Ile w tym jest prawdy trudno powiedziec, niestety jednak okultyzm przewija sie w naszym zyciu czesciej niz zdajemy sobie z tego sprawe.

Cytat:
Napisane przez Sorbet Pokaż wiadomość
Wcześniej ktoś zwrócił uwagę, że zamiast mydło pod prysznic Ziaja określić w ml ja pojemność zwiększyłam do litrów - mój blond, oczywiście, to z przejedzenia poświątecznego
To bylam ja, nie chcialam robic zamieszania tylko zastanowilo mnie jak ogromne musialyby byc pojemniki na 500 litrow

klik

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 00:15   #4880
Chatul
ma zielone pojęcie

Własnie na komixxach znalazłam: http://komixxy.pl/468201/Testy-na-zwierzetach-

Myślę, że fajnym pomysłem jest robienie tego typu komixxów, demotywatorów itd. Może dzięki temu ileś osób się zainteresuje kwestią testowania na zwierzętach...
Stary 2010-12-29, 13:30   #4881
Sorbet
Zadomowienie

Witajcie zgrabne laseczki. Byłam dziś w Lidlu i moją uwagzwróciły kosmetyki firmy Suhada. Są naturalne, mają certyfikat BDIH, super opakowania mają - drewniane nakrętki to znak szczególny. Na razie niczego do pielęgnacji nie potrzebuję więc nie kupiłam nic, ale może ktoś ma Lidla koło siebie to polecam wybadać sytuację

Czy ktoś może mi polecić jasno beżową, tanią kredkę do ust? Essence, Wibo, Manhatan nie mają kolorku, który mnie interesuje. Potrzebny mi do szminek NYX Rea i Circe.
Stary 2010-12-29, 13:51   #4882
saming
Zakorzenienie

hanusia, dziękuję ślicznie

Stary 2010-12-29, 14:17   #4883
sylwia0187
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agatri Pokaż wiadomość
ile wpisów i dzięki za tą viperę ja chciałam odnieść się do mięsa ja z wielkim żalem muszę przyznać ,że je jem choć staram się ograniczać .Chciałabym odstawić, ale warzywa mi na to nie pozwalają na prawie wszystkei reaguję wymiotem <fuj wiem> ja bardzo kocham zwierzęta ,ale jak bym to odstawiła pewnie bym wykitowała jedene pocieszenie to to ,żę na śniadanie i kolacje ciągle wcinam żółty ser
Żółty ser produkowany na enzymie z żółądków cielęcych - zwany podpuszczką. Smacznego

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Nie wiem, czy był już tu taki post, bo całego wątku nie przeczytałam. Eveline i kosmetyki z laboratorium kosmetycznego Canexpol nie testują swoich produktów na zwierzętach.
sylwia0187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 16:33   #4884
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia0187 Pokaż wiadomość
Żółty ser produkowany na enzymie z żółądków cielęcych - zwany podpuszczką. Smacznego
Kurcze, trzymajmy się kosmetyków i innych produktow, to nie jest watek o nawracaniu na wegetarianizm potem są wielkie dyskusje i kolejne strony lecą.
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 16:38   #4885
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Kurcze, trzymajmy się kosmetyków i innych produktow, to nie jest watek o nawracaniu na wegetarianizm potem są wielkie dyskusje i kolejne strony lecą.
Popieram, nie kazda z nas ktora unika testowancow musi przeciez byc wegetarianka...

klik
Stary 2010-12-29, 16:56   #4886
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Wątek nam się zrobił bardziej o stylu życia, co?

Tak czy siak ja witam nową osobę na wątku

Sorbet, mnie się coś wydaje, że najłatwiej taką beżową kredkę do NYXa to będzie kupić z NYXa... Bo oni tych kredek to mają od licha i trochę. Zastanawiałaś się kiedyś czy by ich nie zakupić ze strony producenta na WB? Na wizażu czasami też organizowane są wspólne zakupy kosmetyczne z NYXa, to i przesyłka wychodzi grosze (jak byś sama kupowała to z WB też nie jest źle). Wtedy można sobie nawet konkretne kolorki powybierać i tak dalej Bo tak z allegro to trochę kicha, że taki słaby wybór tam mają i trzeba łapać co jest na tacy.

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2010-12-30 o 17:48
Stary 2010-12-29, 16:59   #4887
sylwia0187
Przyczajenie

Cytat:
Nie ja zaczęłam.
A poza tym o kosmetykach też napisałam

Edytowane przez sylwia0187
Czas edycji: 2010-12-29 o 17:26
sylwia0187 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 17:23   #4888
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Cha cha, a ja sobie tak pomyślałam, dziewczyny, że pomimo że nietestowanie produktów to nie wszystkich obchodzi, ale jak by P&G zrobić negatywną reklamę odnośnie używania tych znaków, to by się pewna część społeczeństwa zainteresowała od razu! Tak więc wiecie, jak by żadne argumenty nie działały, to zawsze mamy argument terapii wstrząsowej
Stary 2010-12-29, 18:23   #4889
Senseds
Raczkowanie

Czesc Po swietach czytam wątek ... i widzę ze herbaty TEEKANNE nie sa ok ?? Ostatnio wlasnie pisalismy ze sa ok i ja nakupilam 3 opakowania

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 19:15   #4890
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Senseds Pokaż wiadomość
Czesc Po swietach czytam wątek ... i widzę ze herbaty TEEKANNE nie sa ok ?? Ostatnio wlasnie pisalismy ze sa ok i ja nakupilam 3 opakowania
Na razie to chyba nic o Teekanne pewnego nie wiadomo, to jest dość mała firma chyba i zdaje się niemiecka, to ja bym jednak liczyła, że mimo wszystko są ok No ale będę dalej szukać, bo ja też mam ich całą masę w domu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości