|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -część V
marejta akurat tego odcienia nie wypróbowałam, ale mam doświadczenie z blond odcieniami 1021, 910, 1010, 810. Wszystkie te były chłodne. W związku z tym, że wcześniej nakładam rozjaśniacz na odrosty - farby te na moich włosach wychodziły szare...Np perłowy blond podchodził wręcz pod grafit...ale bardzo szybko sie wypłókują. Włosy po tej farbie są w bardzo dobrym stanie (za to je lubię) ale, jak już wcześniej koleżanka napisała -słabo rozjaśniają..To ich główne mankamenty. Co do wydajności to nie mam zastrzerzeń. Nakładam na zmoczone i osuszone ręcznikiem włosy. Bardzo łatwo można ją samemu nanieść
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Niet
![]() Nowym szalonym pomysłem na dziś jest hodowanie włosków, aż same odrosną i te stare obciąć, a te nowe ufarbować na jakiś ładny blond ![]() Co jest oczywiście nie możliwe bo ja bym nie wytrzymała z takim odrostem - teraz już mam ponad 1 cm i mnie szlag trafia, ale staram się nie zwracać na to uwagi i dopóki nie wymyślę co dalej to tak musi zostać. Cytat:
![]() A mówiłyśmy nie przyciemniaj bo zaraz wrócisz do blondu
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
kotka nowy avatarek z wloskami
lamia i wypadaja?? prostownica suszarka szczotka![]() a moje dzis dobrze sie spisaly i nowa odzywka tez mysle ze jak dluzej je pokarmie to bedzie jeszcze lepiej do wakacji musza podrosnac i jeszcze bardziej sie skrecic w spiralki ale takie dlugie
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlaśnie szczotkę mam drewnianą tylko coś ostatnio znowu zaczęła mi wyrywać włosy nie wiem czemu??? suszarki używam tylko z chodnym nawiewem... tylko jak rzadko prostuje to wtedy susze gorącym ale to 1 lub 2 na miesiąc... hmm.... moze w ogóle przestane cokolwiek z nimi robić...
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
jesli sie lamia w polowie to sa spalone i cienkie ..tylko dlaczego pytanie??farbowanie prostownica za malo je karmisz czyms tresciwym ...?moze oleje sa potrzebne
|
|
#157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale kobieta zmienna jest jak myslicie, czy jak kupie xxl 00a i naloze ja na mokre wlosy a do mieszanki dodam troche odzywki to rozjasni mi wlosy do poziomu 8? od razu mowie ze tylko raz farbowalam na braz i juz mi sie wyplukuje ten kolor a no i ofc po xxl pojdzie farba garnier nutrisse 8
Edytowane przez wasienka Czas edycji: 2010-12-28 o 17:12 |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i kiszka musze przynajmniej na parę m-c prostownice odstawić żeby coś z tego bylo
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a po za tym to mama mi właśnie ścięła końcówki.Od spodu to są już takie fajne zdrowiutkie ale na koronie to jeszcze się lekko ciasna i mam kilka takich szorstkich pasemek.Dziś siedziałam z jajkiem i o.z oliwek 3 godziny potem na to Dolce na 5 minut i psiknęłam kilka razy woda z octem i na koncowki jeszcze o.bez spłukiwania joanny miód i mleko.Ale mam fajniutkie teraz włosy. ![]() A c12 to kupiłam tyle aby wystarczyło do kolejnego przyjazdu.Planuje na kwiecień wiedz musi starczyć.
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-12-28 o 17:30 |
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musisz na cala glowe a jedynie od ucha w dol...hmm u mnie nie widac tluszczu moze dlatego ze jak klade to zwiazuje w warkocza i juz ...ja nakladam na cala noc to minimum i systematycznie...sprobuj cos wykombinowac bo szkoda wlosow a rozjasniasz to wiadomo trzeba je ratowac
|
|
|
#161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec mysle ze nie bedzie tragedii
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec uwazaj
|
|
|
#163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do rossa lec bo sa po farby 8 zł z chakiem. ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedyś po rozjasnianiu u fryzjera miałam masakre ale wtedy miałam czasy że nie używałam żadnych odżywek, a teraz to już uzależnienie
|
|
|
|
|
#165 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie, że jednak do blondu Cię ciągnie ![]() Cytat:
A wytrzymasz do tego czasu? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja wolę w weekend, żeby przed pójściem do pracy zdążyć ze dwa razy włosy umyć Raz, że kolor jest wtedy ładniejszy a dwa, że znika zapach farby ![]() Cytat:
W ogóle nie pamiętam kiedy ostatnio pisałaś o farbowaniu coś Trzymasz się dzielnie ![]() Cytat:
Czyli mówisz, że odżywkę warto kupić ? Nie obciąża zbytnio włosów? Wiadomo dajemy tylko na długości ale wolę się i tak upewnić ![]() Dziewczynki a ja wynalazłam w rossmanie taki olejek, dla mam do ciała m.in na rozstępy, ponoć bardzo bogaty w olejki i super na włoski tak jako olej Co myślicie? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...acji-ciala.htm
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
snow
odzywka ta nie obciaza ja wyczuwam kiedy cos jest ciezkie ...zreszta to odzywka "do wlosow dlugich " chroni koncowki ...uzylam i polecam ten olejek jest swietny
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-12-28 o 18:14 Powód: byk |
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta oliwkę to tez pamiętam jak dziewczyny polecały na wątku olejowym. Ja osobiście nie próbowałam. Jeszcze
|
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak juz dekoloryzować to rozjaśniaczem albo kąpielą.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, mam do Was pytanie - mój naturalny kolor to blond, a raczej wszystkie jego odcienie. No i teraz naszło mnie na zmiany - chcę mieć platynę! Ale problem tkwi w tym, że od spodu są dosłownie brązowe i nie wiem czy od razu farba pokryje wszystko równo czy lepiej użyć najpierw rozjaśniacza?
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Caskada i Adzi dzięki, w takim razie lecę kupić
I tą odżywkę Caskady też z resztą
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze przezemnie nikt nie zbankrutuje przez te odzywki
i obiecuje ze to nie koniec
|
|
#173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Napiszę Ci jak było u mnie. Przed wakacjami pofarbowałam włosy ciemnym brązem, ale zupełnie nie był to mój kolor. Pewnego dnia, w akcie desperacji położyłam na włosy rozjaśniacz z Londy. Efekt - przyjemny karmel z żółtym odrostem. Ten odrost był masakryczny, więc, by wyrównać kolor, potraktowałam całość blondem Garniera bez amoniaku. Otrzymałam jasny brąz. Ponieważ włosy były osłabione po rozjaśniaczu, pochodziłam w tym jasnym brązie dwa miesiące. Postawiłam na regenerację. Po tym czasie zrobiłam jasne pasemka. Dało to kolor miodowo-herbaciany. Nawet ładny . Dziś, po kolejnych dwóch miesiącach byłam na gęstym baleyage i w zasadzie mogę powiedzieć, że jestem blondynką. Nie jest to jeszcze mój wymarzony kolor, ale jestem coraz bliżej .Warto było czekać, bo włoski mam jasne, choć nieco osłabione. Nie wyobrażam sobie ich stanu, gdybym męczyła je częściej i bardziej agresywnymi metodami/ środkami. CIERPLIWOŚĆ NAPRAWDĘ WSKAZANA . Co do sklepowej farby, to odradzam. Proponuję fryzjera, a po farbę sięgaj jak już zejdziesz z ciemnego koloru. |
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ DZIEWCZYNKI!
widziałam kilka pytań ( jak długo można łykać witaminy i czy robić jakieś przerwy w ich braniu),a więc kiedyś w aptece zapytałam o to panią farmaceutkę ponieważ też brałam witaminy już dość długo ok.6miesięcy i powiedziała mi że nie ma żadnych przeciwskazań i można brać tak długo jak się chce |
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
Hej Blondyny
ja dzisiaj przeżyłam koszmar .. nałożyłam sobie na całość farbę superrozjaśniającą i zapomniałam o zerkanie na zegarek. Zapomniałam w ogóle, że mam tę farbę na głowie ! Wyszło na to, że trzymałam ją ok. 50min, poleciałam szybko zmyć a z końcówek włosów została guma. Odrywały się przy lekkim pociągnięciu, masakra. Ze łzami w oczach wzięłam nożyczki i próbowałam sobie ciachnąć te najbardziej zgumowiałe miejsca, ale że mam do tego dwie lewe ręcę, wyglądało to jeszcze gorzej. Zadzwoniłam do swojej fryzjerki, powiedziałam o co chodzi i błagałam, żeby mnie gdzieś wcisnęła dzisiaj albo jutro, bo w czwartek wyjeżdżam na sylwka. Ulitowała się i pojechałam do niej. Jak rozczesywała mi włosy, grzebień utykał w końcówkach włosów, byłam załamana, że pójdzie 10cm do cięcia przy czym zapuszczam włosy. Na szczęście udało się, włosy z tyłu (mniej zniszczone) ścięte o 2cm, z przodu trochę więcej, ale jestem zadowolona. Włosy uratowane za 50zł Co prawda z koloru nie za bardzo, jakieś ciapki mi powychodziły, ale za to będę miała normalne włosy na imprezę, bo i tak wcześniej już były do cięcia. Dołączam fotkę moich włosów przed tymi zabiegami, i z dzisiaj. Farba Wella Koleston 12/89 perłowy blond special cendre.1. przed koszmarem 2,4. z lampą, po odratowaniu 3,5 bez lampy, sztuczne światło
Bo tak. Edytowane przez efcia90 Czas edycji: 2010-12-28 o 21:39 |
|
|
|
#176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale dobrze, że fryzjerka się zlitowała i tak bardzo ich nie obciachała
|
|||
|
|
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z góry uprzedzam,że jestem totalnym tępakiem w tej kwestii,więc: -farby rozjaśniające czyyli? Jakie najlepsze? Co by było dobre dla moich strąków? o kąpielach rozjaśniających już poczytałam ;D ale.. -co lepsze? kąpiel czy farbkowanie ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
CIERPLIWOŚĆ,CIERPLIWOŚĆ,C IERPLIWOŚĆ ;d Wszyscy mi to powtarzają, ale ja no cóż..w gorącej wodzie kąpana. Hmm..pasemka albo balejaż. Czy najpierw pasemka potem balejaż, czy jak? ![]() coś mi się wydaje,że zostanę z wami na dłużej..ta droga będzie dłuuga. TO się przedstawię. ![]() CZEŚĆ BLONDYNY! NAZYWAM SIĘ KLAUDIA,JESTEM Z KOSZALINA I...bardzo bym chciała być blondynom;D
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Yatamanka ale masz pomysły wyhodujesz naturalki
Ale pewnie zafarbujesz, nie wytrzymasz z odrostem na pół głowy![]() novelove farby rozjaśniające np.: Wellaton 12/0 Wellaton 12/1 Palette c12 Palette Skandynawski W internecie znajdziesz jak wpiszesz farby rozjasniające snowhitee kupiłam szampon i odżywke z tymi olejkami ![]() Ja tak jak mówię zobaczę jak z farbowaniem jak mi włosy urosną, czasem rosną czasem nie
|
|
|
|
#179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w rossmanie i kupiłam tą odżywkę gliss kura i olejek babydreama Jest to mój pierwszy kosmetyk do włosów gliss kura mam nadzieję, że będę zadowolona ![]() Cytat:
Ale włosy wyglądają bardzo dobrze, nic nie widać że były w takiej kryzysowej sytuacji ![]() Cytat:
A taki kolor jaki masz nałożyła mi fryzjerka, gdy poszłam do niej z masakrą na głowie po dekoloryzatorze ![]() Agatko aaa rozumiem Ja nie lubię kupować kompletów szamponu z odżywką bo wtedy mi za bardzo obciążają włosy
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-12-28 o 21:29 |
|||
|
|
|
#180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dziękuję Cytat:
Aż szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia jak włosy wyglądały po tym rozjaśnieniu dzisiaj, jeden wielki kołtun, wydrukowałabym sobie i powiesiła gdzieś na ścianie ku przestrodze, by nigdy nie popełnić tego samego błędu
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

a kiedy zamierzasz farbowac? Masz już coś upatrzone?

nie wiem czemu??? suszarki używam tylko z chodnym nawiewem... tylko jak rzadko prostuje to wtedy susze gorącym ale to 1 lub 2 na miesiąc... hmm....
moze w ogóle przestane cokolwiek z nimi robić... 

nie musisz na cala glowe a jedynie od ucha w dol...hmm u mnie nie widac tluszczu moze dlatego ze jak klade to zwiazuje w warkocza i juz ...ja nakladam na cala noc to minimum i systematycznie...sprobuj cos wykombinowac bo szkoda wlosow a rozjasniasz to wiadomo trzeba je ratowac 
---->