|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Dobra to ja się odezwę bo mnie też wywali
hyhyhy ![]() Moria żartuję ![]() Jestem z Wami od rana ale jakoś dopiero teraz tż dał mi spokój. Ma chłop wolne już od czwartku i mi marudzi cały dzień, pilnuje nas strasznie. No i z tego wszystkiego jakoś ciężko mi się ustosunkować do Was. Violisia gratki córy i dobrze, że spękałaś Anulinka Piotruś śliczny chłopak hehe ciekawe czy dzieciaczki będą podobne po porodzie do tych zdjęć? Jeśli chodzi o mojego to nos ma jak na zdjęciach z usg. Muszę Ci powiedzieć, że mnie też swędzą ręce, mam wrażenie, że czasem nawet dziwnie pieką, a skóra wcale na suchą nie wygląda. Takie uroki ciąży. Słyszałyście co mówili przed chwilą we wiadomościach na rmfie? Włoszka w śpiączce chora na zapalenie opon mózgowych urodziła synka w 29 tc. Mateo czy jak u nich się pisze w dość dobrym stanie. Aż się popłakałam.
|
#2252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Właśnie zrobiłam zakupy na allegro Kupiłam m.in. wiaderko do kąpieli małej, cążki do paznokci, szczotkę i grzebyk do włosów, nakładki na suty i różne mniejsze kosmetyczne rzeczy: płatki do czyszczenia pupy, coś do mycia, paklanki na pieluchy, podkłady do przewijania i pierwszą butelkę TT Normalnie chodzę po domu i sobie z radości podśpiewuję
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie wrocilam z pewnego wielkiego sklepu z artukulami dzieciecymi. Bylismy ogladac wozki no i nie wytrzymalam
Musze sie pochwalic moimi dzisiejszymi zkaupami. To w nagrode za kopniaczki ![]() Tz cos tam jeczal, ze za wczesnie, ale go olalam Chyba bede spac z tymi kroliczkami zestaw.jpgkroliczki.jpgbuciczki.jpg
|
#2254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Butki z króliczkami ooobłędne
|
|
#2255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i już masz większość kosmetycznych zakupów z głowy. Nakładki uważam za najpotrzebniejszą rzecz przy początkach karmienia. Ja dzięki nim młodego karmiłam bo sutki małe a z tego przygryzania to się chyba jeszcze bardziej chowały do środka Tżtowi oznajmiłam, że też kupię wiadro czy mu się będzie podobać to czy nie krzywi się na samą myśl.Cytat:
Buciki cudne ale u nas wcale się nie sprawdzały, jedynie w celach ozdobnych do zdjęć bo to dzieciątku z nogi spada, a jak jeszcze zacznie wierzgać gitarkami to 5sekund i po kapcach. Kurcze przypomniałaś mi, że ja nie kupiłam jeszcze żadnego kocyka czy skarpetek ale teraz mam zakazWkleję zdjęcia nasze ![]() na pierwszym widać rozstępy na około pępka na trzecim jak się młody prawą stroną lubuje, aż mi się pępek przesunął
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-12-28 o 17:48 |
||
|
|
|
#2256 |
|
Wtajemniczenie
|
moria, dzięki za podpowiedź, zrobię jutro wszystkie 3 badania.
A na razie kupiłam oliwkę bambino dla dzieci i posmaruję nią ciało po myciu i jeszcze przed spaniem wypiję wapno. Masz rację, skoro jesteś szefową, to rób tutaj porządek
|
|
|
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek piekny brzuchol. Pepek juz sie wybija
Moze maly praworeczny bedzie jak tak lubi na prawo Praworzadny ![]() Ja tez mam zakaz, ale zakaz mojego meza jest po to by go zlamac No i chociaz mialabym nie zalozyc tych bucikow Dzidkowi to sa dla mnie najwiekszym skarbem teraz Te drugie sa bardziej skarpetkowate takze wydaje mi sie, ze nie spadna ze stopek
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brzuszek super a rozstępów to w ogóle nie widać, gdybyś nie napisała gdzie są to bym Ci napisała, że masz idealną skórę na brzuszku Przy Czarku też Ci się porobiły czy to pierwszy raz? A co do bucików to właśnie tak mi się wydawało, że to będzie z tych małych, chudych stópek spadać, dlatego szukam fajnych skarpetusi. Dostałam już dwie pary takich śmiesznych, zrobię później fotki to Wam pokażę. Normalne skarpeciaki ale ze śmiesznym nadrukiem ![]() Ale coś cisza na wątku, świąteczny szał jeszcze trwa no i przed nami Sylwester. Kurcze najchętniej to bym w domu spędziła, uszykowała mieszkanko, kupiła Picolo i szalała tylko z TŻ'tem ale on chce iść na imprezę do znajomych Już widzę, jak się ubawię, będzie mi za głośno, na tłoczno, będę chciała puścić bąka i nie puszczę, no bo jak w towarzystwie o 22 będę taaaka śpiąca, ech wolę nawet nie myśleć...
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sylwestra ide do pracy na 6 rano wiec bede spiaca juz o 20 poza tym nie mam sie w co ubrac poza tym nie bede siedziec w dymiacym, pijacym towarzystwie... same minusy I ogromnie Cie rozumiem z tym bakiem ostatnio prawie sie zapowietrzylam od wstrzymywania wiatrow u znajomych
|
|
#2260 |
|
Rozeznanie
|
Moria, widze ze robisz porzadki wiec sie odzywam
![]() Rzadko sie odzywam,ale czytam regularnie wszytsko, tzn staram sie, a w pisaniu nadrobie jak juz bede na zwolnieniu, czyli pewnie gdzies w polowie stycznia. wtedy chyba od kompa nie odejde ![]() No a wogole postaram sie jeszcze w tym watku wstawic jakos fotke mojego bebenka, tylko jakos sie zebrac nie moge zeby zrobic... Pozdrawiam wszystkie mamuski |
|
|
|
#2261 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet tz jak przylozyl reke to sie zdziwil![]() Cytat:
Cytat:
cuuudo a kocyk tez cudowny!Cytat:
ponadto wam pozazdroscilam i zamowilam dwa kocyki, sliniaczek i gryzaczek dla maluszka, zeby ciuszkow nie kupowac tylko na razie inne rzeczy, jutro juz z polskich stron planuje zamowic butelki moze i takie tam.... a coooo...to przeciez taka radosc prawda?jeju jak kopie ten moj urwis i dzisiaj plamien juz nie mialam jak leze!! jupiiii wysylam linki do moich zakupow ![]() http://www.princessbutikken.no/produ...?pID=122650649 http://www.princessbutikken.no/produ...p?pID=18023300 http://www.princessbutikken.no/produ...p?pID=36896888 http://babyshop4you.net/index.php?ma...products_id=88 |
|||||
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
hej
przeczytałam Was ale nie dam rady odpisać każdej, bo dziś wracaliśmy do wrocławia, teraz rozpakowywanie ... Mała dziś nie wymiotowała, ale apetytu zero !!! (u niej to pierwszy raz w życiu )gratuluje nowej córeczki ![]() Siasiek brzucholek piękny Paulizia jakie cudne te ostatnie buciki ![]() moria44 też mi się wydawało, że strasznie dużo mamy tych mamusiek na pierwszej stronie, a udziela się tylko część ... co do tych wkładek, to ja z doświadczenia moge z czystym sumieniem polećić te z Jonsona, bo ja przy Zosi kupowałam tylko te, mają w środku taki wkład jak w pieluszkach ze nie namakają tak jak z Belli bo zamienia się to w żel .... tych z TT nie miałam, więc nie wiem jakie są wieczorem mężu musi trochę popracować więc kompa mi zabierze ![]() jak mu się znudzi to do Was zajrzę ![]() buziaki PS: załatwiliśmy opieke dla Zosi na sylwestra (teściowa przyjeżdża ) no i kupiłam sobie sukienkę drugiPS: od wczoraj mam fazę na Marysię a nie Gabrysię
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-28 o 18:33 |
|
|
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na zdjęcie brzuszka czekamy czekamy ![]() Wiesz już kto u Ciebie mieszka?
|
|
#2264 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam od lekarki i ..... wychodzi na to, że jestem chora ale chyba na glowę
. Siedziałam tam z pół godziny, najpierw studiowała wyniki badań ostatnie i ze szpitala, pytała o to ile śpie, ile pije, ile sikam, o obciążenia chorobowe w rodzinie, gdzie boli, jak boli, potem mnie opukała, wymacała, osłuchała, zaglądnęła do gardła i oczu i orzekła, że jestem zdrowa Powiedziała, że najprawdopodobniej jakas infekcja była, ale najwyraźniej jej już nie ma, mam duuuuużo pic, żeby oczyszczac nerki, grzac sie i lezec w łożku. Co dwa tygodnie kontrolowac mocz i jak cos to dzwonic i przyjezdzac. A jak usłyszała, że jestem w 22 tygodniu ciąży to sie zapytała gdzie jest brzuch, bo nie widac, żebym w ciąży była . Oszaleje normalnie .Dziewczyny mam prośbę napiszcie mi ile i co jecie w przykładowym dniu, np. co zjadłyście dzisiaj i w jakiej ilości - może ja naprawde się glodze?
|
|
#2265 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak już zaczniesz kupować ciuszki te typowe to dopiero będzie radocha ![]() Cytat:
![]() Rozstępy właśnie przy Czarodzieju mi wyszły na samym końcu ciąży, jak centymetry w obwodzie rosły z dnia na dzień. Normalnie jak brzuch był plaski nie było ich widać za bardzo, teraz już niestety tak. A na Sylwestra my nigdzie nie idziemy, odpocznę za Was w łóżeczku
|
|
#2266 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale kto wie, może się mężyk da przekonać i zmieni plany.Co do kg to ja niestety przoduję bo mam już +11kg A zakupy piękne! Szczególnie ten kocyk "róziowy" Cytat:
a kupiłam już TT, tak intuicyjnie bo ja b. lubię tą firmę. No nic, jeśli będą kiepskie to przynajmniej je przetestuję i zdam relację
|
|
#2267 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek brzusio piękny i duży, zazdroszcze
![]() Paulizia i Anula rewelacyjne zakupy , nawet jednego bodziaka
|
|
#2268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli nie chodzisz głodna i jeszcze regularne posiłki to nie ma mowy o głodzeniu. No chyba, że głód zagłuszasz najczęściej jabłkami Ja jem b. często, śniadanie od razu jak wstaję bo jestem taaak głodna, później II śniadanie około 11-12 (zależy, o której godzinie wstanę), później znowu jakaś przekąska około 14, o 16-17 jakiś obiadek porządny no a później kolacja około 19, często też o 21 jeśli nie śpię i jestem głoda to zjem jogurt albo koktajl albo miskę musli. Staram się jeść często ale mniejsze porcje, często coś podjadam w ciągu dnia, a to orzeszki a to suszone owoce.
|
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, po wstaniu zjadam śniadanie 2-3 kromki i najczesciej owoc, potem podgryzam zawsze cos (najczesciej cos słodkiego), potem obiad, ale tylko jedno danie, potem znowu cos zmielam w buzi , kolacja, no i bardzo czesto jeszcze przed snem ze 2 kromki zjadam. A pije teraz ogromne ilości - ok. 3 litrów, zasmakowala mi mięta - chyba można??
|
|
|
#2270 |
|
Rozeznanie
|
No niestety,ciagle nie wiem kto mi sie w brzuchalu schowal, jakos tak nam po glowie dziewczynka chodzi (Alicja lub Lenka).
Dopiero 13 stycznia mamy usg połowkowe i mam nadzieje ze sie w koncu dowiem, bo juz doczekac sie nie moge. |
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
Naprawde zakupy dla Maluszka to taka przyjemna sprawa
Moj Dzidek chyba lubi grochowke, bo dzisaj jak zjadlam miske i teraz tez po drugiej Coraz 'wyrazniej' Go czuje, ale niezbyt czesto... naprawde niesamowiteAnulko sliczny ten rozowy kocys Principessinko patrzylam na wozki i fajny ten Stokke. Modernistyczny jednak u mnie kosztuje okolo 800 funtow Jednak znalazlam faworyta Oyster.http://www.babythings4u.co.uk/item/b...-system--pearl
|
#2272 |
|
Moderatoreska
|
Sasiak cudny brzuchol
![]() Odpisałam na Pw, jestem na kompie na chwilkę jak coś to odpiszę ci jutro
|
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że są robione porządki
więc się odzywam żeby nie zostać skreśloną. Generalnie wolę czytać niż pisać. Jeżeli chodzi o jedzenie to jem tyle ile przed ciążą, tylko w mniejszych porcjach (np. śniadanie jem na 2 raty). Nie mogę jeść więcej na raz, bo mam straszne problemy żołądkowe - wzdęcia, bóle, biegunki itd. Też dużo piję herbaty, mięty, wody mineralnej no i czasem caffe latte. Soków nie piję, bo nie mogę. Dozwolony mam marchewkowy i pomidorowy. Z owoców głównie kiwi , a tak to jem bardzo dużo warzyw. Jestem w 19 tgc i moja waga dalej jest na minusie, ale lekarz powiedział, żebym się nie martwiła, bo ciąża rozwija się prawidłowo. Płci jeszcze nie znam, idziemy na usg po Nowym Roku. Jak będę wiedziała co mam, to się pochwalę ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia5 czy jestes na diecie wątrobowej? Tak wywnioskowałam z produktów, które jesz.
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
Na początku miłe Panie i brzuszki.......... 17 - 15 baaaaaaby górą!!!
To sie narobiło... Ja już prawie jestem pewna, że podwyższę wynik, ale poczekam, co dr Dudarewicz powie. Na tym swoim usg to on wszystko wypatrzy ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Acha - jak się najem to jestem 3kg na plus. Normalnie na czczo, tak jak zawsze sie ważyłam to 2kg.
|
#2276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2277 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzieki mamy wybrane hmm Ania albo Paulinka, ale od wczoraj mąż chce sie utwierdzic w przekonaniu czy on naprawde moze wybrac imie dla malej(bo tak uzgodnilismy ze jak on wybierze a mi sie spodoba to zostaje..) wiec widze ze stara sie wybrac cos fajnego orginalnego slicznego itp.. wiec szczerze nie wiem jak malutka bedzie miala na imie
Cytat:
twoim pomyslem![]() Cytat:
![]() Cytat:
a od stycznia chcemy jzu powoli kupowac wanienke, przewijak, lozeczko itp.. troche tego jest jak tak teraz patrze..:/ciuszkow juz na 56 mam cala siate,. wiec narazie odpuszczam i zaczynam kupowac na 62:P herheh Cytat:
Cytat:
typowo ciazowy,moj pepek narazie taki jak przed ciaza zero zmian.. ciekawe ..Cytat:
potem cos na zab, ciaho,albo owoc, albo koktajl itp.. obiadek tez jakos specjalnie nei szaleje, robie takie jak przed ciaza, potem w ciagu dnia jest najgorzej.. bo to zazwyczaja kawa, soki, jakies slodkosci, owoce, czasem lody hehe , i zazwyczaj kolacja albo podwieczorek, bo kolacje badz druga kolacje jem ok 20 niestety chodze spac ok 22-23 i glodna jestem, wiec nie am mowy o ostatnim posilku o 18, bo bysmy umarly z glodu.. i by bylo zero spania.., mdlosci itp.. na plusie mam 5 kg brzusio jak na zdjeciach co ostatno wklejalam
|
||||||
|
|
|
#2278 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetne te spotkania "mama rozmawia", bardzo chętnie bym poszła. Czemu nic nie planują na Łódź? No czemu???
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- violisiaudało Ci się coś wygrać?
|
#2279 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny, ale mialam czytania od rana. ufff
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, do niedawana(a moze nadal?) byli tacy co twierdzili ze kuchenki mikrofalowe to zagrozenie dla cywilizacjiCytat:
bo sam wozek bez obciazenia w postaci dziecka kazdy lekko bedzie jezdzic ale jak mu sie zarzuci 5-10 kg malucha no to juz tak lekko nie jest. tyle moge doradzic, sama nie uzywalam , a jedynie bralam doswiadczenie od innych mam.![]() Cytat:
![]() Cytat:
a o tej kobiecie w tej spiaczce slyszalam w radio. a teraz napisze co u mnie, dziewczyny HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! czy ktoras z was miala do czynienia z czyms takim? juz pisze o co mi chodzi dzisiaj mialam mozliwosc zrobienia usg 3d , bo nie wiedzialam czy poznam plec i wogole czy bede miec usg u mojego gina, wiec profilaktycznie umowilam sie na takie usg na super sprzecie. przed swietami poznalismy plec, no i w sumie ja jechac nie chcialam, ale moj TZ nalegal, bo jego przy tym usg co teraz bylam nie bylo, a bardzo chcial widziec. no i pojechalismy, lekarz wymierzyl malucha, potwierdzil ze to chlopak, wymiary ok, wazy 340g, czyli ok jak na 20 tydz, ale powiedzial ze na serduszku jest zwapnienie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!1 az zamarlam. powiedzial ze to sie bierze ze stanu zapalnego w moim organizmie i pytal czy jestem chora. chora nie jestem, ale w ciazy bylam moze z 3 razy paskudnie przeziebiona. zalecil usg serduszka dziecka u kardiologa. jestem umowiona na czwartek, ale jestem przerazona. jak macie jakies doswiadczenia z takimi rzeczami, to bardzo prosze o jakies info bo ja jestem zielona i dobita
|
||||||
|
|
|
#2280 |
|
Wtajemniczenie
|
Zajrzałam do mamuś listopadowo-grudniowych, rozpakowują się ostatnie dziewczyny już. Właśnie rodzi dziewczyna, która powadzi wątek - taka nasza Moria
miała 8cm rozwarcia i jeszcze na forum trzaskała - niezła jest
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

hyhyhy 

Butki z króliczkami ooobłędne 

a rozstępów to w ogóle nie widać, gdybyś nie napisała gdzie są to bym Ci napisała, że masz idealną skórę na brzuszku
Już widzę, jak się ubawię, będzie mi za głośno, na tłoczno, będę chciała puścić bąka i nie puszczę, no bo jak w towarzystwie 

)
. Oszaleje normalnie
Czekamy na Ciebie fasolko