Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 17:07   #2251
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Dobra to ja się odezwę bo mnie też wywali hyhyhy
Moria żartuję

Jestem z Wami od rana ale jakoś dopiero teraz tż dał mi spokój. Ma chłop wolne już od czwartku i mi marudzi cały dzień, pilnuje nas strasznie.

No i z tego wszystkiego jakoś ciężko mi się ustosunkować do Was.
Violisia gratki córy i dobrze, że spękałaś
Anulinka Piotruś śliczny chłopak hehe ciekawe czy dzieciaczki będą podobne po porodzie do tych zdjęć? Jeśli chodzi o mojego to nos ma jak na zdjęciach z usg.
Muszę Ci powiedzieć, że mnie też swędzą ręce, mam wrażenie, że czasem nawet dziwnie pieką, a skóra wcale na suchą nie wygląda. Takie uroki ciąży.

Słyszałyście co mówili przed chwilą we wiadomościach na rmfie? Włoszka w śpiączce chora na zapalenie opon mózgowych urodziła synka w 29 tc. Mateo czy jak u nich się pisze w dość dobrym stanie.
Aż się popłakałam.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:27   #2252
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Moria żartuję

Cytat:
Słyszałyście co mówili przed chwilą we wiadomościach na rmfie? Włoszka w śpiączce chora na zapalenie opon mózgowych urodziła synka w 29 tc. Mateo czy jak u nich się pisze w dość dobrym stanie.
Aż się popłakałam.
Ja nie słucham radia ale historia niezła A ta mama ma szansę na wyzdrowienie?

Właśnie zrobiłam zakupy na allegro Nie wiem czy od stycznia będą te podwyżki tak z dnia na dzień czy nie ale skoro już i tak musiałam jakieś wkładki kupić, to przy okazji dobrałam inne rzeczy dla maluszki aby koszt przesyłki się rozłożył
Kupiłam m.in. wiaderko do kąpieli małej, cążki do paznokci, szczotkę i grzebyk do włosów, nakładki na suty i różne mniejsze kosmetyczne rzeczy: płatki do czyszczenia pupy, coś do mycia, paklanki na pieluchy, podkłady do przewijania i pierwszą butelkę TT
Normalnie chodzę po domu i sobie z radości podśpiewuję

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:27   #2253
Paulizia
Wtajemniczenie

Wlasnie wrocilam z pewnego wielkiego sklepu z artukulami dzieciecymi. Bylismy ogladac wozki no i nie wytrzymalam
Musze sie pochwalic moimi dzisiejszymi zkaupami.
To w nagrode za kopniaczki

Tz cos tam jeczal, ze za wczesnie, ale go olalam

Chyba bede spac z tymi kroliczkami

zestaw.jpgkroliczki.jpgbuciczki.jpg

Stary 2010-12-28, 17:35   #2254
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic moimi dzisiejszymi zkaupami. To w nagrode za kopniaczki
Cudeńka!! Też bym się nie powstrzymała i kupiła Butki z króliczkami ooobłędne

Stary 2010-12-28, 17:40   #2255
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Właśnie zrobiłam zakupy na allegro Nie wiem czy od stycznia będą te podwyżki tak z dnia na dzień czy nie ale skoro już i tak musiałam jakieś wkładki kupić, to przy okazji dobrałam inne rzeczy dla maluszki aby koszt przesyłki się rozłożył
Kupiłam m.in. wiaderko do kąpieli małej, cążki do paznokci, szczotkę i grzebyk do włosów, nakładki na suty i różne mniejsze kosmetyczne rzeczy: płatki do czyszczenia pupy, coś do mycia, paklanki na pieluchy, podkłady do przewijania i pierwszą butelkę TT
Kobieta zachorowała bez szans na wyzdrowienie i dlatego wprowadzili ją w śpiączkę, po to by chociaż dziecko przeżyło. Ona zaczęła umierać i zrobili cięcie. Masakra ale dzieciątko uratowali.

No i już masz większość kosmetycznych zakupów z głowy. Nakładki uważam za najpotrzebniejszą rzecz przy początkach karmienia. Ja dzięki nim młodego karmiłam bo sutki małe a z tego przygryzania to się chyba jeszcze bardziej chowały do środka
Tżtowi oznajmiłam, że też kupię wiadro czy mu się będzie podobać to czy nie krzywi się na samą myśl.
Cytat:
Wlasnie wrocilam z pewnego wielkiego sklepu z artukulami dzieciecymi. Bylismy ogladac wozki no i nie wytrzymalam

Załącznik 3629537Załącznik 3629538Załącznik 3629539

Piękne zakupy Buciki cudne
ale u nas wcale się nie sprawdzały, jedynie w celach ozdobnych do zdjęć bo to dzieciątku z nogi spada, a jak jeszcze zacznie wierzgać gitarkami to 5sekund i po kapcach.
Kurcze przypomniałaś mi, że ja nie kupiłam jeszcze żadnego kocyka czy skarpetek ale teraz mam zakaz

Wkleję zdjęcia nasze
na pierwszym widać rozstępy na około pępka
na trzecim jak się młody prawą stroną lubuje, aż mi się pępek przesunął
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC270230.jpg (39,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC270216.jpg (39,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC270229.jpg (33,6 KB, 46 załadowań)

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-12-28 o 17:48
Stary 2010-12-28, 17:58   #2256
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

moria, dzięki za podpowiedź, zrobię jutro wszystkie 3 badania.
A na razie kupiłam oliwkę bambino dla dzieci i posmaruję nią ciało po myciu i jeszcze przed spaniem wypiję wapno.
Masz rację, skoro jesteś szefową, to rób tutaj porządek
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 18:08   #2257
Paulizia
Wtajemniczenie

Siasiek piekny brzuchol. Pepek juz sie wybija Moze maly praworeczny bedzie jak tak lubi na prawo Praworzadny
Ja tez mam zakaz, ale zakaz mojego meza jest po to by go zlamac
No i chociaz mialabym nie zalozyc tych bucikow Dzidkowi to sa dla mnie najwiekszym skarbem teraz Te drugie sa bardziej skarpetkowate takze wydaje mi sie, ze nie spadna ze stopek
Stary 2010-12-28, 18:13   #2258
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Tżtowi oznajmiłam, że też kupię wiadro czy mu się będzie podobać to czy nie krzywi się na samą myśl. (...)

Wkleję zdjęcia nasze
A czemu TŻ taki przeciwny? Ja mojemu przedstawiłam zalety i wady wiaderka i wanienki. Pokazałam mu też filmiki jak wygląda taka kąpiel w wiadrze i bardzo mu się spodobało

Brzuszek super a rozstępów to w ogóle nie widać, gdybyś nie napisała gdzie są to bym Ci napisała, że masz idealną skórę na brzuszku
Przy Czarku też Ci się porobiły czy to pierwszy raz?

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
(...)

A co do bucików to właśnie tak mi się wydawało, że to będzie z tych małych, chudych stópek spadać, dlatego szukam fajnych skarpetusi. Dostałam już dwie pary takich śmiesznych, zrobię później fotki to Wam pokażę. Normalne skarpeciaki ale ze śmiesznym nadrukiem

Ale coś cisza na wątku, świąteczny szał jeszcze trwa no i przed nami Sylwester. Kurcze najchętniej to bym w domu spędziła, uszykowała mieszkanko, kupiła Picolo i szalała tylko z TŻ'tem ale on chce iść na imprezę do znajomych Już widzę, jak się ubawię, będzie mi za głośno, na tłoczno, będę chciała puścić bąka i nie puszczę, no bo jak w towarzystwie o 22 będę taaaka śpiąca, ech wolę nawet nie myśleć...

Stary 2010-12-28, 18:23   #2259
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale coś cisza na wątku, świąteczny szał jeszcze trwa no i przed nami Sylwester. Kurcze najchętniej to bym w domu spędziła, uszykowała mieszkanko, kupiła Picolo i szalała tylko z TŻ'tem ale on chce iść na imprezę do znajomych Już widzę, jak się ubawię, będzie mi za głośno, na tłoczno, będę chciała puścić bąka i nie puszczę, no bo jak w towarzystwie o 22 będę taaaka śpiąca, ech wolę nawet nie myśleć...
Mam tak samo!!! Juz zapowiedzialam Mezowi, ze nigdzie nie ide W sylwestra ide do pracy na 6 rano wiec bede spiaca juz o 20 poza tym nie mam sie w co ubrac poza tym nie bede siedziec w dymiacym, pijacym towarzystwie... same minusy I ogromnie Cie rozumiem z tym bakiem ostatnio prawie sie zapowietrzylam od wstrzymywania wiatrow u znajomych
Stary 2010-12-28, 18:23   #2260
Zytus
Rozeznanie

Moria, widze ze robisz porzadki wiec sie odzywam
Rzadko sie odzywam,ale czytam regularnie wszytsko, tzn staram sie, a w pisaniu nadrobie jak juz bede na zwolnieniu, czyli pewnie gdzies w polowie stycznia.
wtedy chyba od kompa nie odejde
No a wogole postaram sie jeszcze w tym watku wstawic jakos fotke mojego bebenka, tylko jakos sie zebrac nie moge zeby zrobic...
Pozdrawiam wszystkie mamuski
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 18:27   #2261
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu TŻ taki przeciwny? Ja mojemu przedstawiłam zalety i wady wiaderka i wanienki. Pokazałam mu też filmiki jak wygląda taka kąpiel w wiadrze i bardzo mu się spodobało

kochana my na szczescie w sylwestra idziemy do znajomych z dziecmi wiec bedzie tylko kameralnie nasza szostka bez jakis ekstremalnych ekscesow bedziemy tam spali, wiec bede mogla sie polozyc kiedy bede chciala, powiem szczerze tez nie mam ochoty na zadna specjalna impreze
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
moria, dzięki za podpowiedź, zrobię jutro wszystkie 3 badania.
A na razie kupiłam oliwkę bambino dla dzieci i posmaruję nią ciało po myciu i jeszcze przed spaniem wypiję wapno.
no z pewnosci przejdzie, trzymam kciuki, a badania zrob, nie bedziesz sie denerwowac. a moja dzidzia dzisiaj kopie jak szalona, chyba po to, zeby mnie przekonac, ze te plamienia nie byly grozne nawet tz jak przylozyl reke to sie zdziwil
Cytat:

Wkleję zdjęcia nasze
Siasiek! jaki masz fantastyczny i duzy juz brzuszek!! moj mi sie teraz wydaje taki maly jak patrze na wasze nooo a jestem juz prawie 8 kilo do przodu, waga nieublaganie rosnie;(a jak u was?
Cytat:

Załącznik 3629537Załącznik 3629538Załącznik 3629539

kochana ale piekne te butki z kroliczkami, normalnie pokazalam mojemu TZtowi i tez sie rozplynal cuuudo a kocyk tez cudowny!
Cytat:

ja ci sie nie dziwie ze jestes taka zadowolona, ja dzisiaj zamowilam wozek, bedzie najwczesniej w polowie stycznia, a do nas do norwegii pewnie znajomi przywioza dopiero pod koniec lutego wiec idealnie ponadto wam pozazdroscilam i zamowilam dwa kocyki, sliniaczek i gryzaczek dla maluszka, zeby ciuszkow nie kupowac tylko na razie inne rzeczy, jutro juz z polskich stron planuje zamowic butelki moze i takie tam.... a coooo...to przeciez taka radosc prawda?
jeju jak kopie ten moj urwis i dzisiaj plamien juz nie mialam jak leze!! jupiii
i wysylam linki do moich zakupow
http://www.princessbutikken.no/produ...?pID=122650649
http://www.princessbutikken.no/produ...p?pID=18023300
http://www.princessbutikken.no/produ...p?pID=36896888
http://babyshop4you.net/index.php?ma...products_id=88

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 18:27   #2262
andziot
Zakorzenienie

hej
przeczytałam Was ale nie dam rady odpisać każdej, bo dziś wracaliśmy do wrocławia, teraz rozpakowywanie ...
Mała dziś nie wymiotowała, ale apetytu zero !!! (u niej to pierwszy raz w życiu )

gratuluje nowej córeczki

Siasiek brzucholek piękny

Paulizia jakie cudne te ostatnie buciki

moria44 też mi się wydawało, że strasznie dużo mamy tych mamusiek na pierwszej stronie, a udziela się tylko część ...
co do tych wkładek, to ja z doświadczenia moge z czystym sumieniem polećić te z Jonsona, bo ja przy Zosi kupowałam tylko te, mają w środku taki wkład jak w pieluszkach ze nie namakają tak jak z Belli bo zamienia się to w żel .... tych z TT nie miałam, więc nie wiem jakie są

wieczorem mężu musi trochę popracować więc kompa mi zabierze
jak mu się znudzi to do Was zajrzę
buziaki

PS: załatwiliśmy opieke dla Zosi na sylwestra (teściowa przyjeżdża ) no i kupiłam sobie sukienkę więc mam się nawet w co ubrać !!!!

drugiPS: od wczoraj mam fazę na Marysię a nie Gabrysię

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-12-28 o 18:33
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 18:29   #2263
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Moria, widze ze robisz porzadki wiec sie odzywam
Rzadko sie odzywam,ale czytam regularnie wszytsko, tzn staram sie, a w pisaniu nadrobie jak juz bede na zwolnieniu, czyli pewnie gdzies w polowie stycznia.
Zytus no ja widziałam, że Ty na wizażu aktywna a u nas z doskoku Ja tylko czyszczę listę z tych mam, które z różnych przyczyn zrezygnowały z nas albo z wizażowania i nie ma od nich żadnych wieści
A na zdjęcie brzuszka czekamy czekamy
Wiesz już kto u Ciebie mieszka?

Stary 2010-12-28, 18:32   #2264
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Wróciłam od lekarki i ..... wychodzi na to, że jestem chora ale chyba na glowę . Siedziałam tam z pół godziny, najpierw studiowała wyniki badań ostatnie i ze szpitala, pytała o to ile śpie, ile pije, ile sikam, o obciążenia chorobowe w rodzinie, gdzie boli, jak boli, potem mnie opukała, wymacała, osłuchała, zaglądnęła do gardła i oczu i orzekła, że jestem zdrowa Powiedziała, że najprawdopodobniej jakas infekcja była, ale najwyraźniej jej już nie ma, mam duuuuużo pic, żeby oczyszczac nerki, grzac sie i lezec w łożku. Co dwa tygodnie kontrolowac mocz i jak cos to dzwonic i przyjezdzac. A jak usłyszała, że jestem w 22 tygodniu ciąży to sie zapytała gdzie jest brzuch, bo nie widac, żebym w ciąży była . Oszaleje normalnie .
Dziewczyny mam prośbę napiszcie mi ile i co jecie w przykładowym dniu, np. co zjadłyście dzisiaj i w jakiej ilości - może ja naprawde się glodze?
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 18:37   #2265
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mam zakaz, ale zakaz mojego meza jest po to by go zlamac
No i chociaz mialabym nie zalozyc tych bucikow Dzidkowi to sa dla mnie najwiekszym skarbem teraz Te drugie sa bardziej skarpetkowate takze wydaje mi sie, ze nie spadna ze stopek
Wiem, że to cudo wiele przyjemności sprawia a jak już zaczniesz kupować ciuszki te typowe to dopiero będzie radocha
Cytat:

Brzuszek super a rozstępów to w ogóle nie widać, gdybyś nie napisała gdzie są to bym Ci napisała, że masz idealną skórę na brzuszku
Przy Czarku też Ci się porobiły czy to pierwszy raz?

Tż uwielbiał kąpać młodego w wanience a jak widział filmiki to stwierdził, że będzie się bał tak dziecko za szyjkę trzymać. Przejdzie mu przy trzeciej kąpieli
Rozstępy właśnie przy Czarodzieju mi wyszły na samym końcu ciąży, jak centymetry w obwodzie rosły z dnia na dzień. Normalnie jak brzuch był plaski nie było ich widać za bardzo, teraz już niestety tak.

A na Sylwestra my nigdzie nie idziemy, odpocznę za Was w łóżeczku

It's not about anger
Stary 2010-12-28, 18:37   #2266
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)I ogromnie Cie rozumiem z tym bakiem ostatnio prawie sie zapowietrzylam od wstrzymywania wiatrow u znajomych
Hehehe no ja też miałam prawie awarię, tylko nasłuchiwałam jak zaraz wyskoczy ale się udało zacisnąć nogi w ostatniej chwili

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(...) a jestem juz prawie 8 kilo do przodu, waga nieublaganie rosnie;(a jak u was? (...)
i wysylam linki do moich zakupow
anula zazdroszczę takiego Sylwestra ale kto wie, może się mężyk da przekonać i zmieni plany.
Co do kg to ja niestety przoduję bo mam już +11kg
A zakupy piękne! Szczególnie ten kocyk "róziowy"

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moria44 też mi się wydawało, że strasznie dużo mamy tych mamusiek na pierwszej stronie, a udziela się tylko część ...
co do tych wkładek, to ja z doświadczenia moge z czystym sumieniem polećić te z Jonsona, bo ja przy Zosi kupowałam tylko te, mają w środku taki wkład jak w pieluszkach ze nie namakają tak jak z Belli bo zamienia się to w żel .... tych z TT nie miałam, więc nie wiem jakie są
andziot a widzisz, czyli Johnson a kupiłam już TT, tak intuicyjnie bo ja b. lubię tą firmę. No nic, jeśli będą kiepskie to przynajmniej je przetestuję i zdam relację a następnym razem wybiorę Johnsona.

Stary 2010-12-28, 18:42   #2267
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Siasiek brzusio piękny i duży, zazdroszcze

Paulizia i Anula rewelacyjne zakupy , ja jeszcze nie mam nic , nawet jednego bodziaka
Stary 2010-12-28, 18:43   #2268
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
. A jak usłyszała, że jestem w 22 tygodniu ciąży to sie zapytała gdzie jest brzuch, bo nie widac, żebym w ciąży była . Oszaleje normalnie .
Dziewczyny mam prośbę napiszcie mi ile i co jecie w przykładowym dniu, np. co zjadłyście dzisiaj i w jakiej ilości - może ja naprawde się glodze?
Dziewczonka absolutnie się tą uwagą nie przejmuj!! Naprawdę wielkość brzucha nie świadczy o wielkości dzidzi więc możesz mieć mały brzuszek no i sama najlepiej wiesz czy się głodzisz Jeśli nie chodzisz głodna i jeszcze regularne posiłki to nie ma mowy o głodzeniu. No chyba, że głód zagłuszasz najczęściej jabłkami
Ja jem b. często, śniadanie od razu jak wstaję bo jestem taaak głodna, później II śniadanie około 11-12 (zależy, o której godzinie wstanę), później znowu jakaś przekąska około 14, o 16-17 jakiś obiadek porządny no a później kolacja około 19, często też o 21 jeśli nie śpię i jestem głoda to zjem jogurt albo koktajl albo miskę musli.
Staram się jeść często ale mniejsze porcje, często coś podjadam w ciągu dnia, a to orzeszki a to suszone owoce.

Stary 2010-12-28, 18:50   #2269
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczonka absolutnie się tą uwagą nie przejmuj!! Naprawdę wielkość brzucha nie świadczy o wielkości dzidzi więc możesz mieć mały brzuszek no i sama najlepiej wiesz czy się głodzisz Jeśli nie chodzisz głodna i jeszcze regularne posiłki to nie ma mowy o głodzeniu. No chyba, że głód zagłuszasz najczęściej jabłkami
Ja jem b. często, śniadanie od razu jak wstaję bo jestem taaak głodna, później II śniadanie około 11-12 (zależy, o której godzinie wstanę), później znowu jakaś przekąska około 14, o 16-17 jakiś obiadek porządny no a później kolacja około 19, często też o 21 jeśli nie śpię i jestem głoda to zjem jogurt albo koktajl albo miskę musli.
Staram się jeść często ale mniejsze porcje, często coś podjadam w ciągu dnia, a to orzeszki a to suszone owoce.
To jak czytam to też sporo wsuwam, fakt, że dlugo śpię, nawet 12 godzin , po wstaniu zjadam śniadanie 2-3 kromki i najczesciej owoc, potem podgryzam zawsze cos (najczesciej cos słodkiego), potem obiad, ale tylko jedno danie, potem znowu cos zmielam w buzi , kolacja, no i bardzo czesto jeszcze przed snem ze 2 kromki zjadam. A pije teraz ogromne ilości - ok. 3 litrów, zasmakowala mi mięta - chyba można??
Stary 2010-12-28, 18:59   #2270
Zytus
Rozeznanie

No niestety,ciagle nie wiem kto mi sie w brzuchalu schowal, jakos tak nam po glowie dziewczynka chodzi (Alicja lub Lenka).
Dopiero 13 stycznia mamy usg połowkowe i mam nadzieje ze sie w koncu dowiem, bo juz doczekac sie nie moge.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 19:23   #2271
Paulizia
Wtajemniczenie

Naprawde zakupy dla Maluszka to taka przyjemna sprawa
Moj Dzidek chyba lubi grochowke, bo dzisaj jak zjadlam miske i teraz tez po drugiej Coraz 'wyrazniej' Go czuje, ale niezbyt czesto... naprawde niesamowite

Anulko sliczny ten rozowy kocys
Principessinko patrzylam na wozki i fajny ten Stokke. Modernistyczny jednak u mnie kosztuje okolo 800 funtow
Jednak znalazlam faworyta Oyster.

http://www.babythings4u.co.uk/item/b...-system--pearl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek1.jpg (24,1 KB, 20 załadowań)
Stary 2010-12-28, 19:30   #2272
eweska
Moderatoreska

Sasiak cudny brzuchol
Odpisałam na Pw, jestem na kompie na chwilkę jak coś to odpiszę ci jutro
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 19:31   #2273
Kasia5
Raczkowanie

Widzę, że są robione porządki więc się odzywam żeby nie zostać skreśloną. Generalnie wolę czytać niż pisać.
Jeżeli chodzi o jedzenie to jem tyle ile przed ciążą, tylko w mniejszych porcjach (np. śniadanie jem na 2 raty). Nie mogę jeść więcej na raz, bo mam straszne problemy żołądkowe - wzdęcia, bóle, biegunki itd. Też dużo piję herbaty, mięty, wody mineralnej no i czasem caffe latte. Soków nie piję, bo nie mogę. Dozwolony mam marchewkowy i pomidorowy. Z owoców głównie kiwi , a tak to jem bardzo dużo warzyw. Jestem w 19 tgc i moja waga dalej jest na minusie, ale lekarz powiedział, żebym się nie martwiła, bo ciąża rozwija się prawidłowo.
Płci jeszcze nie znam, idziemy na usg po Nowym Roku. Jak będę wiedziała co mam, to się pochwalę
Pozdrawiam
Kasia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 19:37   #2274
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Kasia5 czy jestes na diecie wątrobowej? Tak wywnioskowałam z produktów, które jesz.
Stary 2010-12-28, 19:41   #2275
amarcia
Wtajemniczenie

Na początku miłe Panie i brzuszki.......... 17 - 15 baaaaaaby górą!!!
To sie narobiło...
Ja już prawie jestem pewna, że podwyższę wynik, ale poczekam, co dr Dudarewicz powie. Na tym swoim usg to on wszystko wypatrzy

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Acha - jak się najem to jestem 3kg na plus. Normalnie na czczo, tak jak zawsze sie ważyłam to 2kg.
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 19:43   #2276
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Świetny!

Stary 2010-12-28, 19:48   #2277
violisia
Zadomowienie

Cytat:
violisia gratuluję A imię macie już wybrane czy ciągle myślicie?
dzieki mamy wybrane hmm Ania albo Paulinka, ale od wczoraj mąż chce sie utwierdzic w przekonaniu czy on naprawde moze wybrac imie dla malej(bo tak uzgodnilismy ze jak on wybierze a mi sie spodoba to zostaje..) wiec widze ze stara sie wybrac cos fajnego orginalnego slicznego itp.. wiec szczerze nie wiem jak malutka bedzie miala na imie

Cytat:
Ufff, dziewczynki przeszperałam naszą listę majowych mam i zrobiłam rozeznanie w nieaktywnych mamuśkach. Czerwiec zostawiłam sobie na inny dzień Lista wygląda następująco:

olimpia23 – 1 post w 10/2010
Camomile – aktywna do 30.09.10
ana11 – ostatnie logowanie 14.09.10 – 1post
meargo27 – ostatnie logowanie 05.10.10 – ostatni post 13.09.10
Dereonka – ostatni post 05.11.10 - miała pretensje, że trudno się „wbić” w naszą grupę więc chyba zrezygnowała.
Paaoollcciiaa – ostatnie logowanie 20.11.10 - ostatni post 14.10.10
Agrod – 6 postów jednego dnia 12.11.10 – od tamtej pory cisza
MamaMateusza – ostatnie logowanie 27.09.10 - 7 postów ciągu dwóch dni i od września cisza
Kasiabw – 9 postów na naszym wątki ale na wizażu aktywna więc może podczytuje
Zosiaaa – 2 posty 9.12.10 i cisza ale może podczytuje
ewcia78 – 2 posty, ostatni 17.12.10 ale też może podczytuje
jenta – aktywna na innych wątkach, u nas 5 postów, w grudniu jeden
antje_89 – ostatnie logowanie 14.10.10 kilka postów w ciągu 2 dni i cisza

Te dziewczyny, które nie logują się w ogóle na wizażu od 2-3 miesięcy albo odezwały się raz czy dwa i też się nie logują, zdejmę z listy a te, które może podczytują niech się odezwą
Jeśli któraś z nieaktywnych teraz mam odezwie się za jakiś czas, to ją dopiszę a tak na tą chwilę to szkoda miejsca w poście i moderowania jej z nieaktywnymi nickami, prawda?
jestem za twoim pomyslem
Cytat:
Moria żartuję

Jestem z Wami od rana ale jakoś dopiero teraz tż dał mi spokój. Ma chłop wolne już od czwartku i mi marudzi cały dzień, pilnuje nas strasznie.

No i z tego wszystkiego jakoś ciężko mi się ustosunkować do Was.
Violisia gratki córy i dobrze, że spękałaś
Anulinka Piotruś śliczny chłopak hehe ciekawe czy dzieciaczki będą podobne po porodzie do tych zdjęć? Jeśli chodzi o mojego to nos ma jak na zdjęciach z usg.
Muszę Ci powiedzieć, że mnie też swędzą ręce, mam wrażenie, że czasem nawet dziwnie pieką, a skóra wcale na suchą nie wygląda. Takie uroki ciąży.

Aż się popłakałam.
hihihi tez sie ciesze ,mimo ze takie mocne przeczucie mialam na siusiaka

Cytat:

ja tez bede pewnie ejszcze w tym tyg robial zakupy a od stycznia chcemy jzu powoli kupowac wanienke, przewijak, lozeczko itp.. troche tego jest jak tak teraz patrze..:/
ciuszkow juz na 56 mam cala siate,. wiec narazie odpuszczam i zaczynam kupowac na 62:P herheh
Cytat:

cudne
Cytat:
Kobieta zachorowała bez szans na wyzdrowienie i dlatego wprowadzili ją w śpiączkę, po to by chociaż dziecko przeżyło. Ona zaczęła umierać i zrobili cięcie. Masakra ale dzieciątko uratowali.

No i już masz większość kosmetycznych zakupów z głowy. Nakładki uważam za najpotrzebniejszą rzecz przy początkach karmienia. Ja dzięki nim młodego karmiłam bo sutki małe a z tego przygryzania to się chyba jeszcze bardziej chowały do środka
Tżtowi oznajmiłam, że też kupię wiadro czy mu się będzie podobać to czy nie krzywi się na samą myśl.

ale u nas wcale się nie sprawdzały, jedynie w celach ozdobnych do zdjęć bo to dzieciątku z nogi spada, a jak jeszcze zacznie wierzgać gitarkami to 5sekund i po kapcach.
Kurcze przypomniałaś mi, że ja nie kupiłam jeszcze żadnego kocyka czy skarpetek ale teraz mam zakaz

Wkleję zdjęcia nasze
ale sliczny brzusio typowo ciazowy,
moj pepek narazie taki jak przed ciaza zero zmian.. ciekawe ..
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarki i ..... wychodzi na to, że jestem chora ale chyba na glowę . Siedziałam tam z pół godziny, najpierw studiowała wyniki badań ostatnie i ze szpitala, pytała o to ile śpie, ile pije, ile sikam, o obciążenia chorobowe w rodzinie, gdzie boli, jak boli, potem mnie opukała, wymacała, osłuchała, zaglądnęła do gardła i oczu i orzekła, że jestem zdrowa Powiedziała, że najprawdopodobniej jakas infekcja była, ale najwyraźniej jej już nie ma, mam duuuuużo pic, żeby oczyszczac nerki, grzac sie i lezec w łożku. Co dwa tygodnie kontrolowac mocz i jak cos to dzwonic i przyjezdzac. A jak usłyszała, że jestem w 22 tygodniu ciąży to sie zapytała gdzie jest brzuch, bo nie widac, żebym w ciąży była . Oszaleje normalnie
hmm rano bulka do tego herbatka albo kakao, konstrukcja co na bułce dowolna.. zalezy na co mam smaka,

potem cos na zab, ciaho,albo owoc, albo koktajl itp..

obiadek tez jakos specjalnie nei szaleje, robie takie jak przed ciaza,

potem w ciagu dnia jest najgorzej.. bo to zazwyczaja kawa, soki, jakies slodkosci, owoce, czasem lody hehe , i zazwyczaj kolacja albo podwieczorek, bo kolacje badz druga kolacje jem ok 20 niestety chodze spac ok 22-23 i glodna jestem, wiec nie am mowy o ostatnim posilku o 18, bo bysmy umarly z glodu.. i by bylo zero spania.., mdlosci itp..

na plusie mam 5 kg brzusio jak na zdjeciach co ostatno wklejalam
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 19:51   #2278
amarcia
Wtajemniczenie

Świetne te spotkania "mama rozmawia", bardzo chętnie bym poszła. Czemu nic nie planują na Łódź? No czemu???

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

violisiaudało Ci się coś wygrać?
Stary 2010-12-28, 20:04   #2279
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny, ale mialam czytania od rana. ufff

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja juz sama nie wiem czy to takie szkodliwe jak mowia

ale przeciez lekarz powinien wiedziec czy moze czesto robic usg czy nie
skoro co miesiac robi
tak
bedziesz pic

a czy pozniej beda mi powtarzac to nie wiem
agus ja jestem bardzo daleka od twierdzenia ze usg jest szkodliwe, i pierwsza bojkotuje jak ktos mi wyjezdza z tekstem ze tym sie szkodzi. ja uwazam ze lepiej robic czesto i wylapac jakies niescislosci niz potem zalowac ze mozna bylo cos zrobic wczesniej, ale moj gin jest chyba innego zdania, skoro robi tak rzadko, ale na kazdej wizycie jest sluchane serduszko. jakbym chodzila do mojego poprzedniego gina tez bym miala co 3 tyg usg . wolalabym co 3 tyg niz 3 razy na ciaze.

Cytat:
Usg lepiej juz zostawmy naszym ginekologom i lekarzom prowadzacym Nasi lekarze napewno nie chca nam zaszkodzic Kazda z nas bedzie i tak obstawala za swoim lekarzem i metoda prowadzenia ciazy W Anglii podchodza do ciazy bardzo naturalnie i mnie to jak najbardziej odpowiada! tak sie ostatnio zastanawialam czy chcialabym wiedziec jakby cos bylo nie tak z moim Dzidziusiem. Jakby mial jakas wade genetyczna tfu tfu [wypluwam] wolalabm wiedziec po porodzie, a nie przed... bo bym jeszcze sie bardziej zamartwiala i stresowala, a tym zaszkodzilabym dziecku. Poza tym po co mamy sie stresowac skoro zadnych wad w rodzinie nie mielismy? TRzeba byc dobrej mysli i myslec pozytywnie. Ja wiem, ze to nie jest takie latwe, ale ja wiem ze nasze dzieci, kazdej z nas tutaj urodza sie zdrowe i bez komplikacji!!!!
Jednak jakby sie cos dzialo nawet [tfu tfu] to jestescie pewne, ze chcialbyscie wiedziec przed narodzinami? Tak szczerze.
ja tez bym wolala wiedziec ze cos jest nie halo, ale o tym napisze pod spodem bo wlasnie dzisiaj sie dowiedzilam ze jest nie halo i jestem przerazona. a wracajac do usg, to ja mialam na koncu ciazy jak kazdy dzien sie liczyl zeby dobrze wycyrklowac zeby za wczesnie dzieciaczka nie wyciagac, ale tez zeby nie bylo zagrozenia zycia mojego i dziecka to mialam robione usg codziennie! i to w uk!!! wiec jak cos sie dzieje to oni naprawde interweniuja, i tu pisze z wlasnego doswiadczenia ze ja im nic zarzucic nie moge, bo potem mialam tez i ktg 2x dziennie i bylam pod troskliwa opieka. a poczatek ciazy i opieka wygladala wlasnie tak jak tutaj dziewczyny przebywajace za granica pisza.....

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
smieszne to usg to sa fale nie widzialne i nie slyszalne, ktore padjac na nasze narzady i na dziecko to dla nich sa przeszkoda, a z tej przeszkody tworzy sie obraz , ktory my widzimy na monitorze.
jak slysze takie historie ze slepota przez usg to rece mi opadaja, do niedawana(a moze nadal?) byli tacy co twierdzili ze kuchenki mikrofalowe to zagrozenie dla cywilizacji

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry, ja dopiero co sie zwloklam, masakra, niestety sie rozchorowalam, cala noc nie spalam, nochal zapchany, ledwo oddycham, glowa mi peka i mam goraczke, dzis jedziemy na usg zobaczymy czy cos mi lekarz da na to przezebienie zeby jako tako funkcjonowac. Ide zaraz cieplo sie ubrac, niestety z tlustymi wlosami pojade, no ale strasznie sie czuje, kto by sie wlosami przejmowal, nie moge sie doczekac usg

anula niestety nie pomoge, bo nic z tego sklepu nie zamawialam

anulinka2009 zdjecia boskieee, ale dokladnie widac, normalnie jestem pod wrazeniem jaka w dzisiejszych czasach mamy technologie a Piotrus jakiego mam siusiaka duzego

przepraszam za moja ignorancje, ale co to znaczy ze kola nie sa amortyzowane? ze nie maja tych sprezynek nad kolami wiesz, ze nie zwrocilam na to uwagi...
principessina no kurcze ja tez na to nie zwrocilam uwagi poki nie spotkalam sie z taki dokladnym opisem tego wozeczka przez mamy ktore go juz jakis czas uzywaly. no i tak jak napisalam dla jednych, to ze kolka sa "sztywne" nie bedzie problemem, bo maja wokolo same gladkie nawierzchnie itd, a ja musze miec taki i na nierowne chodniki i na wyprawy po lesie, i na jakies wypady np nad morze. ja to zrozumialam tak ze kolka nie sa amortyzowane, czyli suna po ziemi bez amortyzacji dziecka w wozku i tu wlasnie chodzi o te sprezynki. jak masz ochote wyprobowac go gdzies w sklepie np to wyprobuj i sama zobacz, najlepiej byloby miec zawartosc do wozka bo sam wozek bez obciazenia w postaci dziecka kazdy lekko bedzie jezdzic ale jak mu sie zarzuci 5-10 kg malucha no to juz tak lekko nie jest. tyle moge doradzic, sama nie uzywalam , a jedynie bralam doswiadczenie od innych mam.

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
Czesc Laseczki

Meldujemy się po Świętach z moja córeczką !!!!:ro za: Wiem ze nie chciałam wiedziec co bedzie,ale lekarz wczoraj na polówkowym usg tak nas zbajerował, ze w ostatnim momencie wychodzac z gabinetu stwierdzilismy ze chcemy wiedziec:

lekarz:"oooo to rzadkość by rodzice nie chcieli wiedziec"
my:"no tak ale tak uzgodnilismy"
L:" ok.. wiec badamy.." pobadal pomierzył
mowi:wszystko ok, i jak najbardziej prawidłowo.." potem nas dreczyl ze on juz wie.. a ja ale my nie chcemy wiedziec..

a on ok nie nalegam.. wpisalem jak cos ze genitalia prawidłowe i rodzice nei ccha znac plci..
a po chwili mowi .. kurcze fajnie ze ja wiem a wy nie, a ja do niego ale przeciez to i tak nie jest pewne ze na 100% ,a on ze on wie i tak by nie mowil jakby pewnosci nie mial, potem popytal kto chcial co miec, ja twuerdzilam ze mam siusiaka w brzuchu a maz twardo ze corka.. i zaczal wymiekac.. i ja twardo ze nie a lekarz ze no coz nie powie jednemu z rodzicow bo to bezsensu tajemnica by byla do czasu jakbysmy doszli na parking... i znowu ze on wie na pewno jaka plec.. a wyboru nie ma za duzego:P

no i spekalam laski, hehe ale nadal dla mnie to jest na 90% a nie na 100% maz wniebowziety, bo bedzie mial coreczke tatusia,on oczy zaszkolone, ja sie poplakalam.. i tyle z mojej silnej woli niewiedzy..

oczywiscie kupilam biale spodenki w rozowe paski, body z serduchem rozowym,body z niebieskimi motylkami i zielony kaftanik hehehe by nie bylo ze cokierkowa lalunie mam w brzuchu..

po drodze maz byl w takim szoku ze pomylil droge, ja masakrycznie to znioslam, bo jechalam 15 km w workiem w razie"draki" co mnie tak mdlilo..:/

i wiecie co.. slyszalam wczoraj pierwszy raz najcudowniejsza melodie w zyciu.. bicie mojego malego dzidziusia..

a teraz ide poczytac co tam u Was
violisia no gratuluje! ja tez bylam pelna podziwu ze niechcecie wiedziec, ale gdzies czulam w kosciach ze sie zlamiecie

Cytat:

Wkleję zdjęcia nasze
brzuszek pierwsza klasa a o tej kobiecie w tej spiaczce slyszalam w radio.

a teraz napisze co u mnie,
dziewczyny HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
czy ktoras z was miala do czynienia z czyms takim? juz pisze o co mi chodzi
dzisiaj mialam mozliwosc zrobienia usg 3d , bo nie wiedzialam czy poznam plec i wogole czy bede miec usg u mojego gina, wiec profilaktycznie umowilam sie na takie usg na super sprzecie. przed swietami poznalismy plec, no i w sumie ja jechac nie chcialam, ale moj TZ nalegal, bo jego przy tym usg co teraz bylam nie bylo, a bardzo chcial widziec.
no i pojechalismy, lekarz wymierzyl malucha, potwierdzil ze to chlopak, wymiary ok, wazy 340g, czyli ok jak na 20 tydz, ale powiedzial ze na serduszku jest zwapnienie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!1

az zamarlam. powiedzial ze to sie bierze ze stanu zapalnego w moim organizmie i pytal czy jestem chora. chora nie jestem, ale w ciazy bylam moze z 3 razy paskudnie przeziebiona. zalecil usg serduszka dziecka u kardiologa. jestem umowiona na czwartek, ale jestem przerazona. jak macie jakies doswiadczenia z takimi rzeczami, to bardzo prosze o jakies info bo ja jestem zielona i dobita
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:06   #2280
amarcia
Wtajemniczenie

Zajrzałam do mamuś listopadowo-grudniowych, rozpakowują się ostatnie dziewczyny już. Właśnie rodzi dziewczyna, która powadzi wątek - taka nasza Moria miała 8cm rozwarcia i jeszcze na forum trzaskała - niezła jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości