Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 14:24   #1501
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Witajcie po świętach
mam tyle pracy, że za duzo nie poczytałam i nie napiszę ale..
Świeta minęły bardzo fajnie. Czuje się troche jak Judasz, bo od dawna tak miło nie wspominam świąt, a byłam pierwszy raz u teściów Moja mama za każdym razem przed Wigilia wprowadza taki nastrój, że najlepiej tylko zchodzić jej z drogi lub robić dokładnie to czego chce Lata z miejsca na miejsce wkurzona, jedną ręką smaży karpia, drugą maluje paznokcie, trzecią jeszcze coś sprząta, czwartą... no mówię Wam jak ja tego nie cierpię. Oczywiscie zawsze musi być stres jakieś docinki, a później już podczas kolacji moja mama ,,zgodnie ze zwyczajem" ze łzami w oczach mówi że Bóg się narodził i z tej okazji przeprasza za wszystko co było złe... itd. Jest czytanie Pisma św, i śpiewanie kolęd, gdzie jak patrzę na śpiewajaca rodzinę to robią to z moną ,,sa święta, więc trzeba to zaśpiewać" Uśmiech jest pół szczery, pół udawany.
A teraz pisze jak było w tym roku. Teściowa narobiła tyle dobrego jedzenia że chyba 10 kg zapakowała nam na wyjazd i jeszcze ma pełną lodówkę i jeszcze dała dużo córce Ale mimo całej tej pracy wszystko przebiegało tak jakoś miło, spokojnie. Oczywiscie pomagałam jej, ale to było aż przyjemne. Żadnych docinków, żadnych krzyków, ze coś nie tak, że mam uważać. Potem kolacja i bez czytania Bibli , bez modlitwy, bez kolend. Za to szybkie serdeczne zyczenia, buziaki, pyszne jedzonko. Prezenty a na koniec jeszcze otworzylismy żubrówkę było tak rodzinnie i fajnie aż jest mi teraz głupio.... Czułam większą miłość wokół nas wszystkich niż wśród mojej rodziny, która bardzo przeżywa fakt ze Bóg się narodził

Madzialenka, Twoja teściowa jest the best co za baba. Co o niej piszesz to lepiej a ten tekst o źle wychowanym tż brak słów. Aż dziw że chłopak wyrósł na tak fajnego faceta mimo takiej ,,matki"

Martucha ślicznie wyglądałaś na chrzcinach
Gucia też jestem pod wrażeniem Twoich życzeń dziękuję
Maja, masz ślicznego Ava takiego innego i normalnego
Super święta miałaś! U nas się nie śpiewa i nie czytamy biblii, ale modlitwa jest. Ale poza tym jest bardzo swojsko, życzliwie, bez spinki - uwielbiam tą atmosferę.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
slodko
scio na kied masz termin ??
ostatnio był na 07.07., ale może coś się zmieniło...

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
w dobie polędwic z indyka i tym podobnych wymysłów nic mnie już chyba nie zaskoczy...
http://www.mokate.com.pl/sklep/capp-...ta,12,910.html
nie lubię tego rodzaju wynalazków.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzialenka ja bym tez nie chciala aby Twoja tesciowa przylazila po porodzie i siedziala non stop Ale gdyby Twoja mama miala przyjsc i pomoc to bys nie miala nic przeciwko zrozumiale.

Nam nikt nie pomaga. Tesciowa nie zaproponowala nawet ze cos ugotuje ech. Choc na wigilie byla ryba pieczona z folli dla mnie, ale smazona bez skory tez zjadlam i zyje
jedynie meza siostra pomogla zalatwic pediatre i sluzy wsparciem przy moim laktacyjnym kryzysie aha, i tesciu wozi meza po urzedach

ja bym dala milion zeby moja mama przyjechala i ogarnela w kuchni jakies obiady na zapas. a tak to sama wszystko robie, bo moj maz nie umie gotowac
Jutro zrobie zupy to bedzie na 3 dni.
Kochana, mocno Cię przytulam i mam nadzieje, że dajesz radę. Jak byś tylko mieszkała bliżej, to ja się pakuję i przyjeżdżam. Chętnie bym Ci pomogła!

Marta, ale macie fajną rocznicę!

A do mnie dzisiaj przyjeżdża koleżanka z Anglii. Przed chwilą zadzwoniła, że o 16:00 będzie na mnie czekać w galerii i że zostaje do jutra. Wszystko fajnie, super, tylko ja mam nie posprzątane. Wczoraj opadłam z sił i nie chciało mi się rozpakowywać po świętach, po przyjeździe i jeszcze muszę jakiś szybki obiad ugotować. Jakiś pomysł?

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 14:25   #1502
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 14:31   #1503
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

no ja mam po praz pierwszy w zyciu pensje wypłacana przez zus to sie zdziwiłam

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 14:34   #1504
martucha84
Zakorzenienie

Gucia0987 miłej zabawy

mi zus też płącił za każde l4, a czasem nawet za dwa naraz jak się spóźnił.. raz dostałam za 2 tygodnie raz za 3.. bez sensu ta kasa wpływała no ale...
Stary 2010-12-28, 14:34   #1505
myszka_maj
Zakorzenienie

hej Żonki

Swieta Swieta i po świetach - nawet nie wiem kiedy minęły... zreszta jak każdy normalny dzień mija mi jak z bicza strzelił

jeszcze teraz Tomek zrobil sie troche marudny nie wiem o co chodzi cały czas przy piesi bo inaczej ryk glodny chyba nie jest bo possie 20s i zasypia... teraz zasnął ale musze siedziec obok bo inaczej tez sie budzi...do tej pory tak nie robil... ale i tak wszyscy twierdza ze go tak nauczylam...zreszta jak wszystkiego co złe

jutro jedziemy na usg bioderek. Katunia powodzenia dla Tomaszka
a wlasnie mam pytanie do Ciebie...kiedy Twój Tomcio ma imieninki???

moze uda mi sie was nadrobić

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 14:38   #1506
kliwia
Zakorzenienie

katunia misiac wytrzymalas bez smoczka z malym ojaaaaaaa, ja juz w spzitalu zatykalam mala. ale teraz tak intensywnie ssie ze jej sie obciera przy ustach ten smok. dlatego dzis dostala chyba tylko raz, i teraz nawet zasnela bez smoczka

Za to maz sie smieje ze 'maskotka z pozytywka' sie pierwszy raz w historii zuzyje
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 14:43   #1507
martucha84
Zakorzenienie

myszka_maj przytulam, napisałam ci wiadomość na pw

kliwia ja wytrzymałam równe 2 mce bez smoczka ale zachciało mu się zasypiać tylko przy piersi i go tak oszukaliśmy, teraz smoka ma tylko do zaśnięcia, jak nie śpi to nie dostaje, a jak zaśnie to mu wyciągam ale już niedługo chce mu wogole zabrać...
pamiętaj że z dnia na dzień będzie lepiej
Stary 2010-12-28, 14:43   #1508
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Gucia0987 miłej zabawy

mi zus też płącił za każde l4, a czasem nawet za dwa naraz jak się spóźnił.. raz dostałam za 2 tygodnie raz za 3.. bez sensu ta kasa wpływała no ale...
ha ha ha .. bardzo śmieszne Dziękuję! Jak ja lubię takie niespodzianki....

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej Żonki

Swieta Swieta i po świetach - nawet nie wiem kiedy minęły... zreszta jak każdy normalny dzień mija mi jak z bicza strzelił

jeszcze teraz Tomek zrobil sie troche marudny nie wiem o co chodzi cały czas przy piesi bo inaczej ryk glodny chyba nie jest bo possie 20s i zasypia... teraz zasnął ale musze siedziec obok bo inaczej tez sie budzi...do tej pory tak nie robil... ale i tak wszyscy twierdza ze go tak nauczylam...zreszta jak wszystkiego co złe

Cześć kochana! Wiesz, że jesteś wspaniałą mamą?!!!! i nie daj sobie wmówić, ze jest inaczej!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 14:51   #1509
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Cześć kochana! Wiesz, że jesteś wspaniałą mamą?!!!! i nie daj sobie wmówić, ze jest inaczej!
Cytat:
dzięki dziewczynki czasem potrzebuje zeby ktos mnie pochwalil albo powiedzial jakies dobre slowo .... a bez tego ciezko....

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-12-28 o 14:54
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 14:52   #1510
martucha84
Zakorzenienie

o tak tak myszka jest najlepszą mamą jaką Tomcio mógł sobie wymarzyć zgadzam się całkowicie..

Gucia oj tam nie mas zpomysły na obiad? kup go
pomysł na hahahahahah

no dobra uciekam bo moje dwie kreski się budzą pa
Stary 2010-12-28, 14:58   #1511
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-28, 15:07   #1512
bzyczka1
Zakorzenienie

Madzia powiedz tż żeby kupił ci w aptece maść majerankową, jest dobra i na katar i na obdartą skórę pod nosem i na nosie. Śmierdzi ale jest skuteczna, mnie ostatnio z kataru wyleczyła.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:08   #1513
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-28, 15:16   #1514
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

bzyczka dzięki, już mu napisałam.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:24   #1515
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
tak tak kase bede dostawac taka jak zwykle tylko nie bedzie cała 10 tylko jakos tak na koniec kazdego L4
ahia rozumiem

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Marta dokładnie, tez się często nad tym zastanawiam. Ale mąż jest jakoś zamknięty w sobie jeśli go o to pytam (a dokładnie pytałam kiedyś, bo teraz już sobie darowałam). Powiedział mi tylko, że nie chciałaby aby nasze dzieci przez coś takiego przechodziły i dlatego bierze przykład z mojego taty. Siostry męża za to twierdzą, że za mąż nigdy nie wyjdą. Tesciowa nawet z własną teściową nie mogła życ, bo mąż mi mówil, że też sie pokłóciły i do końca już nie odezwały do siebie no coż....

ooo fajna rocznica

Katunia moze mi wypisac receptę, ale jakoś nie chętnie chcę do niej dzwonić Na razie czekam na męża ma mi coś kupić w aptece, bo ja dopiero co włosy umyłam to nie wyjdę teraz na dwór.
ach te tesciowe...
no pewnie sa tez inne leki bez recepty dobre, ale moze niech tz zapyta w aptece bo mi sie cos zdaje ze ostatnio bez recepty kupowalam, ale nie jestem pewna na 100%

Cytat:

A do mnie dzisiaj przyjeżdża kolezanka z Anglii. Przed chwilą zadzwoniła, że o 16:00 będzie na mnie czekać w galerii i że zostaje do jutra. Wszystko fajnie, super, tylko ja mam nie posprzątane. Wczoraj opadłam z sił i nie chciało mi się rozpakowywać po świętach, po przyjeździe i jeszcze muszę jakiś szybki obiad ugotować. Jakiś pomysł?
o jak milo
moja kolezanka z anglii ostatnio po prostu zapukala do drzwi, nic nie mowila ze przyjezdza, ale mialam niespozianke. Ale rozumiem twoja kolezanka u Ciebie nocuje wiec musisz cos przygotowac. Ja wlasnie zjadlam wymyslony na szybko obia-makaron pene z sosem pomidorowy-czosnkowym z warzywami i kurczakiem-szybkie i pyszne.

Cytat:
to u mnie jest chyba jeszcze inaczej
mi kase caly czas placi przedszkole
moze w panstwowym inaczej to dziala i mam zawsze 1 wyplate
a u Ciebie ze to prywatne to chyba jak u wiekszosci

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej Żonki

myszenko, po pierwsze dla ciebie tez powodzenia na usg!
na ktora jedziecie ? my na 12.45
Dalej-nie wiem kiedy Tomaszka imieniny, u nas sie nie obchodzi tak bardzo iminin, ale sprawdze z ciekawosci i napisze.
Kochana pewne nawyki dzieci przyjmuja bardzo szybko, wiec badz konsekwentna w dzialaniu. A smoczka mu dajesz ?

Cytat:

kliwia ja wytrzymałam równe 2 mce bez smoczka ale zachciało mu się zasypiać tylko przy piersi i go tak oszukaliśmy, teraz smoka ma tylko do zaśnięcia, jak nie śpi to nie dostaje, a jak zaśnie to mu wyciągam ale już niedługo chce mu wogole zabrać...
pamiętaj że z dnia na dzień będzie lepiej
Marta, Myszka - mialam ten sam problem-maly zasypial tylko na cycku i tylko wylacznie dlatego dalam mu smoka. Ale identycznie jak u Ciebie Marta dostaje go tylko na spanie. Sam go wypluwa jak zasnie. A w ciagu dnia prawie wcale go nie dosteje, no chyba ze sie drze jak chce do przebrac. On ma tak ze lezy sobie i widac kiedy sie robi spiacy, wystarczy mu dac smoka i jak jest zmeczony to zaraz zasypia. A wieczorem zasypia najczesciej na cycku a jak sie rozbudzi pociumka chwile smoka i spi mocno.

Cytat:
o tak tak myszka jest najlepszą mamą jaką Tomcio mógł sobie wymarzyć zgadzam się całkowicie..
nie najlepsza tylko najlepsiejszą

Myszko - swietnie sobie dajesz rade i tak dalej, bedzie coraz lepiej ! Pamietaj ze to od Ciebie w duzej mieze zaleza przyzwyczajenia i nawyki Tomcia, wiec juz od teraz go ladnie wychowuj a Ty mama zrobisz to najlepiej, ale pamietaj ze tata jest rownie wazny!

No wlasnie a propos taty... moja szwagierka przez dlugi czas wszystko sama robila przy corce i nikogo nie dopuszczala, a ze mieszka z rodzicami to nawet tesciowej nie pozwalala malej przewinac. I tu wlasnie tata z poczatku mial maly udzial, pomijajac fakt ze czesto go nie bylo. Ale ja uwazam wlasnie ze tata musi byc tak samo blisko z dzieckiem jak mama, bo mama tez musi czasem wyjsc i spokojnie zostawic dziecko z tata i byc pewna ze sobie swietnie poradza. A jak ma ojciej budowac wiez z dzieckiem jak go kobieta nie dopuszcza. Ja czasem specjalnie nie podchodze do Tomka jak placze, zeby maz poszedl, niech maly wie ze ma oboje rodzicow. Bo niestety widze, ze przez to ze M. chodzi do pracy i ostatnio czesto go nie ma to Tomek lepiej reaguje na mnie. Ale jak tylko maz jest w domu to stara sie z nim spedzac czas.
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:33   #1516
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-28, 15:33   #1517
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
katunia misiac wytrzymalas bez smoczka z malym ojaaaaaaa, ja juz w spzitalu zatykalam mala. ale teraz tak intensywnie ssie ze jej sie obciera przy ustach ten smok. dlatego dzis dostala chyba tylko raz, i teraz nawet zasnela bez smoczka

Za to maz sie smieje ze 'maskotka z pozytywka' sie pierwszy raz w historii zuzyje
no spokojnie sie udalo
on jest dosc spokojnym dzidziolkiem
a smok wkroczyl do akcji zamiast cycka haha

a jak teraz zaypia na cycku, wypluje cyca, ulolzy sie tak slodko na piersi ze az zal mi go ruszac
Stary 2010-12-28, 15:35   #1518
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
też włąśnie używam kropel z wody morskiej aby to jakoś nawilżyć.

Jejku a jutro lecę stroić szkołę na sylwka Bym zapomniała

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:37   #1519
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-28, 15:37   #1520
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
slodko
scio na kied masz termin ??
na 7.7 wg om, co u mnie jest dosc prawdopodobne, bo iui miałam 14dc, wiec nie mozliwe, ze dzieciak jest starszy

Cytat:

Miło ze pamiętasz

Nic sie nie zmienia/zmieni, bo tak wynika z owu. Ale dzieciaczek troche starszy i na fotce z usg widac koncówke czerwca.
Ale to długas po ojcu pewnie bedze.

Myszko jestes cudną mamą. Dla synusia najlepsza.

Kliwia tulam mocno.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2010-12-28 o 15:52
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:43   #1521
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-28, 15:52   #1522
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Treść usunięta

w sumie dobrze. Mdłości pomału przechodzą. Innych objawów brak. Za to okropnie sie stresuje, mam jakies głupie mysli, ze serducho przestanie bic itp. (a wizyta dopiero 12 stycznia).
No i w sylwka zaczynamy II trymestr.

No i jestem chora. Mam okrutny kaszel, nic nie pomaga, jutro ide do lekarza, sprawdzic czy sie w płucach i oskrzelach powazniejsze rzeczy nie dzieja

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:52   #1523
Zakorzenienie

Cytat:
też włąśnie używam kropel z wody morskiej aby to jakoś nawilżyć.

Jejku a jutro lecę stroić szkołę na sylwka Bym zapomniała
a co to robicie na sylwestra w szkole ?

swieta i po swietach
ja robie powrot swiat i wklejam moja choinke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_9167.jpg (89,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_9168.jpg (130,3 KB, 33 załadowań)
Stary 2010-12-28, 15:56   #1524
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
A co do teściowych, zauważyłyście, że zawsze to właśnie teściowe nas drażnią, to one zawsze robią coś do niezaakceptowania przez nas, a jakby zrobiła to mama to byśmy machnęły ręką, a nawet byśmy nie zwróciły uwagi...
ja tam na swoja nie narzekam

Cytat:
Dla mnie nie ma różnicy kto zagląda, ważne że narusza moją strefę osobistą. ja sama takich rzeczy nie pokazuję i nie zyczę sobie aby mi ktoś sam do nich zaglądał.
zgadzam sie

Kurcze a ja mysle jakie cieple danie zrobic na sylwka .. bedzie lazania i .. wlasnie nie wiem co drugie zrobic

Madzia zaciekawila mnie Twoja sałatka z tortellini?
jak sie ja robi?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:57   #1525
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-28, 16:42   #1526
zaaaabcia
Zakorzenienie

No dziewczyny doradzcie co moglabym jeszcze zrobic na sylwka

* lazania
* nadziewane pieczarki miesem
* nadziewane jajka szynka
* kanapeczki
* sery
* mozzarela z pomidorami

kolezanka ma przynies salatke myslalam o zapiekankce z kurczakiem i kukurydza ale nie wiem czy nie bedzie za duzo dan z makaronem

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2010-12-28 o 16:45
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:03   #1527
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-28, 17:23   #1528
Zakorzenienie

Zabciu - a moze sakatka z kurczakiem a'la gyros
Stary 2010-12-28, 17:33   #1529
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Super święta miałaś! U nas się nie śpiewa i nie czytamy biblii, ale modlitwa jest. Ale poza tym jest bardzo swojsko, życzliwie, bez spinki - uwielbiam tą atmosferę.

nie lubię tego rodzaju wynalazków.

Kochana, mocno Cię przytulam i mam nadzieje, że dajesz radę. Jak byś tylko mieszkała bliżej, to ja się pakuję i przyjeżdżam. Chętnie bym Ci pomogła!

Marta, ale macie fajną rocznicę!

A do mnie dzisiaj przyjeżdża koleżanka z Anglii. Przed chwilą zadzwoniła, że o 16:00 będzie na mnie czekać w galerii i że zostaje do jutra. Wszystko fajnie, super, tylko ja mam nie posprzątane. Wczoraj opadłam z sił i nie chciało mi się rozpakowywać po świętach, po przyjeździe i jeszcze muszę jakiś szybki obiad ugotować. Jakiś pomysł?
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
na 7.7 wg om, co u mnie jest dosc prawdopodobne, bo iui miałam 14dc, wiec nie mozliwe, ze dzieciak jest starszy

Miło ze pamiętasz

Nic sie nie zmienia/zmieni, bo tak wynika z owu. Ale dzieciaczek troche starszy i na fotce z usg widac koncówke czerwca.
Ale to długas po ojcu pewnie bedze.

Myszko jestes cudną mamą. Dla synusia najlepsza.

Kliwia tulam mocno.
ok ok dzieki
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
No dziewczyny doradzcie co moglabym jeszcze zrobic na sylwka

* lazania
* nadziewane pieczarki miesem
* nadziewane jajka szynka
* kanapeczki
* sery
* mozzarela z pomidorami

kolezanka ma przynies salatke myslalam o zapiekankce z kurczakiem i kukurydza ale nie wiem czy nie bedzie za duzo dan z makaronem
ja robie koreczki na glowkach kapusty ala bomba, do tego robie salatki nadziewane w muszlach makaronowych tych wielkich
bogracza na cieplo
bagietki beda grzane
gotuje zurek na sniadanie ( ok 3 w nocy)
do tego sledziki opiekane w occie wyrobu tesciowej, mozarelle z pomidorami tez, na slodko torcik Z brzoskwiniami
szwagierka robi canneloni, siostra gyros a umpela golabki albo papryke z ryzem i miesem mielonym

i pewnie jeszcze cos wymysle

ostatnio dodalam w zonkach gastrponomicznie troche
wejdz do mnie na smaczny wizaz tez masz pare dodatkow
albo na bloga
Stary 2010-12-28, 17:47   #1530
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
ja się na początku wkurzałam no ale potem właśnie logicznie patrząc doszłam do wniosku że to normalne bo nie wiedzą czy dalej będziesz na l4 itd...

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
to u mnie jest chyba jeszcze inaczej
mi kase caly czas placi przedszkole
moze w panstwowym inaczej to dziala i mam zawsze 1 wyplate
a u Ciebie ze to prywatne to chyba jak u wiekszosci

Marta, Myszka - mialam ten sam problem-maly zasypial tylko na cycku i tylko wylacznie dlatego dalam mu smoka. Ale identycznie jak u Ciebie Marta dostaje go tylko na spanie. Sam go wypluwa jak zasnie. A w ciagu dnia prawie wcale go nie dosteje, no chyba ze sie drze jak chce do przebrac. On ma tak ze lezy sobie i widac kiedy sie robi spiacy, wystarczy mu dac smoka i jak jest zmeczony to zaraz zasypia. A wieczorem zasypia najczesciej na cycku a jak sie rozbudzi pociumka chwile smoka i spi mocno.

No wlasnie a propos taty... moja szwagierka przez dlugi czas wszystko sama robila przy corce i nikogo nie dopuszczala, a ze mieszka z rodzicami to nawet tesciowej nie pozwalala malej przewinac. I tu wlasnie tata z poczatku mial maly udzial, pomijajac fakt ze czesto go nie bylo. Ale ja uwazam wlasnie ze tata musi byc tak samo blisko z dzieckiem jak mama, bo mama tez musi czasem wyjsc i spokojnie zostawic dziecko z tata i byc pewna ze sobie swietnie poradza. A jak ma ojciej budowac wiez z dzieckiem jak go kobieta nie dopuszcza. Ja czasem specjalnie nie podchodze do Tomka jak placze, zeby maz poszedl, niech maly wie ze ma oboje rodzicow. Bo niestety widze, ze przez to ze M. chodzi do pracy i ostatnio czesto go nie ma to Tomek lepiej reaguje na mnie. Ale jak tylko maz jest w domu to stara sie z nim spedzac czas.
zależy od tego ile jest pracowników, jak powyżej bodajże 21 to płaci ci pracodawca a on kasę dostaje z zusu a jak poniżej (u mnie jest 19) to od razu zus
my dajemy Patowi smoka tylko do spania, jak właśnie robi się senny to smoka i zasypia od razu sam u siebie, a w dzień nie w ogóle nawet jak płacze to uspokajamy go inaczej, wyjątkiem jednym jedynym były chrzciny gdzie pod koniec mszy dostał bo się robił niespokojny a wiedzieliśmy że jeszcze fotki itd.. śmialiśmy się potem ze on nie wiedział co się dzieje czy spać idzie czy co...
a ja mam takie samo zdanie że mama owszem ale i tata, u nas dzięki temu że wu uczestniczy w tym to pat się uspokaja przy nim równie szybko jak przy mnie, a dzięki temu ja bez niczego ja mogę wyjść bez obaw że on sobie nie poradzi...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

w sumie dobrze. Mdłości pomału przechodzą. Innych objawów brak. Za to okropnie sie stresuje, mam jakies głupie mysli, ze serducho przestanie bic itp. (a wizyta dopiero 12 stycznia).
No i w sylwka zaczynamy II trymestr.

No i jestem chora. Mam okrutny kaszel, nic nie pomaga, jutro ide do lekarza, sprawdzic czy sie w płucach i oskrzelach powazniejsze rzeczy nie dzieja
bardzo się cieszę że u ciebie tak dobrze, 2 trymestr jest najpiękniejszym w całej ciąży więc korzystaj z niego a serduszko córeczki albo syna nie przestanie bić na pewno

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości