Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 20:15   #541
nadzieja_
Przyczajenie

Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)

oliwka witaj ja też chciałam stosować dietę Dukana ale dziewczyny z forum odradzają. ponoć po tej diecie jest efekt jojo i nie warto się męczyć
nadzieja_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 20:30   #542
agusia814
Zadomowienie

nadzieja A miło, że tak mówisz Wiesz... nie myślałam o tym nigdy Ale fakt, lubię dobierać komuś ciuchy, fryzury i makijaż.
Do czarnej tuniki to przydałyby się takie mega długie kozaki do połowy uda. I wtedy cieliste rajstopy. I jakiś długi naszyjnik. Ale to zależy czy ta tunika jest prosta czy z jakimiś ozdobami. Jeśli ma ozdoby to bez naszyjnika i jakieś nie duże kolczyki lub po prostu zwykłe kółka. I do tego mała kopertówka(Dołączam zdjęcie, do czarnej tuniki każda będzie pasować) Mi się najbardziej podoba 1 i 6.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg clutch1.jpg (30,4 KB, 5 załadowań)

Non seulement belle, mais encore sage!

zapuszczam i dbam o włosy
odchudzam się
uczę się cienko obierać ziemniaki

Edytowane przez agusia814
Czas edycji: 2010-12-28 o 20:31
agusia814 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 23:22   #543
meryy82
Zakorzenienie

Dobry wieczór.
Widzę, że na tapecie dieta Dukana.
I macie racje, że ta dieta, to nie wypał. Może i szybko się chudnie. Ale co, to za chudnięcie gdy pozbawia się organizm składników odżywczych. Same białko nic nie daje.
Ba ostatnio panuje hasło by nie jeść chleba. W pracy kilka osób zachwalało, że nie je chleba, makaronu i starają się unikać węglowodanów. że szybko schudły itd. Ale tak sobie myślę, to jak one jedzą??
Michalinka dziękuje za przypomnienie piramidy
Węglowodany są człowiekowi potrzebne, bo układ pokarmowy ich potrzebuje, ale tez i ludzki umysł.
Warzywa i węglowodany, to podstawa.
agusia814 ma podobne podejście do mojego dieta bez diety.
Po prostu zdrowo się odżywiać, jeść regularnie posiłki i ruch.
Właśnie dzisiaj z pracy dostałam w końcu kartę benefitu i zaczynam od stycznia atak na baseny i fitnesy

Co do sylwestra, ze względu na psa imprezka jest u nie w mieszkaniu.
Co nie znaczy, że nie zamierzam się wystroić. Choć bardziej chcę zaszaleć z makijażem i fryzurą
mam nadzieje, że na większą imprezę pójdę nie raz w karnawale, w końcu w tańcu gubienie kalorii, to sama przyjemność

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nadzieja_ Pokaż wiadomość
oliwka witaj ja też chciałam stosować dietę Dukana ale dziewczyny z forum odradzają. ponoć po tej diecie jest efekt jojo i nie warto się męczyć
Nie ponoć a na pewno nie warto się męczyć. Warto włożyć więcej wysiłku i więcej mysleć nad tym co się je i jak się je.
Nie mówię, że mnie ta dieta Dukana nie kusiła. Ale wiem też, że za duzo ryzykuję.
Moja praca wymaga ode mnie myślenia, a pozbawiony organizm węglowodanów nie funkcjonuje prawidłowo. Problemy z pamięcią, koncentracją.

Oliwko witamy na pokładzie Jedna slodka kawa, to nie grzech.
Taką kawę powinno się pić, mleko osłania żołądek, a cukier pomaga kawie działać.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 08:34   #544
malinka_070190
Zakorzenienie

Cześć kochane Moje!
Kurcze nigdy nie było tu tak gorąco! tyle wpisów, że ho ho!
Witam Cię oliwka!
happys a tak sobie zażartowałam, że nie można mi sukienki oczywiście, że można;D
Dziewczynki u mnie waga dziś pokażała 60,7 normalnie coraz bliżej tej 5 z przodu! a co za tym idzie coraz bliżej mojej wymarzonej figury i właśnie widząc takie efekty normalnie chce mi się odchudzać hehe wiem wariatka jestem, ale za to mnie lubicie hehe

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 08:47   #545
karolina_les
Raczkowanie

Hej dziewczynki! Też jestem za zdrowym odżywianiem, niestety nie zawsze jest czas na systematyczne ćwiczenia,dlatego diety mogą być ratunkiem Jeśli chodzi o Dukana to słyszałam wiele plusów i minusów, ale jeśli chodzi o efekt jojo to sądzę że to nie do końca tak. W diecie jest napisane, że jeśli się ją podejmuje, to trzeba się trzymać określonych zasad w zasadzie...do końca życia,a jeśli ktoś osiągnie upragnioną wagę i za chwilę wraca do starych nawyków żywieniowych to jasne,że będzie jojo....ale to tak jak i przy każdej innej diecie.
karolina_les jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 09:31   #546
happys
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość
Cześć kochane Moje!
Kurcze nigdy nie było tu tak gorąco! tyle wpisów, że ho ho!
Witam Cię oliwka!
happys a tak sobie zażartowałam, że nie można mi sukienki oczywiście, że można;D
Dziewczynki u mnie waga dziś pokażała 60,7 normalnie coraz bliżej tej 5 z przodu! a co za tym idzie coraz bliżej mojej wymarzonej figury i właśnie widząc takie efekty normalnie chce mi się odchudzać hehe wiem wariatka jestem, ale za to mnie lubicie hehe
aaa no chyba, ze tak, myślałam, że ktoś ci zabronił gratuluję, kolejnego spadku wagi. ja póki co nie mogę się doczekać równo 62, te pół juz mi ciąży tyle czasu, ale może tym razem zdążę do piątku achh nie pamiętam kiedy już ważyłam 62 a już tym bardziej 59 chyba na początku liceum

co do dukana to mi się wydaje, że jojo robi się w momencie kiedy ktoś nie dotrwał do ostatniej fazy, do samego końca. ja dałam radę tylko dwa dni schudłam chyba 1,5 czy 2 kilo a później przytyłam z powrotem, po za tym nie wolno na niej ćwiczyć człowiek jest tak wykończony, ja mimo, że tylko dwa dni czułam się strasznie słabo

lecę na rowerek i brzuszki...

Edytowane przez happys
Czas edycji: 2010-12-29 o 09:37
happys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 10:00   #547
agusia814
Zadomowienie

malinka Gratulacje! Masz rację, jak widać efekty to aż się chce odchudzać! Ja dzisiaj stanęłam przed lustrem... i zobaczyłam PRAWIE płaski brzuch Naprawdę mi spadł sporo. Tylko jeszcze boczki. Ich najgorzej mi się pozbyć

odchudzam się

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 10:18   #548
malinka_070190
Zakorzenienie

happys miłego ćwiczenia życzę
Ja dopiero wieczorem będę ćwiczyła, na szwagierkę czekam, bo też chce zacząć ze mną ćwiczyć

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

agusia gratuluje płaskiego brzuszka!
a tu masz kilka ćwiczeń na boczki. U mnie już widać po nich efekty
-krążenia bioder
-skłony na boki na stojąco (prawa ręka do lewej nogi i potem na odwrót) 30x
-wychylanie nóg (leżymy na plecach, nogi wyprostowane unosimy do góry, ręce proste rozciągniete na boki, wyprostowane nogi kładzieny na jedną stronę na wysokości bioder, potem na drugą) 20-30x
-siad w rozkroku ( robimy skrętoskłony najpierw na jedną stronę, potem na drugą) 20x
-lekki rozkrok, wyprostuj ręce, dobierz obciążenie i rób boczne skłony (zginaj się w lewo i w prawo) jak nie masz ciężarków to możesz wziąć butelki z wodą
-kładziemy się na plecach, kolana zgięte, a stopy płasko na ziemi, obydwa kolana razem zniżamy delikatnie w jedną stronę, a potem w drugą 20x
-skrętoskłony na stojaco (idealnie nadaje się do tego miotła, trzeba ją włożyć na barki)

Ja z każdym tygodniem zwiększam sobie ilość powtórzeń:p
Jeśli czegoś nie rozumiesz, to postaram się to wyjaśnić;D
To są ćwiczenia na boczki, ale mam jeszcze duuż innych na wszystkie partie ciała;p

30/30 shred

Edytowane przez malinka_070190
Czas edycji: 2010-12-29 o 10:30
Stary 2010-12-29, 10:51   #549
nadzieja_
Przyczajenie

MALINKA gratuluje jednak trud jaki podejmujemy warty jest zachodu

agusia płaski brzuszek? wspaniale to jedno z moich marzeń. nogi juz odbiedy niech zostaną ale brzuch ma być płaski i basta

dziewczynki mam już wagę i dziwne to dla mnie wszystko jest bo waga cały czas pokazuje inną wartośc tzn w zalezności gdzie się ją postawi raz mam 66,7 a raz 68,6 o co tu chodzi??? i jak ja mam stwierdzić ile faktycznie ważę???
w każdym razie wybiorę sobie takie jedno miejsce w którym będę się zawsze ważyć i wtedy to będzie miarodajne
nadzieja_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 11:00   #550
malinka_070190
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadzieja_ Pokaż wiadomość
MALINKA gratuluje jednak trud jaki podejmujemy warty jest zachodu

agusia płaski brzuszek? wspaniale to jedno z moich marzeń. nogi juz odbiedy niech zostaną ale brzuch ma być płaski i basta

dziewczynki mam już wagę i dziwne to dla mnie wszystko jest bo waga cały czas pokazuje inną wartośc tzn w zalezności gdzie się ją postawi raz mam 66,7 a raz 68,6 o co tu chodzi??? i jak ja mam stwierdzić ile faktycznie ważę???
w każdym razie wybiorę sobie takie jedno miejsce w którym będę się zawsze ważyć i wtedy to będzie miarodajne
Gratuluje zakupu wagi!
Hmmm... waga tak skacze, bo musi stać na prostej powierzchni. Jeśli masz w domu kafelki to najlepiej na nich się waż! Albo coś jest źle ustawione, ja zawsze jak mi się coś nie zgadza to biore kg cukru i wtedy wszystko wiadomo

30/30 shred
Stary 2010-12-29, 11:04   #551
happys
Zadomowienie

moja waga też ma swoje widzi misie dlatego stoi w jednym miejscu, ale nawet i wtedy czasami potrafi pokazać różnie.

agusia płaski brzuch tylko pozazdrościć, też chce, nie długo mam nadzieję, że i ja będę takoowy mieć
Stary 2010-12-29, 11:16   #552
niunia_ona
Zakorzenienie

witam po dlugim czasie a ja od nowego roku postanawiam nawrot do diety! ;D i zrzucic do 55 napewno
a narazie nawet nie wchodze n a wage , nie ma co;P poszalalam w swieta wiec skutki beda w kg ale sie da

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 11:25   #553
malinka_070190
Zakorzenienie

No i właśnie takie optymistyczne podejście powinno być!

30/30 shred
Stary 2010-12-29, 11:31   #554
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
No i właśnie takie optymistyczne podejście powinno być!

w koncu jestesmy tylko ludzmi jutro w koncu do pracy mialam 5 dni wolnego

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 15:04   #555
malinka_070190
Zakorzenienie

Bafi@Homea te pałki w maślance ile się piecze i w jakiej temperaturze?

30/30 shred

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 16:15   #556
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Cytat:
happys miłego ćwiczenia życzę
Ja dopiero wieczorem będę ćwiczyła, na szwagierkę czekam, bo też chce zacząć ze mną ćwiczyć

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

agusia gratuluje płaskiego brzuszka!
a tu masz kilka ćwiczeń na boczki. U mnie już widać po nich efekty
-krążenia bioder
-skłony na boki na stojąco (prawa ręka do lewej nogi i potem na odwrót) 30x
-wychylanie nóg (leżymy na plecach, nogi wyprostowane unosimy do góry, ręce proste rozciągniete na boki, wyprostowane nogi kładzieny na jedną stronę na wysokości bioder, potem na drugą) 20-30x
-siad w rozkroku ( robimy skrętoskłony najpierw na jedną stronę, potem na drugą) 20x
-lekki rozkrok, wyprostuj ręce, dobierz obciążenie i rób boczne skłony (zginaj się w lewo i w prawo) jak nie masz ciężarków to możesz wziąć butelki z wodą
-kładziemy się na plecach, kolana zgięte, a stopy płasko na ziemi, obydwa kolana razem zniżamy delikatnie w jedną stronę, a potem w drugą 20x
-skrętoskłony na stojaco (idealnie nadaje się do tego miotła, trzeba ją włożyć na barki)

Ja z każdym tygodniem zwiększam sobie ilość powtórzeń:p
Jeśli czegoś nie rozumiesz, to postaram się to wyjaśnić;D
To są ćwiczenia na boczki, ale mam jeszcze duuż innych na wszystkie partie ciała;p
To ja bym prosiła ćwiczenia jeszcze na brzuszek i pupe bo te co podałaś mi się podobają
Ja to ogólnie ćwicze z filmikiem Tamille Webb, genialna jest i czytałam na forum, żę efekty sa niesamowite przy regularnym ćwiczeniu co drugi dzień płaski brzuch i podniesiona pupa i że w 3 miesiące po tych samych ćwiczeniach gubiły 10kg Naprawde daje wycisk.

It always seems impossible until it is done.

Edytowane przez Michalinka89
Czas edycji: 2010-12-29 o 16:28
Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 18:25   #557
meryy82
Zakorzenienie

napisałam posta i mi go wcięło

malinko gratuluję efektów. masz rację jak widać rezultat, to łatwiej działać dalej. Ćwiczenia na boczki wypróbuje.

piszecie o filmikach też czasem lubię tak poćwiczyć, choć wolę iść na fitness, bo jednak jakoś trudniej mi gapić się w monitor i ćwiczyć.
No i na filmie jest jedno tempo a na fitnesie np. aerobiku itp. to instruktorka/trenerka dostosowuje jednak tępo do możliwości grupy.
Skoryguje jak źle się ćwiczy, czy coś doradzi.
Od stycznia dokładnie od wtorku ruszam na pilates, body-schape i chyba coś na tańcu opartego wybiorę.

Na razie mykam.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 18:52   #558
ladykochanowska
Przyczajenie

Witam Was wszystkie
Chciałabym się do Was przyłączyć.. potrzebuję wsparcia, a uważam, że nic tak nie wspiera jak koleżanki z tym samym problemem.
Mam 168 cm wzrostu i ważę 77 kg i 18 lat. Jestem załamana swoim wyglądem.. oczywiście wielokrotnie próbowałam zrzucić zbędne kilogramy, udawało mi się to, ale na krótką metę mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.
Mój cel to: 62 kg na wadzę.
Plan działania : dieta 1500 kcal + codzienne skakanie na skakance 45 minut.
Będę pisała co i jak u mnie.
Pozdrawiam
ladykochanowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 19:37   #559
agusia814
Zadomowienie

malinka Dziękuję kochana za ćwiczenia! W sumie znałam je, ale nawet nie wiedziałam, że spalają boczki A więc zacznę je ćwiczyć i mam nadzieję, że powoli boczki będą mi znikać. Bo nie wiem dlaczego, ale brzuch mi zawsze spada, a boczki dopiero na samym końcu Wy też tak macie?
nadzieja Tak jak już wspomniała malinka, połóż najpierw kg cukru, a potem dopiero Ty się waż I wtedy będziesz wiedziała, czy waga pokazuje dobrą czy złą wagę.
happys Niedługo to wszystkie będziemy mieć za***iste brzuszki! Ha!
michalinka Oo Tamille Webb? Pierwszy raz słyszę Zaraz poszukam w necie i zobaczę, co to takiego Ale skoro mówisz, że świetne efekty to chyba się skuszę
A ja polecam bardzo ćwiczenia Mel B Totally Fit 15 minutes cardio burn! Naprawdę daje wycisk, a filmik trwa tylko 15 minut. A zmęczyć się można nieźle Przynajmniej na początku, za każdym razem idzie już coraz łatwiej.

Właśnie popijam czerwoną herbatkę. I wiecie, co Wam powiem? Że odkąd ją piję to mniej tyję. Piję już ją od wakacji, więc dość długo i widzę efekty. Przed piciem czerwonej herbaty zawsze, kiedy zjadłam za dużo, waga od razu podskoczyła w górę i to sporo. A teraz, kiedy ją regularnie piję, 5-6 szklanek [dużych!] dziennie, to takie napady kończą się mniej tragicznie Tzn waga skacze, ale nie tak dużo jak kiedyś. I wgl poprawiła się moja przemiana materii i czuję się lżej Także naprawdę polecam!

odchudzam się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 20:28   #560
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Cytat:
Napisane przez agusia814 Pokaż wiadomość
malinka Dziękuję kochana za ćwiczenia! W sumie znałam je, ale nawet nie wiedziałam, że spalają boczki A więc zacznę je ćwiczyć i mam nadzieję, że powoli boczki będą mi znikać. Bo nie wiem dlaczego, ale brzuch mi zawsze spada, a boczki dopiero na samym końcu Wy też tak macie?
nadzieja Tak jak już wspomniała malinka, połóż najpierw kg cukru, a potem dopiero Ty się waż I wtedy będziesz wiedziała, czy waga pokazuje dobrą czy złą wagę.
happys Niedługo to wszystkie będziemy mieć za***iste brzuszki! Ha!
michalinka Oo Tamille Webb? Pierwszy raz słyszę Zaraz poszukam w necie i zobaczę, co to takiego Ale skoro mówisz, że świetne efekty to chyba się skuszę
A ja polecam bardzo ćwiczenia Mel B Totally Fit 15 minutes cardio burn! Naprawdę daje wycisk, a filmik trwa tylko 15 minut. A zmęczyć się można nieźle Przynajmniej na początku, za każdym razem idzie już coraz łatwiej.

Właśnie popijam czerwoną herbatkę. I wiecie, co Wam powiem? Że odkąd ją piję to mniej tyję. Piję już ją od wakacji, więc dość długo i widzę efekty. Przed piciem czerwonej herbaty zawsze, kiedy zjadłam za dużo, waga od razu podskoczyła w górę i to sporo. A teraz, kiedy ją regularnie piję, 5-6 szklanek [dużych!] dziennie, to takie napady kończą się mniej tragicznie Tzn waga skacze, ale nie tak dużo jak kiedyś. I wgl poprawiła się moja przemiana materii i czuję się lżej Także naprawdę polecam!
Ja też tak mam, że boczki mi cięzko zrzucic a brzuch szybciej maleje i mi pupe strasznie ciezko najciezej i mam tak nieproporcjonalnie talie mam ładną i w miare spoko brzuch i nogi szczupłe ale pupa ogromna;/ i musze z nia dużo zrobic.

A Tamilee Webb ściagnełam z chomika na pupe i brzuch tam też jest 15min 1 seria a potem jak już sie wyćwiczysz w 1 seri to po miesiącu dwóch dołączasz 2 serie też 15min

Stary 2010-12-29, 21:51   #561
agusia814
Zadomowienie

michalinka Zazdroszczę nóg Mnie natura niestety nie obdarzyła długimi nogami A na dodatek moje uda nie są zbyt szczupłe. Ale za to w biuście nie żałowała! Wolałabym mieć mniejszy biust [B] i szczupłe nogi

odchudzam się
Stary 2010-12-30, 07:05   #562
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Cytat:
Napisane przez agusia814 Pokaż wiadomość
michalinka Zazdroszczę nóg Mnie natura niestety nie obdarzyła długimi nogami A na dodatek moje uda nie są zbyt szczupłe. Ale za to w biuście nie żałowała! Wolałabym mieć mniejszy biust [B] i szczupłe nogi
Wszystko da się naprawić jakbyś ćwiczyła to też się wyrzeźbią

Stary 2010-12-30, 08:58   #563
malinka_070190
Zakorzenienie

Witajcie moje kochaniutkie!
Na prośbę michalinki podaje Wam ćwiczenia, które ja ćwicze, nie będę podawała tych na boczki, bo już o nich pisałam

Ćwiczenia na nogi i pośladki:
-przysiady zwykłe
-przysiady na palcach
-przysiady w rozkroku
-wznoszenie łydek- stajemy prosto, podnosimy się maksymalnie na palcach, potem opadamy na pięty. Ćwiczenie wykonujemy najpierw obiema nogami, potem każdą z osobna.
-kładziemy się wygodnie na boku, obie nogi proste, podnosimy tą leżącą na górze na ok 15 cm i wykonujemy obroty raz w jedną stronę, raz w drugą, a potem zmiana nóg
-kładziemy się wygodnie na boku, obie nogi proste, podnosimy tą leżącą na górze i stawiamy całe podłoże stopy obok drugiej nogi, wracamy do pozycji wyjściowej i zmiana nóg
-klękamy i podpieramy się na rękach, prawą nogę i lewą rękę podnosimy i prostujemy, wracamy do pozycji wyjściowej i tak samo lewą nogą i prawą ręką
-klękamy i podpieramy suę na rękach, jedną nogę podnosimy w bok do utworzenia się kąta rozwartego między dwoma nogami, wracamy do pozycji wyjściowej i zmiana nóg
-wstępowanie- potrzebne jest do tego krzesło, ćwiczenie polega na wybijaniu się w górę nogą umieszczoną na podwyższeniu i zamianie nóg w powietrzu
-skip A
-skip B
-skip C
-krzesełko- całymi plecami opieramy się o ścianę. Lydki pod kątem prostym z udami, a uda ze ścianą. Ręce opuszczamy swobodnie wzdłóż tułowia. (min 30 s)

Pomieszane ćwiczenia na nogi i brzuch:
-krążenie bioder
-skłony, nogi złączone
-damskie pompki
-wykopy do góry- ręce przed siebie, podnosimy nogi na zmiane
-nożyce pionowe i poziome
-łatwe skłony- siadamy na krześle w rozkroku, dłonie splecione za głową, plecy wyprostowane, powoli pochylamy się do przodu mając cały czas plecy proste
-skłony krzyżowe- kładziemy się na plecach, uginamy nogi w kolanie, dłonie na karku, przyciągamy na zmiane raz lewy łokieć do prawego kolana, raz prazy łokieć do lewego kolana
-mięśnie ze stali- kładziemy się na plecach, uginamy nogi w kolanie, dłonie na karku, napinamy mięśnie brzucha i unosimy głowę i łopatki
-siad w rozkroku i skłony
-siad prosty i skłony
-siad krzyżowy- siadamy po turecku, ręce za głowę i robimy skłony
-unoszenie nóg- kładziemy się na plecach, ręcę wzdłuż tułowia, nogi wyprostowane podnosimy do góry
-rowerek
-wąż- kładziemy się płasko na podłodze na brzuchu, ręcę wzdłuż tułowia, albo za głowę, unosimy górną część ciała odchylająć głowę do tyłu.

Same sobie ustalacie ilość powtórzeń! Tylko na początku jest ciężko, później już jest coraz lepiej!
Jeśli też macie jakieś ciekawe ćwiczenia to proszę o nie

30/30 shred
Stary 2010-12-30, 09:48   #564
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Dziękuję za przepis napewno go wypróbuje hihi fajne te frytki zrobie w tym tygodniu hihi
A jak już te pałki na drugi dzień na blache wyłoże to zalać je tą malśanką, czy one mają sie tylko w niej marynować przez noc?

Ja na sylwka jeszcze nie mam dokładnych planów, ale napewno będę w domku z Moim TŻ i jego bratem i bratową. A chcę ubrać sukienkę, a co nie wolno mi
ino marynować jak je będziesz wyciągać to będą od niej dość mokre i to w zupełności wystarczy

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 09:50   #565
malinka_070190
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
ino marynować jak je będziesz wyciągać to będą od niej dość mokre i to w zupełności wystarczy

Oki dzięki a jak długo je piec i w jakiej temperaturze?

30/30 shred
Stary 2010-12-30, 09:56   #566
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Bafi@Homea te pałki w maślance ile się piecze i w jakiej temperaturze?
Pieczemy koło godziny a tempka ja zawsze daje 200

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Co do diet ja wyszłam z założenia, że trzeba jeść z głową i się nie obżerać. Mnie bardzo podobały się te dwa programy Gotuj i Chudnij i Rewolucja na Talerzu. Można zrobić pyszne jedzenie tylko podmienić składniki na mniej kaloryczne i z pewnością będzie lepiej. Najlepiej jest chudnąc powoli ale chudnie się skutecznie. U mnie idzie powoli - skoro w rok zrzuciłam 3 kg. Ale nie ma efektów jojo i już po pewnych ciuchach widzę, że niewiele mi brakuje by w nich znów chodzić

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 10:05   #567
happys
Zadomowienie

bafi co racja to racja, ze wszystkich diet MŻ jest najlepsza, nie chodzisz głodna, ale się nie obrzerasz, do tego ćwiczenia i można zdziałać cuda, tylko trzeba chcieć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 10:14   #568
malinka_070190
Zakorzenienie

bafi dziękuję

Ja też jestem tego zdania nie mam zamiaru stosować żadnej konkretnej diety. Po prostu mniej jeść i tyle.

30/30 shred
Stary 2010-12-30, 10:38   #569
agusia814
Zadomowienie

Ja nawet nie umiem się stosować do żadnej określonej diety Więc wole po prostu się nie objadać
Ale mnie brzuch boli. Mam dostać okres. I to akurat na sylwestra! Obym dostała dopiero w sobotę albo niedzielę

Jak u Was dziewczyny przygotowania do sylwestra? Ja mam pewien plan. Tylko nie wiadomo czy będę miała wolną chatę, bo mama coś straciła ochotę na sylwestra i nie chce iść . Pewnie przez tą kłótnie z tatą . A myślałam, żeby u siebie coś zrobić, zaprosić paru znajomych i zawsze to coś.

odchudzam się
Stary 2010-12-30, 10:46   #570
malinka_070190
Zakorzenienie

My na sylwestra będziemy w 4! Ja, Mój Dawid, jego brat i bratowa! ;p
Napewno będziemy w domu! Ale co będziemy robić to jeszcze nie wiadomo!;/ Wszystko na głowie kobiet! Grr...
Dziś jedziemy na zakupy i będziemy myślały co by wymyśleć ciekawego!
No zobaczymy jak to będzie!
Agusia mam nadzieje, że Twój plan wypali!
No i że wszystkie dziewczyny, które się tu zadomowiły będą się świetnie bawić!

30/30 shred
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości