|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
oliwka witaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
nadzieja A miło, że tak mówisz
![]() ![]() ![]() ![]() Do czarnej tuniki to przydałyby się takie mega długie kozaki do połowy uda. ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ___________________ Nie rezygnuj z czegoś, tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak minie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agusia814 Czas edycji: 2010-12-28 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Widzę, że na tapecie dieta Dukana. I macie racje, że ta dieta, to nie wypał. Może i szybko się chudnie. Ale co, to za chudnięcie gdy pozbawia się organizm składników odżywczych. Same białko nic nie daje. Ba ostatnio panuje hasło by nie jeść chleba. W pracy kilka osób zachwalało, że nie je chleba, makaronu i starają się unikać węglowodanów. że szybko schudły itd. Ale tak sobie myślę, to jak one jedzą?? Michalinka dziękuje za przypomnienie piramidy ![]() Węglowodany są człowiekowi potrzebne, bo układ pokarmowy ich potrzebuje, ale tez i ludzki umysł. Warzywa i węglowodany, to podstawa. agusia814 ma podobne podejście do mojego dieta bez diety. Po prostu zdrowo się odżywiać, jeść regularnie posiłki i ruch. Właśnie dzisiaj z pracy dostałam w końcu kartę benefitu i zaczynam od stycznia atak na baseny i fitnesy ![]() Co do sylwestra, ze względu na psa imprezka jest u nie w mieszkaniu. Co nie znaczy, że nie zamierzam się wystroić. Choć bardziej chcę zaszaleć z makijażem i fryzurą ![]() mam nadzieje, że na większą imprezę pójdę nie raz w karnawale, w końcu w tańcu gubienie kalorii, to sama przyjemność ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:40 ---------- Cytat:
Nie mówię, że mnie ta dieta Dukana nie kusiła. Ale wiem też, że za duzo ryzykuję. Moja praca wymaga ode mnie myślenia, a pozbawiony organizm węglowodanów nie funkcjonuje prawidłowo. Problemy z pamięcią, koncentracją. Oliwko witamy na pokładzie ![]() Taką kawę powinno się pić, mleko osłania żołądek, a cukier pomaga kawie działać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane Moje!
![]() Kurcze nigdy nie było tu tak gorąco! ![]() ![]() Witam Cię oliwka! ![]() happys a tak sobie zażartowałam, że nie można mi sukienki ![]() Dziewczynki u mnie waga dziś pokażała 60,7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki! Też jestem za zdrowym odżywianiem, niestety nie zawsze jest czas na systematyczne ćwiczenia,dlatego diety mogą być ratunkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do dukana to mi się wydaje, że jojo robi się w momencie kiedy ktoś nie dotrwał do ostatniej fazy, do samego końca. ja dałam radę tylko dwa dni schudłam chyba 1,5 czy 2 kilo a później przytyłam z powrotem, po za tym nie wolno na niej ćwiczyć człowiek jest tak wykończony, ja mimo, że tylko dwa dni czułam się strasznie słabo lecę na rowerek i brzuszki... Edytowane przez happys Czas edycji: 2010-12-29 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Zadomowienie
|
malinka Gratulacje!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
happys miłego ćwiczenia życzę
![]() Ja dopiero wieczorem będę ćwiczyła, na szwagierkę czekam, bo też chce zacząć ze mną ćwiczyć ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- agusia gratuluje płaskiego brzuszka! ![]() a tu masz kilka ćwiczeń na boczki. U mnie już widać po nich efekty ![]() -krążenia bioder -skłony na boki na stojąco (prawa ręka do lewej nogi i potem na odwrót) 30x -wychylanie nóg (leżymy na plecach, nogi wyprostowane unosimy do góry, ręce proste rozciągniete na boki, wyprostowane nogi kładzieny na jedną stronę na wysokości bioder, potem na drugą) 20-30x -siad w rozkroku ( robimy skrętoskłony najpierw na jedną stronę, potem na drugą) 20x -lekki rozkrok, wyprostuj ręce, dobierz obciążenie i rób boczne skłony (zginaj się w lewo i w prawo) jak nie masz ciężarków to możesz wziąć butelki z wodą ![]() -kładziemy się na plecach, kolana zgięte, a stopy płasko na ziemi, obydwa kolana razem zniżamy delikatnie w jedną stronę, a potem w drugą 20x -skrętoskłony na stojaco (idealnie nadaje się do tego miotła, trzeba ją włożyć na barki ![]() Ja z każdym tygodniem zwiększam sobie ilość powtórzeń:p Jeśli czegoś nie rozumiesz, to postaram się to wyjaśnić;D To są ćwiczenia na boczki, ale mam jeszcze duuż innych na wszystkie partie ciała;p
49 kg!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 30/30 shred ![]() Edytowane przez malinka_070190 Czas edycji: 2010-12-29 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Przyczajenie
|
MALINKA gratuluje
![]() ![]() agusia płaski brzuszek? wspaniale ![]() ![]() dziewczynki mam już wagę ![]() ![]() ![]() ![]() w każdym razie wybiorę sobie takie jedno miejsce w którym będę się zawsze ważyć i wtedy to będzie miarodajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hmmm... waga tak skacze, bo musi stać na prostej powierzchni. Jeśli masz w domu kafelki to najlepiej na nich się waż! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#551 |
Zadomowienie
|
moja waga też ma swoje widzi misie dlatego stoi w jednym miejscu, ale nawet i wtedy czasami potrafi pokazać różnie.
agusia płaski brzuch ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
witam po dlugim czasie
![]() ![]() ![]() ![]() a narazie nawet nie wchodze n a wage , nie ma co;P poszalalam w swieta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
No i właśnie takie optymistyczne podejście powinno być!
![]()
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
w koncu jestesmy tylko ludzmi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Bafi@Homea te pałki w maślance ile się piecze i w jakiej temperaturze?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to ogólnie ćwicze z filmikiem Tamille Webb, genialna jest i czytałam na forum, żę efekty sa niesamowite przy regularnym ćwiczeniu co drugi dzień płaski brzuch i podniesiona pupa i że w 3 miesiące po tych samych ćwiczeniach gubiły 10kg ![]()
It always seems impossible until it is done. ![]() Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2010-12-29 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
napisałam posta i mi go wcięło
![]() malinko gratuluję efektów. masz rację jak widać rezultat, to łatwiej działać dalej. Ćwiczenia na boczki wypróbuje. piszecie o filmikach też czasem lubię tak poćwiczyć, choć wolę iść na fitness, bo jednak jakoś trudniej mi gapić się w monitor i ćwiczyć. No i na filmie jest jedno tempo a na fitnesie np. aerobiku itp. to instruktorka/trenerka dostosowuje jednak tępo do możliwości grupy. Skoryguje jak źle się ćwiczy, czy coś doradzi. Od stycznia dokładnie od wtorku ruszam na pilates, body-schape i chyba coś na tańcu opartego wybiorę. Na razie mykam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Przyczajenie
|
Witam Was wszystkie
![]() Chciałabym się do Was przyłączyć.. potrzebuję wsparcia, a uważam, że nic tak nie wspiera jak koleżanki z tym samym problemem. ![]() Mam 168 cm wzrostu i ważę 77 kg i 18 lat. Jestem załamana swoim wyglądem.. oczywiście wielokrotnie próbowałam zrzucić zbędne kilogramy, udawało mi się to, ale na krótką metę ![]() Mój cel to: 62 kg na wadzę. Plan działania : dieta 1500 kcal + codzienne skakanie na skakance 45 minut. Będę pisała co i jak u mnie. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
malinka Dziękuję kochana za ćwiczenia! W sumie znałam je, ale nawet nie wiedziałam, że spalają boczki
![]() ![]() nadzieja Tak jak już wspomniała malinka, połóż najpierw kg cukru, a potem dopiero Ty się waż ![]() ![]() happys Niedługo to wszystkie będziemy mieć za***iste brzuszki! ![]() ![]() michalinka Oo Tamille Webb? Pierwszy raz słyszę ![]() ![]() ![]() A ja polecam bardzo ćwiczenia Mel B Totally Fit 15 minutes cardio burn! Naprawdę daje wycisk, a filmik trwa tylko 15 minut. ![]() ![]() ![]() Właśnie popijam czerwoną herbatkę. I wiecie, co Wam powiem? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Tamilee Webb ściagnełam z chomika na pupe i brzuch ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#561 |
Zadomowienie
|
michalinka Zazdroszczę nóg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#562 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Witajcie moje kochaniutkie!
![]() Na prośbę michalinki podaje Wam ćwiczenia, które ja ćwicze, nie będę podawała tych na boczki, bo już o nich pisałam ![]() Ćwiczenia na nogi i pośladki: -przysiady zwykłe -przysiady na palcach -przysiady w rozkroku -wznoszenie łydek- stajemy prosto, podnosimy się maksymalnie na palcach, potem opadamy na pięty. Ćwiczenie wykonujemy najpierw obiema nogami, potem każdą z osobna. -kładziemy się wygodnie na boku, obie nogi proste, podnosimy tą leżącą na górze na ok 15 cm i wykonujemy obroty raz w jedną stronę, raz w drugą, a potem zmiana nóg -kładziemy się wygodnie na boku, obie nogi proste, podnosimy tą leżącą na górze i stawiamy całe podłoże stopy obok drugiej nogi, wracamy do pozycji wyjściowej i zmiana nóg -klękamy i podpieramy się na rękach, prawą nogę i lewą rękę podnosimy i prostujemy, wracamy do pozycji wyjściowej i tak samo lewą nogą i prawą ręką -klękamy i podpieramy suę na rękach, jedną nogę podnosimy w bok do utworzenia się kąta rozwartego między dwoma nogami, wracamy do pozycji wyjściowej i zmiana nóg -wstępowanie- potrzebne jest do tego krzesło, ćwiczenie polega na wybijaniu się w górę nogą umieszczoną na podwyższeniu i zamianie nóg w powietrzu -skip A -skip B -skip C -krzesełko- całymi plecami opieramy się o ścianę. Lydki pod kątem prostym z udami, a uda ze ścianą. Ręce opuszczamy swobodnie wzdłóż tułowia. (min 30 s) Pomieszane ćwiczenia na nogi i brzuch: -krążenie bioder -skłony, nogi złączone -damskie pompki -wykopy do góry- ręce przed siebie, podnosimy nogi na zmiane -nożyce pionowe i poziome -łatwe skłony- siadamy na krześle w rozkroku, dłonie splecione za głową, plecy wyprostowane, powoli pochylamy się do przodu mając cały czas plecy proste -skłony krzyżowe- kładziemy się na plecach, uginamy nogi w kolanie, dłonie na karku, przyciągamy na zmiane raz lewy łokieć do prawego kolana, raz prazy łokieć do lewego kolana -mięśnie ze stali- kładziemy się na plecach, uginamy nogi w kolanie, dłonie na karku, napinamy mięśnie brzucha i unosimy głowę i łopatki -siad w rozkroku i skłony -siad prosty i skłony -siad krzyżowy- siadamy po turecku, ręce za głowę i robimy skłony -unoszenie nóg- kładziemy się na plecach, ręcę wzdłuż tułowia, nogi wyprostowane podnosimy do góry -rowerek -wąż- kładziemy się płasko na podłodze na brzuchu, ręcę wzdłuż tułowia, albo za głowę, unosimy górną część ciała odchylająć głowę do tyłu. Same sobie ustalacie ilość powtórzeń! Tylko na początku jest ciężko, później już jest coraz lepiej! ![]() Jeśli też macie jakieś ciekawe ćwiczenia to proszę o nie ![]()
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oki dzięki ![]()
![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Co do diet ja wyszłam z założenia, że trzeba jeść z głową i się nie obżerać. Mnie bardzo podobały się te dwa programy Gotuj i Chudnij i Rewolucja na Talerzu. Można zrobić pyszne jedzenie tylko podmienić składniki na mniej kaloryczne i z pewnością będzie lepiej. Najlepiej jest chudnąc powoli ale chudnie się skutecznie. U mnie idzie powoli - skoro w rok zrzuciłam 3 kg. Ale nie ma efektów jojo i już po pewnych ciuchach widzę, że niewiele mi brakuje by w nich znów chodzić
![]() |
![]() |
#567 |
Zadomowienie
|
bafi co racja to racja, ze wszystkich diet MŻ jest najlepsza, nie chodzisz głodna, ale się nie obrzerasz, do tego ćwiczenia i można zdziałać cuda, tylko trzeba chcieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
bafi dziękuję
![]() Ja też jestem tego zdania ![]()
![]() |
#569 |
Zadomowienie
|
Ja nawet nie umiem się stosować do żadnej określonej diety
![]() ![]() Ale mnie brzuch boli. ![]() ![]() ![]() Jak u Was dziewczyny przygotowania do sylwestra? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
My na sylwestra będziemy w 4! Ja, Mój Dawid, jego brat i bratowa! ;p
Napewno będziemy w domu! Ale co będziemy robić to jeszcze nie wiadomo!;/ Wszystko na głowie kobiet! Grr... Dziś jedziemy na zakupy i będziemy myślały co by wymyśleć ciekawego! ![]() No zobaczymy jak to będzie! ![]() Agusia mam nadzieje, że Twój plan wypali! ![]() No i że wszystkie dziewczyny, które się tu zadomowiły będą się świetnie bawić! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.