Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 20:11   #2281
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

czesc dziewczyny, ale mialam czytania od rana. ufff

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja juz sama nie wiem czy to takie szkodliwe jak mowia

ale przeciez lekarz powinien wiedziec czy moze czesto robic usg czy nie
skoro co miesiac robi
tak
bedziesz pic

a czy pozniej beda mi powtarzac to nie wiem
agus ja jestem bardzo daleka od twierdzenia ze usg jest szkodliwe, i pierwsza bojkotuje jak ktos mi wyjezdza z tekstem ze tym sie szkodzi. ja uwazam ze lepiej robic czesto i wylapac jakies niescislosci niz potem zalowac ze mozna bylo cos zrobic wczesniej, ale moj gin jest chyba innego zdania, skoro robi tak rzadko, ale na kazdej wizycie jest sluchane serduszko. jakbym chodzila do mojego poprzedniego gina tez bym miala co 3 tyg usg . wolalabym co 3 tyg niz 3 razy na ciaze.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Usg lepiej juz zostawmy naszym ginekologom i lekarzom prowadzacym Nasi lekarze napewno nie chca nam zaszkodzic Kazda z nas bedzie i tak obstawala za swoim lekarzem i metoda prowadzenia ciazy W Anglii podchodza do ciazy bardzo naturalnie i mnie to jak najbardziej odpowiada! tak sie ostatnio zastanawialam czy chcialabym wiedziec jakby cos bylo nie tak z moim Dzidziusiem. Jakby mial jakas wade genetyczna tfu tfu [wypluwam] wolalabm wiedziec po porodzie, a nie przed... bo bym jeszcze sie bardziej zamartwiala i stresowala, a tym zaszkodzilabym dziecku. Poza tym po co mamy sie stresowac skoro zadnych wad w rodzinie nie mielismy? TRzeba byc dobrej mysli i myslec pozytywnie. Ja wiem, ze to nie jest takie latwe, ale ja wiem ze nasze dzieci, kazdej z nas tutaj urodza sie zdrowe i bez komplikacji!!!!
Jednak jakby sie cos dzialo nawet [tfu tfu] to jestescie pewne, ze chcialbyscie wiedziec przed narodzinami? Tak szczerze.
ja tez bym wolala wiedziec ze cos jest nie halo, ale o tym napisze pod spodem bo wlasnie dzisiaj sie dowiedzilam ze jest nie halo i jestem przerazona. a wracajac do usg, to ja mialam na koncu ciazy jak kazdy dzien sie liczyl zeby dobrze wycyrklowac zeby za wczesnie dzieciaczka nie wyciagac, ale tez zeby nie bylo zagrozenia zycia mojego i dziecka to mialam robione usg codziennie! i to w uk!!! wiec jak cos sie dzieje to oni naprawde interweniuja, i tu pisze z wlasnego doswiadczenia ze ja im nic zarzucic nie moge, bo potem mialam tez i ktg 2x dziennie i bylam pod troskliwa opieka. a poczatek ciazy i opieka wygladala wlasnie tak jak tutaj dziewczyny przebywajace za granica pisza.....

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
smieszne to usg to sa fale nie widzialne i nie slyszalne, ktore padjac na nasze narzady i na dziecko to dla nich sa przeszkoda, a z tej przeszkody tworzy sie obraz , ktory my widzimy na monitorze.
jak slysze takie historie ze slepota przez usg to rece mi opadaja, do niedawana(a moze nadal?) byli tacy co twierdzili ze kuchenki mikrofalowe to zagrozenie dla cywilizacji

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry, ja dopiero co sie zwloklam, masakra, niestety sie rozchorowalam, cala noc nie spalam, nochal zapchany, ledwo oddycham, glowa mi peka i mam goraczke, dzis jedziemy na usg zobaczymy czy cos mi lekarz da na to przezebienie zeby jako tako funkcjonowac. Ide zaraz cieplo sie ubrac, niestety z tlustymi wlosami pojade, no ale strasznie sie czuje, kto by sie wlosami przejmowal, nie moge sie doczekac usg

anula niestety nie pomoge, bo nic z tego sklepu nie zamawialam

anulinka2009 zdjecia boskieee, ale dokladnie widac, normalnie jestem pod wrazeniem jaka w dzisiejszych czasach mamy technologie a Piotrus jakiego mam siusiaka duzego

przepraszam za moja ignorancje, ale co to znaczy ze kola nie sa amortyzowane? ze nie maja tych sprezynek nad kolami wiesz, ze nie zwrocilam na to uwagi...
principessina no kurcze ja tez na to nie zwrocilam uwagi poki nie spotkalam sie z taki dokladnym opisem tego wozeczka przez mamy ktore go juz jakis czas uzywaly. no i tak jak napisalam dla jednych, to ze kolka sa "sztywne" nie bedzie problemem, bo maja wokolo same gladkie nawierzchnie itd, a ja musze miec taki i na nierowne chodniki i na wyprawy po lesie, i na jakies wypady np nad morze. ja to zrozumialam tak ze kolka nie sa amortyzowane, czyli suna po ziemi bez amortyzacji dziecka w wozku i tu wlasnie chodzi o te sprezynki. jak masz ochote wyprobowac go gdzies w sklepie np to wyprobuj i sama zobacz, najlepiej byloby miec zawartosc do wozka bo sam wozek bez obciazenia w postaci dziecka kazdy lekko bedzie jezdzic ale jak mu sie zarzuci 5-10 kg malucha no to juz tak lekko nie jest. tyle moge doradzic, sama nie uzywalam , a jedynie bralam doswiadczenie od innych mam.

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
Czesc Laseczki

Meldujemy się po Świętach z moja córeczką !!!!:ro za: Wiem ze nie chciałam wiedziec co bedzie,ale lekarz wczoraj na polówkowym usg tak nas zbajerował, ze w ostatnim momencie wychodzac z gabinetu stwierdzilismy ze chcemy wiedziec:

lekarz:"oooo to rzadkość by rodzice nie chcieli wiedziec"
my:"no tak ale tak uzgodnilismy"
L:" ok.. wiec badamy.." pobadal pomierzył
mowi:wszystko ok, i jak najbardziej prawidłowo.." potem nas dreczyl ze on juz wie.. a ja ale my nie chcemy wiedziec..

a on ok nie nalegam.. wpisalem jak cos ze genitalia prawidłowe i rodzice nei ccha znac plci..
a po chwili mowi .. kurcze fajnie ze ja wiem a wy nie, a ja do niego ale przeciez to i tak nie jest pewne ze na 100% ,a on ze on wie i tak by nie mowil jakby pewnosci nie mial, potem popytal kto chcial co miec, ja twuerdzilam ze mam siusiaka w brzuchu a maz twardo ze corka.. i zaczal wymiekac.. i ja twardo ze nie a lekarz ze no coz nie powie jednemu z rodzicow bo to bezsensu tajemnica by byla do czasu jakbysmy doszli na parking... i znowu ze on wie na pewno jaka plec.. a wyboru nie ma za duzego:P

no i spekalam laski, hehe ale nadal dla mnie to jest na 90% a nie na 100% maz wniebowziety, bo bedzie mial coreczke tatusia,on oczy zaszkolone, ja sie poplakalam.. i tyle z mojej silnej woli niewiedzy..

oczywiscie kupilam biale spodenki w rozowe paski, body z serduchem rozowym,body z niebieskimi motylkami i zielony kaftanik hehehe by nie bylo ze cokierkowa lalunie mam w brzuchu..

po drodze maz byl w takim szoku ze pomylil droge, ja masakrycznie to znioslam, bo jechalam 15 km w workiem w razie"draki" co mnie tak mdlilo..:/

i wiecie co.. slyszalam wczoraj pierwszy raz najcudowniejsza melodie w zyciu.. bicie mojego malego dzidziusia..

a teraz ide poczytac co tam u Was
violisia no gratuluje! ja tez bylam pelna podziwu ze niechcecie wiedziec, ale gdzies czulam w kosciach ze sie zlamiecie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Kobieta zachorowała bez szans na wyzdrowienie i dlatego wprowadzili ją w śpiączkę, po to by chociaż dziecko przeżyło. Ona zaczęła umierać i zrobili cięcie. Masakra ale dzieciątko uratowali.

No i już masz większość kosmetycznych zakupów z głowy. Nakładki uważam za najpotrzebniejszą rzecz przy początkach karmienia. Ja dzięki nim młodego karmiłam bo sutki małe a z tego przygryzania to się chyba jeszcze bardziej chowały do środka
Tżtowi oznajmiłam, że też kupię wiadro czy mu się będzie podobać to czy nie krzywi się na samą myśl.

Piękne zakupy Buciki cudne
ale u nas wcale się nie sprawdzały, jedynie w celach ozdobnych do zdjęć bo to dzieciątku z nogi spada, a jak jeszcze zacznie wierzgać gitarkami to 5sekund i po kapcach.
Kurcze przypomniałaś mi, że ja nie kupiłam jeszcze żadnego kocyka czy skarpetek ale teraz mam zakaz

Wkleję zdjęcia nasze
na pierwszym widać rozstępy na około pępka
na trzecim jak się młody prawą stroną lubuje, aż mi się pępek przesunął
brzuszek pierwsza klasa a o tej kobiecie w tej spiaczce slyszalam w radio.

a teraz napisze co u mnie,
dziewczyny HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
czy ktoras z was miala do czynienia z czyms takim? juz pisze o co mi chodzi
dzisiaj mialam mozliwosc zrobienia usg 3d , bo nie wiedzialam czy poznam plec i wogole czy bede miec usg u mojego gina, wiec profilaktycznie umowilam sie na takie usg na super sprzecie. przed swietami poznalismy plec, no i w sumie ja jechac nie chcialam, ale moj TZ nalegal, bo jego przy tym usg co teraz bylam nie bylo, a bardzo chcial widziec.
no i pojechalismy, lekarz wymierzyl malucha, potwierdzil ze to chlopak, wymiary ok, wazy 340g, czyli ok jak na 20 tydz, ale powiedzial ze na serduszku jest zwapnienie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!1

az zamarlam. powiedzial ze to sie bierze ze stanu zapalnego w moim organizmie i pytal czy jestem chora. chora nie jestem, ale w ciazy bylam moze z 3 razy paskudnie przeziebiona. zalecil usg serduszka dziecka u kardiologa. jestem umowiona na czwartek, ale jestem przerazona. jak macie jakies doswiadczenia z takimi rzeczami, to bardzo prosze o jakies info bo ja jestem zielona i dobita
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:12   #2282
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

agnieszka zwapnienie? ja też znów jestem przeziebiona coś za zcęsto to sie zdarza na wątku też kilka dziewczyn kicha i ma zapchany nosek
Nie wolno myśleć, ze to coś niebezpiecznego to zwapnienie, lekarz spokojnie zareagował, wiec to nic strasznego. Zrobisz badanie i zobaczysz, ze wszystko bedzie w porządku
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:15   #2283
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Zajrzałam do mamuś listopadowo-grudniowych, rozpakowują się ostatnie dziewczyny już. Właśnie rodzi dziewczyna, która powadzi wątek - taka nasza Moria miała 8cm rozwarcia i jeszcze na forum trzaskała - niezła jest

to sie nazywa uzaleznienie. zobaczymy jak u nas bedzie
Stary 2010-12-28, 20:36   #2284
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

dzisiaj mialam mozliwosc zrobienia usg 3d , bo nie wiedzialam czy poznam plec i wogole czy bede miec usg u mojego gina, wiec profilaktycznie umowilam sie na takie usg na super sprzecie. przed swietami poznalismy plec, no i w sumie ja jechac nie chcialam, ale moj TZ nalegal, bo jego przy tym usg co teraz bylam nie bylo, a bardzo chcial widziec.
no i pojechalismy, lekarz wymierzyl malucha, potwierdzil ze to chlopak, wymiary ok, wazy 340g, czyli ok jak na 20 tydz, ale powiedzial ze na serduszku jest zwapnienie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!1

az zamarlam. powiedzial ze to sie bierze ze stanu zapalnego w moim organizmie i pytal czy jestem chora. chora nie jestem, ale w ciazy bylam moze z 3 razy paskudnie przeziebiona. zalecil usg serduszka dziecka u kardiologa. jestem umowiona na czwartek, ale jestem przerazona. jak macie jakies doswiadczenia z takimi rzeczami, to bardzo prosze o jakies info bo ja jestem zielona i dobita
Nie zamartwiaj się na zapas. Czytałam przed chwilką w necie, że takie zwapnienia czasem nie są wcale groźne dla dziecka i że dzieci z tym white sp...urodziły się zdrowe.
Ale Ty nie czytaj, poczekaj spokojnie na wizytę i weź się odpręż do tego czwartku.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:40   #2285
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie wrocilam z pewnego wielkiego sklepu z artukulami dzieciecymi. Bylismy ogladac wozki no i nie wytrzymalam
Musze sie pochwalic moimi dzisiejszymi zkaupami.
To w nagrode za kopniaczki

Tz cos tam jeczal, ze za wczesnie, ale go olalam

Chyba bede spac z tymi kroliczkami

Załącznik 3629537Załącznik 3629538Załącznik 3629539

ale słodziuchne
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Kobieta zachorowała bez szans na wyzdrowienie i dlatego wprowadzili ją w śpiączkę, po to by chociaż dziecko przeżyło. Ona zaczęła umierać i zrobili cięcie. Masakra ale dzieciątko uratowali.

No i już masz większość kosmetycznych zakupów z głowy. Nakładki uważam za najpotrzebniejszą rzecz przy początkach karmienia. Ja dzięki nim młodego karmiłam bo sutki małe a z tego przygryzania to się chyba jeszcze bardziej chowały do środka
Tżtowi oznajmiłam, że też kupię wiadro czy mu się będzie podobać to czy nie krzywi się na samą myśl.

Piękne zakupy Buciki cudne
ale u nas wcale się nie sprawdzały, jedynie w celach ozdobnych do zdjęć bo to dzieciątku z nogi spada, a jak jeszcze zacznie wierzgać gitarkami to 5sekund i po kapcach.
Kurcze przypomniałaś mi, że ja nie kupiłam jeszcze żadnego kocyka czy skarpetek ale teraz mam zakaz

Wkleję zdjęcia nasze
na pierwszym widać rozstępy na około pępka
na trzecim jak się młody prawą stroną lubuje, aż mi się pępek przesunął
peikny brzunio kochana
Cytat:
czesc dziewczyny, ale mialam czytania od rana. ufff

agus ja jestem bardzo daleka od twierdzenia ze usg jest szkodliwe, i pierwsza bojkotuje jak ktos mi wyjezdza z tekstem ze tym sie szkodzi. ja uwazam ze lepiej robic czesto i wylapac jakies niescislosci niz potem zalowac ze mozna bylo cos zrobic wczesniej, ale moj gin jest chyba innego zdania, skoro robi tak rzadko, ale na kazdej wizycie jest sluchane serduszko. jakbym chodzila do mojego poprzedniego gina tez bym miala co 3 tyg usg . wolalabym co 3 tyg niz 3 razy na ciaze.

ja tez bym wolala wiedziec ze cos jest nie halo, ale o tym napisze pod spodem bo wlasnie dzisiaj sie dowiedzilam ze jest nie halo i jestem przerazona. a wracajac do usg, to ja mialam na koncu ciazy jak kazdy dzien sie liczyl zeby dobrze wycyrklowac zeby za wczesnie dzieciaczka nie wyciagac, ale tez zeby nie bylo zagrozenia zycia mojego i dziecka to mialam robione usg codziennie! i to w uk!!! wiec jak cos sie dzieje to oni naprawde interweniuja, i tu pisze z wlasnego doswiadczenia ze ja im nic zarzucic nie moge, bo potem mialam tez i ktg 2x dziennie i bylam pod troskliwa opieka. a poczatek ciazy i opieka wygladala wlasnie tak jak tutaj dziewczyny przebywajace za granica pisza.....

jak slysze takie historie ze slepota przez usg to rece mi opadaja, do niedawana(a moze nadal?) byli tacy co twierdzili ze kuchenki mikrofalowe to zagrozenie dla cywilizacji

principessina no kurcze ja tez na to nie zwrocilam uwagi poki nie spotkalam sie z taki dokladnym opisem tego wozeczka przez mamy ktore go juz jakis czas uzywaly. no i tak jak napisalam dla jednych, to ze kolka sa "sztywne" nie bedzie problemem, bo maja wokolo same gladkie nawierzchnie itd, a ja musze miec taki i na nierowne chodniki i na wyprawy po lesie, i na jakies wypady np nad morze. ja to zrozumialam tak ze kolka nie sa amortyzowane, czyli suna po ziemi bez amortyzacji dziecka w wozku i tu wlasnie chodzi o te sprezynki. jak masz ochote wyprobowac go gdzies w sklepie np to wyprobuj i sama zobacz, najlepiej byloby miec zawartosc do wozka bo sam wozek bez obciazenia w postaci dziecka kazdy lekko bedzie jezdzic ale jak mu sie zarzuci 5-10 kg malucha no to juz tak lekko nie jest. tyle moge doradzic, sama nie uzywalam , a jedynie bralam doswiadczenie od innych mam.

violisia no gratuluje! ja tez bylam pelna podziwu ze niechcecie wiedziec, ale gdzies czulam w kosciach ze sie zlamiecie

brzuszek pierwsza klasa a o tej kobiecie w tej spiaczce slyszalam w radio.

no i ja tez tak uwazam

bylam na basenie
zjadlam kolacyjke
mala bo jedna buleczke
i smaze chiosy domowej roboty
Stary 2010-12-28, 20:43   #2286
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Agnieszka ja też nie pomogę, nigdy nie słyszałam o takim zwapnieniu. Na pewno wszystko jest ok - nie zamartwiaj się . Tylko nie czytaj nic w internecie, niech lekarz Cię uspokoi.

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2010-12-28 o 20:51
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:45   #2287
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

hej grubaski- po swietach jakas zmeczona jestem i jak wracam z pracy to padam jak mops i spie po 2 godz, mam jakiegos nerwa i wciąz krzycze na meza , a on biedny tak sie stara. Maluszek kopie jak oszalały i daje o sobie znac , nie tylko po czekoladzie jak wczesniej ;d . Marwicie sie ze nie tyjecie ja jestem w 21tyg i tez nic do przodu,oprócz brzucholkaale ja ogolnie przed zajsciem w ciaże wazyłam ponad 90kg takze nie spiesze sie do kolejnych kg..... myśle ze w brzuchu siedzi córcia ,ale wszystko sie okaze 5styczna, czytam codziennie jak kupujecie coraz to nowe ubranka dla pociech, a ja nie mam jeszcze nic, a po nowym roku te ubranka mają tak podrożec.
Stary 2010-12-28, 20:48   #2288
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Dziewczonka nie przejmuj sie brzuszkiem, moj tez jest skromny, malo kto zauwazyl ciaze.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Siasiek, alez Ty masz brzusio duzy, duzo wiekszy niz moj, pepuszek chyba chce wyskoczyc.
Stary 2010-12-28, 20:51   #2289
andziot
Zakorzenienie

mężu poszedł się kąpać więc korzystam

amarcia też lubię sobie zajrzeć na inne wątki podpatrzeć jak dziewczynom mijają te ciążowe miesiące

agnieszka_pe25 niestety nie pomogę, bo nie wiem co oznacza takie zwapnienie u dzidzi, wiem tylko co jest jak takie coś jest u dorosłego ale to nie koniecznie to samo
poczekaj dzielnie do usg serduszka, może okaże się że nic tam nie ma a lekarzowi się przewidziało na pewno to nic groźnego

moria44 jak tam twój storczyk ? kwitnie?? bo u mnie pojawił się aż jeden kwiatek (dobrze że choć jeden) a dwa pąki mi już uschły nie wiem dlaczego bo podlewam

może napiszemy w pierwszym poście ile już mamy dziewczynek a ile chłopców żeby liczyć nie trzeba było (leniuch ze mnie)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:51   #2290
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

drugiPS: od wczoraj mam fazę na Marysię a nie Gabrysię
Pewnie, że Marysia ładniej taka mała Marysieńka
Bo Gabrysia to mi sie z taką księżniczką w różowej opasce kojarzy

Moria, dobrze robisz z tą listą, bedzie wyraźniej wszystko widać

U mnie przeziębienia ciąg dalszy, kicham, pstykam i chlipam

Aha, na wiosne kupujemy pustaki i mamy zamiar postawić dom w stanie surowym.... Wybraliśmy dom w alpiniach, juz nie moge sie doczekać jakichkolwiek prac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg projekty_domow_ALPINIE__289lo.jpg (86,7 KB, 28 załadowań)

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:53   #2291
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Kurcze, tak Was czytam tyle juz macie kupione, ja praktycznie jeszcze nic, procz kilku sztuk body..
Stary 2010-12-28, 20:58   #2292
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
mężu poszedł się kąpać więc korzystam

moria44 jak tam twój storczyk ? kwitnie?? bo u mnie pojawił się aż jeden kwiatek (dobrze że choć jeden) a dwa pąki mi już uschły nie wiem dlaczego bo podlewam

może napiszemy w pierwszym poście ile już mamy dziewczynek a ile chłopców żeby liczyć nie trzeba było (leniuch ze mnie)
Mój mężu też się kąpie hhihi
Moria, mi tez nigdy nie chce sie liczyć Napisz dziewczynko nasza co aby nam ułatwić życie
A co do storczyków mam 6 sztuk na parapecie i każdy jeden ma takie pąki ze mało nie poszczelają Mój słynny TŻ mówi ze to pewnie dlatego że tak gazuje w nocy i to sprzyja moim kwiatom

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 21:00   #2293
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Agnieszka, glowa do gory, mysle, ze jakby byla to naprawde jakas wielka wada to by lekarz na zwylym usg tez dostrzegl, a ,ze bylo w 3d i mial jakies watpliwosci to po badaniach mysle,ze Ci je rozwieje, wiem ,ze latwo mowic ale straj sie tym nie martwic na zapas.
Stary 2010-12-28, 21:09   #2294
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
aga jeśli lekarz nie wykrył żadnych wad u dzidzi i wszystko rozwija się prawidłowo to to zwapnienie najprawdopodobniej jest właśnie od jakiejś infekcji np. przeziębienia i nie jest groźne, tym bardziej gdy zwapnienie jest jedno i nierozległe
Urodzisz zdrowiuteńkie dziecko więc nie się nie martw

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Zajrzałam do mamuś listopadowo-grudniowych, rozpakowują się ostatnie dziewczyny już. Właśnie rodzi dziewczyna, która powadzi wątek - taka nasza Moria miała 8cm rozwarcia i jeszcze na forum trzaskała - niezła jest
Rozumiem, że i ja powinnam podołać temu zadaniu i trzaskać posty w czasie cesarki?
Dam radę, przecież będę musiała listę uzupełniać

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 21:13   #2295
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Kurcze, tak Was czytam tyle juz macie kupione, ja praktycznie jeszcze nic, procz kilku sztuk body..
Kwiatecek a ja jeszcze nie mam nic, kompletnie - oprócz darmowych pieluszek pampers. Ale jakos mi nie śpieszno do kupowania, możecie się ze mnie śmiac, ale ja jakas przesądna jestem, pewnie po tym co spotkało moją siostrę
Stary 2010-12-28, 21:14   #2296
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny
lekarz na pewno sie nie pomylil bo wyraznie bylo widac biala plamke, nawet porobil fotki. ciesze sie ze juz w czwartek jade. nie bede wiecej czytac bo idzie swira dostac. no i sie zastanawiam skad to cholerstwo sie wzielo? dobrze ze wszystkie organy i wszystkie wymiary odpowiadaja wiekowi.
Stary 2010-12-28, 21:18   #2297
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobry wieczór

oglądam Chinatown, ale wpadłam do Was, sprawdzić, jak się macie

Wracając do tego USG, to TAK, chciałabym wiedzieć wcześniej, czego się spodziewać i bardzo się cieszę, że miałam okazję sprawdzić, jak się ma Maluch.

Moria, popieram małe porządki w mamuśkach, w końcu samo podczytywanie nie wystarczy, aby znaleźć się na naszej znakomitej liście

Pauliziu, Anula, cudne rzeczy kupiłyście! Ja wczoraj jak w amoku chodziłam po sklepach! Działy dziecięce, to dla mnie nowość, ale cudowne uczucie wchodzić tam, kupować coś ślicznego i mieć świadomość, że to dla MOJEGO DZIECKA!

Siasiek, super brzuszek! A Czaruś przykłada rączkę do braciszka?

agnieszka_pe25, moim zdaniem nie masz co panikować, na spokojnie porób badania, odwiedź kardiologa. Uważam, że dobrze zacząć działać teraz. Wszystko będzie dobrze;*

Aliczko, super z tym domkiem! My jeszcze trochę pomieszkamy w mieszkanku, jest małe, ale pomieścimy się. O budowie też myślimy, ale nawet działki nie mamy jeszcze

Co do storczyków, to ja mam trzy, w tym jeden kwitnie i kwitnie, a na dodatek widzę nowe pączki, pozostałe śpią

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 21:20   #2298
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
(...) czytam codziennie jak kupujecie coraz to nowe ubranka dla pociech, a ja nie mam jeszcze nic, a po nowym roku te ubranka mają tak podrożec.
monika no właśnie te nadchodzące podwyżki mobilizują mnie do zakupów. I tak i tak muszę kupić a to, że kilka miesięcy wcześniej - nie przeterminuje się

Cytat:

Ok, zrobię podsumowanie i będę uzupełniać ilość dziewczynek i chłopców
Co do storczyka... masz już kwiatek???? Kurcze, mój to jakoś się ociąga i chyba jednak nic z niego nie będzie. Cały czas jest tylko taki mały zalężek łodyżki, z 0,5cm ma i baaaardzo wolno rośnie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Aha, na wiosne kupujemy pustaki i mamy zamiar postawić dom w stanie surowym.... Wybraliśmy dom w alpiniach, juz nie moge sie doczekać jakichkolwiek prac
Super, własny domek... też mi się marzy. A co to znaczy "w alpinach"?

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
A co do storczyków mam 6 sztuk na parapecie i każdy jeden ma takie pąki ze mało nie poszczelają Mój słynny TŻ mówi ze to pewnie dlatego że tak gazuje w nocy i to sprzyja moim kwiatom
Hehe, Aliczka, czytam mojemu TŻ'towi Twojego posta o wpływie bąków na storczyki no i myślałam, że się zacznie śmiać a ten do mnie z poważną miną " No tak, przecież to dwutlenek węgla" ....

Stary 2010-12-28, 21:21   #2299
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
aga jeśli lekarz nie wykrył żadnych wad u dzidzi i wszystko rozwija się prawidłowo to to zwapnienie najprawdopodobniej jest właśnie od jakiejś infekcji np. przeziębienia i nie jest groźne, tym bardziej gdy zwapnienie jest jedno i nierozległe
Urodzisz zdrowiuteńkie dziecko więc nie się nie martw

Rozumiem, że i ja powinnam podołać temu zadaniu i trzaskać posty w czasie cesarki?
Dam radę, przecież będę musiała listę uzupełniać
dzieki.. tak, zwapnienie jest pojedyncze. jak ja sie ciesze ze dorownal wymiarami wiekowi i prawie idealnie pokrywaja sie daty porodu. musze jakos przezyc do czwartku

aaaa no i widze ze wymieniacie sie doswiadczeniami wagowymi no to moze i ja sie "pochwale", tak jak obiecywalam, mowilam ze dobije do 5kg na plusie do 20 tyg i tak tez uczynilam haha, a po swietach az sie boje na sam widok wagi.

a co do zakupow to zaczelam z grubej rury. nie mam absolutnie nic a ciuszkow kupione, za to kupilam uzywany sterylizator do butelek i smoczkow w ostatnim czasie. zaczynam od duzych rzeczy haha

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2010-12-28 o 21:29
Stary 2010-12-28, 21:44   #2300
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Właśnie trochę podczytałam mamy marcowo-kwietniowe 2011 i jedna mamusia już rozpakowana w 29 tygodniu, dzidzia daje radę i jej stan jest stabilny, trzymam kciuki na maleństwo
Stary 2010-12-28, 21:49   #2301
Paulizia
Wtajemniczenie

Agnieszka probowalam cos znalezc w necie na temat tego zwapnienia, ale nie ma nigdzie konkretnych informacji. Znalazlam na forum i tam raczej uspokajaja... co Ci powiedzial lekarz? Mowil, ze to cos powaznego?
Stary 2010-12-28, 21:49   #2302
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Właśnie trochę podczytałam mamy marcowo-kwietniowe 2011 i jedna mamusia już rozpakowana w 29 tygodniu, dzidzia daje radę i jej stan jest stabilny, trzymam kciuki na maleństwo

o rety! 29 tydz?! to ale musi byc malenstwo. przylaczam sie do trzymania kciukow.
jeszcze zapomnialam napisac, ze to co zrobilo dzisiaj moje dziecko na usg powalilo mnie ze smiechu. czytalam ze tutaj dziewczyny pisaly ze widzialy jak dziecko ssie paluszki itd, a moje..... moje drapalo sie stopa po brodzie hahaa! a potem probowalo wziasc palce stopy do buzi hahaha widok boski
Stary 2010-12-28, 21:49   #2303
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki wlasnie wrocilismy z usg, niestety humor na dobre mnie opuscil...Pan Doktor zauwazyl jakies wodonercze u dzidziusia znaczy nerki sa powiekszone, no i dzidziulek jest tydzien do tylu z wymiarami, to akurat moze byc przyczyna pozniejszego zaplodnienia, ale trzeba obserwowac, za to jestem mega przejeta tymi nerkami, oczywiscie wpadlam do domu i zaraz zaczelam czytac to juz w ogole kaplica...ponoc u chlopczykow to czeste, slyszalyscie kiedys o czyms takim?
eh ciesze sie, ze zobaczylam naszego dzidziulka, ale nie tryskam humorem, leb tez mnie boli...

Paulizia boskie zakupy u mnie ten stokke tez 1000 euro, wiec tyle samo co u Ciebie, ale mam na oku jeszcze jeden jane rider

agnieszka_pec25 a to musze wyprobowac ten stokke, bo u mnie to same dziury na ulicach, no i na plazy to bym z takim pewnie "walczyla"...Kochana nie wiem co Ci poradzic z tym serduszkiem, rozumiem ze sie denerwujesz, ja tez tymi nerkami, a jeszcze jak tak poczytam w necie to do porodu osiwieje...

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2010-12-28 o 21:54
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 21:51   #2304
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy Wam też się tak krzaczy Wizaż? Wolno działa, co chwila wylogowuje... ale porażka.

vege!
Stary 2010-12-28, 21:54   #2305
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnieszka probowalam cos znalezc w necie na temat tego zwapnienia, ale nie ma nigdzie konkretnych informacji. Znalazlam na forum i tam raczej uspokajaja... co Ci powiedzial lekarz? Mowil, ze to cos powaznego?
najpierw oblookal calego dzidziulka, pomierzyl, sprawdzil czy z reszta ok, potem dlugo ogladal to serduszko na zwolnionym tempie i dokladnie powiedzial ze wyglada to jak zwapnienie powstale w wyniku mojego stanu zapalnego w organizmie. pytalam czy cos sie z tym robi, w sensie leczenia, powiedzial ze nie, ze wchlania sie na ogol samo ale wymaga obserwacji i przede wszystkim trzeba sprawdzic czy to na pewno jest to i czy na pewno powstalo od stanu zapalnego. ja sie naczytalam strasznych rzeczy, ale jakby to mialo byc cos powaznego jak jakies wady genetyczne to mialo by to rowniez odzwierciedlenie w innych organach, a resszta jest ok, no i poprzednie usg tez wychodzily dobrze, bez zastrzezen
Stary 2010-12-28, 22:01   #2306
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Principessina nie czytaj nic w internecie (to nie jest dobry doradca), uspokój się i zrelaksuj - zdenerwowanie nie pomaga dzidziusiowi
Co to dzisiaj za dzień okropnych wiadomości?
Stary 2010-12-28, 22:02   #2307
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)Pan Doktor zauwazyl jakies wodonercze u dzidziusia znaczy nerki sa powiekszone(...)
princi niestety nie słyszałam nic o wodonerczu. Wiem, że czasem dzidzia ma powiększone miedniczki w nerkach ale to najczęściej znika samoistnie przed porodem a powiększone nerki nie wiem niestety ale nawet jeśli nie poprawi się do dnia porodu to to się naprawia jakimś zabiegiem pewnie.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam też się tak krzaczy Wizaż? Wolno działa, co chwila wylogowuje... ale porażka.
Też

Stary 2010-12-28, 22:06   #2308
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Principessino, na spokojnie. Jesteś pod kontrolą lekarzy, na pewno nie ma co panikować bez jakiejś ostatecznej diagnozy. Trzymam kciuki za Ciebie i za Agnieszkę

Moria, no wnerwia mnie to!

vege!
Stary 2010-12-28, 22:12   #2309
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczynki wlasnie wrocilismy z usg, niestety humor na dobre mnie opuscil...Pan Doktor zauwazyl jakies wodonercze u dzidziusia znaczy nerki sa powiekszone, no i dzidziulek jest tydzien do tylu z wymiarami, to akurat moze byc przyczyna pozniejszego zaplodnienia, ale trzeba obserwowac, za to jestem mega przejeta tymi nerkami, oczywiscie wpadlam do domu i zaraz zaczelam czytac to juz w ogole kaplica...ponoc u chlopczykow to czeste, slyszalyscie kiedys o czyms takim?
eh ciesze sie, ze zobaczylam naszego dzidziulka, ale nie tryskam humorem, leb tez mnie boli...

Paulizia boskie zakupy u mnie ten stokke tez 1000 euro, wiec tyle samo co u Ciebie, ale mam na oku jeszcze jeden jane rider

agnieszka_pec25 a to musze wyprobowac ten stokke, bo u mnie to same dziury na ulicach, no i na plazy to bym z takim pewnie "walczyla"...Kochana nie wiem co Ci poradzic z tym serduszkiem, rozumiem ze sie denerwujesz, ja tez tymi nerkami, a jeszcze jak tak poczytam w necie to do porodu osiwieje...

no to widze ze nastroje mamy takie same. nie slyszalam nigdy o tym problemie z nerkami, za to jesli chodzi o rozmary dzidzi to moja tez na ostatnim usg byla o ponad tydzien mniejsza, wiec chyba juz rosna w indywidualnym tempie i skokowo. nie ma co za duzo czytac, bo od tego idzie sie pochorowac. a co ci jeszcze powiedzial doktor? tylko obserwacja czy jakies dodatkowe badania?

co do wozkow to jak masz okazje to koniecznie poprobuj i popytaj o takie rzeczy jak amortyzacja. o jane slyszalam bardzo dobrze, nie wiem jak z tym modelem rider, ja rozwazalam cross reserve plus gondolo-fotelik matrix light ale tyle sie naczytalam ze w rezultacie kupilam calkiem cos innego niz w pierwszej wersji

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Principessino, na spokojnie. Jesteś pod kontrolą lekarzy, na pewno nie ma co panikować bez jakiejś ostatecznej diagnozy. Trzymam kciuki za Ciebie i za Agnieszkę

Moria, no wnerwia mnie to!

dziekuje ci bardzo. ciesze sie ze jestescie...

a co do wizazu mi muli od wczoraj i wywala mi strone po kazdym poscie takze musze sprawdzac czy wyslalo czy nie.
Stary 2010-12-28, 22:17   #2310
principessina
Zakorzenienie

Dzieki Dziewczyny wiadomo, ze kazda z nas przezywa inaczej, ja akurat jestem strasznie nerwowa osoba, zaraz sie przejmuje...
agnieszka_pec25 no mamy przyjsc na nast. wizyte za 3 tyg zobaczyc jak te nerki sie maja, jesli beda powiekszone to trzeba isc na konsultacje do pediatry co wykonuje badania prenatalne i lekarza od nerek, nie wiem jak sie nazywa
co do jane to moj maz sie uparl jak osiol, nie chce slyszec o innych, tylko ze te jane maja mala gondole...

moria44 a moze te powiekszone nerki co mowi lekarz to to samo co te miedniczki nerkowe, bo mowil cos o siuskach, ktore dobrze nie splywaja i sie kumuluja, kurcze tyle lat, ale czlowiek ciagle sie uczy nowych slow

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości