|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
czesc dziewczyny, ale mialam czytania od rana. ufff
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, do niedawana(a moze nadal?) byli tacy co twierdzili ze kuchenki mikrofalowe to zagrozenie dla cywilizacjiCytat:
bo sam wozek bez obciazenia w postaci dziecka kazdy lekko bedzie jezdzic ale jak mu sie zarzuci 5-10 kg malucha no to juz tak lekko nie jest. tyle moge doradzic, sama nie uzywalam , a jedynie bralam doswiadczenie od innych mam.![]() Cytat:
![]() Cytat:
a o tej kobiecie w tej spiaczce slyszalam w radio. a teraz napisze co u mnie, dziewczyny HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! czy ktoras z was miala do czynienia z czyms takim? juz pisze o co mi chodzi dzisiaj mialam mozliwosc zrobienia usg 3d , bo nie wiedzialam czy poznam plec i wogole czy bede miec usg u mojego gina, wiec profilaktycznie umowilam sie na takie usg na super sprzecie. przed swietami poznalismy plec, no i w sumie ja jechac nie chcialam, ale moj TZ nalegal, bo jego przy tym usg co teraz bylam nie bylo, a bardzo chcial widziec. no i pojechalismy, lekarz wymierzyl malucha, potwierdzil ze to chlopak, wymiary ok, wazy 340g, czyli ok jak na 20 tydz, ale powiedzial ze na serduszku jest zwapnienie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!1 az zamarlam. powiedzial ze to sie bierze ze stanu zapalnego w moim organizmie i pytal czy jestem chora. chora nie jestem, ale w ciazy bylam moze z 3 razy paskudnie przeziebiona. zalecil usg serduszka dziecka u kardiologa. jestem umowiona na czwartek, ale jestem przerazona. jak macie jakies doswiadczenia z takimi rzeczami, to bardzo prosze o jakies info bo ja jestem zielona i dobita
|
||||||
|
|
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
agnieszka zwapnienie? ja też znów jestem przeziebiona
coś za zcęsto to sie zdarza na wątku też kilka dziewczyn kicha i ma zapchany nosek ![]() Nie wolno myśleć, ze to coś niebezpiecznego to zwapnienie, lekarz spokojnie zareagował, wiec to nic strasznego. Zrobisz badanie i zobaczysz, ze wszystko bedzie w porządku
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Ty nie czytaj, poczekaj spokojnie na wizytę i weź się odpręż do tego czwartku.
|
|
#2285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() bylam na basenie zjadlam kolacyjke mala bo jedna buleczke i smaze chiosy domowej roboty
|
|||
|
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka ja też nie pomogę, nigdy nie słyszałam o takim zwapnieniu. Na pewno wszystko jest ok - nie zamartwiaj się
. Tylko nie czytaj nic w internecie, niech lekarz Cię uspokoi.
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2010-12-28 o 20:51 |
|
|
|
#2287 |
|
Rozeznanie
|
hej grubaski- po swietach jakas zmeczona jestem i jak wracam z pracy to padam jak mops i spie po 2 godz, mam jakiegos nerwa i wciąz krzycze na meza , a on biedny tak sie stara
ale ja ogolnie przed zajsciem w ciaże wazyłam ponad 90kg .
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka nie przejmuj sie brzuszkiem, moj tez jest skromny, malo kto zauwazyl ciaze.
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Siasiek, alez Ty masz brzusio duzy, duzo wiekszy niz moj, pepuszek chyba chce wyskoczyc.
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
mężu poszedł się kąpać więc korzystam
![]() amarcia też lubię sobie zajrzeć na inne wątki podpatrzeć jak dziewczynom mijają te ciążowe miesiące ![]() agnieszka_pe25 niestety nie pomogę, bo nie wiem co oznacza takie zwapnienie u dzidzi, wiem tylko co jest jak takie coś jest u dorosłego ale to nie koniecznie to samo ![]() poczekaj dzielnie do usg serduszka, może okaże się że nic tam nie ma a lekarzowi się przewidziało na pewno to nic groźnego moria44 jak tam twój storczyk ? kwitnie?? bo u mnie pojawił się aż jeden kwiatek (dobrze że choć jeden) a dwa pąki mi już uschły nie wiem dlaczego bo podlewam może napiszemy w pierwszym poście ile już mamy dziewczynek a ile chłopców żeby liczyć nie trzeba było (leniuch ze mnie)
|
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie, że Marysia ładniej
Bo Gabrysia to mi sie z taką księżniczką w różowej opasce kojarzy ![]() Moria, dobrze robisz z tą listą, bedzie wyraźniej wszystko widać U mnie przeziębienia ciąg dalszy, kicham, pstykam i chlipam ![]() Aha, na wiosne kupujemy pustaki i mamy zamiar postawić dom w stanie surowym.... Wybraliśmy dom w alpiniach, juz nie moge sie doczekać jakichkolwiek prac
|
|
#2291 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, tak Was czytam tyle juz macie kupione, ja praktycznie jeszcze nic, procz kilku sztuk body..
|
#2292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moria, mi tez nigdy nie chce sie liczyć Napisz dziewczynko nasza co aby nam ułatwić życie A co do storczyków mam 6 sztuk na parapecie i każdy jeden ma takie pąki ze mało nie poszczelają i to sprzyja moim kwiatom
|
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Agnieszka, glowa do gory, mysle, ze jakby byla to naprawde jakas wielka wada to by lekarz na zwylym usg tez dostrzegl, a ,ze bylo w 3d i mial jakies watpliwosci to po badaniach mysle,ze Ci je rozwieje, wiem ,ze latwo mowic ale straj sie tym nie martwic na zapas.
|
#2294 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Urodzisz zdrowiuteńkie dziecko więc nie się nie martw Cytat:
Dam radę, przecież będę musiała listę uzupełniać ![]()
|
|
#2295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ale jakos mi nie śpieszno do kupowania, możecie się ze mnie śmiac, ale ja jakas przesądna jestem, pewnie po tym co spotkało moją siostrę
|
|
|
#2296 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny
lekarz na pewno sie nie pomylil bo wyraznie bylo widac biala plamke, nawet porobil fotki. ciesze sie ze juz w czwartek jade. nie bede wiecej czytac bo idzie swira dostac. no i sie zastanawiam skad to cholerstwo sie wzielo? dobrze ze wszystkie organy i wszystkie wymiary odpowiadaja wiekowi. |
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() oglądam Chinatown, ale wpadłam do Was, sprawdzić, jak się macie Wracając do tego USG, to TAK, chciałabym wiedzieć wcześniej, czego się spodziewać i bardzo się cieszę, że miałam okazję sprawdzić, jak się ma Maluch. Moria, popieram małe porządki w mamuśkach, w końcu samo podczytywanie nie wystarczy, aby znaleźć się na naszej znakomitej liście ![]() Pauliziu, Anula, cudne rzeczy kupiłyście! Ja wczoraj jak w amoku chodziłam po sklepach! Działy dziecięce, to dla mnie nowość, ale cudowne uczucie wchodzić tam, kupować coś ślicznego i mieć świadomość, że to dla MOJEGO DZIECKA! Siasiek, super brzuszek! A Czaruś przykłada rączkę do braciszka? ![]() agnieszka_pe25, moim zdaniem nie masz co panikować, na spokojnie porób badania, odwiedź kardiologa. Uważam, że dobrze zacząć działać teraz. Wszystko będzie dobrze;* Aliczko, super z tym domkiem! My jeszcze trochę pomieszkamy w mieszkanku, jest małe, ale pomieścimy się. O budowie też myślimy, ale nawet działki nie mamy jeszcze ![]() Co do storczyków, to ja mam trzy, w tym jeden kwitnie i kwitnie, a na dodatek widzę nowe pączki, pozostałe śpią |
|
|
|
#2298 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do storczyka... masz już kwiatek???? Kurcze, mój to jakoś się ociąga i chyba jednak nic z niego nie będzie. Cały czas jest tylko taki mały zalężek łodyżki, z 0,5cm ma i baaaardzo wolno rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaa no i widze ze wymieniacie sie doswiadczeniami wagowymi no to moze i ja sie "pochwale", tak jak obiecywalam, mowilam ze dobije do 5kg na plusie do 20 tyg i tak tez uczynilam haha, a po swietach az sie boje na sam widok wagi . a co do zakupow to zaczelam z grubej rury. nie mam absolutnie nic a ciuszkow kupione, za to kupilam uzywany sterylizator do butelek i smoczkow w ostatnim czasie. zaczynam od duzych rzeczy haha Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2010-12-28 o 21:29 |
|
|
|
|
#2300 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie trochę podczytałam mamy marcowo-kwietniowe 2011 i jedna mamusia już rozpakowana
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka probowalam cos znalezc w necie na temat tego zwapnienia, ale nie ma nigdzie konkretnych informacji. Znalazlam na forum i tam raczej uspokajaja... co Ci powiedzial lekarz? Mowil, ze to cos powaznego?
|
#2302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o rety! 29 tydz?! to ale musi byc malenstwo. przylaczam sie do trzymania kciukow. jeszcze zapomnialam napisac, ze to co zrobilo dzisiaj moje dziecko na usg powalilo mnie ze smiechu. czytalam ze tutaj dziewczyny pisaly ze widzialy jak dziecko ssie paluszki itd, a moje..... moje drapalo sie stopa po brodzie hahaa! a potem probowalo wziasc palce stopy do buzi hahaha widok boski |
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki wlasnie wrocilismy z usg, niestety humor na dobre mnie opuscil...Pan Doktor zauwazyl jakies wodonercze u dzidziusia znaczy nerki sa powiekszone, no i dzidziulek jest tydzien do tylu z wymiarami, to akurat moze byc przyczyna pozniejszego zaplodnienia, ale trzeba obserwowac, za to jestem mega przejeta tymi nerkami, oczywiscie wpadlam do domu i zaraz zaczelam czytac to juz w ogole kaplica...ponoc u chlopczykow to czeste, slyszalyscie kiedys o czyms takim?
eh ciesze sie, ze zobaczylam naszego dzidziulka, ale nie tryskam humorem, leb tez mnie boli... Paulizia boskie zakupy agnieszka_pec25 a to musze wyprobowac ten stokke, bo u mnie to same dziury na ulicach, no i na plazy to bym z takim pewnie "walczyla"...Kochana nie wiem co Ci poradzic z tym serduszkiem, rozumiem ze sie denerwujesz, ja tez tymi nerkami, a jeszcze jak tak poczytam w necie to do porodu osiwieje...
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2010-12-28 o 21:54 |
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy Wam też się tak krzaczy Wizaż? Wolno działa, co chwila wylogowuje... ale porażka.
|
|
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
najpierw oblookal calego dzidziulka, pomierzyl, sprawdzil czy z reszta ok, potem dlugo ogladal to serduszko na zwolnionym tempie i dokladnie powiedzial ze wyglada to jak zwapnienie powstale w wyniku mojego stanu zapalnego w organizmie. pytalam czy cos sie z tym robi, w sensie leczenia, powiedzial ze nie, ze wchlania sie na ogol samo ale wymaga obserwacji i przede wszystkim trzeba sprawdzic czy to na pewno jest to i czy na pewno powstalo od stanu zapalnego. ja sie naczytalam strasznych rzeczy, ale jakby to mialo byc cos powaznego jak jakies wady genetyczne to mialo by to rowniez odzwierciedlenie w innych organach, a resszta jest ok, no i poprzednie usg tez wychodzily dobrze, bez zastrzezen
|
|
|
|
#2306 |
|
Wtajemniczenie
|
Principessina nie czytaj nic w internecie (to nie jest dobry doradca), uspokój się i zrelaksuj - zdenerwowanie nie pomaga dzidziusiowi
![]() Co to dzisiaj za dzień okropnych wiadomości?
|
|
#2307 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem niestety ale nawet jeśli nie poprawi się do dnia porodu to to się naprawia jakimś zabiegiem pewnie.Cytat:
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Principessino, na spokojnie. Jesteś pod kontrolą lekarzy, na pewno nie ma co panikować bez jakiejś ostatecznej diagnozy. Trzymam kciuki za Ciebie i za Agnieszkę
Moria, no wnerwia mnie to!
|
|
|
|
#2309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to widze ze nastroje mamy takie same. nie slyszalam nigdy o tym problemie z nerkami, za to jesli chodzi o rozmary dzidzi to moja tez na ostatnim usg byla o ponad tydzien mniejsza, wiec chyba juz rosna w indywidualnym tempie i skokowo. nie ma co za duzo czytac, bo od tego idzie sie pochorowac. a co ci jeszcze powiedzial doktor? tylko obserwacja czy jakies dodatkowe badania? co do wozkow to jak masz okazje to koniecznie poprobuj i popytaj o takie rzeczy jak amortyzacja. o jane slyszalam bardzo dobrze, nie wiem jak z tym modelem rider, ja rozwazalam cross reserve plus gondolo-fotelik matrix light ale tyle sie naczytalam ze w rezultacie kupilam calkiem cos innego niz w pierwszej wersji ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
dziekuje ci bardzo a co do wizazu mi muli od wczoraj i wywala mi strone po kazdym poscie takze musze sprawdzac czy wyslalo czy nie. |
||
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny wiadomo, ze kazda z nas przezywa inaczej, ja akurat jestem strasznie nerwowa osoba, zaraz sie przejmuje...
agnieszka_pec25 no mamy przyjsc na nast. wizyte za 3 tyg zobaczyc jak te nerki sie maja, jesli beda powiekszone to trzeba isc na konsultacje do pediatry co wykonuje badania prenatalne i lekarza od nerek, nie wiem jak sie nazywa ![]() co do jane to moj maz sie uparl jak osiol, nie chce slyszec o innych, tylko ze te jane maja mala gondole... moria44 a moze te powiekszone nerki co mowi lekarz to to samo co te miedniczki nerkowe, bo mowil cos o siuskach, ktore dobrze nie splywaja i sie kumuluja, kurcze tyle lat, ale czlowiek ciagle sie uczy nowych slow
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

Nasi lekarze napewno nie chca nam zaszkodzic
usg to sa fale nie widzialne i nie slyszalne, ktore padjac na nasze narzady i na dziecko to dla nich sa przeszkoda, a z tej przeszkody tworzy sie obraz , ktory my widzimy na monitorze.
, do niedawana(a moze nadal?) byli tacy co twierdzili ze kuchenki mikrofalowe to zagrozenie dla cywilizacji
wiesz, ze nie zwrocilam na to uwagi...
a o tej kobiecie w tej spiaczce slyszalam w radio.

coś za zcęsto to sie zdarza
. Tylko nie czytaj nic w internecie, niech lekarz Cię uspokoi.
Czekamy na Ciebie fasolko
.