|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.V
jeju! ile w ciągu tygodnia przybyło nam tu kosmetyków
aż się naczytać nie mogę ![]() a ja pod choinkę dostałam tylko kasę ( a wolałabym jakąś niespodziankę
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja używałam różnych kropli visine i jakoś mi to nic nie dawało, a w pewnym momencie mi się wydawało, że mam bardziej przesuszone oko. |
|
|
|
|
#1473 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
a legginsy takie (bez znaczkow, gladkie, czarne) http://allegro.pl/legginsy-kieszenie...381185958.html fajniutkie są a gosh to taki typowy nude http://brightshimmer8.blogspot.com/2...rling-134.html
|
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc tak pomadka wydaję się być cudna I co te sklepy które wyskakują to są w pełni zaopatrzone? Znalazłam najbliżej mnie z Sezamie, w takim razie jutro pójdę i zobaczę co i jak ![]() A te legginsy to jak rozmiarowo? Bo widzę rozm S/M i tak kurka myślę bo ja noszę xxs 32 czy w24 jak kto woli i czy nie będą za duże
|
|
#1475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale podejrzewam ze wizyta u okulisty nieunikniona, niestety to trzeba obejrzec bo takie przekrwienie ma rozne postacie. Czy oprocz przekrwienia masz jeszcze takie objawy jak swedzenie, pieczenie, uczucie jakby piasku pod powiekami? Czy jest jakas wydzielina z oka? Czy tylko to przekrwienie? Bo to tak zwane przez nas "czerwone oko" i przyczyn moze byc kilka, zapalenie rogowki, teczowki, ciala rzeskowego ale najczesciej jest to po prostu zapalenie spojowek.Jest nawet cos takiego jak niezakazne proste zapalenie spojowek gdzie czynnikiem wywolujacym jest swiatlo (plus wiele oczywiscie innych ale wystarczy jedna przyczyna). Podejrzewam ze wlasnie to masz, tam objawem jest glownie mierne przekrwienie, zwykle brak jakiejs wydzieliny. Jak dlugo to trwa? Jezeli juz jakis czas to wybierz sie do lekarza, no ja niestety zdalnie nic wiecej nie powiem bo oczko trzeba po prostu obejrzec Kurcze cos mi sie stalo z czcionka, nie moge powiekszyc ![]() Dziewczyny, ja jeszcze tylko naloze glorie na wlosy i spadam spac bo jutro dluuuga podroz przede mna, ponad 400 km wiec pewnie zajrze do Was dopiero pojutrze ![]() Dobranoc ![]() |
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() w tej drogerii w ktorej bylam mieli cala szafe
|
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety jak byłam u okulistki, to zbyła mnie tekstem, że taka moja uroda mam tak od lat ![]() i ze światłem mam tak, że jak przebywam dużo na dworze, to mam ładne oczka, tylko sztuczne światło tak na mnie działa. Edytowane przez samaraNW Czas edycji: 2010-12-28 o 22:39 |
|
|
|
|
#1479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja szefowa też ma ten laptop sony biały i do tego białego iphona ![]() ![]() Cytat:
Wczoraj byłam pewna, że będą takie przecenione w stradivariusie bo są tam identyczne ale jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłam metkę: przecena na 89zł ze 119zł przy czym pierwotna cena jeszcze tydzień temu to było 89zł Strasznie mnie wkurza to ich oszukiwanie na wyprzedażach Gdyby był mniejszy tłok to poszłabym do sprzedawczyni to wyjaśnić ale TŻ i tak był już na mnie wściekły, że co chwila potrącały go szalone nastki
|
|
#1480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Drugie najbardziej prawdopodobne rozpoznanie to zespol suchego oka. A czy mialas robiony test Schirmera? Taki najbardziej podstawowy ktory sprawdza ze tak powiem nawilzenie galki ocznej - wklada sie za dolna powieke taki specjalny papierek. |
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
snowhitee mam podobne do Ciebie odnośnie dzisiejszych nastolatków
Przyszłam się pochwalić ![]() - poćwiczyłam - zrobiłam peeling kawowy - wykonałam masaż syrenką - wybalsamowałam się - w uda wtarłam antycellulitowy krem a w biust serum - strefe T nasmarowałam Brevoxylem a policzki kremem dotleniającym - stopy posmarowałam kremem delikatnie rozgrzewającym - umyłam włosy i nałożyłam balsam Teraz czekam na ostudzenie herbaty zielonej z pigwą
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
I znów dziś mnie zastała awaria, tym razem internetu, no przekleństwo jakieś ostatnio z tymi awariami Ale już jest i zabieram się za chwilkę za nadrabianie ![]() ![]() A i doszłam do wniosku, że jednak nie idę do fryzjera w Sylwka - dzisiaj tak rozmawiałam z Tż'em i nawet on sam mówił, że to bez sensu tylko wydawać pieniądze, a będzie 10 osób razem z nami tylko, i że to zwykła domówka, tyle że z tańcami itp. i wymyśliłam, że po prostu tak idealnie wyprostuję włosy i Tż mnie poparł, bo śmiał się, że już nie pamięta jak wyglądam w takich idealnie prościutkich Ale powiedział mi dziś-co jest u niego nieprawdopodobne, żeby zauważył-że nawet lepiej jak nie prostuję tak bo i tak ślicznie wyglądam a nie mam jakichś loków czy niewiadomo co i że mam mniej zniszczone niż wcześniej i jest ich tak więcej wizualnie i takie zdrowsze są i mięciutkie w dotyku I aktualnie siedzę sobie z oliwką z Ross Babydream fur Mama na włosach w duużej ilości + czapka i nawet zaryzykowałam po opisach i wysmarowałam nim twarz na noc, bo jest tak okropna, że naprawdę, jak to mi nie zejdzie do Sylwka choć trochę, żeby przykryć to tak ładnie to będę mieć okropny humor
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Alessandra widzę, że też ten olejek babydream masz
Ja dziś kupiłam i już się nie mogę doczekać aż go przetestuję na włoskach A Ty używasz już go któryś raz? Widzisz jakąś poprawę? Czy dopiero zaczynasz przygodę z nim? ![]() Buahhot no bardzo nieładnie.. Zresztą to nie tylko tam tak się dzieję, w bershce i reserved też kiedyś miałam taką sytuację, na wyprzedaży letniej
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-12-28 o 23:00 |
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam jak się robi owsiankę, teraz lecę suszyć włosy, a potem idę spać. Jeszcze raz dobrej nocy
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
jeju, ja sie nie zmieszcze w ta torbe
![]() i tez wspolczuje wszystkim tych grudek, ja mam juz 2gule, przy ustach i na brodzie i tak mocno bola ![]() zrobilam juz wszystko co mozna, a ona od tyg nie schodzi.. i jak TZ obudzi sie kolo mnei rano, to zapewne juz bede miala normalnego pryszcza z tym bialym to sie chlopak przestraszy ![]() lece spac, wstaje jutro o 6 i szybko kapiel,zmywanie amly i wyprostuje wloski pierwszy raz od 2,5miesiaca ![]() zrobilam wszystko co mozna ze spa, przepraszam ale nie mam sil pisac juz co dokladnie dobranoc
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
padam na twarz, byłam w pracy 13 godzin i jutro to samo..
|
|
|
|
#1488 | |||
|
BAN stały
|
Czeeeść
![]() Widzę, że przwinął się temat fotografowania , czegos co lubie! Cytat:
bardzo żałuję, że nie kupiłam tańszego nikona d3000 (mialabym na jeszcze jeden obiektyw)![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i oczywiście moj nałóg, kupiłam kosmetykow pare ![]() W załączniku zdjęcia kosmetycznych zakupow |
|||
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
zielone_oko - no to dostałaś oryginalny prezent
![]() bita smietana - dla mojej mamy nadal jest ciężkim szokiem, że już mam tak dużo kosmetyków a ona zaczęła się malować dopiero jakieś 5 lat temu..? A kremów to ją dalej uczę używać regularnie i co po czym itd. Nie, żeby była jakaś zacofana Ale nie odczuwa takiej potrzeby, balsamem też by się nie smarowała, gdyby nie twarda woda w kranach i co najlepsze, że nigdy nie stosowała filtrów na twarz i chodziła na solarium od czasu do czasu i nie ma jakoś zniszczonej twarzy albo bardzo dużo zmarszczek ani nic ![]() xhankax - a jakiż to prezent? Bo mi w ogóle klub dalej nie działa, nie wiem co się dzieje.. MisQa - witaj I gratuluję postawy - mimo tego, że się nie udało nie załamujesz się, tylko chcesz robić coś dla siebie, idziesz do przodu, super! ![]() Córuni też gratuluję, śliczna, głos oddany I podoba mi się bardzo ten tok myślenia "szczęśliwa mama/rodzice=szczęśliwe dziecko" Donka94 - witaj I jestem pod wrażeniem profilu licealnego - praktycznie same ścisłe oprócz ang. a to robi wrażenie na osobie która jest zdecydowanie umysłem humanistycznym I powodzenia w osiągnięciu celu zawodowego! I fajne zakupy kosmetyczne, ja również jestem maniaczką kupowania kosmetyków Soph - a jak działa ten Dermoklar? I z filtrem mam ten sam problem - już tyle próbek miałam i dwa całe opakowania i wszystko jest do bani...a takie drogie, że uh... Kalpana - no to nieciekawie, ale najważniejsze, że jest Ci dobrze i jesteś szczęśliwa I cieszę się, że rodzina Tż'a jest dla Ciebie tak miła i mimo takiego okresu jakim są święta robili wszystko, żebyś czuła się jak w domu...caate - o, ciekawe to oczyszczanie, muszę wypróbować, ale to już po sylwestrze bo ciężko z brakiem alkoholu będzie i niezdrowych rzeczy, bo to wiadomo jak na sylwestrze.. I zazdroszczę wyjazdu nad morze I jutro, a raczej dziś jak się obudzę oglądnę wszystkie Twoje filmiki snowhitee - nie, właśnie w żadnej sieciówce nie mogłam znaleźć, kupiłam na targu ![]() poziomeczka89 - widzę, że dążysz do takiej wagi jak ja, tyle, że Ty już na półmetku a ja jeszcze na święta przytyłam..Stosowałaś jakąś dietę, ćwiczenia itd.? I jeśli tak to jaką/jakie? I jak działa amla gold, bo też ta mnie interesuje?
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Montii - co do bazy pod cienie, to ja już zakochałam się w tej z Artdeco http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...7&next=1:love: Jest przecudowna! Tylko kosztuje ok.40 zł, więc dość drogo..(ja akurat pod choinkę dostałam). A do twarzy (również prezent) będę testować bazę Gosh http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=20652&next=1 w sylwestra, zobaczymy czy jest warta tych 60zł -sama bym za tę cenę nie kupiła, zdecydowanie za drogo dla mnie. Ale widziałam, że polecana jest ta baza pod makijaż i jest tania: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=33926&next=1
A co do Sylwestra - ja idę z Tż'em do jego kumpla na mini domówkę-będzie tylko 10osób łącznie z nami Ale pokój do tańczenia osobny będzie.agusiownik - hmm jeśli chodzi o postanowienia noworoczne to na pewno: chcę znaleźć sobie jakąś dorywczą pracę na weekendy , uczyć się pilnie hiszpańskiego i do wakacji opanować coś mniej więcej i nie robić wszystkiego na ostatnią chwilę - zwłaszcza chodzi o naukę. I zrobić niezapomnianą 18 I nadal trwać w związku z moim Tż'em i mniej się kłócić i czasami przymykać oko na drobiazgi, które nic nie znaczą a przyczyniają się do dużych awantur ![]() A jeśli chodzi o sprawy urodowe to na pewno chcę schudnąć, ćwiczyć regularnie, nie obżerać się słodyczami, bardzo dbać o siebie oczywiście i w końcu zmniejszyć albo pozbyć się całkowicie choć raczej to niemożliwe moich problemów z cerą buahhot - tak, jak na razie bardzo jestem z tego eyelinera zadowolona, mam nadzieję, że szybko nie zaschnie Tylko ja jak na razie używałam go razem z bazą pod cienie i naczytałam się w KWC, że on się odbija, rozmazuje, ciężko zmywa i nie wiem czy to zasługa bazy czy jak ale u mnie rozprowadza się bardzo dobrze, nic się nie odbija, demakijaż robię raz dwa, tylko jedyny mankament i nie wiem czy tak wszystkie w żelu mają - bardzo szybko zasycha na powiece i na pędzelku niestety też, od razu sztywny się robi.. Wykosztowała się, wykosztowała, a mówiłam, że tylko 1 chcę, bo nie chciałam, żeby dużo wydawała....poziomeczka89, sylvi_86 , caate, angelwithoutsoul, samaraNW, Kitka, Montii, Donka94, E.J, xhankax, bita smietana, Talullah, snowhitee,angelinmyheart, tillavanilla - ![]() I ja jestem baardzo szczęśliwa z takiej ilości kosmetyków i spamowanie od razu jakieś takie porządniejsze E.J - owszem, myśli i wiem, że mogę na nią liczyć w pewnych sytuacjach itd. ale już tu opisywałam, a raczej w klubie, że żywot z nią jest bardzo ciężki taki na co dzień i marzę, aby się stąd wyprowadzić jak najszybciej bo mnie wykończy psychicznie.... Airish88, Mania_x333, atilav - witajcie ![]() marthaa - mi też by się przydało rzucić palenie i jesteśmy w tym samym wieku... To co rzucamy od stycznia Kochana? Ale będzie ciężko....Bo ja tak to nie mam czegoś takiego, że muszę w tygodniu, czy wypalam paczkę czy pół paczki dziennie albo coś, ale czasami jak mi się w tygodniu zachce to normalnie szok a weekendu bez palenia to już w ogóle sobie nie wyobrażam! Zwłaszcza, że Tż pali, całe towarzystwo w którym się obracam pali, mój brat do którego często chodzimy i jego dziewczyna również palą i tak nie wyobrażam sobie siedzieć z nimi w kuchni i nie palić a zwłaszcza jak jakaś impreza to już w ogóle...A co do włosów - ja używam suszarki, ale od jakiegoś czasu raczej co drugi dzień, bo tak teraz myję włosy zazwyczaj a prostownicy się oduczyłam używać i wcale wielkiej tragedii nie ma, zwłaszcza jak wysuszę na wygładzającej, płaskiej szczotce ![]() marta 85 - no właśnie jest już tragicznie, aż przytoczę dzisiejszą sytuację - zakładałam bieliznę i chciałam założyć takie koronkowe, wycięte "bokserki" które bardzo lubię i doszłam do wniosku, że w życiu, tak mi się wpiły i od razu takie boczki było widać a bleee! Właśnie najgorzej brzuch ucierpiał.. I niezła sytuacja ![]() snowhitee - to jesteśmy dwie "rozciągnięte" ![]() Ufff, skończyłam !... Ale godzina mnie przeraża, taka śpiąca jestem już..Jeszcze tylko krem pod oczka i krem na stópki i lulu, bo nie wstanę Dobranoc! P.S: I co do religijności w święta bo widziałam, że był tu ten temat poruszany - , to ja niestety zostałam zmuszona do pójścia do Kościoła - znaczy no nie musiałam, ale nie chciałam awantury i gadaniny w święta i psuć tej całej atmosfery to poszłam i...przespałam obie msze I ogólnie opowiadał mi co teraz się dzieje od strony wewnętrznej, że tak powiem i wszystko się zgadza z moim myśleniem, a ja fałszywa nie jestem i obłudna i nie mam zamiaru chodzić bo chodzić i pokazywać jak to jestem oddana religii itd. to wszystko na pokaz jest...
|
|
#1491 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ohoho! zgadzam się w 100%, jestem wierząca, wierzę w Boga, ale do kościola nie chodzę, dla mnie kościoł to po prostu budynek. Nie zgadzam się również z wieloma naukami kościoła, jak np. 'zakaz' mieszkania z TŻem przed ślubem (no proszę,ale jak ludzie maja się poznać?! . Ksiądz nam powtarza cały czas na religii, że tylko metody naturalne można stosowac jak np. stosunek przerywany ( ) No i nie dziwmy się, że potem 15latki rodzą dzieciJa właśnie czekam na bazę Artdeco z wymianki i już pragnę jej wypróbować skoro tak zachwalasz ![]() ---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- a i dobranoc
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wymyśliłam perfekcyjne postanowienie noworoczne
I konecznie musze sie nim pochwalić.Mam zamiar zrezygnować ze słodyczy, przekąsek na mieście itd- tylko zdrowe jedzenie, przygotowywane przeze mnie (wole mieć pewność co jem), a zaoszczędzone pieniądze chcę odkładać i raz w miesiącu kupić jakiś naprawdę fajny kosmetyk, o którym marzę i jest polecany. Denerwuje mnie ta ogromna kolekcja dość tanich kosmetyków, gdzie z żadnego nie jestem naprawdę zadowolona, niestety. Aaaa, i zamierzam iść na całości i jako motywację dla samej siebie umieszczać moje postępy na YT, w końcu jak zacznę to upubliczniać, będę musiała się dostosować ![]() Aaaah, nie mogę się już doczekać. |
|
|
|
#1493 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
z tym, że bez umieszczania postepow na yt
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Alessandra za palenie papierosów
![]() ![]()
|
|
|
|
#1495 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak wyszło, spotkanie przy piwie, blablabla, wszyscy palą...W dodatku boję się, że jeszcze przytyję, a na razie muszę schudnąć 4kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja sie zegnam, za 11h powinnam byc juz nad morzem
![]() wszystkim Wam zycze szczesliwego Nowego Roku, spedzonego wsrod najblizszych! bede za Wami tesknic ![]()
|
|
|
|
#1497 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale moje włosy ostatnio mocno sciemniały i to mnie wkurza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już od paru dni się żale, że mi gule wyskakują i to jeszcze przed sylwkiem catee I Ty się trzymaj cieplutko Szczęśliwego Nowego Roku. Zabaluj tam, ale z umiarem ![]() hanka Wysłałam zaproszenie
|
|
|
#1498 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sporo tego i na pewno samopoczucie od razu o wiele lepsze ![]() Cytat:
Jak ta oliwka Babydream na Ciebie działą? Nie wypadają Ci włoski od niej? Ja mam z tej serii krem nagietkowy i jest to chyba najlepszy krem jaki miałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tobie również szczęśliwego NOwego Roku ![]() Ja sobie pospałam do 8:30 dzisiaj Już prawie pokrzywka wypita. W planach dzisiaj mam jak zwykle zrobienie coś dla siebie, naukę i czytanie No i realizować moje postanowienie - czyli nie marudzić ![]() A Wy jakie macie plany na dzisiaj? |
|||||
|
|
|
#1499 |
|
Zadomowienie
|
Co to za krem dotleniający o którym wspominacie?
|
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
w sumie przyjęłam do wiadomości na dwa lata, że "taka moja uroda", ale to jest uciążliwe i jak jest jakaś nadzieja, że da się to zniwelować, to będę bardzo szczęśliwa. ten syndrom suchego oka da się wyleczyć, czy trzeba ciągle kropli używać? w sumie dużo czytam, siedzę też codziennie przy kompie i wtedy rzadko mrugam. ogólnie jak się na czymś skupiam, to rzadko mrugam. Cytat:
Edytowane przez samaraNW Czas edycji: 2010-12-29 o 10:12 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

aż się naczytać nie mogę 
( a wolałabym jakąś niespodziankę 

A więc tak pomadka wydaję się być cudna
mam pewien problem - ciągle mam przekrwione oczy, wystarczy mi do tego np. sztuczne światło. nawet jak wstaje rano, to nie mam białych gałek

Gdyby był mniejszy tłok to poszłabym do sprzedawczyni to wyjaśnić ale TŻ i tak był już na mnie wściekły, że co chwila potrącały go szalone nastki 

Ale już jest i zabieram się za chwilkę za nadrabianie 

Rzuciły się jak na mięso 

. Ksiądz nam powtarza cały czas na religii, że tylko metody naturalne można stosowac jak np. stosunek przerywany (
) No i nie dziwmy się, że potem 15latki rodzą dzieci