Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-29, 10:53   #2341
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Amarcia czujesz ruchy??
Tak teraz już bardzo wyraźnie. Zaczęło się 17-go grudnia i od tej pory czuję każdego dnia o różnym nateżeniu. Zdarza się,że dopiero wieczorem, czasem już od rana, ale to co czułam w Wigilię przy kolacji przeszło moje oczekiwania! Chyba śledziki to spowodowały, ale było niesamowicie
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 10:55   #2342
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Pauliziu, mnie też te skarpeteczki urzekły Powodzenia w pracy, wcześnie wstałaś, ale dzień przez to dłuższy

Moria, no to czeka nas pierdzielnik remontowy, będziemy musiały się wspierać Jeśli chodzi o nasz remont, to będzie to rozjaśnienie ścian, bo mamy ciemne, a brudu nie widać, więc nie wiem, czy dużo go

U nas podobnie, lekko trzeba przeorganizować mieszkanie. Z mebli dla Malutkiej to kupujemy tylko łóżeczko, komoda na ciuchy jest [mamy dwie komody, zrobiłam wielkie porządki i jedna się zwolniła:P], a z przewijaka rezygnujemy.

No i co to jest SŁOŃ?

MoniaK, Dorkabl, dzięki

Agnieszka_pe25, dzięki za info. A znasz może jakieś fajne firmy, które mają wózki bez gondolki, ale dobre dla noworodów?

Anula, ja popieram okularki i w ogóle ochronę przed słońcem, ale te okularki, to niestety nie są zbyt chyba bezpieczne, dziecko może sobie w oko wsadzić, są takie specjalne dla dzieciaczków z gumkami

Principessino, no to grupa wsparcia remontowego dla Ciebie, Morii i mnie

Co do ciuszków, to kupuję na 62 i 68, nawet jeśli za duże, to może podwijać, a zawsze się potem przyda

Janutek is coming to town <3

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2010-12-29 o 11:06
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 10:55   #2343
dorkabl
Zadomowienie

24kasia86oj biedaczko, dasz rade!

principessina
tez tak zrobię, nie ma co kupować za małych a większe zawsze można podwinąć. nie zapominajmy ze dzieciaczki pojawia sie latem, wiec za duzo tez na nich nie włożymy

Kochane, niech mi któraś szepnie. Brac rutinoscorbin czy nie brac??
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:02   #2344
MoniaK
Zakorzenienie

Wklejam się Przepraszam za niewyjściowy strój i zdjęcie ale samej sobie nie umiem robić Idzie 20 tydz. (dokładnie 19 t. 3 dz.). Ten mój brzuch mały chyba ale pewnie niedługo zacznie bardziej rosnąć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20ty.jpg (38,0 KB, 63 załadowań)
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:18   #2345
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Eweska zaczynamy dziś 23 tydzień Tak się cieszę! A gdy czytam takie opisy:

"Jeśli Twój maluszek przyszedłby teraz na świat, miałby szansę na przeżycie. Jego waga w tym tygodniu to ok. 450 gram a wzrost ok. 21 cm."

to jakoś mi się tak robi ciepło na sercu Nasze dzidzie wyglądają teraz jak miniaturki niemowląt, są proporcjonalne i nabierają coraz więcej tłuszczyku
Zgadza się, ja staram się zaciskać nogi jak tylko mogę, ale od marca pewnie różnie już może być, nawet w lutym bo to już będzie 7 miesiąc, mam nadzieję, że za wcześnie nie urodzę, pewnie będę pierwsza rozpakowana na wątku, jeśli sprawdzi się to co mówią lekarze.
Moje klocki właśnie ważą już w okolicach 450gram, wielkie chłopaki
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Właśnie trochę podczytałam mamy marcowo-kwietniowe 2011 i jedna mamusia już rozpakowana w 29 tygodniu, dzidzia daje radę i jej stan jest stabilny, trzymam kciuki na maleństwo
Oby mi udało się dotrwać chociaż do 32 tygodnia.
Zobaczymy jak to będzie.
Chłopaki szaleją w brzuszku, robi się zdecydowanie większy, zaczyna mi coraz bardziej przeszkadzać, no ale jakoś dajemy radę

Nadrobiłam Was troszkę, więc wiem, mniej więcej co u Was słychać, jak już będę w domku na 100% będę częściej, mam nadzieję, że nie zapomnicie o mnie do tej pory

A i blendre jest mój Dziękuję za klikanie Nie wierzyłam że mi się uda, no ale jak tyle osob mi klikało to nie mogło być inaczej
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:24   #2346
anula_81
Zakorzenienie

Moj TZ wlasnie oglada foteliki samochodowe i bazy i chyba tez zamowimy przed nowym rokiem, bo sa promocje teraz i pewnie podrozeja po nowym roku
http://www.maxi-cosi.com/ot-en/carseats/baby/pebble
zamawiamy ten dla maluszka, podobno jeden z najbezpieczniejszych na rynku, no niestety musim zainwestowac, duuuzo podrozujemy wiec nei wyobrazam sobei jechac 1600 km z dzieckiem w lipcu do PL w bylejakim foteliku
Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Tak teraz już bardzo wyraźnie. Zaczęło się 17-go grudnia i od tej pory czuję każdego dnia o różnym nateżeniu. Zdarza się,że dopiero wieczorem, czasem już od rana, ale to co czułam w Wigilię przy kolacji przeszło moje oczekiwania! Chyba śledziki to spowodowały, ale było niesamowicie
no ja tez z kolei wczoraj dzidzia dala popalic, jak pisalam TZ sie martwil, ze chyba za duzo sie rusza, ze moze to neizdrowe, ehh smieje sie ze mala chyba bedzie w pilke grala tak kopie
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

U nas podobnie, lekko trzeba przeorganizować mieszkanie. Z mebli dla Malutkiej to kupujemy tylko łóżeczko, komoda na ciuchy jest [mamy dwie komody, zrobiłam wielkie porządki i jedna się zwolniła:P], a z przewijaka rezygnujemy.

Anula, ja popieram okularki i w ogóle ochronę przed słońcem, ale te okularki, to niestety nie są zbyt chyba bezpieczne, dziecko może sobie w oko wsadzić, są takie specjalne dla dzieciaczków z gumkami

My z mebli szafe juz mamy wiec podobnie jak wy lozeczko i mala komodke, na przewijak nei ma miejsca, chyba ze jakis przenosny albo taki razem z komodka
co do okularkow to wlasnie myslalam o takich z gumka
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Kochane, niech mi któraś szepnie. Brac rutinoscorbin czy nie brac??
ja bym nie brala choc wszyscy mowia, ze mozna, ja w 8 tyg ciazy bylam mega przeziebiona mialam goraczke gardlo chore itp i wyleczylam sie czosnkiem cytryna i syropkiem z cebuli. naturalnie no ale chyba ze masz wysoka goraczke to trzeba wziac paracetamol bo goraczka jest niebezpieczna
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Wklejam się Przepraszam za niewyjściowy strój i zdjęcie ale samej sobie nie umiem robić Idzie 20 tydz. (dokładnie 19 t. 3 dz.). Ten mój brzuch mały chyba ale pewnie niedługo zacznie bardziej rosnąć
nooo ale masz uroczy malutki brzuszek ale juz sie zaokragla

a ja dalej leze, pogoda pod psem wiec stukamy sobie z TZ tem na swoich komputerkach ja zjadlam juz sniadanko o 8:30 ale chyba zaraz zrobimy sobei wypasione drugie sniadanko...znaczy TZ zrobi

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:31   #2347
Aliczka88
Zadomowienie

Ewesko super ze blender jest Twój

Chciałam jeszcze powiedzieć, że zdecydowaliśmy chyba juz na 100% na imiona dla dzidzi Córcia Madzia a syn Misiek czyli Michał. Mój pradziadek miał tak na imie

Chociaż wiele imion mi sie podoba to chyba te zostaną juz na amen

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2010-12-29 o 11:32
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:47   #2348
dorkabl
Zadomowienie

MoniaK brzuszek fajniutki

Martwic sie zaczynam tym ze zakupów nie robie, wy foteliki z promocji łapiecie a ja co?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:53   #2349
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK brzuszek fajniutki

Martwic sie zaczynam tym ze zakupów nie robie, wy foteliki z promocji łapiecie a ja co?
my lapiemy promocje bo to i tak z PL potem do nas musi przyjechac, wiec nie wczesniej niz w lutym , marcu do nas zawita, a tu u nas takie rzeczy drogie, wiadomo ciuszki itp kupimy na miejscu, ale takie rzeczy juz zamawiamy

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-12-29, 11:55   #2350
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam Was serdecznie
od jakiegoś czasu podczytuje ten wątek i zastanawiałam się czy do Was dołączyć.
Tak więc jestem w 3 ciąży ,termin mam na 10 czerwca,obecnie jestem w 17 tygodniu ciąży.Wyraźne ruchy maluszka czuję od 20 grudnia.
Mam 2 synów i mam nadzieję,że teraz bedzie córcia.
życzę wszystkim ciężaróweczkommiłego dnia

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:58   #2351
Kasia5
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny.
Dziewczonka niestety muszę być na tych dietach Jestem uczulona na gluten, czyli odpada jedzenie pieczywa, makaronów, ciast i wszystkiego co jest na mące, a diety wątrobowej muszę przestrzegać, bo kiedyś miałam zatrucie lekami na kręgosłup. W zeszłym roku próbowałam to olać, ale od razu mój żołądek się zbuntował i musiałam się leczyć Próby wątrobowe od razu zrobiły się fatalne. Już się przyzwyczaiłam i tak mnie nie ciągnie do innego jedzenia.
Mnie też czeka generalny remont w marcu. Już mam dość jak pomyślę o tym zamieszaniu, zakupie mebli... Chciałabym coś wybrać wcześniej, ale ciągle nie mam czasu...
MonikK- śliczny brzuszek
Pozdrawiam Was cieplutko i uciekam, bo jestem w pracy
Kasia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:59   #2352
MoniaK
Zakorzenienie

Dziewczyny, dzięki ale nie uważacie że rzeczywiście ten mój brzuch jakiś za mały jest?

Cytat:
daj spokój ja też nie mam kompletnie nic Może jakieś zakupy zrobię w styczniu ale szaleć nie będę, bo dużo ubranek dostanę w spadku

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie
Tak więc jestem w 3 ciąży ,termin mam na 10 czerwca,obecnie jestem w 17 tygodniu ciąży.Wyraźne ruchy maluszka czuję od 20 grudnia.
witaj
Stary 2010-12-29, 12:03   #2353
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Cześć dziewczyny

Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie? Dawno mnie u Was nie było. Jakoś tak wyszło. W pracy nie mam netu, a w domu to czasami nie chce mi się nawet kompa włączać

U nas to już 22 tydzień Termin mi sie przesunął na 5 maja, no i czekamy na córeczke Imienia jeszcze nie wybraliśmy. Jakoś nie możemy sie zdecydować

W międzyczasie jak mnie nie było trochę chorowałam. Dopadło mnie, po raz pierwszy w życiu, zapalenie zatok. I niestety musiałam wziąć antybiotyk. Ale przeżyłam. Najważniejsze, ze około 15 tygodnia przestałam plamić i mdłosci i inne spotkania blizszego stopnia z kibelkiem odeszły w niepamieć.

Brzuszek mam już calkiem spory, ale to w sumie moje 2 dziecko, wiec szybciej brzuch sie pojawia
Ja większość rzeczy mam po starszej córce, wiec duzo nie będę musiała kupić. Z wiekszych zakupów, to jedynie wózek.

Wszystkim mamusiom i naszym maluszkom w brzuszkach życzę dużo zdrówka

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:28   #2354
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Pauliziu, mnie też te skarpeteczki urzekły Powodzenia w pracy, wcześnie wstałaś, ale dzień przez to dłuższy

Moria, no to czeka nas pierdzielnik remontowy, będziemy musiały się wspierać Jeśli chodzi o nasz remont, to będzie to rozjaśnienie ścian, bo mamy ciemne, a brudu nie widać, więc nie wiem, czy dużo go

No i co to jest SŁOŃ?

MoniaK, Dorkabl, dzięki

Agnieszka_pe25, dzięki za info. A znasz może jakieś fajne firmy, które mają wózki bez gondolki, ale dobre dla noworodów?

Principessino, no to grupa wsparcia remontowego dla Ciebie, Morii i mnie

Co do ciuszków, to kupuję na 62 i 68, nawet jeśli za duże, to może podwijać, a zawsze się potem przyda
Tak piszecie o tych remontach .... ja jestem przerażona na samą myśl. 2 tygodnie temu podpisaliśmy umowę na kredyt i kupiliśmy większe mieszkanie z ogródkiem w stanie developerskim, więc cała wykończeniówka przed nami. Jednak całkowicie wypompowaliśmy się z kasy i musimy najpierw sprzedać mieszkanie, w którym aktualnie mieszkamy i dopiero będziemy mieli pieniądze na wykończenie, zakup mebli i drugiego samochodu, który przy dziecku pod nowym adresem będzie nam niezbędny. W tej chwili mieszkamy w takim miejscu, że mąż rano po drodze do siebie do pracy podrzucał mnie do mojej pracy, natomiast z nowego mieszkania będziemy się rozjeżdżać do dwóch różnych miast do pracy. Nie wiem jak to wszystko ogarniemy. Jak nie sprzedamy szybko tego mieszkania, to będziemy stać w miejscu, bo nie ruszymy z wykończeniówką. A z drugiej strony zastanawiam się, gdzie będziemy mieszkać przez ten czas, jak już sprzedamy to mieszkanie, a w tamtym będą trwały prace wykończeniowe. Albo będziemy musieli coś na szybko wynająć, albo pomieszkać trochę u rodziców z czego żadna strona nie byłaby zadowolona. Ciężki okres przed nami. Także dobrze wiem, co czujecie i trzymam kciuki za remonty.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:38   #2355
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(...)na szczescie nie mamy ogromnego pola do popisu bo pokoik jest bardzo malutki
anulka my też mamy malutki Nawet wstanę i pójdę go zmierzyć, poczekaj
Ma 2,80x2,45 czyli niecałe 7m2

Cytat:
Kochane, czy któras z was łykała rutninoscorbin?
Ja łykałam

Cytat:
Dobry
moria ja taka byłam przejęta tym zapisywaniem do Dudarewicza, że tylko mi powiedział o małym budynku chyba w jakimś podwórku. Powiedz mi, czy tam można wjechać? Jest jakiś parking?
Hehe, tak jest parking przed gabinetem. Trzeba wjechać w bramę ( przed wjazdem jest taki nieduży szyld na ścianie "Dr Dudarewicz i jeszcze jakiś" i trzeba tam wjechać. Parking nieduży, taki na kilka aut ale my byliśmy dwa razy i zawsze było miejsce. Ostatecznie na ulicy też można parkować, tam zawsze stoi dużo aut, chyba mieszkańców.

Cytat:
No i co to jest SŁOŃ?
To jest taka sieć sklepów z artykułami dla dzieci, mebelki, wózki i inne. Myślałam, że są w całej Polsce bo to coś w stylu Smyka lub 5-10-15 tylko na mniejszą skalę. W Łodzi mamy chyba 3 sklepy.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
MoniaK Ty chudzino! Ja takiego brzuszka to nawet przed ciążą nie miałam Zazdrosssszzzzzczę

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie
Witamy i zapraszamy Kolejne usg to już połówkowe? Lekarze do tej pory nie sugerowali płci?

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie?
U nas to już 22 tydzień Termin mi sie przesunął na 5 maja, no i czekamy na córeczke Imienia jeszcze nie wybraliśmy. Jakoś nie możemy sie zdecydować
Cześć! Pamiętamy
Czyli druga córa będzie wpisałam ją już na listę. Gdy zdecydujecie się na imię, daj znać

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych remontach .... ja jestem przerażona na samą myśl. 2 tygodnie temu podpisaliśmy umowę na kredyt i kupiliśmy większe mieszkanie z ogródkiem w stanie developerskim, więc cała wykończeniówka przed nami.
Łojejku, Aga no to musicie chyba coś wynająć na czas remontu. Duże to mieszkanko? My też właśnie takie kupiliśmy ale wszystkie prace ze strony developera nie były skończone, brakowało tynków, wylewek, okien... obiecywali skończyć we wrześniu a wprowadziliśmy się w maju Prace wykończeniowe naszego fachowca, czyli płytki, panele, malowanie, kuchnia trwały 1 miesiąc więc przynajmniej z tym się uwinęliśmy.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:43   #2356
kasia1361
Zadomowienie

moria44 niestety dziecko tak się układało,że nie było widać płci.
6 stycznia mam wizyte u gina i jak zechce pokazać dzieciątko kim jest to się dowiemy.

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2010-12-29, 12:43   #2357
eweska
Moderatoreska

Ale dziewczyny gonicie z tymi postami

Witam nową mamusię i mamusie które dłuższy czas się nie odzywały witam ponownie

My też jeszcze nic nie kupujemy dla maluszków, po nowym roku będzie więcej czasu będziemy się rozglądać po mału

No i remont od stycznia również nas czeka, dwa pokoje i przedpokój, a jak starczy czasu to i jeszcze kuchnia.
Małżonek po nowym roku idzie tu w PL na 2 miesiące do pracy, więc nie wiem jak z tym remontem się wyrobimy No ale jakoś trzeba będzie dać radę
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:45   #2358
anula_81
Zakorzenienie

Moria nasz ma niecale 8
a propo remontow wlasnie ogladamy z Tztem Alternatywy 4

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-12-29, 12:47   #2359
moniqac
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczyny!

Od 3 dni Was nadrabiam ... wrrrrrrrrrrrrrrr .....

agnieszka i princi - dziewczyny trzymam mocno kciuki za maleństwa, na pewno będzie wszystko dobrze ... troszke się bardziej zestresowałam przed moim połówkowym, 7stycznia, to już będzie końcówka 23tc.... ale będzie OK. nie czytajcie na google, bo to może wpędzić w większy dół... dajcie znać i póki co, nie stresujcie się bardzo!

a propos google i innych forów - zaczęłam szukac opinii o kilinice gdzie mam rodzić - no bo opinie sa podzielone i na necie znalazłam przewaznie niekorzystne opinie - no ale potem uświadomiłam sobie, że jesli nie ma takiego fora jak nasz gdzie sie znamy itp, to tak naprawde ludzie niezadowoleni sie na takich forach ypowiadają - bo jesli ktoś nie ma problemu, nie ma na co narzekac to raczej nie chodzi i się nie chwali ... więc lepiej popytam osób które tam już rodziły.

a tak poza tym to u mnie OK.... miałam stresa, bo Szymuś przestac dawać o sobie znać w wigilie i tak przez 3 dni.... masakra.... i jeszcze miałam problemy z ciśnieniem, że wylądowałam w klinice w drugi dzień świąt
dzieje się tak: nagle czuje jak mi słabo, robi mi się ciemno przed oczami, jest mi duszno, a serce wali tak jakby miało zaraz wyskoczyć. i ból głowy straszny. mierzę ciśnienie a tu: 110/50 i puls 107
tak mnie to martwilo - bo mam skoki, nie mam tak cały dzien, tylko czasem - stąd moje zamartwienie i wizyta, ale trafiłam na takiego buca że myślałam, że go pobije, ale przynjamniej powiedział, że niskie ciśnienie nie jest powodem do zmartwień i zrobił mi usg ... ... o to chodziłooo..... zobaczyłam moje maleństwo które w końcu !!! się przemieściło.... buźke ma centralnie pod pępkiem, nóżki po prawej stronie - tam własnie gdzie czuje kopniaki ..... .

aha - agnieszka - myślałam, że padne jak czytałam jaki widok miałaś na usg.... bezcenne!!!

ja się chyba umówie na 3d ale po połówkowych.... chciałabym aby mały miał pamiątke, chociaz gdybym nosiła dziewczynke, to mialoby to dla niej większą wartość, niż dla chłopczyka, ale cóż.... mamusia będzie g o zmuszała do oglądania i pokaże synowej .

co by tu Wam jeszcze napisać... święta święta i po świętach

ja jeszcze nie kupiłam ani jednej sztuki ciuszków dziecięcych i nie oglądam niczego dla bobaska - przesądna jestem - TZ też ma zakaz.... mamy czas.

od lutego musimy zacząć generalny remont mieszkania (bo póki co kupno domu odłożylismy na troszkę)... i muszę się na 1,5 miesiąca wyprowadzić z domu!!!!!!!!!!!!!! do teśció zapewneeeeeeee bo robimy łazienkę, WC, przedpokój i pokój małego..... ych.

co można na uspokojenie brac w ciąży? przyda się .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:48   #2360
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:

Łojejku, Aga no to musicie chyba coś wynająć na czas remontu. Duże to mieszkanko? My też właśnie takie kupiliśmy ale wszystkie prace ze strony developera nie były skończone, brakowało tynków, wylewek, okien... obiecywali skończyć we wrześniu a wprowadziliśmy się w maju Prace wykończeniowe naszego fachowca, czyli płytki, panele, malowanie, kuchnia trwały 1 miesiąc więc przynajmniej z tym się uwinęliśmy.
Developer już zakończył prace (także hamuje nas tylko brak gotówki, musimy sprzedać to mieszkanie,w którym mieszkamy), więc wszystko jest: okna, wylewki, tynki gipsowe, grzejniki, piecyk gazowy, całe instalacje z gniazdkami i włącznikami. Także przed nami kafelki, instalacje sanitariatów w łazience, malowanie, panele i meblowanie. Mieszkanie ma 74 m2, a z salonu jest wyjście na ogródek o oszałamiającej wręcz wielkości 16 m2. Mamy jeszcze możliwość dokupienia ogródka 65 m2 za domem, ale wtedy musielibyśmy jeszcze wybić drzwi balkonowe z pokoju dziecinnego lub z naszej sypialni, żeby nie trzeba było chodzić dookoła budynku. Ale zastanawiamy się, czy jest w ogóle sens kupować tą ziemię z tyłu. Tym bardziej, że na osiedlu jest plac zabaw dla dzieci, w planie są też jakieś boiska sportowe, jakiegoś małego grilla można spokojnie na tych 16 m2 z przodu urządzić, a moi rodzice mają dużą działkę z domem letniskowym, więc nie jesteśmy pewni, czy jest nam ten tył potrzebny. Tym bardziej, że wiąże się to z dodatkowymi kosztami.

Edytowane przez Agnieszka.M
Czas edycji: 2010-12-29 o 12:52
Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:55   #2361
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych remontach .... ja jestem przerażona na samą myśl. 2 tygodnie temu podpisaliśmy umowę na kredyt i kupiliśmy większe mieszkanie z ogródkiem w stanie developerskim, więc cała wykończeniówka przed nami. Jednak całkowicie wypompowaliśmy się z kasy i musimy najpierw sprzedać mieszkanie, w którym aktualnie mieszkamy i dopiero będziemy mieli pieniądze na wykończenie, zakup mebli i drugiego samochodu, który przy dziecku pod nowym adresem będzie nam niezbędny. W tej chwili mieszkamy w takim miejscu, że mąż rano po drodze do siebie do pracy podrzucał mnie do mojej pracy, natomiast z nowego mieszkania będziemy się rozjeżdżać do dwóch różnych miast do pracy. Nie wiem jak to wszystko ogarniemy. Jak nie sprzedamy szybko tego mieszkania, to będziemy stać w miejscu, bo nie ruszymy z wykończeniówką. A z drugiej strony zastanawiam się, gdzie będziemy mieszkać przez ten czas, jak już sprzedamy to mieszkanie, a w tamtym będą trwały prace wykończeniowe. Albo będziemy musieli coś na szybko wynająć, albo pomieszkać trochę u rodziców z czego żadna strona nie byłaby zadowolona. Ciężki okres przed nami. Także dobrze wiem, co czujecie i trzymam kciuki za remonty.

Aga - a jesli mogę wiedziec gdzie się przeprowadzacie zapewne na jakies osiedle które teraz budują - ale niedaleko Rudy? ja własnie szukam i nie wiem gdzie bym chciała .

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Aha - i jakby któraś z Was z moich okolic słyszala, że ktoś chce sprzedać mieszkanie 2 pokojowe - dla moich rodziców, dajcie prosze znać.... chyba będą się sprowadzać spowrotem na śląsk, żeby być bliżej !

Stary 2010-12-29, 12:58   #2362
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cześc Dziewczyny
Ale miałam dzisiaj masakre po wstaniu z łóżka, przy wypróżnianiu miałam takie skurcze jelit, a po macica tak sie zacisła, że nie mogłam z bólu dojśc do łóżka . Wzięłam od razu nospe forte i powoli puściała, ale trwało to z pół godziny i nawet do tej pory nie jest taka mięciutka, cały czas ją czuję (mam obolały dół brzucha). Miała któraś z Was tak? Jutro wizyta u gina, mam nadzieję, że się nie powtórzy, będę bała się isc do toalety
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:05   #2363
kasia1361
Zadomowienie

moniqac a w jakiej klinice chcesz rodzić?W którym mieście?
Ja rodziłam 2 razy przez cc w klinice w Zabrzu i byłam bardzo zadowolona,teraz też bedzie 3 cc mój gin zapowiedział to od razu ,i w tej samej klinice.

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2010-12-29, 13:09   #2364
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Agnieszka.M, gratulucję nabytku Też o czymś takim marzymy
Jak będziecie wykańczać bierzcie sobie na wszystko rachunki imienne, bo dalej można odliczać różnicę vatu od materiałów budowlanych, a przy takich wydatkach można wyrwać ze skarbówki niemałą kwotę

Dziewczyny, odebrałam wyniki. To był na szczęscie fałszywy alarm. Bilirubina oraz ALT i AST w normie ( ALT nawet troszę poniżej - 9 przy dolnej normie 10 ).
Strasznie się cieszę. Z drugiej strony nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś stało się Piotrusiowi przez nasze zaniedbanie ( a tak, to poświęciłam tylko trochę czasu oraz 18 zł, ale jestem spokojna ).

Dzwoniliśmy dzisiaj do Feminy do Katowic. Płytka z nagraniem badania już czeka na wysyłkę. Może dotrze jeszcze w tym tygodniu.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:09   #2365
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
To jest taka sieć sklepów z artykułami dla dzieci, mebelki, wózki i inne. Myślałam, że są w całej Polsce bo to coś w stylu Smyka lub 5-10-15 tylko na mniejszą skalę. W Łodzi mamy chyba 3 sklepy.

MoniaK Ty chudzino! Ja takiego brzuszka to nawet przed ciążą nie miałam Zazdrosssszzzzzczę
eee co Ty mówisz

Tego sklepu Słoń też nie znałam ale jak będę w Łodzi to poszukam. One są normalnie w galeriach, czy trzeba szukać po mieście?

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Cześc Dziewczyny
Ale miałam dzisiaj masakre po wstaniu z łóżka, przy wypróżnianiu miałam takie skurcze jelit, a po macica tak sie zacisła, że nie mogłam z bólu dojśc do łóżka . Wzięłam od razu nospe forte i powoli puściała, ale trwało to z pół godziny i nawet do tej pory nie jest taka mięciutka, cały czas ją czuję (mam obolały dół brzucha). Miała któraś z Was tak? Jutro wizyta u gina, mam nadzieję, że się nie powtórzy, będę bała się isc do toalety
jejku, Ty to kochana masz przeboje
Stary 2010-12-29, 13:11   #2366
moniqac
Zadomowienie

Ja w Katowicach, na Łubinowej - tam jest mój gin do ktorego chodze od 7 lat.... słyszłam dużo dobrego o Zabrzu zastanawiam się czy jest sens rodzić gdzies indziej, jeśli mój gin ma swoją klinike a w innej przecież nikogo nie znam. nie wiem jak to wygląda.

Dziewczonka - to zapewne jelita.... nie martw się niczym, ja jak mam wzdęcia, to mam twrdy jak kamień brzuch u i tez mam skurcze.

Stary 2010-12-29, 13:20   #2367
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Witam wszystkie mamusie
Jestem w 17 tyg ciąży, a termin mam na 11 czerwca Przygarniecie mnie do swojego grona? jeszcze nie wiem co noszę pod swoim serduszkiem, ale mam nadzieje, że przy następnym usg moja ani doktor coś zauważy niestety pierwszych ruchów jeszcze nie czuje Dlatego tak strasznie zazdroszczę tym wszystkim mamusią, które maja przyjemność czuć swoje dzieciątko:P dość długo czytam wasz wątek i wielu sprawach już dodałyście mi otuchy, więc postanowiłam się odezwać, podziękować i podzielić swoimi odczuciami:P Buziaki
Stary 2010-12-29, 13:27   #2368
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Hej
mnie dzis dopadla gypa zoladkowa, siostra sie ja ze mna podzielila
nic nie moge jesc bo podchodzi do gardla, wszystko sie odbija, po jedzonku brzuszek boli, to nie grozne w ciazy? Zrobilam sobie miete.
Stary 2010-12-29, 13:29   #2369
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:

ja jeszcze nic nie czuje zaczełam 17tydz i nie wiem czy sie zaczac przejmowac
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:30   #2370
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Jestem w 17 tyg ciąży, a termin mam na 11 czerwca Przygarniecie mnie do swojego grona? jeszcze nie wiem co noszę pod swoim serduszkiem, ale mam nadzieje, że przy następnym usg moja ani doktor coś zauważy niestety pierwszych ruchów jeszcze nie czuje Dlatego tak strasznie zazdroszczę tym wszystkim mamusią, które maja przyjemność czuć swoje dzieciątko:P dość długo czytam wasz wątek i wielu sprawach już dodałyście mi otuchy, więc postanowiłam się odezwać, podziękować i podzielić swoimi odczuciami:P Buziaki
witamy, szkoda tylko,ze duza czesc mam malo sie ujawania a wiecej czyta, bo naprawde duzo nas tu jest a na palcach mozna polczyc kto sie udziela.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości