|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Dokładnie ![]() Miał przyjechac koło 16,ale teściowa go wcześniej wysłała. Aż dziwne,bo była na mnie obrażona o te odwiedziny po porodzie ![]() Widać jej przeszło. Teść rozmawiał z małym chyba 10 minut,ale pomogło ![]() Kurczę,nie mogę nawet teraz napisać tego posta,bo Marcinek się klei do brzuszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja pilam ![]() Cytat:
![]() ![]() mi juz ciaza bardzo ciazy ![]()
![]() |
#4203 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak zostaje Nadia i koniec..dzieki dziewczyny...rozwiałyście dzis wszystkie moje watpliwości...JESTESCIE WIEEELKIE ![]() ![]() Leże i leże...jestem z siebie dumna,wstaje tylko na siku i cos przekasic i na kapiel...mam nadzieje, że bedzie poprawa...czekam grzecznie na meżulka by obiadek jakis zrobił...na dziś mi zaplanował rybke i gotowana marchewke z groszkiem....usi byc lekkostrawnie to bedzie ![]()
![]() |
#4205 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tak,tak,teść ma silną osobowość ![]() Czasem bywał surowy dla mojego męża,ale ogólnie jest bardzo sympatyczny,wyluzowany,sy pie żartami ![]() No,i jest w rodzinie bardzo szanowany. Mój synek go uwielbia,to jest jego ukochany dziadziuś ![]() E_rosa,ja też bardzo się cieszę ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-29 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To masaz krocza chyba sobie podarujemy ![]() A co do imienia Tymon mi sie bardzo podoba, jest takie oryginalne, znam tylko 2 Tymonów.Ale nie ładnie tesciowa powiedziała, że i tak Jaś bedzie wołąc, jak tak można...ona ma wołac do dziecka po imieniu a nie tak jak jeje sie pododba, nie ona jest matka i nie ona powinna imie wybierac....prawidłowo zareagowałąś...nasze dzieci nasz wybór!!!!
![]() |
#4207 |
Raczkowanie
|
kochana dasz sobie radę, to naprawde nie ma wielkiej filozofii w tym. Ja kroje własciewie wszytko w kosteczki, sałatę w cienkie paseczki i wszytko posypuje po wierzchu, jest ładnie i kolorowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4209 |
Zadomowienie
|
dotarła do mnie lanolina do smarowania sutków
![]() "pachnie" jak owieczki ![]() ![]()
#4210 |
Zakorzenienie
|
Jelly to fajnie, że się poukładało
![]() Jessy dobrze, że się odezwałaś do nas ![]() Ligotko, chyba ty pisałaś, że chce Ci się spać. Mam to samo, właśnie zaliczyłam 30 min drzemkę i chyba się położę dalej, bo to jakaś masakra. Męczę tylko ogromniachną porcję spagetti. I kładę się dalej, a Wy produkujcie dalej tyle postów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
BAN stały
|
Lilijko,ja też się cieszę
![]() Widzę,że rozmawiałyście o masażu sutków i krocza. Ja sobie sutki na początku masowałam sama,teraz robi to mąż. Nawet nie muszę go prosić,sam się do tego pcha ![]() Co do masażu krocza-zajmował się tym mąż,ale tylko przy drugiej ciąży. Przy pierwszej czegos takiego nie robiłam,ale i tak byłam nacinana. Powiem Wam,że to bardzo przydatne,i zmniejsza ryzyko pęknięcia podczas porodu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4212 |
Rozeznanie
|
lilijko tak ale ja w koncu wzielam sie za prasowanie ciuszkow dla malej, myslalam ze mam ich juz az za nadto ale jak tak ukladam rozmiarami, to okazuje sie ze ciagle malo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tego spagetti też bym zjadła ....... tak się nudzę, że aż nic mi się nie chce ![]()
Dominik 20.01.2006 ![]() Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-12-29 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam parę dni temu watpliwosci co do imienia. Zdecydowalismy z Tz ze bedzie Blanka. Nikomu sie nie podoba, kazdy robi krzywe miny. Jeszcze tesciowie w miare, powiedzieli poprostu ze nie bardzo im sie podoba, ale nastepnego dnia juz lepiej. Choc pewnie maja nadzieje ze damy inaczej na imie... Za to moja mama nie przegieta...trudno, musi to jakos zaakceptowac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do masażu krocza, to nie jest za późno raczej - spróbować możesz, nie zaszkodzi na pewno, a może przecież pomóc ![]() A rozstępów (odpukać) nie mam, także nie poradzę w tej sprawie Tobie, ale dziewczyny na pewno jakieś kremy używają specjalne, ja bazuję na Perfecta Mama i Ziajce, ale nie wiem, czy one działają na rozstępy... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Blanka - mi bardzo się to imię podoba ![]() Dziewczyny a mi Mama właśnie przyniosła dwie torby ciuchów dla Małego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Załączam fotki dwóch ciuszków, które są mega, jeśli chodzi o napisy...do tej pory miałam dużo bodziaków w napisami o tatusiu, o mamie miałam tylko skarpetki...teraz doszły jeszcze śpiochy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Raczkowanie
|
MURON- GRATULACJE DLA WAS
![]() Sanetka - śliczny szkrab ![]() Mam podobne przeboje z karmieniem piersią, też mała wg położnych za mało przybierała i kazały mi dokarmiać a teraz nie mam wystarczająco mleka swojego żeby się najadła ![]()
#4217 |
Rozeznanie
|
no, wylicytowałam kilka upatrzonych ciuszków dla małej
![]() jutro jedziemy na zakupy bo mi synek wystrzelił w górę ![]() mam nadzieję że drogę zniosę dobrze , bo mamy trochę daleko ![]() a i niepotrzebnie weszłam w allegro -torebki ,bo napaliłam się na taką za 150 zł ![]() ![]()
#4218 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze za malo odpoczywasz? ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Co do wkleslych brodawek-niestety nie pomoge-bo moje sa wypukle.
![]() |
#4219 |
Zadomowienie
|
ja tak pokrótce bo ledwo nadążam z czytaniem
![]() lilijko mam nadzieje że u męża okaże się wszystko w porządku ![]() co do sutków to jak będzie nawał mleczny to każda może mieć wklęsłe ![]() ![]() co do masażu sutków to ja jestem raczej ostrożna... masaż taki wywołuje skurcze macicy na co najlepszym dowodem jest fakt że kobietom karmiącym piersią szybciej się obkurcza macica. dlatego też karmiąć piersią można odczuwać bolesne skurcze jak porodowe- to macica ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 |
Rozeznanie
|
agape moj tez tylko powtarza, byle do stycznia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak samo zareagowałam jak Ty, jak mąż przywiózł 2 tyg temu dwie reklamówki ciuchów od sąsiadki... "znowu pranie..." ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4222 |
Raczkowanie
|
dokladnie tak,moze trafilam na nieczułą anestezjolozke,za wczasu kazala mojemu mezowi isc z innej strony zeby na to nie patrzal, moze sie bała, że jej cos za to zrobi :d
#4223 | |
Zakorzenienie
|
ehhh nagle przestałyście pisać. i dobrze, bo za wami nadążyć czasem już nie można
![]() Jeżeli chodzi o sutki, to nie ma mowy u mnie, bo strasznie mnie bolą. Mam płaskie i nawet mężowi nie pozwalam na ich "pielęgnację", bo zwijam się z bólu przy każdym dotyku. cytrynko śliczne ciuszki Justynko pochwal się łowami ![]() ligotko zawsze nam się będzie wydawało, że mamy mało ubranek dla dzidziusia, ale powiem szczerze, że lepiej dokupić po porodzie, niż zakupić za dużo przed. Bo przecież może się okazać któryś z rozmiarów zbędny. Siostra sprezentowała dzidziusiowi pod choinkę dwa bodziaki (a mam ich już dużo) z krótkim rękawem i zastanawiała się do końca czy dobrze zrobiła czy nie. Powiedziałam jej, że następnym razem niech już to będzie coś w rozmiarze 68-74 i niech popatrzy od jakiego miesiąca to jest i sobie policzy jaki będziemy mieli wtedy miesiąc (chodzi o zimny czy ciepły). Przyjęła to ze spokojem ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Rozeznanie
|
u mnie już po wizycie, jakaś taka nerwowa była, nie wiem, może dlatego, że przyjaciółka też w ciąży i jakieś nerwy miała
zrobiłam sobie za karę herbatę i język poparzyłam ![]() zjadłam za dużo ciach i mam zgagę ![]() kurcze dobrze że mąż mi nowe krzyżówki kupił to może mi się lepiej zrobi ![]()
![]() |
#4225 |
BAN stały
|
Cytrynko,śliczne te ubranka
![]() S_a_j,ja też mam po słodkim zgagę,poza tym,moja córka wtedy zaczyna szaleć. Kurczę,ja znów miałam skurcze ![]() Boję się,jakby co,to telefon do ginekologa jest zawsze w gotowości. Jednak mam nadzieję,że tym razem mi przejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Rozeznanie
|
Jelly wez kapiel! Pewnie przejdzie.... Moja mala po jednym kawalku ciasta wlasnie robi wygibasy w brzuszku
![]() lilijko masz racje! mnie trzeba czasem takiego racjonalnego slowka, bo ja to dzialam impulsywnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kochana,wzięłam,i na razie nic z tego. Skurcze jak były,tak są ![]() Mąż juz się stresuje,dobrze,że córka zawiozła Marcinka do teściów... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 |
Rozeznanie
|
Ojc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zadomowienie
|
Justine w każdym szpitalu znieczulenie jest dostępne dla ciężarnej i zazwyczaj jest to dolcontral/dolargan. Płatne jest tylko ZZO, bo do tego potrzeba anestezjologa, który nie zawsze ma akurat dyżur albo jest ich w szpitalu zbyt mało.
Ale tak jak pisała make_up_istka dolargan nie znieczuli Cie na tyle żebyś nic nie czuła ![]() ![]() Ja znam różne opowieści. Jedne dziewczyny narzekały, bo spowalniał rozwieranie się szyjki(to możliwe), innym wpłynął na dziecko i po urodzeniu było ospałe i miały sinicę obwodową (to też możliwe jeśli będzie podany za późno, w ostatniej fazie porodu) a jeszcze inne twierdziły, że bez tego ani rusz i czuły się po nim rewelacyjnie. Także to jak ze wszystkim, co osoba to opinia. Powiem Wam tak, gdyby nie to, że mój poród poszedł tak ekspresowo, pewnie też chciałabym znieczulenie (dolcontral) Bo doszłam do wniosku, że w porodzie to nie ból jest taki nie do wytrzymania, tylko fakt, że po 10 godzinach ten ból już męczy. I to chyba to zmęczenie tak doskwiera. Wiem, że gdyby moje skurcze takie jakie miałam, towarzyszyły mi przez następne kilkanaście godzin też bym pewnie była wykończona. Sam ból nie jest zły, tylko fakt, że utrzymuje się tak długo. I jeszcze a propo sutków. To niestety nie jest tak, że po porodzie nagle robią się wystające i łatwo je dzidziusiowi złapać ![]() Ja mimo, że mam brodawki odstające bez specjalnego drażnienia to i tak troszkę się namęczyłam na początku z przystawianiem do piersi. Grunt to się nie poddawać ![]() ![]() Ja np. śmiałam się kiedy koleżanki opowiadały jak przykro im było jak musiały dać maleństwu MM. Sama jednak tego doświadczyłam ![]() ![]() Na pewno hormony też tutaj swoje robią, ale mówię Wam masakra jakaś ![]() Od tego momentu powiedziałam sobie, że żadnego MM ![]() ![]() Wstawiam mojego Bączka Kochanego ![]()
#4230 |
Rozeznanie
|
marika Cudeńko! Ale zazdroszcze Wam że już mała jest z Wami!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.