Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-29, 12:25   #3151
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

Cytat:
Napisane przez mlisiewski Pokaż wiadomość
albo nie jest w stanie upilnować własnych sprzedających i ma prawdziwy problem ze zwrotami.
Ale zwrot to nie zawsze problem niedopilnowania sprzedających...
Tak to zabrzmiało jakby to zawsze była nasza wina...
Czasem ktoś coś zwraca bo tak...
Mnie na szczęście dopiero jeden zwrot sie przytrafił, więc chyba zwroty bo tak nie są nagminne...

Aczkolwiek ostatnio ja nagminnie zwracam buty dla maluchów, bo moje dziecko jest jakieś niewymiarowe chyba, nadal nie ma butów, bo albo się ich nie da założyć, albo spadają... Choć ostatnich nie zwracałam, a oczywiście spadają... Zawsze płacę kartą i jeszcze nikt nie robił problemy z tego powodu.
Stary 2010-12-29, 12:36   #3152
mlisiewski
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ale zwrot to nie zawsze problem niedopilnowania sprzedających...
Tak to zabrzmiało jakby to zawsze była nasza wina...
Czasem ktoś coś zwraca bo tak...
Oczywiście kupujący często zwracają coś bo im się odwidzi, nietrafione prezenty, duplikaty itp - mimo że nie mają zastrzeżeń do tego co kupili.
Część zwrotów to jednak skutek trochę zbyt bardzo podrasowanego zdjęcia, niedomówień w opisie, czy (rzadziej) słabej jakości przedmiotu - kupujący niby dostaje to co kupił, ale mniej niż oczekiwał, więc zwraca.
Sprowadza się to do tego, że zwrotów wyeliminować się nie da, ale galeria ma zaskakująco duży wpływ na to ile tych zwrotów jest.
mlisiewski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:43   #3153
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

takie potrącanie to chyba serio taka lekka pazerność galerii .. przecież zwrotów nie ma zbyt wiele przy założeniu że mówimy o dobrych galeriach...
mam pytanie do twórców arsneo: czy Wy też ostatnio macie problemy z moderacją?
pytam bo kilkakrotnie miałam sytuację że czasami mi przeszły zdjęcia średniej jakości robione przeze mnie, a często jest tak że wstawiam kilkakrotnie pracę i nie przechodzi przez moderację... ganiam wtedy do profesjonalnego fotografa... [oczywiście podaję wytyczne galerii] i pomimo to wciąż mi nie chcą przepuścić przez moderację... kończy się tym że czasami aby wystawić naszyjnik który dłubałam stosunkowo długo i jest na serio fajnie zrobiony [bo kocham wisiory^^ kolczyki już mniej troszkę.. ] spędzam przed komputerem i z aparatem dwa razy tyle czasu i dodatkowo tracę pieniążki na fotografa jeszcze... takie troszkę przygnębiające to dla mnie jest ostatnio.. ten problem mam tylko w tej jednej galerii.... szkoda bardzo mi tego bo to super galeria i dotychczas było miodzio... troszkę to boli. co na to możecie poradzić?

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:48   #3154
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orangecountry Pokaż wiadomość
mam pytanie do twórców arsneo: czy Wy też ostatnio macie problemy z moderacją? co na to możecie poradzić?
Nie miałam problemu, wystawiają każdy mój przedmiot. Skoro biegasz do profesjonalnego fotografa i nadal nie przyjmują, to albo on nie jest profesjonalny albo jest wprowadzany wytycznymi w błąd. Wrzuć kilka fot Twojej roboty - i kilka roboty fotografa (najlepiej różne przedmioty), może będzie coś można w tym temacie poradzić.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2010-12-29 o 12:49
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:52   #3155
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
takie potrącanie to chyba serio taka lekka pazerność galerii .. przecież zwrotów nie ma zbyt wiele przy założeniu że mówimy o dobrych galeriach...
mam pytanie do twórców arsneo: czy Wy też ostatnio macie problemy z moderacją?
pytam bo kilkakrotnie miałam sytuację że czasami mi przeszły zdjęcia średniej jakości robione przeze mnie, a często jest tak że wstawiam kilkakrotnie pracę i nie przechodzi przez moderację... ganiam wtedy do profesjonalnego fotografa... [oczywiście podaję wytyczne galerii] i pomimo to wciąż mi nie chcą przepuścić przez moderację... kończy się tym że czasami aby wystawić naszyjnik który dłubałam stosunkowo długo i jest na serio fajnie zrobiony [bo kocham wisiory^^ kolczyki już mniej troszkę.. ] spędzam przed komputerem i z aparatem dwa razy tyle czasu i dodatkowo tracę pieniążki na fotografa jeszcze... takie troszkę przygnębiające to dla mnie jest ostatnio.. ten problem mam tylko w tej jednej galerii.... szkoda bardzo mi tego bo to super galeria i dotychczas było miodzio... troszkę to boli. co na to możecie poradzić?
Zapytaj Gosię i Darka o co im konkretnie chodzi, bo my tu możemy gdybać jedynie...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

nagaLy ma dobry pomysł
Wrzuć coś swojego i fotografa...
Stary 2010-12-29, 13:01   #3156
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

cztery pierwsze moje. pozostale fotograf - w sumie to jest profesjonalista raczej... wygrał pare konkursów itp... podobno serio jest dobry. tak wychodzi poprostu... martwię się bo ostatnio jakoś od miesiąca czy od 1,5 mam ten problem. wiadomo okres świąteczny, te sprawy. człowiek troszeczkę się irytuje jak poświęca mnóstwo swojego czasu i tu nic. zwłaszcza jak ma jeszcze mnóstwo zajęć poza wrzucaniem na galerię.. w zasadzie jakoś wszystkie te biżutki przemkneły przez moderację poza tymi okrągłymi kolczykami i ostatniom wisiorem - nie powiem - ten ostatni mi sie podoba [ a mało kiedy podobają mi sie własna biżutki.] miał kilka sesji zdjęciowych i nadal mi nie przeszedł przez moderację - opdowiedź galerii że zdjęcia za słabe dla galerii. eh. nawet nie wiem już co z nim zrobić...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00287.jpg (61,7 KB, 121 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00436.jpg (53,5 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01116.jpg (35,8 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00770.jpg (62,5 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01047.jpg (39,7 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00045.jpg (48,3 KB, 122 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09992.jpg (34,1 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01105.jpg (35,1 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00110.jpg (35,0 KB, 236 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecia 099.jpg (19,5 KB, 165 załadowań)

wymienię:

Edytowane przez orangecountry
Czas edycji: 2010-12-29 o 13:04
Stary 2010-12-29, 13:12   #3157
nagaLy
Zakorzenienie

No to dupawy fotograf. Zdjęcia tak samo niedoświetlone jak te Twoje, w wielu miejscach trzeba się domyślać co jest na zdjęciu. Tylko dzięki temu, że tworzę, dopowiadam sobie ciąg dalszy ale i tak nie widzę wielu szczegółów.
Unikaj takiego pstrokatego tła, przy słabym oświetleniu to gwóźdź do trumny. A zdjęcie kompletu w pudełku to już zupełna porażka fotografa - kompletnie nie jestem w stanie wydedukować co prócz pudełka - jest na tym zdjęciu...
Do tego niektóre zdjęcia "fotografa" mają skopaną ostrość. Nie biegaj już tak do niego, zdjęcia biżu już lepiej wychodzą Tobie. tylko popracuj nad doświetleniem (może pomóc jasne tło, które nieco odbija światło i wymaga go mniej, niż ciemne).

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2010-12-29 o 13:15

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 13:22   #3158
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
No to dupawy fotograf. Zdjęcia tak samo niedoświetlone jak te Twoje, w wielu miejscach trzeba się domyślać co jest na zdjęciu. Tylko dzięki temu, że tworzę, dopowiadam sobie ciąg dalszy ale i tak nie widzę wielu szczegółów.
Unikaj takiego pstrokatego tła, przy słabym oświetleniu to gwóźdź do trumny. A zdjęcie kompletu w pudełku to już zupełna porażka fotografa - kompletnie nie jestem w stanie wydedukować co prócz pudełka - jest na tym zdjęciu...
Do tego niektóre zdjęcia "fotografa" mają skopaną ostrość. Nie biegaj już tak do niego, zdjęcia biżu już lepiej wychodzą Tobie. tylko popracuj nad doświetleniem (może pomóc jasne tło, które nieco odbija światło i wymaga go mniej, niż ciemne).
Widzę, że NagaLY mnie ubiegła to samo chciałam powiedzieć - zdjęcia są ciemne. Usunęłabym również te drobiazgi - dawała choć jedno zdjęcie z czystym tłem, bez dodatków.
Ostatnie zdjęcie naszyjnik ( no tak, jest piękny ) jest... domyślam się,że było to białe tło?? Więc dlaczego nie jest białe tylko brudnawo - szaro - brązowe??

Również uważam, że lepiej sobie odpuścić takiego foto. To,że wygrał jakieś konkursy nie znaczy że jest specem od fotografii reklamowej ( no bo w sumie jest to fotografia poniekąd reklamowa) i sama działaj.
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:22   #3159
ollccia
Zadomowienie

Hmm, jak dla mnie, to te zdjęcia są za ciemne przede wszystkim i mają średnio dobrane tło, które przytłacza biżuty (szczególnie to na pawich piórach). Tzn. one mogą być ok w sensie "artystycznym", ale nie jako wizytówka do sprzedaży. Moim zdaniem klient po prostu nie bardzo widzi, co kupuje Część jest też niezbyt ostra, albo traci ostrość na zbyt ważnych elementach. A ostatni naszyjnik na tym zdjęciu w ogóle nie ma uroku ani nie przyciąga wzroku, moim zdaniem oczywiście. Wchodząc do galerii prawdopodobnie w ogóle bym nie kliknęła na jego miniaturkę To zdjęcie jest kiepsko wykadrowane i również za ciemne, co sprawia, że nie bardzo nawet wiem na co patrzę. A tło sprawia wrażenie jakiegoś takiego smutno-szaro-brudnego Że tak powiem, patrząc okiem klienta, może to tak wyglądać.
Może, zamiast stawiać na charakter fotki, spróbuj zrobić kilka "typowych" zdjęć na jakimś szarym tle, albo białym i lepiej je doświetlić. A takie "klimatyczne" dodaj jako któreś kolejne a nie zdjęcie główne

EDIT: O, i mnie dziewczyny ubiegły

Edytowane przez ollccia
Czas edycji: 2010-12-29 o 13:24
ollccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:35   #3160
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Na tych Twoich zdjęciach więcej widać niż na tzw. fotografa...

Za bardzo kombinujesz, ja sobie średnio radzę z aparatem, więc nie kombinuję tylko trzaskam foty na szarym tle, jedynym ozdobnikiem jest plaster agatu i nigdy mi się nie zdarzyło wyleciec z moderacji z powodu zdjęć...
Stary 2010-12-29, 15:02   #3161
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

dzięki dziewczyny postaram się potrzaskać troszeczkę standardowo.... niom i może w końcu się skuszę na ten powalony namiot z oświetleniem... dzięki bardzo za opinię co najmniej wiem co źle robię.. a z fotografa to chyba faktycznie zrezygnuję bo efektu nie ma jako takiego a kasa idzie...

wymienię:
Stary 2010-12-29, 15:06   #3162
nagaLy
Zakorzenienie

Płaciłaś mu za takie zdjęcia? To jak zapłacić fryzjerce za to, że Cię objechała na łyso, gdy poszłaś z włosami "do pasa" podciąć końcówki..
O rany... ja to bym go policzyła za zmarnowany czas
Swoją drogą ja bym zareklamowała tę usługę żądając zwrotu kasy: zdjęcia bez ostrości, miejscami prześwietlone a w większości niedoświetlone.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2010-12-29 o 15:08
Stary 2010-12-29, 15:33   #3163
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
może w końcu się skuszę na ten powalony namiot z oświetleniem...
Nie musisz od razu inwestować w oświetlenie, jesli jesteś w stanie robić zdjecia w ciągu dnia, przed 15tą powiedzmy Zmaiast kupować żarówy, wystarczy wykorzystać światło dziennie Ale nie przy oknie, bo ono pada tylko z jedne strony (i zazwyczaj fotografuje się z tej przeciwnej, więc efekt jeszcze marniejszy ) tylko na zewnątrz Wyjdź z fotkami przed dom/blok, usiądź na ławeczce i nie ma szns, żeby zdjecie wyszło ciemne i niewyraźne, no po prostu nie da się
marisella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 00:43   #3164
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczyny postaram się potrzaskać troszeczkę standardowo.... niom i może w końcu się skuszę na ten powalony namiot z oświetleniem... dzięki bardzo za opinię co najmniej wiem co źle robię.. a z fotografa to chyba faktycznie zrezygnuję bo efektu nie ma jako takiego a kasa idzie...
A ten Wielki Pan Fotograf ma jakieś portfolio w internecie może? Z chęcią bym obejrzała....

Bo te tutaj powyższe wyglądają jak trzaśnięte na szybko małpką przez gimnazjalistkę, która się spieszy na klasówkę. Serio. Nie mogę rozgryźć co jest na tym zdjęciu:

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1293627670

O tym, że wszystkie są niedoświetlone i w ogóle ŹLE oświetlone wspominać nie będę...

Wadą tych wszystkich zdjęć (oprócz klasyki, czyli światło i ostrość) jest to, że tam się za dużo dzieje: jakieś pudełeczko, kwiatuszek, piórko....to wszystko odwraca uwagę od biżu.

Kup sobie jakiś ładny papier do decoupage, taki z delikatnym wzorkiem, który nie przytłoczy biżuterii (jasny, albo wzorek tylko z brzegu kartki), i spróbuj na tym. Będziesz mieć tło, na którym jest "coś więcej", ale zarazem biżu jest najważniejsza.
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:10   #3165
mlisiewski
Raczkowanie

Panu "profesjonalnemu fotografowi" wróżę karierę przy zamiataniu ulic :P
mlisiewski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:15   #3166
zuteria
Rozeznanie

A może po prostu Pan Fotograf na co dzień zajmuje się fotografią innego rodzaju (np. robi zdjęcia do dokumentów albo uwiecznia ważne wydarzenia z życia klientów) i po prostu nie ma doświadczenia w robieniu zdjęć w trybie makro? Szkoda tylko, że bierze za to pieniążki.

Chainmaille w moim wykonaniu, będzie mi miło jeśli skomentujesz

zuteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:57   #3167
smoczek
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy znacie sposób, żeby w Arsneo, normalnie i kulturalnie wystawić komplet jako całość, a nie cudować z ze składnikami osobno? Nie chcę sprzedawać osobno, a nie widzę możliwości wystawienia jako całości (wyłącznie jako całości), no chyba, że właśnie czegoś nie kumam.
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:59   #3168
ollccia
Zadomowienie

Gdzieś na forum AN była już poruszana ta kwestia - powinnaś mieć przy wystawianiu kompletu opcję "nie sprzedawaj osobno" albo "sprzedaj osobno", czy jakoś tak, do zaznaczenia chyba Tak mi się coś kojarzy
Stary 2011-01-03, 14:09   #3169
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smoczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy znacie sposób, żeby w Arsneo, normalnie i kulturalnie wystawić komplet jako całość, a nie cudować z ze składnikami osobno? Nie chcę sprzedawać osobno, a nie widzę możliwości wystawienia jako całości (wyłącznie jako całości), no chyba, że właśnie czegoś nie kumam.
Miałam wysłać link na PW - ale mi się zgubił i nie mogę go na szybko znaleźć.
W skrócie.
Elementy kompletu najpierw wystawiasz jako pojedyncze przedmioty - co ważne, jeśli nie chcesz ch wystawiać osobno to na samym dolej pierwszej podstrony przy wystawianiu pojedynczego przedmiotu (gdzie wrzucasz opis) masz okienko do odhaczenia: "zablokuj ten przedmiot, chcę go zaraz dodać do kompletu".
Wystawiasz te przedmioty osobno tak, jak normalnie, czyli zdjęcia ładujesz odpowiednie dla jednego produktu.
Jak już wystawisz elementy osobno, blokując ich sprzedaż indywidualną - bierzesz się za tworzenie kompletu właśnie poprzez Dodaj -> Komplet. Ważne; dodajesz przedmioty do kompletu i nie dodajesz już zdjęć pojedynczych przedmiotów, są ładowane automatycznie z wrzuconych do pojedynczych już wystawionych. Dodajesz tylko te fotki, których nie było w żadnej części z wcześniej wystawionych (czyli np komplet razem). W ten sposób unikniesz dublowania zdjęć.

To ma swoje plusy - komplet pokazuje się w każdej kategorii, której dotyczy (np zarówno kolczyki jak i wisiory oraz bransolety).

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-01-03 o 14:20
Stary 2011-01-03, 14:10   #3170
smoczek
Zakorzenienie

No właśnie się wczytuję w forum, ale na razie doszłam do tego, że kompletu jako kompletu nie ma, bo nie. Ale zaraz będę testować. Tylko zaraz się pewnie okaże, że muszę mieć osobne zdjęcia składników, a nie mam. I nie będę ich robić po to, żeby potem zaznaczyć, że nie chcę sprzedawać składników osobno... Bo to trochę durne by było. No ale nic narzekać będę jak sprawdzę .
Stary 2011-01-03, 14:13   #3171
ollccia
Zadomowienie

Najwyżej dodaj jedno zdjęcie całego kompletu do jednej części, a drugie i trzecie do drugiej części, to Ci się potem wszystkie trzy zbiorczo wyświetlą
Stary 2011-01-03, 14:16   #3172
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez smoczek Pokaż wiadomość
No właśnie się wczytuję w forum, ale na razie doszłam do tego, że kompletu jako kompletu nie ma, bo nie. Ale zaraz będę testować. Tylko zaraz się pewnie okaże, że muszę mieć osobne zdjęcia składników, a nie mam. I nie będę ich robić po to, żeby potem zaznaczyć, że nie chcę sprzedawać składników osobno... Bo to trochę durne by było. No ale nic narzekać będę jak sprawdzę .
Chodzi o to, że jak wystawiasz komplet z każdym składnikiem osobno, to sie pojawiasz w każdej z kategorii, z której były składniki i jeszcze w kompletach... Klient ma szansę trafić na Twoją pracę na kilka sposobów.

Cytat:
Napisane przez ollccia Pokaż wiadomość
Najwyżej dodaj jedno zdjęcie całego kompletu do jednej części, a drugie i trzecie do drugiej części, to Ci się potem wszystkie trzy zbiorczo wyświetlą
To nie przejdzie przez moderację...
Stary 2011-01-03, 14:22   #3173
smoczek
Zakorzenienie

Kamyku, tiaaa, czytałam właśnie to wytłumaczenie. No ale nic, wystawię gdzie indziej po prostu. Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia i pomoc .
No chyba, że się zabawię w Photoshopie i usunę ze zdjęć elementy kompletu, których na na zdjęciu nie być . Ale w sumie to bezsensowne marnowanie czasu.
Stary 2011-01-03, 14:23   #3174
nagaLy
Zakorzenienie

Smoczku, edytowałam swój post wyżej
Przy wyst kompletu masz wybór by był wystawiany tylko razem, ub także osobno.
---
No tak, musisz mieć osobne zdjęcia dla każdego przedmiotu...

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-01-03 o 14:25
Stary 2011-01-03, 15:12   #3175
smoczek
Zakorzenienie

nagaLy, dzięki
A tak przy okazji. Szukam jakiejś galerii z bardziej "ekskluzywną" biżuterią, poza Trendy i Pakamerą. No i poza Arsneo. Zaczęłam się przebijać wstecz w tym wątku, ale padłam po 20 stronach . Tyle się teraz tych galerii potworzyło, że masakra po prostu.
No bo tak, Brocante bardzo lubię (nawet sama tam kupowałam ), ale tam cosik kiepsko ze sprzedażą biżuterii (przynajmniej tak jak patrzę po sprzedanych). No a te wszystkie Galerie Unikatu i inne takie to albo nierozkręcone albo niepomyślane albo leżą tam same składaki (nie ujmując niczego składaczkom). Czy jest jeszcze jakaś galeria, która stawia na droższą biżu?

Edytowane przez smoczek
Czas edycji: 2011-01-03 o 15:37
Stary 2011-01-03, 16:06   #3176
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Bazaar? Salt and Pepper?
Nie wiem jak tam ze sprzedażą, ale tyle mi do głowy przychodzi...
Stary 2011-01-03, 18:08   #3177
lwica83
Wtajemniczenie

Smoczku dulcedo.eu - wchodzi na rynek od jakiegoś miesiaca lub dwóch
lwica83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 18:27   #3178
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

O właśnie, zapomniałam o Dulcedo
Stary 2011-01-03, 19:06   #3179
smoczek
Zakorzenienie

E, to jednak nie jestem aż tak do tyłu jak myślałam . Bazaar i Dulcedo to z kolei taka kategoria galerii, w której w zasadzie nie ma nowości . No a w takich galeriach ciężko o sprzedaż. Oczywiście wiem, że to błędne koło. Ale zaglądam do tych galerii regularnie i podglądam co się dzieje.
Stary 2011-01-03, 20:14   #3180
dwaslonca
Rozeznanie

http://www.olissimart.com/ może ta?
dwaslonca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości