Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-29, 21:26   #2461
Agnieszka.M
Rozeznanie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
czy tylko mi muli wizaż ????

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

no i Zosia zasnęła po wielkiej wojnie bez słów
za karę było wyciągnie smarków fridą (chyba czuła ze to kara bo jakoś nie płakała )
ma kurcze katar w jednej dziurce straszeczny, do tego dziś się doweidziałam że teściowa się rozchrowała na dobre ( a od niej własnie wróciliśmy wczoraj)
mężu już ma objawy grypowe i Zocha katar
zapowiada się szpital w domu (oby mnie oszczędziło)

no i przez to chyba nie pójdziemy na sylwestra bo nie ma kto przyjechać Zosi popilnować
moze któraś chciałaby ????

usypiając Zosię sie popłakałam
głaskałam ją po policzku tak delikatnie (bo juz nic innego nie działało)
i ona wzięła moją rękę w swoje malutkie rączki i zaczęła mnie tak leciutko głaskać
jeju aż cała się rozkleiłam
wszystko bym dla niej zrobiła
Nie tylko tobie muli wizaż, ja co chwilę muszę odświeżać stronę. Oby znowu nie padł serwer.
Oj biedna ta twoja Zosieńka, to jest chyba najgorsze jak dziecko choruje. Przesyłam wam dużo zdrówka

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 21:34   #2462
SiLLee
Raczkowanie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Wklejam zdjecia mojego brzuchola
Dzisiaj znalazlam całe opakowanie luteiny nie ruszone. rzucialam je do szafki i na amen zapomnialam i poszlam do gina zeby mi nowe wypisal. i szkoda mi tych bo juz nie potrzebne ;/ ach ta skleroza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02310.jpg (31,8 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02304.jpg (32,1 KB, 49 załadowań)
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 21:51   #2463
andziot
Zakorzenienie

agnieszka_pe25 a nie chcesz spróbować karmić ??? jak dzidzia urodzi się o czasie i będzie od początku z Tobą to może nie będziesz miała problemów z karmieniem i wszystko gładko pojdzie ???
pytam bo ja też miałam przeboje z karmieniem i też ściągałam długo pokarm ale jakoś chciałabym tym razem spróbować jeszcze raz, może będzie lepiej ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 21:56   #2464
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
agnieszka_pe25 a nie chcesz spróbować karmić ??? jak dzidzia urodzi się o czasie i będzie od początku z Tobą to może nie będziesz miała problemów z karmieniem i wszystko gładko pojdzie ???
pytam bo ja też miałam przeboje z karmieniem i też ściągałam długo pokarm ale jakoś chciałabym tym razem spróbować jeszcze raz, może będzie lepiej ...

nie nie, jestem tego tak pewna ze nie chce jak malo czego. jak juz doszlam do perfekcji z butelkami to bylo mi to bardziej wygodne niz karmienie piersia. no i zawsze mozna co ktoras noc sie wyspac a obowiazki karmienia przerzucic na tz. jestem zdecydowana ze tym razem nawet nie sprobuje,acz kolwiek nie kwestionuje ze zdrowsze jest mleko matki. tylko nic na sile,
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 22:04   #2465
agniese79
Rozeznanie

Hej Dziewczyny i Dzidziusie
jak tak Was czytam to mój Synuś chyba na grubaska rośnie w 21,3 hbd waży 425 g a obwód brzuszka ma 166,8. Lekarz robiący usg mówi, że w porządku, co prawda to usg wygląda trochę jak na taśmie w fabryce, co i róż ciężarówka ale mam nadzieję, że to sa specjaliści i gdyby cokolwiek było niepokojącego to ich wprawne oko to wykryje.
Inna sprawa, że nikt oprócz mnie nie cieszy się z Synusia, mężu był pewien, że to dziewczynka, moja mama też a tu siusiak(lekarz dał nam zdjęcie, które mąż z niesmakiem wziął). Ja to nawet w ogóle nie byłam zdziwiona, bo od początku ciazy, a nawet wcześniej widząc siebie z dzieckiem, widziałam chłopca, mimo że dziewczynki też są cudne. No ale cóż najważniejsze, że jest zdrowe, wszystko w porządku, a na płeć za wielkiego wpływu nie mamy.
Wszystkiego NAJ da Was i Dzieciaczków szczególnie dla tych, które mają ciąże z problemami, oby wszystko było dobrze
Stary 2010-12-29, 22:09   #2466
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agniese79 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny i Dzidziusie
jak tak Was czytam to mój Synuś chyba na grubaska rośnie w 21,3 hbd waży 425 g a obwód brzuszka ma 166,8. Lekarz robiący usg mówi, że w porządku, co prawda to usg wygląda trochę jak na taśmie w fabryce, co i róż ciężarówka ale mam nadzieję, że to sa specjaliści i gdyby cokolwiek było niepokojącego to ich wprawne oko to wykryje.
Inna sprawa, że nikt oprócz mnie nie cieszy się z Synusia, mężu był pewien, że to dziewczynka, moja mama też a tu siusiak(lekarz dał nam zdjęcie, które mąż z niesmakiem wziął). Ja to nawet w ogóle nie byłam zdziwiona, bo od początku ciazy, a nawet wcześniej widząc siebie z dzieckiem, widziałam chłopca, mimo że dziewczynki też są cudne. No ale cóż najważniejsze, że jest zdrowe, wszystko w porządku, a na płeć za wielkiego wpływu nie mamy.
Wszystkiego NAJ da Was i Dzieciaczków szczególnie dla tych, które mają ciąże z problemami, oby wszystko było dobrze
Moje bliźniaki też chyba grubaski będą hahaha bo w 21tyg i 1 dniu ważyły, jeden 425g a drugi 445g jakoś tak, dokładnie nie pamiętam bo nie mam przy sobie tych wymiarów

Przyszłam Wam powiedzieć dobranoc

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
teraz dopiero doczytałam, że Eweska spodziewa się dwóch synków
Gratuluję Ci Kochana, no to bliźniaki się wyrównały
Zgadza się, żadna z nas nie będzie miała parki, chyba że się wymienimy
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 22:14   #2467
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
piękna data to data moich urodzin witaj!

nic się nie martw - ja poczulam dopiero w 20tc.

a za ile i w jakim stanie ?!

miłego odpoczynku!!!!!!!

spoko - tak jak pisalam ja poczulam w 20tc dopiero. macie czas jeszcze - tez się strasznie stresowałam

o żesz bidulko!!!!!!!!!!!! żeby było juz tylko z górki teraz !

!!! babeczki mi się pieką w piekarniku ale to nie ten smak :nieee:

za jutro !!!

dziewczyny, ja sobie właśnie kupiłam taka poduszkę - podobno sprawdza się super - zdam relacje jutro (jeśli będę miala chwilę wejść ) - ja tak strasznie źle sypiam w nocy, że mam nadzieje, że pomoże!
http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html
kochana pisalam chyba o niej z miesiac temu
dostalam od tz pod choinke
swietna jest
twarda bardzoi
ale odciaza plecki i super mi sie wieczorem na niej lezy
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam zgagę-gigant Macie może jakiś wypróbowany sposób??
muszynianka mi pomaga
cala szklanica

a ja wlasnie wrocilamz klasowego spotkania z technikum
pozarlam lody z bita smietana, zapilam sokiem
i teraz bede lezec

tak sie zastanawiam co zrobic z polozna

bo mowia mi, ze mam jechac do przychodni rodzinnej i zalatwic sobie polozna, zeby przyjezdzala do mnie normalnie na kase chorych
a znowu znajome mowia, ze jak mam znajomosci w poloznych a mam bo mama pracowala z dwiema przez 25 lat
to mam jechac, zalatwic co nieco rzucic i juz w razie w bede miala polozna, a wiadomo, zepolozna przy porodzie jest najwazniejsza
no i nie wiem
wole dac kase poloznej niz lekarzowi................ ..
zreszta po co lekarzowi, jak on porodu nie odbiera
kurcze no

Stary 2010-12-29, 23:03   #2468
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
nie nie, jestem tego tak pewna ze nie chce jak malo czego. jak juz doszlam do perfekcji z butelkami to bylo mi to bardziej wygodne niz karmienie piersia. no i zawsze mozna co ktoras noc sie wyspac a obowiazki karmienia przerzucic na tz. jestem zdecydowana ze tym razem nawet nie sprobuje,acz kolwiek nie kwestionuje ze zdrowsze jest mleko matki. tylko nic na sile,
zazdroszcze że jesteś tak pewna tego co postanowiłaś,
ja pewnie znów będę sie motać przez długie tygodnie ...
dla mnie butelka nie była niewygodna ...
wstawanie na zmianę z mężulem też bardzo sobie ceniłam
ale Zocha od 2miesiąca przesypiała całe noce więc dużo tego nie było ...

pozmywałam gary
wszyscy u mnie już spią ...
(tylko dzidzia ze mną jeszcze nie )
co tu robić ???

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

to idę spać
dobranocki !

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 07:33   #2469
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Ja od 7 na nogach, bo zaraz muszę jechać do biura rachunkowego oddać papiery, aby spóźniony podatnik zdążył oddać papiery do końca roku.

Wczoraj wieczorem miałam pierwszy raz w życiu zgagę, ale jaką!!
Myślałam, że mi rozerwie przełyk Dopiero zjedzenie połowy paczki migdałów pomogło mi. Mam nadzieję, że to był jednorazowy epizod, bo nie wyobrażam sobie, aby każdego dnia mi towarzyszył. Straszna męka

Miłego dnia dziewczyny.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 08:18   #2470
amarcia
Wtajemniczenie

Dzień dobry... Wszyscy śpią buuuuuuuuuu
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:07   #2471
dorkabl
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Właśnie oglądam "miedzy mamami". Polecam

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Witam mamuśki

Ja od 7 na nogach, bo zaraz muszę jechać do biura rachunkowego oddać papiery, aby spóźniony podatnik zdążył oddać papiery do końca roku.

Myślałam, że mi rozerwie przełyk Dopiero zjedzenie połowy paczki migdałów pomogło mi. Mam nadzieję, że to był jednorazowy epizod, bo nie wyobrażam sobie, aby każdego dnia mi towarzyszył. Straszna męka

Miłego dnia dziewczyny.

ojojoj, współczuje. Mnie na szczęście z daleka omija ten problem.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

agus87 a nie mozna tak pokombinować zeby ta znajoma położna przyszła na kase chorych? Przecież teraz nie ma rejonów, można chodzić do lekarza gdzie sie chce, nawet w innej części miasta.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:08   #2472
Siasiek
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Próbowałam nadrobić Was wczoraj wieczorem ale nie dałam rady, ładnie te posty Wam wczoraj szły
Ja miałam dzień po za domem, najpierw wybrałam się do koleżanki za miasto, później u mamy a jeszcze później popołudnie na mieście.

Pisałyście o przemeblowaniach, remontach...myśmy sobie w święta wymyślili kupno mieszkania chyba jestem nieświadoma co mnie czeka jeśli się zdecydujemy. Dzisiaj jadę oglądać więc też pewnie cały dzień mnie nie będzie.
Proszę Was nie szalejcie z ilością postów, hehe.

Andziot przywieź Zosie do nas, młody się ucieszy

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:19   #2473
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry brzuchatki!

Cytat:
Dziewczyny, mam zgagę-gigant Macie może jakiś wypróbowany sposób??
anulinka pierwszy raz Cię złapało? Szczęściara Ja się męczę prawie od samego początku Najczęściej zaczyna się wieczorem, wtedy zagryzam małą garść migdałów i popijam mlekiem.
Muszynianka też pomaga więc popijam w ciągu dnia no a w święta to już nie dałam rady i 3 x wzięłam Rennie.

Piszecie o karmieniu, ja nie wiem jak to jest ale bardzo chciałabym karmić piersią więc już się zaopatrzyłam w nakładki na suty i chcę mieć laktator a jeśli nie wyjdzie to trudno. Butelki też kupuję i tu mam pytanie, czy używacie sterylizatorów?
Do czego to w ogóle służy? Czy w nim się wytwarza wysoka temperatura czy coś innego? I po co się go używa?

Kurcze powinnam iść pod prysznic ale za godzinę kończy mi się aukcja i nie wiem czy zdążę wyjść i podbić cenę w razie czego... no nic spróbuję więc lecę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:25   #2474
amarcia
Wtajemniczenie

Czytałam coś o zmianach w reformie zdrowia w ramach opieki domowej okołoporodowej, chyba w Tinie. Jak wrócę do domu przedrukuję tą adnotację. Wygląda na to, że od marca chyba bedzie można na nfz mieć położną i rodzić w domu

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

moria ja ci mogę aukcję podbić
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:38   #2475
migotka03
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny! Czytam was cały czas, na początku troche pisałam, ale zrezygnowałam bo myślałam że czyta to forum ktoś z moich znajomych. Zajrzałam dziś na pierwszą stronę forum i pomyślałam że fajnie będzie jeśli lista mam będzie kompletna, bo już większość majowych mam wie co nosi w brzuszkach. Ja też już wiem, a dowiedzialam się już w 15 tc że będzie córeczka, tak jak myślalam. Jeśli chodzi o imię to jak na razie jest Paulinka. Jestem teraz w 21 tc, jutro zaczynam 22, jak ten czas leci... aż się boję.
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:38   #2476
dorkabl
Zadomowienie

[QUOTE=amarcia;24061584]Czytałam coś o zmianach w reformie zdrowia w ramach opieki domowej okołoporodowej, chyba w Tinie. Jak wrócę do domu przedrukuję tą adnotację. Wygląda na to, że od marca chyba bedzie można na nfz mieć położną i rodzić w domu[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

...miało wejść ale odrzucili. Jak chcesz rodzic w domku to niestety musisz sama to sfinansować.
Stary 2010-12-30, 09:51   #2477
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Dzień dobry brzucholki

u nas dziś ciężka noc była ,do 4 okropnie bolała mnie głowa,masakra jakaś.Nic nie pomagało,nawet zimne oklady.
Dziś jest ok ,za to mam zawroty głowy.Jak nie urok to s...
Do 7 stycznia jestem na l4 i nie zapowiada się abym wróciła do pracy,a w domu ledwo wysiedzieć można.

Dziewczyny jak to u was jest z wagą,u mnie tylko 3 kg na plusie no i nie mam apetytu za bardzo,w większości przeważają owoce i warzywa w moim jadłospisie.Na mięso nie mogę patrzeć i słodyczy także nie jadam,gdzie w pierwszej ciąży pochłaniałam je jak smok.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:52   #2478
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!))

Ależ zasypało, u Was też?

Wracając do blogów, to ja też o czymś myślę, nawet mam już założony, jest tam tylko jeden post założony kilka dni przed tym, jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży, także idea się zmieni diametralnie

Listopadowa, dzięki Co do ciuszków, to też zarzekałam się, że od stycznia, lutego, jednak to silniejsze Poza tym rozkładam sobie na raty, bo potem mogłabym nie wyrobić finansowo

Piszecie o lekarzach i położnych. Powiem Wam, że temat rzeka. Moja szefowa mówiła, że poród jest drogi, bo sama wydała z 5 tys. - osobny pokój, położna, poród rodzinny, znieczulenie etc. Jednak powiem Wam, że ja zamierzam płacić ewentualnie tylko za znieczulenie. Położna w końcu wykonuje swoją pracę, pensje dostaje. Mam jej dopłacić za ludzkie traktowanie?

Dlatego kilka razy będę w moim szpitalu, obczaję co i jak, spotkam się ze swoją lekarą i na tym się skończy. Może naiwnie, ale liczę, że jak przyjadę rodzić, to nie potraktują mnie jak tej-co-nie-zapłaciła

Dorkabl, ja Twój poprzedni apel też przeoczyłam Ale spoko! Im nas więcej, tym fajniej

SiLLee, brzuszek ładny, ale Ty jaka śliczna

Dziewczyny, jeszcze info do tych, które kupuję Mothercare na allegro i może nie wiedzą. Podobno z rozmiarówką angielską jest trochę inaczej, niż u nas, więc trzeba się liczyć z tym, że ciuszki będą ciut większe. Np. taki angielski new-born, to nasze 62. Upewniajcie się u sprzedających

A teraz dopijam kawę i lecę się ogarniać, bo zaraz wyjazd. Uciekam już na Sylwestra i pewnie wpadnę tu dopiero w Nowym Roku, bo nie wiem, jak z netem będzie

Życzę Wam wszystkiego dobrego! A Nowy Rok dla nas i tak jest wyjątkowy, więc zdrowia i miłości Wam życzę

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:02   #2479
anula_81
Zakorzenienie

hej spiochy, u nas znowu ciemno i szaro, moj TZ oczywiscie jeszcze spi, dzis wizyta u lekarza i USG, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Wieczorem mamy znajomych przejazdem na noc, jutro rano juz wyjezdzaja, a jutro juz sylwester. Wczoraj wieczorem dzidzia dokazywala w brzuszku, ale ni etak jak dzien wczesniej, jednak w nocy jej sie zebralo i OBUDZILA mnie swoimi ruchami o 3 w nocy! to nisamowite bo co bedzie pozniej

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Piszecie o karmieniu, ja nie wiem jak to jest ale bardzo chciałabym karmić piersią więc już się zaopatrzyłam w nakładki na suty i chcę mieć laktator a jeśli nie wyjdzie to trudno. Butelki też kupuję i tu mam pytanie, czy używacie sterylizatorów?
Do czego to w ogóle służy? Czy w nim się wytwarza wysoka temperatura czy coś innego? I po co się go używa?

Kurcze powinnam iść pod prysznic ale za godzinę kończy mi się aukcja i nie wiem czy zdążę wyjść i podbić cenę w razie czego... no nic spróbuję więc lecę
ja slyszalam, ze sterylizator podobnie jakk podgrzewacz mleka sa zupelnie bezuzyteczne i to opinia kilku moich znajomych. sterylizator to nic innego tylko wyparzanie butelek wrzatkiem, mysle ze nie jest to tak trudne zeby wydawac kilkaset zl, podobnie z podgrzewaczem ale sama nie wiem czy kupie czy nie, bo jesem zeschizowana mloda mama i najchetniej kupilabym wszystko
Cytat:
Witam mamuśki

Miłego dnia dziewczyny.
Nooo kochana ze pierwszyraz zgage niezle! ja pierwszy raz mialam w tamtej ciazy juz a w yej yowarzyszy mi od poczatku w swieta to myslalam, ze zwariuje(tez Rennie bylo w uzyciu) mnie pomaga szklanka mleka przed zasnieciem bo niestety zgaga najczesciej meczy mnie wieczorem i w srodku nocy
Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Wklejam zdjecia mojego brzuchola
Dzisiaj znalazlam całe opakowanie luteiny nie ruszone. rzucialam je do szafki i na amen zapomnialam i poszlam do gina zeby mi nowe wypisal. i szkoda mi tych bo juz nie potrzebne ;/ ach ta skleroza
jaki ladny brzuszek i malutki jeszcze ja tez mialam jeszcze opakowanie luteiny i zastanawialam sie co z nia zrobic, ale jak teraz mialam plamienia to mi lekarz kazal wziac zapobiegawczo wiec sie przydalo
Cytat:
moja mama np dwa razy probowala i ja bylam wczesniakiem miesiac w inkubatorze, w zwiazku z czym mnie nie karmila a z moim bratem choc bardzo sie starala ie miala pokarmu, ja jednak chce sprobowac, choc jesli bedzie to zbyt trudne i wykanczajace dla mnie i dla mojego dziecka pewnie zrezygnuje, ale sprobowac chce bardzi

jejuuu u nas dalej szarociemnooo..grrrr

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:15   #2480
Aliczka88
Zadomowienie

Cześć Mamunie
Kurka jak mi do jutra nie przejdzie ten kaszel i katar to nici z sylwestra u małej Emilki.... Eh by to....

Powiem Wam ze ja jakoś nie czuje ruchów, moze te delikatne pukania to moje jelita i jak piszecie ze nie możecie spać przez szaleństwa dzieciaczków to taaaaaak Wam zazdroszcze
Coś ospały ten mój Misiek... Albo Madzia

MA KTÓRAŚ Z WAS W DOMU ARCHITEKTA ALBO PROJEKTANTA DOMÓW????

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:15   #2481
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Właśnie oglądam "miedzy mamami". Polecam

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

ojojoj, współczuje. Mnie na szczęście z daleka omija ten problem.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

agus87 a nie mozna tak pokombinować zeby ta znajoma położna przyszła na kase chorych? Przecież teraz nie ma rejonów, można chodzić do lekarza gdzie sie chce, nawet w innej części miasta.
no wlasnie nie wiem kochana, bo ja chce na kase chorych polozna
a ta co bym zalatwiala do porodu prawdopodobnie byla by inna babeczka
bo po znajomosci
chodzi o to, zeby polozna przyjezdzala tu do mnie do domu od 26 tygodnia ciazy bo tak sie robi
i pozniej po porodzie rowniez
a ta , ktora bym zalatwila to byla by na pobyt w szpitalu

u nmas jest maly A, ktorego szwagierka przywiozla bo tesciowa sie nim opiekuje i malemu ida zeby ma 15 miesiecy i ida dalsze zeby, do tego ma zmiany osluchowe w oskrzelach, maly nie placze a KRZYCZY, WYJE, KWICZY, matko, tesciowa w ryk i go lula caly czas bo nic sie nie da innego
biedny maluch
Stary 2010-12-30, 10:23   #2482
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Cześć Mamunie
Kurka jak mi do jutra nie przejdzie ten kaszel i katar to nici z sylwestra u małej Emilki.... Eh by to....

Powiem Wam ze ja jakoś nie czuje ruchów, moze te delikatne pukania to moje jelita i jak piszecie ze nie możecie spać przez szaleństwa dzieciaczków to taaaaaak Wam zazdroszcze
Coś ospały ten mój Misiek... Albo Madzia

MA KTÓRAŚ Z WAS W DOMU ARCHITEKTA ALBO PROJEKTANTA DOMÓW????
o do ruchow to jeszcze masz czas
a co do Architekta...to ja jestem

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-12-30, 10:23   #2483
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry brzuchatki!

anulinka pierwszy raz Cię złapało? Szczęściara Ja się męczę prawie od samego początku Najczęściej zaczyna się wieczorem, wtedy zagryzam małą garść migdałów i popijam mlekiem.
Muszynianka też pomaga więc popijam w ciągu dnia no a w święta to już nie dałam rady i 3 x wzięłam Rennie.

witam z rana

zaraz musze sie zbierac szykowac do lekarza bo jeszcze kawal drogi przed nami. oczywiscie nerwa mam niezlego.

a co do sterylizatorow, to ja kupilam uzywany, bo jak widze sumy po 400zl to az mi dech zapiera zeby tyle kasy wydac na cos takeigo.
ja do pierwszego dziecka nie mialam sterylizatora do butelek, dziala wlasnie na zasadzie wyparzania butelek, ze sa sterylnie czyste i to jest wazne u malutkich dzieci. z reszta smoczki tez sie wyparza.

co do tego czy sterylizator jest niezbedny czy nie to powiem tak, ze to zalezy jak komu sie chce. ja nie mialam, wyparzalam w garze w ktorym najpierw gotowalam wode-troche trwalo, potem butelki-nie raz sie poparzylam czy oblalam wrzatkiem przy wyciaganiu i generalnie wiecej mi sie nie chce tak meczyc. ze sterylizatorem jest latwiej i szybciej, to taki pojemnik w ktory wklada sie butelki-max chyba 6 sztuk, wlewa wode ,wlacza i gotowe.

nie wiem jak w polsce, ale w uk sa do kupienia tabletki do sterylizacji butelek ktorych nie polecam. niby alternatywa dla gotowania ale tak smierdza chlorem ze nie mialabym serca wlewac potem w takie butelki mleko. poza tym nie wiem do konca jak to jest z tymi plastikowymi butelkami i gotowaniem ich na ogniu w wodzie? nasze z aventa wygladaly okropnie, na zniszczone. w sterylizatorze paruje para, i chyba az tak zle nie wygladaja, no i nie wiem jak sie ma takie gotowanie do sterylizowania parowego z plastikiem, w sensie czy nic tam sie nie wydziela.

przy tym dziecku, jak juz wiem jak bylo z pierwszym, stawiam na wygode przede wszystkim. dlatego teraz kupujac mam liste priorytetowa ktora moze mi ulatwic zadanie
Stary 2010-12-30, 10:32   #2484
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
o do ruchow to jeszcze masz czas
a co do Architekta...to ja jestem
O matko kochana jestes architektem? Projektujesz domy?? I potrafisz mi udzielić kilku rad na temat zmian w projekcie a konkretnie zamiany pokoju na kuchnie a co za tym idzie zmian w instalacjach?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2010-12-30, 10:35   #2485
dorkabl
Zadomowienie

moria44 przypaliłam jabłuszka nie zaówarzyłam ze sie od spodu weglą...

kasia1361 ja tez jak na razie 3 kg. I apetyt tez marny. Mdli mnie ostatnio czesto. Za to wody duzo pije i tak nie wiem czy to przez okres kaloryferowy czy przez ciaże. Zawsze piłam ok 1,5 l mineralnej ale teraz to mysle ze ze 3 pochłaniam.

mary poziomkowa
dzięki za życzenia. My jutro robimy 3 dniowy wypad do Kazimierza, wiec tez jestem na necie tylko dzis
Stary 2010-12-30, 10:35   #2486
MoniaK
Zakorzenienie

Dzieńdoberek
Ja od rana byłam na pobraniu krwi; w przyszłym tygodniu wizyta u lekarza, więc trzeba porobić zlecone badania Boszzz, jacy Ci ludzie są niecierpliwi w tych kolejkach

Co do sterylizatorów i podgrzewaczy to ja nie będę kupować

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2010-12-30 o 10:37
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:38   #2487
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko kochana jestes architektem? Projektujesz domy?? I potrafisz mi udzielić kilku rad na temat zmian w projekcie a konkretnie zamiany pokoju na kuchnie a co za tym idzie zmian w instalacjach?

przerabiacie kuchnie na pokoj? to tak jak my. tez nas to czeka i jestem przerazona na sama mysl
Stary 2010-12-30, 10:39   #2488
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Projektuje, domy , bloki, biurowce, jesli chodzi o zmiany w projekcie, oczywiscie pomoge, co do przepisow to moze byc gorzej bo od 4 lat meiszkam i projektuje w Norwegii, a tu przepisy sa troche inne, ale pomoge w miare moziwosci, wyslij mi po Nowym Roku na priv o co chodzi to moze uda nam sie zaradzic

a ja powoli zaraz sniadanko, prysznic i na 14:30 do lekarza..boje sie troche nooo...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-12-30, 10:41   #2489
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Witam kochane, drukujecie jak szalone ale to dobrze... ja ostatnio cos mam dola, mysle ze ta krew w nosie swiadczy o anemi a nie biore zelaza w ogole. Wczoraj mialam badanie na glukoze, a nie na morfologie, a moglam sobie kupic bo to jedyne 10zl, a pomyslalam o tym juz po jej wypiciu ...
bierzecie witaminy codziennie czy co drugi dzien? pamietam ze Ty Moria kiedys pisalas ze bierzesz te co ja co drugi dzien

Cytat:
Taka usługa jest płatna, więc nawet jeśli nie będzie miała dyżuru, to przyjedzie. Tak było z moją bratową, jak odeszły wody, to zadzwoniła do niej, ona wcześniej pojechała do szpitala i załatwiła wszystkie sprawy papierkowe. Moja bratowa przyjechała 2 godziny później i za niecałe dwie godziny urodziła
Opiekowała się nią w szpitalu, potem odwiedzała jeszcze w domu.
Moja bratowa płaciła 450 zł. Od przyszłego roku będzie kosztowało 650 zł. Do tego płatna szkoła rodzenia ( 40 zł za spotkanie ).
ale bedziesz miala fajnie i w ogole sie nie dziwie ze sie na to zdecydowalas

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja sobie właśnie kupiłam taka poduszkę - podobno sprawdza się super - zdam relacje jutro (jeśli będę miala chwilę wejść ) - ja tak strasznie źle sypiam w nocy, że mam nadzieje, że pomoże!
http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html
ale fajniutka ta poduszka

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
caffelate05 ojej..biedactwo,ale się☼ nacierpiałaś Leż,oszczedzaj się. Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze! Musi być!

Co do Tżta,to mój może raz na dzień pogłaszcze mój brzuch i na tym się kończy Nieraz mu mówie,że syn szaleje (nawet ręki nie przyłoży ).

Mnie niestety wczoraj dopadła grypa żołądkowa. Na szczescie w łagodnej formie, tak,że od 14tej miałam spokój i dziś mogłam jechac do Krk

Eweska gratuluję blendera!

A i witam nowe mamusie

Ach i jeszcze miałam napisac,że wczoraj dzwoniłam do mojej gin żeby jej podyktować wyniki z usg połówkowego i zmartwiła mnie troche,bo bardzo się zdziwiła,że mój synek taki malutki wg daty ostatniej @ wychodził wtedy 20tydzień5 dzień (więc prawie 21tc) a przypuszczalna masa wyszła 350g. Co o tym myślicie?
moj Tż ma tak samo...nie zmuszam go do glaskania czy dotykania brzuszka, ale sam sie jakos nie spieszy... czesto mowi ze juz jest zmeczony i idzie spac...nie umiem tego zrozumiec.
Pociesza mnie jednak fakt, ze rozmawia ze mna o dziecku, mowi co sie kupi itp. To bedzie nasze pierwsze dziecko, chyba jest nadal w szoku... zobaczymy jak sie male urodzi

zauwazylam ze na pierwszej stronie ja rodze pierwsza i nie znam plci-szok

principessina i agnieszka_pe25 mam nadzieje ze z waszymi malenstwami bedzie wszystko dobrze, trzymam kciuki

Caffelate wspolczuje przezyc... tak mysle ze moje bole kregoslupa i krew w nosie to pikus! silna mama- silne dziecko! teraz juz moze byc tylko lepiej.

ide czytac was dalej str.82
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:47   #2490
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Projektuje, domy , bloki, biurowce, jesli chodzi o zmiany w projekcie, oczywiscie pomoge, co do przepisow to moze byc gorzej bo od 4 lat meiszkam i projektuje w Norwegii, a tu przepisy sa troche inne, ale pomoge w miare moziwosci, wyslij mi po Nowym Roku na priv o co chodzi to moze uda nam sie zaradzic

a ja powoli zaraz sniadanko, prysznic i na 14:30 do lekarza..boje sie troche nooo...
Kochana ale daj mi na priv swojega maila ja Ci prześle 2 zdjecia, jak wygląda parter teraz a jak bym chciała go widziec i napiszesz mi tylko czy jest sens robienia czegos takiego i mozliwość przede wszeystkim i najwyzej udam sie do jakiegos architekta w przyszłym tyg.

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości