|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
BAN stały
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
tu często znajduję odp na nurtujące mnie sprawy no i podpowiedzi, jak się razem bawić, etc---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ---------- Mnie najbardziej przypadło do gustu zdjęcie z prababcią Antosią |
|
|
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Nikogo jeszcze nie ma?
![]() Moja córcia przez ostatnie dni była łaskawa dla rodziców i wstawała o 9, teraz znów wróciła do pobudek po 7, chyba z zemsty Piszecie o sadzaniu. Ja nie mam możliwości brać Asi w pozycji półsiedzącej, bo ona się podciąga i siedzi Musiałabym ją na siłę pchać do tyłu. Mam nadzieję, że nie robię jej tym krzywdy. Albo leży albo siedzi, ni ma szans na pozycję półsiedziącą.Miał być sylwester we troje, a jednak przyjdą znajomi Tylko 2 osoby, spokojne dość, więc nie boję się, że dziecko mi obudzą. Tylko teraz nie wiem, co mam do jedzenia zrobić. Chciałam zrobić zapiekankę z mielonym, spaghetti i sałatkę warzywną z majonezem a Tż mówi, że to za dużo...
|
#1923 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale mały ma refluks i lekarz kazał go trzymać w pionie ok pół godz po jedzeniu Jak to zrobiłaś??Moje próby przyzwyczajania do chusty ciągle są karkołomne i kończą się płaczem.. Teo tak przyzwyczaił się, że ma dużo w zasięgu wzroku, że samo ciepełko mamusi mu nie wystarcza.. A w jakiej pozycji nosisz? Cytat:
Pierwszy raz mały dostał szczepionkę refundowaną, ale pediatra poradziła zmienić na 5w1, bo Teo ma alergrie, a 5w1 ma podobno 400razy mniej zanieczyszczeń. A rota zawsze ktoś co roku do domu przywlecze.. Cytat:
Mogę godzinę uspokajać swoje dziecię, a nagle tatuś weźmie go na ręce i po minucie spokój.. Grunt to się nie obwiniać, że robi się coś nie tak. Trza założyć pancerz i mino ryku przytulać, uspokajac itd, jak nic nie pomaga to trudno-po tym jak Teosiowi wychodziły ząbki, płakał non stop i nic nie pomagało jestem prawdziwą twardzielką.. Czasem jak u naked21pomagało położenie na przewijaku i leżenie z gołą pupą. Raz wykończona totalnie urządziłam mu kąpiel w środku dnia i nastał spokój ![]() A w dzień kładę go wózka, bo tu jest odcięty od wszystkich bodźców- nie mam cierpliwości na usypianie w lóżeczku.. Ostatnio mamy szaleńczy rytm dnia-godzina spania, godzina aktywności i tak w kółko! Wczoraj odwiedziła mnie znajoma z dwuletnim synkiem- dziewczyny hardcore to nas dopiero czeka!!! Jedna wielka demolka Może z pieć minut pogadałyśmy..Poleciła mi czopki Viburcol- homeopatyczne, na ząbkowanie, niepokój, problemy ze snem.. Jakoś nie chce mi się wierzyć, ale może któraś z Was o to stosowała? |
|||
|
|
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
aaannnnnnaaa Szalenczy rytm dnia? Asia juz od dawna spi max pol godziny miedzy karmieniami
![]() Bez urazy dla znajomej - nie kazde dziecko robi demolke Trzeba umiec je nauczyc co wolno a co nie.Wczoraj moja znajoma urodziła córeczkę. Wsiadła do samochodu bez majtek i spodni, bo myślała, że tam urodzi I tak z gołym tyłkiem do szpitala szła ![]() Sukces! Asia zaczęła ziewać, więc położyłam ją do łóżeczka ze smoczkiem i pieluszką i zasypia! Tylko kilka minut pomarudziła!
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-12-30 o 09:43 |
|
|
|
#1925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dzisiejsza noc już nie tak fantastyczna jak wczoraj. Mały zjadł o 19, potem 1.30 i ok.5 a poza tym to musiałam wstawać do niego jeszce dwa razy bo piszczał. Co do Sylwestra to do nas przychodzą 3 pary, rodzeństwo moje i Tż i znajomi w ciąży ![]() Cytat:
I czasami rano jak go wezmę do siebie do łóżka i zaczyna płakać a ja oczu nie mogę otworzyć to zapycham go smokiem i w myślach mam - no zamknij się jeszcze na chwilkę, i potem też mam wyrzuty sumienia, ale chyba to normalne, że czasem nam nerwy puszczają (byle w myślach nie w czynach) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Viburcol mamy w domku, pediatra nam polecała jak była na pierwszej wizycie po urodzeniu synka. Nie stosowałam jeszcze.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-12-30 o 09:54 |
|||||
|
|
|
#1926 | |||
|
Zakorzenienie
|
ehsss
Cytat:
Cytat:
Cytat:
można jeśli troszkę jest pochylone do tyłu
|
|
|
#1927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Franek zacz al się normować W dzień jedzonko co 2.30 h Wczoraj usnął o 20 wstało 2 więc 7 godzin snu potem wstał o 6 zjadł i usnął jeszcze o 8 Szkoda tylko że te 7 godzin snu nie jest np od 22 do 5 bo to byłby raj A on teraz zaraz po kąpieli zasypia jak nigdy Dziś oddaliśmy auto de mechanika bo klocki i tarcze hamulcowe do wymiany Pewnie jakby Franka nie było to byśmy nie robili ale teraz to już niebezpieczne no i koszt 600 zł więc kasa co zebrał Franek w święta poszła na autko ... jutro sylwester ja pierwszy rok się nigdzie nie szykuje W zeszłym roku myślałam że jestem w ciąży bo mi się @ spóźniała ale to był fałszywy alarm Zaszłam miesiąc później I pamiętam ostatni Sylwester byłam przebrana za TURBODYMOMENA hihih i to była moja ostatni alkoholowa imprezę A zaraz potem zobaczyłam dwie kreski na teście ![]() Dostałam od rodziców takie urządzenie trzy poziomowe do gotowania na parze Super jest codziennie mam na obiadek jakieś warzywka , mięsko czy coś innego na parze Zdrowo i szybko a i dla Franka się przyda Wiecie ja zeszłam z wagi poniżej tek jak zaczynałam ciąze Szok po świętach to odkryłam Tylko tego brzucha zrzucić nie mogę (lenistwo moje nie pozwala robić mi brzuszków) ale po nowym roku zmykam na basen więc mam nadziej że go zrzucę No i jeszcze zastanawiam się nad tą AZALIĄ bo przed świętami skończyłam mi się pierwsza @ po porodzie trwająca tydzień a od wczoraj znowu plamię i to na pewno prze te tablety wrrr Dziewczyny na Azalii tez tak macie? |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
viburcol jest świetny, nieraz nam pomógł przy starszym synu. Do tej pory bartusiowi dałam tylko raz, bo w porównaniu z bratem to aniołek... i niech tak zostanie
|
|
|
|
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ilona-jak u Ciebie z karminiem?ja już powoli wysiadam....mąż kupił te woreczki na mocz,chyba mu zrobimy to badanie moczu |
||
|
|
|
#1930 | ||
|
Rozeznanie
|
hej,
właśnie skończyłam pisać odpowiedź i mi się niechcący karta zamknęła i muszę pisać od nowa widzą że coraz więcej mam dołącza do mojego klubu "dzieci które trudno uśpić". my w dzień zauważyliśmy że mała przysypia w bujaczku więc na noc ją tak usypiamy, od 2 dni się sprawdza. po kąpieli do bujaczka, kilkanaście minut bujania, mała zasypia na ok 1h, budzi się akurat jest czas na cyca, więc je i zasypia dalej, wtedy przenosimy ją do łóżeczka. jeszcze kilka tyg. temu miałabym schizę że mała w bujaczku zasypia, że śie uzależni od bujania no i że za długo w tym bujaczku jest więc to źle dla kręgosłupa. teraz postanowiłam wyluzować. ja jak byłam mała to podobno godzinami w leżaczku leżałam i trzeba było mnie ciągle bujać bo inaczej ryczałam i co kręgosłupa mam zdrowy i spać bez bujania się też nauczyłam. tak sobie myślę że kiedyś wychowywać dzieci było łatwiej. po pierwsze żyło się w wielopokoleniowych rodzinach i zawsze jakieś ręce do pomocy były, po drugie ludzie polegali bardziej na swym instynkcie rodzicielskim. teraz się człowiek mądrych książek naczyta i chce żeby wszystko było korekt, bez noszenia na rączkach, bez bujania, smoka itd. wszystko fajnie jak się ma aniołka, gorzej jak trafi się marudne dziecko, wtedy już nie tak łatwo. więc ja jak już pisałam wrzucam na luz. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2010-12-30 o 10:46 |
||
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jestem w ciąży hahahah żartowałam oczywiście
|
|
|
#1932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... szczerze nie chcialam jej brac...to lekarz tak jakos nas zakolowal i wypisal recepte..nawet nie zapytal sie jak bedziemy sie zabezpieczac....ale jak juz zaczelam..hm moze to i lepiej...bede brac przez pol roku a potem tylko gumeczka...a wlasnie czy wam tez tak ciezko sex przyszedl ...bo mnie troche boli i czuje straszny dyskomfort przy kochaniu...dodam ze mija 9 tyg.od porodu...
|
|
#1933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dajesz kaszke tylko na noc-czy jeszcze w dzien?
|
|
#1934 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Amelia spi roznie w nocy przewaznie tak że jak uśnie po kąpaniu po 19 budzi sie potem po 1 lub po 2 zje idzie spać i do rana jest co 2 h lub 2,5 a w dzień jest róznie ,krótkie drzemki jena około 2h na dzień Od wczoraj coś na nerwy na cycka dzis go podrapała całego pazury jej wczoraj obcinałam ale gdzieś musiałam coś ominąc płaczliwa jest bardzo przed spaniem robi małe problemy ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
))![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Cytat:
a on że mi tabletki podmieni i jak jem sprawdzam hehe![]() Ilona-ja robiłam małej badanie moczu z tym woreczkiem nie zle jaja jak przykleiłam to się odleiło itp wiec łapałam siki do kubeczka mówiłam si si si i poleciało spróbuj! ))Lisica-czasem się odbije od razu a jak nie to nie nosze tylko kłade na brzuszku pieluche pod buzke poklepe i 10 min i odbite Dziewczyny czy was też tak plecy bolą na dole ja już nie wytrzymuje spać nie mogę małą jak karmię tak mnie rwie czasem to ledwo wstane z łóżka a tu cały dzień z mała?? Edytowane przez malwina1204 Czas edycji: 2010-12-30 o 11:59 |
||||
|
|
|
#1935 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1)ja na plecach Franek na mnie na brzuchu i się zasysał i wtedy myk go na boczek i ssał 2) nosiłam go i w tym czasie on ssał jak tylko usiadłam on się darł dziś jest już spoko ssie bez problemów Wiec całość trwała 4 dni. Cytat:
?Cytat:
A gumek nie znoszę .... Co do sexu hmm początek mam taki jakiś bolesny jakby mnie coś ciągnęło ale tylko przez chwilkę Myślę że to rana jeszcze ciągnie Ja stosuje żele intymne polepszają sytuację Pierwszy raz był dokładnie 6 tygodni i 2 dni po porodzie i co pękła na gumka heheheh Cytat:
![]() A nasze dzieciaki widze podobnie się zachowują bo Franio też śpi od kąpania tak od 20-stej do 2 potem wstaje 5-6 A w dzień je co 2-2,30 h czasem chce częściej ale go przetrzymuje W ogóle mi się wydaje że on lubi jeść mało i często a ja bym wolałam dużo a rzadziej no ale co tam Przybiera ładnie więc cieszę się że jest ta przerwa 2-2,30 h Coś te nasze dzieci po tych świętach szaleją Prawie każde ma problem ze snem hmmm coś jest w tym rozstrojem Moja mama mówiła mi ze tak będzie i powiedziała że koleje takie jazdy z dziećmi po takich wizytach są jak dziecko ma 7-8 miesięcy bo podobno wtedy jest bardzo przywiązane do swojego domku i nie lubi zmian TZ pojechał po auto i na zakupy Chusteczki mi się dal Franka skończyły a do jutra w TESCO są 6 opakowań pampersów za 25 zł |
||||
|
|
|
#1936 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas dzisiaj dośc spokojny dzionek mała sobie przysypia w łóżeczku a ja obmyślam coby tu zrobić na Sylwestra i Nowy Rok do jedzonka. Najgorsze że głodna jestem i na wszystko mam ochotę My w Sylwka będziemy we trójkę na białej sali pod pierzyną hehe Cytat:
![]() Spróbuj na wywołanie kupki najpierw przegotowanej letniej wody 2 łyżki jej podać, może u Was też zadziała a czopek w ostateczności. Bordowa dziewczyny mają rację. Dziecko wyczuwa nasze nerwy i stres i się denerwuje. Czasem lepiej wziąć kilka głebszych oddechów i uspokoić się samej zamiast od razu lecieć do malucha bo płacze. Właśnie przyszło mi pisemko odnośnie becikowego że do końca stycznia będzie na koncie, szybko to załatwili bo składałam papiery tuż przed Wigilią bodajże 23 grudnia A pieniązki na pewno się przydadzą
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#1938 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana.
My już po śnaidanku i po kawce, zbieramy się na spacer. Czas już powrócić do normalności bo ostatnie 3 tygodnie były takie morzy (i leń) że prawie na spacerach nie bywałyśmy. Dzisiaj u nas tylko -2 więc jedziemy. Po drodze do apteki po wit. D. Cytat:
Myślę, że jedzenia nie za dużo- w końcu później jest weekend więc bez problemu zjecie jeśli zostanie. Ja robię tortillę na ciepło i sałatkę, plus przekąski z dziczyzny (robione przez teścia szynki, kiełbaski i pasztet) oraz śledzie. Goście przyniosą też sałatkę. Do tego chipsy, paluszki, orzeszki, ciasto i wszelaki alkohol. Aż szkoda, że przy dziecku jedna osoba powinna być zawsze trzeźwa (przynajmniej moim zdaniem) no ale skoro nie karmię to wypiję sobie chociaż ze 2 drinki jak malucha dobrze zaśnie .Cytat:
Nam też lekarz poleciła Viburcol, mam kupiony ale jescze nie było potrzeby podawania. One działają uspokajająco więc mo zna stosować przy róznych dolegliwościach: ból brzuszka, ząbkowanie, marudzenie po sczepieniu. Cytat:
Na pewno nie, bo przecież w ciąży miałabyś okres ![]() Cytat:
Dziewczyny apropo problemów z usypianiem. U nas kiedyś były problemy, ale skończyły się od kiedy wprowadziłam przytulankę. Dostała ją Dagmara od mojej znajomej ta jest akurat z HM to jest taka jakby poszewka na jaśka (z wyglądu) welurowa, mięciutka z głową królika i łapkami. Dagmara rewelacyjnie się do tego tuli, tarmosi się, nakrywa, przytula aż uśnie Poniżej zdjęcia. Znalazłam coś podobnego na allegro (troszkę inne). http://allegro.pl/cause-nowy-misio-p...386785502.html
|
|
#1939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niuniuniau my na becikowe czekaliśmy dokładnie tydzień od złożenia i na rządowe i na samorządowe bo w KROKWIE są dwa jak się mały zbudzi to chyba na spacer się wybiorę bo straszenie ładnie słoneczko świeci, no chyba że się nie wyrobię bo mamy mieć gości o 16-stej to jutro na pewno na spacer idziemy Mszu dużo Ci brakuje zdjęć do kolażu?? Bo my ciągle walczymy Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-12-30 o 12:44 |
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1941 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękujemy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Viburcol dawałam małej 3 razy jak miała problem z brzuszkiem i nie pomógł w ogóle.
|
|
#1942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znów co lekarz to inne zdanie.. ![]() ninaad blog mam już w ulubionych i bedę próbowała zrobić chlebek z Twojego przepisu i aż mi sie gotować zachciało!!: ![]() Ja myślałam o Azalii, ale że kiepsko znosiłam kiedyś pigułki zaczynam zbierać na Mirenę...u mnie to 1400zł |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz mi wytłumaczył że tabletki nie przyczyniają się do tego że nie masz owu jak już przestaniesz je brać, skoro jej nie ma to czy bym je brała czy nie i tak by jej nie było A czasem jakaś jedna owu się uda i można zajść i dlatego biorę te tabletki A one nie zawsze hamują Owu tylko śluz jest gęstszy i blokuje drogę zawodnikom a jajniki pracują A jeśli jest problem z jajnikami to czasem lekarze dają tabletki (jak kobieta wie że ma problem a powiedzmy że chce zajść w ciążę za 2 lata) żeby zahibernować działanie jajników i za te dwa lata po odstawieniu tabletek pobudzić je do działania Bo jak by tych tabletek nie brała przez te dwa lata to mogły by one już nie podjąć pracy (bo nikt nie jest w stanie stwierdzić jak długo jajniki popracują jeśli coś jest z nimi nie halo) Chyba nagwatwałąm ale może zrozumiesz ![]() No chyab tak a my wtedy Chrzest planujemy w okolicach wielkanowy tyle że nie u nas w Krakowie a w naszym rodzinnym Opocznie Miałam zrobić zęba przed świętami i babka zachorowała A już podjęłam decyzję że nie szukam tego kanału pod mikroskopem (tak jak piałam 1500zł +wypełnienie+ plomba =2000tysie) tylko zaklejam go z dwoma kanałami cena 300zł bo mnie nie bolał Teraz chodzę już z tym tlenkiem 3 tygodnie i zaczął mnie bolęc Mszu mama do Ciebie pytanie natury technicznej Ja mam aparat cyfrówkę FUJIFILM FinePiX S2500HD nie wiem po co piszę nazwę ale może mi pomożesz. Kombinuje zdjęcia na manualnym ustawieniu bo automat zawsze flesza woła I nie bardzo wiem jak dobrać czas i przesłonę oraz ISO jeśli u mnie w domku jest ciemnawo. Bo albo mi wychodzą prześwietlone zdjęcia albo niedoświetlone Taki głupi aparat a tyle problemu Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-12-30 o 13:15 |
|
|
|
|
#1944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja biorę Azalię i non stop plamię, bez dnia przerwy Ale przestałam już karmić, więc we wtorek idę do lekarza po inne tabletki.Asia śpi już godzinę, coś jej się popieprzyło Ale ja się cieszę ![]() A ja bym mogła być teraz w ciąży Oczywiście jakbym w totka wygrała, innej opcji nie ma Bo po kilku latach nie wiem, czy zdecyduję się jeszcze na jedno dziecko.
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() bordowa, to normalne, że się denerwujesz, jak Asia płacze, czy krzyczy. Ja też mam momentami dość i się potrafię drzeć na dziecko (płakać też mi się zdarza, ale to tylko, jak jeszcze tż coś dorzuci). Chociaż, częściej syczę przeklinając przez zęby Np dziś, Borys spał z nami całą noc, bo jak zasnął po kąpaniu to mężuś siadł do komputera i coś tam mu nie wychodziło, to zaczął drzeć gębę. No i się młody obudził. Męczyłam się z nim do 23, aż w końcu dostał cyca i wylądował u nas w łóżku (męża to myślałam, że zatłukę ). Jak TŻ wychodził do pracy to Borys się znów przebudził i zasnąć nie mógł za cholerę. Ja zaspana, niewyspana, a ten mi się na poduszce rzuca i kwęka I takie tam. Młody miał to oczywiście głęboko w dupce i dalej się rzucał. W końcu wstałam, przewinęłam go (uspokaja się, jak tylko mu ściągam portaski ), dostał nadprogramowego cyca i poszedł spać.Ktoś pytał o Azalię, ja biorę drugie opakowanie i jak dotąd zero @ czy plamień. też już się zastanawiałam, czy czasem w ciąży nie jestem
|
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które dajecie dzieciom smoczka....... ile czasu w ciągu dnia wasze maluchy ciągną tego smoka?????
Ja jestem w szoku, bo kupiłam smoczka innej firmy i Martyna go ciągnie jak szalona, zasypia z nim.... A tamtych poprzednich za cholere nie chce. 4 miesiące nie miała smoczka i teraz ma mi się przyzwyczaić?? Nie wiem, czy jej dawać. TEściowa powie A NIE MÓWIŁAM
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1948 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mamy kleik ryżowy bez smakowy też z nestle i robi się go tak ze przyrządzasz normalnie mm 200ml (zgodnie z tym co na opakowaniu mleka) i dodajesz kilka łyżek kleiku (wszystkie proporcje są opisane) no i on dostaje to raz dziennie po kąpaniu na noc więc koło 20, je łyżeczką bo jest to za gęste na butle i sobie nie radził, Pat śpi do 4 rano bez przerwy aczkolwiek czasem się przebudzi trzeba mu włączyć konika z fisher i śpi dalej dopiero o 4 dostaje butlę i nie da się go oszukać smokiem sprawdzałam... nie strasz ![]() Cytat:
cudna Dagmarka!! fajny ten przytulaczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() po co ![]() my daliśmy tylko dlatego że zasypiał na piersi inaczej nie potrafił, no i młody dostaje go tylko jak jest śpiący ale jak zaśnie to mu od razu wyciągam, więc w czasie czuwania nie ma go w ogóle, tylko jak idzie spać, wyjątkiem były chrzciny gdzie pod koniec mszy dostał bo się zaczął wkurzac i borok nie wiedział co się dzieje czy spać idzie czy co hahahahah ![]() ale my już po woli odstawiamy smoka, w nocy jak się przebudzi mu nie dajemy więc zostało nam tylko nocne pierwsze zaśniecie i drzemki w dzień ale to też chcemy już powoli eliminować a po co jej dajesz? potrzebuje go? czemu kupiłaś inną firmę? żeby sprawdzić czy serio nie da sie jej uspokoić?
|
|
|
#1949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pascalek właściwie od razu zasnął. Zauważyłam, że trzęsło go tak samo jak w wózku, a więc pod tym względem różnicy nie ma Za to o wiele wygodniej się idzie, bo miejscami chodniki są nieprzejezdne wózkiem. Co do temperatury, to na aptece pokazywało -0,0 ale u mnie w domu pokazuje +4.Pascalek nie zmarzł. A ja się zgrzałam, mimo że ubrałam cienką bluzkę i cienszą kurtkę. Wklejam fotki jak szliśmy na spacer, a potem w domu z odwiniętą podpórka pod główkę, bo z podpórką on nic nie widzi. |
|||
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój starszy syn miał fisia na punkcie smoczka. Nie mógł na chwilę się z nim rozstać. Był normalnie uzależniony. Strasznie się bałam, że go nie odzwyczaję, ale gdy on skończył 10 m-cy sam odrzucił smoczka i już więcej nie wziął go do ust. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

no i podpowiedzi, jak się razem bawić, etc
Tylko 2 osoby, spokojne dość, więc nie boję się, że dziecko mi obudzą. Tylko teraz nie wiem, co mam do jedzenia zrobić. Chciałam zrobić zapiekankę z mielonym, spaghetti i sałatkę warzywną z majonezem a Tż mówi, że to za dużo...
więc mogę więcej porobić :
Może z pieć minut pogadałyśmy..
Pewnie każdej zdarzyło się krzyknąć na dziecko ale mi się to często zdarza 

... szczerze nie chcialam jej brac...to lekarz tak jakos nas zakolowal
...bo mnie troche boli i czuje straszny dyskomfort przy kochaniu...dodam ze mija 9 tyg.od porodu...