|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI
Chyba nie ma sensu się aż tak bardzo przejmować kwotą bo wszystko zależy na co kogo stać i CO używa. Jak ktoś kupuje produkty za 10-15 zł to ta kwota robi wrażenie a jak ktoś używa kosmetyków aptecznych albo selektywów to łatwo nabić taki rachunek.
![]() Ja jeszcze nie wstawiam mojego podsumowania bo jeszcze coś na pewno zużyję. Tylko zakupów już nie planuję.
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cześć. ![]() Dużo rzeczy przybyło, no ale zużyć też dużo. ![]() Ekhem Dobrze, że masz postanowienie wydawania określonej kwoty i tego się trzymaj. Ja mam zamiar nie przekraczać kwoty 80 zł miesięcznie, zobaczymy co z tego wyjdzie. ![]() Ładnie. Przyszły do mnie wczoraj etorebki, super są.
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej jak Maliniarka obfoci i policzy swoje zbiory to wtedy się okaże czy na prawdę trzeba kupować te oriflejmy i inne pierdoły
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Dziewczyny
![]() Robiła z Was może któraś takie ciasto http://mojewypieki.blox.pl/2007/07/B...offee-pie.html ? zamierzam na sylwestra zrobić,a mam kiepskie zdolności do wszelkich prac domowych typu gotowanie,pieczenie
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sprawdzić czy aby wszystkie pierdółki były potrzebne zawsze warto.
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę zacząć panować nad swoim zbiorem całościowo. W mijającym roku skupiłam się na ograniczeniu liczby balsamów i maseczek a tu niepostrzeżenie rozrosła mi się liczba żeli i mazideł do ust.
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
#3758 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
paznokiec mi sie zlamal #$%^&*
srodkowy #$%^&* w prawej rece #$%^&* !!!!!!!!!!!!!!!
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na ile znam siebie to wiem że nie
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
nynka, ja tez lubie wyszukiwac tanie perelki, czasami moze sie czlowiek zdziwic, jakie cuda mozna znalezc za grosze. Ostatnio np. Bielenda dwufaza awokado
Albo Isana zel pod prysznic orchidea z kuleczkami, dalam za niego jakies 4 zl, super sie pieni, nawilza, wydajny
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
oj dobra, nie kłóćcie się, wiem, że za dużo wydałam i wiem, że Oriflejmy niepotrzebne były, ale cóż..co się stało to się nie odstanie
![]() postaram się nie przekraczać tej kwoty, ale to nie znaczy, że muszę w każdym miesiącu do niej dobić Nynko na pewno nie mam 30 rzeczy do włosów, 60 do ciała i 90 błyszczyków ![]() i nigdy nie miałam drogich perfum :x wiem, że jak założę rodzinę, to na pewno nie będę tyle wydawać, bo najprawdopodobniej nie będzie mnie na to stać albo będę wolała kupić coś dzieciom niż sobie ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- o Bielendę widzę po raz kolejny, a ja się z nią nie polubiłam niestety ![]() Agniesiu współczuję pazurka ja ostatnio moje obgoliłam na łyso i mam żałobę
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2010-12-30 o 11:17 |
|
|
|
#3762 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
moj bilans:
GRUDZIEŃ: przybyło: 8 ubyło: 8 przybyło: Avon, Celebre, Shimmer Gel (z wymianki) Avon, Skin So Soft, Mineral Gems Glamorous Gold, Złocisty olejek mineralny w sprayu z połyskującymi drobinkami (z wymianki) Veet Suprem'Essence Zapach Aksamitnej Róży & Olejki Eteryczne (z wymianki) Avon, Advance Techniques, Daily Shine Dry End Serum (Serum na zniszczone końcówki) (z wymianki) Avon, Advance Techniques Summer Rescue, Sun Dimension Highlight Builder (Krem nadający włosom słoneczne refleksy) x2 Avon, Płyn do higieny intymnej kwiat wiśni Farmona, Sweet Secret, Masło do ciała 'Ciemna czekolada i orzech pistacji' 225ml (prezent) wydane: 28,89 BB creamy + 4,99 płyn do higieny intymnej + 22,22 kremy rozjaśniające + 7,99 mat top coat + 10,68 maseczki ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- zużyłam: * Dax Cosmetics, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała czekoladowo-kokosowy 225ml * Stara Mydlarnia, Kule do kąpieli z motywem serca 2x80 g 2 szt. w opakowaniu * veet krem do depilacji * Stara Mydlarnia, Mydło roślinne Calendula z płatkami nagietka 95 g * Musująca kostka do kąpieli Sephora (ananas grenadine) * Calvin Klein, IN2U, balsam do ciała 200ml * Calvin Klein, CK In2U, Body Wash 200ml * Yves Rocher, płukanka octowa z malin 150ml wydalam 74,77 w tym miesiacu. Od stycznia wydalam nieco ponad 1000zł. Wychodzi nieco ponad 90zł na miesiac. Najgorzej jest oczywiscie z pielegnacja, wydaje na nia srednio ponad 60zl na mc. Postanowienia noworoczne? Przede wszystkim ZUŻYWAĆ i wypełznąć spod tych gór zapasów bardziej inwestować w ciuchy.
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2010-12-30 o 11:20 |
|
|
|
#3763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np kremy do twarzy Bielenda dla mnie są lepsze niż jakieś Vichy, LPR i inne cuda. Ale wiem też że kiedyś sobie kupię cienie Diora albo coś w tym stylu bo chcę mieć jedną paletkę ale porządną. Cytat:
|
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyznaje- duzo jest tanich a swietnych kosmetykow- szczegolnie essence, wibo ma tez swietne lakiery ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
a pozniej zeby to wyleczyc to ponad miesiac...z Diora bierz ale 5 2 nie sa za silne....mi sie roluja nawet na bazie podobnie guerlain- a w marrionaud udalo sie je kupic niby w mega okazji bo za 62 i 53zl
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mało kupiłaś podobają mi się te postanowienia! przede wszystkim zużywać! mogłabym się pod tym podpisać nie lubię być źródłem dyskusji...chyba za często się mnie krytykuje w domu i teraz jestem na to przewrażliwiona , wszystko gra i buczy, a Maliniak postara się berziej w nadchodzącym roku Cytat:
nigdy nie miałam drogich perfum, ani cieni z wyższej półki, ale wszystko przede mną naprawdę takie dobre te diory są? wyglądają pięknie ja zaraz idę do siostry Sylwestrowego, będziemy próbować jej zrobić makijaż na Studniówkę, denerwuję się, nigdy nikogo nie malowałam
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2010-12-30 o 11:59 |
||
|
|
|
#3766 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
wydaje mi się, że od wydanej kwoty gorsza jest ilość
każdy wydaje tyle pieniędzy na ile może sobie pozwolić, a jak ma 150 kosmetyków w jednej kategorii to nieważne czy są tanie czy drogie to jest to przegięcie ![]() bilansu grudniowego nie mam przy sobie, ale jestem pewna, że mam sporą przewagę zużyć nad zakupami (przede wszystkim dzięki sprzedaży na All ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- poza tym strasznie mnie wkurza wchodzenie komuś do portfela
|
|
#3767 | ||
|
CABIN CREW
|
Cytat:
Cytat:
chociaż na perfumy nie żałuje kasy![]() zrobię takie mini podsumowanie grudnia ale wszystkiego pewnie mi się nie uda bo nie zapisywałam ale od nowego roku skrupulatnie mam zamiar zapisywaćZUŻYCIA: -olejek do kąpieli i pod prysznic Joanna Naturia waniliowy -peeling Joanny ananasowy -peeling Joanna Naturia gruszkowy - Eveline serum antycellulitowe - Joanna miód i cytryna maska do włosów - Joanna Kuracja rzepa do skóry głowy - Intensywnie nawilżający krem do stóp Avon - Balsam Avon Naturals migdałowy - szampon CeCe do włosów wypadających - szampon Gliss Kur (też do wypadających włosów ) - Mydło do kąpieli Ziaja brzoskwiniowe - Tusz false lash effect -próbka maseczki z Avonu Sake i cos tam ![]() i to chyba wszystko ![]() PRZYBYŁO: -maseczka peel off Avon drzewo herbaciane i ogórek - maseczka nawilżając avon awokado i aloes - dwie próbki maseczek z avonu z planet spa (oliwkowa i błotna ) - odżywka Isany (różowa ) - kompres jajeczny z Apteczki Babuni -podkład rozświetlająco-antystresowy avon - krem rozświetlający na dzień z mikrogranulkami Avon Solutions - lakier czerwony Wibo - odżywka Pantene bez spłukiwania proste i gładkie większość to prezenty więc wydałam naprawde mało ![]() ale dziś chyba jadę na małe kosmetyczne zakupy bo muszę uzupełnić parę rzeczy (m.inn. peeling, krem antycell... no i mam już ochotę na coś do włosów......
|
|
|
#3768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Myślałam właśnie o 5, ale zanim dojdzie do zakupu to poczytam sobie opinie na odpowiednich wątkach, pewnie kilka razy pójdę wybróbować do Sephory albo Douglasa żeby wybrać najbardziej idealne kolory więc nic na łapu capu.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Kitku dobrze Ci poszło
![]() ja w tym roku nie dostałam żadnych kosmetyków i się cieszę, bo z poprzedniego roku do tej pory wszystkiego nie zużyłam. Bo były to niespodzianki, kupowane w ciemno. Z jednej strony fajnie, bo element zaskoczenia, ale z drugiej strony nie zawsze się trafi...
|
|
#3770 | |||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
no ale przyznaję, że nie mam cierpliwości wsmarowywać odżywki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kitka jak się sprawdza ten kompres jajeczny Joanny? i jeszcze mam pytanie co do Twojego nicka - to od tej bajki Kitka i Pompon? bo razem z siostrzeńcem namiętnie ją oglądamy Ja z Twoją wypowiedzą też się absolutnie zgadzam. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Maliniarko zgadzam się, dostawanie kosmetyków nie do końca jest fajne
|
|
|
#3771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj jeszcze kupiłam żel czekoladowo - pomarańczowy z limitowanki YR żeby sobie nie psuć licznika w nowym roku. ![]() Cytat:
|
|
#3772 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
![]() ![]() kompres jajeczny jak na razie był używany raz więc za bardzo nie mogę się wypowiedzieć... po nowym roku jak wrócę do stolicy to zacznę go używać i wtedy zdam relacje... teraz jestem zachwycona tą odżywką isany...
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez sie zawsze wkurzam!!!cos sie zle czuje...nie moge sie rozlozyc na sylwestra no!!!! Posiedze dzisiaj w ciepelku oby mi przeszlo! potem poczytam sobie dokladnie wasze bilansy! |
|
|
|
|
#3774 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też wydałam w grudniu najwięcej w tym roku...
ale traktuję to jak prezent świąteczny dla siebie po w miarę udanym odwykowym roku w porównaniu do zeszłego.Wstawię jutro jak się uda bilans, może jeszcze coś zużyję. Cytat:
Cytat:
Dawniej kupowałam kilka kremów do twarzy w Naturze albo avonie, teraz się ich pozbywam, a wolę kupić apteczny, bo widzę zmianę na twarzy. Cytat:
Cytat:
![]() cuciola, twój zbiór pielęgnacyjny toż to czysty minimalizm! Mam nadzieję, ze choć kolorówkę masz rozrośniętą bo az mi głupio ![]() Gratuluję wszystkim udanych bilansów, a zakupy... no cóż, w grudniu można sobie zaszaleć po udanym roku!
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-12-30 o 12:57 |
||||
|
|
|
#3775 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
podliczylam:
prawidlowy bilans: zuzyte 71 wymienione 33 kupione 61 otrzymane 26 wrzucam swoj roczny bilans, tralala
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2010-12-30 o 15:15 |
|
|
|
#3776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na oczach jeszcze lepiej ja mam tylko dwojki bo chcialam przetestowac a 5 poki co mnie nie kusza przyznaje, ze konsystencja, jakosc nakladania i wogole odcienie sa piekne ! ale u mnie ostatnio cos nie tak jest z cieniami albo z baza bo szybko mi sie roluja te cienie:/ wiekszosc dziewczyn kocha piatki Diora ja sie przyznaje, ze ich nie testowalam i mnie nie kusza ale moze kiedys sie skusze![]() Cytat:
ale pamietaj, ze czesto na palcu kolor jest inny niz na powiece ja tak mam z tymi cieniami Guerlaina...
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak inaczej mam ocenić kolor, trwałość itd.
|
|
#3778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oj no, zamurowało mnie, bo patrzę na to subiektywnie. Mnie nie byłoby stać na wydanie takiej kwoty w miesiąc na kosmetyki.
Ale skoro Tobie akurat zeszły się zakupy apteczne, podkład itd. i nie jest to dla Ciebie obciążeniem budżetu, to luzik, nic mi do tego. Grunt żeby nie powiększać zapasów ![]() Super, że są super. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj wstąpiłam do Natury, kupiłam sobie cień do powiek na jutro (o matko, to mój drugi cień do powiek
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2010-12-30 o 22:58 |
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesia bardzo ladny bilans. Duzo rzeczy z wymianki wiec tym bardziej ladnie
duzo wielkich pojemnosci zuzytych,brawo!bardzo ldny roczny bilans. Z ciekawosci tez zajrzalam ile zuzylam rocznie i wychodzi ponad 100 kosmetykow! srednio 10 na miesiac mi idzie! Kitka rowniez bardzo ladnie ![]() Koshatko tez upoluje kiedys piateczki diorkowe i guerlainowe, ale jak na razie mam za duzo pojedynczych cieni wiec musze przystopowac. Stwierdzilam jednak ze milej mi sie uzywa paletek,bo sa blisko siebie wlasciwe kolory do cieniowania i nie trzeba grzebac w szafce ![]() Jeszcze pomysle na konsutrucji paletek z moich cieni mono ale troche z tym jest dlubania ale byly by mi wygodne. nosek ja tez mam wiekszosc tanich kosmetykow ale perfumy to co innego. Teraz powoli przechodze tez na drozsze szminki i blyszczyki. Chcialabym miec mniej a markowe. luskap tak tak w kolorowce istna wojna 34 lakiery,11 kredek,31 cieni do powiek ..to sa te najwieksze liczby..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

Tylko zakupów już nie planuję.

najlepiej jak Maliniarka obfoci i policzy swoje zbiory to wtedy się okaże czy na prawdę trzeba kupować te oriflejmy i inne pierdoły

Ale skoro Tobie akurat zeszły się zakupy apteczne, podkład itd. i nie jest to dla Ciebie obciążeniem budżetu, to luzik, nic mi do tego. Grunt żeby nie powiększać zapasów