![]() |
#4831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy
A ja moge kupic jeszcze jedne emu bronte lo, tylko nie wiem jaki kolor -.- mam do wyboru chestnut, chocolate i black.. co byscie poradzily?
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Ha, właśnie tato kupił mi kolejne 2 pary emu! Stingerki lo kochane, czarne (praktyczniejsze) i bronte hi chestnut ^ Tak dla zainteresowanych- na amerykańskim amazonie są śmieszne ceny emu, bronte po 100 zł, STINGERY PO NIECAŁE 150 zł ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Raczkowanie
|
Ceny b.przyjemne
![]() a wysyłają do Polski? I co z cłem, vatem? Nawet jak coś doliczą to cena niższa niż w Polsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
Wysyłka do Polski kosztuje 20 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Moje Emu wool przyszły mi we środę przed świętami. Miałam je na nogach dzisiaj trzeci raz. Wcześniej było okej, cieplutko w nogi itd. Tylko dzisiaj nadszedł powrót zimy iii... po staniu pół godziny na przystanku czułam, że jest mi zimno w palce. Gdy je w domu zdjęłam - przemokły, mimo że były zaimpregnowane. Mogłam kupić zwykłe emu za 50 zł na allegro i jakieś kozaki ze skóry za tę cenę... Teraz nie mam co liczyć na nowe, w przyszłym roku chyba też będę w nich chodziła, bo przekonałam mamę na buty za blisko 400zł tylko dlatego, ze miały mi dłuuugo służyć.
Agggr, kompletnie nie polecam emu wool ![]() ![]()
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2010-12-29 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ale akurat stingery są w porządku i nie przemakają... Więc akurat kupienie ich to znacznie lepszy pomysł niż kupowanie emu wool
![]() Swoją drogą wool to chyba naprawdę buty na lato... Może spróbuj je zaimpregnować czymś innym. Czym je pryskałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
A co znaczy, że przemiękły ??
![]() Do tego cła i Vatu to nie ma, bo jeżeli to było na Amozon.uk to jest w Europie. Chyba kupuję Mavisy ale nie wiem jaki rozmiar. Zazwyczaj noszę 38/39. Np. w sklepie przymierzałam stingery [tak wiem, to zupełnie coś innego] i 37 były raczej sporo za małe. Kiedyś też mierzyłam 38 wool i były dobre. A teraz wieczorem mierzyłam stopę i wyszło 26 cm!!! Zmierzę jeszcze rano. I tu mam pytanie. Czy jeżeli mam np. rozmiar stopy 24.3 cm to mam kupować Emu 24.3 cm wkładka, czy nie kierować się tym. jeżeli wybieram na podstawie dł. wkładki to i tak będą poźniej za duże? Trochę chaotycznie ale mam nadzięję, że zrozumiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Hm, ja mam stopę 25.5.
Emu kupiłam 39, w tabeli rozmiarów było napisane, że jest to długość 24.5 cm, więc centymetr mniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Impregnatem w aerozolu z Deichmanna.
Zapomniałam dodać, że rozmiar wzięłam mniejszy, a i pięta jest zagięta... Aż mam wątpliwości, czy to oryginały. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Zapomniałam dodać, że ilość wełny w środku mnie powala ![]()
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
Zamówiłam Stringery czarne z tych nieprzemakalnych. Szarych już nie było niestety w moim rozmiarze,a tak bardzo chciałam ehh. Boję się plam od soli, na czarnym może być widać mocniej
![]() Mam nadzieję, że za duże nie będą. Bo się pochlastam normalnie ![]()
#4840 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Raczkowanie
|
W moim sklepie nie ma już wool w rozmiarze 37 lub 38. Czy w takim wypadku mogę zmierzyć Stingery. Niby długość wkładki taka sama. Wiem, że stingery się nie rozchodzą.
Ale czy jeżeli np. Stingery 37 trochę mnie uciskają to mam brać wool 37 też? |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dostane Emu będę starała się chyba unosić w powietrzu, żeby ją ominąć ![]()
![]() |
#4843 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/emu-wool-bronte-lo...373277247.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Raczkowanie
|
Ale mogę dobrać rozmiar wool na podstawie rozmiaru stingerów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które zamawiały buty przez amazon.co.uk.
Kiedy pobierana jest opłata za towar? Płaciłam (?)kartą kredytową, potrzebowali jedynie kilku danych, żadnych haseł i tym podobnych. Myślałam, że z banku będą dzwonić, żeby potwierdzić transakcję, a dziś przyszła mi z amazonu wiadomość, że buty zostały wysłane. Dziwne to dla mnie. Nie ogarniam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ktoras sie wyzej pytala o stingery i czy sie rozbijaja . Tak,moje byly na styk, teraz sie luzniejsze zrobily i nawet troche jakby za duze sa ..
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." ![]() Edytowane przez moee Czas edycji: 2010-12-30 o 01:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Raczkowanie
|
Hmm, no ale ja kupiłam emu własnie na amerykańskim amazonie.. Wie ktoś ile moga cła naliczyć za 2 pary butów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() do 65$ jest chyba kwota wolna od cła, więc dwie pary na pewno się nie łapią. a ile płacisz za przesyłkę? (bo cło naliczają też od jej wartości) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
Kurcze, buty 76$ kosztowały.. A przesyłka do polski 7$.. Aaa! Kurcze :P A ja dzisiaj 2 godziny spędziłam w moich emu na śniegu.. I calutkie mokre! Ale tylko na zewnątrz, wewnątrz jak w kapciuszkach, ciepło :P I teraz powiedzcie, wróciłam do domu i mam je tak zostawić? Nic mi sie z nimi nie stanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Raczkowanie
|
ja kupilam stingery rozmiar mniejsze czyli 38 i oddalam je szybko bardzzo cisnely mnie w palucha
kupilam 39 i lekko czulam je w palcu teraz sa idealne ![]() ciepluchne i nie przemokly ani razu przez tydzien uzytkowania ![]() nie impregnowane!!!!!!balam sie tych waszych opowiesci o plamach sa troszke luzne w piecie ale te 38 byly bardziej mimo ze rozmiar mniejsze wiec to chyba kwestia uszycia butka mierzylam wysokie i mimo ze pisza holewka 40 w 39 a ja mam 41 to w jeansach byly ok no ale za drogie gdybym miala karte kredytową to inna bajka za te kase mialabym 2 pary wysokich stingerow ![]() no coz trzeba bedzie za rok męża namowic na karte heheh
#4854 |
Raczkowanie
|
A jaki nosisz rozmiar? 39? ; ) czyli o stingery moge być spokojna, że dobre.. Ja noszę 39/40, a wszystkie emu 39. Szkoda, że bronte tych co teraz zamówiłam nie było 38, no ale cóż ;d
Słuchajcie, moje bronte stoją sobie na wycieraczce w domu i nadal są mokre z wierzchu, plamy ciemne. Czy te plamy mi nie zostaną? *Powiem Wam, że jak jeszcze nie miałam emu i czytałam te posty wszystkie, to tak bardzo chciałam też zacząć pisać o tych 'kapciach' <3* |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi czy na prawdę te emu wool są takie beznadziejne, że nie opłaca się kupować ?? Strasznie się na nie napaliłam i już wczoraj miałam kupować ale w sklepie nie mieli mojego rozmiaru więc wybrałam sobie na allegro. Dopiero teraz przeczytałam, że piszecie, że przeciekają. Nie wiem co mam zrobić bo liczyłam na to, iż w końcu będę miała ciepłe i nieprzemakalne buty ale chyba się przeliczyłam, a na te droższe mnie nie stać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Nie kupuj emu wool, naprawdę.
Ja w nich + 2 skarpetkach (w tym jedne na frotce) i rajstopkach zmarzłam. A były zaimpregnowane i w ogóle. Poza tym ilość wełny w środku jest śmieszna. Może na amazonie stingery uda ci się upolować albo poszukaj na allegro zeszłoroczną kolekcję.
![]() |
#4857 |
Raczkowanie
|
Mylicie cło z Vatem. Vat jest naliczany od kwoty bodajże 50$ wzwyż i wynosi on 22-23% wartości przedmiotu. Cło natomiast jest od chyba 150$ wzwyż i jest to tylko 5%
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj po zaspach latałam i wgl. i moje bronciaki NIC! nadal cieplutko. A zaimpregnowałam przedwczoraj impregnatem do zamszu z deichmanna. A założyłam tylko troche grubsze skarpetki i buty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zadomowienie
|
ja zaluje ze nie kupilam wiekszych hipperow w sumie to 1 but jest ok a 2 na styk no ale nic nie poradze ze mam takei nogi heeh ale jest cieplo bo chodze wcienkich skarpetkach albo w ogole bez i jest ok
![]() Edytowane przez gazelaa Czas edycji: 2010-12-30 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Wtajemniczenie
|
nie rozumiem takich złych opinii na temat emu wool ja mam je od 23 grudnia... chodzę w nich codziennie... wracam późnym wieczorem... najczęściej po zaspach i często muszę chodzić po błocie pośniegowym... i jest mi ciepło w stopy... pięty nie załamały się.... może potrzebują więcej czasu ? 2 dni temu wróciłam z gór - byłam na nartach... i stopy suche i ciepłe...
impregnowałam je... może Wasze emu wool po prostu nie są oryginalne? ja swoje sprowadziłam ze stanów p.s. chodzę w stopkach najczęściej... nie ubieram jakiś 2 skarpet z wełny czy nie wiadomo czego ![]()
Kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post46511121 POSZUKUJE: książek George'a R. R. Martina - saga Gry o tron. Edytowane przez strawberry Czas edycji: 2010-12-30 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.