Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 21:31   #2581
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Leukocytów w moczu brak, bakterie liczne, w pierwszym posiewie wyszły enterococcus faecalis ilość 10^4, brałam augumentin przez tydzień i jeszcze jeden antybiotyk, którego nazwy nie pamiętam, była to jedna dawka w saszetce a jeśli chodzi o mycie to i owszem, wiedziałam, że musi być to środkowy strumień i tak tez pobrałam CRP nie robiłam
te enterokoki były wrażliwe na ten augmentin??? (tzn czy posiew był z antybiogramem)
u kobiet ciężarnych leczy się nawet bezobjowowy bakteriomocz, normalnie gdy sa bakterie a nie ma objawów ani leukocytów to się nie leczy, ale w ciąży trzeba !!!
zastanawia mnie tylko ilosć tych Twoich bakterii, przyjmuje się że znamienna bakteriuria jest >10^5 a ty miałaś mniej ???
myślę że najlepiej zrobić jeszcze raz ten posiew dla świętego spokoju ...
a teraz w badaniu moczu ciagle masz bakterie liczne ??

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:33   #2582
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
hej, hihih ja tez właśnie jem chipsy (cebulkowe) i popi9jam sokiem marchwiowym z biedronki ;-)). Mam pytanka co do badań krwi i moczu- czy wasz gin daje Was skierowanie na te podstawowe badania co wizyte, bo ja miałam robione tylko raz, na poczatku.....ch odze na kase chorych i tak sie zastanawiam czy mnie nie zaniedbuje ten doktorek. Mam przebyta toxoplazmoze i nie dał mi nawet na prenatalne , a myslałam ze da. Sama poszłam do okulisty i porobiłam badania - jest na szczęście wszystko oki, ale gin sie nie porywa na jakies dodatkowe bad, nie wiem czy nie pójsc prywatnie, choc ten mnie uspokaja na każdej wizycie ze jest wszystko oki i mam sie nie przejmowac
Ja robię morfogię i mocz co 2 wizytę ( czyli co 6 tygodni ), ale wiem, że są tutaj dziewczyny, które robią przed każdą wizytą.
Wydaje mi się, że raz to za mało, biorąc pod uwagę fakt, że jesteśmy w połowie ciąży. Może lekarz rodzinny da Ci skierowanie, żeby było darmowe.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:40   #2583
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

i tak chyba zrobie, przed wizytą u gina pójde zrobic morfologie i mocz - tylko mam w tym tyg na rano a i laboratorium otwarte jest rano , to nie wiem jak to zrobic ...w tamtym miesiacu juz gin chciał mi dac zwolnienie ale jeszcze nie chciałam 5 styczna bedzie juz 22 tydz, to chyba juz wezme(pracuje w kuchni-najgorsze te ciezkie garnki) i bede odpoczywac-pojde sobie tez zrobic wiecej badan np na toxo i jeszcze raz podjade do okulisty
Stary 2010-12-30, 21:41   #2584
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
i tak chyba zrobie, przed wizytą u gina pójde zrobic morfologie i mocz - tylko mam w tym tyg na rano a i laboratorium otwarte jest rano , to nie wiem jak to zrobic ...w tamtym miesiacu juz gin chciał mi dac zwolnienie ale jeszcze nie chciałam 5 styczna bedzie juz 22 tydz, to chyba juz wezme(pracuje w kuchni-najgorsze te ciezkie garnki) i bede odpoczywac-pojde sobie tez zrobic wiecej badan np na toxo i jeszcze raz podjade do okulisty
a po co tyle razy do okulisty ???

Stary 2010-12-30, 21:50   #2585
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

ja jestem osoba jednooczną,straciłam wzrok w prawym oku jak miałam 12 lat- przez toxoplazmoze, a ciaża coś tam jeszcze pogarsza w widzeniu i musze zrobic jeszcze pole widzenia po połowie ciązy
Stary 2010-12-30, 21:51   #2586
agniese79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Posiew już miałam robiony, ale antybiotyk nie pomógł niestety... Martwię się tym, bo wiem, że gorsza jest infekcja od leków...Tyllko jak jej sie pozbyc?? Ja nie mam żadnych dolegliwości, nic mnie nie boli, nie odczuwam jakiegokolwiek dyskomfortu....ach..ale mam nadzieje, że coś się w końcu ruszy....

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Ja mam zupełnie odwrotnie U mnie w rodzinie parcie jest na dziewczynkę Nawet mój Tż jak mówi o córci to mu się łezka w oku kręci A przyznam szczerze, że mnie to cholernie irytuje, bo ja od początku czuję, że chłopaczek będzie Nie mam jeszcze takiej oficjalnej informacji, ale czuję i już...
I jak słyszę jakie parcie na dziewczynkę w rodzinie się pojawiło to odeszła mi już jakakolwiek ochota na rozmowę o płci. Jak ktoś zaczyna temat, to ja mówię, że nie ważne co będzie, ważne żeby zdrowiutkie było wydaje mi się, że to zależy od otoczenia...U mnie w rodzinie dawno się żadna dziewczynka nie urodziła, może dlatego tak by wszyscy chcieli
Ja też wczoraj pisałam o nieprzyjemnej dla mnie sytuacji bo i mój mąż i mama byli bardzo niezadowoleni, że będzie chłopak, bo wszyscy chcieli żeby była dziewczynka taka ładna jak ja i żeby w różowe sukieneczki ubierać. Ja tam się cieszę a właściwie to jest to dla mnie tak oczywiste, że będzie synek bo od poczatku ciązy a nawet wczesniej wiedziałam, że bedzie chłopak. Zamiast się cieszyć, że jest zdrowe i ja się dobrze czuję to wieczne pretensje. Przykre to jest szczególnie dla dziecka, bo co ono winne i w ogóle ani to niczyja wina ani zasługa, że chłopak lub dziewczynka. Wkurza mnie to i tyle
Stary 2010-12-30, 21:51   #2587
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
te enterokoki były wrażliwe na ten augmentin??? (tzn czy posiew był z antybiogramem)
u kobiet ciężarnych leczy się nawet bezobjowowy bakteriomocz, normalnie gdy sa bakterie a nie ma objawów ani leukocytów to się nie leczy, ale w ciąży trzeba !!!
zastanawia mnie tylko ilosć tych Twoich bakterii, przyjmuje się że znamienna bakteriuria jest >10^5 a ty miałaś mniej ???
myślę że najlepiej zrobić jeszcze raz ten posiew dla świętego spokoju ...
a teraz w badaniu moczu ciagle masz bakterie liczne ??
Wszystkie bakterie się leczy? Ja mam bakterie pojedyncze, leukocyty w normie i mi nie kazała gin robić posiewu, a należy do tych które są bardzo nadgorliwe

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 22:00   #2588
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jestem osoba jednooczną,straciłam wzrok w prawym oku jak miałam 12 lat- przez toxoplazmoze, a ciaża coś tam jeszcze pogarsza w widzeniu i musze zrobic jeszcze pole widzenia po połowie ciązy
o rety, to faktycznie chyba trzeba miec wzrok na uwadze, zdarza sie ze po ciazy wady sie pogarszaja, ale co dokladnie to nie mam pojecia. to toxoplazmoza moze az takich szkod narobic?! jestem w szoku

Cytat:
Napisane przez agniese79 Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj pisałam o nieprzyjemnej dla mnie sytuacji bo i mój mąż i mama byli bardzo niezadowoleni, że będzie chłopak, bo wszyscy chcieli żeby była dziewczynka taka ładna jak ja i żeby w różowe sukieneczki ubierać. Ja tam się cieszę a właściwie to jest to dla mnie tak oczywiste, że będzie synek bo od poczatku ciązy a nawet wczesniej wiedziałam, że bedzie chłopak. Zamiast się cieszyć, że jest zdrowe i ja się dobrze czuję to wieczne pretensje. Przykre to jest szczególnie dla dziecka, bo co ono winne i w ogóle ani to niczyja wina ani zasługa, że chłopak lub dziewczynka. Wkurza mnie to i tyle
dziewczyny sluchajcie jaka u nas sytuacja. ja ze wzgledu na totalnie inaczej przebiegajaca ciaze bylam pewna ze teraz bedzie dziewczynka, tz mowil ze jemu to obojetne, moja mam mowila ze bedzie drugi ogonek, a ojciec i tescie ze dziewuszka. jak sie dowiedzielismy ze jednak chlopak, to moja mama caly szczesliwa, a reszta nam nawet nie pogratulowala, entuzjazm spadl im do zera, a moze nawet ponizej na mysl ze to kolejny chlopiec. my to mamy oczywiscie gdzies i sie cieszymy, a reszta niech mysli co chce, w koncu to my jestesmy rodzicami i nasza akceptacja jest najwazniejsza
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 22:02   #2589
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Agnieszka_pe25 wszystko bedzie dobrze,muszisz się wyleczyć do końca,wiem coś na temat nie leczonych katarków itd,przeszłam podobne w pierwszej ciąży,z którego potem zrobiło się zapalenie oskrzeli,do tego bardzo wysokie leukocyty.Tydzień leżałam na patologi i dostawałam antybiotyk ,lekarze stwierdzili zagrażającą infekcje wewnątrz maciczną płodu i zrobili mi cc w 34 tyg.
Wylecz się kochana,wylecz i dbaj o siebie,
Co do fotki z duzym brzuszkiem,to przyznam,że bardzo ciężko miałam ze sprawnym poruszaniem się,o spaniu też nie było mowy ,okropnie bolało krocze,plecy,do tego mały tak sie rozpychał,że szok.
Urodził się w 39 tc z wagą 3520 i 57 cm
jeśli chodzi o badania to mi gin,zleca co wizyte czyli średnio co 3-4 tyg.
teraz bede miała badanie na poziom cukru(ochydna glukoza fee)
i szereg innych badań.Ja też chodzę prywatnie do gina i za każde badania muszę płacic.
Któraś pytała o usg doplerowskie,ja miałam takie robione w poprzednich ciążach,super sprawa,ocenia się przepływy krwi,stan łożyska,na podstawie tego usg można stwierdzić jak szybko starzeje się łozysko.

Moi chłopcy juz śpią,eh wreszcie odrobina ciszy i spokoju,dzidziol dokazuje ,wierci się jak szalony
Czeka mnie jeszcze wizyta u dentysty,mam ząbek do usunięcia,wcześniej nie było wolno usuwać(do 12 tc).Teraz byłam w gabinecie ,to pani dentystka żąda zgody od gina prowadzącego na usunięcie zęba.
Ciekawa jestem jakie bedą moje wyniki badań,miałam bardzo niską hemoglobinę,podwyzszone leukocyty i inne się nie zgadzały z normami.W poniedziałek się dowiem.
Gratuluje mamuśkom udanych wizyt u ginów

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 22:05   #2590
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
ciąża pogarsza pole widzenia u każdego czy tylko u kobiet po toxo ???
dobrze że dbasz tak ładnie o dzidzie i siebie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Wszystkie bakterie się leczy? Ja mam bakterie pojedyncze, leukocyty w normie i mi nie kazała gin robić posiewu, a należy do tych które są bardzo nadgorliwe
tylko bakteriomocz znamienny, czyli jak jest tych bakteii dużo
poj bakterie nie, ja nawet miałam dość liczne i też się nie leczy
więc się nie przejmuj

Stary 2010-12-30, 22:07   #2591
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

kurde zaznaczylam sobie wszystkie posty na ktore chcialam odpisac, bateria mi padla i znikly wszystkie
nie wiem czy spamietam wszystko k.....a

sandrunia1511 pozazdroscic madrej dzidzi i gratulacje z powodu slubu tez mialam w tym miesiacu

dziewczonka ulzylo mi jak przeczytalam twojego posta, ze dzidzia ci rosnie a tak sie balas... myslam o was stale

anula_81 nastepna co sie bala a z coreczka wszystko dobrze i jeszcze jakie ladne ciuszki jej kupilas no no

andziot ile taki zlobek kosztuje i kiedy sie najlepiej zapisac???

nie pamietam ktora to pisala (wybacz mi ) a juz wiem Martulka000 5kg dziecko po feminatalu??? ja tez biore feminatal (obecnie femibion natal 2 ) i to codziennie...hmm

Kasia5 nie dziwie sie, mnie tez to denerwuje...a w tramwaju zawsze pelno ludzi, starszych ludzi...niestety nasze pokolenie nie jest tak silne jak ich bylo...sam fakt ze nasze babcie nie braly zadnych witamin w ciazy -wszystko bylo naturalne i kazda pracowala do 9msc calkiem ciezko.

monika21121984 i jak ja mam sie opanowac jak te cipsy takie dobre sa?

eweska czekamy na ciebie

zbieram sie do lozka zaraz. Jutro sylwester, Tż chce jechac do siostr a ja wole zostac w domku...jakos nie mam ochoty siedziec z nim tam do 3 w nocy i patrzec jak wszyscy pija... uparcie stoje przy swoim zebysmy zostali w domu (przynajmniej na paliwo sie z 50zl zaoszczedzi heh). Moglby kogos zaprosic, wtedy u siebie to ja zawsze moge sie polozyc itp.
kurde dzisiaj po 3h pracy w domku...chodzenia stania i schylania sie mam dosc...plecy mnie bola no i brzuszek troszke w ogole nie mam nastroju jakos...
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2010-12-30 o 22:10
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 22:13   #2592
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Agnieszka_pe25 wszystko bedzie dobrze,muszisz się wyleczyć do końca,wiem coś na temat nie leczonych katarków itd,przeszłam podobne w pierwszej ciąży,z którego potem zrobiło się zapalenie oskrzeli,do tego bardzo wysokie leukocyty.Tydzień leżałam na patologi i dostawałam antybiotyk ,lekarze stwierdzili zagrażającą infekcje wewnątrz maciczną płodu i zrobili mi cc w 34 tyg.
Wylecz się kochana,wylecz i dbaj o siebie,
Co do fotki z duzym brzuszkiem,to przyznam,że bardzo ciężko miałam ze sprawnym poruszaniem się,o spaniu też nie było mowy ,okropnie bolało krocze,plecy,do tego mały tak sie rozpychał,że szok.
Urodził się w 39 tc z wagą 3520 i 57 cm
jeśli chodzi o badania to mi gin,zleca co wizyte czyli średnio co 3-4 tyg.
teraz bede miała badanie na poziom cukru(ochydna glukoza fee)
i szereg innych badań.Ja też chodzę prywatnie do gina i za każde badania muszę płacic.
Któraś pytała o usg doplerowskie,ja miałam takie robione w poprzednich ciążach,super sprawa,ocenia się przepływy krwi,stan łożyska,na podstawie tego usg można stwierdzić jak szybko starzeje się łozysko.

Moi chłopcy juz śpią,eh wreszcie odrobina ciszy i spokoju,dzidziol dokazuje ,wierci się jak szalony
Czeka mnie jeszcze wizyta u dentysty,mam ząbek do usunięcia,wcześniej nie było wolno usuwać(do 12 tc).Teraz byłam w gabinecie ,to pani dentystka żąda zgody od gina prowadzącego na usunięcie zęba.
Ciekawa jestem jakie bedą moje wyniki badań,miałam bardzo niską hemoglobinę,podwyzszone leukocyty i inne się nie zgadzały z normami.W poniedziałek się dowiem.
Gratuluje mamuśkom udanych wizyt u ginów

kasiu dziekuje ci bardzo. no zrobie wszystko zeby wyjasnic co i jak i zaleczyc co trzeba. to tez jestes mama wczesniaka? juz chyba do konca zycia bede miala scisk gardla na mysl o wczesniakach, drugi raz bym nie chciala zeby mi sie to przytrafilo. ja tez mam poglebiajaca sie anemie pomimo brania zelaza, juz mi teraz gin powiedzial ze jak nie pojdzie w gore do kolejnej wizyty to czeka mnie tydzien w szpitalu. ehhhhh jakos pod gorke po tych pierwszych 20 tygodniach
Stary 2010-12-30, 22:15   #2593
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

andziot mój doktorek okulista mówi ze u kazdej kobiety ciaza pogarsza widzenie przez to ze cos tam puchnie(nie pamietam) a ja z tą toxoplazmozą już walcze kupe lat i co by mi sie nie przyplątało to zganiaja na nia, to ze mam krew przeziebiona i straszne ropniaki od pasa w dół,tez powiązane jest z toxo bo mam bakterie.... ale teraz niby jestem po przebytej toxoplazmozie i dzidzi nie ma prawa zaszkodzic
Stary 2010-12-30, 22:17   #2594
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
andziot mój doktorek okulista mówi ze u kazdej kobiety ciaza pogarsza widzenie przez to ze cos tam puchnie(nie pamietam) a ja z tą toxoplazmozą już walcze kupe lat i co by mi sie nie przyplątało to zganiaja na nia, to ze mam krew przeziebiona i straszne ropniaki od pasa w dół,tez powiązane jest z toxo bo mam bakterie.... ale teraz niby jestem po przebytej toxoplazmozie i dzidzi nie ma prawa zaszkodzic

straszne...... w zyciu bym nie wpadla ze toxo takie moze miec nastepstwa. jak juz przebylas to faktycznie dzidzi nic nie grozi
Stary 2010-12-30, 22:20   #2595
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
oj dziewczyno jak pracujesz tak ciezko to lepiej idz na to
zwolnienie, nie czekaj!

Cytat:
Napisane przez agniese79 Pokaż wiadomość
ja mam parcie na chlopca bo u mnie w rodzinie same baby, ale jesli bedzie dziewczynka swiat sie nie zawali i w d....e mam to co pomysla o tym inni. Tak samo ty to olej i ciesz sie synusiem bo tak jak piszesz co ono jest winne kim bedzie...jest twoje to sie liczy

kasia1361 brzuszek wiekszy od mojego, ale co sie dziwic przy 3 ciazy... Boziu a ja juz mysle o antykoncepcji (bralam tabletki tylko 4 msc w 2007)..ale moja sytuacja nie pozwala mi za bardzo na wiecej dzieci. Moze skusze sie na drugie za jakies 5 lat
kurde a tak fajnie jest miec rodzenstwo tak jak ja z siostrami na imprezki brykalam...
Nikosia

Stary 2010-12-30, 22:22   #2596
kasia1361
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
kasiu dziekuje ci bardzo. no zrobie wszystko zeby wyjasnic co i jak i zaleczyc co trzeba. to tez jestes mama wczesniaka? juz chyba do konca zycia bede miala scisk gardla na mysl o wczesniakach, drugi raz bym nie chciala zeby mi sie to przytrafilo. ja tez mam poglebiajaca sie anemie pomimo brania zelaza, juz mi teraz gin powiedzial ze jak nie pojdzie w gore do kolejnej wizyty to czeka mnie tydzien w szpitalu. ehhhhh jakos pod gorke po tych pierwszych 20 tygodniach
Bardzo dobrze wiem co to znaczy za wcześnie urodzone dziecko,strasznie to przeżyłam,na szczęście synek jest zdrowy ,a jak sie urodził tez dostał 10 pkt apghar.Miał 51cm i ważył 2650,sam oddychał,ale co przeżyłam to przeżyłam i więcej bym nie chciała i nikomu nie życzę
Agnieszka ja po drugim badaniu miałam poziom hemoglobiny 9,4 a wcześniej 8,8
jadam buraczki tarte czerwone pije ochydny sok z buraków,wciągam kiwi.Zobaczymy czy to cos pomoże .Nie martw się napewno sie podniesie hemoglobinka i nie bedziesz musiała leżeć w szpitalu.Bedzie dobrze

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2010-12-30 o 22:24
Stary 2010-12-30, 22:25   #2597
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
czy ta anemie bez zrobienia morfologi idzie jakos poznac? mi hemoglobina spada, ale mialam robiona morfologie dopiero 2 razy ( pewnie za malo), spadla z 13,1 na 12,6 (jakos tak), ale jeszcze w normie.
Teraz mam wizyte u gina 5stycznia i musi mi dac skierowanie na morfo. Wczoraj robilam test na glukoze i oddalam mocz...obawiam sie ze zapomniala mi na skierowaniu dopisac morfologii i teraz musze czekac...
Nikosia

Stary 2010-12-30, 22:26   #2598
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
oj dziewczyno jak pracujesz tak ciezko to lepiej idz na to
zwolnienie, nie czekaj!

ja mam parcie na chlopca bo u mnie w rodzinie same baby, ale jesli bedzie dziewczynka swiat sie nie zawali i w d....e mam to co pomysla o tym inni. Tak samo ty to olej i ciesz sie synusiem bo tak jak piszesz co ono jest winne kim bedzie...jest twoje to sie liczy

kasia1361 brzuszek wiekszy od mojego, ale co sie dziwic przy 3 ciazy... Boziu a ja juz mysle o antykoncepcji (bralam tabletki tylko 4 msc w 2007)..ale moja sytuacja nie pozwala mi za bardzo na wiecej dzieci. Moze skusze sie na drugie za jakies 5 lat
kurde a tak fajnie jest miec rodzenstwo tak jak ja z siostrami na imprezki brykalam...
co do kolejnych potomkow i przerwy miedzy dziecmi, to mowi sie ze przerwa miedzy dziecmi dobra to taka na jaka rodzice sie decyduja

jak pierwszy raz bylam w ciazy to mowilam tez ze chce po 5-6 latach, jak moje kolezanki mialy rok po roku czy po dwoch to bylo mi ich zal i puakalam sie w glowe ze taki blad robia, a ile ja bym teraz dala zeby miec dzieci z mniejsza przerwa. wlasnie u nas bedzie prawie ze rowne 5 lat pomiedzy dzieciakami. boje sie ze to taka przerwa trudna do nawiazania kontaktu, bo ani nie mala, ani ten starszy syn nie jest na tyle duzy zeby z innej perspektywy patrzec na malucha. obym sie mylila i zeby chlopaki umialy sie dogadac
Stary 2010-12-30, 22:29   #2599
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo dobrze wiem co to znaczy za wcześnie urodzone dziecko,strasznie to przeżyłam,na szczęście synek jest zdrowy ,a jak sie urodził tez dostał 10 pkt apghar.Miał 51cm i ważył 2650,sam oddychał,ale co przeżyłam to przeżyłam i więcej bym nie chciała i nikomu nie życzę
jadam buraczki tarte czerwone pije ochydny sok z buraków,wciągam kiwi.Zobaczymy czy to cos pomoże .Nie martw się napewno sie podniesie hemoglobinka i nie bedziesz musiała leżeć w szpitalu.Bedzie dobrze
oj to byl duzy jak na tak niska wage, wspolczuje, musialas duzo przezyc...
a marchewka tez dobra? bo buraki to ja tak srednio lubie.

o wlasnie mialam tez Mori podziekowac za rady
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2010-12-30 o 22:33
Stary 2010-12-30, 22:33   #2600
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
jej! to jak na ten tydzien to twoj synus pieknie wazyl i mierzyl i te 10 pkt moj podobnie sie urodzil, wazyl 1925, nie wiem ile mierzyl ale jak go odbieralismy ze szpitala i tz kupil spiochy na wczesniaki, dokladnie na 1,8kg to nozki w pajacyku przypadaly mu tam gdzie pielucha. niby jakis powaznych powiklan tez nie mial,ale odpornosc ma zerowa, ciagle choruje. moje hemoglobina na starcie byla ponad 10, potem 9,3 teraz 9,1 to ty mialas jeszcze gorsza jak 8,8. musze sie zmusic do tych sokow, chociaz mam odruch juz na sama mysl

Cytat:
czy ta anemie bez zrobienia morfologi idzie jakos poznac? mi hemoglobina spada, ale mialam robiona morfologie dopiero 2 razy ( pewnie za malo), spadla z 13,1 na 12,6 (jakos tak), ale jeszcze w normie.
Teraz mam wizyte u gina 5stycznia i musi mi dac skierowanie na morfo. Wczoraj robilam test na glukoze i oddalam mocz...obawiam sie ze zapomniala mi na skierowaniu dopisac morfologii i teraz musze czekac...
kasiu u mnie anemia to polamane paznokcie az do samych palcy, pekajace plytki, jest mi slabo, jestem blada jak trup no i apetyt nie ciazowy. to chyba tyle z takich bardzo widocznych
Stary 2010-12-30, 22:33   #2601
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
co do kolejnych potomkow i przerwy miedzy dziecmi, to mowi sie ze przerwa miedzy dziecmi dobra to taka na jaka rodzice sie decyduja

jak pierwszy raz bylam w ciazy to mowilam tez ze chce po 5-6 latach, jak moje kolezanki mialy rok po roku czy po dwoch to bylo mi ich zal i puakalam sie w glowe ze taki blad robia, a ile ja bym teraz dala zeby miec dzieci z mniejsza przerwa. wlasnie u nas bedzie prawie ze rowne 5 lat pomiedzy dzieciakami. boje sie ze to taka przerwa trudna do nawiazania kontaktu, bo ani nie mala, ani ten starszy syn nie jest na tyle duzy zeby z innej perspektywy patrzec na malucha. obym sie mylila i zeby chlopaki umialy sie dogadac
wiesz, pewnie jak beda w wieku dojrzewania moge sie stale klocic...pozniej po 20stce beda sie szanowac jak malo kto.

Ale masz racje ze mniejsza przerwa to wspolne wspomnienia...tak jak u nas ja 24, ania 22, kamilka 21...z zanetka troszke gorzej bo 17 ma latek
Nikosia

Stary 2010-12-30, 22:37   #2602
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz, pewnie jak beda w wieku dojrzewania moge sie stale klocic...pozniej po 20stce beda sie szanowac jak malo kto.

Ale masz racje ze mniejsza przerwa to wspolne wspomnienia...tak jak u nas ja 24, ania 22, kamilka 21...z zanetka troszke gorzej bo 17 ma latek

ale macie fajnie 4 siostry w podobnym wieku
Stary 2010-12-30, 22:38   #2603
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
j
kasiu u mnie anemia to polamane paznokcie az do samych palcy, pekajace plytki, jest mi slabo, jestem blada jak trup no i apetyt nie ciazowy. to chyba tyle z takich bardzo widocznych
paznokcie ok, slabo mi jest jak dluzej stoje np. w kolejce przy kasie, mam jasna karnacje wiec nie wiem, ale wydaje mi sie ze nie najgorzej wygladam, apetyt raz mam raz nie mam, o zachciankach nie ma mowy...mimo wszystko sie przejmuje...bo zaczynalam od 13stu a pozniej czyli miesiac temu bylo 12,6...w styczniu powinnam isc i jestem strasznie ciekawa jak bedzie...
znając zycie pewnie jest po nizej tej normy.
Nikosia

Stary 2010-12-30, 22:43   #2604
kasia1361
Zadomowienie

Dziewczyny ja nie planowałam 3 ciąży ,cieszyłam się że mam 2 zdrowych synów.
W październiku robiłam prawko ,wiadomo nerwy,stres,@ sie opóźniała ale wcale ale to wcale nie podejrzewałam ciąży.Jakież było moje zdziwienie kiedy zrobiłam test ciążowy,potem drugi.Przepłakałam 2 tygodnie,jak to bedzie co ja zrobie,praca absorbujący chłopcy,Kacper do szkoły od września,ciągle się zastanawiam jak to bedzie,jak dam rade,psychicznie,finansow o itd.
Wierzcie lub nie wpadka jak z filmu,uważaliśmy a tu taka niespodzianka.
Strach o siebie,o to dziecko,które we mnie rośnie,w końcu jestem po 2 cc.Boję się jak cholera ,ale co zrobić.Tż mówi ,że 3 dziecko to nie koniec świata,a ja miałam długo żal i nerwy na niego jak mógł mi to zrobić.
Teraz jest strach jak bedzie przebiegać ta ciąża,jak macica bedzie się zachowywać,póki co to zaczeła się jakiś miesiąc temu stawiać,bolesne skurcze.Biore duphasto i nospe forte,jestem na zwolnieniu i tak już raczej bedzie do rozwiązania.Pracuje w sklepie 8-10 h na nogach jedna przerwa 15 min ,a teraz mam leżeć,ciężko jest być taką uziemioną,jak dotąd było się bardzo aktywnym.

U nas róznica między chłopcami jest 2lata i 2 miesiące,a teraz bedzie 7 i 5 lat

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2010-12-30, 22:43   #2605
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
ale macie fajnie 4 siostry w podobnym wieku
ja, ania i kamilka smigalysmy na imprezki razem, i przezywalysmy nasze pierwsze milosci, mamy wspolnych zanjomych ...hehe i nawet pamietaja ten dzien kiedy poznalam swojego meza i jak za nim szalalam hehe teraz ja z grona odeszlam. Mieszkam 80km od nich, mam rodzine swoja juz. Teraz baluje z nimi najmlodsza Zanetka ale jak mowia to nie to samo co kiedys i tez pewnie by chcialy miec kogos na stale...jutro baluja na domowce
a moj brzuszek glaskaja stale i mowia zebym im dala znac jak bedzie kopac

bede uciekac do lozeczka nie wiem czy przeczytam dzisiaj, ale pytam jak tam twoje rodzenstwo?

...dobranoc...
Nikosia

Stary 2010-12-30, 22:51   #2606
eweska
Moderatoreska

Dobranoc kochane
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 22:52   #2607
kasia1361
Zadomowienie

[QUOTE=agnieszka_pe25;2407 9804]jej! to jak na ten tydzien to twoj synus pieknie wazyl i mierzyl i te 10 pkt moj podobnie sie urodzil, wazyl 1925, nie wiem ile mierzyl ale jak go odbieralismy ze szpitala i tz kupil spiochy na wczesniaki, dokladnie na 1,8kg to nozki w pajacyku przypadaly mu tam gdzie pielucha. niby jakis powaznych powiklan tez nie mial,ale odpornosc ma zerowa, ciagle choruje. moje hemoglobina na starcie byla ponad 10, potem 9,3 teraz 9,1 to ty mialas jeszcze gorsza jak 8,8. musze sie zmusic do tych sokow, chociaz mam odruch juz na sama mysl

Agnieszka nie był malutki za to długi i chudy,na szczęście też nie było żadnych powikłań.Chorował bardzo często do 3 roku,teraz odpukać jest zdrowy.
Na na widok soku buraczanego też mam odruch wymiotny no ale co zrobić jak mus to mus.W poniedziałek zrobie badania ,to bede wiedzieć czy jest lepiej.
Jeśli chodzi o jakieś widoczne oznaki anemi,to ja mam często zawroty głowy,brak apetytu oraz bladość i suchość skóry

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2010-12-30, 22:54   #2608
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!!

anula_81

agus87 - ciężko mi wylapać wszystko co piszecie mnie dziś było średnio wygodnie, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia się do nowej poduszki...

generalni ena poduszce super się leży - rzeczywiście czuje się jak w kojcu (bo tak sie nazywa) ja lubię być opatulona ciasno kołderką z każdej strony więc mi to odpowiada, gorzej jednak ze spaniem, jak nie jestem do niej przyzwyczajona.... a poza tym ja w ogóle bardzo źle sypiam, nie moge zasnąć, budzą mnie bóle rąk i nóg i znowu nie mogę długo zasnąć.... masakra. może jakbym spała normalnie to lepiej bym wspominała noc z poduszką ale generalnie nie jest zła.
musze sie przyzwyczaić i znalesć swoje miejsce .

miłego dnia!
kochana ja na niej nie spie
tylko odpoczywam
xchyba bym umarla jakbym na niej spala, twarda est
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!

Jestem z powrotem!! Najpierw dziekuje za wszystkie kciuki bo barrrdzzoooo pomogly!
Pan doktor mial malo czasu ale udalo nam sie dostac do naszego Pana doktora! mialam isc do innego, ale jak juz przyjechalismy na miejsce to powiedziala, ze pan doktor ma luke i moze nas na szybko przyjac, wiec bardzo sie ucieszylam!
dzidzia zdrowa, wszystkie wymiary idealne! Glowka, nozki, serduszko, nereczki)) i na 100% dziewczynka!! widzielismy cipunie oboje! lekarz sie smial, ze nie ma szans zeby sie pomylil Sprawdzil serduszko, plus lozysko nic sie nie odkleja, szyjka zamknieta, stwiedzil, ze moze jakies bakterie mialam w moczu albo sie przemeczylam w swieta i moze jakis krwiaczek pekl, albo jakies naczynko i stad uplawy ze nie mam sie czym martwic, spokojnie zyc bez obaw i sie tylko bardzo nie forsowac
z tego wszystkiego zapomnialam zapytac o zdjecia ale to neiwazne, najwazniejsze ze wszystko dobrze, na 3d idziemy za 5-6 tygodni ok 28 tc, powiedzial, ze wtedy sa najlepsze zdjecia
z tej radosci weszlismy do mojego ukochanego sklepu Noa Noa i zakupilismy dzidzi sukieneczke i sweterek , nie moglismy sie powstrzymac Mimo ze 40% przecen to i tak wariactwo dla takiego maluszka, ale po prostu prosilo sie zeby kupic)

Jestem cala szczesliwa i uspokojona.
Nie mam zdjecia dzidzi ale wysylam zdjecie sukieneczki zaraz sprobuje was doczytac
Załącznik 3634477Załącznik 3634478
cudownie, ze wszystkie badania pozytywne i dzidzius zdrowy
Cytat:
Napisane przez lorkos Pokaż wiadomość
zazdroszcze Wam
a czego ?? dziecków ?

a ja jestem padochnieta
ugotowalam bogracza wyszedl nieziemski
teraz koncze żur
wczesniej zrobilam salatke
do tego mialam rzyjaciolke z technikum
przywiozla cudnego micha dla corenki
nie chciala kupowac ciuszkow dla dzieciatka wiec kupila zabawke, slodkie
a przytulak sie na pewno przyda

a teraz bede odpoczywac
o 23
jutro o 9 wstane moze
ma byc w sumie 11 osob
matko polko jak ja to zniese
mam nadzieje, ze dam rade
czuje sie okej, tylko, ze nozki wchodza w d,,,,
dobrze, ze moja siosta jutro przyjedzie pomoc
Stary 2010-12-30, 23:03   #2609
andziot
Zakorzenienie

też już idę sobie
jutro zajrzę żeby życzenia Wam złożyć
buziaki

(Zosia noskiem dziś już oddycha jak śpi , katar się zmniejsza )

Stary 2010-12-30, 23:10   #2610
kasia1361
Zadomowienie

Dobranoc kochane spokojnych snów

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości