|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Bardzo przepraszam, że się wtrącam, ale to ty Kasiu kiedyś najmocniej "walczyłaś" o to by każdy mówił szczerze co myśli, a teraz kiedy Rosi wyraziła swoje zdanie (z którym ja się zresztą zgadzam), to się obrażasz i "wychodzisz". A na początku wypowiedzi powiedziałaś, że nie zachowujesz się jak małe dziecko.
|
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Nie będę miała już pewnie okazji więc życzę Wam dziewczyny udanej zabawy sylwestrowej
Żeby najgorszy dzień Nowego Roku był lepszy od najlepszego w Starym no i żebyśmy czuły się po prostu szczęśliwe
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
ja do naleśników zawsze daję pół na pół wody i mleka, wtedy podobno się tak nie łamią jak z samym mlekiem i są bardziej elastyczne i tak jak Marta daję wodę gazowaną. A mąki daję "na oko"
Ja nie uważam żeby Rosi naskoczyła na Kasię. Tak jak każda z nas może wyrazić swoje zdanie na forum tak to zrobiła Rosi, nie napisała przecież nic złego. Ja gdy moja babcia umierała byłam akurat na mazurach i dziadka tż...trumna była zamknięta, mama powiedziała że jak ktoś będzie chciał się pożegnać z babcią to może iść do zakładu zanim zamkną wieko. Ja nie byłam bo nie chciałam. W ogóle nie lubię takich pożegnań. A gdy trumna jest otwarta nie wchodzę nawet do kaplicy, nie mogę i tyle. Wolę zapamiętać tą osobę taką jaka była za życia. Raz stanęłam przy trumnie gdy zmarł mój przyjaciel. Nie wspominam tego zbyt miło. Wolałabym go takiego nie widzieć.
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Naleśniki- nie lubię smażyć, ale jak już smażę to mi wychodzi. Do ciasta daje mleko i wodę gazowaną, tak jak wy i trochę oleju, a patelnię smaruję pędzlem namoczonym w oleju, nie są wtedy tłuste i nie przyklejają się Ale mam lenia, nic mi się nie chce |
|
|
|
#1955 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1958 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki proszę się dzisiaj nie kłócić, wczoraj panowała taka fajna atmosfera, niech i dziś będzie ciąg dalszy, amen! ![]() Co do naleśników to mam przepis z jakieś gazety i zawsze mi wychodzą. Daję szklanke mąki, 2 szklanki mleka, 2 jajka, łyżkę oleju i miksuję. Smażę na patelni teflonowej, zaraz po usmażeniu odkładam na talerz i przykrywam folią alu dzięki czemu robią się miękkie. Ale następnym razem spróbuję dodać wody,może będa jeszcze lepsze Ale z rana też miałam kiepski nastrój, tżowi sie oberwało chociaż nic nie zawinił(no może pośrednio). Otóż jak kiedyś pisałam do najbliższego sklepu mam 2 km i jeżdże na rowerze jak czegoś potrzebuję, chociaż w zimę chętnie wzięłabym samochód ale tz mówi że szkoda paliwa na takie jeżdżenie, dla zdrowia mam jeździć na rowerku. Tylko u nas drogi zaśnieżone i oblodzone i jak rankiem jechałam to się 2 razy wyglebiłam na tym lodzie i jeszcze jakiś pies mnie ugryzł. Na szczęście nic mi się nie stało a pies trafił w kozaka więc nawet nie poczułam. Jak wróciłam to sie oczywiscie wyżyłam na mężu ![]()
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
racja rozwieszanie jest straszne. Ja nie prasuje, a jeśli już muszę to tylko to co trzeba np. koszulę, spodnie i robię to na bieżąco
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
a dajcie spokój...na mnie czeka pralka ale piekę chleb na wieczór i nie chcę włączać pralki bo nie wiem czy nam korków nie wywali
A do naleśników dodaję jeszcze troszkę cukru jak mają być na słodko
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Mąż ma dziś wolne więc dopiero się z łóżka zwlokłam na 19.30 idziemy do znajomych na imprezę ![]() Wiecie...wczorajsze połączenie :sledzie, mandarynki i żelki to był jednak zły pomysł. Godzinę siedziałam i wymiotowałam do kibelka bleeee przez co nawet obiadu nie zjadłam, ale na kolację na pizzę do moich rodziców pojechałam ![]() Oczywiscie ni wiem w co sie ubrać. Wczoraj od mamy całą reklamówkę tunik pożyczyłam i bedę coś mierzyc. Tylko muszę coś luźnego bo zapowiada się niezłe jedzenie a ja ostatnio non stop mam wzdęcia Kochane życzę wszystkim szampańskiej zabawy. Mocnej głowy i szczęśliwego Nowego Roku
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
jak bym nie miała już okazji to życzę wam wszystkiego najlepszego w nowym roku, samych radosnych dni, pełnych ciepła, miłości i nadzieji. Spełnienia marzeń i samych sukcesów
ja dzisiaj do 15 w pracy kwitnę. ja naleśniki zawsze robię pół na pól, mleko z wodą i wychodzą fajne
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
o tak...
![]() kasia hmm chyba nie zrozumiałaś słów Rosi.. no trudno... może jesteś za bardzo przygnębiona żeby brać wszystko na trzeżbo i rozsądnie... trzymam kciuki za dziadka, aby mógł jeszcze poznać Dominika a ja się od wczoraj gryzę ze sobą bo chce wam złożyć życzenia, no i stwierdziłam że pozostanę w zgodzie z własnym sumieniem i napiszę to co tak naprawdę chcę, mam nadzieję że me życzenia i uzewnętrznienie się które za chwilę nastąpi nie wywoła u co poniektórych salw oburzenia... jeśli ktoś po ich przeczytaniu stwierdzi że nie chce takich życzeń to niech uzna że nie są dla niego, ale proszę o nie pisanie dziwnych komentarzy bo to będą mocno osobiste życzenia więc nie mam ochoty wysłuchiwać przykrych słów ![]() przez ostatni rok cholernie wiele zmieniło się w moim życiu, przewartościowałam swój mały świat, inaczej patrzę na życie mam inne wyobrażania, w parę sekund wszytko obróciło się do góry nogami, a ja mam wrażenie że w końcu się poukładało dlatego życzę wam abyście w niedługim czasie poznały to uczucie, bycia najbogatszym człowiekiem na ziemi, tego uczucia bycia najcudowniejszym, najlepszym, najmądrzejszym, najpiękniejszym, uczucia przepełnienia radością miłością i prawdziwym szczęściem. Pochylając się nad łóżeczkiem i widząc te ufne oczy wpatrujące w twoją twarz i pojawiający się na buzi uśmiech, uśmiech wolny od jakichś zależności od słów kocham cię bo.. uśmiech bezinteresowny ufny i okazujący miłość tak po prostu... wtedy poczujecie się najbogatsze, nawet nie mając ani złotówki na koncie... wtedy człowiek nawet biedny czuję się bogaty.... dlatego życzę wam takiego spełnienia... tym które go doświadczyły nie życzę już niczego, bo mają wszystko co potrzeba tym które noszą to spełnienie w sercu życzę aby uśmiech pojawił się na zdrowej buźce tym z was które starają się o te najpiękniejsze chwile życzę abyście szybko ich doświadczyły a tym którym jeszcze to nie w głowie życzę aby się to uczucie kiedyś jednak pojawiło, bo dzięki niemu wiem że takiego "bum" nic nie jest w stanie zastąpić, żadna praca, żadne pieniądze, żadne zwierzęta, żadni przyjaciele... życzę wam naprawdę szczęśliwego 2011 roku ![]() Marta
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-12-31 o 10:30 |
|
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
Baja
![]() Bzyczka już dawno chciałam zapytać, jak Ty pieczesz w domu chleb? Bo mi sie to strasznie trudne wydaje, ale może bym spróbowała
|
#1965 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to oznacza, że osoby, które nie mogą mieć dziecka, są w jakiś sposób dla Ciebie gorsze?? Bo tak to zrozumiałam. Ze nigdy nie będą najpiękniejsze, najmądrzejsze, najszczęśliwsze.... Troszkę nie rozumiem sensu tych życzeń bo przecież wiele osób jest bardzo szczęśliwych żyjąc tak, jak żyje. Nie każdy potrzebuje do tego dziecka i nie jest przez to gorszy, mniej mądry itp. Każdy ma inne cele i priorytety życiowe i to on ustala kiedy będzie spełniony i szczęśliwy. Dla Ciebie było to dziecko, ale uważam, że osoby które go nie mają też są szczęśliwe. mają swoje drugie połówki, radość życia. Marta wybacz ale troszkę narcyzmem mi tu poszło
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś dziękuję
Madzia, Marta nie napisała że osoby które nie mają dzieci są gorsze...napisała natomiast że chciałaby żeby nie było właśnie takich komentarzy, by nie psuć atmosfery innym. Mona mam maszynę do pieczenia chleba zazwyczaj piekę chleb z gotowej mieszanki (kosztuje do 5 zł a wychodzą z niej 2 bochenki po 700gr). Wtedy wlewa się wodę, wsypuje mieszankę i drożdże suszone, włączasz program i zostawiasz a za 3 godziny masz chlebuś. A wczoraj pierwszy raz piekłam chleb pszenny tak normalnie bez mieszanki. Ale też nie skomplikowane. Wlewasz wodę, wsypujesz zwykłą białą mąkę i dajesz drożdże, albo suszone albo "żywe" i to wszystko. Nie próbowałam piec jeszcze innych chlebów bez mieszanki bo jakoś brakuje mi weny póki co no i składników. Bo w większości przepisów jest zakwas a mi za cholerę teraz w mojej zimnej kuchni on nie wyjdzie, no i potrzeba mąki z większą liczbą typu np 2000. Ale zaczęłam szukać przepisów na chleb na drożdżach i jest tego coraz więcej teraz wystarczy poszukać mąki
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-12-31 o 10:45 |
|
|
|
#1968 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczka ok. Ale po prostu dla mnie to tak głupio to troszkę wyszło. Bo jest masa osób które albo nie chcą, albo nie mogą mieć dzieci i tak jakby one były gorsze, bo dopiero mając dziecko można być spełnionym
Poza tym dziwnie tak pisać o sobie, że jest się najpiękniejszym, najmądrzejszym, najszczęśliwszym i to w życzeniach do innych
|
|
|
|
#1970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te mieszanki gdzie kupujesz? Bo nawet nie wiem jak sie tan zakwas robi.Kochane dziękuję wam za życzenia, dołączam się do nich i od siebie również życzę szmpańskiej zabawy i Szczęśliwego Nowego Roku, niech każdej z Was spełni się to o czym marzy!
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Mona moja mama piecze normalnie chleb w piekarniku ale na zakwasie. Choć wydaje mi się, ze z tej mieszkanki tez by Ci wyszedł.
|
|
|
|
#1972 |
|
Wtajemniczenie
|
A ten zakwas trzeba zrobić samemu czy można kupić gotowy?
|
#1973 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette no ja nie mam zakwasu, a nie mam wystarczającej temperatury by mi ten zakwas wyszedł, więc nie robię i nie szukam do wakacji
Mona bez maszyny też CI wyjdzie chleb z tej mieszanki bo nawet na opakowaniu są dwa rodzaje przygotowania. Ale wydaje mi się że lepiej w mniejszej tortownicy robić bo keksówka może być za mała. A mieszanki kupuję w kauflandzie, ale widziałam też w realu, w intermarche i w innych większych sklepach. Teraz mam z ziarnami dyni jest pyszny, a wcześniej miałam cebulowy nie smakował mi aż tak bardzo jak ten dyniowy ale to było na początku ciąży więc wiele rzeczy mi nie smakowało Ja swoją maszynę kupiłam w Auchanie za 140zł bez złotówki. A kupiliśmy bo dostaliśmy kasę od dziadka tż i chciałam jakoś ją wykorzystać a nie przejeść.
|
|
#1975 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi bzyczka1
wesołego jeszcze raz
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette jak będziesz miała kiedyś chwilę to proszę o te przepisy na pw
Mona zakwas trzeba zrobić musi on dojrzewać ileś tam czasu w ciepłym miejscu.
|
|
#1978 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak sie uda to już nie będęmusiała jeździc po świeży chleb do sklepu
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
mona_ja hahahah to taka przygoda na zakończenie roku
![]() Magdaleno, życzę Ci, tak tobie, wyjątkowo najmocniej z wszystkich osób tu, abyś się kiedyś kiedy uznasz że jest to dla ciebie odpowiednia pora pochyliła się nad swoim dzieckiem i zrozumiała o co mi chodzi, tak po prostu bez żadnych głupich komentarzy i docinek, zobaczysz jak śmiech istotki stworzonej z kawałka ciebie i twojego ukochanego potrafi poprawić ci samoocenę, jak w jednej sekundzie czujesz się właśnie taka jak napisałam i nie ma w tym ani kszty narcyzmu, bo myślę że każda z osób doświadczająca tego uczucia się tak czuje a nie tylko ja... ehss... i dlatego prosiłam o nie komentowanie... no cóż "a miało być tak pięknie" uciekam się szykować zaraz jedziemy do rodziców a potem się bawić ![]() jeszcze raz najlepszego
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Czy to oznacza, że osoby, które nie mogą mieć dziecka, są w jakiś sposób dla Ciebie gorsze?? Bo tak to zrozumiałam. Ze nigdy nie będą najpiękniejsze, najmądrzejsze, najszczęśliwsze....