|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou, trollbeads) cz.3
Sorinko, Trolle Trolle, Pandora to klasa sama w sobie, ale masowa, a Trolle to magia, nie ma dwóch identycznych koralików! Nie znajdziesz laski, która będzie miała taki sam jak Twój, a w Pandorze jednak to produkcja masowa bez duszy, elegancka ale jak dla mnie czegoś mi w niej brakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Rozeznanie
|
#1833 |
Wtajemniczenie
|
Mirell, pewien dobry duszek mi przysłał, czuje jakbym dostała gwiazdkę z nieba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Konto usunięte
|
http://www.retiredtrollbeadsgallery....rollbeads.aspx
zobaczcie ile pięknych koralików już jest wycofanych... niektóre jeszcze można kupić na ebay, ale cena to ojojoj |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Rozeznanie
|
To i ja dodam
![]()
#1836 |
Zakorzenienie
|
Jestem okropna i chcę taką jak Ty masz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 | |
Zadomowienie
|
Sorina, jak dla mnie odpowiedzi na to pytanie nic Ci nie wyjaśnią, to zależy od indywidualnego poczucia estetyki.
Powiem Ci tak tylko statystycznie, że Pandora ma 26 wzorów murano, a w zasadzie to chyba 5 w różnych kolorach, a Trolle 131 + 13 kamieni szlachetnych i minerałów. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz masz tego tyle, że możesz kombinować!
![]() |
#1839 |
Wtajemniczenie
|
Taką jak kto
![]() ![]() Magdo, to dzięki Tobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
trole !!! ja mam i to i to i pandorę pewnie zostawię bo nie do wszystkiego trole pasują, czasami lepiej pandora, ale gdybym miała wybierać to wybrałabym w 1 kolejności trole właśnie... Cytat:
kurcze nie wiecie może czemu u nas tych kolekcji z World Tur nie ma?? żaba jest taka urocza... i wiatrak... Cytat:
ale też się dowiedziałam, że nowa kolekcja podobno jest baardzo ładna... muszę wytrzymać do lutego żeby tych bonów nie zmarnować ... ![]() TROLE ![]() ![]() [1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;24085946]http://www.retiredtrollbeadsgallery....rollbeads.aspx zobaczcie ile pięknych koralików już jest wycofanych... niektóre jeszcze można kupić na ebay, ale cena to ojojoj[/QUOTE] wiem... płaczę za kaktusem którego nie ma... nie wiem czemu, ale jak tylko go zobaczyłam to mi się spodobał.... nadal mimo wszystko szczerze zazdroszczę takiego ślicznego kaktusa ![]()
![]() |
#1841 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już mówiłam Dagnie, że Szczęśliwy smok będzie następny w kolejcie do kupienia ![]() ![]() ![]() Swoje zaraz dodam, bo dopiero co wstałam ![]() Cytat:
![]() Nie, wszystko jest tak, jak planowałam, trzy koraliki mam już do drugiej bransoletki ![]() ![]() Jest i to bardzo fajny! Szczerze mówiąc, to uważam, że po naszych wspólnych zakupach Twoja bransoletka (podobnie jak moja ![]() ![]() Który to jest World Tur? Ja już się nie mogę doczekać następnych ![]() ![]() Haha wiesz, że miałam dzisiaj iść do Zary na mały rekonesans, ale jak pomyślałam, że i tak muszę zrobić zakupy do domu, to doszłam do wniosku, że szkoda mi tam wydawać pieniążków, wole odłożyć na następne Trolle ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja będę miała dopiero swoje pierwsze koraliki z Pandory w najbliższym czasie, ale długo zastanawiałam się nad wyborem między Trollami a Pandorą i na początek wybrałam Trolle ![]() Po pierwsze dużym plusem w Trollbeads jest promocja bransoletka z zapięciem + 2 koraliki gratis - jak wybierzesz opcję z zapięciem standardowym, to i tak wychodzi Ci taniej niż sama bransoletka z Pandory, a masz już pierwsze koraliki ![]() Po drugie - Trolle mają jak dla mnie ładniejszą bransoletkę srebrną (a taką chciałam na początek ![]() ![]() Po trzecie - każdy kto widział na żywo murano Trolli wie, o czym mówie ![]() ![]() ![]() Dodatkowymi plusami Trolli są ich liczne promocje (ostatnia bardzo udana akcja z bonami ![]() ![]() Ale żeby nie było tak pięknie, to teraz minusy ![]() Pandora jest pod tym względem bardziej przewidywalna, z tego co widziałam, murano są na żywo na ogół bardziej podobne do swoich katalogowych zdjęć niż w przypadku Trolli. Mają też tańsze srebro i złoto w bardziej przystępnej cenie. Design jest też bardziej spokojny i elegancki. Ich skórka jest też moim zdaniem bardziej elegancka niż Trollowa ![]() Podsumowując, wszystko zależy od tego, czy chcesz zbierać bardziej srebro czy murano. Czy bransoletka ma być minimalistyczna, elegancka, stonowana, czy troszkę bardziej rzucająca się w oczy, urozmaicona, a nawet momentami szalona ![]() Czynników jest wiele. Ja murano na pewno będę kupowała tylko w Trollach, niektóre srebrne również, chociaż pod tym względem mam zamiar mieszać ją z Pandorą. W przyszłości planuję też zakup skórki z Pandory ![]() ![]() Na pewno na chwilę obecną Trolle są bardziej oryginalne niż niepromowana już Pandora z jej licznymi niestety podróbkami ![]() Pooglądaj sobie na spokojnie zdjęcia, przemyśl wszystkie za i przeciw i kupuj! ![]()
♥♥♥ Każdy szuka swojego miejsca na świecie, gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego ![]() Edytowane przez mademoiselle jeanne Czas edycji: 2010-12-31 o 11:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
No to chwalę się i ja
![]() 1. Yes - zakup 30% taniej razem ![]() 2. Yes, mikołaj z reniferem 129zł 3. Yes, lód gałkowy 89zł 4. Yes, sowa 79zł 5. Apart, melon żółty 49zł Prezenty świąteczne: 6. Apart, globus kryształowy 74zł 7. Apart, jabłuszko przekrojone 74zł W ramach realizacji $ z prezentów świątecznych: 8. W.Kruk, klawisz "@" 29zł 9. Yes, drink fioletowy 69zł - cdn realizacji wkrótce ![]()
#1843 |
Zakorzenienie
|
I zestawy
![]() 1. i 2. świąteczny 3. na zapomnianym w szufladzie łańcuszku (muszę go przeczyścic) 4. i 5. sylwestrowo-karnawałowy (mam ubrany właśnie ![]() 6. cała kolekcja w nowo zrobionej gablotce 7. gablotka z pokrywką ![]() ![]() ![]()
#1844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia przepiękne, Boże, przez Ciebie podobają mi się jeszcze Turkusowe pióra ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Globus świetny, zwłaszcza jak ma jakiś podtekst, jak w Twoim przypadku ![]() Klawisz i drink też bardzo przyjemne ![]() ![]() Dobrze, idę robić moje zdjęcia w końcu ![]()
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci najprościej: jeśli chcesz miec typowe beadsy - wybierz Pandorę, jeśli zależy Ci na czymś magicznym - Trollbeads.
Zaczynałam od Pandory, jednak jak veryluckystar pisze, nie ma ona takiej magii, Trolle natomiast jak mam na sobie czuję się jakby ktoś mnie zaczarował, naprawdę ![]() Cytat:
To ja też czekam na taką przesyłkę od "dobrego duszka", w ramach realizacji prezentów świątecznych ![]()
![]() |
#1846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tu są zdjęcia z World Tour, chodzi mi o ten ostatni z Danii http://www.trollbeadsuniverse.com/gl...s/world%20tour Co do tego, co MJ napisała o Trollach i Pandorze, zgadzam się w 100%, jednak każdy, kto uważa, że Trolle nie sa/nie mogą być eleganckie, powinien zobaczyć jej bransoletkę! Szczyt elegancji, serio, serio ![]() Ile Ty masz pięknych charmsów! ![]()
![]() |
#1847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1848 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() PS. Czy to pudełeczko zrobiłaś sama ![]()
wszystko to tylko kwestia czasu Affection, acceptance and unconditional love. We all want it. We all look for it. But, when we find it, it’s flat out terrifying. Nie ma większego oszusta niż ten, kto oszukuje sam siebie.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zakorzenienie
|
Mirell piękna kolekcja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zrobiłaś to pudełko ?Czy może kupiłaś ? I jeszcze prośba o fotkę jabłuszka z drugiej strony ![]()
![]() |
#1851 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze kilka kompozycji
![]() Mirell, pięknie i estetycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
Sorina za to ty zainspirowałaś mnie wersją podróżniczą i do niej dążę
![]() Vls połączyłaś tak kolory tych trolli -super nawet przez myśl mi nie przeszło że mogą razem pasować. ![]()
#1853 | |
Wtajemniczenie
|
Mirell, a na jakie cuda czekasz
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f Czas edycji: 2010-12-31 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, ale śliczności
![]() ![]() ![]() nie wytrzymałam i kupiłam serduszko w Pandorze. tata dał mi wczoraj 100zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawę i lód od pół roku oglądałam, spodobały mi się zaraz jak Yes pokazał je na FB ![]() ![]() Widzę że u Ciebie uzależnienie kwitnie, jak już potrawisz nawet zrezygnowac z czegoś z Zary ![]() Przyznam Ci, że dzięki charmsom sama wreszcie zaczęłam zauważac że moja szafa jest pełna i nie potrzebuję nowych ubrań ![]() ![]() Dziękuję że też uważasz je za piękne ![]() Cytat:
![]() ![]() Wnętrze zrobiłam sama, pudełeczko wzięłam po czekoladkach Ferrero Rocher ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Do wykonania gablotki potrzebowałam: pudełko po Ferrero Rocher, gruby karton, białą kartkę papieru, klej zwykły, klej typu super-glue, białe nici no i nóż i nożyczki ![]() Dziękuję ![]() ![]() Czekam na charmsy z Verony i szpilkę czarną z Yes, ale szpilka pewnie trafi do mnie gdzieś za dwa tygodnie ![]()
http://instagram.com/contemporarycity/ Edytowane przez Mirell Czas edycji: 2010-12-31 o 12:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Rozeznanie
|
Kurcze, w USA jest więcej Pandorowego murano (to tak a`propos, że Pandora ma mało szkła)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie
![]() Któraś z Was ma tą bransoletkę do charmsów? http://wkruk.pl/product-pol-2313780-CHARMS.html Nie ma na stronie jej długości, mogłaby któraś podać mi, ile ma cm? ![]()
#1859 |
Zadomowienie
|
Mirell, ta śnieżynka jest z Apartu? bo pod wpływem Twojej kolekcji
![]() ![]()
Edytowane przez anpapi Czas edycji: 2010-12-31 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Wtajemniczenie
|
Mirell, przez Ciebie chcę kawę i loda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.