Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-31, 11:15   #4801
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

ładnie dziewczyny jesteście obcykane w promocjachJokr masz chyba rację co do tych pieluch.Ja mało chodze po sklepach,trzeba ciągle łązić,zeby na promocję trafić.Teraz będę jechała na początku stycznia do miastato pochodzę po rosmanie ,tesco itp.
jak za każdym razem coś się kupi to się nazbiera i wydana suma nie będzie taka straszna

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 11:19   #4802
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Wiesz co ja to nawet nie mysle o tym co bedzie, bo to bez sensu. Przeciez jak sobie cos powkrecasz to i tak nic nie pomoze, bo urodzic jakos musisz, a tylko nie potrzebnie sie stresujesz. Ja podchodze do tego, ze co bedzie to bedzie, opieke bede miala, meza pod reka i dam rade.
ja też na razie nie myślę o porodzie w sumie to nawet się nim nie stresuje za bardzo ale co będzie to zobaczymy może będę największą panikarą na forum kto to wie

Wszystkiego co najlepsze, super Sylwestra i samych szczęśliwych chwil w nadchodzącym roku 2011 roku. Dla Mamusiek szczęśliwego rozwiązania oraz radosnego powitania swoich pociech

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 11:22   #4803
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie wiem ile moj maluch wazy i jaki jest dlugi, bo teraz patzre na ostatnie usg czyli 2 prenatalne, ktore mialam w 20 tyg i maluch mial wtedy 313 gram. Kurcze bylam pewna, ze ostatnie usg bylo jakos ok 28 tyg,a tu 20 Zastanawiam sie czy nie isc sobie, zeby ogolnie sparwdzic czy wszystko ok. Fikac fika, wiec zyje , ale tak dla spokoju ducha hmm.
ja to bym nie wytrzymała tak długo bez usg
mnie to zawsze uspokaja

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
IZA ten zielony wyszedl brzydki, chciałabym rózowy- dla Niuni ale maz sie napracowal i juz nie przemaluje Ogladałam jakies naklejki na sciany-moze dodałyby lepszego efektu
może jednak się da namówić,

nie wiem jak wygląda ten twój zielony,
ale mi się bardzo podoba połączenie zielonego z różem
więc kup różowe dodatki i będzie fajnie

Cytat:
ja to sie budze na siku i potem nie moge zasnac Cholera juz mnie bierze, a dzis Sylwster i pewnie padne o 21, bo potem mi wyjdzie zmeczenie...
a ja śpię do 10,
i mogłabym jeszcze dłużej

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
dziewczyny dostałam paczkę z allegro. pisalam wam już że od początku byłam miło zaskoczona. wczoraj ten grzeczny telefon z zapytaniem o zmianę koloru rożka. I jestem wniebowzięta Allegrowicz na serio godny polecenia. Za zmianę koloru dostałam 2 pary skarpetek, śliniaczek i myjkę nawet tyle gratisów to się nie spodziewałam ale super !!!

jeszcze raz podaję link do allegrowicza. a przesyłka expresowo. na pewno coś jeszcze od niego zamówię

http://allegro.pl/show_user_auctions...&change_view=1

w takim razie, też u niego zamówię trochę rzeczy
bo już wcześniej na niego patrzyłam

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
piękne
zobaczymy, jak będzie wyglądać na żywo,
wstawię zdjęcia jak przyjdzie pościel
Stary 2010-12-31, 11:57   #4804
Montii
Zakorzenienie

zrobiłam zakupy u tego sprzedawcy ;-)
az sie boje podliczyc

ale to pozniej,teraz ide na zakupy

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 12:04   #4805
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie ostatnio zastanawialam jak to jest nie miec brzucha Kurcze juz tyle czasu minelo, ze nie pamietam jakie to uczucie wskoczyc w rureczki, zalozyc bluzke krotka, obcasiki, poimprezowac

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Wiesz co ja to nawet nie mysle o tym co bedzie, bo to bez sensu. Przeciez jak sobie cos powkrecasz to i tak nic nie pomoze, bo urodzic jakos musisz, a tylko nie potrzebnie sie stresujesz. Ja podchodze do tego, ze co bedzie to bedzie, opieke bede miala, meza pod reka i dam rade.
ja to tylko mam nadzieję, ze zacznie mi się w nocy, żeby mąż był w domu bo tak to nie wiem......zanim by po mnie przyjechał a pracuje w wawie to minie 1,5h-chyba całą rodzinę zwerbuję na czuwanie

ja to juz momentami czuję się jak małe słoniątko......wczoraj np. nie mogłam się zgramolić z łóżka jak ostatnia kaleka się podnosiłam az mąż zapytał "co Ty wyprawiasz"? a ja na to....no wstaję......

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Montii a co kupiłas ????
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 12:34   #4806
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja bym nie chciała przed 38 tc, dygam się,że sesji nie zdam
w dniu w którym oddam indeks może wyłazić, byle nie w dziekanacie
Montii nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. U mnie na uczelni laska urodziła na obronie i mały dostał indeks i ma darmowe studia zapewnione

Cytat:
zrobiłam zakupy u tego sprzedawcy ;-)
az sie boje podliczyc

ale to pozniej,teraz ide na zakupy
Ja jak policzyłam to myślałam że będzie bardziej tragicznie haha

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja to tylko mam nadzieję, ze zacznie mi się w nocy, żeby mąż był w domu bo tak to nie wiem......zanim by po mnie przyjechał a pracuje w wawie to minie 1,5h-chyba całą rodzinę zwerbuję na czuwanie

ja to juz momentami czuję się jak małe słoniątko......wczoraj np. nie mogłam się zgramolić z łóżka jak ostatnia kaleka się podnosiłam az mąż zapytał "co Ty wyprawiasz"? a ja na to....no wstaję......

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Montii a co kupiłas ????
Ja śpię pod ścianą i jak wychodzę to też wygląda to komicznie. oczywiście sam obrót w drugą stronę zajmuje mi chyba z 3 min. oczywiście za każdym razem obudzę męża - bidulek... nie pośpi przy nas
Stary 2010-12-31, 12:40   #4807
Castia
Wtajemniczenie

Stary Rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc wszystkie złe chwile zostaną za Nami.
Nowy niech Wam przyniesie dużo zdrowia, wiele radości i miłości a przede wszystkim bezbolesnych rozwiązań i wspaniałych chwil spędzonych z naszymi wyczekanymi zdrowymi maluszkami!
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU i SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ!!!!!
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-31, 12:46   #4808
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Ledwo żyję...Mój synek od urodzenia nigdy nie chorował a właśnie wczoraj zaczęło go rozkładać. Całą noc nie spałam Dziś zaliczyliśmy przychodnię, zaraz jadę do endo i muszę dziś jeszcze dotrwać chociaż do 1 Żeby tylko biedulek jakoś w nocy spał...

Jokr, tak, tak, wiem że te osłonki na brodawki mają ułatwiać dziecku chwytanie ale szczerze średnio to sobie wyobrażam Przez całą ciąże martwiłam się że mam małe brodawki i jak ja będę karmić a po porodzie położna powiedziała że są właśnie idealne do karmienia

Castia, fajna kuchnia, myślę o tych samych kolorkach tylko zdecydowanie mniej wenge, będziemy mieć kuchnię od północy więc muszę ją rozjaśniać.

Monti, mała pomyłka Jeszcze się okaże że urodzisz średniaczka a nie wielkoludka

Kochane dziewczynki, wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym Nowym Roku

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 13:06   #4809
iizabelaa
Zakorzenienie

Pewnie wszystkie zaczynają przygotowania do Sylwestra,
więc

Szczęśliwego Nowego Roku życzę wszystkim
a myślę, że dla nas w szczególności będzie to nietypowy rok
Stary 2010-12-31, 13:16   #4810
diatoma
Zadomowienie

wanilia zamieszczam Ci fotki mojej kuchni, nie są najlepsze, i troszkę mam nastawiane rzeczy może nie ujmuje ale jest bardzo funkcjonalne i drugi raz też bym tak zrobiła.
kuc1.jpg kuch3.jpg kuch.jpg
mokra a jaki masz ten zielony? żwywy czy raczej przytłumiony? my tez malowaliśmy pokój w tym tygodniu, i zamiast jasno szarego wyszedl delikatnie niebieski, ale jakoś się wkomponował i zostawiliśmy, natomiast zeilony malarz rozjaśniał, boo od razu zauważyliśmy z tż że jest za bardzo żarówa. ja koniecznie chciałam zeby był kontrast na ścianie, bo to rozwija wzrok. zreszta dzieci nie widzą kolorów tylko kontrasty
pok1.jpg pok2.jpg
natomiast na scianie w przedpokoju żeby ją ożywić mamy szablon, i do kuchni czeka też kolejny tylko farba musi doschnąć, conajmniej za miesiąc możemy go zrobić. ale już szukam szablonu malarskiego do pokoju dla maleństwa

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 13:34   #4811
laseczkaa
Zadomowienie

hej

a ja dziś rano byłam w sklepach i troszkę poszalałam
kupiłam kocyk i kilka ciuszków.

a przy okazji chciałam wam Dziewczyny życzyć :

Zero problemów, na maksa radości, niech w Nowym Roku ciągle wiosna gości.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sylw.jpg (23,7 KB, 1 załadowań)
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-31, 13:36   #4812
avikusia
Zadomowienie

hey dziewczyny

ja dziś w końcu zrobiłam test na glukoze :P miałam to 50 g ale walnełam całą dużą cytryne do tego i poszło gładko zobaczymy co to będzie..

a tymczasem życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku i łatwych, szybkich porodów!!

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 13:38   #4813
n.ik.a
Zadomowienie

mokra6 ja dla przykładu, żeby w dużym pokoju nie było mdło to wymysliłam sobie tapetę i tak na jednej wejściowej ścianie mam złota tapetę z czrnym motywem i na sąsiedniej ścianie tą samą tapetę ale tylko trzy paski i bardziej przy oknie...pozostałość ściany i kolejne dwie pomalowalismy na odcień Eva Minge Harmonia - jestem bardzo zadowolona z efektu

a dziewczynki ja z mężem Sylwestra spędzam w domku :/ bedziemy sami świętowali, bo mój lekarz powiedział że będzie lepiej jak sobie jakiekolwiek zabawy darujemy...będziemy sie objadać ciastem od tesciowej, sałataki mojego wykonania i popijać truskawkowe picolo

a na Nowy Rok kochane: Przyjemności w dotyku, słodkości w przełyku. Szelestu w kieszeni i słońca promieni oraz by rok cały, po prostu był wspaniały:roz a:

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 13:42   #4814
iweczka
Zakorzenienie

dziewczyny, a czy kupujecie gaziki do pępuszka ???
bo znalałzam cos takiego i nie wiem czy to jest potrzebne czy zbędne ??
załączam link
http://allegro.pl/tanio-gaziki-do-pe...386197724.html

Nika - najwazniejsze zdrówko maluszka!!!, ja wogóle nie mam ochoty nigdzie iść, ciągle męczy mnie kaszel i brzuch mi się napina strasznie i też odmówilismy znajomym, więc też zostaniemy w domku, ewentaulnie do rodzinki na chwilke i wsjo.......

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-12-31 o 13:44
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 13:51   #4815
iizabelaa
Zakorzenienie

my tez Sylwester w domku spędzimy,
tylko jeszcze na 17 idę na kawę urodzinową do teściowej

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
załączam link

nam na SR nie mówili nic o gazikach,
tylko, że obecnie zaleca się jedynie utrzymywanie pępuszka w czystości,
i spryskiwanie Octenisept,
którym zresztą można spryskiwać ranę po cięciu
żeby się ładnie goiła
Stary 2010-12-31, 14:05   #4816
megi2015
Zadomowienie

my też świętujemy sami w domu czego bardzo się cieszę, bo jak coś to się położę i nie będę się krępować.
Picollo brzoskwiniowy się schładza

Co do gazików to chyba kilka kupię do przemywania pępuszka. Ale to już kupię w aptece po Nowym Roku razem z podkładami na łóżko SENI.

rozmawiałam właśnie z koleżanką która ma termin na początek lutego. hmmm czeka już na rozwiązanie z niecierpliwością. brzuszek już jej ciąży, torba do szpitala spakowana, wyprawka skompletowana. Laski my jeszcze miesiąc, dwa i czeka nas to samo
Stary 2010-12-31, 14:07   #4817
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
załączam link
.

mnie sie najlepiej przemywało pepuszek patyczkami do uszu, bo nie przemywa sie całego, tylko w zagłebieniu miedzy kikutem pepowiny, a obramowaniem pepka jakby, tam zbieraja sie syfki i od tamtego miejsca powinno sie przemywac, coraz bardziej do środka, az kikutek odpadnie, to potem tez tylko delikatnie do całkowitego zagojenia i patyczki sa do tego moim zdaniem nalepsze, moga byc zwykłe, moga byc takie pogrubione dla niemowląt.
Octaniseptu nie uzywałam, więc nie wiem, ja uzywałam tradycyjnego roztworu spirytusu, nie pamiętam proporcji, ale to w szpitalu lub w SR podadzą wam a mi połozna przypomni, albo w necie mozna poszukać

dziewczyny, któe będa karmic naturalnie, kupiłam sobie taka piżamke, może was tez zainteresuje

https://www.tchibo.pl/Pizama-dla-mat...200005904.html
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 14:08   #4818
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam problem, bo mąż pomalował dziś nasz pokój na zielono, a mi się nie podoba I już nie chce przemalować Co tu zrobic, żeby jakoś ulepszyć te ściany
wklej zdjęcie, to może coś wymyślimy ale tak jak dziewczyny piszą, może dodatki coś pozmieniają, zasłony, obrazki na ścianę albo naklejane wzory, możecie też domalować wzór pod sufitem wzdłuż ścian...

my mamy białe ściany w pokoju dla dziecka i na razie nie planujemy zmieniać, zmienimy na pewno zasłonki i zawiesimy obrazki plus pewnie naklejki jakieś, no i mebelki dojdą, na razie mamy tylko szafę

Cytat:
No ja wlasnie nic do roboty nie mam i jak tylko ciaza bylaby donoszona to chcialabym juz malego wyciagnac. Wkurzaja mnie teksty typu korzystaj poki mozesz, odsypiaj itp. Hmm to mam sie najpierw przyzwyczaic do lenistwa, zeby pozniej nie spac po nocach To juz wole teraz miec zaprawe i budzic sie co chwile, zeby pozniej nie byl to jakis wielki problem. Dlatego ja moge juz rodzic
ja nie rozumiem w ogóle zdania: wyśpij się na zapas, przecież tak sie nie da więc wolę raczej latać póki mam energię (wreszcie!) i też bym mogła wcześniej urodzić, byle do połowy semestru, a potem to mi już wszystko jedno w sumie, jak mi będą robić problemy na uczelni, to ich oleję, jeden kierunek i tak już skończyłam, łaski bez

Cytat:

Cytat:
Montii nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. U mnie na uczelni laska urodziła na obronie i mały dostał indeks i ma darmowe studia zapewnione
nieźle, urodzić na obronie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej Ledwo żyję...Mój synek od urodzenia nigdy nie chorował a właśnie wczoraj zaczęło go rozkładać. Całą noc nie spałam Dziś zaliczyliśmy przychodnię, zaraz jadę do endo i muszę dziś jeszcze dotrwać chociaż do 1 Żeby tylko biedulek jakoś w nocy spał...
biedactwo, niech szybko do zdrowia wraca!

wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny!!! pociechy z dzieci

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 14:18   #4819
miamore999
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
wczoraj byliśmy na usg, mała wazy już 1800g! zjadłam przed wejściem do gabinetu kilka m&msów ( łakomstwo...) i pani doktor powiedziała, że bardzo dobrze, bo dzięki temu mała bardziej się rusza i lepiej można ją obejrzeć

dostaliśmy tez od pani pielęgniarki siatkę ulotek z pampersa a w każdej po jednej pieluszce new born, więc mam już na początek pieluchy z głowy

a my dziś sylwester w domku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-31, 14:19   #4820
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Wszystkiego dobrego w Nowym roku dziewczyny:ro za:
Mój synek siedzi sobie po turecku główką do góry mam nadzieje że się ładnie odwróci niedługo i waży tak ok 1800g więc Monti nie jesteś sama

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 14:44   #4821
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

Montii a co kupiłas ????

hehehe jakbym o sobie czytała

no właśnie montii co tam pokupowałaś ?

diatoma no rzeczywiście fajnie to wygląda, trza zmolestować stolarza ile za to weźmie
a co do rzeczy w kuchni to normalne że zawsze coś stoi na szafkach, przynajmniej widać że ktoś mieszka i korzysta

my jedziemy do znajomych na sylwestra i już się martwię jak ja to wytrzymam
mąż zabronił mi picolo że sama chemia więc sobie kupiłam karmi ale czy wypije hmmm sama nie wiem

niutka zje..sta ta piżama, chyba się skusze

miamore
twoja córeczka chyba pobija wszystkie dzieciaki wagowo

o jednak nie jest sama agusi synek też tyle waży

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 14:51   #4822
niutka1
Wtajemniczenie

Dziewczyny, do nas przychodzi para znajomych z dziecmi, więc musze sie zabierac za sprzątanie, bo mój TŻ odsypia zarwana na pracy noc ( niestety ma taka prace, ze zabiera ja do domu na lapku i często jeszcze pracuje online w nocy) .

Życzę Wszystkim szampańskiej zabawy i pysznego piccolo )), chociaz osobiście chyba lampke szampana wypije

może jeszcze uda mi sie zajrzeć...

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

ps. ale mnie zgaga okrutnie męczy, nawet dziś
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 14:55   #4823
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

dziewczynki,żeby nastepny rok był jeszcze lepszy od tego !!Dużo uśmiechu i pociechy z dzieciaczków.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 14:57   #4824
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
hehehe jakbym o sobie czytała

no właśnie montii co tam pokupowałaś ?

diatoma no rzeczywiście fajnie to wygląda, trza zmolestować stolarza ile za to weźmie
a co do rzeczy w kuchni to normalne że zawsze coś stoi na szafkach, przynajmniej widać że ktoś mieszka i korzysta

my jedziemy do znajomych na sylwestra i już się martwię jak ja to wytrzymam
mąż zabronił mi picolo że sama chemia więc sobie kupiłam karmi ale czy wypije hmmm sama nie wiem

niutka zje..sta ta piżama, chyba się skusze

miamore twoja córeczka chyba pobija wszystkie dzieciaki wagowo

o jednak nie jest sama agusi synek też tyle waży
serio??? o mój boże to przez dwa miesiące to jeszcze trochę podrośnie to dopiero kolosek będzie oj chyba poród nie będzie lekki i do tego siedzi pupą w dół... mam nadzieję, że się jeszcze przekręci a jak nie to cc
Stary 2010-12-31, 15:02   #4825
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
serio??? o mój boże to przez dwa miesiące to jeszcze trochę podrośnie to dopiero kolosek będzie oj chyba poród nie będzie lekki i do tego siedzi pupą w dół... mam nadzieję, że się jeszcze przekręci a jak nie to cc
No nasze dzieci chyba spore będą i mój też siedzi sobie pupą w dół

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 15:26   #4826
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczyny
wczoraj byliśmy na usg, mała wazy już 1800g! zjadłam przed wejściem do gabinetu kilka m&msów ( łakomstwo...) i pani doktor powiedziała, że bardzo dobrze, bo dzięki temu mała bardziej się rusza i lepiej można ją obejrzeć

dostaliśmy tez od pani pielęgniarki siatkę ulotek z pampersa a w każdej po jednej pieluszce new born, więc mam już na początek pieluchy z głowy

a my dziś sylwester w domku
Jaka lalunia A co do ulotek to zawsze się przydadzą. Zawsze to kilka pampków do przodu

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego w Nowym roku dziewczyny:ro za:
Mój synek siedzi sobie po turecku główką do góry mam nadzieje że się ładnie odwróci niedługo i waży tak ok 1800g więc Monti nie jesteś sama
Super synuś - tylko musisz mu ładnie mówić że mamusia prosi, aby zrobił koziołka....
Stary 2010-12-31, 15:41   #4827
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wlasnie nic do roboty nie mam i jak tylko ciaza bylaby donoszona to chcialabym juz malego wyciagnac. Wkurzaja mnie teksty typu korzystaj poki mozesz, odsypiaj itp. Hmm to mam sie najpierw przyzwyczaic do lenistwa, zeby pozniej nie spac po nocach To juz wole teraz miec zaprawe i budzic sie co chwile, zeby pozniej nie byl to jakis wielki problem. Dlatego ja moge juz rodzic
no mi też zawsze gadają : wyśpij się na zapas żeby to się tak dało to bym z łóżka nie wstawała głupie gadanie

Cytat:
iweczka ja na chwile obecną się nie boję... ale kto wie co będzie później?
ale pociesza mnie to,że odwrotu nie ma
no dokładnie marne pocieszenie ale ja sobie też tak tłumaczę już się stało

Cytat:
hehe dobre dobre to mały ma szczęście

Cytat:
załączam link
ja takie kupuję bo nawet położyć na pępuszku to się przyda. nawet nie do samego czyszczenia ale boję się tak body czy śpiochy zakładać na pępek to mozna ten gazik położyć i on chroni ten pepek

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
mnie sie najlepiej przemywało pepuszek patyczkami do uszu, bo nie przemywa sie całego, tylko w zagłebieniu miedzy kikutem pepowiny, a obramowaniem pepka jakby, tam zbieraja sie syfki i od tamtego miejsca powinno sie przemywac, coraz bardziej do środka, az kikutek odpadnie, to potem tez tylko delikatnie do całkowitego zagojenia i patyczki sa do tego moim zdaniem nalepsze, moga byc zwykłe, moga byc takie pogrubione dla niemowląt.
Octaniseptu nie uzywałam, więc nie wiem, ja uzywałam tradycyjnego roztworu spirytusu, nie pamiętam proporcji, ale to w szpitalu lub w SR podadzą wam a mi połozna przypomni, albo w necie mozna poszukać
roztwór wszędzie pisze 70% więc chyba o to chodzi

Cytat:
cześć dziewczyny
a to łakomczucha mała od dziecka słodycze te nasze dzieci uwielbiają

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
a mój jeszcze skacze po brzuchu przekręca się przesuwa ale ciągle go czuję że i tak jest na poprzek i to od 22 tygodnia

A teraz Dziewczyny chciałam Wam życzyć wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Zero zgagi, zero bólów kręgosłupa, zero stresów Udanych porodów od lutego do kwietnia aby wszystko poszło szybko i sprawnie Tego życzę Wam i sobie
Wznoszę toast lampką Picollo :roza :

A teraz uciekam się szykować idziemy do znajomych na sylwka

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 15:54   #4828
Montii
Zakorzenienie

zaraz będe podliczać 24 aukcje wygrałam u niego i to same pierdoły pieluszki, flanele, wanienka, frida, okrycie kąpielowe ,wanienka bla bla bla...ciekawe ile wyjdzie, wolę wydawać kasę na ciuszki

bylismy na zakupach i mamy meble lazienkowe co za ulga..lazienka z glowy... byleby szybko ją zrobili....

a teraz spojrzałam na wagę synka i ma 1,606 a nie 1,666
dlaczego ja mam tendencję do dodawania mu gram?

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU DZIEWCZYNY
ja sie bawie przy picolo, truskawkowe ;-)

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 15:56   #4829
Olusiaa_
Zakorzenienie

Hello.

Wczoraj upiekłam rurki z kremem dziś zrobiłam jeszcze sałatkę selerową- ananasową, posprzątałam i zafundowałam sobie relaks w wannie

po 20 idziemy do znajomych, chociaż szczerze powiedziawszy nie chce mi się okropnie...

Zrobiłam fotkę brzucha dla koleżanki, to i wam pokażę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0074.jpg (106,5 KB, 38 załadowań)
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 16:03   #4830
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
zaraz będe podliczać 24 aukcje wygrałam u niego i to same pierdoły pieluszki, flanele, wanienka, frida, okrycie kąpielowe ,wanienka bla bla bla...ciekawe ile wyjdzie, wolę wydawać kasę na ciuszki

bylismy na zakupach i mamy meble lazienkowe co za ulga..lazienka z glowy... byleby szybko ją zrobili....

a teraz spojrzałam na wagę synka i ma 1,606 a nie 1,666
dlaczego ja mam tendencję do dodawania mu gram?

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU DZIEWCZYNY
ja sie bawie przy picolo, truskawkowe ;-)

Montii ty tak specjalnie dodajesz mu tych gram chcesz aby był małym - wielkim człowieczkiem

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Hello.

Wczoraj upiekłam rurki z kremem dziś zrobiłam jeszcze sałatkę selerową- ananasową, posprzątałam i zafundowałam sobie relaks w wannie

po 20 idziemy do znajomych, chociaż szczerze powiedziawszy nie chce mi się okropnie...

Zrobiłam fotkę brzucha dla koleżanki, to i wam pokażę
gdzie ten brzuch jest taki malutki....zgrabniutki

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

hmmm a te rzeczy z tchibo bardzo fajne poprzeglądam jeszcze.....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości