|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
ładnie dziewczyny jesteście obcykane w promocjach
![]() ![]() jak za każdym razem coś się kupi to się nazbiera i wydana suma nie będzie taka straszna ![]() ![]()
#4802 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystkiego co najlepsze, super Sylwestra i samych szczęśliwych chwil w nadchodzącym roku 2011 roku. Dla Mamusiek szczęśliwego rozwiązania oraz radosnego powitania swoich pociech ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4803 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie to zawsze uspokaja ![]() Cytat:
nie wiem jak wygląda ten twój zielony, ale mi się bardzo podoba połączenie zielonego z różem ![]() więc kup różowe dodatki i będzie fajnie Cytat:
i mogłabym jeszcze dłużej ![]() Cytat:
w takim razie, też u niego zamówię trochę rzeczy ![]() bo już wcześniej na niego patrzyłam zobaczymy, jak będzie wyglądać na żywo, wstawię zdjęcia jak przyjdzie pościel ![]()
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam zakupy u tego sprzedawcy ;-)
az sie boje podliczyc ale to pozniej,teraz ide na zakupy ![]()
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to juz momentami czuję się jak małe słoniątko......wczoraj np. nie mogłam się zgramolić z łóżka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Montii a co kupiłas ???? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Wtajemniczenie
|
Stary Rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc wszystkie złe chwile zostaną za Nami.
Nowy niech Wam przyniesie dużo zdrowia, wiele radości i miłości a przede wszystkim bezbolesnych rozwiązań i wspaniałych chwil spędzonych z naszymi wyczekanymi zdrowymi maluszkami! ![]() ![]() ![]() SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU i SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ!!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Jokr, tak, tak, wiem że te osłonki na brodawki mają ułatwiać dziecku chwytanie ale szczerze średnio to sobie wyobrażam ![]() ![]() Castia, fajna kuchnia, myślę o tych samych kolorkach tylko zdecydowanie mniej wenge, będziemy mieć kuchnię od północy więc muszę ją rozjaśniać. Monti, mała pomyłka ![]() ![]() Kochane dziewczynki, wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym Nowym Roku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
Pewnie wszystkie zaczynają przygotowania do Sylwestra,
więc Szczęśliwego Nowego Roku życzę wszystkim ![]() a myślę, że dla nas w szczególności będzie to nietypowy rok ![]()
#4810 |
Zadomowienie
|
wanilia zamieszczam Ci fotki mojej kuchni, nie są najlepsze, i troszkę mam nastawiane rzeczy
![]() kuc1.jpg kuch3.jpg kuch.jpg mokra a jaki masz ten zielony? żwywy czy raczej przytłumiony? my tez malowaliśmy pokój w tym tygodniu, i zamiast jasno szarego wyszedl delikatnie niebieski, ale jakoś się wkomponował i zostawiliśmy, natomiast zeilony malarz rozjaśniał, boo od razu zauważyliśmy z tż że jest za bardzo żarówa. ja koniecznie chciałam zeby był kontrast na ścianie, bo to rozwija wzrok. zreszta dzieci nie widzą kolorów tylko kontrasty ![]() pok1.jpg pok2.jpg natomiast na scianie w przedpokoju żeby ją ożywić mamy szablon, i do kuchni czeka też kolejny tylko farba musi doschnąć, conajmniej za miesiąc możemy go zrobić. ale już szukam szablonu malarskiego do pokoju dla maleństwa ![]()
#4811 |
Zadomowienie
|
hej
![]() a ja dziś rano byłam w sklepach i troszkę poszalałam ![]() kupiłam kocyk i kilka ciuszków. a przy okazji chciałam wam Dziewczyny życzyć : Zero problemów, na maksa radości, niech w Nowym Roku ciągle wiosna gości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zadomowienie
|
hey dziewczyny
![]() ja dziś w końcu zrobiłam test na glukoze :P miałam to 50 g ale walnełam całą dużą cytryne do tego i poszło gładko ![]() a tymczasem życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku i łatwych, szybkich porodów!! ![]() ![]()
#4813 |
Zadomowienie
|
mokra6 ja dla przykładu, żeby w dużym pokoju nie było mdło to wymysliłam sobie tapetę
![]() a dziewczynki ja z mężem Sylwestra spędzam w domku :/ bedziemy sami świętowali, bo mój lekarz powiedział że będzie lepiej jak sobie jakiekolwiek zabawy darujemy...będziemy sie objadać ciastem od tesciowej, sałataki mojego wykonania i popijać truskawkowe picolo ![]() a na Nowy Rok kochane: Przyjemności w dotyku, słodkości w przełyku. Szelestu w kieszeni i słońca promieni oraz by rok cały, po prostu był wspaniały ![]() ![]()
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a czy kupujecie gaziki do pępuszka ???
bo znalałzam cos takiego i nie wiem czy to jest potrzebne czy zbędne ?? ![]() załączam link http://allegro.pl/tanio-gaziki-do-pe...386197724.html Nika - najwazniejsze zdrówko maluszka!!!, ja wogóle nie mam ochoty nigdzie iść, ciągle męczy mnie kaszel i brzuch mi się napina strasznie i też odmówilismy znajomym, więc też zostaniemy w domku, ewentaulnie do rodzinki na chwilke i wsjo....... Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2010-12-31 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
my tez Sylwester w domku spędzimy,
tylko jeszcze na 17 idę na kawę urodzinową do teściowej ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
nam na SR nie mówili nic o gazikach, tylko, że obecnie zaleca się jedynie utrzymywanie pępuszka w czystości, i spryskiwanie Octenisept, którym zresztą można spryskiwać ranę po cięciu ![]() żeby się ładnie goiła
![]() |
#4816 |
Zadomowienie
|
my też świętujemy sami w domu
![]() Picollo brzoskwiniowy się schładza ![]() Co do gazików to chyba kilka kupię do przemywania pępuszka. Ale to już kupię w aptece po Nowym Roku razem z podkładami na łóżko SENI. rozmawiałam właśnie z koleżanką która ma termin na początek lutego. hmmm czeka już na rozwiązanie z niecierpliwością. brzuszek już jej ciąży, torba do szpitala spakowana, wyprawka skompletowana. Laski my jeszcze miesiąc, dwa i czeka nas to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie sie najlepiej przemywało pepuszek patyczkami do uszu, bo nie przemywa sie całego, tylko w zagłebieniu miedzy kikutem pepowiny, a obramowaniem pepka jakby, tam zbieraja sie syfki i od tamtego miejsca powinno sie przemywac, coraz bardziej do środka, az kikutek odpadnie, to potem tez tylko delikatnie do całkowitego zagojenia i patyczki sa do tego moim zdaniem nalepsze, moga byc zwykłe, moga byc takie pogrubione dla niemowląt. Octaniseptu nie uzywałam, więc nie wiem, ja uzywałam tradycyjnego roztworu spirytusu, nie pamiętam proporcji, ale to w szpitalu lub w SR podadzą wam a mi połozna przypomni, albo w necie mozna poszukać dziewczyny, któe będa karmic naturalnie, kupiłam sobie taka piżamke, może was tez zainteresuje https://www.tchibo.pl/Pizama-dla-mat...200005904.html
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my mamy białe ściany w pokoju dla dziecka i na razie nie planujemy zmieniać, zmienimy na pewno zasłonki i zawiesimy obrazki plus pewnie naklejki jakieś, no i mebelki dojdą, na razie mamy tylko szafę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny!!! pociechy z dzieci ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() wczoraj byliśmy na usg, mała wazy już 1800g! ![]() ![]() dostaliśmy tez od pani pielęgniarki siatkę ulotek z pampersa a w każdej po jednej pieluszce new born, więc mam już na początek pieluchy z głowy ![]() a my dziś sylwester w domku ![]()
#4820 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym roku dziewczyny
![]() ![]() ![]() Mój synek siedzi sobie po turecku główką do góry mam nadzieje że się ładnie odwróci niedługo i waży tak ok 1800g więc Monti nie jesteś sama ![]() ![]() ![]()
#4821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehe jakbym o sobie czytała ![]() ![]() no właśnie montii co tam pokupowałaś ? diatoma no rzeczywiście fajnie to wygląda, trza zmolestować stolarza ile za to weźmie ![]() a co do rzeczy w kuchni to normalne że zawsze coś stoi na szafkach, przynajmniej widać że ktoś mieszka i korzysta ![]() my jedziemy do znajomych na sylwestra i już się martwię jak ja to wytrzymam mąż zabronił mi picolo że sama chemia więc sobie kupiłam karmi ale czy wypije hmmm sama nie wiem ![]() niutka zje..sta ta piżama, chyba się skusze ![]() miamore twoja córeczka chyba pobija wszystkie dzieciaki wagowo ![]() o jednak nie jest sama agusi synek też tyle waży ![]() ![]()
![]() |
#4822 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, do nas przychodzi para znajomych z dziecmi, więc musze sie zabierac za sprzątanie, bo mój TŻ odsypia zarwana na pracy noc ( niestety ma taka prace, ze zabiera ja do domu na lapku i często jeszcze pracuje online w nocy) .
Życzę Wszystkim szampańskiej zabawy i pysznego piccolo ![]() ![]() ![]() może jeszcze uda mi sie zajrzeć... ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- ps. ale mnie zgaga okrutnie męczy, nawet dziś ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zadomowienie
|
![]()
#4824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4825 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4826 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wznoszę toast lampką Picollo ![]() ![]() ![]() A teraz uciekam się szykować idziemy do znajomych na sylwka ![]()
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
zaraz będe podliczać 24 aukcje wygrałam u niego
![]() ![]() bylismy na zakupach i mamy meble lazienkowe co za ulga..lazienka z glowy... byleby szybko ją zrobili.... a teraz spojrzałam na wagę synka i ma 1,606 a nie 1,666 ![]() dlaczego ja mam tendencję do dodawania mu gram? ![]() SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU DZIEWCZYNY ![]() ![]() ja sie bawie przy picolo, truskawkowe ;-)
#4829 |
Zakorzenienie
|
Hello.
Wczoraj upiekłam rurki z kremem ![]() ![]() po 20 idziemy do znajomych, chociaż szczerze powiedziawszy nie chce mi się okropnie... Zrobiłam fotkę brzucha dla koleżanki, to i wam pokażę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Montii ty tak specjalnie dodajesz mu tych gram ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- hmmm a te rzeczy z tchibo bardzo fajne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.