Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-12-31, 18:38   #751
Eroll
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 271
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV

Jeszcze co¶ napiszê w starym roku (;

Cytat:
Napisane przez eyo Poka¿ wiadomo¶æ
ja siê muszê najpierw po prostu nauczyæ porz±dnie je¼dziæ a nie za slalom siê braæ
Przypomnia³a mi siê moja pierwsza jazda. Ja nic nie wiem o aucie. Ciemno jak cholera. Deszcz leje z nieba jak cholera. Z racji godzin wieczornych jeste¶my sami na wielkim placu i instruktor kaza³ mi robiæ slalom ty³em miêdzy koszami. Ja zdziwiona, nie wiem o co chodzi, ale to pierwsza lekcja, wiêc nie bêdê siê k³óciæ i jadê... uderzy³am w kosz. Pojechali¶my na miasto.

Cytat:
Napisane przez princeseczka Poka¿ wiadomo¶æ
(wiecie,¿e z moich znajomych(z którymi rozmawia³am na temat prawka)nikt nie mia³ równoleg³ego na egzaminie
W Krakowie bardzo bardzo bardzo rzadko jest równoleg³e. Jakbym mia³a na egzaminie tak zaparkowaæ, to nie wiem czy bym to zrobi³a. Nie pamiêtam jak to siê robi.
Eroll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-31, 19:05   #752
jomic
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 876

Cytat:
Napisane przez gkruk Poka¿ wiadomo¶æ
a ja nie umiem równolegle, mój I mnie nie uczy "bo nie ma warunków"

a ja liczê, ¿e jak bêdê zdawaæ to nie trafiê i warunki siê za mocno nie zmieni±
Jak nie ma warunków? To niech znajdzie miejsce gdzie bêd±. Nie wszystkie parkingi s± zasypane.
Matko, jakiego ja mia³am kochanego instr - chcia³o mi siê w lewo skrêcac (bo w prawo za nudno) to naskrêca³am a¿ wo³a³am, ze moze w prawo. Ile ja mu planów i tras rozwali³am, bo na ¯abiej nie by³am jeszcze. I nigdy nie us³ysza³am, ze nie ma warunków. Raz tylko jak koniecznie chcia³am równolegle parkowaæ a nie by³o gdzie to chcia³am na parking dla taksówek jechaæ æwiczyc - nie pozwoli³ mi.
gkruk - instr twierdzi, ze nie ma warunków. A jak egz stwierdzi, ze jednak s±? Mo¿esz zrobic b³ad w parkowaniu, ale jak drugi raz dostaniesz te¿ równoleg³e?

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Princeseczka, ze strony WORD, egz praktyczny na B
parkowanie równolegle pomiedzy dwoma pojazdami (manewr jest wykonywany je¿eli jest mo¿liwe wyznaczenie miejsca do parkowania - mo¿liwa jedna korekta toru jazdy) - wjazd ty³em - wyjazd przodem
- miejsce do parkowania wyznacza egzaminator, wskazujac je osobie egzaminowanej,
- dlugosc miejsca do parkowania powinna stanowic okolo 2 krotnosc dlugosci pojazdu egzaminacyjnego,

jomic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-31, 19:23   #753
princeseczka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 733

jomic u mnie podobnie, pytam mogê w lewo instr tak, w prawo te¿ jak chce... chyba ¿e jeste¶my ju¿ pod koniec mojego czasu to wiadomo,¿e musimy siê kierowaæ jak trzeba a nie jak ja chcê

Pobrali¶my siê
princeseczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-31, 19:36   #754
gkruk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 376

jomic- wniosek sam siê nasuwa:jak dostanê to obla³am :/

Z tego co wiem, nie daj± teraz u nas równoleg³ego.

Zupe³nie inaczej jest, je¿eli masz kogo¶, kto ciê kocha. To ci daje setkê powodów, aby ¿yæ. Ja ich nie mam.

Jonathan Carroll
gkruk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-31, 19:49   #755
jomic
Zakorzenienie

gkruk - ale nie zdajesz ju¿ teraz. Poza tym przydaje siê. I nigdy nie wiadomo jaki egz bêdzie mia³ pomys³.
Uwielbia³am moje jazdy przed egz, ktore zaczyna³y siê od"To co chcesz dzi¶ poæwiczyæ?" Poza ostatni±
Kto mi zrobi herbatki?

Stary 2010-12-31, 20:19   #756
milvunia83
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 581

Ju¿ robiê herbatkê Jak±>?

Dziewczyny, ja ostatnio na jazdach trenowa³am to parkowanie równoleg³e ty³em... i wyt³umaczcie mi czemu jak mogê wje¿dzaæ przodem, bo jest masa miejsca i wygodniej... to ja mam wje¿dzaæ ty³em... ?Jakie¶ to "nie¿yciowe", takie pod egzamin mi siê wydaje
No i jeszcze nie bardzo mi to idzie... ca³e szczê¶cie mówicie, ¿e siê raczej nie trafia

ma³a zmiana - samych wspania³o¶ci, niechaj spe³niaj± siê ¿yczenia i du¿o zdrowka i jeszcze worek pozytywnych fluidów mknie do Ciebie! Twoje zdrowie!

W oczekiwaniu na dzidziê....

milvunia83 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-31, 20:23   #757
jomic
Zakorzenienie

milvunia, tyle miejsca tzn te 2 d³ugo¶ci czy wiêcej?
Jak wiêcej to typowo pod egz. W wymaganiach jest wjazd ty³em.
Jak ok 2 d³ugosci to zwyczajnie jesy ³atwiej jak wje¿d¿asz ty³em - samochód jest bardziej skrêtny wtedy, ³atwiej nim manewrowaæ.

Herbatkê - fajn± poproszê. Albo zamiast herbaty rooibosa

Stary 2010-12-31, 20:32   #758
princeseczka
Zakorzenienie

gkruk miejmy nadziejê,¿e nie dostaniesz
a jak dostaniesz to pierwsze co lecisz do instruktora z pretensjami,dlaczego Ciê nie przygotowa³...mo¿e wtedy siê jako¶ poczuje
gdzie zdajesz?

Pobrali¶my siê
Stary 2010-12-31, 20:39   #759
milvunia83
Zadomowienie

Z moimi umiejêtno¶ciami jazdy ty³em... Jak tylko jest wiêcej miejsca to wola³abym przodem... jako¶ nie odczu³am ³atwiejszego manewrowania.

gkruk - nasz klient- nasz pan, p³acisz - wymagasz Domagaj siê

1x rooiboss dla jomic (mam chyba taki z miodem, nie oryginal mo¿e byæ?
Jeszcze jakie¶ zamówienia? Bo akurat zbieram

Edytowane przez milvunia83
Czas edycji: 2010-12-31 o 20:44
Stary 2010-12-31, 20:42   #760
princeseczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milvunia83 Poka¿ wiadomo¶æ
Jeszcze jakie¶ zamówienia? Bo akurat zbieram
ja poproszê co¶ na rozgrzewkê (;

wesz³am na fb kliknê³am na "d¿em na dzi¶" a tam:"kupi± Ci zabawkê, gdy egzamin zdasz"
tiaaa...

Pobrali¶my siê

Edytowane przez princeseczka
Czas edycji: 2010-12-31 o 20:45
Stary 2010-12-31, 20:48   #761
jomic
Zakorzenienie

Takiego jeszcze nie pi³am. Ale zaparzy³am w³a¶nie wi¶niê z bananem.
U mnie tak leniwie, ze nawet kot ³apk± nie rusza.

milvunia - ja nie potrafi³am prosto ty³em pojechaæ po ³uku. Zakrêt wyrabia³am, a jazda prosto to by³ zygzak. Teraz wolê ty³em ni¿ przodem. Przez pewien czas wsteczny to by³ mój ulubiony bieg.

Stary 2010-12-31, 20:48   #762
milvunia83
Zadomowienie

Cytat:
ja poproszê co¶ na rozgrzewkê (;

wesz³am na fb kliknê³am na "d¿em na dzi¶" a tam:"kupi± Ci zabawkê, gdy egzamin zdasz"
tiaaa...
1x herbatka z pr±dem dla princeseczki ... albo mam ekstra cytrynówkê?
Za³o¿y³am ostatnio konto na fb- ale jako¶ nie ogarniam ale jako¶ mnie nie ci±gnie, ¿eby to zmieniæ

Ostatnio mia³am okazjê w³a¶nie potrenowaæ jazdê tylem... gdzie¶ za miastem jechali¶my po nastêpn± kursantkê... i W.I. wymy¶li³, ¿e w jej drogê mam wjechaæ ty³em i tak ty³em jechaæ dla poæwiczenia... chyba z 200 m tak jecha³am

A ja musia³am siê domagaæ obs³ugi auta! Bo ani razu pod maskê nie zagl±da³am I raz wszystko obejrza³am, ale jeszcze bêdzie powtórka, bo co to raz

Edytowane przez milvunia83
Czas edycji: 2010-12-31 o 20:53
Stary 2010-12-31, 20:56   #763
gkruk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 376

princeseczka ja zdajê w Bia³ymstoku

Zupe³nie inaczej jest, je¿eli masz kogo¶, kto ciê kocha. To ci daje setkê powodów, aby ¿yæ. Ja ich nie mam.

Jonathan Carroll
gkruk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-31, 21:03   #764
jomic
Zakorzenienie

Cytat:
Za³o¿y³am ostatnio konto na fb- ale jako¶ nie ogarniam ale jako¶ mnie nie ci±gnie, ¿eby to zmieniæ
Konto ns fb jest beee
Cytrunówka lubelska czy barmañska cytrynowa?

W.I. chyba uwielbia takie nietypowe jazdy - jak mi przywióz³ do pracy dokumenty to tak dziewczynie kaza³ ty³em parkowac miêdzy ¶mietnikami, ze ¿eby wsi±¶æ do autka musia³am po trawie i jaki¶ krzakach deptaæ. Ale ty³em przez plac jecha³a... Dla æwiczenia pewnie

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
tiaaa...
wczoraj wpad³a mi w rêce zakrêtka z tymbarka z pierwszej jazdy chyba (albo z pierwszej teorii - chocia¿ tutaj codzi³am z wod± raczej) - i by³ napis JAAAAAAA, ale fajnie. Jest te¿ jeszcze jedna "Ciê¿ko by³o?". Zostawi³am bo trafi³y w 10 te napisy.

Milvunia, ja obs³uga to ko³o 20h diesla, i w sobotê (a w pon egz) zobaczy³am benzyniaka i suprajsik bo ch³odniczy (czy ch³odnicowy) jest lekko przesuniêty.
Powtórkê mo¿esz mieæ na wewn jak ja

Stary 2010-12-31, 21:06   #765
princeseczka
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio mia³am okazjê w³a¶nie potrenowaæ jazdê tylem... gdzie¶ za miastem jechali¶my po nastêpn± kursantkê... i W.I. wymy¶li³, ¿e w jej drogê mam wjechaæ ty³em i tak ty³em jechaæ dla poæwiczenia... chyba z 200 m tak jecha³am

A ja musia³am siê domagaæ obs³ugi auta! Bo ani razu pod maskê nie zagl±da³am I raz wszystko obejrza³am, ale jeszcze bêdzie powtórka, bo co to raz
a nie wiem, nie znam siê na tych trunkach byleby dzia³anie mia³o(ale nie za mocne, ¿ebym nie zasnê³a przed 24)

ja d³ugo nie ogarnia³am jazdy do ty³u, nie mia³am pojêcia w któr± krêciæ a¿ kiedy¶ jecha³a ca³y czas po prostej tylko,¿e do ty³u...skrêca³am kierownicê i patrzy³am jak samochód reaguje,a¿ w koñcu to pojê³am

Pobrali¶my siê
Stary 2010-12-31, 21:06   #766
milvunia83
Zadomowienie

Tak W.I. jest mistrzem w wymy¶laniu atrakcji

Cytrynoweczkê dosta³am w prezencie - robiona w domu, miód i cytryny... mniam! Jomic te¿ siê skusisz?

Na razie uciekam - domownicy marudz±, ¿e sama siedziê No przecie¿ nie sama, tylko z Wizazem ale oni nie zrozumiej±

Stary 2010-12-31, 21:12   #767
jomic
Zakorzenienie

Pewnie, ze siê skuszê.. Nigdzie dzi¶ nie jadê
W.I. - ile razy on mnie przez to samo rondo i skrzy¿owanie przeci±n±³ Brrrr

Princeseczka, u mnie nie s± przyzywczajeni to mojego komentowania, gadania, plecenia g³upot w samochodzie, "rozmawiania" ze wszystkim wko³o... Ostatnio wsiadam, mam jechaæ do ty³u zeby innych samochodów nie rozbiæ i jeszcze skrêciæ w lewo (nie wiem dlaczego ale kobiety - nie tylko ja - maja mysl ze jak sie chce do tylu w lewo to trzeba krecic w prawo) i siedzê i na g³os do bratowej "ty mi powiedz w któr± ja mam krêciæ", spokojnie zapinaj±c pasy w miêdzyczasie itp. Ta wystraszona, siedzi, my¶li i po chwili - "w lewo". A ja sobie gadam ot tak...

Czy Ty te¿ tê noc z wiza¿em spêdzasz, czy jeszcze nie wysz³a¶? U mnie to siê tak pokomplikowa³o na koniec, ze bardzo mi tu dobrze jest

Edytowane przez jomic
Czas edycji: 2010-12-31 o 21:13
Stary 2010-12-31, 21:32   #768
princeseczka
Zakorzenienie

ja to kiedy¶ sta³am na parkingu i zastanawia³am siê jak wyjechaæ z prostopad³ego stojê i siê zastanawiam, instr.- noo jedziemy a ja ja nie wiem w któr± krêciæ on-ja te¿
no i zaczê³am krêciæ w t± co trzeba pó¼niej zmieni³am zdanie i krêcê w drug± instr.-dobrze...by³o
zastanawiam siê czy mê¿czy¼ni te¿ maj± z tym problem
spêdzam z Wiza¿em plany by³y, ale siê zmy³y

Pobrali¶my siê
Stary 2010-12-31, 21:37   #769
jomic
Zakorzenienie

Ja namiêtnie mylê kierunki (tzn nie praw± z lew±) ale np nigdy nie wiem w któr± stronê wyjechaæ ze stacji paliw. I najczêsciej (90%) wyjecha³abym ¼le. A na egz jak zaprkowa³am prostopadle, niby jasne ze kontynuujê jazdê, ale dla pewno¶ci zapyta³am w któr± mam jechaæ, zastnawiaj±c siê jednocze¶nie z której strony przyjecha³am? Pamiêæ ultrakrótka zawodzi.

Stary 2010-12-31, 21:41   #770
princeseczka
Zakorzenienie

w³a¶nie ja mam to samo, przecie¿ mówi po prawej albo po lewej zaparkujemy ale ja tego"prawej" "lewej" jako¶ nie chwytam na tyle by na parkingu sobie skojarzyæ po której to by³o
jak zapyta³a¶ w któr± krêciæ, to co Ci powiedzia³?
czyta³am kiedy¶ wypadki inteligentnego kierowcy w spódnicy(polecam) i tam chyba najwiêcej problemów jest z zatankowaniem samochodu

Pobrali¶my siê

Edytowane przez princeseczka
Czas edycji: 2010-12-31 o 21:43
Stary 2010-12-31, 21:57   #771
jomic
Zakorzenienie

Wpadki czyta³am...
¯e decyzja nale¿y do mnie. Chyba parkowa³am po prawej i pojecha³ prosto - ale pewna nie jestem. Wogóle to ja nie mia³am oporów z dopytywaniem. Jak mi mówi³ na skrzy¿owaniu w prawo a to by³a jaka¶ popierdó³ka nie skrzy¿owanie to pyta³am pokazuj±c palcem czy tu? Potem sam mi palcem pokazywa³ o któr± drogê mu chodzi. A jak wyje¿d¿a³am z zawracania na jakim¶ podje¼dzie do gara¿u to bardzo m±drze pray kierunek i krêcê w lewo. Wy³±czy³ siê, ja Drugi raz to samo i znowuDobrze ze przepuszcza³am tych co jechali i "na sucho krêci³am" to siê zorientowa³am w porê co jest ¼le.
Do tej pory nie wiem natomiast czy na takim "skrzy¿owaniu równorzêdnym miêdzy jakimi¶ blokami to by³o skrzy¿owanie czy z praqwej to by³a jaka¶ droga gruntowa. Bo ja przyhamowa³am, na szczêscie nic z prawej nie jecha³o, a on, ze jedziemy prosto (nie wiem o co mu chodzi³o, nie w³aczy³am przecie¿ kierunkowskazu ani nic), oczywsicie nie mog³am siê nie odezwaæ, ze jadê. Gdybym wiedzia³a gdzie to by³o to mog³abym zapytaæ I. Ale wiem tylko,¿e by³ wielka wystaj±ca pokrywa od studzienki na samym ¶rodku i zastanawialam siê czy urwê co¶ ze spodu tego samochodu czy nie.

Stary 2010-12-31, 22:09   #772
princeseczka
Zakorzenienie

w³a¶nie kiedy¶ zapyta³am instr. co by by³o gdybym egzaminatora zapyta³a w która krêciæ... powiedzia³,¿e egzaminator mi nie powie

nie lubiê równorzêdnychbo jak siê zatrzymam ¿eby przepu¶ciæ a tam maj± gruntow± to jest traktowane jako b³±d

Pobrali¶my siê
Stary 2010-12-31, 22:12   #773
jomic
Zakorzenienie

Ten mi powiedzia³. Ale nie w któr± krêciæ tylko czy tu skrêcic. Ja potrafiê od wydania polecenia do skrzy¿owania zapomniec co mia³am zrobiæ, gdzie skrêciæ. Musze dopytaæ bo inaczej... I kocha³ jednokierunkowe.

Stary 2010-12-31, 22:21   #774
princeseczka
Zakorzenienie

u mnie na szczê¶cie jednokierunkowych ma³o
ale jest kilka pu³apek, jest jedno takie co¶ co wygl±da ja skrzy¿owanie a to jest wyjazd ze stacji której nie widaæ i zazwyczaj przed tym wydaj± polecenie na najbli¿szym skrzy¿owaniu w prawo i ludzie nie patrz± na znaki( a przed tym jest nakaz jazdy na wprost) i siê tam pchaj±,a zaraz za tym jest prawid³owe skrzy¿owanie
jest jeszcze jedna uliczk± która siê jedzie fajnie a¿ tu nagle widnieje piêkny zakaz ruchu nie dotycz±cy taksówek, autobusów, zaopatrzenia i mieszkañców doje¿d¿aj±cych do posesji oczywi¶cie bêd±c tam pierwszy raz tego nie zauwa¿y³am bo jecha³am za autobusem i jak to on mo¿e jechaæ a ja nie mogê

Pobrali¶my siê
Stary 2010-12-31, 22:25   #775
jomic
Zakorzenienie

Pu³apek nie kojarzê. Mo¿e dlatego, ze I. nie nazywa³ ich jakos i zwyczajnie "nie zakodowa³am".
A na polecenie "jak ten autobus" (o pas ruchu tylko chodzi³o) chcia³am wjechaæ na zatoczkê.

Stary 2010-12-31, 22:37   #776
princeseczka
Zakorzenienie

znaj±c ¿ycie pewnie zrobi³abym to samo

Pobrali¶my siê
Stary 2010-12-31, 22:45   #777
jomic
Zakorzenienie

A masz kasownik zeby po zatoczkach jedziæ?

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Jakie nudy. Mia³am avatara ogladac ale po 20 min mam do¶æ. Nie zasnê, bo kawê wypi³am, zeby na filmie nie zasn±c. Choinka mnie dra¿ni - chyba j± rozbiorê. I otwieram wino. Pijemy?

Stary 2010-12-31, 22:47   #778
princeseczka
Zakorzenienie

dobre pytanie przed egzaminem , ale po kto wie

Pobrali¶my siê
Stary 2010-12-31, 22:50   #779
jomic
Zakorzenienie

Mówisz o kasowniku? To musisz zrobiæ prawko na jak±s kat. Ale kierowca autobusu mo¿e wszystko - bo jak sie nie miesci to moze jechaæ z dowolnego pasa. Zawsze mo¿e powiedzieæ ze gabaryty nie pozwoli³y... skrêcaæ w lewo na jednokierunkowej z lewego. Mi ostatnio ¶nieg nie pozwoli³ (tzn nie zauwa¿y³am, ze jenokierunkowa, ale odp by³a ze nie ominê samochodu bo ¶lisko a on siê taaak wystawi³).

Stary 2010-12-31, 22:52   #780
princeseczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jomic Poka¿ wiadomo¶æ

Jakie nudy. Mia³am avatara ogladac ale po 20 min mam do¶æ. Nie zasnê, bo kawê wypi³am, zeby na filmie nie zasn±c. Choinka mnie dra¿ni - chyba j± rozbiorê. I otwieram wino. Pijemy?
jestem na antybiotyku ale wirtualne nie istnieje,wiêc coby siê nie napiæ

mo¿e gkruk te¿ siê skusi o ile nas podczytuje

Pobrali¶my siê
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.