|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
no to ja znowu tylko na chwilę i zaraz uciekam, bo mam dziś dzień gotowania i kulinarnych przyjemności
![]() Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i samych pięknych, zdrowych bobasów |
|
|
|
#2672 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
i co nie ma nikogo????
my oglądamy tvp2 i pizamach i czekamy na 24,żeby wypić picolo , a potem lulu ...piekny Nowy Rok.....buziaki i Spełnienia marzeń
|
|
#2673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kobietki, mamuśki życzę Wam ( i sobie też ) cudownego roku. Niech nasze maleństwa przyniosą nam mnóstwo radości |
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane Brzuchatki
Zycze Wam cudownego Nowego Roku, przyjemnej koncowki ciazy, lekkiego porodu i slicznych, zdrowych dzieciaczkow, ktore pozwola Wam sie wyspac Wszystkiego dobrego Ja zawsze powtarzam "oby kolejny byl przynajmniej taki jak ten miniony" - to oczywiscie zalezy od tego, czego kto doswiadczyl, ja w tym roku kolejny raz powtarzam, ze jesli utrzyma sie tylko obecny stan, to nie bede narzekac, choc oczywiscie zycze sobie tez poprawy ![]() Moze w nowym roku bede miala dla Was wiecej czasu ![]() |
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w Nowym Roku
Wszysktiego naj naj naj dla Was i Waszych dzieciaczków, aby ten nowy rok był lepszy od poprzedniego i przede wszystkim abyśmy szczęśliwie urodziły zdrowe dzieciaczki Ja wczoraj zaczęłam oglądać filmy i oczywiście usnęłam To chyba był mój pierwszy sylwester w domu ale powiem szczerze, że niczego mi nie brakowało. Przynajmniej jestem dzisiaj wyspana ![]() Cytat:
Czy będziesz miała cesarkę czy sn? Też się muszę wybrać do okulisty na kontrolę, bo mam dość dużą wadę wzroku i zastanawiam się czy będą jakieś wskazania do cesarki
|
|
#2676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja padłam o 00.30. TŻ jeszcze film oglądał, a ja już poszłam nyny. Najlepsze jest to, że miałam zgagę od Piccolo Na szczęście nie taką, jak ostatnio.
|
|
|
|
|
#2677 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek w Nowym Roku
Ja wczoraj nie wytrzzymalam i witalismy Nowy Rok razem z Polska, a nie Anglia [godzinna roznica czasu]. Takze do 23 wytrzymalam, a potem nyny Moj Maz zrozpaczony byl, bo jego pierwszy sylwester w domu...z reszta moj tez, jednak Dzidek uratowal sytuacje, bo mial chyba dobra impreze Strasznie ruchliwy byl wczoraj i Tz trzymal reke na moim brzuchu i sie rozczulal Teraz tez swiruje... chyba glodny jest Smieszne uczucie te ruchy Salatka gyros z grzankami... dzielo mistrza jednak mojemu Tz nie bardzo... nie wie co traci ![]() Agus87 czy Twoj maz zajada sie grosem czy to bardziej babska potrawa? ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Dziewczyny pomocy.... ogomne, okropne, obrzydliwe i boloace pryszczole wyskoczyly mi na brodzie Wyskakuja Wam jeszcze pryszcze?
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rodziłam naturalnie i nie było żadnych przeciwskazań ![]() Witam się w Nowym Roku Zosia dała nam postać po imprezie do 9 ![]() sama podobno budziła się kilka razy przez fajerwerki, ale szybko zasypiała Nasza imprezka bardzo spokojna ale w gronie znajomych ja byłam jedyną trzeźwą i kierowcą oczywiście ![]() reszta grała w pokera piła i jadła mężu wygrał pieniadze ![]() ja po 12 byłam juz tak padnięta że położyłam się na kanapie na poduszkach i zasnęłam ![]() (do tego cały czas miałam ten rozstruj żołądka, w sumie to mieliśmy nie iść w ogóle z tego powodu) obudziłam się po 40min z nowym życiem Jeszcze raz życzę Wam samych cudownych chwil w tym roczku |
|
|
|
|
#2679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mogę się wprosić? ![]() Paulizia, ja też myślałam że w końcu wypryski mnie opuszczą ale jednak nie
|
|
#2680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak sie teraz czujesz? Mam nadzieje, ze zoladek juz nie dokucza A co to wszystkie na watku slepce? ![]() Cytat:
![]() No i oczywiscie zapraszam Cie na salatke. Cala micha czeka i kopa grzanek Czy ktoras rodzila w wodzie? Ja sie mocno nad tym zastanawiam, ale chcialabym znac opinie doswiadczonych mam
|
|
#2681 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w nowym roku
wlasnie wstalam chlopaki daly mi pospac, ale super.co do poruszanych tematow, ja mialam zaklepany porod w wodzie(w uk) ale nic z tego nie wyszlo przez cisnienie. chyba na ogol boimy sie tego czego nie znamy, bo ja za nic w swiecie nie wyobrazam sobie teraz rodzic naturalnie. nawet sie smialam , bo gin mi mowil ze 1 cesarka nie jest wskazaniem do drugiej, chyba ze znow bedzie akcja z cisnieniem, wiec mu odpowiedzialam ze nie ma problemu, na sama mysl o naturalnym tak mi sie podniesie ze bede sie kwalifikowc do cesarki ![]() a co do wady wzroku, to u mnie jest ok, ale drze zeby maly nie odziedziczyl wady, po tz bo wtedy bedzie kiepsko |
|
|
|
#2682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry w Nowym Roku!
Wczoraj już nie zdążyłam więc dziś życzę Wam wszystkiego co najlepsze! Dla mnie to już jest najcudowniejszy rok w moim życiu, bo urodzi się w nim moja córcia Wczoraj a właściwie dzisiaj wróciłam po imprezie o 5 rano sama nie wiem jak mi się udało ale było naprawdę fajnie, tak się naśmiałam że dziś mnie gardło boli ![]() Cytat:
|
|
#2683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to jakieś wirusy panują ostatnio bo nasz jeden kolega to tego dnia też miał rewolucje żołądkowe i datego dotarł do nas dopieor po 12 ![]() 2. ano ślepce, ale odkąd noszę soczewki to mi to jakoś nie przeszkadza 3. dermacol - używacie miejscowo czy na całą twarz ?? bo to chyba strasznie kryjące jest, nie robi się maska ??? Cytat:
cóż za zbieg okoliczności ![]() my juz mamy zaliczony spcaerek noworoczny trochę wiatr wieje, ale nie jest strasznie zimno muszę odwieźć babcię na dworzec ... wczoraj mała strasznie mi dawała po pęcherzu, musiałam co 5 minut chodzić do toalety (coraz więcej siły ma)
|
||
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki Wszystkiego najjj naj w Nowym Roku!!! Zaraz ide na masaz prenatalny, a mezus do sauny finskiej i jakis zabieg
ucalowania z przepieknego Asyzu cmok cmok
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
kto mi zrobi masaż prenataaaalny ??????????
![]()
|
|
|
|
#2686 |
|
Wtajemniczenie
|
no... a mi?
![]() ja tez chce
|
#2687 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja Was witam kochane w Nowym Roku
My wczoraj poszliśmy spac ok. 2, po obejrzeniu 2 filmów, złożeniu życzeń i pooglądaniu ognii sztucznych przez okno , no cóż w przyszłym roku mam nadzieję odbijemy sobie tego Sylwestra
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
życzenia mojego mężula do mnie o 24:
"byle więcej i zdrowe"
|
|
|
|
#2689 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was w Nowym Roku!
My wczoraj u znajomych posiedzieliśmy do 2giej, nawet nieźle było. Tż kupił mi kiedyś piccolo,wziełam je ze sobą ale Nowy Rok przywitałam zwykłym szampanem a piccolo wypiły dzieci ![]() Zobaczymy co przyniesie nam ten rok, oby był lepszy niż poprzedni. Jeszcze raz Szczęśliwego Nowego Roku!!! |
|
|
|
#2690 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamuski w Nowym Roku.
wczoraj niestety pracowalam do 16 pozniej jako-tako chalupke musialam ogarnac i nawet nie mialam czasu zajrzec z zyczeniami. Oczywiscie wszystkim mamuskom zycze wszytkiego naj naj...a przede wszytkim szczesliwego rozwiazania... Ja sylwka w domu spedzilam,przyjechali znajomi z dziecmi i nawet fajnie bylo...trzeba powoli przyzwyczajac sie do takich rodzinnych imprez ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- A w ogole to mam jeszcze pytanko do dziewczyn ktore sa na L4. Ja na poczatku ciazy mowilam ze popracuje do konca stycznia i moze jeszcze w lutym,ale juz mi sie nie chce! I tak mysle zeby teraz wykorzystac pare dni zaleglego urlopu i na najblizszej wizycie poprosic o zwolnienie i nie wiem czy gin mi da tak bez problemu?Bo co do mojej ciazy i wynikow nie ma zadnych zastrzezen,mozna powiedziec ze wszystko wzorcowo przechodze. |
|
|
|
#2691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez chodze prywatnie i mam nadzieje ze mi da to zwolnienie.Chociaz pamietam na poczatku jak z nia rozmawialam to mowilia ze jesli jest wszytko ok to proponuje prace tak do 28 tyg. i dlatego tak sie zastanawiam.
Najwyzej poszukam innego lekarza,bo na sama mysl o tym ze jeszcze mialabym tyle pracowac to odechceiwa mi sie wszytkiego. Leniuchowac mi sie chce
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Dużo Szczęścia (jeszcze więcej niż już mamy), miłości dużo i zdrówka, dla Was, całych Waszych rodzin i dzieciaczków przede wszystkim ![]() Co do wczorajszego dnia się wypowiadać nie będę bo od 8 siedziałam w kuchni, plecy doskwierały, a o 23 nie wytrzymałam i poszłam spać. Za to dzisiaj nadrabiam zaległości i jem ![]() Paulizia ja całą ciąże chciałam rodzić w wodzie, no i jak już się zaczęło, rozwarcie nie było jeszcze duże, położna przygotowała wszystko i weszłam do wody. W moim mieście byłaś i wiesz na pewno jak wygląda szpital ![]() Okna miały takie dziury...że wiało niemiłosiernie, po 15 minutach woda zrobiła się zimna, ja miałam sine usta i aż mnie trzęsło. Niestety musiałam zrezygnować. Ale po tym czasie w wodzie poszło już szybciutko, chwila moment i koniec. Mogę Ci szczerze polecić chociażby pierwszą fazę w wodzie i wszystkim Wam. Woda niesamowicie łagodzi, ja siedząc nie czułam nic, jakbym się moczyła Oczywiście człowiek nie wie co go czeka ale nerwy łagodzi ![]() Teraz jeśli wszystko będzie w porządku też jeśli będzie wolna sala będę chciała rodzić w do wody, już drkowi zapowiedziałam. U nas w szpitalu jest jeszcze koło do porodów wertykalnych ale nie wiem czy czułabym się komfortowo hehe.---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
to już raczej oczywiste dla mnie było. Więc skoro możesz z takiego prawa korzystać to lekarz nie powinien Ci utrudniać. Odpoczywaj bo kiedy to będziesz robić?
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Ja na L4 byłam od 9 tygodnia ciąży pomimo tego że przebiega bezproblemowo. Ale od początku mówiłąm mojej gin że chce iść na zwolnienie ze względu na szkodliwe warunki pracy(praca w lab chem.)i nie robiłą mi żadnych problemów. To czy dostanie się zwolnienie zależy tylko od tego jakiego mamy lekarza( oczywiście mówię o wizytach prywatnych).
Ale za to mam takie pytanie czy pracodawca może obniżyć nam wynagrodzenie w trakcie ciąży? A co do imienia chłopca to jeszcze nie mamy, nastawiłam się na Emilkę i teraz musimy pomyśleć
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie teraz też za każdym razem jak u niego jestem to się pyta czy już chcę na zwolnienie ![]() a ja kcem ale nie mogem ![]() byłam odwieźc babcie na dworzec wg interneetu miał jechac autobus dworzec zamkniety na 4 supsty, nawet nie ma się gdzie ogrzać i wypisane może z 6 autobusów które dzis odjeżdżają, oczywiśce żaden do nas ![]() ja rozumiem ze w małym miasteczku można tak sobie wszystko pozamykać, ale kurcze we wrocławiu ??? kupa ludzi na zimnie stala i marzła no więc zaliczyłam wyccieczkę na dworzec i spowrotem |
|
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek
przekonalas mnie. Czytalam tez, ze dzidzius tez ma lepiej jak rodzi sie w wodzie. Ja sie boje porodu troche, ale jak sobie mysle jakie to musi byc okropne dla Malenstwa to chce mu jak najbardziej ulzyc. Jesli nie bedzie przeciwskazan to rodze w wodzie ![]() A w wojewodzkim w Tychach to na ginekologii remont byl i jak ja bylam poltora roku temu to calkiem przyzwoicie bylo... w porownaniu do innych odzialow Personel tez calkiem mily
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio. No i teraz porody są za darmo tak jak być powinno a jak ja rodziłam 4 lata temu w wodzie kosztował 150 zł dodatkowo za to że rodzinny bo z tżtem 100 zł i za fartuszek 20 zł.
|
|
#2698 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek no to super. Czyli teraz zadnych oplat nie uiszczasz? Jakbym w Polsce rodzila to wlasnie tam, bo pracuje tam ciotka mojego Tz i mialabym pochetane
Poza tym zawsze to razniej jak ktos znajomy czuwa Zdecydowalam sie jednak na porod w Anglii. Bede mogla klnac po polsku i wstydu nie bedzie ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Rolade bym zjadla... z kluchami...
|
#2699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak jest u Was?? jak to wszystko wygląda? Nie lubię klusek, wrr fujj... jak za pierwszym razem pojechałam na obiad do babci Tżta to były kluchy i rolada, nie zapomnę tej męki do końca życia.
|
|
#2700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i nie robi maski, tylko trzeba się go nauczyć obsługiwać i nakładać mikroskopijną ilość ![]() Paulizia, zamówisz go na allegro. wszystko zależy od tego co ile chodzisz do gina; jedni wypisują na 3 tyg. inni na 4, zależy jak każą przychodzić. Kurczę, Wy już o porodach myślicie a ja kompletnie się tym jeszcze nie interesuję Zresztą u mnie w szpitalu nie ma takich luksusów i bardzo wam zazdroszczę.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-01-01 o 15:51 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

my oglądamy tvp2 i pizamach i czekamy na 24,żeby wypić picolo , a potem lulu
...piekny Nowy Rok.....buziaki i Spełnienia marzeń 

To chyba był mój pierwszy sylwester w domu ale powiem szczerze, że niczego mi nie brakowało. Przynajmniej jestem dzisiaj wyspana 
Czy będziesz miała cesarkę czy sn? Też się muszę wybrać do okulisty na kontrolę, bo mam dość dużą wadę wzroku i zastanawiam się czy będą jakieś wskazania do cesarki

Czekamy na Ciebie fasolko

Zresztą u mnie w szpitalu nie ma takich luksusów i bardzo wam zazdroszczę.