Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-01-01, 13:39   #811
jomic
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 876
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV

Ja pamietam z teorii sposób zabezpieczania auta - wrzuciæ bieg.
Dziwne to dla mnie. Ja tam odruchowo nadal rêczny i luz.
Idê po herbatkê i chyba spotkam siê z jak±¶ ksi±zka - dla przyjemno¶ci. Tak wieje, ze nigdzie nie idê.
Owieczka ten hamulec by³ maks zaciagniêty. Oczywi¶cie nie przyzna³±m siê. Ale potem zapyta³am kosmicznego, bo kursant po mnie zrobi³ tak samo - trochê zawy³o ale pojecha³o. Podobno jak napêd na przód czy na ty³ to siê da.
Martolek, mam nadizejê ze dobrze Ci w tê amiêæ zapad³am

jomic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-01, 13:42   #812
princeseczka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 733

owieczka- nie mam jeszcze swojego autka. Do czynienia z samochodem mam tyle co na jazdach...tam instr. karze wrzuciæ luz i rêczny dlatego te¿ takie wrzucanie jedynki jest dla mnie czyst± nowink±

milvunia-wypada³oby,ale ciekawe czy dziewczyny tam wróc±,czy nie znalaz³y jakiego¶ innego

Pobrali¶my siê
princeseczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-01, 13:44   #813
Eroll
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 271

W³a¶nie niedawno ogl±da³am moje pocz±tki tutaj. Pojawi³am siê tu w podobnym czasie co Jomic. Najpierw sobie podczytywa³am, czasem co¶ napisa³am, potem coraz wiêcej i w koñcu siê uzale¿ni³am. Wcze¶niej kto¶ pisa³, zda³ i koñczy³ pisaæ, a nam siê tu taka fajna spo³eczno¶æ uzbiera³a

Stosunek do eLek. Zanim zaczê³am kurs, by³y mi obojêtne. Wstyd siê przyznaæ, ale potrafi³am wyj¶æ na ¶rodku ulicy (na przej¶ciu dla pieszych) prosto pod ko³a eLki (du¿y ruch, a zanim ona dojedzie...). A teraz je szanuje. Zawsze siê patrzê na kierowców i instruktorów Jak z kim¶ jadê, to ka¿e kierowcom byæ dla nich wyrozumia³ym.
A mia³y¶cie co¶ takiego, ¿e jak kierowa³y¶cie eLk± i na ulicy spotka³y¶cie inn±, to odzywa³o siê w Was takie co¶ "muszê byæ lepsza. muszê pokazaæ, ¿e je¿d¿ê lepiej. jemu zga¶nie, a mi nie"?

Czeka³am na ten rok. Wymarzy³am sobie, ¿e bêdzie fajny. Narobi³am sobie planów i mam nadziejê, ¿e siê spe³ni±
Eroll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-01, 13:53   #814
jomic
Zakorzenienie

Ja przydrepta³am tu na pocz±tku wrze¶nia, kaszkasz mia³a egz teoretyczny jako¶ zaraz po tym.
Ja jestem wrdena (tzn mam nadziejê, ze by³am i ¿e ju¿ mi przesz³o). Elce w³azi³am - bo to jedyny samochód co i tak zawsze pieszych przepuszcza (nawet jak nie chc± isc). Jak siê kto¶ wlók³ przede mn± to by³o Jak mia³ pierwszeñstwo a sta³ i nie jecha³. Zwalnia 50m przed skrêtem. Ale bardziej na instr co pozwalali ni¿ na kursanta siê wkurza³am. Ja nawet na kosmitê siê wkurza³am, bo raz wysz³o tak, ze on je¼dzi³ za nami, po chwili my za nim i taka pusta droga i dwie eLeczki z tego samego OSK. I nie by³o rady - zmiana trasy.
Eroll - niech siê speniaj±. Te¿ mam takie malusie

(rozpi±³ mi siê zaparzacz i mam li¶cie w herbacie.Ale i tak smakuje ob³ednie).

Edytowane przez jomic
Czas edycji: 2011-01-01 o 14:08
Stary 2011-01-01, 13:53   #815
princeseczka
Zakorzenienie

ja równie¿ wy³azi³am na ulicê... raz chyba nawet egzaminacyjnej wylecia³am
a teraz grzecznie czekam a¿ spokojnie przejedzie
i czêsto w³a¶nie mia³am tak,¿e chcia³am byæ lepsza, czasami chcia³am wyprzedzaæ ale nigdy nie dosta³am pozwolenia od instr.

Pobrali¶my siê
Stary 2011-01-01, 13:54   #816
Martolek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 777

Cytat:
Napisane przez princeseczka Poka¿ wiadomo¶æ
owieczka- nie mam jeszcze swojego autka. Do czynienia z samochodem mam tyle co na jazdach...tam instr. karze wrzuciæ luz i rêczny dlatego te¿ takie wrzucanie jedynki jest dla mnie czyst± nowink±
popieram
mnie te¿ uczono, ¿e wrzucam na luz + rêczny, wiêc kiedy zobaczy³am co T¯ robi to by³am lekko zdziwiona

stosunek do eLek ju¿ opisa³am a stosunek mnie jako pieszego do kieruj±cych? o matko obróci³ siê o 180 stopni... kiedy¶ potrafi³am wle¼æ na przej¶cie i mieæ w nosie czy co¶ jedzie czy nie... teraz ju¿ wiem jak to jest, a szczególnie jak jest taka pogoda to kieruj±cy mo¿e mieæ k³opot z wyhamowaniem... chocia¿ i tak wkurzaja mnie niektórzy, bo ja sobie przechodzê przez przej¶cie a dziadek zamiast poczekaæ a¿ przejdê do koñca to on twardo jedzie; albo zamiast przyhamowaæ przed przej¶ciem to mnie wymijaj±; albo skrêcaj±cy w lewo przeje¿d¿a mi przed nosem kiedy ja sobie idê na zielonym...

teraz jak ju¿ wiem co i jak to podchodzê do wszystkiego bardzo emocjonalnie, jak jadê z kim¶ samochodem i kto¶ inny wymusza itd

Cytat:
Napisane przez Eroll Poka¿ wiadomo¶æ
A mia³y¶cie co¶ takiego, ¿e jak kierowa³y¶cie eLk± i na ulicy spotka³y¶cie inn±, to odzywa³o siê w Was takie co¶ "muszê byæ lepsza. muszê pokazaæ, ¿e je¿d¿ê lepiej. jemu zga¶nie, a mi nie"?
czasem tak

Martolek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-01, 13:56   #817
princeseczka
Zakorzenienie

ja zawita³am jako¶ na pocz±tku pa¼dziernika-nieca³y tydzieñ po tym jak zaczê³am jazdy... kaszkasz wtedy zdawa³a praktyczny

Pobrali¶my siê
Stary 2011-01-01, 14:04   #818
jomic
Zakorzenienie

Ja wchodzê jak mam zielone, najbardziej lubiê jak kierowcy maja warunkow± i siê nie zatrzymuj±. Ja na pasy, oni na pasy i kto ma racjê? Pisa³am ju¿ chyba jak kilka dni po moim egz w drodze na dworzec najpierw chcialam siê eLce egz wcisn±æ na przej¶cie, zeby zobaczyæ czy siê zatrzyma (ale pomy¶la³a, o niee, egz mnie zapamiêta a jaj mam jeszcze egz przed sob±) a zaraz potem panu pod ko³a bo siê nie zatrzyma³. Gdyby by³y taie warunki jak teraz to pprzejecha³by po mnie jak nic. A mia³am tak± ochotê siê pok³óciæ z nim na tym przej¶ciu...

Znalaz³am notatki - zabezpieczenie auta rêczny i najni¿szy bieg. Ale nie wiem czy razm czy to albo to.

Milvunia jak bêdziesz zdawa³a to daj znaæ kiedy - nie bêdê wchodziæ egz pod ko³a wtedy.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Jedno czego ba³abym siê teraz to wyruszyc rowerem na W³oc³awek. A przed kursem jako¶ nie mia³am oporów (ale przepisów te¿ nie zna³am az tyle)

Stary 2011-01-01, 14:04   #819
Eroll
Wtajemniczenie

I teraz do mnie dosz³o jak ja ju¿ d³ugo ten kurs robiê.

Tata ju¿ nie wpuszcza mnie na przednie siedzenie pasa¿era, bo jest tylko "nie zatrzyma³e¶ siê na strza³ce, tam by³ stop, nie wolno lewym pasem..." etc.

Nigdy nie wyjdê egzaminowanej eLce na przej¶ciu. Wystarczy, ¿e mi ju¿ tacy wychodzili...

Edytowane przez Eroll
Czas edycji: 2011-01-01 o 14:07
Stary 2011-01-01, 14:06   #820
jomic
Zakorzenienie

Eroll, pomy¶l sobie jak d³ug± msz przyjemno¶æ w eLce. Mi zaj±³ 4 miesi±ce

Stary 2011-01-01, 14:11   #821
Eroll
Wtajemniczenie

W eLce spêdzi³am ma³o czasu. D³ugo mi zajê³a teoria. Czasami mia³am bardzo d³ugie odstêpy miêdzy jazdami. A spotkañ praktycznych jak liczy³am mia³am tylko[?] 15.
Póki co zaczyna siê 5 miesi±c.
Stary 2011-01-01, 14:17   #822
mala zmiana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 829

Cytat:
no to ciach babkê w piach, a te¶ciow± w klatkê piersiow±

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

tak teraz sobie my¶lê ¿e ten w±tek nied³ugo zacznie byæ bardziej dla przesz³ych kursantek ni¿ dla obecnych...chyba ¿e do³±cz± nowe kursantki... bo teraz wiêkszo¶æ przed samym egzaminem albo ju¿ po a takich ¶wie¿aczków kursantkowych strasznie malutko..chyba ¿e mi siê tylko tak wydaje
Dziekuje jeszcze raz za zyczenia, princeseczka, ale sie uchichralam:hahah a:, maz sie na mnie patrzyl, pies sie na mnie patrzyl jak na wariatke. My siedzielismy do 1.30 przed polsatem. jednak frytki samemu robione sa okropne, ble. J tez nie umiem rownoleglego parkowania i tylem prostopadlego, jak sie ociepli to jedziemy z mezem pod market i sie ucze parkowac tylem.
Stary 2011-01-01, 14:27   #823
Eroll
Wtajemniczenie

U mnie z parkowaniem prostopad³ym ty³em by³o tak:
I: No to zaparkuj tak samo tylko ty³em.
Ja: Nie, tego nie ma na egzaminie.
I: A Ty my¶lisz, ¿e egzaminator nie mo¿e Ci wydaæ polecenia, ¿eby¶ tak zaparkowa³a?
Ja: Nie. To moja ostatnia godzina, wolê poæwiczyæ "ludzkie" parkowanie.

W sumie by³am uparta w tym samochodzie. Zawsze by³o "ale to, ale tamto". "Masz mnie s³uchaæ, jestem twoim instruktorem" Ja chcê jazdy! Albo uciekam z tego w±tku, bêdê mniej têskniæ
Stary 2011-01-01, 14:36   #824
jomic
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie by³am uparta w tym samochodzie. Zawsze by³o "ale to, ale tamto". "Masz mnie s³uchaæ, jestem twoim instruktorem" Ja chcê jazdy! Albo uciekam z tego w±tku, bêdê mniej têskniæ
11 spotkañ teoretycznych po 3h, 25jazd (42h plus jedna po egzaminie- w sumie 43,5. Jeszcze 1,5 i bedzie45).

Ja te¿.
I. W prawo
ja. w tamto prawo co w³a¶nie je minêli¶my?
Po kolejnej takiej akcji zapya³ mnie czy ja zawsze taka uparta jestem(nawet po³owy moich mo¿liwo¶ci mu nie pokaza³am).

I. W prawo
ja. a kiedy bêdzie w lewo?

I. w lewo
ja. a co jest tam jest jakbym pojecha³a w prawo
I. przecie¿ w lewo chcia³a¶ skrecaæ
ja. ale tam w prawo jeszcze nie by³am

I. zaparkuja za czerwonym
ja,. parkujê, czerwonego nie widzia³am
I. dobra, za zielonym te¿ mo¿e byæ

Edytowane przez jomic
Czas edycji: 2011-01-01 o 14:37
Stary 2011-01-01, 14:41   #825
mala zmiana
Rozeznanie

Dopijamy wczorajszego szampana, mniam zdrowko
Stary 2011-01-01, 14:47   #826
Eroll
Wtajemniczenie

W³a¶nie, za to zawsze grzecznie s³ucha³am gdzie jechaæ i jak jechaæ. Sama bym siê tam pogubi³a, a instruktorzy wiedzieli co robiæ. Czasem by³am jednak pos³uszna

Ale by³o:
- "Dzisiaj proszê zakrêty w lewo"
- "Chcia³abym du¿o parkowania"
- Jedziemy prosto na korek. Ja z entuzjazmem "o, przynajmniej ruszanie z rêcznego poæwiczê". Instruktor siê zbuntowa³ "a nie bêdziemy czekaæ, jed¼ w prawo" i trafili¶my na zamkniêty przejazd "jednak poæwiczysz ten rêczny. jak to jest, ¿e zawsze wychodzi na twoje?"
"Ale uparta. Zawsze musisz tak w ten zakrêt wej¶æ, jakby¶ przyczepê za sob± ci±gnê³a?".
"Zwolnij uparciuchu"
"Co czujesz jak tak szybko jedziesz? Ekscytuje ciê to?"
"Wspó³czujê twojemu ch³opakowi, jak ty siê tak na tym sprzêgle wy¿ywasz..."

Mi³o tak powspominaæ.

Cytat:
Napisane przez jomic Poka¿ wiadomo¶æ
11 spotkañ teoretycznych po 3h, 25jazd (42h plus jedna po egzaminie- w sumie 43,5. Jeszcze 1,5 i bedzie45).
Kiedy dobijasz do 45h?

Cytat:
Napisane przez mala zmiana Poka¿ wiadomo¶æ
Dopijamy wczorajszego szampana, mniam zdrowko
Zdrowie

Edytowane przez Eroll
Czas edycji: 2011-01-01 o 14:49
Stary 2011-01-01, 15:06   #827
jomic
Zakorzenienie

Po Nowym Roku
Muszê spr czy kalendarza u¿ywa

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

A tak powa¿nie to chyba nie ma sensu. Chyba, ¿e zrobiê sobie miesiêczn± przerwê albo bêdê mia³a w planach d³uuug± podróz samochodem.

Stary 2011-01-01, 15:08   #828
mala zmiana
Rozeznanie

Podobal wam sie sylwester na polsacie?
Stary 2011-01-01, 15:18   #829
Eroll
Wtajemniczenie

Hehe, kalendarza na pewno u¿ywa Zapewne by siê zdziwi³, jakby¶ przysz³a po te 1,5 h jazdy.

mala zmiana, nie ogl±da³am. A kto ciekawy wystêpowa³am na polsacie?

Ale dzi¶ tu sennie (;
Stary 2011-01-01, 15:33   #830
matyldaaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 424

Cytat:
w³a¶nie kiedy¶ zapyta³am instr. co by by³o gdybym egzaminatora zapyta³a w która krêciæ... powiedzia³,¿e egzaminator mi nie powie

nie lubiê równorzêdnychbo jak siê zatrzymam ¿eby przepu¶ciæ a tam maj± gruntow± to jest traktowane jako b³±d
U nas egzaminatorzy zbytnio nie mówi± "w prawo" albo "w lewo" tylko "jedziemy na (i tu miasto)" albo "tak jak droga z pierwszeñstwem" i takie tam, ¿e sama musisz siê orientowaæ na znakach. Z reszt± moj instruktor te¿ zazwyczaj tak do mnie mówi³

Cytat:
Mówisz o kasowniku? To musisz zrobiæ prawko na jak±s kat. Ale kierowca autobusu mo¿e wszystko - bo jak sie nie miesci to moze jechaæ z dowolnego pasa. Zawsze mo¿e powiedzieæ ze gabaryty nie pozwoli³y... skrêcaæ w lewo na jednokierunkowej z lewego. Mi ostatnio ¶nieg nie pozwoli³ (tzn nie zauwa¿y³am, ze jenokierunkowa, ale odp by³a ze nie ominê samochodu bo ¶lisko a on siê taaak wystawi³).
Pamiêtam jak raz jecha³am autobusem, korek na pó³ miasta, my¶lê sobie no to piêknie zw³aszcza, ¿e wtedy by³ upa³ jak nie wiem, a tu kierowca autobusu omin±³ sobie ca³y ten korek innym pasem i wcisn±³ siê na pierwszego, a co
I jeszcze ksi±dz na religii w liceum mi opowiada³ (bo oczywi¶cie siedzia³am w pierwszej ³awce ), ¿e raz mia³ kolizjê z autobusem bo autobus mu wymusi³ ale policja i tak stwierdzi³a, ¿e to wina ksiêdza, poniewa¿ autobus jest wiêkszy i dlatego ksi±dz mia³ na niego uwa¿aæ

Cytat:
I bêdzie im smutno z powodu braku L na dachu
Niektóre pewnie bêd±:
  • Rzucaæ kurs
  • Narzekaæ/chwaliæ instr
  • Czekac za d³ugo na egzamin
  • Martwiæ siê, ze ga¶nie
  • Szukaæ metod na ³uk i parkowanie
  • Zakopywaæ siê w ¶niegu
ajæ, jak têskno

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

mnie ju¿ znudzi³ ten tv sylwester. Skaczê z jednego na drugi i trzeci
S± jakie¶ metody na parkowanie Ja zawsze robiê na czuja i modlê siê przy tym ¿eby nie dobiæ

Cytat:
W³a¶nie, jak Wy to odró¿niacie? Jak nie ma znaków, to ja czasami mam problem, ¿eby oceniæ, czy powinnam ust±piæ pierwszeñstwa tym z prawej, czy jednak nie, bo to droga gruntowa?
Podobnie jak z parkowaniem , robiê na czuja

Cytat:
W³a¶nie niedawno ogl±da³am moje pocz±tki tutaj. Pojawi³am siê tu w podobnym czasie co Jomic. Najpierw sobie podczytywa³am, czasem co¶ napisa³am, potem coraz wiêcej i w koñcu siê uzale¿ni³am. Wcze¶niej kto¶ pisa³, zda³ i koñczy³ pisaæ, a nam siê tu taka fajna spo³eczno¶æ uzbiera³a

Stosunek do eLek. Zanim zaczê³am kurs, by³y mi obojêtne. Wstyd siê przyznaæ, ale potrafi³am wyj¶æ na ¶rodku ulicy (na przej¶ciu dla pieszych) prosto pod ko³a eLki (du¿y ruch, a zanim ona dojedzie...). A teraz je szanuje. Zawsze siê patrzê na kierowców i instruktorów Jak z kim¶ jadê, to ka¿e kierowcom byæ dla nich wyrozumia³ym.

Czeka³am na ten rok. Wymarzy³am sobie, ¿e bêdzie fajny. Narobi³am sobie planów i mam nadziejê, ¿e siê spe³ni±
Ja zaczê³am jazdy w sierpniu ale jak tu siê pojawi³am, to chyba jomic ju¿ tu by³a

Co do pogrubionego to znam to , choæ mi nigdy na kursie nie gas³o ale i tak przecie¿ ja je¿d¿ê lepiej

I ja chyba najwytrwalsza z was jestem bo posz³am spaæ co¶ po 5
matyldaaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-01, 15:43   #831
liwiusz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 521

Cze¶æ dziewczyny! Podczytujê sobie ten w±tek ju¿ od d³u¿szego czasu, w³a¶ciwie mniej wiêcej tak od po³owy swojego kursu i dzisiaj postanowi³am, ¿e w koñcu zaprzestanê tego anonimowego podpatrywania. Co prawda na chwilê obecn± jestem ju¿ po kursie (chocia¿ ju¿ wiem, ¿e na pewno dokupiê sobie przynajmniej dwie godzinki u mojego kochanego instruktora ; ) ) i czekam nieciepliwie na dzieñ egzaminu, ale bardzo chêtnie do³±czê do Was, powspominam piêkne czasy w eLce, powspieram te, które maj± jeszcze t± przyjemno¶æ je¿d¿enia z instruktorem u boku.
Kurczê, to dziwne, ¿e w ci±gu 30h potrafi³am siê tak przywi±zaæ do tych ludzi, ¿e teraz têsknie spogl±dam na przeje¿d¿aj±ce samochody nauki jazdy i najchêtniej zaczê³abym ca³± zabawê od nowa ; ) Ale widzê i pocieszam siê, ¿e nie tylko ja tak mam.
Cytat:
Oj mia³am, mia³am bardzo czêsto i to nie tylko w stosunku do innych eLeczek. Ja ogólnie jestem trochê taki furiat i zawsze chcia³am byæ wszêdzie pierwsza, dlatego tylko jêcza³am swojemu instruktorowi dlaczego np. nie mogê ich wyprzedziæ ; ) Niejednokrotnie ¶ciga³am siê, kto pierwszy ruszy na ¶wiat³ach i jaka by³a moja rado¶æ, kiedy jaki¶ pan w wypasionym autku zosta³ za nami w tyle. Jecha³am przez resztê czasu ucieszona jak ma³e dziecko! ^^
Cytat:
W sumie by³am uparta w tym samochodzie. Zawsze by³o "ale to, ale tamto". "Masz mnie s³uchaæ, jestem twoim instruktorem"
Nie jeste¶ sama, ze mn± te¿ nie by³o ³atwo. Zawsze musia³am mieæ jakie¶ "ale", zawsze musia³am siê o wszystko dok³adnie dopytaæ, dlaczego tak, a nie inaczej? G. a jakbym zrobi³a tak i tak, co by siê sta³o? ;p Ogólnie buzia mi siê nie zamyka³a, ci±gle o czym¶ nawija³am, ale mojemu instruktorowi chyba to nawet odpowiada³o ; )

liwiusz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-01, 16:01   #832
jomic
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, kalendarza na pewno u¿ywa Zapewne by siê zdziwi³, jakby¶ przysz³a po te 1,5 h jazdy.

mala zmiana, nie ogl±da³am. A kto ciekawy wystêpowa³am na polsacie?

Ale dzi¶ tu sennie (;
tak sennie, ze mi siê oczka zamknêly
tv w³aczy³am moze na 15 minut i nie by³o nic ciekawego. Tylko ta pani w niebieskiej letniej sukience tañcz±ca zwróci³a moj± uwagê.
Eroll musia³abym najpierw zadzwoniæ i siê umówiæ bezposrednio z nim. Taka u nas metoda
Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Poka¿ wiadomo¶æ
S± jakie¶ metody na parkowanie Ja zawsze robiê na czuja i modlê siê przy tym ¿eby nie dobiæ Podobnie jak z parkowaniem , robiê na czuja

Ja zaczê³am jazdy w sierpniu ale jak tu siê pojawi³am, to chyba jomic ju¿ tu by³a
W niecie jest wszystko. Ja tam wolê wyczucie. Myli mi siê jak mam dwie podobne nazwy i co bêdzie jak pomylê czy moje lusterko na jego talbicy czy moja tablica na wysoko¶ci jego lusterka?
Jak ja przysz³am to ju¿ by³a¶. Te¿ zaczêlama je¼dzic w sierpniu a dotar³am tu po 7h chyba.
Cytat:
Napisane przez liwiusz Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny!
Cze¶æ
Kolejna têskoni±ca...

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Matyldaaaa pojawi³a siê 3 dni wcze¶niej ni¿ ja. I zdziwi³a, po napisa³am ,ze mnie to nudzi. 2 dni po mnie Eroll, potem trochê przerwy i Lunatyczka. A na pocz±tku pa¼dziernika (10stron po mnie) princeseczka

Edytowane przez jomic
Czas edycji: 2011-01-01 o 16:13
Stary 2011-01-01, 16:03   #833
matyldaaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 424

Cytat:
tak sennie, ze mi siê oczka zamknêly
tv w³aczy³am moze na 15 minut i nie by³o nic ciekawego. Tylko ta pani w niebieskiej letniej sukience tañcz±ca zwróci³a moj± uwagê.
Eroll musia³abym najpierw zadzwoniæ i siê umówiæ bezposrednio z nim. Taka u nas metoda

W niecie jest wszystko. Ja tam wolê wyczucie. Myli mi siê jak mam dwie podobne nazwy i co bêdzie jak pomylê czy moje lusterko na jego talbicy czy moja tablica na wysoko¶ci jego lusterka?
Jak ja przysz³am to ju¿ by³a¶. Te¿ zaczêlama je¼dzic w sierpniu a dotar³am tu po 7h chyba.

Cze¶æ
Kolejna têskoni±ca...
Ja by³am pierwsza? No nie wiem Ale w ka¿dym b±d¼ razie pamiêtam, ¿e ty siê najbardziej udziela³a¶

Równie¿ witam nowego Kubicê

Ach faktycznie by³o co¶ takiego. I od tamtej pory my¶la³am, ¿e mnie nie lubisz

Edytowane przez matyldaaaa
Czas edycji: 2011-01-01 o 16:04
matyldaaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-01, 16:10   #834
mala zmiana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez liwiusz Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny! Podczytujê sobie ten w±tek ju¿ od d³u¿szego czasu, w³a¶ciwie mniej wiêcej tak od po³owy swojego kursu i dzisiaj postanowi³am, ¿e w koñcu zaprzestanê tego anonimowego podpatrywania. Co prawda na chwilê obecn± jestem ju¿ po kursie (chocia¿ ju¿ wiem, ¿e na pewno dokupiê sobie przynajmniej dwie godzinki u mojego kochanego instruktora ; ) ) i czekam nieciepliwie na dzieñ egzaminu, ale bardzo chêtnie do³±czê do Was, powspominam piêkne czasy w eLce, powspieram te, które maj± jeszcze t± przyjemno¶æ je¿d¿enia z instruktorem u boku.
Kurczê, to dziwne, ¿e w ci±gu 30h potrafi³am siê tak przywi±zaæ do tych ludzi, ¿e teraz têsknie spogl±dam na przeje¿d¿aj±ce samochody nauki jazdy i najchêtniej zaczê³abym ca³± zabawê od nowa ; ) Ale widzê i pocieszam siê, ¿e nie tylko ja tak mam.

Oj mia³am, mia³am bardzo czêsto i to nie tylko w stosunku do innych eLeczek. Ja ogólnie jestem trochê taki furiat i zawsze chcia³am byæ wszêdzie pierwsza, dlatego tylko jêcza³am swojemu instruktorowi dlaczego np. nie mogê ich wyprzedziæ ; ) Niejednokrotnie ¶ciga³am siê, kto pierwszy ruszy na ¶wiat³ach i jaka by³a moja rado¶æ, kiedy jaki¶ pan w wypasionym autku zosta³ za nami w tyle. Jecha³am przez resztê czasu ucieszona jak ma³e dziecko! ^^

Nie jeste¶ sama, ze mn± te¿ nie by³o ³atwo. Zawsze musia³am mieæ jakie¶ "ale", zawsze musia³am siê o wszystko dok³adnie dopytaæ, dlaczego tak, a nie inaczej? G. a jakbym zrobi³a tak i tak, co by siê sta³o? ;p Ogólnie buzia mi siê nie zamyka³a, ci±gle o czym¶ nawija³am, ale mojemu instruktorowi chyba to nawet odpowiada³o ; )
A witamy witamy zapraszamy. I kto by pomyslal ze te 30 godzi zegarowych w ¿aglowce tak potrafi przywiazac do obcego czlowieka. Jednak instruktorzy cos maja w sobie niezwyklego, ten ich glos, zachowanie, charakter, sposob bycia stosunek do kursantekLiwiusz gdzie zdajesz egzamin?
Stary 2011-01-01, 16:10   #835
Haylee
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 642

witam w Nowym Roku!

ps. co do mojej szko³y jazdy to przypomnia³o mi siê jeszcze, ¿e dosta³am na "start" tylko ksi±¿eczkê z testami - bez ¿adnych p³yt itp... ostatnio instr. pochwali³ mi siê, ¿e sam kupujê p³ytê z... gazety! (np. wyborczej) nice, nie?

co do mojego stosunku do eLek na drodze : na pasach to trzymam siê z dala od nich, szczególnie tych egzaminacyjnych

Edytowane przez Haylee
Czas edycji: 2011-01-01 o 16:13
Haylee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-01, 16:18   #836
eyo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 947

Cytat:
ja równie¿ wy³azi³am na ulicê... raz chyba nawet egzaminacyjnej wylecia³am
a teraz grzecznie czekam a¿ spokojnie przejedzie
i czêsto w³a¶nie mia³am tak,¿e chcia³am byæ lepsza, czasami chcia³am wyprzedzaæ ale nigdy nie dosta³am pozwolenia od instr.
oj u mnie w szkole powtarzali, ¿e wyprzedzania trzeba uczyæ jak wszystkiego innego
moje pierwszy wyprzedzanie - wyprzedza³am tira na drodze z ograniczeniem 70 (bo tir jecha³ 50)

na egzaminie te¿ wyprzedza³am - ale faceta który pcha³ wózek a na nim pralkê - 60km/h ograniczenie, jecha³am prawym pasem a tu ten pan i bez zastanowienia od razu go wyprzedzi³am my¶lê, ¿e nie tocz±c siê za nim zaplusowa³am sobie na dynamike

Cytat:
U mnie z parkowaniem prostopad³ym ty³em by³o tak:
I: No to zaparkuj tak samo tylko ty³em.
Ja: Nie, tego nie ma na egzaminie.
I: A Ty my¶lisz, ¿e egzaminator nie mo¿e Ci wydaæ polecenia, ¿eby¶ tak zaparkowa³a?
Ja: Nie. To moja ostatnia godzina, wolê poæwiczyæ "ludzkie" parkowanie.

no parkowanie prostopad³em ty³em to nic innego jak np. zawracanie "po prawej" - w sensie mijasz np bramê, wjazd ty³em, wyjazd przodem
w czasie kursu nawet to pope³ni³am miêdzy dwoma autami w³a¶nie ¿eby zawróciæ

Cytat:
(....)
S± jakie¶ metody na parkowanie Ja zawsze robiê na czuja i modlê siê przy tym ¿eby nie dobiæ
(...)
s±, s±
nawet je znam ale parkowa³am zawsze na czuja i wychodzi³o
raz z ciekawo¶ci zrobi³am na sposób - i to by³ dzieñ w którym nauczy³am sie robiæ korektre bo wyl±dowa³am za blisko jednego auta

pamiêtam jak na egzaminie egzaminator otwiera³ drzwi ¿eby sprawdziæ czy oby na pewno poprawnie zaparkowa³am.... niby wiedzia³am, ¿e jest w porz±dku ale serce mi wali³o jak oszala³e :P

na egzaminie równie¿ ominê³am autobus - zapali³ kierunki jak by³am w jego po³owie, E nic nie powiedzia³
za drugim razem ko³o autobusu zwolni³am troszkê tak ze jak dojecha³am to autobus zd±¿y³ siê w³±czyæ do ruchu, nie chcia³am kusiæ losu bo byli¶my 500m od wordu

aaa jeszcze
mój tata mi mówi³, co do zostawiania auta na biegu, ¿e to dobre zim± jest = bo jak kto¶ zostawia auto na mrozie (a nie np w garazu) i zostawi na rêcznym to linka zwyczajnie mo¿e zamarzn±æ i zwyczajnie sie auta nie "pu¶ci" z rêcznego
ponoæ, brzmi sensownie musze starym zwyczajem poczytaæ

jak ju¿ to jeszcze dopisze - ja to mia³am ogromne "parcie" co by byæ lepsz± ;P zw³aszcza jak je¼dzi³am z kim¶ eLk± = to koniecznie chcia³am pokazaæ mojemu I ¿e ja jestem najzdolniesz± kursantk± wiem wiem g³upie i dziecinne ;P

===

co do wczoraj obejrza³am kilkana¶cie odcinków Pingwinów z Madagaskaru, 2 horrory
posz³am spaæ o 5:30

robi³am kolacje sylwestrow± przez 3h

===

no to teraz
Wszystkiego Naj Naj Naj w 2011 roku dla ka¿dej Kursomaniaczki a przede wszystkim to szerokiej drogi i ¿adnych mandatów - tak a nie inaczej bo wszystkie które teraz czytaj± czy po kursie czy w trakcie to na pewno zostan± kierowcami w 2011

Prêdzej czy pó¼niej cmentarze s± pe³ne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2011-01-01 o 16:22
eyo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-01, 16:18   #837
jomic
Zakorzenienie

Cytat:
Ja by³am pierwsza? No nie wiem Ale w ka¿dym b±d¼ razie pamiêtam, ¿e ty siê najbardziej udziela³a¶
Ach faktycznie by³o co¶ takiego. I od tamtej pory my¶la³am, ¿e mnie nie lubisz
Przepraszam, nie taki mia³am zamiar. To by³ zwyczajnie moment, ze eLka bardziej mnie dra¿ni³a ni¿ cieszy³a.
Co za czasy - 3 dni przerwy miêdzy naszmy przyjscieam a posty na jednej stronie. Wyora¿acie to sobie teraz?
Cytat:
Jednak instruktorzy cos maja w sobie niezwyklego, ten ich glos, zachowanie, charakter, sposob bycia stosunek do kursantek
Albo to jest dwuczynnikowa teoria emocj, b³edne rozumienie przyczyn pobudzenia, lub przypisywanie ludziom dobrych cech w sytuacjach stresu i zagro¿enia. cholera, nie pamietam gdzie o tym czyta³am ale jest ca³a teoria psycholgiczna na takie "zauroczenie" instruktorem.

Stary 2011-01-01, 16:20   #838
liwiusz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 521

Cytat:
A witamy witamy zapraszamy. I kto by pomyslal ze te 30 godzi zegarowych w ¿aglowce tak potrafi przywiazac do obcego czlowieka. Jednak instruktorzy cos maja w sobie niezwyklego, ten ich glos, zachowanie, charakter, sposob bycia stosunek do kursantekLiwiusz gdzie zdajesz egzamin?
Oj maj±, maj± przede wszystkim anielsk± cierpliwo¶æ! Co prawda swoje umiejêtno¶ci wyprowadzania z równowagi przetestowa³am jedynie na dwóch panach, ale naprawdê bardzo mi³o ich wspominam ; )
Egzamin w moim rodzinnym Krakowie na Nowohuckiej.

Cytat:
Napisane przez Haylee Poka¿ wiadomo¶æ
co do mojego stosunku do eLek na drodze : na pasach to trzymam siê z dala od nich, szczególnie tych egzaminacyjnych
Tak, ja mam to samo. O ile wcze¶niej jako¶ niespecjalnie zwraca³am na to uwagê, teraz kiedy pozna³am jak to wygl±da od tej drugiej strony nie ³adujê siê bezmy¶lnie na pasy, bo "jakby co, instruktor zareaguje".

liwiusz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-01, 16:31   #839
sylwiszon757
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 487
GG do sylwiszon757

w koñcu witam Was moje kochane w Nowym Roku!

ale nabazgra³y¶cie tu...

czy mogê prosic o skrót, o czym pisa³y¶cie, bo nie chce mi siê tego nadrabiac
Stary 2011-01-01, 16:35   #840
jomic
Zakorzenienie

no tak± bzdurê napisa³am, ze musia³am ja skasowaæ

Edytowane przez jomic
Czas edycji: 2011-01-01 o 16:59
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.