Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-01, 19:59   #1921
jusztyska
Zadomowienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez jud Pokaż wiadomość
hey lubelskie dziewczynki
Doradźcie, gdzie w Lublinie szybko i bezboleśnie odrobić nauki przedmałżeńskie
Może macie już jakieś doświadczenie w tej kwestii.
Udzielam się na forum sierpniówek, ale jestem z lubelskiego.
Hej, ja co prawda ślubować będę na Podkarpaciu, ale aktualnie mieszkam w Lublinie i też szukamy nauk...
Znalazłam coś takiego: http://www.odnowarodzin.org.pl/index...erta&Itemid=68
Dowiedziałąm się też, że znajomi tam robili nauki i że całkiemw porządku to jest ale może wiecie coś więcej?
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 20:36   #1922
amantas_amaentes
Raczkowanie

GG do amantas_amaentes
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Witajcie w dwa tysiące jedenastym

Co do nauk, my wybieramy się do Dominikanów - dlaczego? Dużo pozytywnych komentarzy, odpowiadająca nam (warsztatowa) forma pracy, niech to będzie dobrze wykorzystany czas, a nie "odsiedziany" i "odziewany".

Pozdrawiam serdecznie,
Aga

PS Skrzywienie polonistki, PM-ki kochane, ustrzeżcie się błędu popełnianego przez połowę Polaków: mamy rok (2000) dwutysięczny i w roku dwutysięcznym, ale potem już (2001) dwa tysiące pierwszy i w dwa tysiące pierwszym, drugim (2002), trzecim (2003) itd. Analogicznie do "Urodziłam się w tysiąc dziewięćset osiemdziesiątym siódmym" (a nie: "tysięcznym dziewięćsetnym itd.). Mówmy poprawnie, żeby nas nie poprawiano

http://www.suwaczek.pl/cache/4320284e7a.png
amantas_amaentes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 20:38   #1923
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amantas_amaentes Pokaż wiadomość
Witajcie w dwa tysiące jedenastym

Co do nauk, my wybieramy się do Dominikanów - dlaczego? Dużo pozytywnych komentarzy, odpowiadająca nam (warsztatowa) forma pracy, niech to będzie dobrze wykorzystany czas, a nie "odsiedziany" i "odziewany".

Pozdrawiam serdecznie,
Aga
A mogłąbyś jakieś dokladniejsze informacje odnosnie nauk u Dominikanow podać?

Dla nas ważne jest żeby robić te nauki razem.. a jesteśmy w takeij sytuacji, że widujemy się w weekendy tylko...
Stary 2011-01-01, 21:04   #1924
psuj_a
Raczkowanie

Witam w Nowym Roku! Mam pewien problem otóż wybieram się na poszukiwanie sukni ślubnej i zastanawiam się czy uda mi się przymierzyć cokolwiek tzn.czy będzie mój rozmiar...bo duża ze mnie baba. I tu mam właśnie pytanie jakie są rozmiary sukien w salonach? Niewiem czy powinnam dzwonic do wszystkich salonów i pytać czy jest mój rozmiar... W domu mi mówią że przeginam bo są większe PMki niż ja ale wątpie żeby mieli takie rozmiary we wszystkich salonach

Oto jest miłość:
dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się,
że czekali na siebie całe życie...
O'Cangeceiro

Edytowane przez psuj_a
Czas edycji: 2011-01-01 o 21:06
psuj_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:38   #1925
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez psuj_a Pokaż wiadomość
Witam w Nowym Roku! Mam pewien problem otóż wybieram się na poszukiwanie sukni ślubnej i zastanawiam się czy uda mi się przymierzyć cokolwiek tzn.czy będzie mój rozmiar...bo duża ze mnie baba. I tu mam właśnie pytanie jakie są rozmiary sukien w salonach? Niewiem czy powinnam dzwonic do wszystkich salonów i pytać czy jest mój rozmiar... W domu mi mówią że przeginam bo są większe PMki niż ja ale wątpie żeby mieli takie rozmiary we wszystkich salonach
Mierzyłam w paru salonach lubelskich suknie i chociaz sama noszę rozm. 34 i nie było na mnie właściwie żadnej sukni i same większe rozmiary także jeśli nosisz rozmiar 38 czy 40 to zazwyczaj takie są w salonach, jeśli się nie mylę. A jeśli by nie było to się nie martw i tak później jest suknia szyta na wymiar

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 23:02   #1926
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Co do sukni, to rzeczywiście są raczej w większych rozmiarach. Ja noszę rozmiar 36/38 i ciężko mi było przymierzyć coś pasującego na mnie. Nawet jak były rozmiary 38 to panie uprzedzały, że to są duże rozmiary, mimo, że na metce 38 i potem jak założyłam to wszystko ze mnie spadało mimo maksymalnego związania/zapięcia sukni. Także myślę, że PM'ka nosząca większy rozmiar nie będzie miała problemów z mierzeniem.
A jeśli chodzi o nauki to my robiliśmy na Kalinie, w św. Agnieszce, ze względu na terminy, bo większość nauk jest ok 19.00-20.00, a ja pracuję codziennie do 22, a tam były o 16, w dodatku w jedyny dzień, kiedy do pracy idę na 18. Także wyboru nie mieliśmy żadnego. Patrząc na moje wieczory i weekendy pracujące to była jedyna opcja, choć trochę żałuję, że nie poszliśmy na jakieś porządne warsztatowe. Ale moja praca wybrała za nas.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 10:12   #1927
Kicur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
A mogłąbyś jakieś dokladniejsze informacje odnosnie nauk u Dominikanow podać?

Dla nas ważne jest żeby robić te nauki razem.. a jesteśmy w takiej sytuacji, że widujemy się w weekendy tylko...
pozwolę sobie odpowiedzieć za Agę
ja z moim TŻ też widzę się tylko w weekendy, więc nauki u Dominikanów ("Wieczory dla zakochanych") odpadają,bo u nich są spotkania na tygodniu w któryś wieczór i nie planują robić takiego normalnego cyklu w weekend, sama się tym interesowałam, bo słyszałam właśnie świetne opinie. Są oczywiście weekendowe wyjazdowe nauki przedślubne u Dominikanów ("Weekendy dla zakochanych"). Jeśli chcecie robić w normalnym cyklu a jednak w weekendy i w Lublinie to ja znalazłam tylko 2 możliwości: Poczekajka-soboty o 19, i bodajże Salezjanie na Kalinowszczyźnie- w niedziele o 19. Ale jeszcze poszukaj, bo może coś przeoczyłam My idziemy na Poczekajkę, parafia się prężnie rozwija i księża fajni, więc myślę, że tu też będzie ok
Stary 2011-01-02, 12:11   #1928
Opiumalfa
Zakorzenienie

hej, mozecie mi pomoc?
nie moge znalesc lokalu, ktory mi sie kiedys podobal i zapomnialam jak sie nazywa! kojarzy mi sie ze moze zaczyna sie na A ale to nie AKROPOL, w okolicach lublina, nie w miescie, z piekna nowa sala, w ogole to chyba nowy lokal. w sali, ktora jest wysoka z pieknym zyrandolem jest naokolo balkon. kojarzy wam sie cos?
dziekuje!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 12:31   #1929
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
hej, mozecie mi pomoc?
nie moge znalesc lokalu, ktory mi sie kiedys podobal i zapomnialam jak sie nazywa! kojarzy mi sie ze moze zaczyna sie na A ale to nie AKROPOL, w okolicach lublina, nie w miescie, z piekna nowa sala, w ogole to chyba nowy lokal. w sali, ktora jest wysoka z pieknym zyrandolem jest naokolo balkon. kojarzy wam sie cos?
dziekuje!!!
może Dworek Arkadia? (http://www.dworekarkadia.pl/) nic innego nie przychodzi mi na myśl

a co do nauk to my niedługo coś zaczniemy szukać, chyba raczej w weekendy bo teraz nie wiadomo jak w nowym semestrze plan itp. Fajnie, że na Poczekajce są w soboty, to moja była parafia i ciągle wspominam z sentymentem Pierwszą Komunię, procesje na Boże Ciało i w ogóle czasy jak tam chodziłam

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:23   #1930
Opiumalfa
Zakorzenienie

dzieki cindi!!! wiedzialam ze na A to ten

moze ktos robi przyjecie w Arkadii?
Stary 2011-01-02, 13:43   #1931
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kicur Pokaż wiadomość
pozwolę sobie odpowiedzieć za Agę
ja z moim TŻ też widzę się tylko w weekendy, więc nauki u Dominikanów ("Wieczory dla zakochanych") odpadają,bo u nich są spotkania na tygodniu w któryś wieczór i nie planują robić takiego normalnego cyklu w weekend, sama się tym interesowałam, bo słyszałam właśnie świetne opinie. Są oczywiście weekendowe wyjazdowe nauki przedślubne u Dominikanów ("Weekendy dla zakochanych"). Jeśli chcecie robić w normalnym cyklu a jednak w weekendy i w Lublinie to ja znalazłam tylko 2 możliwości: Poczekajka-soboty o 19, i bodajże Salezjanie na Kalinowszczyźnie- w niedziele o 19. Ale jeszcze poszukaj, bo może coś przeoczyłam My idziemy na Poczekajkę, parafia się prężnie rozwija i księża fajni, więc myślę, że tu też będzie ok
Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
a co do nauk to my niedługo coś zaczniemy szukać, chyba raczej w weekendy bo teraz nie wiadomo jak w nowym semestrze plan itp. Fajnie, że na Poczekajce są w soboty, to moja była parafia i ciągle wspominam z sentymentem Pierwszą Komunię, procesje na Boże Ciało i w ogóle czasy jak tam chodziłam
Dziękuje Wam bardzo za odpowiedzi, zorientuje się jak to wygląda na poczekajce Choć pewnie zdecydujemy się na jakies weekendowe... bo ja studiuje zaocznie a Tż też nie w każdy weekedn może być...
a o Dominikanach to słyszałam własnie same dobre opinie, ale raczej odpadają...
Stary 2011-01-02, 14:19   #1932
Kicur
Raczkowanie

27.08.2011?? to wtedy, co my tu masz link na poczekajkę http://poczekajka.pl/index.php?optio...stwo&Itemid=60 podobno można zacząć tam od dowolnego spotkania mam nadzieję, że można też dowolnie "odrabiać" spotkania, bo my też nie będziemy mogli w jednym cyklu wszystkich zrobić w sobotę idziemy pierwszy raz, jak się czegoś więcej dowiem to napiszę jak byście miały jakieś pytania to dawajcie- zadam i przekażę odpowiedź
Stary 2011-01-02, 14:27   #1933
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kicur Pokaż wiadomość
27.08.2011?? to wtedy, co my tu masz link na poczekajkę http://poczekajka.pl/index.php?optio...stwo&Itemid=60 podobno można zacząć tam od dowolnego spotkania mam nadzieję, że można też dowolnie "odrabiać" spotkania, bo my też nie będziemy mogli w jednym cyklu wszystkich zrobić w sobotę idziemy pierwszy raz, jak się czegoś więcej dowiem to napiszę jak byście miały jakieś pytania to dawajcie- zadam i przekażę odpowiedź
no właśnie przed chwilką patrzyłam na tę stronę i się niepocieszyłam, bo spotkania się zaczęły... ja nawet nie dam rady w ten weekend tam pojsc mam zajęcia do 21:/ więc lipa... będę wdzięczna za wszelkie informacje
a jutro będe dzwoniła tam do świdnika może dowiem się czegoś konstruktywnego
Stary 2011-01-02, 15:15   #1934
shea 87
Raczkowanie

Cytat:
Porównując te dwa lokale Imperium zrobilo na mnie lepsze wrazenie niz Potok, ale jak dla mnie sala była za mała ( kobieta mówila, ze na ok.12o osób, ale według mnie max 100). Kamienny Potok ma dziwny układ sali - taneczna oddzielnie i niżej niż jadalna- trzeba wchodzić schodkami na sale jadalna, przy czym slyszalam, ze te schodki sa dosc niebezpieczne
Byłam na weselu na 120 os. w Kamiennym, momentami było nieco ciasno na parkiecie. Klimatyzacja nie domagała przy takiej ilości osób. Jedzonko bardzo dobre, obsługa również, ofiar schodów nie odnotowano
W Imperium nie byłam.

A słyszałyście może o ośrodku FS Firlej?

Wszystkiego dobrego w 2011 wszystkim PM i Żonkom
shea 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:09   #1935
scotasia
Wtajemniczenie

Na stronie FSu Firlej są całkiem ładne zdjęcia tej sali. Nie byłam tam jednak, ani też nie mogłam znaleźć nikogo, kto by cokolowiek słyszał o weselach w tym lokalu. Z Firlejem każdy kojarzy Imperium i Kamienny Potok, i tyle. Może wesela robią tam od niedawna..?
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 19:12   #1936
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Dziewczyny, a wiecie może ile wcześniej trzeba dać na zapowiedzi w kościele? Czy wystarczy załatwić to podczas spisywania protokołu, czy trzeba wcześniej? Protokół to wiem, że nie wcześniej niż 3 m-ce przed ślubem a na zapowiedzi nie wiem kiedy dawać..
Stary 2011-01-02, 19:12   #1937
tweetek86
Raczkowanie

GG do tweetek86

Kochane! życzę wam dużo miłości i pomyślności w Nowym Roku! 2011 to będzie NASZ rok!

Jeśli chodzi o sale w okolicach Firleja to ja byłam na weselu w Imperium. Sala bardzo ładna ale na 100 osób max. Jedzenie niestety ale nie powaliło, obiad ok ale przystawki niezbyt dobre- dużo gości było głodnych nie wiem jak w tym roku cena, ale w 2009 cena wynosiła 85 zł/ os. także baardzo mało.

Jeśli bierzesz pod uwagę nie tylko Firlej, to w tym roku ma być otwarty nowy lokal - Zajazd Wincentów. jak dobrze kojarzę to jest to gdzieś przy obwodnicy Lubartowa.
Stary 2011-01-02, 19:22   #1938
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tweetek86 Pokaż wiadomość

Jeśli bierzesz pod uwagę nie tylko Firlej, to w tym roku ma być otwarty nowy lokal - Zajazd Wincentów. jak dobrze kojarzę to jest to gdzieś przy obwodnicy Lubartowa.
A możesz coś więcej o tym miejscu napisać? Znasz może jakieś szczegóły, tzn. np. na ile osób ma być lokal i czy bedą miejsca noclegowe? i kiedy otwarcie? Chyba ten zajazd nie ma jeszcze strony internetowej .. ;/
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 19:46   #1939
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wiecie może ile wcześniej trzeba dać na zapowiedzi w kościele? Czy wystarczy załatwić to podczas spisywania protokołu, czy trzeba wcześniej? Protokół to wiem, że nie wcześniej niż 3 m-ce przed ślubem a na zapowiedzi nie wiem kiedy dawać..
na zapowiedzi można dać dopiero po spisaniu protokołu, więc nie wcześniej niż 3miesiące przed dostaje się specjalną kartkę - dotyczy to osoby/osób spoza parafii do zaniesienia do swojej parafii. Z tą kartką idzie się z prośbą o wygłoszenie i po wygłoszeniu (2 bądź 3 najbliższe niedziele z rzędu) odnieść do miejsca spisania protokołu.

Cytat:

ja już nie robię ale wkrótce tam idziemy na wesele, więc opiszę wrażenia a że to b. bliska rodzinka to i od strony organizacyjnej mogę podpytać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 21:00   #1940
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
na zapowiedzi można dać dopiero po spisaniu protokołu, więc nie wcześniej niż 3miesiące przed dostaje się specjalną kartkę - dotyczy to osoby/osób spoza parafii do zaniesienia do swojej parafii. Z tą kartką idzie się z prośbą o wygłoszenie i po wygłoszeniu (2 bądź 3 najbliższe niedziele z rzędu) odnieść do miejsca spisania protokołu.
Dziękuję
Stary 2011-01-02, 21:17   #1941
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

ja już nie robię ale wkrótce tam idziemy na wesele, więc opiszę wrażenia a że to b. bliska rodzinka to i od strony organizacyjnej mogę podpytać
a czemu JUZ nie? bede wdzieczna za wszelkie info! szczegolniejak to wyglada na zewnatrz i jak sie sprawoje ta druga mniejsza sala.!
Stary 2011-01-02, 21:32   #1942
tweetek86
Raczkowanie

GG do tweetek86

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
A możesz coś więcej o tym miejscu napisać? Znasz może jakieś szczegóły, tzn. np. na ile osób ma być lokal i czy bedą miejsca noclegowe? i kiedy otwarcie? Chyba ten zajazd nie ma jeszcze strony internetowej .. ;/
szczerze to nie za wiele wiem widziałam zdjęcie na bilboardzie wygląda na salę na większa ilość osób. otwarcie planowane na ten rok. z tego co słyszałam to podobno chcą go jak najszybciej otworzyć bo mają dużo chętnych par, które miały robić wesele w Michowie, gdzie ostatnio spłonęła sala weselna.
Stary 2011-01-02, 22:00   #1943
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
a jutro będe dzwoniła tam do świdnika może dowiem się czegoś konstruktywnego
Te nauki w Świdniku nie są uznawane przez naszą diecezję

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:12   #1944
amantas_amaentes
Raczkowanie

GG do amantas_amaentes

Hej!
U Dominikanów powoli rozpoczynają się zapisy na edycję wiosenną. Z tego, co już wiem zajęcia mają być w poniedziałki, od 19. Gdyby ktoś chciał kontakt do o. Roberta, u którego są zapisy - proszę pisać na priv.
Pozdrawiam,
Aga

PS jak to dobrze, że ja już wybrałam lokal i cały czas jestem pewna wyboru

http://www.suwaczek.pl/cache/4320284e7a.png
amantas_amaentes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:30   #1945
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
dzieki cindi!!! wiedzialam ze na A to ten

Wesele w Arkadii miała Maggie- znajdziesz ją na Lubelskich PMkach, a może tutaj czasem zagląda
Stary 2011-01-03, 12:40   #1946
Opiumalfa
Zakorzenienie

tak wiem, ale nie moge sie z nia skontaktowac
Stary 2011-01-03, 15:17   #1947
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
dziewczyny doradzcie, która będzie lepsza do mojej urody:?
ta na która widać mnie nie wchodzi pod uwagę: tylko z cymbeline i demi
1 bardziej mi się podoba

na prawdę jest taki problem z małymi rozmiarami w salonach?? mam 34/36 prawdopodobnie suknię będę szyła przez to że jestem szczupła, ale wcześniej pasuje mi parę modeli przymierzyć, żeby się zorientować w czym będę ładnie wyglądała

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:34   #1948
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Te nauki w Świdniku nie są uznawane przez naszą diecezję
tak słyszałam coś o tym, ale ja będę ślubowała w innej diecezji zresztą to jest jedyna nasza możliwość :/
Stary 2011-01-03, 15:38   #1949
ppaauullaaa
Raczkowanie

Dziewczynki wszystkiego najlepszego w Nowym Roku mam nadzieje ze bedzie dla nas wszytkich cudowny Własnie zdałam sobie sprawe ze tylko pól roku do slubu i pomalu zaczynam sie stresowac bo prawie nic nie mamy kolezanka ktora ma dwa tyg wczesniej ma juz sukienke wodke wino obraczki no ale nic pomału bedzie tzreba zaczac ogarniac sprawy zeby sie z reka w nocniku nie obudzic . A powiedzcie mi co planujecie ze spraw upiekszajacych jakies zabiegi u kosmetyczki ? Bo ja w lutym oczyszczanie pozniej regularnie zamierzam na kwasy pochodzic przed samym slubem jakas ekstra maseczka no i oczywiscie wybielanie ząbków i w styczniu zacisnac pasa zeby z 5 kg zlecialo bo na poczatku lutego musze juz wybrac sukienke
ppaauullaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:43   #1950
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
1 bardziej mi się podoba

na prawdę jest taki problem z małymi rozmiarami w salonach?? mam 34/36 prawdopodobnie suknię będę szyła przez to że jestem szczupła, ale wcześniej pasuje mi parę modeli przymierzyć, żeby się zorientować w czym będę ładnie wyglądała
faktyczni rzadko zdarza sie, że są małe rozmiary, bo sama noszę 34 więc wszystki modele musialam mieć sciskane przez panią z salonu, więc efektu jako takiego nie było. No chyba, że chcesz przymierzyć obojętnie jaką, byle byłaby w Twoim rozmiarze. Ja szukalam takej, która mi sie podobala i mierzyłam ją mimo,że była na mnie za duza.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości