|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
Jak ja widzę swastykę to nie myślę o tym, że pierwotnie oznacza szczęście, a Hitler po prostu "pożyczył" ten symbol. Skojarzenia mam jednoznaczne, myślę, że nie tylko ja.
|
|
|
#1202 |
|
Konto usunięte
|
Tak tylko wielu ludzi w Europie nawet nie wiem skąd pochodzi swastyka. Wydaje im się że Hitler wymyślił sobie symbol, który umieścił na niemieckich sztandarach, po czym ruszył na wojnę mordując miliony ludzi. Jeszcze na początku XX wieku swastyka była normalnym symbolem używanym przez niektóre drużyny sportowe. Swastyka była też popularna nawet w Polsce, gdzie była zwana "krzyżem góralskim" i wykorzystywana przez Pułki Strzelców Podhalańskich. Dla Europejczyka to może być szokujące, ale owa swastyka nie robi na Hindusach innego wrażenia niż pozytywne i znajduje się na świątyniach.
|
|
|
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorzucę od siebie.
![]() Najbardziej razi mnie noszenie legginsów do "góry" nie zakrywającej pupy. ![]() Na liście nigdy w życiu wysoko są też nieestetyczne tipsy (długie, paskudnie ozdobione), usta jaśniejsze niż karnacja, nienaturalna opalenizna. Ubieranie się nieadekwatnie do sytuacji (np. pańcie w sukienkach, wysokich butach, mocnym makijażu na uczelni Wszelkie ubrania ozdobione dżetami, cekinami. Obwieszanie się podróbkami LV, Chanel, DG, Givenchy, itd. |
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Heil"też nie został wymyślony przez Hitlera, ale skopiowany z salutu rzymskiego, ale też się kojarzy z nim, więc też jest tak samo negatywnie odbierany. Jak już opisałam, jak komuś się podoba, jego ogólne znacznie, oderwane do nazizmu, to fajnie, ale raz, że są to symbole prawnie zabronione, a dwa, że ze względu na ludzi starszych, dla których nadal jest to symbol noszony przez ich oprawców i morderców ich rodzin. OK, ale szkopuł w tym, że nie jesteśmy w Indiach, ani nigdzie na kontynencie azjatyckim, tylko w kraju, którego co piąty obywatel stracił życie z powodu nazizmu, którego symbolem jest swastyka. Jak ktoś tego nie rozumie i używa swastyki bo to "fajny znaczek", to musi mieć naprawdę ptasi móżdżek.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2011-01-01 o 19:37 |
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Może chodzi o jakieś mega szpile? Ja tam chodze w obcasach na uczelnie, bo lubię i nikt na mnie krzywo nie patrzy
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
PaulinaMigotka , Serendipity są różne szpilki, niektóre idealne na uczelnię inne mniej. Z tego co zrozumiałam, chodziło o te drugie? Bo jeżeli ogólnie, to przyznam, że się z Tobą fluoxetine nie zgodzę
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
|
|
|
#1208 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2011-01-01 o 20:41 |
|
|
|
#1209 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli swastyka na koszulkach czy torebkach będzie miała znaczenie pozytywne to ja nie mam nic przeciwko temu. Ale jeżeli zacznie się używać swastyki nazistowskiej na odzieży jak na zdjęciach poniżej to jest to dla mnie nie do przyjęcia. Wygląda to tak jakby Ci ludzie popierali wojnę i wszystkie krzywdy które wyrządził Hitler. 1. Świat obiegło niegdyś zdjęcie czarnoskórego chłopca w koszulce ze swastyką. Większość osób była zszokowana. 2. W japońskiej sieciówce za 5000 jenów można było kupić koszulki i marynarki ze swastykami i Hitlerem. |
|
|
|
|
#1210 |
|
Konto usunięte
|
Ja wiem że temat dotyczący krótkich spodenek był już tyle razy wałkowany ale noszenie ich w taki sposób jak na zdjęciu poniżej nie podoba mi się. Skąd w ogóle się wzięła taka moda?
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ten blog (wspominany już na tym wątku) i ta kreacja mnie rozwaliła
![]() http://asmallworldoffashion.blogspot....html#comments |
|
|
|
#1212 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zastanawiam się co ona ma na głowie, kapelusik ? |
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba jakiś kapelusik, kompletnie od czapy zresztą
![]() Przeraziła mnie ta kreacja na niedrogą prostytutkę przydrożną, czemu ta dziewczyna nie pomyśli, że może kiedyś pracodawca/współpracownik znajdzie takie jej obciachowe zdjęcia w necie... |
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
bo nie przychodzi jej do głowy że te zdjęcia są obciachowe...
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
No racja
![]() Po prostu do głębi wstrząsnęła mną ta sesja, jak można być pozbawionym poczucia obciachu ![]() I jeszcze ten jej komentarz do zdjęć: Cytat:
![]() Kurcze, warto myśleć, zanim się coś (zwlaszcza zdjęcia) wrzuci do netu, kto wie, jakie osoby będą to kiedyś oglądać. |
|
|
|
|
#1216 |
|
... choć nie Westwood
|
Dla mnie w ogóle ta dziewczyna jest pozbawiona wyczucia smaku, stylu i tego co jest obciachem. Taki typ...
|
|
#1217 |
|
Konto usunięte
|
Przejrzałam przed chwilą kilka postów i zatrzymałam się na jednym
![]() http://asmallworldoffashion.blog spot.com/2010/10/black-velvet.html |
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
Jakoś nie widzę tam tych "inspiracji Moulin Rouge". Cały zestaw strasznie brzydki i pozy tak samo. Ale autorka i tak nie słucha rad z komentarzy (nie mówię o tych chamskich, tylko o tych pomocnych) i upiera się że ubiera się świetnie więc...
|
|
|
|
#1219 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2011-01-01 o 23:33 |
|
|
|
#1220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://asmallworldoffashion.blogspot...y-nabytek.html |
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Można porobić sobie takie zdjęcia, tylko kto normalny będzie zamieszczł to w necie, zwłaszcza, że blog jest hmm... dość popularny. Kto wie, czy znajomi rodzicow, znajomi chłopaka (biedak) tego nie oglądają.
Takich perełek, jak wyglądacie, jest tam mnóstwo, i o ile reszta była w złym guście i zwyczajnie obciachowa, ta ostatnia sesja jest zwyczajnie niesmaczna, zwłaszcza to zdjęcie ze zsuwającym się ramiączkiem. Tak wyglądają typowe strażniczki lasu, a nie żadne Moulin Rouge. A może ja jakaś pruderyjna niezwykle jestem, czy co ![]() I mieszkanie, w którym można by kręcić filmy, w których akcja dzieje się w latach 70 ![]() Nie wiem, co kieruje tą dziewczyną... Artystycznie się realizuje czy co
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-01-02 o 10:08 |
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezłe ![]() ale wydaje mi się, że dziewczyna naprawdę jest przekonana, że fajnie wygląda.... i w sumie to jest fajne....,że dobrze się z tym czuje
21 lat z WIZAŻEM ![]() Edytowane przez Gonia Czas edycji: 2011-01-02 o 10:48 |
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
A propos a small world of fashion... Przecież ona ma rodziców, znajomych... Ja nie pozwoliłabym córce się tak ubierać, a co dopiero wrzucać zdjęcia do netu. To już się robi mocno niesmaczne, zwłaszcza ostatnia sesja
![]() Poza tym gust gustem, ale jej ubrania są zwyczajnie brzydkie, często mocno zużyte, pomięte... Żal mi jej, bo robi z siebie pośmiewisko na całą Polskę.
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Myślałam, że to dość popularne i znane określenie. Cytat:
![]() Dziewczyna nie myśli nawet, na co się naraża. Ludzie mają różne głupie pomysły, a niech ktoś weźmie to zdjęcie z ramiączkiem i wrzuci na jakiś portal z...anonsami Albo na forum miasta zamieści...Po prostu przeraża mnie ta bezmyślność. |
|
|
|
|
#1227 |
|
Rozeznanie
|
a mi się wydaje, że ona sobie jaja robi....
przecież każda jej "sesja" jest jakimś jednym wielkim obciachem. nie wierzę, że ktoś może mieć aż takie tragicznie wyczucie stylu! |
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
był tam jeden artykuł, tzn. taki w rodzaju 'listy do redakcji' i tam jakaś panna pisała, że nie wie jak przetłumaczyć kumpeli że robi z siebie pośmiewisko na całe miasto, znajomi mówią jej że dobrze się ubiera, a tak naprawdę za plecami wszyscy się zlewają... i właśnie chodziło o nią tzn. w liście nie był podany link, ale w komentarzach ktoś zarzucił ...więc podejrzewam że nawet ci znajomi którzy niby nie wstydzą się z nią pokazać - tak naprawdę myślą co myślą bo dziewczę nie reaguje na żadne pomocne komentarze...ja nie wiem jak można być aż tak pozbawionym wyczucia dobrego smaku i gustu .. rozumiem że można nie mieć stylu, nie mieć kasy na nowe ciuchy, ale żeby jeszcze to prezentować całemu światu pod etykietką 'ja i moje świetne stylizacje'? ![]() nie trzeba spać na pieniądzach, by dobrze się ubrać ... olla83 - to niestety nie są jaja...
|
|
#1229 |
|
Konto usunięte
|
jakieś pozytywy są w tym blogu
wiadomo już jak się nie ubierać, jak nie malować, czego nie przymierzać, czego unikać, dlaczego nie ustawiać garnków w przedpokoju itp.... |
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pojęcia nie miałam, że chodzi o tego bloga.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

Zastanawiam się co ona ma na głowie, kapelusik ?