2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-01, 16:10   #2011
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
ilonan2, Szcześliwa... dziewczyny, super sylwestrowe fotki, ja jakos nie mialam nastroju nic sylwestrowego pskryknac gdzie mi wena uciekła mam nadzieje ze wkrotce worci
No niech wraca i to szybko bo ja bardzo lubię patrzeć na Twoje zdjęcia

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
faktycznie, ta noc była wyjątkowa. Niestety od rana się zaczęło - ryk - marudzenia- ryk. Nawet mleka z butli pić nie chciał. Cholera jasna chyba mi ktoś zabrał i Filipka i podmienił na jakiegoś nicponia
No ja też to podejrzewałam po świętach że ktos mi dzieciaka podmienił

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
naked.... tak to jest jak sie zachcialo meza i dziecka niezaprzeczalnie zdziadziałam...
widoczenie to co sie wyszalam w mlodosci musi mi starczyc do konca zycia

na wiejska impreze to raczej nie nie mam ochoty, ale do jakiegos klubu bym sie wybrala, tylko musialabym sobie jakies towarzytswa znalezc, bo na TZta w tej kwestii nie mam co liczyc
Ja się baaaardzo wyszalałam za młodu ale są chwilę że poszłabym na taką pijacka imprezkę Ostatni raz piłam (można powiedzieć że się nieźle spiłam) na poprzednim sylwestrze Pisałam już że był przebierany a ja byłam TURBODYMOMENEM TZ złożył mi wtedy życzenia że ma nadziej że przyszły rok spędzimy już we 3 A stryczeń 2010 był ostatnim cyklem przed planowanym IUI i się udało Ale wczoraj się dowiedział że znajomy który do dnia zaręczyn (a oświadczył się w ostatki) twierdził że się nigdy nie ochajta (a jego dziwczyna już traciła nadzieje) robią wesele już w czerwcu więc pewnie to będzie nasza pierwsza impreza I zamierzamy wynająć moim rodzicom tam (bo to w górach) pokój i pojadą z nami i będą z Frankiem w nocy A że lubią góry to pewnie jeszcze na drugi dzień z nim połażą

Jestem przetrącona Siedziałam do 1 z TZ i teraz jestem taka nie wyspana A mały dziś jakiś niespokojny i do cycka co godzinę chciał Dopiero niedawno usnął i śpi już 2 godzinę razem z TZ a ja nie mogę usnąć mimo że mam oczy na zapałki Położę się z Frankiem dziś po kąpieli od razy i będę liczyć na to że dziś też uśnie o 21 i wstanie o 4.30 (nadzieje matką głupich )
Idę sobie walne piwko "BAWARIĘ" bezalkoholową....
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 16:15   #2012
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Fajne życzenia w radiu słyszałam i tego Wam życzę w Nowym 2011 Roku:
Dużo, dużo nie zdrowia a szczęścia, bo na Titanicu wszyscy byli zdrowi a zginęli

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę takiego rytmu
Nie zawsze tak pięknie to wychodzi, ale staram się żeby było w ciagu dnia 5 karmień. Dziś chciałam zmienić na 4 , ale wyliczyłam że z kąpielą wyjdzie niebardzo, bo kapiemy ok.18.30-19.30.
W Sylwestra mał spał od 19.30 do 4.40 z przerwą o godz. 00.20 na uśmiech noworoczny dla rodziców i chrzestnych
Kilka razy piszczał i się wiercił ale usypiał i dalej spał.
Chciałam nawet go wybudzić przed 23 żeby później spał min. do 6 ale przejrzałam jak jadł wcześniej (zapisuję kiedy jadł, z którego cyca itd.) i wyszło że nawet jak zjadł o 23 to nie było reguły że spał dłuzej, ale może niedługo zaryzykuję i wybudzę go na ostatnie nocne karmienie między 22-23.
Stary 2011-01-01, 16:37   #2013
hagar1
Rozeznanie

nie wiem już co robić z brakiem kupy u tego mojego dziecka wczoraj daliśmy czopka i jak pisałam małą zrobiła od razu małą kupkę, czopek wyszedł w całości nawet się nie rozpuścił. myśleliśmy że wciągu dnia zrobi resztę kupy a tu nic. od ponad tygodnia nie robiła więc dziś znów daliśmy czopek (1/4) i co??? znów to samo po 2 minutach malutka kupka razem z czopkiem. wygląda to tak jakby jej ten czopek przeszkadzał więc go wypycha i przy okazji trochę kupy wychodzi. przy tym małą się męczy, płacze i jest potem rozdrażniona, normalnie jak robi kupkę to ciśnie ale nie płacze. nie wiem co robić, bo jak widać kupa w brzuszku jest tylko wyjść nie może. kurcze już tak myślimy że może ten sab simplex co podajemy rozleniwia jelita i teraz z kupą są problemy
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 16:58   #2014
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
nie wiem już co robić z brakiem kupy u tego mojego dziecka już tak myślimy że może ten sab simplex co podajemy rozleniwia jelita i teraz z kupą są problemy
U mnie ten sam problem i powiem Ci,że teraz to mi dałaś do myślenia z tym sab simplexem,bo ja malej dawałam Bobotic,a to Polski odpowiednik ss,więc może to przez to teraz nie może sama zrobić kupki...Fuck

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 17:03   #2015
hagar1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
U mnie ten sam problem i powiem Ci,że teraz to mi dałaś do myślenia z tym sab simplexem,bo ja malej dawałam Bobotic,a to Polski odpowiednik ss,więc może to przez to teraz nie może sama zrobić kupki...Fuck
przeczytałam właśnie na innym forum że na kupkę pomogły krople BioGaia, jakaś mama pisała że pediatra je zalecił i kazał odstawić inne preparaty min. bobotic.

kto daje dziecku BioGaia??? Pomaga na kupkę???

czytam na stronie producenta tych kropli i jest tam napisane że one są min. na biegunki i odwodnienia, nie ma nic o problemach z wydalaniem.

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2011-01-01 o 17:06
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 17:12   #2016
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
oj tak- mam wrażenie, że moja Olka ostatnio tak się zachowuje (zwłaszcza w nocy). Troszkę possie, przysypia przy piersi, a jak próbuję ją odłożyć do łóżeczka to jest wrzask.
Coś jest na rzeczy, bo u mnie to samo..Tyle, że my śpimy z Teo, a ten zrobił się tak cwany,że leżac na boku wije się i ryje główką w moim kierunku-a raczej w kierunku cyca..
Cytat:
Dostałam od lekarza recepty na zaje...iaszcze leki
- dla siebie na podkręcenie laktacji i znów mam kamloty w cycolach
-dla małego any chlustaniu i jak narazie obydwa działają
Zdradź nazwy
Szczególnie interesuje mnie ten na chlustanie..
Mi pediatra nic na to przepisał- kazał nosić w pionie, ew. podać zagęstnik nutriton..
A ten, który dostałaś na laktację to może Lacinatal?

Ja przywitałam 2011 z dziecięciem przy piersi..
Dostałąm buziaka od Tżta i parki znajomych,a potem patrzyłam z okna jak puszczają z balkonu petardy i na sentymenty mnie wzięło..i łza poleciała
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 18:10   #2017
martucha84
Zakorzenienie

szczęśliwości

a my się pobawiliśmy u przyjaciół, w 6 byliśmy, chłopcy się spili, myśmy sie pośmiały, pojedli
nawet tańce były
a Patryk przespał dzielnie tą naszą zabawę u moich rodziców bez problemów im zasnął obudził się tylko o 2 dostał butlę i spał do 7, petardy go nie zbudziły
my wróciliśmy do rodziców po 2, ale mama moja się zlitowała jeszcze nad nami rano i pozwoliła nam się wyspać

to sobie odbiliśmy, bo w zeszłym roku musiałam leżeć więc w w piżamach go spędziliśmy

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-01 o 18:11
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 18:48   #2018
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

My przespaliśmy północ wszyscy troje Mała nawet nie jęknęła na petardy a ja tylko wybudziłam się, posłuchałam czy ona się nie kręci i dalej w kimę. Teraz sen dla mnie ważniejszy niż witanie nowego roku

A wiecie że z tym ss albo boboticiem to może być prawda. U nas zaczęły się problemy kupkowe odkąd stosuję te specyfiki. Teraz daję delicol i jest ok a ss tylko na noc kilka kropel.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 18:56   #2019
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:

czytam na stronie producenta tych kropli i jest tam napisane że one są min. na biegunki i odwodnienia, nie ma nic o problemach z wydalaniem.
Filipkowi nie pomogły, a drogie jak cholera i starczaja na baaardzo krótko

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Zdradź nazwy
Szczególnie interesuje mnie ten na chlustanie..
Mi pediatra nic na to przepisał- kazał nosić w pionie, ew. podać zagęstnik nutriton..
na laktację METOCLOPRAMIDUM
na chlustanie GASTROTUSS BABY

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
A wiecie że z tym ss albo boboticiem to może być prawda. U nas zaczęły się problemy kupkowe odkąd stosuję te specyfiki. Teraz daję delicol i jest ok a ss tylko na noc kilka kropel.
liczę na Delicol, nic innego póki co nie pomogło. Choć podaje teraz małemu codziennie 1 cały słoiczek i ostatnio kupal był po 3 dniach
Stary 2011-01-01, 19:27   #2020
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
nie wiem już co robić z brakiem kupy u tego mojego dziecka wczoraj daliśmy czopka i jak pisałam małą zrobiła od razu małą kupkę, czopek wyszedł w całości nawet się nie rozpuścił. myśleliśmy że wciągu dnia zrobi resztę kupy a tu nic. od ponad tygodnia nie robiła więc dziś znów daliśmy czopek (1/4) i co??? znów to samo po 2 minutach malutka kupka razem z czopkiem. wygląda to tak jakby jej ten czopek przeszkadzał więc go wypycha i przy okazji trochę kupy wychodzi. przy tym małą się męczy, płacze i jest potem rozdrażniona, normalnie jak robi kupkę to ciśnie ale nie płacze. nie wiem co robić, bo jak widać kupa w brzuszku jest tylko wyjść nie może. kurcze już tak myślimy że może ten sab simplex co podajemy rozleniwia jelita i teraz z kupą są problemy
Wiecie co to może być prawda bo ja najpierw podawałam małemu epumisan a potem bobotik i kupa byłą co dzień i 4 dni temu postanowiłam odstawić już to i co następnego dnia kupy brak Kolejnego dnia wprawdzie zrobił 3 ale dziś znowu nic I wiecie co też przeczytałam że podawane herbaty typu Plantex też mogą powodować zatwardzenia
Na jedno pomagają na drugie szkodzą

Martucha
super że sylwester udany ja już się cieszę czerwcowym weselichem

Mały mój ma jakiś dzień głodomora Nie może się najeść najlepiej co godzinie i t z 2 cycków Może jutro będzie lepiej
No i ta chrypa Nie przechodzi Mam nadziej że to nie początek choroby...

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2011-01-01 o 19:28
Stary 2011-01-01, 19:56   #2021
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie zawsze tak pięknie to wychodzi, ale staram się żeby było w ciagu dnia 5 karmień. Dziś chciałam zmienić na 4 , ale wyliczyłam że z kąpielą wyjdzie niebardzo, bo kapiemy ok.18.30-19.30.
A dlaczego chcesz tak rzadko karmić? Jak dla mnie 5 karmien to już i tak minimum...

Byłam dziś u koleżanki mojej siostry i powiem Wam, że mi normalnie wstyd. Ma 3miesięcze bliźniaki, które chcą być ciągle na rękach albo bujane, w nocy zawsze jedno nie śpi, więc atrakcje ma niezłe, a mieszkanie wypucowane. I tak podobno zawsze, bo siostra często u niej bywa. A ja mam jedno dziecko i czasem wygląda u mnie jak po wybuchu bomby...
Stary 2011-01-01, 20:03   #2022
Pomidora
Zakorzenienie

Nie mam neta, komp padł, piszę od rodziców

Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, oby nasze dzieci dawały nam same uciechy, a jak najmniej z nimi było problemów

My Sylwka spędziliśmy bardzo, bardzo miło, dobre jedzenie, towarzystwo i filmy. Trochę potańczyliśmy. Tymcio przespał fajerwerki, nakarmiony o 1, obudził się o 5 na krótkie jedzonko i spał do 10 Jak będę miała kompa to wstawię zdjęcia.

Nie wiem, kiedy będę miała dostęp do neta, więc pewnie umrę w zapomnieniu z nudów i braku rozmów z wami

To się jeszcze pochwalę, że oszalałam na punkcie chustowania, właśnie kupiłam swoją pierwszą chustę ( kiedyś mówiłam, że nigdy w życiu ). Latem jedziemy w góry, moja mama już szyje nam Mei Tai, normalnie jestem zachwycona wygodą chustowania. Jak poczytałam sobie o nosidełkach to się przeżegnałam, a tym bardziej przy bioderkach Tymcia... (we wtorek kolejna kontrola, proszę o kciuki, żeby było lepiej ).

Pamiętajcie troszkę o mnie Do sklikania

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:07   #2023
pandziolka
Raczkowanie

Wszystkiego najlepszego w nowym Roku

my z powrotem we Wrocławiu.tym razem udało nam się przejechać całą trasę w 8 godzin,więc nie było źle.Wojtuś właśnie odsypia podróż,a ja pifffkuję z tżem.w końcu musimy sobie odbić sylwka
(padliśmy o 22 )

Edytowane przez pandziolka
Czas edycji: 2011-01-01 o 21:08
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:09   #2024
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Byłam dziś u koleżanki mojej siostry i powiem Wam, że mi normalnie wstyd. Ma 3miesięcze bliźniaki, które chcą być ciągle na rękach albo bujane, w nocy zawsze jedno nie śpi, więc atrakcje ma niezłe, a mieszkanie wypucowane. I tak podobno zawsze, bo siostra często u niej bywa. A ja mam jedno dziecko i czasem wygląda u mnie jak po wybuchu bomby...
u mnie tez pobojowisko i na nic czasu nie mam. Obiady sporadycznie gotuje ;(

Pomidora - jaka chuste kupilas?

Dziewczyny ktore daja sloiczki- jakie dajecie warzywka i owoce bejbikom? (oprocz marchewki i jablka)

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2011-01-01 o 21:21
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:14   #2025
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
u mnie tez pobojowisko i na nic czasu nie mam. Obiady sporadycznie gotuje ;(
Ja się właśnie zastanawiam, czy na nic czasu nie mam, czy po prostu nie chcę do znaleźć. Czas po kąpieli Asi chcę mieć dla siebie, więc wtedy sobie siedzę przed tv, z książką albo kompem, co najwyżej naczynia umyję. Ale w ciągu dnia, po zabawie z Asią, jak zaśnie na te swoje 20 minut to też nie chce mi się sprzątać i tylko ogarniam troszkę... Czasem się cieszę, że nikt mnie nie odwiedza bez zapowiedzi, bo wstyd by było wpuścić...

Jeśli wybieracie się z maluchami na wakacje, to kiedy? Chciałam w lipcu, ale boję się, że może być za gorąco, pamiętam jak męczyłam się w ciąży... Myślę, że lepszy byłby wrzesien, Asia będzie miała już 13 miesięcy, co o tym myślicie? (Ja tak sobie o wakacjach rozmyślam, a urlopu pewnie nie dostanę jak będę nowym pracownikiem )

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2011-01-01 o 21:16
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:18   #2026
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Pomi ja też uwielbiam chustę I trzyma kciuki za wizytę

Bordowa
jeśli chodzi o mieszkanie to jestem pedantka i choćby nie wiem co muszą być codziennie kurze starte i poodkurzane Ale to jest moje "zboczenia"

Mój Franek oszalał Dziś cały dzień je i je i je i teraz go wykąpaliśmy o 19-stej i o 21 skoczył jeść Zjada pierś beka i znowu się domaga i tak w kółko

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Jeśli wybieracie się z maluchami na wakacje, to kiedy? Chciałam w lipcu, ale boję się, że może być za gorąco, pamiętam jak męczyłam się w ciąży... Myślę, że lepszy byłby wrzesien, Asia będzie miała już 13 miesięcy, co o tym myślicie? (Ja tak sobie o wakacjach rozmyślam, a urlopu pewnie nie dostanę jak będę nowym pracownikiem )
My planujemy w ramach tacierzyńskiego nad polskie morze i to tak koło sierpnia A potem w ramach urlopu na koniec września Cypr Mały będzie miął prawie rok
Stary 2011-01-01, 21:20   #2027
bordowa
Wtajemniczenie

Ilona A kiedy sprzątasz? Jak dziecko śpi? A jak długo śpi?
Ja jestem bałaganiarą uwielbiającą porządek
Haha chyba liczę, że ktoś mi powie, że nie mam kiedy sprzątać, więc jestem usprawiedliwiona
Stary 2011-01-01, 21:23   #2028
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego chcesz tak rzadko karmić? Jak dla mnie 5 karmien to już i tak minimum...

No w sumie masz rację, ale Szymon ładnie przybiera. Już waży 6 kg i czytałam że niektóre mamusie karmią co 4 godz. więc byłyby 4 karmienia w dzień i jedno w nocy.

U mnie przy psie jest masakra, zwierzak gubi sierść, zostawia ślady jak wróci z podwórka, napije się wody i z pyska kapie, ech mam dwoje, a nawet troje dzieci, a nie jedno...
Stary 2011-01-01, 21:27   #2029
bordowa
Wtajemniczenie

Majka Bo nie powiedziałaś, że chcesz 4 karmienia w dzien My jemy co 3 godziny i wychodzi to mniej więcej tak, że w ciągu dnia są 4 karmienia i 2, czasem 3 w nocy. Nie wiem, czemu moje dziecię je tak dziwinie, że jak zje np. 0 5 rano, o 8 się obudzi to jest głodne dopiero o 11

Co sądzicie o odzwyczajaniu dzieci od jedzenia w nocy? Będziecie odzwyczajać czy poczekacie, aż dziecko samo zrezygnuje? Jak Aśka skonczy 5 miesięcy to zacznę wprowadzać stałe pokarmy, a od 6 chciałabym ją oduczać nocnego jedzenia, ale nie wiem czy to nie za szybko.

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2011-01-01 o 21:35
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:34   #2030
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Ilona A kiedy sprzątasz? Jak dziecko śpi? A jak długo śpi?
Ja jestem bałaganiarą uwielbiającą porządek
Haha chyba liczę, że ktoś mi powie, że nie mam kiedy sprzątać, więc jestem usprawiedliwiona
czasem jak śpi, a czasem jak się bawi. Zawieszam mu nad łóżeczkiem jego ulubioną żyrafę i pół godziny on ją trąca i tym podobne i zawsze coś zrobię Potem jak mały łapie drzemki 9zazwyczaj jest ich kilka po 20 minut i jedna dłuższa nawet 2 godzinna) Staram się tak zorganizować czas żeby zawsze posprzątać, wstawić pranie i tym podobne I obiad też zazwyczaj ugotuję no chyba że mam lenia

Piszecie o 4 karmieniach na dzień Dla mnie to szok bo mały je 7 razy dziennie i 2 w nocy
Stary 2011-01-01, 21:38   #2031
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Majka Bo nie powiedziałaś, że chcesz 4 karmienia w dzien My jemy co 3 godziny i wychodzi to mniej więcej tak, że w ciągu dnia są 4 karmienia i 2, czasem 3 w nocy. Nie wiem, czemu moje dziecię je tak dziwinie, że jak zje np. 0 5 rano, o 8 się obudzi to jest głodne dopiero o 11
Ja jak widzę, że już czas karmienia to po prostu daję cyca i nie czekam aż się rozpłacze z głodu. Dziś np. nakarmiłam ok.8,11,14, 17.30, po 20.
Po 17 nie widać było żeby mały chciał jeść ale później byłaby zbyt mała przerwa do karmienia po kąpieli.

Moje dziecię dziś śpi prawie cały dzień... I te drzemki między karmieniami były ponad 2 godzinne i na kąpiel też trzeba go było obudzić. Chyba to kwestia tej atmosfery noworocznej. Ja nie lubię Nowego Roku, taki smętny dzień

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Ilona - Twój synek je tak często, drzemki tylko 20-minutowe, a Ty i tak masz wszystko w domu zrobione. Podziwiam
Stary 2011-01-01, 21:46   #2032
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No współczuję Ci Tych pobudek ... może ta kaszka pomoże
wczoraj średnio pomogła- tzn i tak było trochę lepiej niż w poprzednie noce. Mała wczoraj po karmieniu zasnęła i obudziła się o 1.30, 4,6 (czyli jedno karmienie więcej niż zwykle). No ale to i tak lepiej niż ostatnio, kiedy po zaśnięciu po 20 budziła się co 2 h a czasem nawet co godzinę. Ale przynajmniej po kaszce była porządna normalna kupa a nie takie rzadkie nie wiadomo co.
Dziś też dostała kaszkę (znowu wtrąbiła w trymiga). Zobaczymy, do której pośpi

No i mam problem Mały ma chrypę Wczoraj się chwile darł jak go do łóżeczka położyłam ale nie za długo Po sczepieniu jak płakał też miał chrypę ale płakał sporo dłużej Czy po chwili darcia może mieć chrypkę czy to choroba??
chyba może mieć chrypkę- Ola tak czasami ma jak się drze. No ale chrypka szybko przechodzi. A może masz suche powietrze w mieszkaniu?
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
ninaad, mój Borysek też tak krzywo leży na brzuszku, ale to jak próbuje się przekręcić na bok/plecy Odpycha się jedną łapką od czasu do czasu i ciągnie głowę w jedna stronę Może Twoja Ola tez już próbuje? Jeśli leżąc na brzuszku kombinuje każdą rączką inaczej (nie leżą identycznie/symetrycznie), to jest to bardzo prawdopodobne.
Ola czasami ma rączki ułożone symetrycznie, a czasami jedna ucieka- i zawsze jest to ta sama rączka, tak jakby była słabsza?
Cytat:
faktycznie, ta noc była wyjątkowa. Niestety od rana się zaczęło - ryk - marudzenia- ryk. Nawet mleka z butli pić nie chciał. Cholera jasna chyba mi ktoś zabrał i Filipka i podmienił na jakiegoś nicponia
ja też mam takie wrażenie, że ktoś nam dziecko podmienił. Ale pewnie dzieciaki po prostu trochę się rozregulowały przez święta- więcej się działo, nowe twarze.... No i u mnie przynajmniej- babcie i ciotki zdążyły mi małą rozpieścić i przyzwyczaić, że albo jest u kogoś na rączkach, albo ktoś się nią zajmuje
Dostałam od lekarza recepty na zaje...iaszcze leki
- dla siebie na podkręcenie laktacji i znów mam kamloty w cycolach
-dla małego any chlustaniu i jak narazie obydwa działają
to super, że leki działają. Ale ten lek na laktację, o którym napisałaś to w opisie ma, że jest na nudności i wymioty:brzydal :
W sumie to u mnie też są problemy z karmieniem- mała nie najada się tym co mam w cycach. Ratuję się trochę hydrolizatem, teraz ta kaszka. Chyba jakoś nie zależy mi zresztą na podkręceniu laktacji, bo za miesiąc wracam do pracy i nie mam za bardzo możliwości ani ochoty jeździć do roboty z laktatorem.

Pomidora 3mam kciuki za usg bioderek

Dziewczyny, podające już kaszki- dajecie je dzieciaczkom przez smoczek? Bo wyczytałam dziś w jakiejś dzieciatej prasie, że lepiej łyżeczką albo przez kubeczek z ustnikiem (nawet u takich małych dzieci)

I jak to jest z podawaniem witaminy D jak karmi się systemem mieszanym? Podawać rzadziej- np co drugi dzień? Zapytać pediatrę? No bo mm jest z dodatkiem D3...

Zamówiłam zapas śliniaków bawełnianych (bez ceratki)- moczą się w zastraszającym tempie) i śliniaków do karmienia.
Jutro rozejrzę się za śpiochami i pajacami, bo mała już wyrasta z tego co ma.
No i powoli rozglądam się za jakimś krzesełkiem do karmienia. Wiem, że jeszcze trochę minie, zanim Ola będzie siedzieć no ale...
Ktoś ostatnio mówił o jakimś takim fajnym krzesełku, które "rośnie" wraz z dzieckiem- tzn później można przerobić je na jakieś niskie krzesełko ze stolikiem czy coś w tym stylu. Niestety nie wiem o jaką firmę chodziło...
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:49   #2033
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Ilona - Twój synek je tak często, drzemki tylko 20-minutowe, a Ty i tak masz wszystko w domu zrobione. Podziwiam
Ja od zawsze jeśli chodzi o organizację jestem w tym dobra (nie chwaląc się) Franek je najczęściej tak o 8, 10, 12, 14, 16, 18 (o 19 kpiel) i dojada potem w nocy rożnie czasem o 2 a czasem dopiero o 4.30 i potem zależy bo jak zje o 2 to je jeszcze 6 a jak zje po 4 to potem koło 8 dopiero (Są też takie dni że je rzadziej ale rzadko . Od jutra z nim Walczę bo dziś co równa godzinę było darcie o cyca i jadł badzo długo (a zazwyczaj trwa to 5 minut) Tylko kurcze u niego jest tak że zje mało potem chce często Za Chiny nie mogę go przestawić na więcej a rzadziej. A dziś to sama nie wiem bo ma ta chrypę może go garło boli i słabiej ciągnie i tak mało je i chce często? Nie wiem zobaczymy jutro

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
chyba może mieć chrypkę- Ola tak czasami ma jak się drze. No ale chrypka szybko przechodzi. A może masz suche powietrze w mieszkaniu?
Mam nawilżacze na kaloryferze Dodatkowo wieszam na noc mokrą pieluchę więc sucho raczej nie mam
Stary 2011-01-01, 21:52   #2034
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

Nam wyjazd super się udał. Natalka była małym aniołkiem i podbiła serca wszystkich naszych znajomych. Zabawę sylwestrową przespała mimo, że imprezka była obok naszego pokoju i było tak głośno, że nawet ja bym nie dała rady spać. Dzięki temu jej rodzice mogli się wybawić do jakiejś 3 czy 4 rano i nawet w miarę odespać (Natalka pospała do 7:30 a potem po butli jeszcze do 9). Pospacerowaliśmy, pooglądaliśmy widoki, na stok nawet się nie wybraliśmy, bo nie było jak i kiedy... może innym razem.

W wolnych chwilach dręczyłam dziecko kładąc na brzuszku - oto efekty

----------------------------
Widzę, że piszecie o sprzątaniu - wg mnie to kwestia organizacji. Ja zawsze mam w domu posprzątane, poprane, poprasowane, ugotowane i zrobione zakupy, można mieć czas na wszystko nawet przy malutkim dziecku, niestety wymaga to trochę wysiłku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Do przerobienia2.jpg (150,8 KB, 74 załadowań)

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2011-01-01 o 21:56
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 22:09   #2035
bordowa
Wtajemniczenie

Klarissa Masz rację, ale gorzej jest jak się zdanym na siebie. Tż pracuje na 2 etaty, nie ma go w domu czasem 20 dób (nie dni), w międzyczasie odsypia po co najmniej kilka godzin. Jeśli jest w domu, to zazwyczaj w nocy. Wobec tego jakieś 2 razy w miesiącu mamy czas na zakupy, bo nie kupujemy na osiedlu. Sprząta też baaaardzo rzadko, bo zazwyczaj nie ma po prostu kiedy. A ja jestem leniuch i ciężko mi samej wszystko ogarnąć.
Stary 2011-01-01, 22:20   #2036
dra
Zakorzenienie

witam w nowym roku i wszystkiego najlepszego
ja myślałam,że synuś pójdzie spać,bo miał drzemke i o 20 wstał i czekał do północy,a północ wybiła i cyca chciał tak witał nowy rok i poszedł spać,ale brat przyleciał i zaczął krzyczeć i się wybudził i poszliśmy spać po 2 dopiero

hagar ja podawałam bio gaję i kupkowe sprawy były,ostatnio kupiłam actidolac baby miał to przy antybiotyku i robił kupki i podałam i kupki wróciły nawet 3 dziennie zrobi(podawałam wczesniej Dicoflor 30 ale niestety to też nie pomogło)
Pomidora to fajnie,ze do chusty się przekonałaś i trzymam kciuki za biodrka Tymusia

widzę,że nie tylko ja mam pobojowisko w domku ale taka prawda,że jak mały aktywny to trzeba się nim zająć,a jak drzemke ma to chcę odpocząć i nie mam ochoty na sprzątanie,a obiad jakoś też mi się nie chce robić,ale robię,ale z wielkim opóźnieniem,ale od kiedy w końcu siedzi w leżaczku w bujaczku to czasu mam więcej jakby,bo wezme go do kuchni patrzy się co robię i spokojnie obiadkek mogę robić,a to posprzątać,a jak drzemie mój czas,ale codziennie nie sprzatam.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Klarissa córa śliczna fajne zstawienie
no od organizacji też zależy,ale też jakie ma się dziecko,a ciebie podziwiać masz czas na wszystko,aby zrobić i jeszcze posiedzieć na wizażu
tak jak pisałam wyżej w końcu mam więcej też czasu,bo mały polubił leżaczek
w sumie mieszkam z rodzicami mogłabym im podrzucać wnuka a ja bym spokojnie sobie porobiła,ale wole aby synuś był ze mną niż tam go mam prowadzać,jedynie jak na zakupy idę to podrzucam dziadką,bo tż to od rana do nocy praktycznie pracuje i na niego nie mam co liczyć
Stary 2011-01-01, 22:35   #2037
Klarissa
Zakorzenienie

Mszu, ninaad ja się bujałam i lansowałam po Zakopcu

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci patrzą na TV ??? pozwalacie patrzec?
Nie, absolutnie nie pozwalam. Dorośli nie zwracają na to uwagi, ale obraz w telewizorze miga, to są takie mikro migawki które rujnują oczy małego dziecka. Ja zamierzam unikać telewizji najdłużej jak się będzie dało. Nie mam z tym problemu, ponieważ ja sama praktycznie wcale nie oglądam nic w telewizji.

Cytat:
przeczytałam właśnie na innym forum że na kupkę pomogły krople BioGaia, jakaś mama pisała że pediatra je zalecił i kazał odstawić inne preparaty min. bobotic.

Nam pediatra poleciła je na problemy z kupką i odkąd je bierzemy to nie mamy już zaparć To są kropelki probiotyczne, trzeba je stosować regularnie. Mam też jeszcze dicoflor i podaję od czasu do czasu.

Cytat:
Klarissa Masz rację, ale gorzej jest jak się zdanym na siebie. Tż pracuje na 2 etaty, nie ma go w domu czasem 20 dób (nie dni), w międzyczasie odsypia po co najmniej kilka godzin. Jeśli jest w domu, to zazwyczaj w nocy. Wobec tego jakieś 2 razy w miesiącu mamy czas na zakupy, bo nie kupujemy na osiedlu. Sprząta też baaaardzo rzadko, bo zazwyczaj nie ma po prostu kiedy. A ja jestem leniuch i ciężko mi samej wszystko ogarnąć.
U mnie tż też prawie wcale nie pomaga w sprzątaniu, ale jak napiszę mu listę to zakupy robi. Myślę, że to zależy od tego jaki się ma stosunek do prac domowych - ja lubię sprzątać, sprawia mi to przyjemność więc zawsze mam na to czas

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
Klarissa córa śliczna fajne zstawienie
no od organizacji też zależy,ale też jakie ma się dziecko,a ciebie podziwiać masz czas na wszystko,aby zrobić i jeszcze posiedzieć na wizażu
tak jak pisałam wyżej w końcu mam więcej też czasu,bo mały polubił leżaczek
w sumie mieszkam z rodzicami mogłabym im podrzucać wnuka a ja bym spokojnie sobie porobiła,ale wole aby synuś był ze mną niż tam go mam prowadzać,jedynie jak na zakupy idę to podrzucam dziadką,bo tż to od rana do nocy praktycznie pracuje i na niego nie mam co liczyć
Ja też nie lubię zostawiać Natalki i w zasadzie dopiero 3 razy ją zostawiłam z kimś. A co do sprzątania, to mała "sprząta" ze mną, wsadzam ją do wózka i jeździmy po mieszkaniu - ja sobie coś tam robię i gadam do niej, ona ogląda co się dzieje i jest zadowolona. Także nawet to sprzątanie to taka forma zabawy i kontaktu z dzieckiem.

Tak sobie jeszcze pomyślałam, że też wiele zależy od tego jakie jest dziecko.
Natalka jest bardzo spokojnym dzieciaczkiem.
Stary 2011-01-01, 22:40   #2038
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Ja też nie lubię zostawiać Natalki i w zasadzie dopiero 3 razy ją zostawiłam z kimś. A co do sprzątania, to mała "sprząta" ze mną, wsadzam ją do wózka i jeździmy po mieszkaniu - ja sobie coś tam robię i gadam do niej, ona ogląda co się dzieje i jest zadowolona. Także nawet to sprzątanie to taka forma zabawy i kontaktu z dzieckiem.

Tak sobie jeszcze pomyślałam, że też wiele zależy od tego jakie jest dziecko.
Natalka jest bardzo spokojnym dzieciaczkiem.
no właśnie zależy od dzieciaczka,mój do tej pory leżaczek,wózek krótko,a jak coś próbowałam robić krzyk.Ale w końcu doczekałam się momentu co siedzi spokojnie i obserwuje ,a ja mam czas na obiad,czy na sprzątanie,3,5miesiąca czekania
Stary 2011-01-02, 07:50   #2039
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie myślę jeszcze o tych kupkowych problemach... A podajecie herbatkę? Ja odkąd dopajam Natalkę regularnie co dziennie po ok. 100 - 150 ml to kupki są jedna lub dwie na dobę. Może waszym dzieciaczkom jest zbyt sucho? Jest sezon grzewczy, powietrze wysuszone grzejnikami itd. Może spróbujcie podawać więcej picia.
Stary 2011-01-02, 09:36   #2040
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Klarissa super fotki No i super że na sylwestrze się wybawiłaś a Natalka dzielnie to zniosła

A faktycznie pewnie sporo zależy od dziecka

A ja mam z małym mały kłopot Tzn dziś rano dostał butle z moim mlekiem bo odciągnęłam i po 4 h niejedzenia zjadł 100ml Czy to nie za mało?? I co po 20 minutach znowu chciał jeść Spacyfikowałam go jakoś i usnął Ale mi się właśnie wydaje że mój Franek je mało i chce często Ile powinny jeść dzieci ml po skończeniu 2 miesiąca? Dodam że karmię tylko cyckiem

Aha i w nocy jednak Franek nie posłuchał próśb mamy i mimo że po kąpieli jadł chyba ze 2 h to i tak obudził się po 4,30 h a dzień wcześniej zjadł sporo wczesnej i zasnął i spał 8h I co? Od czego to zależy?

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę jeszcze o tych kupkowych problemach... A podajecie herbatkę? Ja odkąd dopajam Natalkę regularnie co dziennie po ok. 100 - 150 ml to kupki są jedna lub dwie na dobę. Może waszym dzieciaczkom jest zbyt sucho? Jest sezon grzewczy, powietrze wysuszone grzejnikami itd. Może spróbujcie podawać więcej picia.
Klari ja też podaje Frankowi PLANTEX ale jak mu nie podam to potem kupy nie zrobi i czytałam że one pomagają na pierdy a mogą powodowa zatwardzenia i już sama nie wiem
U nas wczoraj nie było kupy Zauważyłam że robi dwie jednego dnia a następnego nie W nocy chyba go to trochę męczyło bo był niespokojny
Jaką Ty herbatkę podajesz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości