|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Kici kici miau miau
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
szyja ci miesnie i potem powiez ktora trzeba dosc mocno zszyc. to zgrubienie zejdzie ale schodzi dosc dlugo - nie przejmuj sie ja tez mam i pewnie wiekszosc mam tutaj ktore mialy niedawno cc ![]() ja po laparoskopii mimo ze to byly naciecia 1 cm tez mialam zgrubienia i one ze 3-4 miechy trzymaly ale zeszly wiec ja mysle ze bedzie dobrze.
|
|
|
|
|
#3002 |
|
Dragonfly
|
Mallinka,wspolczuje smierci dziadka..
De,no debil,powinien mi pomoc,a on w ogole taki bez tolerancji,ale chyba bedzie musial zostac z mala na pare dni bo ja ide jutro lub pojutrze do szpitala ![]() Bo ja karmie tylko piersia i miesiaczki nie powinnam miec,w dodatku biore tabletki przy ktorych krwawienia wystepuja ale podobno sa skape,a ja mam bardzo mocno az skrzepy leca..Juz sie zastanawiam czy aby na pewno mnie dobrze wylyzeczkowali po porodzie bo jesli nie to moge miec bardzo powazny problem i dlatego ide na IP,tylko martwie sie strasznie o mala bo babka z nia jutro zostanie,a jak mnie zostawia to nie wiem jak tz sobier poradzi,on nawet pampersa nie potrafi jej przebrac..No i nie potrafie duzo sciagac mleka wiec jak mnie nie bedzie to chyba bede musiala dac jej mm,a co z moja laktacja??
|
|
#3003 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ślicznie wyglądasz!...a co do łozka , nasza spi w swoim w dzień, w nocy na pierwsze spanie od 23ej do 4ej śpi tez u siebie, a a jak w nocy sie budzi to na karmienie biore ją do łózka i tak juz razem zasypiamyMallinka - wspólczuje smierci Dziadka - ja przezyłam to 3 lata temu, ale do tej pory pamiętam jak płakałam bardzo, a teraz czuje ze nad nami czuwa, bo w Jego mieszkaniu jestesmy; Trzymam kciuki za cierpliwość co do Dzieciatka, początki bywaja trudne, ja tez sie denerowałam i nadal denerwuje, ale dasz sobie na pewno radę ![]() Pelnia - co do bioderek to my mieliśmy z ksiązeczce napisane USG w 2 tyg , więc wszedzie rówznie bywa, moze faktycznie zalezało to od tego, ze cos było nie tak, bo mała ma cały czas ortogatki ; a jesli chodzi o ubranka to jak na razie prasuje, bo sa takie milutkie, ale właśnie zastanawiam sie kiedy mi się znudzi De, Artystka , Beatko - ślicznie wyglądacie, no doslownie az sama sie buzia smieje i jak to od razu widac szczescie na twarzach MAM Beatko, ja mam chyba ze 30 do zrzucenia sprzed ciązy bo te ciązowe 20 juz zesżło na szczęscie, zamierzam przyjrzec sie bardziej rozkładem na białka, weglowodany i tłuszcze , czyli taka zblansowana diete, no i zastosowac jakies domowe ćwiczenia Weronisia to rzeczywiście udany zakup ja jeszcze przemysle czy nosidło czy chusteZenia witamy śliczna Kruszynka!Kularek Jaś wygląda super , a w tych niebieskim komplecie bosko! Któraś z Was pytała czy sie denerwujemy przy dzieciach?.... no wiec ja musze przyznać, ze jak Alicja płacze, strasznie płacze, nawet drze sie i nie za bardzo wiem o co jej chodzi to trafia mnie coś , jak nie ma tz , który na dziecko działa kojąco dosłownie, az zazdroszcze - to wtedy musze ja odłozyc mimo ze krzyczy strasznie, wyjsc do drgiegio pokoju, wziac kilka głebokich oddechów i wrócić....i od nowa .... zazwyczaj pomaga Artystka trzymam kciuki za wizyte na IP ![]() Irsin , a którą dokladnie karuzelkę tiny love? Viki jak Michalek, coś się polepszyło, byliscie u lekarza? Ishka i jak tam utrzymuje sie temperatura? Moja Alicja ma 35,6 - jakos tak zawsze malo, czy Wasze dzieci tez takie niskie temperatury maja? Wszystkim Mamom cudownego roku 2011 , zebysmy w tym gronie przezywały pierwsze urodzinki naszych Pociech!!!
Urodziłam się 13ego w piątek Nasz Skarb Nasze nadchodzące Szczęście Edytowane przez essence30 Czas edycji: 2011-01-02 o 00:14 |
||||
|
|
|
#3004 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moj ma ok. 37 mierzone w pupie. A mi po ciazy zepsula sie skora na ramionach Na swoje urodziny idziemy z tz do sauny i na basen, min. na 4 godziny ![]() ---------- Dopisano o 04:49 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ---------- Cytat:
i po kapieli nastepny. Zawsze trafilo na tzeta i to on przewijal
|
|||
|
|
|
#3005 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mallinka, wspolczuje smierci dziadka Co do ilosci jedzenia, to nie obawiaj sie ze je za duzo. Mnie tez sie tak wydawalo bo moja mala tez potrafila zjesc 60 ml w pierwszych dniach. W drugim tygodniu to juz po 80ml zjadala , W pierwszych 3 czy 4 dniach tez ja dokarmialam mm bo jeszcze z produkcja mleka nie nadazalam.Jesli chodzi o butelki to ja tez uzywam aventu i jestem zadowolona, ale w sumie to nie mam porownania bo innych nie uzywalam. Tylko one maja taki okragly smoczek, raczej nie przypomina mi naturalnego ksztaltu sutka podczas ssania Cytat:
![]() Wiele z was pisze ze zazdrosci mi pogody. Faktycznie teraz jest super ale jak przyjdzie lato to juz nie ma czego pozazdroscic. Wtedy to ja bede wam zazdroscic No bo jak jest 45-50 st w cieniu to czlowiek sie rozplywa juz po kilku sekundach na powietrzu. Wtedy trzeba sie zakamuflowac w domu jak kret i wychodzic tylko do centrow handlowych bo tam jest klimatyzacja Dlatego teraz korzystam poki moge, jak mala miala zaledwie trzy dni to pomimo bolacego krocza juz wyszlysmy po raz pierwszy na spacer, a raczej na zakupy
|
|||
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja naszemu temperatury nie mierzyłam jeszcze, więc nie wiem, jaką ma. Tak "na dotyk" raz jest trochę cieplejszy, raz chłodniejszy, podejrzewam, że to może być zależne np. od pory dnia
Dzięki, Ranka
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, mała je bebiko, w szpitalu tym była dokarmiana i jej nic nie było, więc stwierdziłam, że po co kombinować i kontynuuję dawanie jej tego. Ale oczywiscie wpierw zawsze pierś
w nocy nawet nie chciała mm, widocznie pierś jej wystarczyłaMallinka, przykro mi z powodu śmierci dziadka Moja też darła się przebieraniu, jakbyśmy jej jakąś krzywdę robili. Ale teraz jest o niebo lepiej. Ja do niej dużo gadam i to ją uspokaja Poza tym lubi jak jej smaruję pupę kremem, lezy na brzuszku i ma zadowolony wyraz twarzy no i po pupie tez muszę ją poklepać bo to uwielbia![]() co do karmienia, położna mi mówiła, że jak dziecko nie chce ciągnać to można polać troszkę mleczkiem brodawkę i przystawić. Moją to zacheciło w szpitalu do picia ![]() Artystka, od jednego wypicia mm nic się nie stanie z laktacją a Twoje zdrowie najważniejsze.
|
#3008 |
|
Rozeznanie
|
Ja od samego początku co kilka dni mierzyłam temperaturę i ciągle wahala sie w przedziale od 35,9 - 36,6. Myślę, że to zależało od nastroju dziecka (czy wcześniej płakalo czy było spokojne) od tempeatury w pomieszczeniu oraz od pory dnia. Wieczorem była inna niz np rano tego samego dnia.
Mój maluszek dziś coś marudzi - nie wiem dokładnie dlaczego. Straciłam głos od rana i możliwe że fakt że z nim nie mogę rozmawiać na to wpływa ;/ Jak sądzicie??? |
|
|
|
#3009 |
|
Wtajemniczenie
|
Wychodzi na to, ze ja mam jakies wrzeszczace dziecko ostatnio
![]() Moj sie nie drze przy przebieraniu jak jest lampa grzejna wlaczona. No i jak ma pelny brzuszek. Przewaznie jednak przebieram przed jedzeniem, bo po jedzeniu lepiej go nie ruszac, bo pawik murowany. Moj tz jak byl maly tez puszczal pawiki na odleglosc wiec maly ma to po nim ![]() Czasem dajemy mu czesc mleka, np z cyca by sie troche uspokoil, podnosimy do odbijania, przebieramy i wtedy nie ma takiego wrzasku, i karmimy dalej. A tak sie cieszylam, ze maly nie ulewa, a ostatnio zaczal. Moj sie tez w nocy najadl cycem i wiecej nie chcial.Od razu zasnal. |
|
|
|
#3010 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi
Beata Batumi świetnie obydwie z malutką wyglądacie ![]() monana27 ja często śpię z moim małym w łóżku, bo on śpi bardzo niespokojnie, wzdęcia mu przeszkadzają to biorę go do siebie, bo nie chce mi się co 5 minut wstawać i go uspokajać i podawać mu smoczek, ale jak zaśnie głęboko to od razu do łóżeczka. Ale już pojawił się problem bo spodobało mu się spanie na miękkim materacu lub poduszce i ten materac z łóżeczka to mu się nie podoba że taki twardy. ranka- nadżerka mallinka ja miałam podobne odczucia gdy wróciłam z małym ze szpitala, też chciałam żeby ktoś go zabrał ode mnie jak najdalej a teraz to już świata poza nim nie widzę ![]() kretencja ja bliznę mam ładną równą, ale pod skórą czuję takie zgrubienia, lekarka chirurg u której byłam gdy mi rana ropiała powiedziała że te zgrubienia są normalne. essence mój ma zawsze temp w granicach 36,6 -36,9 |
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
NUCHISIA, ja też mam te zgrubienia pod skórą, wzdłuż blizny, są ze 3 albo 4. Tak że pewnie to to samo co u Ciebie
A mój mały terrorysta połapał się, że jak popłacze to ktoś do niego przychodzi, pogłaszcze, przytuli. I od kilku dni zrobił się strasznie "towarzyski" - kwęka albo wręcz popłakuje, ale tylko do momentu aż ktoś go na ręce weźmie. Wtedy natychmiast wszystko jest w porządku, jakby go ktoś na inny program przełączył
|
#3012 |
|
Przyczajenie
|
Hej mamuśki
U nas już 7 tydzień leci. Byłyśmy na szczepionce. Mała była kłuta 3 razy - ryk nieprzeciętny, ale na szczęście żadne powikłania się nie pojawiły. Ula urosła bardzo z 3400kg przy wyjściu ze szpitala zrobiło się 5555kg, a z 53cm skoczyliśmy na 60cm, nawet lekarka była w szoku. Już niedługo będę musiała wymienić ciuszki na większe. Karmię tylko piersią, kryzys laktacyjny minął. Od pewnego czasu tylko obserwuję, że tak w okolicy godziny 17 mam mniej pokarmu niż np. w nocy, kiedy to leje się strumieniami. Nie wiem od czego może to zależeć... W sylwestra miałyśmy pierwszy raz mega zaparcie, które po godzinie płaczu i stękania minęło. Beata Batumi super wyglądacie Kretencja Ulka ma tak samo, strasznie nie lubi leżeć sama, zawsze musi się coś koło niej dziać, no chyba że śpi, wtedy to najmniejsze stuknięcie może ją rozbudzić.
U prawdziwego zucha pierwsza rodzi się dziewucha Urszula Kalina http://www.suwaczki.com/tickers/zem3df9h7vzatn24.png _________________________ ____________________ Marzyć i mysleć, choć życia nie stworzył Disney
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Mill, mój na szczęście łatwo się nie budzi - jak już zaśnie to można koło niego głośno rozmawiać, śmiać się, a nawet stukac młotkiem w sąsiednim pokoju
![]() Tymek urodził się długi na 57cm, więc my już w 5 tygodniu powoli zaczęliśmy wymieniać ciuszki na rozmiar 62, ale niektóre są już dobre, a niektóre jeszcze trochę za duże - różne te rozmiarówki są...
|
#3014 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
dziewczyny mam problem którym się bardzo martwię to znaczy - wczoraj większość kupek, które Jaś zrobił były zielone jedne mniej inne bardziej, w nocy spał bardzo ładnie do 2 a potem do rana już prawie wcale i cały czas na rękach inaczej płakał i się prężył i stękał jak na kupę zasnoł może z godzinę temu dopiero, rano po nocnym stękaniu zrobił 2 żółciutkie już kupki -ale te kupy wczoraj i dziś we wszystkich jest śluz i też w jednych mniej w innych więcej -i od czego to może być ???? ![]() ![]() do naszej pani mamy jechać w środę na wizytę czy jechać wcześniej do jakiegoś innego lekarza ??? co radzicie ???a ja jestem pół przytomna z niewyspania i ręce mi zaraz chyba odpadną Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Kularku, a nie zjadłaś czegoś nowego? Bo wydaje mi się, że to może byc objaw jakiejś nietolerancji pokarmowej. Ja w sylwestra poszalałam i zjadłam - głupia - nawet trochę chipsów. Cały wczorajszy dzień był ryk, prężenie się i właśnie dziś w nocy dwie kupki żółte, ale leciutko śluzowate. Na razie jest OK, więc nie panikuję tylko obserwuję i czekam na rozwój wypadków
![]() Myślę, że jeśli do jutra sytuacja się nie zmieni to może powinnaś skonsultować się wcześniej z lekarzem.
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie w tym Nowym Roku
![]() U nas marudzenia ciag dalszy ale juz troszke lepiej....najgorzej wieczorami. Junior to teraz niejadek przez te dziasła wcina ale taki niespokojny że ledwo utrzymuje butle w reku a nieraz mi ja z reki wytrąci mam nadzieje że mu przejdzie niedługo chociaz jak juz zaczną mu wychodzić to co chwile tak bedzie...no coz życie u nas akurat sie wczesniej zaczeło to ząbkowanie i pewnie bedziemy sie meczyc z pare miesięcy.Kretencja ja tez miałam taką lekko pofalowaną tą blizne ale teraz juz mam gładziutką ![]() Essence temperatura narazie minęła biegunka też tylko nie ma apetytu zbytnio bo jak wkładam mu butle do buzi to ją gryzie a nie pije
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
ishka, wspolczuje problemow z dziaselkami. Wszystkie nas to czeka
![]() Macie fotki tuz po porodzie? Wzruszylam sie, bo wlasnie odkopalam taka Na mnie nie patrzcie, spuchnieta bylam pod koniec ciazy strasznie |
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kretencja no właśnie myślę co by to mogło być i ja teraz to niewiele jem głównie to chleb z masłem i szynką lub białym serem i dżemem jabłka na parze, rybę też na parze piję wodę, herbatę i rumianek, anatola ze śmietanką kilka razy piłam też mleko takie od krowy ale ostatnio na początku tyg i nic małemu nie było (w szpitalu tez dawali mleko na śniadanie) ale jak tak sobie myślę to w czwartek zjadłam kluski z jagodami czy to może być od tego ??? i chyba masz rację, zresztą i tak nie wytrzymałabym do środy pojedziemy jutro do przychodni a w środę swoją drogą do naszej lekarki. A u Ciebie to może od tego jedzenia bo czytałam, że może tak być właśnie |
|
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Wklejam zdjątko swierzo upieczonego tatusia z małym bo mamusia wyglądała po cc jak śmierc...
|
#3020 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
![]() A ja na IP nie jade bo krwawienie slabnie,ale w tym tygodniu ide zrobic USG nerki,to brzuch tez od razu mi sprawdza.. Dzis uwaga uwaga tz zostaje sam z mala,bo ja jade na ploty z kolezanka,ciekawa jestem jak on sobie poradzi ![]() ![]() a zeby mu sie osrala po pachy bedzie mial kare za to ze ostatnio byl taki niedobry
|
|
|
#3021 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
dziś się pojawiam w trochę lepszym nastroju ![]() z tego wszystkiego wczoraj Wam nawet życzeń noworocznych nie złożyłam to się dzis poprawiam :życzę Wam zdrowia dla Waszych Maluszków-to najważniejsze, duzo cierpliwości i czerpania radości z macierzyństwa i pociechy z TZtów ![]() Artystka mam nadzieję że okaże się że to nic niepokojącego i nie będziesz musiała zostać w szpitalu, a jeśli tak się zdarzy to może to dobrze zrobi dla TZta... Aliszcze próbuję polewać piersi mlekiem, glukozą, a dziś top już samo leci-tryska jak Małego przystawiam ale on chyba już nie umie zassać widzę jak miętoli tym języczkiem i liże pierś ale nie zasysa sukcesem jest już że nie ucieka od piersi ale chyba rozleniwił się przez te butelki daję mu teraz najpierw moje odciągnięte a potem jeszcze 60mm-wydaje mi sie że to bardzo dużo...bo mojego jest ok 30-40 wyślę TZta wieczorem żeby w smyku jakieś 2 butle kupił-avent i może coś jeszcze mu doradzą... noc mieliśmy spoko, trochę płakał ale wtedy w łóżku na rękach go uspokajałam i jak zasypiałto TZet go odkładał ![]() i spał od 6.15 do 10.30-już się niepokoiłam, ale ktos mi powiedział że min raz na dobę powinien przespać 3 godziny, to chyba ok ?teraz TZ poszedł na troche do pracy a mi jakoś udało się go ululać w wózeczku jutro mam nadzieję przyjdzie położna i coś doradzi z tym przystawianiem, póki co czytam wszystko co mam w domu i szukam jakiś porad. o dziwo po CC jestem w dobrej formie, nie biorę żadnych przeciwbólowych, tylko raz w szpitalu wzięłam 1 ketonal-bo wydawało mi się że zaraz się rozkręci ![]() tylko te bóle na @ są takie sobie, ale one są chwilowe ![]() na pogrzeb dziadka oczywiście nie mogę jechać-przykro mi, ale będę w domu o nim myślała... już był bardzo schorowany-od 5 lat nie widzial i leżał, więc wierzę że teraz ma lepiej dziękuję za słowa otuchy a TZet jest kochany i bardzo mi pomaga-jestem wzruszona tym wszystkim tylko się rozchorował i przy malym chodzi w maseczce ![]() przeleciałam pobieżnie po postach i nie widzę Koootka i Anecki i paru innych dziewczyn chyba macierzyństwo daje nam nieźle w kość...muszę Wam powiedzieć że jestem w szoku jak to się wszystko zmieniło i jednocześnie przerażona jak nasze życie będzie teraz wyglądać nie mam pojęcia jak tu do sesji się przygotować i w ogóle zrobić prace domowe, które mam do oddania oczywiście piszę ten ppost 2 godzinę...
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Mallinka, znam ten ból
Też na początku pisałam jednego posta 2-3 godziny Ja po cc dostawałam przeciwbólowe tylko na pooperacyjnej, przez pierwsze 12 godzin, potem już nic nie brałam ![]() Kurczę, ja się w ogóle nie zastanawiałam i nie zastanawiam ile Tymek przesypia. Czasem śpi bez przerwy zaledwie pół godzinki (to raczej w dzień), ale w nocy potrafi teraz przespać 5 godzin! Jak był mniejszy to trochę krócej, około trzech... Myślę, że nie ma co się nad tym zastanawiać za dużo ![]() Zdjęcie krótko po porodzie z dzieckiem... Mam takie i je uwielbiam, jedno z moich najbardziej wzruszających zdjęć
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2011-01-02 o 13:15 |
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
No mam nadzieję że będzie coraz lepiej
wstawiłam obiad, ale czy uda mi się go zrobić ![]() mam prośbę o linki do kołysanek jakie polecacie i do suszarki z góry dziękuję
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
My puszczamy małemu do snu dźwięki natury. Na Wrzucie wpisz sobie "muzyka relaksacyjna odgłosy natury"
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
Mój maluszek jeszcze nie reaguje na żadną muzyke a nawet na karuzele którą ma nad łóżeczkiem, mam nadzieje ze niedługo sie to zmieni i bedzie sie uspokajał. Narazie i tak nie chce spać w łóżeczku i śpi z nami w łóżku albo w wózku. Choc obiecałam sobie ze nie bede z nim spac to nie potrafie go samego tak zostawiac na noc
|
|
|
|
#3026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetne ! a badania powtórz koniecznie ![]() kretencja ja też mam zgrubienia kurcze wczoraj zjadłam też trochę czipsów monster munch (czy jak tam się piszę) ale narazie nie jest tak źle świetne macie te zdjęcia poporodowe ![]() mallinka kondolencje moja nie lubiła na początku, a teraz jest taka spokojna na przewijaku że szok ![]() dziewczyny czy przed każdym karmieniem dajecie 15 kropelek sab simplex? ja po cc jak wychodziłam z samochodu wracając ze szpitala płakalam na schodach z bólu, ale to może też ma wpływ na to że mnie tak wymęczyli i tyle godzin rodziłam własnymi siłami a może po prostu mam mały próg bólu. nie wiem. nie mam czasu ostatnio na nic. a o nauce już nie wspomnę. a sesja się zaczyna (((((((((((((((((((
|
|
|
|
|
#3027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a linki do kolysanek, prosze bardzo http://www.youtube.com/watch?v=eqAHpa2vX_Y http://www.youtube.com/watch?v=aFekW...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=YsXrD...e=more_related http://www.youtube.com/watch?v=PI-ba...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=Fk-da...eature=related http://www.tekstowo.pl/piosenka,sewe..._okruszka.html odkurzacz ![]() http://w305.wrzuta.pl/audio/5XuTfrQH...acza_by_jaworc suszarka http://www.sendspace.pl/file/4a5d3528205665dc736069e I mam jeszcze zdjecie malego doslownie pare sekund po narodzinach, sama robilam
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2011-01-02 o 14:58 |
|
|
|
|
#3028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
paulinka
dawkowanie sab simplex: 1 dzien - 4 razy dziennie 10kropli 2 dzien 5 razy dziennie po 15 kropli i potem 4 razy dziennie po 15 kropli ja podawalam niezaleznie od karmienia po okreslonej ilosci godzin. ja mam maly baby blues - dziecko moje mnie nie wzrusza ani nie cieszy. jakby sypiala normlanie i dala sie wyspac mi to moze by to inaczej wygladalo. najchetniej to bym ja komus oddala, albo cofnela czas i wcale w ciaze z wyboru nie zachodzila. do tego malej robia sie wkolo panzokci zadziorki ze skorek i przy kciuki ma taka rope ze szok, 3 dzien juz rywanolprzykladam, a dzis patrze w drugim kciuki tez juz czerwone sie robi :/ pochlastam sie. aliszcze no ja tez bebikopodaje to najwzwyklejsze. a wczoraj po cycu dostala butle bo ciagle zasysala raczki,a po butli chwile jeszcze cyca a butli calej nie wydoila ok 40ml.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-01-02 o 15:22 |
|
|
|
#3030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

szyja ci miesnie i potem powiez ktora trzeba dosc mocno zszyc. to zgrubienie zejdzie ale schodzi dosc dlugo - nie przejmuj sie
ja tez mam i pewnie wiekszosc mam tutaj ktore mialy niedawno cc 

i po kapieli nastepny.

to znaczy - wczoraj większość kupek, które Jaś zrobił były zielone jedne mniej inne bardziej, w nocy spał bardzo ładnie do 2 a potem do rana już prawie wcale i cały czas na rękach inaczej płakał i się prężył i stękał jak na kupę zasnoł może z godzinę temu dopiero, rano po nocnym stękaniu zrobił 2 żółciutkie już kupki -ale te kupy wczoraj i dziś we wszystkich jest śluz i też w jednych mniej w innych więcej -i od czego to może być ????
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 
ale narazie nie jest tak źle
a może po prostu mam mały próg bólu. nie wiem. nie mam czasu ostatnio na nic. a o nauce już nie wspomnę. a sesja się zaczyna 
a butli calej nie wydoila ok 40ml.