W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-02, 13:17   #91
Jelly37
BAN stały

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
ja też ale u nas nawet 56 jest za duże!!!

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

rana ciągnie- fakt, trochę piecze- znaczy goi się. Chodzę ok, wstaje się ciężko- od razu piecze. fakt z dnia na dzień mniej. Ale ból po zejściu znieczulenia, miałam podpajęczynówkowe- niewyobrażalny. Ja jestem alergikiem i był problem z lekami przeciwbólowymi. Cały dzien po kroplówki, antybiotyki. W I dobie dostałam ok 7 l płynów

Jaka cudna
Jest po prostu prześliczna
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:17   #92
olbka
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Muron, jaka ona śliczna!!!

Gratulacje dla mamy!!!!!

słuchajcie, coś Katarina się nie odzywa, nie?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:18   #93
mysiopez
Zadomowienie

muron - ona jest boska prześliczna

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:23   #94
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

no cisza jakaś......... a następna w kolejce jest e_rosa

muron
czy możesz napisać w którym tc. urodziłaś?? bo to tak do naszej listy

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2011-01-02 o 13:26
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:24   #95
Justyna M
Rozeznanie

Muron powtórzę po innych dziewczynach ale Ona jest po prostu cudowna

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:28   #96
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

wklejam jeszcze raz naszego dzisiejszego newsa , bo edytowałam, edytowałam i pogubiłam się

WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI: MAMY KOLEJNĄ MAMĘ ROZPAKOWANĄ Charmeuse25

"Cześć, chciałam sie pochalić że już sie rozpakowałam ;-) Moj synek Szymek urodził sie 26 grudnia ważył 2950 i mierzył 55 cm.
Do tej pory nie miałam możliwości Was poinformowania bo niestety Mały miał żółtaczkę i trzymali nas w szpitalu 7 dni. Teraz jesteśmy w domu wiec mogę się z Wami podzielić moim skarbkiem. Będę wdzięczna za dopisanie. Pozdrawiam serdecznie "
GRATULACJE i oczywiście dopisuję do listy
Stary 2011-01-02, 13:31   #97
muron
Zakorzenienie

o jej też taki maluńki Raźniej mi;-) K spi już 2 godz, a mnie biust boli, ja nie chcę laktatoraaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa, mam nadprodukcję;-) Dorobię jako mamka;-)

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
no cisza jakaś......... a następna w kolejce jest e_rosa

muron
czy możesz napisać w którym tc. urodziłaś?? bo to tak do naszej listy
w 39 tc przy dużych skurczach, których nie czułam;-) Dlatego trzeba było przyspieszyć

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

śliczna po mamie ha ha;-) Nos ma mój i dłonie. Przedziwne widzieć swoje dłonie mini, paznokcie nawet- przedziwne. Zamówiłam 3 pajace 50-56;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:36   #98
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
o jej też taki maluńki Raźniej mi;-) K spi już 2 godz, a mnie biust boli, ja nie chcę laktatoraaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa, mam nadprodukcję;-) Dorobię jako mamka;-)

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

w 39 tc przy dużych skurczach, których nie czułam;-) Dlatego trzeba było przyspieszyć

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

śliczna po mamie ha ha;-) Nos ma mój i dłonie. Przedziwne widzieć swoje dłonie mini, paznokcie nawet- przedziwne. Zamówiłam 3 pajace 50-56;-)
dzięki, widać, że mamusia dumna z córeczki
Stary 2011-01-02, 13:36   #99
ligotka
Rozeznanie

muron jest przecudowna i przesliczna Zakochalam sie, wlasnie powiedzialam mojemu m ze jak sie takie sliczne dzieci w sosnowcu rodza to ja juz nie mam watpliwosci - bo on ciagle marudzi ze to za granica i dziecku krzywde robi...... Ale normalnie napatrzec sie nie moge!!!!
Gratuluje nowej mamusi!
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:39   #100
Jelly37
BAN stały

Cytat:

Naprawdę nie czułaś?
Kurde,też tak chcę
To właśnie słodko,gdy widzisz swoją mini wersję
Mój mąż,jak zobaczył synka,to powiedział od razu: on jest podobny do ciebie....
I cóż,prawda,po mężu ma tylko oczy i uśmiech

Muron,jeszcze raz ogromne gratulacje

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
wklejam jeszcze raz naszego dzisiejszego newsa , bo edytowałam, edytowałam i pogubiłam się

"Cześć, chciałam sie pochalić że już sie rozpakowałam ;-) Moj synek Szymek urodził sie 26 grudnia ważył 2950 i mierzył 55 cm.
Do tej pory nie miałam możliwości Was poinformowania bo niestety Mały miał żółtaczkę i trzymali nas w szpitalu 7 dni. Teraz jesteśmy w domu wiec mogę się z Wami podzielić moim skarbkiem. Będę wdzięczna za dopisanie. Pozdrawiam serdecznie "

Gratulacje
I czekamy na fotki maluszka
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:39   #101
kaskup
Rozeznanie

Muron i ja sie dołanczam do zachwytów nad Twoja malutką cudo po prostu

Charmeuse25 gratulacje!!
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:46   #102
weraa11
Zadomowienie

muron jaka ona slodziusia jest

charmeuse gratuluje

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:50   #103
muron
Zakorzenienie

dzięki) Miło czytać.

Serio nie czułam skurczy już od tego tygodnia przed wigilią nic. Czułam się źle ale skurczy nie. Na KTG przed operacją góry co chwila- a ja -NIC

ligotka- oddział suuuuuuuuuper. Na porodówce lezałam na przygotowaniu. genialne sale porodowe.

Tam jest: Oddział Septyczny
Ginekologoiczny
Położniczy
Noworodkowy
a i Patologia Ciąży

łóóżka na opilota- 8 możliwości ustawien, łącznie z wysookością, szafeczki, wanienka-zlew dla noworodka, szafki,dużo, przewijaki z lampą na podczerwień powklejam foty
poducha z pierza

byłam w maju, personel znam. Położne na położnictwie boskie, lekarze super, choć ordynator przeraża;-), mam zastrzeżenia do ok połowy położnych z noworodków...no ale cóz, muszą być minusy;-) Na położniczym boskie kobity Niektóre pamiętają jak ja się rodziłam;-) bo pracowały z moim dziadkiem to skumały;-)

Jedzenie- no byłam na diecie 48 godzin na wodzie
w 2 dobie kleik ryżowy x2 na wodzie
potem suchary, woda, niesłodzona herbata
potem bułka i zupa z ziemniaka;-)

Ale w maju jedzenie było typowo szpitalne, nie za dobre

Stary 2011-01-02, 13:53   #104
s_a_j
Rozeznanie

Kalina miss piękności, przecudnie słodkie ustka

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Charmeuse25 gratulujemy synka Czekamy na wieści jak się czujecie, co u Was słychać, no i oczywiście na fotę Szymona
Stary 2011-01-02, 13:57   #105
muron
Zakorzenienie

oddział
sala łazienka (1 na 2 pokoje)

i nie mój szpital ale w każdej sali taki przewijak, u mnie na zdjęciu widzicie tylko jego lampę i kącik niemowlaka;-)

Oddział i jego działanie to zasługa ordynatora. Ustawia personel równo i odwiedzających- jedna osoba na pacjentkę w obuwiu zmiennym, bez tobołów i kurtekJestem za!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łazienka.jpg (52,5 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stól.jpg (34,5 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010075.jpg (108,7 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC310066.jpg (61,6 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC310074.jpg (59,5 KB, 70 załadowań)

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2011-01-02 o 14:02
Stary 2011-01-02, 13:58   #106
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;24110639]Gdzieś czytłam że są takie specjalne rurki (odgazowujące) które wkładasz ,zamiast termometru-jak to się dokladnie nazywa to nie wiem[/QUOTE]
kateter rektalny http://allegro.pl/listing.php/search...lny&category=0

muron - mała słodziutka

Charmeuse25 - gratulacje

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:00   #107
ligotka
Rozeznanie

muron brzmi cudnie, chetnie juz bym tam pojechala ale musze z miesiac conajmniej jeszcze poczekac.... moj lekarz tez tam przyjmuje i chwalil wszystko, ale wiadomo w koncu kazdy chwali swoje, a Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. Ja mam jakies 14km do szpiatala wszyscy mnie strasza ze nie dojade - tak jak bym miala urodzic w 5 minut. No i teraz juz sie uparlam. Poza tym podejrzewam ze spotkamy sie z agape - w sumie mamy szczescie co do spotkan (na razie 3 razy i zadne nie umowione hehe)
Stary 2011-01-02, 14:02   #108
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
muron brzmi cudnie, chetnie juz bym tam pojechala ale musze z miesiac conajmniej jeszcze poczekac.... moj lekarz tez tam przyjmuje i chwalil wszystko, ale wiadomo w koncu kazdy chwali swoje, a Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. Ja mam jakies 14km do szpiatala wszyscy mnie strasza ze nie dojade - tak jak bym miala urodzic w 5 minut. No i teraz juz sie uparlam. Poza tym podejrzewam ze spotkamy sie z agape - w sumie mamy szczescie co do spotkan (na razie 3 razy i zadne nie umowione hehe)
a do kogo chodzisz????????

Stary 2011-01-02, 14:07   #109
ligotka
Rozeznanie

do dr Gosciniewicza
Stary 2011-01-02, 14:08   #110
olbka
Zadomowienie

dziewczyny, jaki laktator kupujecie, avent czy medela czy jeszcze inny? Bo ja się zbieram do kupna zanim jeszcze urodzę, bo potem może być zonk... ale nie wiem, co kupić a Wy jakie macie albo jakie planujecie?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:11   #111
MARIKA.S
Zadomowienie

muron Kalinka jest cudowna!!!! A te usteczka!! Jakby miała pomalowane Może obcasiki już tez ma na nóżkach?

Charmeuse25
Gratulacje!!!!! Czekamy na relacje i zdjęcia synusia

olbka ja mam najzwyklejszy laktator "Lakta Plus" i spisuje się na medal
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:26   #112
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
A ja zaczęłam 37 tydzień!!!!!!!!!!!!!! czyli mogę już rodzić! Wczoraj miałam 3 ataki paniki z tego powodu i mąż siedział i przytulał aż mi przeszło.. biedny mąż...
lepiej jeszcze poczekac az sie szkonczy ten tydzien wtedy dopiero oficialnie jest ciaza uznana jako donoszona, a najlepiej to doczekac do 39tyg

Cytat:
ja też ale u nas nawet 56 jest za duże!!!

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

rana ciągnie- fakt, trochę piecze- znaczy goi się. Chodzę ok, wstaje się ciężko- od razu piecze. fakt z dnia na dzień mniej. Ale ból po zejściu znieczulenia, miałam podpajęczynówkowe- niewyobrażalny. Ja jestem alergikiem i był problem z lekami przeciwbólowymi. Cały dzien po kroplówki, antybiotyki. W I dobie dostałam ok 7 l płynów
SLiczna jest! Gratulacije!!

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
dziewczyny, jaki laktator kupujecie, avent czy medela czy jeszcze inny? Bo ja się zbieram do kupna zanim jeszcze urodzę, bo potem może być zonk... ale nie wiem, co kupić a Wy jakie macie albo jakie planujecie?
avent reczny mialam do niczego i nikomu nie polecam

teraz bede miala elektryczny Medela In style, nie mam doswiadczenia z tym laktatore ale ten pokrywa mojej ubezpieczenie, z tego co czytam ma super opinie na necie

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:34   #113
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
oddział
sala łazienka (1 na 2 pokoje)

i nie mój szpital ale w każdej sali taki przewijak, u mnie na zdjęciu widzicie tylko jego lampę i kącik niemowlaka;-)

Oddział i jego działanie to zasługa ordynatora. Ustawia personel równo i odwiedzających- jedna osoba na pacjentkę w obuwiu zmiennym, bez tobołów i kurtekJestem za!!!
Na takim oddziale to można leżeć

mała jest urocza
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:35   #114
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
ja mam ręczny Tommee Tippee - ale opini własnej jeszcze o nim nie mam
Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
lepiej jeszcze poczekac az sie szkonczy ten tydzien wtedy dopiero oficialnie jest ciaza uznana jako donoszona, a najlepiej to doczekac do 39tyg

SLiczna jest! Gratulacije!!

avent reczny mialam do niczego i nikomu nie polecam

teraz bede miala elektryczny Medela In style, nie mam doswiadczenia z tym laktatore ale ten pokrywa mojej ubezpieczenie, z tego co czytam ma super opinie na necie
wiem, że lepiej poczekać do 39 tygodnia nie chce go jeszcze urodzić dobrze mi z nim w brzuchu

to chyba jest cud, że ja dotrwałam do tego tygodnia.. najpierw nie mogłam zajść, pózniej się dowiedziałam, że przy mojej chorobie częściej dochodzi do poronien.. więc bałam się przywiazac.. póżniej się bałam, że nie donosze ciaży, że coś mu się stanie.. a teraz już koniec.. i dalej się boje, że coś pójdzie nie tak..

a jutro rano szybka pobudka i KTG

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:43   #115
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Witam i ja w nowym watku
Ehh nie lubie koncowki ciazy, ale ja w ogole ciazy nie lubie, wole ten okres po, z
ja tez nie ale wytrzymam (mam nadzieje) do 10 lutego dla dobra dziecka
i koniec to juz moja ostatnia ciaza

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:01   #116
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
muron swietnie ze juz w domku, nie martw sie, wszystko sie pouklada, dzieki za wiesci na temat oddzialu, teraz juz jestem pewna gdzie pojade
No i reszte zapomnialam co mialam pisac! AaAa gosci wczoraj mialam, mamusia przywiozla wyprawke (jupi!) teraz juz mam prawie wszystko! A i gore prania... Buuuuuziaki MIlego dnia
to może rzeczywiście się tam gdzieś spotkamy tylko moja mama ostatnio "ale wiesz że dziecko miejsce urodzenia będzie potem wszędzie podawać?" ale muron mnie przekonała że warto

a my jak wracaliśmy spod spodka po północy to zachaczyliśmy o budke z goframi i wcinalam rurke z kremem

i w nowy rok jak się obudziłam to pierwsze co to pomyslałam sobie że za miesiąc będę za kogoś odpowiedzialna a odpoowiedzialność nie jest moim atrybutem i pierwszy raz w ciąży poczułam przerażenie...

muron
rady zanotowane Kalinka przesliczna

Cytat:

Do tej pory nie miałam możliwości Was poinformowania bo niestety Mały miał żółtaczkę i trzymali nas w szpitalu 7 dni. Teraz jesteśmy w domu wiec mogę się z Wami podzielić moim skarbkiem. Będę wdzięczna za dopisanie. Pozdrawiam serdecznie " __________________

A tak to się zastanawiałam co u Was słychać?

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

śliczna już się zakochałam
gratulacje dla kolejnej mamy

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:11   #117
cytrynka3002
Zadomowienie

Muron - Twoja Kalina jest po prostu PRZEPIĘKNA. Bez kitu, mała modelka z niej. Śliczne dzieciątko, razem z mężem się zachwycamy.

[QUOTE=lilijka3;24113024]WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI: MAMY KOLEJNĄ MAMĘ ROZPAKOWANĄ Charmeuse25
/QUOTE]

Gratulacjeklas ki:

My dziś zaliczyliśmy dłuuugi spacerek, a teraz odpoczywamy. Niedawno skończyłam prasować - zajęło mi to prawie 1,5 godziny - masakra, ale mam to z głowy...jutro tylko te większe ciuszki popiorę i mam z głowy.

Kurczę, ja mam w sumie kilka małych ciuszków, niektóre to myślę, że są jak dla lalki, ale kto wie - może się nadadzą. Skoro wszystkie bąbelki takie małe wychodzą ze szpitala...

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:27   #118
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
ja też ale u nas nawet 56 jest za duże!!

MURON ona jest poprostu boska ja mam kilka sztuk w rozmiarze new born z UK to takie ok 50-53 cm ale może warto zatem dokupić jeszcze kilka sztuk??

ja mam jutro ostatnie USG, w piątek KTG w przyszły wtorek ostatnia wizyta w przychodni a potem już w szpitalu, chciałabym pochodzić jeszcze ze 2 tygi bo jeszcze nie wszystko mam kupione

GRATULACJE DLA NOWOROZPAKOWANEJ
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:32   #119
ligotka
Rozeznanie

agape mam takie same obawy, ale mysle ze jak juz beda nasze skarby na swiecie to przewartosciuje sie nam wszystko w glowce i bedziemy odpowiedzialne, ja to pewnie nawet az za nadto hehe
Stary 2011-01-02, 15:38   #120
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
MURON ona jest poprostu boska ja mam kilka sztuk w rozmiarze new born z UK to takie ok 50-53 cm ale może warto zatem dokupić jeszcze kilka sztuk??

ja mam jutro ostatnie USG, w piątek KTG w przyszły wtorek ostatnia wizyta w przychodni a potem już w szpitalu, chciałabym pochodzić jeszcze ze 2 tygi bo jeszcze nie wszystko mam kupione

GRATULACJE DLA NOWOROZPAKOWANEJ
czemu nie ma Cię na liście mamusiek

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości