|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
mnie w tym blogu najbardziej osłabia jak ona wkleja swoje inspiracje, i zazwyczaj są to całkiem fajne ciuchy i dodatki. wiec nie wiem jak ona się nimi inspiruje skoro wygląda tak jak wygląda
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znam tego bloga z wizażu, kiedyś była o nim rozmowa. Jak pierwszy raz to zobaczyłam- byłam w szoku, ale teraz już mnie nic nie zdziwi. Zagladam na bloga tej dziewczyny w miarę regularnie, tak jak na inne blogi, by zobaczyć co nowego.
Zastanawiam się jak reagują na nią ludzie, np na uczelni, czy ona nie widzi tych spojrzeń, usmieszków. Może tam ubiera się inaczej, chociaż watpie w to, bo kiedyś miała zdjęcia w jakieś galerii w swoim cudnym outficie
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
jej motto: http://www.flickr.com/photos/25353034@N03/4710812621/
ironia losu
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem w tym, że dziewczyna jest kompletnie bezkrytyczna i robi sobie ogromną krzywdę... Zauważyłam, że ma na kilogramy butów z miejscowego sklepu, w cenach oscylujących koło 20 zł. To już nie lepiej kupić sobie 2 pary porządnych po 200 zł zamiast całych stert byle czego? Akurat po butach od razu widać, czy są porządne, czy jakieś byle co. [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;24111835]jakieś pozytywy są w tym blogu wiadomo już jak się nie ubierać, jak nie malować, czego nie przymierzać, czego unikać, dlaczego nie ustawiać garnków w przedpokoju itp....[/QUOTE] No sorry, ale jeśli autorka bloga tyle czasu poświęca strojom, to chyba ma ( ) jakieś wyczucie estetyki i mogłaby się zabrać za to mieszkanie, wywalić te rupiecie, serwetki, filiżanki z szaf, odnowić meble, zawiesić bardziej wspólczesne zasłony, położyć jakiś nowy dywan, bo ja już naprawde nie znam osób, które by miały mniej niż 70 lat i tak mieszkały![]() Przyszła mi do głowy myśl, że skoro się żyje w takich wnętrzach, to nic dziwnego, że potem jakos się to przekłada na wyczucie stylu także w ubiorze
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Raczkowanie
|
_vixen_ co do przekładania wyglądu/stylu mieszkania na ubranie, myślę że jest w tym trochę prawdy.Znam parę osób, które idealnie pasują do tej zasady...
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że praktycznie zawsze oburza się, kiedy ktoś ją skrytykuje. I już nie chodzi mi o te złośliwe, prostackie komentarze- ale blogerki, które doradzają jej co powinna założyć, w czym lepiej wyglądała, co jej nie pasuje. A ta idzie w zaparte.
Według mnie to ona jest idealnym przykładem ; Jak się nie ubierać.
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że robi małe postępy - już nie wygląda jak sierota zagubiona w lumpeksie z odzieżą z Niemiec. Teraz wygląda jakby ubierała się z zamkniętymi oczami
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Mamo, żaden inny modowy blog mnie tak nie wciągnął
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo że nie mam na myśli zamknięcia dziecka o chlebie i wodzie w piwnicy lub wielkiej awantury i wrzasków "nie pozwalam Ci się tak ubrać" Uważam że rodzice mają obowiązek czuwać nad dzieckiem nawet gdy ukończy 18 lat, służyć radą i pomocą. Na pewno próbowałabym uświadomić córkę, że się kompromituje takimi stylizacjami że potencjalny pracodawca może ją zdyskwalifikować, że zdjęcia szczególnie takie prowokacyjne mogą wylądować na różnego typu portalach... Na pewno nie patrzyłabym na to przychylnym okiem... Zwłaszcza że blog jet coraz bardziej popularny, a nie chciałabym żeby pół Polski nabijało się z mojej córki. Dziewczyna chyba jednak do końca nie zdaje sobie sprawy z tego że wyrządza sobie krzywdę - być może właśnie dlatego że nikt bliski jej tego nie uświadomił. Chociaż to pewnie dlatego że otoczenie a small world of fashion preferuje podobny styl...
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że jej matka robiła jej kiedyś zdjęcia na bloga
Więc nie sądzę, żeby uważała, że córeczka się źle ubiera.
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wspomnę, że nie lubię butów typu Emu, Uggi czy jak im tam. Nie znoszę! Ale.. dziś widziałam chłopaka w takich butach :|
http://1.bp.blogspot.com/_Y54o67Iw96.../s1600/ugg.jpg |
|
|
|
#1244 |
|
Raczkowanie
|
Ja widziałam faceta w szpilkach
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
Dla Europejczyka to może być szokujące, ale owa swastyka nie robi na Hindusach innego wrażenia niż pozytywne i znajduje się na świątyniach.
mylisz się ponieważ ten krzyż którego używał Hitler miał ramiona skierowane do dołu, to zupełnie przeciwstawne symbole. |
|
|
|
#1247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moją uwagę zwróciło co innego a mianowicie ,,czepienie się,, wystroju moich pokoji. jak niektóre słusznie zresztą zauważyły, mieszkam z rodzicami, i to nie jest u siebie tylko u nich. moje relacje z nimi są dalekie od idealnych i jak sami mają potrzebę mienia tego wszystiego to mi skolko ugodno. ja się cieszę że mam gdzie mieszkać, jest przytulno. jedyną moją decyzją było pomalowanie sypialni na bladą zieleń. i mnie to nie przeszkadza. jak się wyprowadzę na swoje, urządze sobie jak będę chciała. teraz nie mam zamiaru się kłócić. |
|
|
|
|
#1248 |
|
Raczkowanie
|
Ubiór jak ubiór, skoro jesteś autorką bloga to pewnie byłaś przygotowana również na krytykę, ale komentowanie wystroju mieszkania, w dodatku w wątku o modzie to już hmm.. bezczelność. Czasami same chęci na zmiany nie wystarczają, za darmo się one same nie zrobią (nie mówię, że jest tak w tym wypadku). Poza tym to że komuś się nie podoba czyjś wystrój mieszkania to nie znaczy że dla innego nie może być ono urządzone sympatycznie.
Moda która mnie rozwala? 1. Przezroczyste legginsy, z prześwitującą bielizną, noszone jako spodnie 2. Sportowe listonoszki z paskiem a na nim napisami: Versace 3. Lateksowe legginsy, jeansy-legginsy, panterkowe, zeberkowe- legginsy ![]() 4. Zimowo-jesienne, lakierowane kozaczki do kolan w szpic 5. Syntetyczne włosy, w wypadku których w 90% widać z odległości kilometra sztuczność (nie mówię o dobrze zrobionej fryzurze u fryzjera, a o doczepianiu samemu przez dziewczyny włosów clip-in/on do kolan gdzie wyraźnie naturalne włosy odcinają się długością i połyskiem) 6. Dominujące u dziewczyn plus minus gimnazjum - albo czarne włosy, albo żółta platyna, ew. borsuk 7. Puchowa świecąca kurtka z futerkiem+lakierowane butki+jasne jeansy 8. Koszulki z brokatowymi/wycyrkoniowanymi napisami typu Versace, Chanel czy ciekawymi, ambitnymi zdaniami typu "i'm sexy" 9. Uwierzcie, że na imprezach spotykałam dziewczyny ubrane caaałe od butów po bluzkę i dodatki w panterkę.. i wyglądało to źle. 10. Nie wiem czy to moda, ale rażą mnie źle zrobione paznokcie, typu tips french od połowy naturalnego, krótkiego paznokcia.. Jestem zdania, że jeżeli robić coś, w tym wypadku paznokcie- to dobrze. Jest wiele rzeczy których nie toleruję i które mi się nie podobają, ale jeżeli inni czują się w tym dobrze, to jest to ich sprawa..
|
|
#1249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mnie najbardziej irytuje to Wasze pisanie o pseudo indywidualistach, że wszysscy w szortach/rurkach/kieckach w kwiatki... etc. A kto powiedział, że każdy chce być indywidualistą, wyglaać inaczej? gdyby tak było to każdy sam szyłby sobie ubrania i te Wasze ukochane sieciówki dawno przestałyby istniec ;] Edytowane przez magduza Czas edycji: 2011-01-06 o 00:47 |
|
|
|
|
#1250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkam w jednym z największych miast a nie raz jak rzucą jakiś trend, każdy go używa bez względu czy mu pasuje czy tez nie.Edit: nie mówię konkretnie o torebkach, 'wytłumaczenie' dwa posty niżej
znajdziesz również na moim blogu na blogspocie ![]() www.fashionablyyy.blogspot.com Edytowane przez fashionably Czas edycji: 2011-01-06 o 01:19 |
|
|
|
|
#1251 |
|
Wtajemniczenie
|
Obstawiam, że akurat duże torebki to ze względów praktycznych, a nie dlatego że modne. Przynajmniej ja na zajęcia potrzebuję mieć dużą torbę, bo nie wiem, jak miałabym inaczej nosić książki na zajęcia. Mam taką mieszczącą a4 a i tak mi za mało.
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie konkretnie torebki. Np. chustka w panterkę- rok temu chodziło całe miasto, bez wyjątku, do wszystkiego. Torebeczki 'Versace' (swoją drogą jestem bardzo ciekawa, czy za cenę 100 zł. po ile mniej więcej one były sprzedawane, nie lepiej było komuś zainwestować w coś porządniejszego) - to samo. Wiele przykładów
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
To źle zrozumiałam
A tego też nie lubię. Najbardziej mnie irytował boom na kurtki skórzane. Sama szukałam takiej od lat, ale nie było nigdzie tej wymarzonej albo były za ciasne w biuście. Więc z jednej strony fajnie, że tyle ich w sklepach, bo w końcu dorwałam taką jaką chciałam i w końcu pasującą Ale gdzie nie poszłam, tam wszędzie dziewczyny w skórzanych kurtkach.
|
#1255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też nie mam nic do tego że całe miasto nosi to samo, ale po prostu tego nie lubię. Miło jest popatrzeć na ludzi którzy nie boją się ubrać w coś 'nowego' ![]() @Duszaniola , ja to samo jeśli chodzi o kurtkę skórzaną miałam, ale też trochę do przesady już to było
znajdziesz również na moim blogu na blogspocie ![]() www.fashionablyyy.blogspot.com Edytowane przez fashionably Czas edycji: 2011-01-06 o 01:22 |
|
|
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
sorry batory, ale jeśli nie musicie brać wielu książek na uczelnię, macie farta. mnie w takiej ekstra-dużej ledwo co się wszystko mieści (a nie noszę szczotek, szminek, podkładu do poprawek)...
![]() małe torebeczki są super, ale jak dla mnie są mega-niepraktyczne. wolę wszystko wcisnąć do dużej torby niż np. chodzić jeszcze z jakąś płócienną. z tego samego powodu nie noszę kapitalnych, cudownych butów jesiennych z odkrytymi palcami. jeśli ktoś porusza się samochodem, to niech się inspiruje tymi wszystkimi ewidentnie bardzo bogatymi blogerkami którym deszcz nie przeszkadza w pomykaniu w open-toe na przykład w komunikacji miejskiej mi by przeszkadzał jednak.
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Raczkowanie
|
ja noszę duże torebki tylko dlatego że są praktyczne. denerwuję mnie czasami jak nie przepakuję, idę gdzieś i w takiej dużej muszę czegoś szukać a mogłam sobie przepakować do mniejszej. no więc staram się tego pilnować. i na uczelnię, zakupy, nosić duże mieszczące A4 a wszędzie indziej mniejsze.
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale niektórzy wolą mieć markową metkę
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie zapominajmy o pladze podróbek- torebek Louis'a Vuitton.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

Zastanawiam się jak reagują na nią ludzie, np na uczelni, czy ona nie widzi tych spojrzeń, usmieszków. Może tam ubiera się inaczej, chociaż watpie w to, bo kiedyś miała zdjęcia w jakieś galerii w swoim cudnym outficie
) jakieś wyczucie estetyki i mogłaby się zabrać za to mieszkanie, wywalić te rupiecie, serwetki, filiżanki z szaf, odnowić meble, zawiesić bardziej wspólczesne zasłony, położyć jakiś nowy dywan, bo ja już naprawde nie znam osób, które by miały mniej niż 70 lat i tak mieszkały