W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-02, 15:41   #121
agape
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
agape mam takie same obawy, ale mysle ze jak juz beda nasze skarby na swiecie to przewartosciuje sie nam wszystko w glowce i bedziemy odpowiedzialne, ja to pewnie nawet az za nadto hehe
mam taką nadzieje... bo mimo że obiecuje sobie że będę bardziej rozważna to nie raz udało mi się zostawić coś na gazie jak wychodziłam z domu, otwarte okno przy deszczowej pogodzie i takie tam głupie a jak niebezpieczne rzeczy... a tu teraz będę odpowiadać za taką kruszynke i tak co najmniej przez te 18 lat a pewno i dłużej...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:50   #122
gabishing
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
czemu nie ma Cię na liście mamusiek

jestem w pierwszym poście ale jestem wpisana z błędem

ja właśnie mam 37tc + 1 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:52   #123
e_rosa
Raczkowanie

my jeszcze w komplecie, hehe jestem na samym szczycie listy. Ale coraz mi gorzej, w nocy mnie skurcze łapią i ogólnie myśle że pewno niedługo już.

Muron gartulacje jeszcze raz i trzymaj się, hehe a jednak karmisz, no u mnie się pewno też tak skończy
charmeuse również gratulacje
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 16:33   #124
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
jestem w pierwszym poście ale jestem wpisana z błędem

ja właśnie mam 37tc + 1 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaaaaa faktycznie to Ja ślepak jestem

Ja mam dzisiaj cały dzień labę mój M jak co weekend robi wszystko sam

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 16:34   #125
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Justyna tu lekarze wrzeszcza zeby termometra w ogole nie uzywac, tylko wlasnie ta rurke, ale tak jak termometr, na 1 cm tylko.
Tyle ze ta rurka objetosciowa wieksza od termometra jest, jest taka bezbarwna silikonowa, z dziurka w srodku.
No i ja wlasnie czytalam, ze pozniej dziecko ma problemy ze zwieraczami, i ogolnie nie jest to dla niego przyjemne, chyba szybciej bym termometr wlasnie wlozyla, jak ta rurke, mnie sam jej widok przerazil.
Jak juz mala bedzie na swiecie, to spytam lekarza, czemu rurka tak, a termometr nie, mi tam rurka na bardziej inwazyjna wyglada.
Tyle, ze ja termometr mam tylko do ucha , moze na wszelki wypadek zaopatrze sie w taki normalny digitalowy .
Nic potem poczytam, narobilam sie z miesiwem na jutro, jak ja tego nie lubie, ale mam juz popanierowane, plus w ziolach gotowe, teraz szpital, zakupy, dzieciaki najpierw do babci odstawimy, a pozniej pieczenie, salatka, i przygotuje juz pieczarki na sos na jutro.
Jestem tak zmeczona ze szok, pamietam ze 7 lat temu, bylam dalej w ciazy jak teraz, przygotowywalam urodziny TZ., a takiego zmeczenia nie czulam.
No, chyba ze teraz jestem o te 2 tygodnie dalej, i nie wiem, ale pozniej swieta robilam u nas plus Sylwestra, i jakos mialam energie na to.
Eh starosc nie radosc

wiesz co powiem ci, że moja mama w latach 70 i 80 używała juz takiej małej rureczki dla swoich dzieci, poleciła ją pani doktor. I mama była zadowolona bo nie mieliśmy kolek i nas brzuszki nie bolały. A różnica jest taka, że jak wsadzisz do pupy termometr to on tak na prawdę zatyka tą dziurkę i nie ma jak powietrze przechodzić a przez rureczkę to normalnie po prostu wychodzi i nie ma kłopotu. Nie wiem z czego mama miała tą rurkę, bo na pewno nei byyło wtedy takich profesjonalnych tylko chyba wykorzystano taki mały gumowy węrzyk i tylko końcówkę wkładała tak, że na pewno nie było to bolesne bo było wielkości termometra.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 16:37   #126
kma1982
Wtajemniczenie

muron śliczna jest Twoja Kalinka
Charmeuse gratuluję synka

Ja ciągle zmęczona po Sylwestrze byliśmy w szóstkę - mnóstwo jedzenia, objadłam się niesamowicie wypiłam jedno Karmi podzielone na cztery razy i rozcieńczone Spritem z cytrynką pycha...

We wtorek mam wizytę u gina, ciekawe co mi powie

Niedługo czeka mnie przeprowadzka Mieszkanie już prawie skończone- w łazience nie ma tylko wanny zamontowanej, ściany pomalowane, panele położone, jeszcze meble musimy kupic, posprzątac i poprzenosic się, tzn. Tż musi wszystko zrobic

Edytowane przez kma1982
Czas edycji: 2011-01-02 o 20:02
kma1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 16:42   #127
vilya
Zadomowienie

Gratulacje dla nowych mam. Muron śliczna dziewczynka.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:13   #128
mysiopez
Zadomowienie

własnie w teleekspresie było o dziecku co miało się Kermit nazywać. Rodzice argumentowali, że to imie pochodzenia celtyckiego i oznacza "bez zazdrości, bez zawiści".

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:33   #129
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
wiesz co powiem ci, że moja mama w latach 70 i 80 używała juz takiej małej rureczki dla swoich dzieci, poleciła ją pani doktor. I mama była zadowolona bo nie mieliśmy kolek i nas brzuszki nie bolały. A różnica jest taka, że jak wsadzisz do pupy termometr to on tak na prawdę zatyka tą dziurkę i nie ma jak powietrze przechodzić a przez rureczkę to normalnie po prostu wychodzi i nie ma kłopotu. Nie wiem z czego mama miała tą rurkę, bo na pewno nei byyło wtedy takich profesjonalnych tylko chyba wykorzystano taki mały gumowy węrzyk i tylko końcówkę wkładała tak, że na pewno nie było to bolesne bo było wielkości termometra.
dokładnie tremometr to zła metoda i raczej stosowano ja w zaparciach i dzieci sie tak przyzwyczajały, że bez pobudzania zwieraczy nie robiły kupki. Rurkę przed zastosowaniem trzeba natłuścić i też wg mojej neonatolog to ostateczność - lepiej rowerek nóżkami, masaż
ale macie dziewczyny produkcję
Stary 2011-01-02, 17:37   #130
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
wklejam jeszcze raz naszego dzisiejszego newsa , bo edytowałam, edytowałam i pogubiłam się

WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI: MAMY KOLEJNĄ MAMĘ ROZPAKOWANĄ Charmeuse25

"Cześć, chciałam sie pochalić że już sie rozpakowałam ;-) Moj synek Szymek urodził sie 26 grudnia ważył 2950 i mierzył 55 cm.
Do tej pory nie miałam możliwości Was poinformowania bo niestety Mały miał żółtaczkę i trzymali nas w szpitalu 7 dni. Teraz jesteśmy w domu wiec mogę się z Wami podzielić moim skarbkiem. Będę wdzięczna za dopisanie. Pozdrawiam serdecznie "
GRATULACJE i oczywiście dopisuję do listy
Charmeuse25 gratulacje

Muron i dołącxzam sie nad zachwytem wzgl Kalinki

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2011-01-02 o 17:44
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:38   #131
_MONIKA_G4
Raczkowanie

Witam Was Dziewczynki.
Od jakiegoś czasu "podczytuję" forum i postanowiłam się przyłączyć -zakładając, że zostane przyjęta.
Jestem w 36/37 tyg.ciaży.
Termin mam na 27 stycznia i jest to moja druga ciąża. W domku towarzystwa dotrzymują mi: Mąż i Norbuś (7-letni łobuz )
A ze mną, pod serduchem mała Kaja.

Dopiszcie mnie proszę do listy i pomagajcie...bo nie bardzo wiem jak to forum jeszcze funkcjonuje..

..i wszystkiego naj wam wszystkim w nowym roku...
Stary 2011-01-02, 17:43   #132
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

agape będzie dobrze, na pewno jak pierwszy szok minie to i odpowiedzialność przyjdzie

ligotko mąż dopuszcza Cię dzisiaj do kompa??

gabishing poprawiłam owy błąd-literówka tak?? Nawet nie zwróciłam uwagi na to tylko listy kopiowało się z poprzednich części

_MONIKA_G4
witamy nową mamę i zaraz dopiszemy do listy
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:44   #133
_MONIKA_G4
Raczkowanie

a co do kolki.... to może teraz coś się zmieniło...ale jeśli nie są to chwilowe bóle brzuszka a kolka z prawdziwego znaczenia, to powiem, ze nie pomaga nic. Ani termometr, ani rurka, ani kropelki, ani masaż, a ni herbatki... Wszystko to może jedynie zminimalizować odczucia naszego maleństwa, ale nie zmienia to faktu, ze dzidzia płacze, pręzy sie z bolu (w przypadku mojego syna od 3 tyg. do 3 m-ca życia// codziennie z zegarkiem w ręku od 20-tej do 01:00 w nocy) ufff. moze wam. Działo sie.. A najgorsze, ze się serducho kraje, jak malec płacze a mami mimo prób, nie może zrobic nic...
Teraz mam nadzieję, ze nie będzie powtórki z rozrywki...
Stary 2011-01-02, 17:46   #134
muron
Zakorzenienie

kurna znowu nawał, zostanę mamka. Zastosowaliśmy smoczek- działa- jeeeeeeeeeeee. Odstawiana zawsze wyła a teraz podulda i spi sobie Idę zaraz spać na chwilę, wstawanie w nocy bardzo ci ężkie. Nie umiem rozstać się z wątkiem, w tamtym nas mało na razie.

Ja nie chcę już bolącej ranyyyyyyyyy............. .......................

A schudłam połowę

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:51   #135
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
kurna znowu nawał, zostanę mamka. Zastosowaliśmy smoczek- działa- jeeeeeeeeeeee. Odstawiana zawsze wyła a teraz podulda i spi sobie Idę zaraz spać na chwilę, wstawanie w nocy bardzo ci ężkie. Nie umiem rozstać się z wątkiem, w tamtym nas mało na razie.

Ja nie chcę już bolącej ranyyyyyyyyy............. .......................

A schudłam połowę
to musisz się ogłosić gdzieś publicznie, że chętnie wykarmisz jeszcze jednego głodomorka

ból przejdzie......... połóż się i spróbuj się przespać, oczywiście jeżeli mała da Ci taką szansę

A kto powiedział, że musisz się z nami rozstawać, to nie jest reguła A na tamtym wątku wysłałam Ci dietę mam karmiących wg pewnego szpitala (może się przyda )

i gratulacje schudnięcia. Widać, że idzie to Tobie jak z płatka, a na pewno przez karmienie o wiele szybciej. Ciekawe jak to będzie u mnie
Stary 2011-01-02, 18:01   #136
s_a_j
Rozeznanie

Witam nową mamę,
ja tłukę kotlety na jutro, szykuję sobie, bo mamy gości na obiad, przyjadą moi rodzice z siostrą Na deser serwuję lody w wafelkach
męża wysłałam w poszukiwaniu wafelka w czekoladzie, wieczorem czeka nas znów seans filmowy
Życzę miłego wieczoru dziewuszki
Stary 2011-01-02, 18:04   #137
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Witam nową mamę,
ja tłukę kotlety na jutro, szykuję sobie, bo mamy gości na obiad, przyjadą moi rodzice z siostrą Na deser serwuję lody w wafelkach
męża wysłałam w poszukiwaniu wafelka w czekoladzie, wieczorem czeka nas znów seans filmowy
Życzę miłego wieczoru dziewuszki
zdaje mi się, że ty gości masz codziennie ??
Stary 2011-01-02, 18:10   #138
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Mamy kolejną mamusię :-)
(podejrzewam po imieniu maluszka że to ANKA_BZZZ)

Cytat:
Dziewczyny, dziś o 14.50 przyszła na świat siłami natury Alicja. Duża ta nasza córka 3350g, 53cm. Poród 3,5h
zyczenia noworoczne sie spelnily. Polecam rodzinny.
I info dla Justine: bede cos wiedziec jutro po poludniu. Pozdrawiam
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:14   #139
s_a_j
Rozeznanie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Boże jak to lawinowo idzie, boję się aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ANKA MOC GORĄCYCH BUZIAKÓW DLA CIEBIE I ALI
GRATULUJĘ
Stary 2011-01-02, 18:15   #140
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość

Gratulacje dla nowej mamusi

S_a_j,ja mam 2 porody za sobą,a i tak na myśl o kolejnym ogarnia mnie niepokój..nie wiem,dlaczego...
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:15   #141
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:

GRATULACJE
Stary 2011-01-02, 18:23   #142
ligotka
Rozeznanie

lilijko czasem udaje mi sie go czyms zajac i wtedy wskakuje na minutke
Oj gratulujemy kolejnej mamusi
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:29   #143
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
zdaje mi się, że ty gości masz codziennie ??
aż się sama zaczynam zastanawiać czy ja nie za gościnna jestem

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla nowej mamusi

S_a_j,ja mam 2 porody za sobą,a i tak na myśl o kolejnym ogarnia mnie niepokój..nie wiem,dlaczego...
Ja sobie myślę, że poród zawsze sam w sobie niesie jakiś niepokój, nigdy niewiadomo do końca co się wydarzy, nieprzewidywalność.
Stary 2011-01-02, 18:33   #144
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
aż się sama zaczynam zastanawiać czy ja nie za gościnna jestem

Ja sobie myślę, że poród zawsze sam w sobie niesie jakiś niepokój, nigdy niewiadomo do końca co się wydarzy, nieprzewidywalność.

Wiesz,ja jeszcze w zeszłym roku miałam gości codziennie,na szczęście teraz,pod koniec ciąży,dali sobie spokój...

Ja się najbardziej boję 3 rzeczy:
-że nie donoszę do tego ''bezpiecznego'' 37 tc
-że Marta będzie miała niską wagę urodzeniową
-i w konsekwencji coś będzie nie tak
Normalnie ostatnio nie mogę odgonić złych myśli,że coś jest nie tak z moim dzieckiem,pomimo,że USG pokazuje inaczej.
Stary 2011-01-02, 18:41   #145
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

mnie każdy pyta czy się boję albo jak bardzo się boję...
szczerze mówiąc w ogóle nie myślę o porodzie, myślę o tym że zobaczę małego i to mi dodaje chyba pozytywnych myśli
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:46   #146
Jelly37
BAN stały

Cytat:
mnie każdy pyta czy się boję albo jak bardzo się boję...
szczerze mówiąc w ogóle nie myślę o porodzie, myślę o tym że zobaczę małego i to mi dodaje chyba pozytywnych myśli
Ja się nie bałam przed poprzednimi porodami,ale teraz..sama nie wiem,co się ze mną dzieje...
Wszystko widzę w czarnych barwach,nie pociesza mnie nawet myśl,że niedługo przytulę swoje dziecko....
Stary 2011-01-02, 18:56   #147
make_up_istka
BAN stały

Ojej, Anka_bzzz i Charmeuse GRATULUJĘ!!!!!

Ale się lawinowo zaczęło sypać... Brrrr... !
Ja jutro wieczorem mam wizytę, zobaczymy na jakim etapie jestem... Od wczoraj ćmi mnie jakoś w dole brzucha, ale do jutra to chyba wytrzymam Podejrzewam ze to przez przeziębienie. Zatoki ciut lepiej, ale kaszel taki że mogę straszyć ludzi.

Muron Kalinka jest przepiękna, jak laleczka!

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-01-02 o 19:01
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:59   #148
mysiopez
Zadomowienie

ale dziś wysyp!

a mnie od 30 minut boli brzuch.. masakra. wziełam nospę a teraz ide pod prysznic.... masakra. Ja się na poród nie pisze... jak to boli...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 19:00   #149
make_up_istka
BAN stały

Mnie już szlag trafia jak słyszę pytanie czy boję się porodu...! Nie dośc że pytają sie mnie o to bliższe koleżanki czy znajome, to czasami jakieś dalsze osoby, z którymi specjalnego kontaktu nie mam, i co, mam się im wywnętrzać?!?! Za każdym razem po prostu odpowiadam, ze nie myślę o tym i ucinam rozmowę. Bo raz jak powiedziałam, ze nie to musiałam potem słuchać, że dziwne bo czyjaś tam znajoma już rodziła i było tak strasznie...
A ja o porodzie w ogóle w jakiejkolwiek kwestii rozmawiam już tylko z TŻem. Z nikim wiecej nie zamierzam.

Tata dzwoni już codziennie czy wszytsko OK i czy ja jeszcze w dwupaku siedzę
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 19:02   #150
madelinem
Zadomowienie

Gratuluje kolejnym mamom.

Boję się trochę... Zostały mi 2 tygodnie
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości