Krakowianki po raz siódmy (część 7) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-02, 17:43   #1891
2016070953
Konto usunięte

Dot.: Krakowianki po raz siódmy (część 7)

właśnie zjadłam pyszne grillowane w mikrofali oscypki z żurawiną
w sumie to miły tydzień przede mną jutro po pracy joga, we wtorek odbiór zamówienia, w środę szkolenie, czwartek wolny, piątek spotkanie w parole parole, w weekend zajęcia żyć nie umierać.
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:01   #1892
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Hard, ladne plany Lubisz miec chyba duzo zajec, prawda?

Shiru ja zapewne rowniez postaram sie zlapac Ciebie we wtorek

W srode jade do Warszawy, na jeden dzien...musze sie wyciszyc, uspokoic..moze mnie tutaj teraz za czesto nie byc chociaz obiecuje podczytywac.

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:02   #1893
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ishtar Pokaż wiadomość
Po Vacu na pewno szybciej się spala. Ja zaczynałam już we wrześniu, podczas urlopu, bo wtedy wykupiłam sobie karnet na grouponie. Chodziłam codziennie przez 2 tygodnie i juz po tygodniu było widac efekty, bardziej w cm niż w kg Ale oczywiście połaczyłam to z dietą - nie jakos bardzo resrykcyjną, tylko na zasadzie MŻS - mniej żreć słodyczy

Generalnie - zmieściłam sie w rozmiar mniejsze spodnie. Tylko ze ze mna jest tak, że mam szerokie biodra Więc tak czy siak spektakularnych efektów nie ma.

Teraz chodze bardziej dla kondycji i utrzymania efektu. Z reszta jakby nie vacu to pewnie chodziłabym na siłownię, bo z moim ADHD to się przydaje Wszystkie zajecia ruchowe grupowe są nie dla mnie, bo nigdy nie moge zapamietać układu
A na Multisporta można wejść na Vacu? Nigdy nie byłam, a od dłuższego czasu chciałam spróbować (może wpiszę na listę postanowień? )

Robiłyście dziewczyny noworoczne postanowienia?
Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
właśnie zjadłam pyszne grillowane w mikrofali oscypki z żurawiną
w sumie to miły tydzień przede mną jutro po pracy joga, we wtorek odbiór zamówienia, w środę szkolenie, czwartek wolny, piątek spotkanie w parole parole, w weekend zajęcia żyć nie umierać.
Ooo, ktoś tu z dużą szczyptą optimizmu wchodzi w nowy rok.
Brawo bo już nie mogłam czytać tego narzekania :P

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:07   #1894

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Robiłyście dziewczyny noworoczne postanowienia?
Nie, bo i tak bym ich nie spełniła, a po co sobie mam zatruwać humor, że znowu się nie udało
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:08   #1895
2016070953
Konto usunięte

uwielbiam mieć dużo zajęć aha i jeszcze się będę uczyć na rzeczozdziercę bo ustawy, książki, skrypty i testy mówią cichutko "weź mnie weeeeź mnieeee"
Stary 2011-01-02, 18:08   #1896
ishtar
Zakorzenienie

Zależy gdzie na to Vacu pójdziesz. Nie we wszytkich jest dostępny w pakiecie multisportu. Kolo mnie, na pętli autobusowej mistrzejowce masz vacu w ramach multisportu i saunę IR. Tylko trzeba się wcześniej telefonicznie umówić. Jak chcesz to mogę Cię zapisać od przyszłego tygodnia w tym czasie kiedy ja chodzę (zwykle tak po pracy, w okolicach 19tej) się tam pojawiam.
Nie wiem gdzie mieszkasza, ale sprawdź sobie w razie czego dojazd autobusów. A we dwójkę zawsze raźniej
ishtar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:11   #1897
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:

I na marginesie - na 99% pod koniec stycznia lecę do Londynu, m.in. na zakupy, więc jeśli by któraś coś chciała...
Oczywiscie przyjmę kilka zamówień - bo mamy jedned duży bagaż wykupiony na 3 osoby, więc boję się, że nie wszystko mozemy zmieścić - więc buty i torebki odpadaja, ale resztę rzeczy mogłabym nabyć dla Was
Weź mnie ze sobą!!!!!!!!!!

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:13   #1898
2016070953
Konto usunięte

ja na szczęście mam vacu rzut beretem od mieszkania kusi mnie żeby skorzystać
Stary 2011-01-02, 18:13   #1899
ishtar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Weź mnie ze sobą!!!!!!!!!!
walizka duza jest - może sie zmieścisz
Stary 2011-01-02, 18:14   #1900
Lenkapuma
Zakorzenienie

Mistrzejowice - uuuu, za daleko.
Fitnessowo zamierzam działać od lutego. W styczniu czeka mnie w cholerę roboty :\

No cóż, z noworocznymi postanowieniami jest tak, że o większości z nich zapominamy w tydzień po sylwestrze. Na tym polega ich cały urok
A tak poważniej, ja sobie zrobiłam krótką, ogólną listę i zamierzam wszystkie pozycje odhaczyć, jako zrobione. Postanowienia są osiągalne

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:20   #1901

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
A tak poważniej, ja sobie zrobiłam krótką, ogólną listę i zamierzam wszystkie pozycje odhaczyć, jako zrobione. Postanowienia są osiągalne
Ja wiem, że gdy sobie coś postanowiem, powiem, że coś zrobię, jest duża szansa, że tego nie osiągnę. Nie mogę robić z planów... planów. Np. nie mogę powiedzieć przechodzę na dietę/jestem na diecie, bo będę mieć wtedy silne pragnienie, żeby to złamać. Zamiast tego próbuję po prostu mniej jeść/więcej się ruszać, bez żadnych założeń: muszę schudnąć!

W tym roku zacznę chodzić na basen, chcę zacząć uczyć się szwedzkiego - i wiem, że w ten sposób mogę osiągnąć lepsze rezultaty zamiast zakładać, że nauczę się pływać.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:25   #1902
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Jusztynka to po 10.01 może się będziemy spotykać na Krakowskiej jak mi Benefita wręczą
Ecrulo, nie pszesadzasz z tym daleko??? Ja chadzam na jogę na Józefitów i nie narzekam, przystanek pod nosem ty też mas zblisko do przystanku od siebie i na Krakowską pod mulltisport masz dojazd jak marzenie
Przy 3 kierunkach, ceni się sobie czas i Krakowska jest wtedy "daleko" z perspektywy czasu jaki muszę poświęcić na dotarcie tam. Dlatego chodzę na siłownię, tuż pod nosem

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

może masz jakiś problem z alkoholem?

Ja też ruszam na fitness w tym tygodniu. Podobno styczeń (a potem okolice maja) to największy bum na fit kluby
Miałam wczoraj lekkiego doła, podobnie jak w zeszłym roku - z wiekiem gorzej znoszę 1 stycznia, nawet urodziny mnie tak nie deprymują
Ech i na dietę muszę iść.... i szefowa zmieniła mi godziny pracy, co mnie strasznie złości.
W zeszłym roku chodziłam regularnie i faktycznie, grudzień, styczeń, maj i bum na fitnessie i siłowni

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:28   #1903
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
walizka duza jest - może sie zmieścisz
To przechodzę na głodówkę

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:29   #1904
2016070953
Konto usunięte

Ecrulo, skoro studiujesz 3 kierunki to jesteś usprawiedliwiona Porobiłam opłaty. Moje konto się złości. A czas spędzany w komunikacji miejskiej jest faktycznie stracony.
Stary 2011-01-02, 18:34   #1905
ecrulo
moderatorka też wizażanka

ishtar,
Chętnie Cię wykorzystam do drobnych zakupów w Lądynie.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Ecrulo, skoro studiujesz 3 kierunki to jesteś usprawiedliwiona Porobiłam opłaty. Moje konto się złości. A czas spędzany w komunikacji miejskiej jest faktycznie stracony.
Chyba nikt mi nigdy tyle czasu nie zmarnował jak komunikacja miejska

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:35   #1906
2016070953
Konto usunięte

ecrulo, poza tym mnie komunikacja szarga nerwy, dlatego jak mam możliwości to chodzę na piechotę, np. do pracy, bo zanim bym tam dotarła komunikacją to by mnie szlag jaśnisty trafił.
Stary 2011-01-02, 18:48   #1907
ishtar
Zakorzenienie

Cytat:
ecrulo, poza tym mnie komunikacja szarga nerwy, dlatego jak mam możliwości to chodzę na piechotę, np. do pracy, bo zanim bym tam dotarła komunikacją to by mnie szlag jaśnisty trafił.
Jak Ci zazdroszczę, ze możesz na piechotę do pracy. Kiedyś też tak mogłam, 10 minut i byłam na miejscu. Teraz pracuje na drugim końcu Krakowa i w mpk spędzam codzinnie 2 godziny :/
Stary 2011-01-02, 19:00   #1908
2016070953
Konto usunięte

ja idę koło 20 minut do pracy, a z pracy 2 godziny
Stary 2011-01-02, 19:42   #1909
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Nadrobienie wszystkich nieczytanych postów zajęło mi chyba z 40 min ;o

No to tak, Sylwestra miałam super! Oby każdy kolejny był podobny do tego Nie ma to jak spędzać ten dzień z naprawdę fajnymi ludźmi i w pięknym miejscu Co prawda, ja zmęczona padłam o 3:00, ale oczywiście spać nie dali, z dołu sączyła się głośno muzyka, a co chwila ktoś wpadał do pokoju i świecił światło. Potem spaliśmy stłoczeni jak sardynki w puszce, a po mojej prawicy jeden koleś chrapał jak traktor, po mojej lewej też, więc miałam istną symfonię. Jakimś cudem zasnęłam o 6:00 na jakieś 2 godzinki Kaca nie miałam, piłam mało, znajomości zawiązałam dużo, zaciągam teraz niemiłosiernie po góralsku (mam nadzieję, że mi to przejdzie ) i mam kolejne zaproszenie w góry, tym razem na urodziny

Noworocznych postanowień nie poczyniłam, bo i tak nic z tego nie ma, no chyba, że znajdę sobie lepszą pracę (;

A, Malla - pozdrowiłam Gorce od Ciebie! Pogoda na Turbaczu była ok, chociaż mgła zasłaniała widoki, a dzisiaj jak schodziliśmy to sypał mocno śnieżek

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 19:57   #1910
Ineso
Matka Smoka

Powiem Wam, że nie wiem jak te baby w latach 80 dawały radę z tapirem i lakierem - pół dnia dziś rozczesywałam włosy na sucho (po nafaszerowaniu ich kokosem), potem pod prysznicem z odżywką na włosach kontynuowałam - dwie garści włosów nie moje

Moje postanowienia na nowy rok:
1)ruszyć dooopę na fit
ishtar - a więc jesteśmy z tej samej okolicy bardzo proszę o dokładny namiar na vacu i saunę infrared - bo to jedyna, do której mogę chodzić, a myślałam, że na multi to tylko w Fit by step i Galaktyce.
2) zacząć się uczyć angielskiego
Czy któraś z Was uczy, albo ma kogoś do polecenia? Jestem specyficznym przypadkiem - prawie nigdy się angielskiego nie uczyłam (godzina tygodniowo w liceum z lektorką kretynką się nie liczy), dużo rozumiem ze słuchu, z czytania, dużo ,,wiem jak powiedzieć"...ale kompletnie nie mówię. Mam blokadę i włącza mi się francuski Potrzebuję, aby ktoś mnie wyrównał do jakiegoś poziomu i żebym mogła pójść do szkoły.
3) znaleźć nową pracę
I to mnie przeraża najbardziej.... Jakby któraś coś słyszała
4) więcej szekszu
Tutaj sobie poradzę chyba bez Was
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 20:01   #1911
ishtar
Zakorzenienie

Ineso
Pętla mistrzejowice, wysiadasz z autobusu i masz przed oczami ten fitness. Adres: os. Złotego Wieku 90

Studio pięknej sylwetki to sie zwie bodajze Strone internetową mają.
Stary 2011-01-02, 20:10   #1912
Ineso
Matka Smoka

ishtar - kiedyś tam zaglądnęłam, ale było masakrycznie - pani na żadne pytanie nie umiała mi odpowiedzieć i dała grafik kserówkę popisaną kolorowym pisakiem wtedy nie mieli www. Zaraz poszukam.

Proponuję w ramach porządków noworocznych uszczuplić trochę Klub Właśnie go przeglądnęłam i śmieci tam w bród - dziewczyny pozgłąszajcie swoje wątki do usunięcia do ecrulo!
Stary 2011-01-02, 20:19   #1913
ishtar
Zakorzenienie

Cytat:
ishtar - kiedyś tam zaglądnęłam, ale było masakrycznie - pani na żadne pytanie nie umiała mi odpowiedzieć i dała grafik kserówkę popisaną kolorowym pisakiem wtedy nie mieli www. Zaraz poszukam.

No tam taka blondynka pracuje - dziwna jest, ale ta druga dziewczyna - Monika, znam ja Kiedys do podstawówki z moim bratem chodziła - taki mały zbieg okoliczności Oczywiscie nie wiedziałam, ze tam pracuje, z resztą jak to w życiu - kontaktów nie utrzymywałyśmy.

W sumie nadal jest tam mały chaos - ja na zajecia nie chodzę, ale przy vacu okazuje się, że ktoś sie na niego spóźnił, i potem go wpuscili, więc Ty jak przychodzisz na swoją godzinę to musisz czekać - wrrr. Radzę przychodzic co najmniej na 20 minut przed - 10 minut na przebranie się, 10 zapasu, gdyby znowu ktoś za póxno przyszedl (tak to jesteś pierwsza w kolejce).

Na saunę też od razu sie umawiaj, zeby zdążyli ją nagrzać.

Tak trochę nie do końca wszystko maja dopracowane, ale stwierdziłam, ze po pierwsze blisko jest, po drugie vacu w ramach multisportu, a to rzadko sie zdarza.

Zwykle ja robie sobie sesje vacu+sauna zaraz po. W sumie godzina, ale czujesz, ze zyjesz
Stary 2011-01-02, 20:22   #1914
Ineso
Matka Smoka

ishtar uwielbiam Cię
Piszesz to, co ja mam zamiar napisać a w dodatku od razu odpowiadasz na moje nie zadane pytania I z tego, co widzę - vacu są dwa? bo mam zamiar z koleżanką chodzić na vacu i saunę.
Stary 2011-01-02, 20:30   #1915
ishtar
Zakorzenienie

Cytat:
ishtar uwielbiam Cię
Piszesz to, co ja mam zamiar napisać a w dodatku od razu odpowiadasz na moje nie zadane pytania I z tego, co widzę - vacu są dwa? bo mam zamiar z koleżanką chodzić na vacu i saunę.
Ojtamzaraz uwielbiasz

Są 3 vacu. Jedno jakieś fullwypas nowe - to akurat nie jest w ramach multi. Ale czasem korzystałam z niego i nie widzę w sumie zadnej różnicy oprócz tego, ze jest większe ssanie

Dwa pozostałe są ok. Ciężko na raz znaleźć czas zeby obydwa vacu były wolne. Mniej wiecej do 16tej nie ma problemu, a potem trzeba kombinować Dlatego radzę zawsze umawiać sie z tygodniowym wyprzedzeniem (a nawet dwutygodniowym).
Na vacu jest spoko - masz 3 programy do wyboru lub opcje manuala - do edycji - poziom wzniesienia, szybkość i ssanie
Dla poczatkujacych polecam programy - trzeci znam prawie na pamieć - jeśli Twoja kondycja nie jest kiepska to spokojnie sobie poradzisz.
Nie wiem czy tam dziewczyny potraią wszystko tłumaczyć (raczej nie), więc jakby co to szybko moge Ci nakreślić jak sie powinnaś ustawiać na tym vacu.

Sauna jest dwuosobowa, tylko jak korzystasz z multi to niestety obydwie osoby muszą mieć.

Aaaa, i w ogóle tam też w ramach karty można korzystać z rollena, ale straszliwe trudno sie załapać, bo pełen cykl trwa bodajze godzinę i nawet teraz, kiedy mam urlop, wiecznie te rolleny sa zajete.
Stary 2011-01-02, 20:39   #1916
Ineso
Matka Smoka

Nie korzystałam nigdy z vacu, w dodatku mam zastój ćwiczeniowy od kilku miesięcy więc moja kondycja jest żadna. Chce od najprostszego zacząć. Koleżanka ma multi też, ale to szkoda, że nie można łączyć z kimś bez karty, bo myślałam, że z tż pójdę.
Stary 2011-01-02, 20:42   #1917
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Btw, czy Wy też macie takiego lenia, że nie chce Wam się zmazać resztek lakieru z paznokci i pomalować ich na nowo?

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 20:44   #1918
Jusztynka89
Rozeznanie

GG do Jusztynka89

Cytat:
Powiem Wam, że nie wiem jak te baby w latach 80 dawały radę z tapirem i lakierem - pół dnia dziś rozczesywałam włosy na sucho (po nafaszerowaniu ich kokosem), potem pod prysznicem z odżywką na włosach kontynuowałam - dwie garści włosów nie moje

Moje postanowienia na nowy rok:
1)ruszyć dooopę na fit
ishtar - a więc jesteśmy z tej samej okolicy bardzo proszę o dokładny namiar na vacu i saunę infrared - bo to jedyna, do której mogę chodzić, a myślałam, że na multi to tylko w Fit by step i Galaktyce.
2) zacząć się uczyć angielskiego
Czy któraś z Was uczy, albo ma kogoś do polecenia? Jestem specyficznym przypadkiem - prawie nigdy się angielskiego nie uczyłam (godzina tygodniowo w liceum z lektorką kretynką się nie liczy), dużo rozumiem ze słuchu, z czytania, dużo ,,wiem jak powiedzieć"...ale kompletnie nie mówię. Mam blokadę i włącza mi się francuski Potrzebuję, aby ktoś mnie wyrównał do jakiegoś poziomu i żebym mogła pójść do szkoły.
3) znaleźć nową pracę
I to mnie przeraża najbardziej.... Jakby któraś coś słyszała
4) więcej szekszu
Tutaj sobie poradzę chyba bez Was
ad1. Maniak fitnessu pozdro
ad.2 Filolożka angielska pozdro jeszcze bardziej
A tak serio to w Krakowie są takie stoarzyszenia gdzie są darmowe konwersacje. Spotykacie się przy herbacie i gadacie po ang... Ale jak coś mogę pomóc w gramatyce, strukturach czy coś i w mówieniu chyba też. Są jakieś książki chyba do takich ćwiczeń Można sobie po prostu raz w tyg pogadać po ang na dany temat...
Ja chciałam chodzić na darmowe konwersacje z portugalskiego ale to jedyny język z którego nie ma takich zajęć

Tunel 2-3-4-5-6-7-8
Waga 72 - 63 - 55
Zapuszczam włosy
Japoński
Jusztynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 20:46   #1919
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez Jusztynka89 Pokaż wiadomość
A bo Oriflame i nie chciałam hały robić, ze na allegro... Ale wydało się.. Ale przed zakupem sprawdziałam ile sprzedawca miał rzeczy i w sumie nic ciekawego... Ale 2gi wśród najlepszych tuszy na KWC kupiłam za 15 zł z przesyłką :P

Wyznaczamy Ci karę organizacji jakiegoś zamówienia Albo lepiej nie... 2 Stycznia a ja już resztki wypłaty
mówisz pewnie o Wonderze, czasami normalnie w katalogu można go dostać za tyle albo mniej rekordem było chyba 11,90 także jakbyś czegoś potrzebowała to pytaj mnie, chyba blisko mieszkamy

Cytat:
Odpowiadajac na pytanie mi zadane to pracuję w ogólnopolskim portalu - jednym z dwóch znajdujacych sie w Krakowie.
o, to mam do Ciebie parę pytań ale to już na PW napiszę

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 20:50   #1920
Jusztynka89
Rozeznanie

GG do Jusztynka89

Ineso...
Zapraszam we wtorek na krakowską na 18.30. Zapewniam Cię, że jeśli lubisz tańczyć... a przy okazji w formie fitnessu i lubisz latynoskie rytmy to Ci się spodoba Jak masz fcb mogę Ci podesłać linka jak wyglądają zajęcia... Na pierwszy raz każdy ma ZONKa troche bo jak to tak machać tylkiem i biustem i trochę nieogar... ale... ZAJĘCIA CUUUUDO!!!!!

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
mówisz pewnie o Wonderze, czasami normalnie w katalogu można go dostać za tyle albo mniej rekordem było chyba 11,90 także jakbyś czegoś potrzebowała to pytaj mnie, chyba blisko mieszkamy

o, to mam do Ciebie parę pytań ale to już na PW napiszę
Ano Wonder Wonder... A skończył mi się tusz i musiałam expresem coś mieć... i w ogóle no...

Tunel 2-3-4-5-6-7-8
Waga 72 - 63 - 55
Zapuszczam włosy
Japoński
Jusztynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości