W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-02, 23:08   #211
magdaka13
Wtajemniczenie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI: MAMY KOLEJNĄ MAMĘ ROZPAKOWANĄ Charmeuse25

"Cześć, chciałam sie pochalić że już sie rozpakowałam ;-) Moj synek Szymek urodził sie 26 grudnia ważył 2950 i mierzył 55 cm.
Do tej pory nie miałam możliwości Was poinformowania bo niestety Mały miał żółtaczkę i trzymali nas w szpitalu 7 dni. Teraz jesteśmy w domu wiec mogę się z Wami podzielić moim skarbkiem. Będę wdzięczna za dopisanie. Pozdrawiam serdecznie " __________________
GRATULACJE i oczywiście dopisuję do listy

A tak to się zastanawiałam co u Was słychać?

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

śliczna już się zakochałam
No pieknie!!! Gratulacje Charmeuse25 !!!!

Muron-sliczna malenka...a tobie gratuluje decyzji o karmieniu piersia...normalnie caly czas jestem w szoku bo sie zarzekalas cala ciaze, ze nie bedziesz tak karmic!!!
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 23:18   #212
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
wracając do karmienia: najgorszy jest ból przy karmieniu ich piersą,jakby igły mi ktos do piersi wbijał...dzis się darłam, ledwo powstrzymując od przeklinania...czy tak juz zawsze bedzie? jaka jest tego rpzyczyna?jesli tak to wole odciagac i butlą karmic...czytałam ze taki bol moze byc przy zastoju, jednak ja mleka mam duzo,samo leci do kaptówków. jednorazowo moge odciagnac 100ml,a malizny jedza po 45ml. zatkane kanaliki chyba tez nie, chociaz moze 1 taki wystarczy aby bolało, z reszty leci jak z kranu.
Ja ci powiem jak było u mnie jak karmiłam hanie. Bol własnie taki jak to okreslilas, takie klucie strasznie bolesne. Wg mnie jest to przyczyna nieprzystosowanych do tego sutkow, masz pewnie delikatne i wrażliwe jak ja. Moze małe nie potrafią dobrze chwycić i ci "rozgryzaja" sutki, musza niby tak chwycić by mieć cały sutek i cześć otoczki a nie tylko sutek, jak to w praktyce zrobić to nie podpowiem bo sama nie umialam sobie z tym poradzić. Karmiłam przez kapturki przez 4 m-ce a i tak najczęściej butelka ze sciagnietym moim mlekiem. Jesli ci bardzo zależy to musisz to przecierpiec i się poświęcić, możesz używać mAsci lagodzacych do sutkow a po karmieniu wmasowac w sutki trochę mleka- podobno to działa.
A Moze popros położna czy pielęgniarkę żeby ci pomogły prawidłowo przystawic bo prawdopodobnie to jest przyczyna...ze nie przystawiasz ich tak jak trzeba
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 23:24   #213
make_up_istka
BAN stały

Gosiaczek no ja własnie nie wiem jeszcze gdzie. Jak wyjdzie jutro na wizycie że mogę SN to zostaję przy Kamieńskiego, a jak CC to już sama nie wiem co zrobię, bo na Klinikach niby lepsi lekarze, a na Kamieńskiego wiem że mogę sobie wynająć swoją pielęgniarkę na tuż po CC, żeby pomogła przystawiać od razu maluszka. Ze swoim lekarzem i tak się nie będę umawiać, bo nie stać mnie na wydanie 1500zł (choć chciałabym żeby to on robił CC) a słyszałam że koło takiej sumy lekarze sobie liczą...
Mówisz że będę następna...? W razie "W" torba do szpitala gotowa, wszystko popakowane, ja już u rodziców we Wrocławiu mieszkam więc niech się dzieje co chce Ciąży mam już dość.
A swoją drogą niezłe teksty teściowej - że jej Twój termin porodu nie pasuje...

Cieszę się że podobają Wam się zdjęcia Dziękuję. Choć TŻ mówi że weny jakoś nie miał.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-01-02 o 23:25
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 23:26   #214
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Mamy kolejną mamusię :-)
(podejrzewam po imieniu maluszka że to ANKA_BZZZ)

Gratulacje!!!
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2011-01-03, 00:29   #215
marleen32
Rozeznanie

Charmeuse wielkie Gratulacje
Anka Bzz Tobie tez gratuluje
Muron ale piekna dziewczynka z Kalinki
Jutro postaram sie Was dokladniej poczytac, bo dzis juz padam, choc jutro tez ciezki dzien bedzie
Bylam na porodowce, i mam w koncu wybrany szpital , jak malo bedzie kobiet rodzacych, to bede lezala sama w pokoju, jak bedzie wiecej, to beda nas dwie
Dziecko calo dobe przy mamie, lazienka w pokoju, i balkon tez jest .
Polozna bardzo mila, wszystko mi wyjasnila, moge rodzic w pozycji w jakiej chce, to mnie ucieszylo
Jak dostane skierowanie, to mam sobie zrobic termin z ordynatorem, on zrobi ktg, usg i ogolnie swoje badania, wiec jeszcze jedno usg mnie czeka .
Ogolnie szpital fajny, ladny wystroj, tylko gorzej, ze klinika dla dzieci w innym miescie, i jakby nie daj Boze cos nie tak bylo z mala, to ja w jednym miescie, ona w drugim, ale ja sie wtedy raczej na swoje zadania wypisze, zeby z nia byc (tfu,tfu oby nie bylo takiej potrzeby).
Dzis mialam wiecej skurczy , brzuch mi sie spina, i czuje ze mala nizej lezy
No, ale na tym etapie to normalka jest
Kurka pies mnie wystraszyl, tak oddech zlapala glosno, ze malo na zawal nie padlam
nic zmykam, bo rano pewno dziecko mi pobudke o 6 zrobi
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 05:02   #216
olbka
Zadomowienie

chciałam powiedzieć, że dzisiaj pobiję rekord w bezsenności nie śpię od 2:30 i nie zanosi się na to, że usnę...

Dlaczego tak się dzieje?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 07:30   #217
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ja ci powiem jak było u mnie jak karmiłam hanie. Bol własnie taki jak to okreslilas, takie klucie strasznie bolesne. Wg mnie jest to przyczyna nieprzystosowanych do tego sutkow, masz pewnie delikatne i wrażliwe jak ja. Moze małe nie potrafią dobrze chwycić i ci "rozgryzaja" sutki, musza niby tak chwycić by mieć cały sutek i cześć otoczki a nie tylko sutek, jak to w praktyce zrobić to nie podpowiem bo sama nie umialam sobie z tym poradzić. Karmiłam przez kapturki przez 4 m-ce a i tak najczęściej butelka ze sciagnietym moim mlekiem. Jesli ci bardzo zależy to musisz to przecierpiec i się poświęcić, możesz używać mAsci lagodzacych do sutkow a po karmieniu wmasowac w sutki trochę mleka- podobno to działa.
A Moze popros położna czy pielęgniarkę żeby ci pomogły prawidłowo przystawic bo prawdopodobnie to jest przyczyna...ze nie przystawiasz ich tak jak trzeba
hej,dzieki za odp. mam plaskie sutki i karmie przez nakladki,ale to nie sutki mnie bola, tylko wew piersi. poczytalam o zatkanych kanalikach i robie masarz goraca woda przed karmieniem,odciaganiem.zo baczymy czy pomoze.

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 08:27   #218
ruda3000
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Mam nadzieje ze przyjmiecie zblakana owieczke. Podczytuje was troszke i w koncu odwazylam sie napisac.
Jestem z wątku grudniowego, no ale mi sie troszke przeterminowalo
termin mialam na 30.12 ale moja córa strwierdzila ze wygodnie jej jest w mamusinej kawalerce i jeszcze troszke w niej pomieszka, a wazy 3171g
dzisiaj ide na kolejne ktg i zobzczymy co i jak dalej.

Dla tych co jeszcze nie sa spakowane bo nie maja w co w biedronce sa bardzo fajne torby (sama zakupilam 2szt) po 18.99zl wklejam linka
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/

Pozdrawiamy cieplutko i lecimy do szpitala
ruda3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 08:56   #219
magdaka13
Wtajemniczenie

Witam poniedzialkowo,

ja wlasnie po sniadaniu...ogladam 'Dzien dobry TVN' - podaja ciekawe przepisy na dania noworoczne po japonsku..chetnie bym przetestowala- szczegolnie nowy rodzaj suszi-jak to ja...

Od dzisiaj zostalo mi jeszcze 10 dni do zobaczenia sie z mlodym..normalnie mam cykora-bo caly czas mam wrazenie, ze jeszcze zostalo cos do zrobienia, o czyms zapomnialam albo zagine w akcji po porodzie jak przyjdzie co do karmienia, przewijania, itp...
Wczoraj wieczorem i dzis w nocy po raz pierwszy mialam bole krzyza jak na okres...wiec cykor sie juz zwielokrotnil 5 razy...normalnie chyba zaraz sie spakuje i uciekne na te Hawaje, o ktorych mowilam od pocz. ciazy- a na porodowke wysle meza...niech rodzi...jego bedzie mniej bolec, bo jest bardziej gruboskorny niz ja...
Ale jeszcze pojde do gina po poludniu przed wyjazdem...
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2011-01-03, 09:01   #220
Chantalle
Raczkowanie

kochana,ja praktycznie wcale nie spalam, Matylda dala popis ze hoho, ostatecznie o 6 rano zasnela u mnie na piersi, a o 7 kolejne karmienie...

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:04   #221
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Muron, gratuluję pięknej córeczki, jak z obrazka.

Charmeuse25 oraz Anka bzz, również gratulacje z okazji narodzin Waszych maleństw. Niech się zdrowo chowają
.

ruda3000, witaj

Miałam dzisiaj umówiona wizytę z położną, ale nam się samochód zepsuł i musieliśmy przełożyć na inny dzień. Mam zawalone gardło i zapchany nos, chyba zastosuję tutaj kurację z imbirem, któraś z Was podawała, bo ledwie oddycham. Kiedyś pisałyście tutaj o syropie dla kobiet w ciąży, która z Was pamięta nazwę tego syropku?
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:14   #222
_MONIKA_G4
Raczkowanie

...ale wam zazdroszczę Dziewczynki (tym rozpakowanym), że macie juz tą przyjemność za sobą. Pomijając kwestie porodu, ktory da się przeżyc to fakt, ze maleństwo jest juz obok... achhh
ps. Dziewczyny... jakie macie brzuszki.. Duże?? Bo mój wydaje sie być ogromny-ale to pewnie wiekszość tak swoje widzi :P
Ma jakies 108 cm. w 36/37 tyg. ;O
Stary 2011-01-03, 09:18   #223
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Witam się poniedziałkowo. Wyspana

Ruda
zapraszamy

Hawea mi pomógł drosetux, ale ten syrop, o którym myślisz zaczynał się na literę P..................... tyle mogę podpowiedzieć, musiałabyś poszukać w tamtej części.

magdaka
czyżbyś zaczynała panikować??

Ja zaczynam dzisiaj ranek od walki z piecem o ciepło w pokoju

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez _MONIKA_G4 Pokaż wiadomość
...ale wam zazdroszczę Dziewczynki (tym rozpakowanym), że macie juz tą przyjemność za sobą. Pomijając kwestie porodu, ktory da się przeżyc to fakt, ze maleństwo jest juz obok... achhh
ps. Dziewczyny... jakie macie brzuszki.. Duże?? Bo mój wydaje sie być ogromny-ale to pewnie wiekszość tak swoje widzi :P
Ma jakies 108 cm. w 36/37 tyg. ;O
mój jest raczej z tych mniejszych, a wyglądam jakbym przytyła nic więcej no i ma śmieszny kształt, ale po temu są powody
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:21   #224
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ten syrop to prenalen ale przynajmniej u mnie nie pomógł a jest nieziemsko niedobry tzn czosnkiem się po nim odbija!

A napar imbirowo ziolowy pycha!!! Mi strasznie smakowal i bardzo dziękuje za przepis. Można go pic codziennie??
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:26   #225
olbka
Zadomowienie

można jeszcze pić stodal - jest homeopatyczny, nam w aptece pani poleciła. Ja go zawsze piję, czy w ciąży czy nie...

nooo, dziewczyny, która mnie przebije??? Nie spałam od 2:30 do 7... Nocne karmienie mi niestraszne już...

Kasia
Stary 2011-01-03, 09:30   #226
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
można jeszcze pić stodal - jest homeopatyczny, nam w aptece pani poleciła. Ja go zawsze piję, czy w ciąży czy nie...

nooo, dziewczyny, która mnie przebije??? Nie spałam od 2:30 do 7... Nocne karmienie mi niestraszne już...
chyba żadna się nie odważy
Stary 2011-01-03, 09:38   #227
Justine1988
Zadomowienie

Witam! Co dziś tu takie pustki???Ja wyprawiłam juz siorkę do szkoły i zawsze jeszcze zasypiam na godzinke albo dwie ale dziś jakos nie wyszło.Ogarnęły mnie porodowe myśli i juz nie mogłam spac, wzięłam prysznic i postanowiłam zajrzec do Was, bo mam mnóstwo pytań.

Olbka moim zdaniem ta twoja bezsennośc bierze się stąd, że masz coraz bliżej termin i coraz więcej myślisz o porodzie i coraz bardziej sie stresujesz a przy tego typu wrażeniach sen jest raczej niemożliwy, wiem po sobieŻyczę Ci, zeby udało sie odespac dzisiejsza nockę. Musisz dużo wypoczywac i zbierac siły do porodu. Az tegoco pamietam od wczoraj juz nie musisz leżeć tak???Jak się czujesz ogólnie?

ruda3000 witam bardzo serdecznie. Jasne, że przyjmiemy zabłakana owieczkę...hehe to u nas dzieci sie tak śpiesza na świat a coraz więcej mam do nas zagląda z maluchami, które wcale za szybko nie zamierzaja opuszczac mamusiowego brzucholka;

Coraz więcej myśle o porodzie i musze rozwiewac swoje wszekie wątpliwości, korzystając z waszych bezcennych radChce być jak najlepiej przygotowana do szpitala i do porodu.
1)JUz o to pytałam ale nadal mam wątpliwości, jeszcze raz podsumujcie: Czy p odejściu wód płodowych moge spokojnie sie przygotowac do spzitala, jak Marika, wziąc prysznic, zrobic makijaz itp czy to nie zawsze tak jest i lepiej od razu dla bezpieczeństwa jechac do szpitala?
2) Czy na tym etapie ciązy (33 tydzień) dziecko ma jeszcze miejsce, by się swobodnie przekręcać?Wczoraj zaobserwowałam dziwną sytuację. Mój brzuch zrobił sie płaski i taki podłozny poziomo, jakby mała ułozyła sie w poprzek. Zaraz potem brzuch wrócił do swojego kształtu. Mozliwe to skoro na ostatnich 2 wizytach miała juz ułożenia głowkowe?

Przygotowuje ostateczna liste zakupów i zastanwaim się:
3) Ile kupić paczek podkładów poporodowych , jeśli w paczce jest 10 sztuk?Marika ile Ty zużyłaś, zanim przeszłaś na normalne podpaski???5 paczek wystarczy??
4) Upatrzyłam takie pieluszki http://allegro.pl/pieluchy-jednorazo...379183729.html
One maja specjalne wycięcie na pepuszek i to mi sie spodobało, bo pepuszek nie bedzie haczył o pieluszkę. Co myślicie o pieluszkach Happy???Ja chciałam kupic te do szpitala i tak na poczatek a potem jak pępuszek się zagoi przejść na te dada z biedronki.
5)Zdecydowałam się na serie nivea baby czy takie komstyki wystarcza czy cos byście jeszcze dodały na moim miejscu?:
- żel do mycia ciała i włosków
- mydełko (tak dodatkowo)
- oliwka
- krem przeciw odparzeniom
-krem do buźki na kazda pogodę
- puder
- chusteczki nawilżane
Jeszcze z kosmetyków zamierzam zakupic sudocrem, linomag , sól fizjologiczna i spirytus do pepuszka 70%
Wystraczy?
6) wystarczy taki termometr?http://allegro.pl/termometr-elektron...392583834.html
7)Jak myślicie kupować od razu tego typu herbatki?
http://allegro.pl/herbatka-z-kopru-w...392583845.html
http://allegro.pl/herbatka-hipp-dla-...392583846.html
8) A co najlepsze do przemywania krocza po nacięciu...szare mydło??Coś pisałyście kiedyś?

Bardzo prosze o pomoc...doradźcie..

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:39   #228
Patrilla
Zakorzenienie

Chantalle ja miałam te "igły" jak to nazwałaś - miałam pokręcone kanaliki - masaż i ciepłe okłady dawały radę to ustanie jak laktacja się unormuje jak dasz radę walcz, ale poszukaj doradcy laktacyjnego niech obejrzy jak przystawiasz ja źle przystawiałam do lewej piersi
RUDA witaj
Mój maluch rusza się b. mocno dziś idę na usg zobaczymy czy sie przekręcił
uciekam
Stary 2011-01-03, 09:48   #229
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Witam poniedzialkowo,

ja wlasnie po sniadaniu...ogladam 'Dzien dobry TVN' - podaja ciekawe przepisy na dania noworoczne po japonsku..chetnie bym przetestowala- szczegolnie nowy rodzaj suszi-jak to ja...

Od dzisiaj zostalo mi jeszcze 10 dni do zobaczenia sie z mlodym..normalnie mam cykora-bo caly czas mam wrazenie, ze jeszcze zostalo cos do zrobienia, o czyms zapomnialam albo zagine w akcji po porodzie jak przyjdzie co do karmienia, przewijania, itp...
Wczoraj wieczorem i dzis w nocy po raz pierwszy mialam bole krzyza jak na okres...wiec cykor sie juz zwielokrotnil 5 razy...normalnie chyba zaraz sie spakuje i uciekne na te Hawaje, o ktorych mowilam od pocz. ciazy- a na porodowke wysle meza...niech rodzi...jego bedzie mniej bolec, bo jest bardziej gruboskorny niz ja...
Ale jeszcze pojde do gina po poludniu przed wyjazdem...
Hehe widze humorek dopisuje to dobrze, trzeba jakos umiec radzic sobie ze stresem. Nic sie nie martw, sprawdź sobie jeszcze raz naspokojnie torbe do szpitala, zrób sobie listę i wykreślaj po kolei wszystko co już masz spakowane.A co do tego wszystkiego po porodzie jak przewijanie , karmienie..napewno sobie poradzisz wierze w ciebie. I pamietaj, nie jestes sama, masz doświadczone koleżanki na forum jak Marika, Chantelle itd.
GŁOWA DO GÓRY..faktycznie juz niedługo..ja zazdroszcze bo mam jeszcze więcej dni stresu niz ty.

_Monika_G4 mój jest większy...116 cm w 33 tygodniu..z góry jak na niego patzre nie wydaje sie duży ale jak oglądam siebie w lustrze jest ogromny, dla męża, rodzinki i znajomych też ale dla mnie jakos wciąż za mały by zmieściło sie tam dziecko....nadal nie rozumieme jak moja córa sie tam miesci taki mały człowieczek..

Make_Up_istka zapomniałam pochwalic twoją sesje ślicznie wyglądasz.masz zgrabniutki brzuszek i jestes bardzo szczuplutka, zazdroszcze figurki. Fajnie masz, bo nie bedziesz borykać sie ze zrzuceniem wagi po porodzie...mnie czeka sporo pracy i walka z rostepami..juz zaczęlam...narazie prefekta mama a potem po porodzie preparat z Avonu..juz zamówiłama jak skoncze karmienia..dietka ostra...

Dobra przerwa na grejfruta...ale mam ochote...mmm..

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-03, 09:53   #230
olbka
Zadomowienie

Tak, Justine, od dzisiaj wstaję (chociaż już wstałam trochę wcześniej 36 skończony i jakby co - moge rodzić. Chociaż fajnie by było jeszcze wytrzymać trochę... Ale nie wiem, czy dam rade...

I ja NAPRAWDĘ nie myślę o porodzie. Chyba że to moja podświadomość płata figle... Póki Babcia była chora, potem jak umarła i przed pogrzebem, tłumaczyłam sobie, że mam nabitą głowę, dużo zmartwień itd. Ale teraz moja głowa jest już wolna i też nic z tego...

Ruda, witamy!
Jak tam czytam, co Wy macie pokupowane, to ja mam bardzo mało... Np poporodowych mam 1 paczkę.

No i nie wiem, czy malowanie się do szpitala do porodu to dobry pomysł przeciez nie wiadomo, jak będziemy reagować, żeby to sie nie skończyło mega pandą pod oczami i dodatkowym kłopotem, bo trzeba zmyć makijaż...

Kasia
Stary 2011-01-03, 09:57   #231
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Witam! Co dziś tu takie pustki???Ja wyprawiłam juz siorkę do szkoły i zawsze jeszcze zasypiam na godzinke albo dwie ale dziś jakos nie wyszło.Ogarnęły mnie porodowe myśli i juz nie mogłam spac, wzięłam prysznic i postanowiłam zajrzec do Was, bo mam mnóstwo pytań.

Olbka moim zdaniem ta twoja bezsennośc bierze się stąd, że masz coraz bliżej termin i coraz więcej myślisz o porodzie i coraz bardziej sie stresujesz a przy tego typu wrażeniach sen jest raczej niemożliwy, wiem po sobieŻyczę Ci, zeby udało sie odespac dzisiejsza nockę. Musisz dużo wypoczywac i zbierac siły do porodu. Az tegoco pamietam od wczoraj juz nie musisz leżeć tak???Jak się czujesz ogólnie?

ruda3000 witam bardzo serdecznie. Jasne, że przyjmiemy zabłakana owieczkę...hehe to u nas dzieci sie tak śpiesza na świat a coraz więcej mam do nas zagląda z maluchami, które wcale za szybko nie zamierzaja opuszczac mamusiowego brzucholka;

Coraz więcej myśle o porodzie i musze rozwiewac swoje wszekie wątpliwości, korzystając z waszych bezcennych radChce być jak najlepiej przygotowana do szpitala i do porodu.
1)JUz o to pytałam ale nadal mam wątpliwości, jeszcze raz podsumujcie: Czy p odejściu wód płodowych moge spokojnie sie przygotowac do spzitala, jak Marika, wziąc prysznic, zrobic makijaz itp czy to nie zawsze tak jest i lepiej od razu dla bezpieczeństwa jechac do szpitala?
2) Czy na tym etapie ciązy (33 tydzień) dziecko ma jeszcze miejsce, by się swobodnie przekręcać?Wczoraj zaobserwowałam dziwną sytuację. Mój brzuch zrobił sie płaski i taki podłozny poziomo, jakby mała ułozyła sie w poprzek. Zaraz potem brzuch wrócił do swojego kształtu. Mozliwe to skoro na ostatnich 2 wizytach miała juz ułożenia głowkowe?

Przygotowuje ostateczna liste zakupów i zastanwaim się:
3) Ile kupić paczek podkładów poporodowych , jeśli w paczce jest 10 sztuk?Marika ile Ty zużyłaś, zanim przeszłaś na normalne podpaski???5 paczek wystarczy??
4) Upatrzyłam takie pieluszki http://allegro.pl/pieluchy-jednorazo...379183729.html
One maja specjalne wycięcie na pepuszek i to mi sie spodobało, bo pepuszek nie bedzie haczył o pieluszkę. Co myślicie o pieluszkach Happy???Ja chciałam kupic te do szpitala i tak na poczatek a potem jak pępuszek się zagoi przejść na te dada z biedronki.
5)Zdecydowałam się na serie nivea baby czy takie komstyki wystarcza czy cos byście jeszcze dodały na moim miejscu?:
- żel do mycia ciała i włosków
- mydełko (tak dodatkowo)
- oliwka
- krem przeciw odparzeniom
-krem do buźki na kazda pogodę
- puder
- chusteczki nawilżane
Jeszcze z kosmetyków zamierzam zakupic sudocrem, linomag , sól fizjologiczna i spirytus do pepuszka 70%
Wystraczy?
6) wystarczy taki termometr?http://allegro.pl/termometr-elektron...392583834.html
7)Jak myślicie kupować od razu tego typu herbatki?
http://allegro.pl/herbatka-z-kopru-w...392583845.html
http://allegro.pl/herbatka-hipp-dla-...392583846.html
8) A co najlepsze do przemywania krocza po nacięciu...szare mydło??Coś pisałyście kiedyś?

Bardzo prosze o pomoc...doradźcie..
spróbuję odpowiedzieć na niektóre pytanka
2. dziecko może przekręcać się nawet na kilka dni przed porodem. takie przypadki też się zdarzają, tak więc sytuacje jest jak najbardziej realna i możliwa.
3. ja mam dwie paczki po 10 sztuk. Nie ma co więcej kupować, bo teraz w sklepach jest wszystko i zawsze można dokupić. Z resztą Marika mówiła, że zużyła jedną paczkę.
4. Decyzja należy do Ciebie. Marika pisała, że się sprawdziły. Muron odradzała te pieluszki. Jak chcesz prześlę Ci linka do tych pieluszek ale za 19.99 (czyli jeszcze taniej)
5. ja z oliwką i pudrem bym się wstrzymała do narodzin, ponieważ nie wiesz jaką cerę, skórę będzie miała córeczka, a zawsze będziesz mogła męża wysłać po to do sklepu. najwięcej dowiesz się w szpitalu jak urodzisz, tam Ci polecą co i jak. Skoro masz żel to po co mydełko? Ja zamierzam na razie skorzystać z próbek, które mam, a potem wyślę męża. Jedyne co kupiłam to najmniejszy Sudokrem.
6. myślę, że taki termometr wystarczy w zupełności A może w aptece będzie tańszy??
7.hmmmmmm na laktację bym kupiła, ale z kopru włoskiego wszędzie dostaniesz i na razie bym nie kupowała, tym bardziej, że masz jeszcze czas.
8. mam kostkę szarego mydła (chociaż na SR położna mówiła, że to tylko kolejna moda na ten produkt)(ale to kiedyś kupiłam), do tego mam mydło w płynie biały jeleń oraz dokupię ze 2-3 saszetki tantum rosa. Gdzieś przeczytałam i nawet pytałam się lekarki, że jeżeli masz dobry, delikatny płyn do higieny intymnej, który Cię nie podrażnia to można go spokojnie stosować.

Mam nadzieję, że rozwiałam jakieś wątpliwości , jako ta niedoświadczona. A z tymi herbatkami dla maluszka to bym się wstrzymała, naprawdę tego jest teraz w brud wszędzie.
Stary 2011-01-03, 10:00   #232
Patrilla
Zakorzenienie

Justine1988 makijaż raczej odpuśc do porodu
co do herbatek to bardziej są dla smaku i psychiki do krocza podstawa to tantum rosa i mydło biały jeleń i wietrzenie
olbka ja też mam 1 paczkę podkładów dokupi sie jak coś
Stary 2011-01-03, 10:06   #233
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Justine tu masz linka do sprzedawcy, u którego ja robiłam zakupy i dziewczyny Jest w miarę tani, ma dużą ofertę produktów i bardzo sympatyczną obsługę oraz ekspresową.
http://allegro.pl/pieluszki-happy-ne...381928122.html
Stary 2011-01-03, 10:17   #234
Patrilla
Zakorzenienie

lilijka3 ja też u tego Pana kupuję juz od ponad 3 lat
dziewczyny wklejałyście kiedyś linki do ładnych gustownych nie przeładowanych (i nie skandalicznie drogich) kompletach pościeli z ochraniaczem
Stary 2011-01-03, 10:20   #235
marleen32
Rozeznanie

Nie wiem czy kogos pobije, ale poszlam spac kolo 2, mala szalala dosc dlugo, wiec zasnelam okolo 3, a o 5 przyszla srednia cora , spalam wiec gora 2,5 godziny, a na spanie w dzien nie mam szans.
TZ sie ze mnie smial, bo powiedzialam jemu, ze mloda przyjdzie o 6 ..
Ale i tak mialam szczescie, bo normalnie to maluszek od 2 do 4 harce w brzuszku urzadza
A, dzis zaczynamy 35 tydzien
Moj TZ po wczorajszym wypadzie na porodowce, powiedzial, ze stresuje sie porodem, boi sie, ze cos bedzie nie tak ze mna, zazartowalam, ze musze sie szybko ubezpieczyc :P, widze ze on ma te same obawy, co przy drugim, powiedzialam, ze nie musi ze mna byc, ale wlasnie on sie boi tego, ze mogloby go nie byc, bo u nas zaraz po porodzie kobieta (juz pozszywana), lezy sobie na tak zwanej intensywnej stacji (choc to jak pokoj wyglada) i zadanie meza, lub osoby towarzyszacej, jest pilnowanie przez 2 godziny, by nie zasnela, a ja po drugim tylko o spaniu marzylam .
No i pewno znow mi przyjdzie chlopa uspokajac .
Poza tym ubzdural sobie, ze mala wyjdzie 14 stycznia, dlatego ja czekam do 15, zeby mu pokazac, ze nie, mowie ze urodze w 41 tygodniu, na Walentynki :P.
Ja samego porodu sie nie boje, jakos jestem pozytywnie nastawiona, boje sie tylko, zeby cos z malutka nie bylo, ale staram sie nie myslec, nie nakrecac, w koncu jak usg wychodzi ok. to musi byc ok.
Choc te badanie serduszka w szpitalu, niby kontrolne, ale zawsze w szpitalu, troche mnie niepokoi, bo jak u ginki bylo ok., to po co powtarzaja..
Tzn. wiem, przez chorobe TZ, ale tak czy siak jakis tam niepokoj we mnie siedzi.
Witam nowe mamusie
Justine ja z lista nie pomoge, bo do szpitala nie biore nic, oprocz rzeczy dla dziecka do ubrania, rzeczy dla siebie, typu pizama, dres i cos na wyjscie, kosmetykow nie biore, bo np: takich perfum dziecko nie znosi, zele do mycia wezme, ale takie dzieciowe, a reszte szpital zapewnia.
Ja ogolnie malo kiedy makijaz robie,wiec po porodzie, nie mam zamiaru
A, co do zakupow, mam rozne probki (stawiam na penaten), dokupie jeszcze kilka rzeczy, ale przyznaje bez niczego, nie mam nawet listy w glowie...
To Tantum Rosa tez bym chciala, ale u nas bez recepty nie ma szans, a zeby na recepte dostac, trzeba zapalenie jakies krocza miec..
No i cena 20 Euro za 10 saszetek, przeginaja jak nic....
Ale 2 razy nie mialam, to teraz tez dam rade, choc TZ mowi, ze to super bol usmierza, bo jemu po operacji rane tym spryskiwali
Mogl mi przyniesc w kieszeni troche :P
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:22   #236
Justine1988
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedź. makijaz oczywiście sobie odpuszcze, nie sądze by w głowie mi było to by jakos wyglądac..ale prysznic chetnie bym sobie przed samym porodem wzięła..zdąrze????

Tantum rosa i mydełko biały jeleń dodam do swojej listy zakupów Mydełko nivea baby. przyda sie, nie jest drogie a może okarzę się dla mnie wygodniejsze niż ten żel.

A podkładów kupie ze 3 paczki i myśłe , że starczy najwyzej tak jak mówicie dokupie.

Lilijko dziekuje za linka juz sprawdzam czy ten sprzedawca ma wszystko czego potrzebuje , bo jednak chciałabym u jednego kupic za jedną przesyłka..

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-03, 10:24   #237
agape
Zadomowienie

co do wyprawki też mam pytanie- jaki kupowałyście materac do łóżeczka? chciałabym kokos-pianka-gryka ale jest tego w cholere na alle i nie wiem który kupić...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:28   #238
zosik
Raczkowanie

GG do zosik

Ja tez się melduje w V części wątku, od dziś jestem na chorobowym, więc postaram się być bardziej aktywna.

zosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:29   #239
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
co do wyprawki też mam pytanie- jaki kupowałyście materac do łóżeczka? chciałabym kokos-pianka-gryka ale jest tego w cholere na alle i nie wiem który kupić...
my mamy lateksowy z Ikei

Kasia
Stary 2011-01-03, 10:31   #240
ligotka
Rozeznanie

Witam sie i ja!
Ja olbka nie pobije, bo o 2 to ja wstalam ale na siku, potem o 5 i o 8, a ostatecznie o 9:40 Spioch ze mnie straszny, co prawda ciezko mi zasnac po tych pobudkach i znalezc dobra pozycje ale potem spie jak susel
Mezus caly dzien w pracy wiec mam dzis caly dzionek i moge Was podczytywac, co prawda musze sie uczyc bo w niedziele egzamin, ale i tak czarno to widze ;( No i mam zamiar troszke poprac i poprasowac i poszykowac sie na przyjscie Malej
makeupistko cudowne zdjecia! Ja bym sobie takich nie dala zrobic, bo nie znosze zdjec a w ciazy to wybitnie.
Ad brzuszka moj ma 108cm, wydaje sie duzy, ale czasem jak Was podpatruje to moj jednak taki duzy nie jest Ale w koncu ma poltorej miesiaca zeby urosnac
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości