Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-02, 20:43   #4111
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Margo jesteś nauczycielką? Gdzie? Ile już pracujesz i po jakim czasie od ukończenia studiow?
Mi sie marzy pracować w 1-3 w podstawówce. ale to jeeeszcze. Dopiero na II roku jestem
tak, jestem.
robiłam najpierw licencjat z ped. wczes. z j. ang. i zaraz po nim poszłam do pracy. studia mgr uzup. robiłam zaocznie, niestety tylko z ped. wczes. bo nam nie utworzyli kierunku z jezykiem. potem jeszcze zrobiłam dodatkowo certyfikat językowy, żeby móc uczyć nie tylko dzieciaki i kurs pedagogiczny dla czynnych nauczycieli j. ang., którzy nie ukończyli filologii (taka zakręcona ta moja droga zawodowa).

pracy nie szukałam - sama mnie znalazła. chwalono mnie na praktykach, wieści doszły do dyrekcji i dostałam propozycje. dwa pierwsze lata pracowałam jednocześnie w podstawówce i przedszkolu, potem już tylko przedszkole. ciepła posadka, fajna kadra, konkretna dyra. obecnie najlepsze przedszkole w miasteczku, wszyscy chcą dzieci do nas posyłać

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 20:43   #4112
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość

Na koniec kilka fotek,zaraz też coś wybiorę i do szaji wyślę, żeby się nie spóźnić.
Śliczny synek i fajna z Was rodzinka

A mnie dzisiaj pierwszy raz teściowa wkurzyła. Bo ona wie, że będzie kłopot z Lusią, jak będzie musiała pójść do przedszkola. Bo z niej taki cycek mamy, do obcych się boi iść na ręce. Tłumaczymy jej, że większość dzieci przechodzi w tym czasie lęk separacyjny, ale nie, ona wie lepiej Aż musiałam swoje powiedzieć, mąż był po mojej stronie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 21:28   #4113
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
[/B]Aaaaa, miałam juz dawno pisać------kropka, Danio jest śliczny. Panele masz bardzo ładne. Ja na podłogach mam wykładziny pcv, takie grube w desenie przypominające deski. Jest ciepło i nie słychać jak się chodzi
Dziękuję w jego imieniu.
Dobry pomysł... Zapomnieliśmy o tym z mężem. Kiedyś oglądaliśmy takie deskowe, grube, ale były droższe od paneli dwa razy. Powyżej stówy za metr. Teraz nam jakoś uciekł ten temat...

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

kropka - Daniel duży i poważny chłopak no i dostojnie wygląda na tle tych paneli
- panele sie meżowi podobały bo on znawca
A dziękujemy.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Moje dziecko dobilo do 3 pobudek w nocy drugą noc z rzędu. Do tego znów doszły krzyki i płacze przez sen.
O, to masz ciekawiej niż ja...
U nas też płaczki przez sen, ale pobudka jedna. Dziś była o 4 rano.

Cytat:

Na koniec kilka fotek,zaraz też coś wybiorę i do szaji wyślę, żeby się nie spóźnić.
Kolejny poważny facet.

Chyba dużo mamy takich dzieci tutaj, na wątku, co wyglądają na starsze niż są.

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość

to tez moje marzeniea tu doopsko musze wracac i to na caly etat - kasa bedzie potrzebna
i jak tylko pomysle, ze od razu pierwsze trzy dni w delegacji
Też masz miło.

Dobrze, że Misio z babcią lubi być. To choć tyle, że wiem że płakał nie będzie za mną... ech...

Spadam. Proszę o kciuki za jutro.

Ciekawe czy zasnę...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 21:39   #4114
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Ciekawe czy zasnę...
Zaciśnięte Spokojnej nocy

------------------------------------------------------------

Ja też uciekam........dobranoc.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 21:51   #4115
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

to tez moje marzeniea tu doopsko musze wracac i to na caly etat - kasa bedzie potrzebna
i jak tylko pomysle, ze od razu pierwsze trzy dni w delegacji

pytasz o nivee czy jelenia?? oba w rosmanie

oj On sie potrafi wsciec jak nie wiem, jakos udalo mi sie zlapac Jego grzeczna wersje

oby to zebal byl caluski w pietke dla Malusia

Pomyslec, ze ja za dwa miesiace tak bede

moja mam jest nauczycielem nauczania poczatkowego, u mnie w rodzinie wiekszosc po pedagogice, ja sie wylamalam

a co to takiego??

-----------------------------------------
dziekujemy za mile slowa o Stefanku
moje Dziecko dzis poszlo jak burza, zaczelo pelzac z rana a po obiedzie przeczworaczkowal sobie jakby nigdy nic
sprobuje Go jutro zlapac i nagrac, no i ten moj Synus powazny jest a jak, kawal chlopiska mi rosnie, ale Malz nie maly 190 cm i 100 kg zywego mieska a Stefek b.do Niego podobny

A tutaj jest watek
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...230869&page=82
Kosmetyki,ktore są używane przej Koreanki, Japonki przez co maja one takie idealne cery.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 21:52   #4116
olivka_7
Zakorzenienie

Kropka

Ja myślałam o 3/4 etatu ale z powodów finansowych nie ma szans. Niby jako mama karmiąca też mogę godzinę wcześniej wychodzić i mam zamiar z tego korzystać, ale wiadomo ileż można:/
Najchętniej to bym z małą jeszcze została w domu- co prawda dopiero wracam w maju ale i tak jak już pomyślę o powrocie to z jednej strony się cieszę a z drugiej mi żal.
Mała będzie z mężem- ale jak będzie miał dużo pracy to z moją mamą, siostrą lub teściową(to mam nadzieję już w ostatecznej ostateczności) W razie czego będę kombinować z opieką- w lecie na pewno będę chciała jakiś krótki urlopik.
No i myślimy już na poważnie o kolejnym dziecku- ale najpierw tak z pół roku popracuję.

A właśnie dziewczyny czy wasze dzidzie śpią na podusi?
Kornia do tej pory spała płasko- teraz kupiłam jej kołderkę i podusię- niekoniecznie na już, ale kupiłam wypełnienie bo mama zamówiła jej na gwiazdkę dwa komplety pościeli to miałam przesyłkę gratis. No i tak się zastanawiam nad tym czy dawać jej tą podusię czy nie- ale chyba do 2 roku życia dzieci powinny spać na płasko?

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2011-01-02 o 21:57
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 22:23   #4117
Dilayla
Zadomowienie

JESTEM MEGA PODNIECONA.....
WRESZCIE JEST....
PIERWSZY ZĄBEK
zabawne bo dzis po poludniu mowilam do tz ze juz bym chciala zeby był ząbek...kladac malego do łózeczka na dobranoc,spiewalam mu kolysanke....no i złapał mnie za palec i wpakował sobie do paszczki...a tam niespodzianka,ostre cos jak brzytwa....az uwierzyc nie mogłam,zero objawow,slinił sie troche bardziej i był troche marudny..wiecej nie zauwazyłam zadnych innych objawów
Cieszę się jak głupia miłej nocki...spokojnej i w ramionach waszych TZ

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-02, 22:53   #4118
_paula_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Oj to rzeczywiście mieliście przejścia Ja się wybieram prywatnie do pediatry specjalizującej się w alergiach na dniach. Ciekawam co ona powie. I też liczę, że z wszelkich niedogodności co są teraz właśnie z czasem wyrośnie mi mój maluch.
A na jakiej Polibudzie?? Ja ten sam kierunek kończyłam ale to już dawno było, oj dawno A uprawnienia wiszą nademną i muszę się wreszcie za nie wziąć.
Na Świętokrzyskiej. Jestem z Kielc chciałam wyjechać gdzieś na studia do innego większego miasta, ale plany się niestety trochę pozmieniały( a może i stety) No to już sporo doświadczenia zapewne posiadasz ja jestem dopiero na początku swojej drogi

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
No i dużo cierpliwości Ci życzę, ja już miałam chwile załamania teraz przechodzę akceptację i nadzieję, że przejdzie mu (aczkolwiek moja realistyczna strona......)
Dzieki i Twojemu maluchowi życze żebyście jakoś z tego wyszli Ja na początku też miałam chwile załamania ale teraz już jest dobrze, przecież to nie zagraża jego życiu także uważam że jak najbardziej da się z tym funkcjonować. Na pewno bedzie dobrze

Cytat:

Sterydy to nie medycyna estetyczna, nie są po to żeby ładnie wyglądać. Przynoszą ulgę i zatrzymują stan zapalny.
Smarowanie zaognionych zmian jakimiś bzdetami (choćby nie wiem jak dobre, drogie i atopowe były) jest nieporozumieniem... To tak jakby smarować poparzenie. Najpierw trzeba zatrzymać proces chorobowy, zagoić ranę.
Tylko największy problem jest w tym co się dzieje jakiś czas po zastosowaniu stedydów... Owszem przynoszą ulgę i zatrzymują stan zapalny aleee nie są obojętne dla skóry. Już pisałam, że po odstawieniu skóra domaga się ciągłego dostarczania tego składnika, bo jej tego brakuje. Jak się nie dostarczy to objawy pojawiają się ponownie tylko ze zdwojoną siła niestety... taki scenariusz był u nas. Także teraz jak najdalej od sterydów

Cytat:
Już tu kiedyś ktoś pisał. Stosujemy dwa, trzy dni, a potem natłuszczamy...
Nie ma co straszyć. Trzeba używać z rozsądkiem.
Nie ma reguły na to, każdy organizm inaczej reaguje. Stoswaliśmy krótko a mimo to po odstawieniu była tragedia. Na jednego zadziała to tak a na drugiego inaczej. Ja już na pewno testować nie będę.

======================
Swoją drogą mój Wojtuś też coś niespokojnie śpi w nocy. Sama już nie wiem od czego. Podejrzewam że znowu jest zaognienie AZS bo plamy czerwone i może go swędzi albo w końcu zębów się doczekamy, bo nadal ich brak A co jakiś czas mam nadzieję, że to już bo ślini się starsznie, mija kilka dni i przestaje. I tak w kółko Już chyba z 5 razy tak było

So close no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
And nothing else matters....

Edytowane przez _paula_
Czas edycji: 2011-01-02 o 22:55
_paula_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 23:04   #4119
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Witajcie w Nowym Roku

Znam już powód mojego małego maruda- dwa kolejne ząbale górna lewa jedynka i prawa dwójka Mamy już w sumie pięć i gryziemy wszystkich dookoła

Od wczoraj Kornelcia jeździ w większym foteliku- zamówiliśmy w końcu MC Tobi. Wiem że są różne opinie że niby dziecko powinno do 12 mies tyłem do kier jazdy ale ja już nie mogłam patrzeć jak się męczy w tamtym- był już zdecydowanie za mały nawet główka już zaczęła być równo z górną granicą. A teraz siedzi dumna i zadowolona
za ząbki, wygodnie małej w foteliku? bo tez się do niego przymierzam

Cytat:
hehe a ja madra trzy butle w Polsce kupilam teraz malz ma zel pod prysznic, zawsze zuzywa to co mi albo Stefciowi nie podpasi (ja na wiekszosc mam uczulenie)

wstawiam filmik ze zmagan Stefusia, w zasadzie dzis zaczal tak wyraznie pelzac
PROBY
ale super się rusza i naprawdę dorośle wygląda

Cytat:
Kornia do tej pory spała płasko- teraz kupiłam jej kołderkę i podusię- niekoniecznie na już, ale kupiłam wypełnienie bo mama zamówiła jej na gwiazdkę dwa komplety pościeli to miałam przesyłkę gratis. No i tak się zastanawiam nad tym czy dawać jej tą podusię czy nie- ale chyba do 2 roku życia dzieci powinny spać na płasko?
mój śpi na płasko i myślę, że mu to na razie nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
WRESZCIE JEST....
PIERWSZY ZĄBEK
zabawne bo dzis po poludniu mowilam do tz ze juz bym chciala zeby był ząbek...kladac malego do łózeczka na dobranoc,spiewalam mu kolysanke....no i złapał mnie za palec i wpakował sobie do paszczki...a tam niespodzianka,ostre cos jak brzytwa....az uwierzyc nie mogłam,zero objawow,slinił sie troche bardziej i był troche marudny..wiecej nie zauwazyłam zadnych innych objawów
wielkie gratulacje
kaszpirek bardzo ładne fotki
ałła, kropka trzymam mocno

u nas dziś spokojny dzień, zasypianie też w miarę

dziewczyny ponawiam pytanko: czy mięsne słoiczki podajecie na przemian z warzywnymi? (dzięki ała )
Stary 2011-01-02, 23:55   #4120
_paula_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
dziewczyny ponawiam pytanko: czy mięsne słoiczki podajecie na przemian z warzywnymi? (dzięki ała )
Na początku kiedy zaczełam podawać mięsko to przeplatałam ,raz taki raz taki. W tym momencie to już młody je przeważnie same mięsne czasami zdarzą się same warzywka

So close no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
And nothing else matters....
_paula_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 00:03   #4121
panna migotka
Rozeznanie

i dodaję jeszcze nasze fotki świąteczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0559.jpg (77,3 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0567.jpg (80,6 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0734.jpg (122,9 KB, 66 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 07:43   #4122
margo80
Zakorzenienie

Gratulujemy z Ewcią ząbków kolejnym dzieciaczkom

podziwiamy wszystkie piękne fotki

(Szaja - do kiedy można słać??)

u nas dziwna nocka. między 22.30 a 23.30 marud zębowy. jęki, paluchy w buzi, gryzienie pieluchy. dziwne, bo przecież zęby już na wierzchu. aż z ciekawości pogrzebałam jej dziś w paszczy, czy coś jeszcze nie wyskoczyło, ale nie.

Kropka - spałaś? ja się boję, że jutro będę przeżywać tak samo przed środą. a idę tylko 7.30 -11.00.
jeszcze nic nie wiem o dzisiejszej Sanvicie, ale tak sobie myślę, ze tam zawsze było kilku lekarzy, może nie każdy każe się tak umawiać?

jutro z małżem będziemy udawać, że jestem w pracy, bo w środę on zostaje z Ewcią. najgorzej to chyba będzie mu wstać, z resztą raczej sobie poradzi. ale i tak mnie prosił, żebym mu wszystko na kartkach zapisała - jak robić kaszkę, co kiedy i jak podgrzać itp. ciuszki dla Ewci też będę musiała przygotować, kilka kompletów najlepiej.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 08:07   #4123
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

My śpimy na płasko U nas kołderka nie zdałaby nawet egzaminu, bo mała i tak się non stop w nocy odkrywa i śpi w dziwacznych pozycjach typu : w poprzek łóżka i nóżki oparte na szczebelkach
Stary 2011-01-03, 08:21   #4124
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Steryd nie leczy, emolient nie leczy. Nic nie leczy, bo tu nie ma leku. I jedno i drugie ma działanie zachowawcze.

Ale i jedno i drugie jest potrzebne. Przy silnym zaognieniu zmian bez sterydów dziecko zaryczałoby się na śmierć.

Już tu kiedyś ktoś pisał. Stosujemy dwa, trzy dni, a potem natłuszczamy...
Nie ma co straszyć. Trzeba używać z rozsądkiem.

Ja się jednak boję, używam bardzo rzadko, jak widzę, że ma tendencje do rozrostu (a tak jest w niektórych miejscach, w innych czasem schodzi samo i nie wiem od czego to zależy). Mam tylko nadzieję, że tam, gdzie używam nie będzie miał problemów kiedyś....
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:27   #4125
Silpe
Zadomowienie

Właśnie dostałam paczke dla małej po 6m
soczek , owocki i kaszke na dobranoc
a w zeszłym tygodniu przyszła próbka mleka Gerber

panna migotka ładne fotki - wyglądasz jak prawdziwa migotka

Dilayaza ząbka

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:45   #4126
Darianna25
Zakorzenienie

Witam.
Znowu niewyspana.

Cytat:
Kropka

Ja myślałam o 3/4 etatu ale z powodów finansowych nie ma szans. Niby jako mama karmiąca też mogę godzinę wcześniej wychodzić i mam zamiar z tego korzystać, ale wiadomo ileż można:/
Najchętniej to bym z małą jeszcze została w domu- co prawda dopiero wracam w maju ale i tak jak już pomyślę o powrocie to z jednej strony się cieszę a z drugiej mi żal.
Mała będzie z mężem- ale jak będzie miał dużo pracy to z moją mamą, siostrą lub teściową(to mam nadzieję już w ostatecznej ostateczności) W razie czego będę kombinować z opieką- w lecie na pewno będę chciała jakiś krótki urlopik.
No i myślimy już na poważnie o kolejnym dziecku- ale najpierw tak z pół roku popracuję.

Na podusi i ma podniesiony materac.Głównie dlatego,że spi na boku i główka jej leci na bok za bardzo jak śpi na rączce.
U nas w łóżku też usypia na poduszce ale nie sama głowka tam leży tylko glówka z tłuowiem.

Cytat:
WRESZCIE JEST....
PIERWSZY ZĄBEK
za zębola.
Cytat:
za ząbki, wygodnie małej w foteliku? bo tez się do niego przymierzam

ale super się rusza i naprawdę dorośle wygląda

mój śpi na płasko i myślę, że mu to na razie nie przeszkadza

wielkie gratulacje
kaszpirek bardzo ładne fotki
ałła, kropka trzymam mocno

u nas dziś spokojny dzień, zasypianie też w miarę

Więcej jest mimo wszystko mięsnych słoiczków.Co chwyce w ręke to podaje.
Ostatnio zakupiłam deserki z bananem i truskawkami.Takie male jogurciki.Szału nie było ale zjadła.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:29   #4127
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:

justin, dla Stefanka! Silny chłopak! ani się obejrzysz, a na nóżki stanie.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
ciepła posadka, fajna kadra, konkretna dyra. obecnie najlepsze przedszkole w miasteczku, wszyscy chcą dzieci do nas posyłać
to fajnie, bo Ewcia pewnie ma już gwarantowane miejsce.

Cytat:
A mnie dzisiaj pierwszy raz teściowa wkurzyła. Bo ona wie, że będzie kłopot z Lusią, jak będzie musiała pójść do przedszkola. Bo z niej taki cycek mamy, do obcych się boi iść na ręce. Tłumaczymy jej, że większość dzieci przechodzi w tym czasie lęk separacyjny, ale nie, ona wie lepiej Aż musiałam swoje powiedzieć, mąż był po mojej stronie

jednak każda teściowa potrafi być wnerwiajaca.
nie słuchaj takich bzdur.

Cytat:

Ciekawe czy zasnę...
ciekawe, czy nie zaspałaś...
oczywiście ja też kciuki trzymałam. i mam nadzieję, że pierwszy dzień jest ok.

Cytat:
zależy...
z zasady nie, bo śpi na brzuszku.
ale jak ma katarek, to wtedy kladę go na boczku z cieniutką podusią pod główką.

Cytat:
WRESZCIE JEST....
PIERWSZY ZĄBEK

Cytat:
tak, Tymek codziennie zjada słoiczek z mięskiem. jego ulubiony to z dodatkiem cieleciny.

Cytat:
śliczna z Was rodzinka.

Za nami w miarę spokojna noc.
Wieczorem nim Tymek do porządku zasnął, wybudził się dwa razy i musiałam na rękach pobujać, ale jak już zasnął twardo, to wstał dopiero przed 5:00 na mleczko... i znów nie umiał zasnąć, wyrzynający sie ząbek mocno go męczy znów musiałam pobujac i zasnął aż do 8:00.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

szaja, w jakim rozmiarze podeslac Ci fotki?
i podaj, proszę raz jeszcze adres. początek pamiętam ale nie wiem, co po @.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 10:53   #4128
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Śliczny synek i fajna z Was rodzinka

Cytat:
WRESZCIE JEST....
PIERWSZY ZĄBEK
gratki
U nas dzis pierwszy dzień częściowego odstawiania od piersi...nie było cycusia przed pierwsza drzemką ale ma zdrowie..wytrzymał prawie 4 godziny bez snu...oczywiście były płaczki i ostatecznie zasnął na rękach
kropka-trzymam kciuki
Stary 2011-01-03, 11:36   #4129
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
tak, jestem.
robiłam najpierw licencjat z ped. wczes. z j. ang. i zaraz po nim poszłam do pracy. studia mgr uzup. robiłam zaocznie, niestety tylko z ped. wczes. bo nam nie utworzyli kierunku z jezykiem. potem jeszcze zrobiłam dodatkowo certyfikat językowy, żeby móc uczyć nie tylko dzieciaki i kurs pedagogiczny dla czynnych nauczycieli j. ang., którzy nie ukończyli filologii (taka zakręcona ta moja droga zawodowa).

pracy nie szukałam - sama mnie znalazła. chwalono mnie na praktykach, wieści doszły do dyrekcji i dostałam propozycje. dwa pierwsze lata pracowałam jednocześnie w podstawówce i przedszkolu, potem już tylko przedszkole. ciepła posadka, fajna kadra, konkretna dyra. obecnie najlepsze przedszkole w miasteczku, wszyscy chcą dzieci do nas posyłać
Aaa a to Ty anglistka

Ja normalne nauczanie początkowe lub przedszkolne. Chciałabym w szkole. Ale kurde mam obawy że u mnie ciężko będzie z pracą. i po zaocznych i w małym mieście.

Na początek myślę o przedszkolu, bo do szkoły to mnie nie wezmą tak od razu.

Cytat:
Kropka

Blanka śpi na poduszce. Ale taka to poduszka że prawie jej wogole nie ma
płaska taka

Kropko

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 11:40   #4130
velluto
Zadomowienie

Gorące pozdrowienia dla mam pracujących

Jak tam dajecie sobie radę? Podczytuje sobie tu ukradkiem, że dziś sporo z Was wraca na stare smieci U mnie, tak jak już pisalam wczesniej, nie jest tak źle A poza tym dziś to już zawalona jestem robotą, więc jak na razie tylko 1 raz dzwoniłam do Małej
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 11:46   #4131
djerba
Wtajemniczenie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24131755]

-

szaja, w jakim rozmiarze podeslac Ci fotki?
i podaj, proszę raz jeszcze adres. początek pamiętam ale nie wiem, co po @.[/QUOTE]

poszukalam i znalazlam bo tez chce wyslac : szajajabaMAŁPApoczta.fm
Stary 2011-01-03, 12:04   #4132
velluto
Zadomowienie

Cytat:
WRESZCIE JEST....
PIERWSZY ZĄBEK
wow! gratulacje!!
Cytat:
ja mięso podaję co dzień przeważnie sama gotuję

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
fajna rodzinka
Stary 2011-01-03, 12:14   #4133
Jaatkaa85
Zadomowienie

Hej dziewczyny, co do pracy
:

ja wracam dopiero we wrzesniu - my nie mamy z kim Wojtka zostawic, będziemy próbowali do żłoba go dac, jest u nas 1 złobek w mieście, ale duży, pani ze złoba powiedziała mi, że nawet jeśli nie przyjmiemy, to duża rotacja jest i każde dziecko z listy rezerwowej łazi do żłóbka. Ja sobie nie wyobrażam zatrudniać niani, choć pewnie, gdybym została pryzpięta do muru, to bym zatrudniła. Nie umiem zaufać obcej osobie, a w złobku jest wiecej bab i wierzę, że tam jakas kontrola jest; to też nie jest najlepsze rozwiazanie, żłob ma minusy okropne takze, ale jak mus, to mus... Nie stac nas na to, aby siedziała na wychowawczym do 3 r.ż, choć chciałabym bardzo.

No i ten lęk Wojtka - separacyjny - on to ma od długiego czasu już, odkąd się nauczył pełzać. On zostaje np. w pokoju, a ja idę do kuchni zrobic herbatę. To łapie mnie za stopy, a jak juz odejdę dalej, to raczkuje za mną strasznie szybko i ryczy. Az mi wtedy serce pęka i płakać sie chce, ale biorę go wtedy ze sobą. ;wierze, że to samo mu przejdzie i powolutku ejdnak bedzie zostawał z innymi. Nietsety, na razie zostawienie go z kimś innym niż ja to tragedia. Zostaje z mężem - jeszcze jakoś idzie. Zostaje z tesciowa - ryczy non stop, do czasu aż nie wrócę.

W ogóle straszny dół mnie dzisiaj dopadł, jak to bedzie dalej, nei wiem
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 12:15   #4134
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

ja mięso podaję co dzień
Cytat:
przeważnie sama gotuję

a jakie mięsko podajesz? indyka, kurczaka?
ja się tyle naczytałam o tych napakowanych hormonami kurczakach, że jedynie co gotuję to indyka..Ogólnie to wszystko gotuję sama, czasami jedynie podam jej ze słoiczka królika i cielęcinkę.

Stary 2011-01-03, 12:24   #4135
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
[/COLOR]

ja się tyle naczytałam o tych napakowanych hormonami kurczakach, że jedynie co gotuję to indyka..Ogólnie to wszystko gotuję sama, czasami jedynie podam jej ze słoiczka królika i cielęcinkę.

[/COLOR]
Ja daje mięso 2 razy w tygodniu i tak też moja cała rodzina je. Jemy 2 razy w tyg. mieso na obiad, 5 razy ryby na obiadi 2 razy dania jarskie na obiad.
Cały czas mam przeświadczenie, ze to mięso sklepowe, marketowe to niezbyt dobrej jakości jest. Kupuję drozsze i jemy je rzadziej. Młodemu daję ze słoiczka, moze to w słoiczkach jest lepsze (tak sobie tłumaczę)??
Innych słoikowych rzeczy nie daję - warzywa i owoce przygotowuję samodzielnie. W sumie młody je już większość owoców - łacznie z cytrusami - daję mu do łapki i je. W zimie to dostaje mandaryny, pomarancze, banany i jabłka. Z awzryw, wszystko co dostepne - lubi marchewkę, brokuły, kalarepę, seler, por, w sumie wszystko. Kroję to na małe akwałeczki sam sobie bierze. Syf jest potem niezły, ale coś za cos.

Edytowane przez Jaatkaa85
Czas edycji: 2011-01-03 o 12:27
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 12:35   #4136
djerba
Wtajemniczenie

Ja u siebie mięska nie kupuję w marketach, tylko na takim malutkim targowisku. Nie wiem czy to coś zmienia..Na dniach spróbuję podać jej świeżą rybkę, bo też tu mamy. Wcześniej dostała słoiczek z łososiem kabaczkiem i czymś tam jeszcze i nic się nie działo, żadnego uczulenia i jeszcze bardzo smakowało
Stary 2011-01-03, 12:58   #4137
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, co do pracy
:

ja wracam dopiero we wrzesniu - my nie mamy z kim Wojtka zostawic, będziemy próbowali do żłoba go dac, jest u nas 1 złobek w mieście, ale duży, pani ze złoba powiedziała mi, że nawet jeśli nie przyjmiemy, to duża rotacja jest i każde dziecko z listy rezerwowej łazi do żłóbka. Ja sobie nie wyobrażam zatrudniać niani, choć pewnie, gdybym została pryzpięta do muru, to bym zatrudniła. Nie umiem zaufać obcej osobie, a w złobku jest wiecej bab i wierzę, że tam jakas kontrola jest; to też nie jest najlepsze rozwiazanie, żłob ma minusy okropne takze, ale jak mus, to mus... Nie stac nas na to, aby siedziała na wychowawczym do 3 r.ż, choć chciałabym bardzo.

No i ten lęk Wojtka - separacyjny - on to ma od długiego czasu już, odkąd się nauczył pełzać. On zostaje np. w pokoju, a ja idę do kuchni zrobic herbatę. To łapie mnie za stopy, a jak juz odejdę dalej, to raczkuje za mną strasznie szybko i ryczy. Az mi wtedy serce pęka i płakać sie chce, ale biorę go wtedy ze sobą. ;wierze, że to samo mu przejdzie i powolutku ejdnak bedzie zostawał z innymi. Nietsety, na razie zostawienie go z kimś innym niż ja to tragedia. Zostaje z mężem - jeszcze jakoś idzie. Zostaje z tesciowa - ryczy non stop, do czasu aż nie wrócę.

W ogóle straszny dół mnie dzisiaj dopadł, jak to bedzie dalej, nei wiem
właśnie w takim popieprzonym kraju zyjemy....jamam dylemat,nie ma weny wracac,pozatym nie wiem czy nie zostane zwolnina bo na moje miejscejz ktos jst przyjety...i szefowi bardzo odpowiada z tego co slyszalam...pozatym nie mam z kim Adrianka zostawic...w złobku miejsc brak,mam teraz w styczniu isc sie zapisywac.
dzis maly spokojny jedyne co to dluzej spi...pewnie mu zębol dokucza
i nawet nocka w miare spokojna we własnym łóżeczku
A tu moj mały wiecznie radosny skarb
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0388.jpg (116,4 KB, 51 załadowań)

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:05   #4138
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
[/COLOR]

[/COLOR]
Na razie podawałam kurczaka (kogut wyhodowany przez moich rodziców, co widział jak słońce wygląda i grzebał sobie w ziemi , żadne tam hormony) i królika - upolowany przez moją teściową na wsi u rodziny męża.
Może jeszcze uda mi sie upolować indyka u cioci.
Mięsa kupionego w sklepie bałabym się podać
Stary 2011-01-03, 13:11   #4139
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Na razie podawałam kurczaka (kogut wyhodowany przez moich rodziców, co widział jak słońce wygląda i grzebał sobie w ziemi , żadne tam hormony) i królika - upolowany przez moją teściową na wsi u rodziny męża.
Może jeszcze uda mi sie upolować indyka u cioci.
Mięsa kupionego w sklepie bałabym się podać
O kurde bele ale masz fajowo. Ja nie mam żadnych możliwości, aby kupić/dostać takie "czyste" zwierzaczki . Jedynie co to koza, no ale tego to napewno jej nie zaserwuje.
Stary 2011-01-03, 13:19   #4140
ona1981
Zakorzenienie

Witajcie w nowym roku ! Wieczorkiem postaram się was nadrobić chociaż częściowo.

U nas sylwester spokojnie, troche Szymon mi się budził przez petardy. O 1 w nocy zabrali prąd, pół miasta nie miało Musiałam wodę w termosie robić w razie jak by w nocy nie było a Szymon obudzil się na mleko. Jak tu sobie poradzić bez kuchenki mikrofalowej, moje dziecko niecierpliwe, jak głodne to się drze...

Troszkę mi się moje małe zaczęło przemieszczać, pełza do tyłu, to jednak dopiero początki. Troche też więcej mówi, dużo pierdzi ustami Ząbków nadal brak... Jeszcze rączki zaczął wyciągać do wszystkiego, do mnie też

Dilaja jaki szczery, piękny uśmiech
Panna Migotka jaki elegancki chłopczyk A ty jaka śliczna!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7696[1].jpg (24,8 KB, 72 załadowań)

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2011-01-03 o 13:23
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości