|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() robiłam najpierw licencjat z ped. wczes. z j. ang. i zaraz po nim poszłam do pracy. studia mgr uzup. robiłam zaocznie, niestety tylko z ped. wczes. bo nam nie utworzyli kierunku z jezykiem. potem jeszcze zrobiłam dodatkowo certyfikat językowy, żeby móc uczyć nie tylko dzieciaki i kurs pedagogiczny dla czynnych nauczycieli j. ang., którzy nie ukończyli filologii (taka zakręcona ta moja droga zawodowa). pracy nie szukałam - sama mnie znalazła. chwalono mnie na praktykach, wieści doszły do dyrekcji i dostałam propozycje. dwa pierwsze lata pracowałam jednocześnie w podstawówce i przedszkolu, potem już tylko przedszkole. ciepła posadka, fajna kadra, konkretna dyra. obecnie najlepsze przedszkole w miasteczku, wszyscy chcą dzieci do nas posyłać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() A mnie dzisiaj pierwszy raz teściowa wkurzyła. Bo ona wie, że będzie kłopot z Lusią, jak będzie musiała pójść do przedszkola. Bo z niej taki cycek mamy, do obcych się boi iść na ręce. Tłumaczymy jej, że większość dzieci przechodzi w tym czasie lęk separacyjny, ale nie, ona wie lepiej ![]() ![]()
![]() |
#4113 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry pomysł... Zapomnieliśmy o tym z mężem. Kiedyś oglądaliśmy takie deskowe, grube, ale były droższe od paneli dwa razy. Powyżej stówy za metr. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas też płaczki przez sen, ale pobudka jedna. Dziś była o 4 rano. Cytat:
![]() Chyba dużo mamy takich dzieci tutaj, na wątku, co wyglądają na starsze niż są. Cytat:
![]() ______________ Dobrze, że Misio z babcią lubi być. To choć tyle, że wiem że płakał nie będzie za mną... ech... Spadam. Proszę o kciuki za jutro. Ciekawe czy zasnę... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
Zaciśnięte
![]() ![]() ------------------------------------------------------------ Ja też uciekam........dobranoc.
#4115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tutaj jest watek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...230869&page=82 Kosmetyki,ktore są używane przej Koreanki, Japonki przez co maja one takie idealne cery. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Zakorzenienie
|
Kropka
![]() Ja myślałam o 3/4 etatu ale z powodów finansowych nie ma szans. Niby jako mama karmiąca też mogę godzinę wcześniej wychodzić i mam zamiar z tego korzystać, ale wiadomo ileż można:/ Najchętniej to bym z małą jeszcze została w domu- co prawda dopiero wracam w maju ale i tak jak już pomyślę o powrocie to z jednej strony się cieszę a z drugiej mi żal. Mała będzie z mężem- ale jak będzie miał dużo pracy to z moją mamą, siostrą lub teściową(to mam nadzieję już w ostatecznej ostateczności) W razie czego będę kombinować z opieką- w lecie na pewno będę chciała jakiś krótki urlopik. No i myślimy już na poważnie o kolejnym dziecku- ale najpierw tak z pół roku popracuję. A właśnie dziewczyny czy wasze dzidzie śpią na podusi? Kornia do tej pory spała płasko- teraz kupiłam jej kołderkę i podusię- niekoniecznie na już, ale kupiłam wypełnienie bo mama zamówiła jej na gwiazdkę dwa komplety pościeli to miałam przesyłkę gratis. No i tak się zastanawiam nad tym czy dawać jej tą podusię czy nie- ale chyba do 2 roku życia dzieci powinny spać na płasko?
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2011-01-02 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Zadomowienie
|
JESTEM MEGA PODNIECONA.....
WRESZCIE JEST.... PIERWSZY ZĄBEK ![]() ![]() ![]() zabawne bo dzis po poludniu mowilam do tz ze juz bym chciala zeby był ząbek...kladac malego do łózeczka na dobranoc,spiewalam mu kolysanke....no i złapał mnie za palec i wpakował sobie do paszczki...a tam niespodzianka,ostre cos jak brzytwa....az uwierzyc nie mogłam,zero objawow,slinił sie troche bardziej i był troche marudny..wiecej nie zauwazyłam zadnych innych objawów ![]() Cieszę się jak głupia miłej nocki...spokojnej i w ramionach waszych TZ ![]()
#4118 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ====================== Swoją drogą mój Wojtuś też coś niespokojnie śpi w nocy. Sama już nie wiem od czego. Podejrzewam że znowu jest zaognienie AZS bo plamy czerwone i może go swędzi albo w końcu zębów się doczekamy, bo nadal ich brak ![]() ![]() ![]()
Couldn't be much more from the heart Forever trusting who we are And nothing else matters.... Edytowane przez _paula_ Czas edycji: 2011-01-02 o 22:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kaszpirek bardzo ładne fotki ![]() ałła, kropka trzymam mocno ![]() u nas dziś spokojny dzień, zasypianie też w miarę dziewczyny ponawiam pytanko: czy mięsne słoiczki podajecie na przemian z warzywnymi? (dzięki ała ![]()
![]() |
#4120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Rozeznanie
|
i dodaję jeszcze nasze fotki świąteczne
#4122 |
Zakorzenienie
|
Gratulujemy z Ewcią ząbków kolejnym dzieciaczkom
![]() podziwiamy wszystkie piękne fotki ![]() (Szaja - do kiedy można słać??) u nas dziwna nocka. między 22.30 a 23.30 marud zębowy. jęki, paluchy w buzi, gryzienie pieluchy. dziwne, bo przecież zęby już na wierzchu. aż z ciekawości pogrzebałam jej dziś w paszczy, czy coś jeszcze nie wyskoczyło, ale nie. Kropka - spałaś? ja się boję, że jutro będę przeżywać tak samo przed środą. a idę tylko 7.30 -11.00. jeszcze nic nie wiem o dzisiejszej Sanvicie, ale tak sobie myślę, ze tam zawsze było kilku lekarzy, może nie każdy każe się tak umawiać? jutro z małżem będziemy udawać, że jestem w pracy, bo w środę on zostaje z Ewcią. najgorzej to chyba będzie mu wstać, z resztą raczej sobie poradzi. ale i tak mnie prosił, żebym mu wszystko na kartkach zapisała - jak robić kaszkę, co kiedy i jak podgrzać itp. ciuszki dla Ewci też będę musiała przygotować, kilka kompletów najlepiej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zadomowienie
|
Właśnie dostałam paczke dla małej po 6m
![]() soczek , owocki i kaszke na dobranoc ![]() a w zeszłym tygodniu przyszła próbka mleka Gerber ![]() panna migotka ładne fotki - wyglądasz jak prawdziwa migotka ![]() ![]() Dilaya ![]()
#4126 | |||
Zakorzenienie
|
Witam.
![]() Znowu niewyspana. Cytat:
U nas w łóżku też usypia na poduszce ale nie sama głowka tam leży tylko glówka z tłuowiem. Cytat:
![]() Cytat:
Więcej jest mimo wszystko mięsnych słoiczków.Co chwyce w ręke to podaje. Ostatnio zakupiłam deserki z bananem i truskawkami.Takie male jogurciki.Szału nie było ale zjadła. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() justin, ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jednak każda teściowa potrafi być wnerwiajaca. nie słuchaj takich bzdur. ![]() ciekawe, czy nie zaspałaś... ![]() oczywiście ja też kciuki trzymałam. i mam nadzieję, że pierwszy dzień jest ok. ![]() Cytat:
z zasady nie, bo śpi na brzuszku. ![]() ale jak ma katarek, to wtedy kladę go na boczku z cieniutką podusią pod główką. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Za nami w miarę spokojna noc. Wieczorem nim Tymek do porządku zasnął, wybudził się dwa razy i musiałam na rękach pobujać, ale jak już zasnął twardo, to wstał dopiero przed 5:00 na mleczko... i znów nie umiał zasnąć, wyrzynający sie ząbek mocno go męczy ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- ![]() ![]() i podaj, proszę raz jeszcze adres. ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas dzis pierwszy dzień częściowego odstawiania od piersi...nie było cycusia przed pierwsza drzemką ![]() ![]() kropka-trzymam kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja normalne nauczanie początkowe lub przedszkolne. Chciałabym w szkole. Ale kurde mam obawy że u mnie ciężko będzie z pracą. i po zaocznych i w małym mieście. Na początek myślę o przedszkolu, bo do szkoły to mnie nie wezmą tak od razu. Cytat:
![]() płaska taka ![]() Kropko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Zadomowienie
|
Gorące pozdrowienia dla mam pracujących
![]() Jak tam dajecie sobie radę? Podczytuje sobie tu ukradkiem, że dziś sporo z Was wraca na stare smieci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24131755]
- ![]() ![]() i podaj, proszę raz jeszcze adres. ![]() ![]() poszukalam i znalazlam bo tez chce wyslac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Zadomowienie
|
wow! gratulacje!!
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- fajna rodzinka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, co do pracy
: ja wracam dopiero we wrzesniu - my nie mamy z kim Wojtka zostawic, będziemy próbowali do żłoba go dac, jest u nas 1 złobek w mieście, ale duży, pani ze złoba powiedziała mi, że nawet jeśli nie przyjmiemy, to duża rotacja jest i każde dziecko z listy rezerwowej łazi do żłóbka. Ja sobie nie wyobrażam zatrudniać niani, choć pewnie, gdybym została pryzpięta do muru, to bym zatrudniła. Nie umiem zaufać obcej osobie, a w złobku jest wiecej bab i wierzę, że tam jakas kontrola jest; to też nie jest najlepsze rozwiazanie, żłob ma minusy okropne takze, ale jak mus, to mus... Nie stac nas na to, aby siedziała na wychowawczym do 3 r.ż, choć chciałabym bardzo. No i ten lęk Wojtka - separacyjny - on to ma od długiego czasu już, odkąd się nauczył pełzać. On zostaje np. w pokoju, a ja idę do kuchni zrobic herbatę. To łapie mnie za stopy, a jak juz odejdę dalej, to raczkuje za mną strasznie szybko i ryczy. Az mi wtedy serce pęka i płakać sie chce, ale biorę go wtedy ze sobą. ;wierze, że to samo mu przejdzie i powolutku ejdnak bedzie zostawał z innymi. Nietsety, na razie zostawienie go z kimś innym niż ja to tragedia. Zostaje z mężem - jeszcze jakoś idzie. Zostaje z tesciowa - ryczy non stop, do czasu aż nie wrócę. W ogóle straszny dół mnie dzisiaj dopadł, jak to bedzie dalej, nei wiem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 |
Wtajemniczenie
|
a jakie mięsko podajesz? indyka, kurczaka? ja się tyle naczytałam o tych napakowanych hormonami kurczakach, że jedynie co gotuję to indyka..Ogólnie to wszystko gotuję sama, czasami jedynie podam jej ze słoiczka królika i cielęcinkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cały czas mam przeświadczenie, ze to mięso sklepowe, marketowe to niezbyt dobrej jakości jest. Kupuję drozsze i jemy je rzadziej. Młodemu daję ze słoiczka, moze to w słoiczkach jest lepsze (tak sobie tłumaczę)?? Innych słoikowych rzeczy nie daję - warzywa i owoce przygotowuję samodzielnie. W sumie młody je już większość owoców - łacznie z cytrusami - daję mu do łapki i je. W zimie to dostaje mandaryny, pomarancze, banany i jabłka. Z awzryw, wszystko co dostepne - lubi marchewkę, brokuły, kalarepę, seler, por, w sumie wszystko. Kroję to na małe akwałeczki sam sobie bierze. Syf jest potem niezły, ale coś za cos. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2011-01-03 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Wtajemniczenie
|
Ja u siebie mięska nie kupuję w marketach, tylko na takim malutkim targowisku. Nie wiem czy to coś zmienia..Na dniach spróbuję podać jej świeżą rybkę, bo też tu mamy. Wcześniej dostała słoiczek z łososiem kabaczkiem i czymś tam jeszcze i nic się nie działo, żadnego uczulenia i jeszcze bardzo smakowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis maly spokojny jedyne co to dluzej spi...pewnie mu zębol dokucza i nawet nocka w miare spokojna we własnym łóżeczku ![]() A tu moj mały wiecznie radosny skarb ![]()
![]() |
#4138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może jeszcze uda mi sie upolować indyka u cioci. Mięsa kupionego w sklepie bałabym się podać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Witajcie w nowym roku ! Wieczorkiem postaram się was nadrobić chociaż częściowo.
U nas sylwester spokojnie, troche Szymon mi się budził przez petardy. O 1 w nocy zabrali prąd, pół miasta nie miało ![]() Troszkę mi się moje małe zaczęło przemieszczać, pełza do tyłu, to jednak dopiero początki. Troche też więcej mówi, dużo pierdzi ustami ![]() ![]() Dilaja jaki szczery, piękny uśmiech ![]() Panna Migotka jaki elegancki chłopczyk ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-01-03 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.