|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou, trollbeads) cz.3
Sorina, gratuluję! (i of kors zazdroszczę. Tak wiem, to paskudna cecha, ale ja posiadam
). Ciekawe co dadzą w nagrodę i czy ngarody będą identyczne...A z dobrych wieści: zamówienie z Yes zostało przekazane kurierowi ![]() Oczywiście, opcja opłaty przelewem zamiast kurierowi wydłużyła proces kupna o jakieś 2 dni, ale nie miałam wyjścia, nie mogłam pokazać w domu ile kosztuje koralik ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Edytowane przez domcia81 Czas edycji: 2011-01-03 o 13:45 |
|
|
|
|
#2372 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
noo..dość trudno wbić się w tą zgraną "paczkę" i być "widzialnym" ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali,dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej ![]() __________________ 2011-01-02, 17:45 #2206 "idę popatrzeć na trolle i pandory TYLKO popatrzeć!" -----> 2013 __________________ -57-61-66-69-95...........efekt jo-jo...........117! |
||
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
snowprincess pandorowe serduszko mi sie bardziej pooba, ale to tez nie jest złe
dzieki za fotki muffinka jest superr, tez takiego chce
|
|
|
|
#2374 | |
|
PIP.
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znam to uczucie ![]() No, zrobiłam dzis zdjęcia mojej skromnej kolekcji, do załącznika wrzuciłam po jednej fotce dla przypomnienia , a dokładniejsze z opisem niedługo wrzucę na wątek zdjęciowy
Edytowane przez nina90 Czas edycji: 2011-01-03 o 15:26 |
|
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Konto usunięte
|
cytrynka wymiata
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
grzybek i jabłuszko też
|
|
|
|
#2379 |
|
Konto usunięte
|
wrzucam fotki, które polemizują z tym, że trolle są mało eleganckie, że to taki kolorowy jarmark
![]() przykładem dobrej elegancji są też bransoletki VLS i MJ ![]() fotencje zaczerpnięte z netu |
|
|
|
#2380 |
|
Konto usunięte
|
spójrzcie na to i na ten pierścionek!!!
|
|
|
|
#2381 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/koraliki-elementy-...396575110.html
a te bursztyny? |
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
domcia napisz tez coś że powinni ci dac koralik za to 3 miejsce. Bo tak głupio że tylko ja się o niego dla ciebie upominam
|
|
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Sorina, ja również gratuluję
i liczę na to, że Domcia też dostanie koralik ![]() ![]() a tak w ramach życia prywatnego to coś mi TŻ dosyć mocno niedomaga niestety nie mam jak wstawić żadnych zdjęć bo jak na razie wydałam resztę kasy na nową drukarkę. ale Szczęśliwego Smoka i tak już widziałyście u VLS a winobranie wrzucę jak pojadę do domu w środę bo tego chyba nikt nie ma. Chociaż Magi wstawiała zdjęcie wszystkich koralików razem więc chyba nie ma po co |
|
|
|
#2384 |
|
Konto usunięte
|
cytuję: Drogie miłośniczki Trollbeads, w nowej zakładce znajdują się informacje dotyczące rabatów obowiązujących w naszym kraju. Cały czas działamy na rzecz ujednolicenia systemu, tak aby nowe wątpliwości i niepokoje już się nie pojawiały. Jesteśmy otwarci na Wasze sugestie
![]() więc moja sugestia- przywrócić bon na 200zł na stałe polecam przeczytać całą zakładkę "oświadczenie" na fb
Edytowane przez 78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492 Czas edycji: 2011-01-03 o 15:46 |
|
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
bonów już nie wprowadzą, chyba że otworzą gdzieś jakiś nowy salon. ale w sklepie internetowym i w punktach bontempo też powinni dawać koralik za zakup za 400zł.
Edytowane przez Anno1989 Czas edycji: 2011-01-03 o 15:47 |
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;24136401]cytuję: Drogie miłośniczki Trollbeads, w nowej zakładce znajdują się informacje dotyczące rabatów obowiązujących w naszym kraju. Cały czas działamy na rzecz ujednolicenia systemu, tak aby nowe wątpliwości i niepokoje już się nie pojawiały. Jesteśmy otwarci na Wasze sugestie
![]() więc moja sugestia- przywrócić bon na 200zł polecam przeczytać całą zakładkę "oświadczenie" na fb[/QUOTE]Pewnie zauważyli że im obrót spadł po otwarciu salonów w Warszawie przez konkurencję ![]() Bonów Ci nie przywrócą przecież bo to nie oni je dawali, jak już to mogą je wprowadzic tak jak konkurenci ![]() sorina, gratuluję wygranej ![]() Dzisiaj byłam w Yes zobaczyc tę nową kolekcję i z 2 minuty się wpatrywałam zanim cokolwiek zauważyłam ![]() Są nowości - zapamiętałam rękawicę bokserską, tort ze świeczkami (ogromny jest!) i właśnie ten mały torcik (zwany przez nich babeczką ) - akurat ten mały jest ładny, taki jak Amore la Vita Cen niestety nie znam Ze śmieszności to jeszcze dziś w Bałtyckiej zamknięty jest W.Kruk - inwentaryzację robią (widziałam przez szybę), dziwi mnie tylko, że zamiast tak napisac, to na wejściu wisiało "awaria drukarki - przepraszamy", zaiste uwierzę w taki powód by na cały dzień uziemic salon w najbardziej obleganym centrum handlowym BTW, chciałam kupic buty w Klifie z Venezii a tam też inwentaryzacja, tylko akurat tam nazwali ją "awarią systemu"
|
#2387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2389 |
|
Raczkowanie
|
witam
jestem tu całkiem nowa...ale TROLLE powoli zaczynają mnie wciągać poki co trzymam się dzielnie, mimo że pod samym domem mam trollowisko w WP, więc same rozumiecie.... ![]() ![]() na razie nie mam koncepcji , ale podglądam Wasze bransoletki i coś mi się tam w główce klaruje... a czy mogę prosić linka do tego oświadczenia na FB?? jakoś niemogę znaleźć |
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisane przez sajf te bursztyny z trolla są autentyczne nie rekonstruowane natomiast pierwszy jest prosto z autoklawu drugi wygląda jakby wpierw był w autoklawie a potem był poddany obróbce termicznej celem uzyskania koloru i rybich łusek ![]() Sajf nie siej zamętu, wszystkie bursztyny z Trolli są autentyczne i w 100% warte swojej ceny A tak zupełnie poważne to mam nadzieję i głęboko wierze że taka firma nie wystawiłaby za 156zł bursztynu rekonstruowanego. A nawet jeśli by tak zrobiła to byłoby to zaznaczone. A co do zdjęć zamieszczonych na ich stronach to mam wrażenie ze są bardziej poglądowe niż oddające rzeczywistość a ich głównym celem jest pokazanie koloru. Nie wiem jak na innych stoiskach ale np. w Bonarce bursztyny są różnych wielkości mają typowe dla bursztynu przerosty ryski lub zatopione szczątki czegoś tam i zupełnie nie wyglądają na rekonstruowane... Mam 2 i nie mam wątpliwości co do ich autentyczności. . W żadnym miejscu w moich postach nie napisałam iż bursztyn z trolli jest rekonstruowany lub nieautentyczny( nawet w tym przez ciebie przytoczonym) .Natomiast niektóre z nich są poddawane obróbce termicznej i podciśnieniu w celu poprawy walorów estetycznych Po pierwsze bursztyn rekonstruowany to kawałeczki zatopione w masie żywiczej i to nie jest to samo . Po drugie bursztyn po autoklawieniu i termicznym podgrzaniu jest jak najbardziej autentyczny- poprawiony koloryt uatrakcyjnia go w oczach wielu odbiorców i jego cena też jest wyższa niż takiego "zaśmieconego żużelka". To właśnie taki bursztyn koniakowo przeźroczysto- miodowy jest doceniany i najbardziej pożądany zarówno w Polsce ,Skandynawii Niemczech Francji i Stanach. Najbardziej przejrzyste bursztyny pochodzą z Dominikany , ale są one dużo młodsze od naszego Bałtyckiego i są ciągliwe jak guma w obróbce. Na jego cenę ma wpływ to , aby oszlifować taki jeden trollowy koralik 2/3 bursztynu idzie do śmieci, dalej -aby zrobić w nim tak dużą dziurkę wiele z nich ląduje w koszu bo po prostu wiele z nich kruszy się i pęka ( albo w nalewkach lub w rekonstruowanym . Te sprzedawane na allegro też są autentyczne mało tego w sklepach( na wybrzeżu) dla srebrników można również zakupić takowe z mchem nie poddane obróbce termicznej - znacznie taniej niż w Trollbeads gdzie płacimy za reklamę- przecież to nie jest ich rodzimy bursztyn, a cena w TB jest wysoka bo najpierw firma importuje surowiec a potem go eksportuje w wyrobie![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
|
|
#2391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to wiele wyjaśnia, bo ja też sie pogubiłam w tych rabatach
|
|
|
|
|
#2393 | |
|
PIP.
|
Cytat:
![]() ta cytryna jest z verony, nie? ile ona kosztuje i czy moglabys zrobic zdjecie z 2 strony?
|
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, to jest Verona, 42 zł
|
|
|
|
|
#2397 | |
|
PIP.
|
Dot.: Thumbs up Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou, trollbeads)
przepraszam, juz znalazlam na zdjeciowym ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() fajna jest dziekuje |
|
|
|
|
#2398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oj my już byśmy potrafiły te bony wykorzystać - nawet przez tydzień ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Thumbs up Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou, trollbeads)
Cytat:
![]() Nie ma za co
|
|
|
|
|
#2400 |
|
Zadomowienie
|
tak w ogóle, lecę na pocztę po koraliki od Magi. już nie moge wyrobić, normalnie jak narkoman na głodzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

). Ciekawe co dadzą w nagrodę i czy ngarody będą identyczne...

dzieki za fotki muffinka jest superr, tez takiego chce 

Moje uzależnienie:

niestety nie mam jak wstawić żadnych zdjęć bo jak na razie wydałam resztę kasy na nową drukarkę. ale Szczęśliwego Smoka i tak już widziałyście u VLS a winobranie wrzucę jak pojadę do domu w środę bo tego chyba nikt nie ma. Chociaż Magi wstawiała zdjęcie wszystkich koralików razem więc chyba nie ma po co
) - akurat ten mały jest ładny, taki jak Amore la Vita 
ile ona kosztuje i czy moglabys zrobic zdjecie z 2 strony?