|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim (tym w brzuszkach też) Eweska ty to masz brzucholek ![]() Aliczko, Bzyczko ja też się cały czas zamartwiam w tej ciąży, dlatego, że non stop coś mnie boli, jedynym pocieszeniem jest to, że moja córcia nie przestaje kopac ![]() Ale miałam dzisiaj sen - łoo matko, śnilo mi się, że wszyscy "polowali" na mojego dzidziusia (który był jeszcze w brzuchu ), ostrzeliwali nasz dom, samochód, ale dzielnie się broniłam - też miałam niezłą giwerę . Normalnie film sensacyjny
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-03 o 12:28 |
|
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Dzień dobryyyyyyyy!!!
Na początek: moje Kochane abyśmy wszystkie były szczęśliwe (czyli wszystko: zdrowe, ze zdrowymi bobaskami i rodzinkami, z powodzeniem ...) w tym nowym roku!!! zajrzałam na chwilkę bo mam dzisiaj troszkę obowiązków ... moi rodzice wyjechali (byli na Święta) i wyobraźcie sobie , że lokomotywa się zepsuła!!!!!!! mieli czekać 30min na nastepną, a już minęło więcej.... kochamy nasza pkp !muszę zrobić zakupki, posprzątac i w końcu zasiąć przed laptopem i Was nadrobić... az się boję! trzymam kciuki za wizyty w tym tygodniu (moja w piatek !!!ja mam w piątek wieczorkiem.... połówkowe!!!! i tak jak Aliczka88 stresuje się zawsze i wszystkim ![]() anula_81 Ty bidulko, czy Ty sobie odpoczniesz od tej pracy choć troszkę??!! ja wracam w poniedziałek (jeśli mi gin nie przedłuży L4 w piątek - ale nie moge sobie na to pozwolić....) i mam mega stresa!!!! i kilka maili i spraw tak "pilnych", że szybko pożałuje powrotu do pracy.... ych. moria44 - dawaj link do filmika ... ja zauważyłam (dopiero na fotce brzucha gołego , że mi się zaczynaja pjawiać małe rozstępy na bokach... o zgrozo!).miłego dnia kobitki - biorę sie za robotę....ych. |
|
|
|
#2853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie juz przejadl ale co impreza robie go dla niego ![]() Cytat:
zytus tez ma slodki brzunio czesc kochane w nowym roku w sobote lenistwo, w niedziele lenistwo.....tylko do kosciola wstalismy a na sylwku wytrzymalam do 5,30 ale pozniej juz nie moglam, tak mnie brzunio bolal i plecki ae odlezalam ![]() imprezka super sie udala, naprawde jestesmy bardzo zadowoleni a ja dzisiaj nie wychodze z lozka przeokropny bol gardla i teraz mam 37.00 zaraz zjem rosolek, herbatke, tantum verde i znow na drzemke bede was podczytywac i 3majcie prosze kciuki za mnie kochane aha mala kopie jak szalona, az mi brzuch sie rusza, masakra no i wczoraj 24 tydzien zaczelismy
|
||
|
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny.
po Sylwestrowym wypadzie jestem po prostu wypruta. człowiek nic nie pił a mimo to impreza przez 3 dni dała mi po kosciach. Mimo to warto było bo było super ![]() magdeczka fotki cudne ![]() kobitki, czy któras z was miała robione 4D wcześniej niz 12-ty tydz czy ze mną tak lekarz zaszalał? Bo teraz nie wiem kiedy spodziewać sie następnego. Aliczka88 tez bym sobie pierdyknęła taki zestaw, tak na święto jakieś. Jak ludzie przyjdą to takie ładne jest Wiesz co? Nie pogniewaj sie czasem ale co do tych strachów przed wizytami u gina albo tak ogólnie czy wszystko jest ok to ja mam pewna teorie. Tzn Ludzie często nie potrzebnie mysla o swoich obawach i w ten sposób zamiast przyciągać pozytywne myśli a zatem i zdarzenia przyciągają te negatywne. Bo jakoś tak nas w koło ludzie uczą strachu. za miast powiedzieć koleżance " na następnej wizycie u lekarza będzie na pewno wszystko ok", powinniśmy pomyśleć i powiedzieć "o! Jak fajnie ze znów idziesz, zobaczysz bijace serduszko i będziesz wiedziała ile mierzy" ( w tym stwierdzeniu nie ma nic negatywnego). Nie mówię ze akurat ty przyciągasz sobie złe rzeczy ale uważam ze trzeba sie tego wystrzegać. To sie tyczy wszystkich dziedzin zycia ![]() Trochę tu poleciałam filozofia ale taka zasadę wyznaje i staram sie ja w życie wprowadzać pełna para. Mąż mnie nauczył
|
|
|
|
#2856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Kilka dni po tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży leżałam już w szpitalu i tak prawie co tydzień
|
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka No to jest fakt . Jak u mnie jest wszystko ok to nie zrozumiem tego w pełni. Tzn rozumiem strach bo jest uzasadniony.
Tylko będę apelować o jak najwięcej pozytywnych emocji bo one sie udzielają. Dziecku też juz tu kiedys pisałam ze nie rozumiem dziewczyn które boja sie przed każdą wizyta u gina chodź ciąża przebiega prawidłowo. No każdy ma inaczej
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
JA się już nie zamartwiam czy wszystko w porządku...musi być dobrze i tyle
po moich przeżyciach z tokso już nic mnie nie stresuje a jeszcze dzisiaj tak pięknie serduszko biło nasłuchuję tylko czy dzidziek się rusza i jestem spokojna. Pełen luuzzz
|
|
#2859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, dlatego tu tyle przesiaduje, wszystkie jesteście cudowne i zawsze pocieszycie, podniesiecie na duchu, to naprawdę ważne
|
|
|
#2860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też przeglądalam allegro i wzieło mnie bardzo na ten drugi, razem z łóżeczkiem i ten sobie zamówię.. bardzo nam się podoba i wgl
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie dziewczyny - może wy się orientujecie? Taki komplet pościeli pasuje na każde łóżeczko? Strasznie mi się podobają te komplety, ale na takie łożeczko choruje odkąd wiem, że jestem w ciąży
![]() http://allegro.pl/24-klups-lozeczko-...383222790.html
|
|
#2863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najbardziej denerwuja mnie dusznosci... po wejsciu na 2 pietro sapie jak stara baba, musze zaraz sie czegos napic, sciagnac sweter i usiasc- masakra, nie poznaje siebie
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki podpowiedzcie mi kiedy najlepszy czas na urządzanie gniazdka dla dzidziusia?? Przesądy podobno mówią, że nie wolno się zbyt spieszyć z zakupami.. ale wiadomo też, że trzeba być wcześniej przygotowanym, a nie dopiero po porodzie kupować.. Jak to jest u was kochane? Macie już większość rzeczy, czy się wstrzymujecie? albo na kiedy planujecie większe zakupy? U mnie to pierwsza ciąża i nic jescze nie mam dla bejbika!
|
|
|
|
#2865 |
|
Raczkowanie
|
Moria masz śliczny brzuszek
|
#2866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Ale dziewczyny na wątku to tu szaleją
|
|
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż kartki mi brakło ![]() Ja tam w jakieś zabobony nie wierzę. Moja teściówka mówi, że wózka niby kupować nie można przed narodzinami i takie tam, a z kolei moja mama kupowała wózek i reszte rzeczy tak w 7,8 miesiącu ciąży i dziwnie nasza 4 żyje i jest zdrowa ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Lolka1212 a który u Ciebie już tydzień ?? U mnie 24 się zaczął w sobotę.
|
|
#2868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie przyjechalam ze szkoly podpisac papiery na egzamin... masakra jak zimno, zalozylam plaszcz, ktory jest za maly juz na mnie w koncu ktos mi ustapil miejsca w tramwaju podziekowalam i usiadlam a co!po raz pierwszy zaluje ze nie zrobilam prawka
|
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Zakupy zacznę robić pewnie tak od połowy lutego. ......................... ......................... ......................... ......................... ...................... Paulizia - mi pryszcze nie wyskakują, ale takie wysuszone czerwone plamki na twarzy .
|
||
|
|
|
#2870 |
|
Rozeznanie
|
Ja też póki co, mam tylko troche ubranek dla dzidzi, od mojej mamy i to byłby na tyle. Łóżeczko mam jeszcze upatrzone ale kupie je pod koniec ciąży, tak samo jak całą resztę
Myślę,że jak finanse pozwolą to w okolicach marca będę robić większe zakupy.
|
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Ale mnie teściowa wkurza. Normalnie zaraz tego babsztyla uduszę... Co Wy robicie żeby mieć spokój od teściowej i żeby Wam nie jeździła po głowie? Zawsze sprzątam, piorę, robię obiady, odkurzam... Chce żebym okna myła. Wariatka. A może to coś ze mną jest nie tak ? Może nie powinnam nic robić to jakoś mnie doceni ?
|
#2872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wiesz ze ja tez mam czerwone plamy na twarzy
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki chcialam Wam jeszcze raz zyczyc wszystkiego naj naj w Nowym Roku, abysmy cale i zdrowe z naszymi dzidziulkami dotrwaly do konca, bo to chyba najwazniejsze
Niestety ja nie moge zaliczyc rozpoczecia Nowego Roku do tych udanych, mam tylko nadzieje, ze caly rok nie bedzie taki....Na wyjezdzie bylo fajnie, jednak musialam wziac paracetamol, bo dostalam goraczki, no i mam mega katar, caly nos i zatoki zapchane, nie spie juz od kilku nocy, powrot byl mega cierpieniem, no i maluszek bardzo sie wierci, mam nadzieje, ze to nic groznego, no i ze paracetamol nie zaszkodzil, ale dzwonilam do ginka i tak zalecil...Widze, z u Was zakupy pelna para, u mnie zaczely sie wyprzedaze, no ale w tym tygodniu nie wychodze w ogole z domu musze sie wykurowac, bo to nie zarty... anulinka_2009 odebral mi dzisiaj maz wyniki tarczycy i wyobraz sobie, ze to tsh sie obnizylo, a caly czas biore 0,25
|
#2874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile masz teraz?? |
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczeta czy moge do Was dolaczyc??? Widze ze juz zgrana ekipe tworzycie, ale moze uda mi sie tu tez rozsiasc, co?
|
|
|
|
#2876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każda nowa przyszła mamusia mile widziana Na kiedy masz termin?
|
|
|
|
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
Słyszałam od lekarza, że infekcje wpływają znacząco na tarczycę i hormony szaleją. może to to?
|
|
#2878 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdy ja przejrzałam swoje graty po Wiktorii jakieś pojedyńcze ciuszki też się znajdą, też zamierzam dokupić tylko to co konieczne.
Łóżeczko też mam - wyobraźcie sobie - moje wychowałam się w nim ja, później wędrowało wśród cioć i wujków, moja Wiktoria była w tym łóżeczku siódma i ten maluszek będzie ósmy tylko odświeżamy i służy dalej ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- daget witaj miło jak tam brzuszek?
|
#2879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ten Wałbrzych w lokalizacji, aktualny?
|
|
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko jestem uziemiona na razie w lozku.... w piatek wyszlismy ze szpitala Dziewczonka Walbrzych jest moim miastem rodzinnym, i na tazie wlasnie jestem tu u rodzicow.... ne udalo sie nam wrocic po swietach do siebei Edytowane przez daget Czas edycji: 2011-01-03 o 14:19 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

'
ale pewnie jak jest jakis stan zapalny w organizmie to bedzie chyba bardziej podniesione niz normalne w ciazy?
), ostrzeliwali nasz dom, samochód, ale dzielnie się broniłam - też miałam niezłą giwerę
. Normalnie film sensacyjny
Czekamy na Ciebie fasolko
(moja w piatek 

dla brzusia i psinki, boski jest (i brzusio i piesek :brzydal)
). Kilka dni po tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży leżałam już w szpitalu i tak prawie co tydzień 

02.08.2014
podziekowalam i usiadlam a co!